Mitattu ilman kosteuden huoneessa

Miten määritellä kosteus asunnossa: edullinen tapoja

Tila ilmaston asunnossa riippuu terveydentilasta ja terveyteen hänen isännät. Kosteusprosentti on yksi tärkeimmistä indikaattoreista kuvaavat parametrit hengitysilmaan ihmiset ovat huoneessa. Siksi olisi toteutettava määräaikaistarkastuksista. Tämä kuva pysyisi tasolla perustettu saniteetti- ja hygieeninen normeja.

Siksi ennen talon vuokralaisia ​​kysymys on, miten määrittää kosteus asunnossa. Tätä varten, eri menetelmiä on käytetty. Jopa ilman erityistä mittaamiseen tasoa huoneen ilmankosteus, jokainen voi. Olevia menetelmiä käsitellään yksityiskohtaisemmin alla.

Miksi mitata kosteuden tasolla?

Opiskelu kysymys siitä, miten määrittää kosteus asunnossa, on syytä tarkastella ensin, mitä kuvassa on vaikuttanut. Se arvioi, että on tärkeää tällaisen menettelyn.

Kosteuden huoneessa ei pitäisi olla yli tai alle alueella. Vaikka huoneessa, henkilö ei välttämättä heti huomaa epäjohdonmukaisuuksia lähiympäristöön asetetut hygienia-. Mutta ajan kuluessa, nämä häiriöt voivat vaikuttaa terveyteen isännät.

Koska korkea ilmankosteus sairastua astmaan ja allergioihin. Alhainen arvo tämän parametrin johtaa heikentynyt tila limakalvojen, lasku immuniteetin, ihon vanhenemista. Erityisen herkkiä epäedullisten ympäristöolosuhteiden lapset elävät. Siksi vanhemmilla on velvollisuus valvoa tasoa kosteuden heidän asuntonsa.

Tutkimalla kysymys, miten on mahdollista määrittää kosteus asunnossa, sinun kannattaa harkita voimassa arvot tämän parametrin. On huomattava, että kosteus on mitattu prosentteina. Tämä osuus ensisijaisen massan määrä kosteutta.

Asiantuntijat sanovat, että optimaalinen arvo indeksistä huone on 45%. Tässä tapauksessa se voi olla poikkeama molempiin suuntiin. Täten kosteus asunnossa ei saa ylittää välillä 30-60%.

On säännöt parametrit ilman, riippuen kohteesta tiloissa. Olohuoneessa tai ruokasali alue on 45-60% ja makuuhuone aikuisten - 40-50%. Vuonna lastenhuone kosteuden tulee olla suurempi. Normaalisti se on tasolla 45-60%.

Mutta se kirjastoon tai toimistossa on tärkeää säilyttää tämä nopeus tasolla 30-40%. Tämä säästää asiakirjoja, kirjoja ennenaikaiselta tuhoa. Keittiössä tai kylpyhuoneessa kosteus voi olla välillä 40 ja 60%.

Sukeltaa aihe, miten määritellään kosteus asunnossa pitäisi selvästi ymmärtää seuraukset poikkeama tämän indikaattorin yhdessä ja toiseen suuntaan. Eroavaisuudet ovat huolestuttavia.

Ensimmäinen merkki kosteuden huoneisto on kondensoitumista ikkunat. Niin kaikki asiat, huonekalut huoneeseen vaikuttaa kosteus. Seuraavaksi on erityinen ummehtunut haju, ja kulmissa, on Sisäasiainministeri alkaa kehittyä sieni. Muotti naapuri on vaarallista ihmisille. Se aiheuttaa vakavia poikkeavuuksia hyvinvointiin, aiheuttaa erilaisia ​​sairauksia.

Seuraukset korkea kosteus voi olla allerginen tai astmaa, vähentynyt immuunijärjestelmän toimintoja. Lapset joskus ilmenee taipuvaisille. Päänsärky, sairauksien verenkiertoelimistön ovat myös epäasianmukaisessa mikroilmaston. Keuhkoputkentulehdus välikorvatulehdus ja kehittää vastaavissa olosuhteissa. Syöpäsolut korkea ilmankosteus myös kehittyvät nopeasti.

Näistä syistä seuraa, että kaikkien pitäisi ymmärtää, miten selvittää kosteus asunnossa. On vaarallista ja alhainen arvo tämän indeksin. Hyvin usein tällaisessa tilanteessa lämpimänä vuodenaikana.

Ensinnäkin kaikki pöly, hiukset ja muut hiukkaset alkavat nousta vapaasti ja liikkua ilmamassat. He eivät laskeutua sisätilojen ja vapaasti siirtyä ihmiseen.

Kosteuden iholta alkaa intensiivisesti haihtua. Tämä aiheuttaa nopea jäähtyminen kehon. Myös limakalvojen kehon alkaa kuivua. Silmien suojaus vahingollisia mikro-organismeja vähenee. Näyttää siltä väsymys, uneliaisuus.

Kuiva ilma on erityisen negatiivinen vaikutus lapsen kehon. Tällaiset sisäilmasto johtaa munuaisten vajaatoiminta, ja myös edistää kehitystä dysbiosis. Ja tällainen edellyttää vaikutusten edes aikuisen organismin.

Hygrometer on luotettavin väline, jonka avulla voidaan mitata huoneen ilmankosteus. Hänen virhe saa olla enintään 1%. Käytettävissä esitetty monitoimilaite osoittaa myös huoneen lämpötilaa, painetta ja niin edelleen. D.

Kuitenkin monet omistajat ovat kiinnostuneita kysymys miten määrittää kosteus asunnossa ilman kosteusmittari. Se ei ole aina, että laite on käsillä. Osta kosteusmittari on vielä syytä ajan mittaan. Mutta arvioimaan huoneen ilmankosteus voidaan käyttää myös muilla tavoin. Tämä mahdollistaa entistä ryhtyvät toimenpiteisiin aiheuttamia vakavia poikkeamia.

Mittaus kosteus lämpömittari

Yksi tapa mitata huoneen ilmankosteus ilman hygrometrin on käyttää lämpömittaria. Se on yksinkertainen toimenpide. Miten määritellä kosteus asunnossa avulla lämpömittarin tulisi harkita tarkemmin.

On tietty menettely. Se kestää tavallinen elohopeamittarin. Se on ensin mitata ympäristön lämpötilassa. Viitteitä parempi kirjoittaa unohtamatta.

Next tip lämpömittari täytyy kääriä kostealla sideharsolla tai pumpulilla. 10 minuutin kuluttua, lukemat on myös vahvistettava. Ensimmäisestä indikaattorin kuluttaa toista arvoa. Myöhemmin psychometric pöydän Assman välttämätöntä löytää ilmankosteus.

Toinen yksinkertainen tapa on menetelmä lasin vettä. Tämä lähestymistapa ei ole kovin tarkka, vaan määrittää merkittäviä eroja mikroilmaston huoneen se auttaa. Miten määrittää ilman kosteus on tasainen käyttäen lasi vettä, käsitellään jäljempänä.

Talo on aina tarpeen aiheista tutkimusta. Lasimaljaan täytettäväksi kylmällä vedellä. Sisällön tulee olla lämpötilassa, joka on 3-5 ° C: ssa Sinun täytyy laittaa lasin huoneeseen. Lähistöllä ei pitäisi olla lämmittimiä.

Jos seinät lasin huurussa, mutta 10 minuutin kuluttua. kuivuneet, huoneen kosteus on hyvin alhainen. Jos tämän ajanjakson pisaroiden misted lasi virtaa alas pintaa, joka on erittäin korkea luku. Jos kosteuspitoisuus on sallittujen raja-arvojen, lauhde ei tule tippaa ja ei kulje pois lasista.

Tarkastelun perusteella määritellä kosteus asunnossa ilman laitteiden pitäisi oppia käsittelytapoja epäsuhta ilmaston määräyksiä. Alennetussa arvo indikaattori erityinen kosteuttavia aineita käytetään. Ne esitetään monenlaisia ​​tarjolla. Voit myös laittaa akku kostealla pyyhkeellä tai astia vedellä. Kannattaa myös kiinnittää huomiota kasvatuksen riittävä määrä huonekasvit.

Jos kosteus on korkea, voit ostaa erikoislaitteita. He käyttävät erilaisia ​​menetelmiä puhdistaa ylimääräisen veden ilmasta. Asiantuntijat neuvotaan myös säännöllisiä tuuletuksen. Tämä on tehtävä myös sadesäällä. Joillakin alueilla voi olla tarpeen asentaa huppu.

Ottaa perehtynyt menettelyjen selvittämisestä kosteus asunnossa, voit nopeasti ja tarkasti tilan arvioimiseksi ilmaston huoneessa. Tämä antaa riittävästi aikaa ryhtyä asianmukaisiin toimiin ja palata indikaattorit standardeissa. Tällä riippuu terveyttä ja hyvinvointia asukkaiden talon tai asunnon. Siksi mittaus kosteuden kysymyksiä tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Miten määritellä kosteus asunnossa?

Kosteus on vaikutusta ihmisten terveyteen, ja sen poikkeama optimaaliset arvot pitkällä aikavälillä johtaa huono terveys: heikentää immuunijärjestelmää ja sen suojaavan tehtävän, on tunne krooninen väsymys, ihon ulkonäkö muuttuu. Kielteiset vaikutukset nähdään vasta riittävän pitkän ajan, joten on tärkeää tietää, miten ja mitä mitata kosteutta kotona ja säädä se haluttuun suuntaan.

Puute kosteutta tasainen (alle 40%) johtaa kuiviin ja ärsytystä nenän limakalvon ja muita onteloita, ja myös suuri määrä pölyä. Se sisältää haitallisia mikro-organismeja kuten pölypunkit, joka laukaisee kehitystä allergioita. Korkea kosteus (yli 60%) on täynnä ulkonäkö mustia seinät on muodostettu sienen. Tämä muotti vähentää suojaava kehon toiminnot ja jopa kiihdyttää ikääntymistä.

Mittauslaitteet kosteuden

Niistä erikoistunut mittaus- kosteuden kaikkein tunnetuimpia ovat:

 1. kosteusmittari Se on yksi helpoin käyttää. Tämä väline on pieni näyttö, joka näyttää kosteusprosentin ilmassa. Kustannukset ovat laitteet voivat olla melko korkea.
 2. psykrometrillä - laite määrittämiseksi ilman kosteuden, joka koostuu kahdesta lämpömittarit. Ytimessä työnsä piilee rekisteröitymisaste lämpötilaeron märillä ja kuivilla antureita. Tämän laitteen toiminta voidaan emuloida kotona käyttämällä yhtä lämpömittarilla.

Määrittää nopeuden ilman kosteuden periaatteeseen psykrometrillä, tarvitsemme lämpömittarilla ja sideharso kankaalla. Ensimmäinen vaihe on kiinnittää nykyinen huoneen lämpötilaan, minkä jälkeen kääriä emäs lämpömittari kostutetulla kankaalla. Odota noin 10 minuuttia, tarpeen vähentää ensimmäisestä arvot viittaavat toisen ja psykometristen pöytä.

Tässä ensimmäinen sarake vastaa parametrit "kuiva" lämpömittarilla, ja ylimmällä rivillä numerot arvon lämpömittari kääritty märkä sideharso. Risteyksessä näitä arvoja ja prosentit ovat kosteus asunnossa.

Mittaukseen kosteuden, mahdollistavat nopeasti saada tarkkaa tietoa.

Kun käsillä ei ole erikoistuneita työkaluja, on mahdollista määrittää kosteuden taso käyttäen vain tällaisissa olosuhteissa keksittyjä temppuja. Huolimatta havaittavasta virheestä samanlaisten kiertotien tuloksissa, saadut tiedot mahdollistavat tilanteen arvioinnin kokonaisuutena.

Tärkein etu improvisoidut työkalut on niiden laaja saatavuus ja lähes täydellinen puute taloudellisista kustannuksista. Heidän haittansa on tulosten saamiseksi tarvittava aika. Siksi on välttämätöntä valita kustannusten ja tehokkuuden välillä.

Saada tarvittavat tiedot vain lasillinen kylmää vettä. Se on lähetettävä jääkaappiin useita tunteja, sitten veden lämpötila on 3-5 celsiusasteella. Sitten sinun on sijoitettava lasia lähemmäksi huoneen keskustaa, kaukana lämmönlähteistä.

Päätelmät tehdään kolme mahdollista varianttia kokonaismäärästä:

 1. Kosteuden puute. Aluksi lasi alkoi hikoilla, kuten ikkunat talvella, mutta 5 minuutin kuluessa siitä tuli taas läpinäkyvä - kosteus nopeasti haihtunut, mikä tarkoittaa sitä, ettei se riitä ja ilman kuiva.
 2. Norma. Jos tämän ajan kuluttua lasi pysyy läpinäkymättömänä, niin kosteustaso testiolosuhteissa on optimaalinen.
 3. Suuri kosteus. Kun lasiin muodostuu pisara vettä, joka virtaa alas sen seinämien läpi, voidaan väittää, että kosteuspitoisuus ilmassa ylittää normaalit arvot.

Kosteuden mittaus kuusen haaran kanssa

Ilman kosteuden mittaus on käytettävissä kuusen oksat, jonka pituus on vähintään 20 cm ja edullisesti 30 cm, jonka toinen pää on kiinnitettävä laudalle ja toinen pää jätetään irti.

Tosiasia on, että korkea kosteus, kuusen haara kasvaa raskas, ja se tarkoittaa, että se laskee. Useita päiviä on tarkkailtava tarkka instrumenttien kosteustaso ja annettava asianmukaiset merkinnät alustalle sivukonttorin sijainnin muutosten perusteella. Viikon jälkeen tällaisia ​​havaintoja saat melko tarkan kotitekoisen instrumentin.

Määritä kosteus huoneistossa ilman laitetta on suhteellisen helppoa toimivaltaisen lähestymistavan avulla.

Kosteuden määrittäminen kuusikartioilla

Hyvä informer on kuusikartio. Kosteuden osoitin on sen asteikkojen sijainti:

 • ylimääräinen kosteus ilmassa johtaa vaa'an sulkemiseen;
 • sen puute tekee kartion auki.

Esimerkiksi, jos otat hänet kotiin, illalla hän voi sulkea ja aamulla palata entiseen ulkonäkseen. Tämä johtuu siitä, että Iltaisin lämmön puuttuminen johtaa kosteuden nousuun.

Kuinka lisätä huoneen kosteutta?

Kuinka määritellä kosteus huoneistossa, ajattelimme. Nyt ei ole selvää, miten se korjataan, jos sen indikaattorit poikkeavat normaalista. Yksinkertaisin ratkaisu kuivan ilman ongelmaan on hankinta ilmankostutin. Se täytetään vedellä, joka kulkee kaasumaiseen muotoon ilmankostuttimen toiminnan aikana.

Ilmankostuttimia on kolme:

 1. Perinteinen kostutin Anna ilmaa vesisäiliön läpi. Täällä se ei vain kosteutta, vaan myös pääsee eroon ja puhdistaa pölystä. Tämän ratkaisun haittapuolena on, että raja-indikaattori on 60%. Lisäksi perinteiset kostuttimet ovat melko meluisia ja voivat häiritä arjen tehtävien ratkaisua.
 2. Höyrykostutin. Tällaisen laitteen etuna pidetään mahdollisuutta käyttää mitä tahansa, jopa saastunutta vettä. Laite pystyy lisäämään kosteustasoa yli 60%. Kuitenkin kiehuva vesi haihtuu paljon melua ja liiallista sähkönkulutusta.
 3. Ultraäänipuhdistin Suhteellisen hiljainen toiminta eroaa muista laitteista. Merkittävä haitta on tarve käyttää yksinomaan puhdistettua vettä.

Kosteuden lisääntyminen on mahdollista ilman erikoislaitteita. Yleinen akun jäljellä oleva kostea pyyhe. Lämmityksen vuoksi kosteus siirtyy nesteestä kaasumaiseen muotoon. Kun pyyhe on kuiva (kangasta on myös sallittu), se on vaihdettava.

Vastaavaa tapaa on käyttää pienet vesipisarat, jotka on asennettu akkuun. Luonnollisesti niiden kosteus sopii paljon enemmän kuin liinalla, mikä tarkoittaa, että niitä on muutettava paljon harvemmin. Voit laittaa ne pukeutumiseen tai kaappiin. Tässä tapauksessa on vielä vähemmän tarvetta täyttää säiliöt nesteellä, mutta myös kosteus kasvaa merkityksettömästi.

Ylimääräisen ilmankosteuden saavuttaminen auttaa jotain kotitalouksien triviaa. Tätä helpotetaan suuri määrä talon kasveja ruukuissa tai kalanjalostus akvaariossa.

Aivan kuten ilmankostuttimet ovat, myös ilmankuivaajat. Tämä laite ohjaa ilmavirtoja itseensä ja tiivistää sen. Näin kosteus laskeutuu vedenpoistimeen nesteen muodossa ja ilma lähetetään takaisin huoneeseen. Tällainen tulos saavutetaan sen vuoksi, että dehydratorissa on alhaisempi lämpötila kuin huoneessa.

Laitteen ostoprosessissa kuluttajat pääsääntöisesti hylkäävät sen tehosta, joka mitataan litralla vettä tuotettua yksikköä kohti. Luvut voivat olla varsin erilaisia ​​- 12 - 300 litraa päivässä.

Laitteet tulevat kahdessa kokoonpanossa:

 • kannettava - sijoitettava mihin tahansa sopivaan paikkaan ja mahdollinen myöhempi liikettä ilman vaikeuksia;
 • kiinteä - seinään kiinnitetyt, eroavat toisistaan ​​korkeammat kapasiteetit.

Tällaisissa huoneissa on kylpyhuone, keittiö ja vessassa varustettu huppu, joka ei koske vain kosteuden saantia vaan myös epämiellyttäviä hajuja.

Kuivemman ilman aikaansaamiseksi ei myöskään ole välttämätöntä käyttää välineitä. Yksinkertaisin tapa saavuttaa tarvittava tulos on kotelon järjestelmällinen ilmanvaihto.

Ilman kosteuden taso vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin lyhyellä aikavälillä ja terveyden kannalta pitkällä aikavälillä. On toivottavaa säilyttää se 40-60%, mikä on ihmiselle optimaalinen. Kosteus mitataan välineillä, kuten hygrometrillä ja psykrometrillä, joista jälkimmäistä voidaan luoda uudelleen kotona. On olemassa kansanmene- telmiä, joiden avulla voidaan määrittää kosteuden prosenttiosuus, mutta niiden puute on tietojen vähäinen tehokkuus.

Teknologisen kehityksen avulla voit seurata huoneen kosteutta sekä ilman kosteuden että kosteuden avulla. Halutun tuloksen saavuttaminen voi johtua erikoislaitteista ja kätevien työkalujen käytöstä.

Kosteudenpoiston tai ilmankostuttimen ostaminen on yksinkertaisin ja kätevin tapa. Monet modernit ilmastointilaitteet pystyvät myös hallitsemaan kosteuspitoisuutta.

Suurten ENT-tautien luettelo ja niiden hoito

Kaikki sivuston tiedot ovat suosittuja tosiseikkoja ja eivät teeskentele absoluuttista tarkkuutta lääketieteellisestä näkökulmasta. Hoito on suoritettava pätevän lääkärin toimesta. Itsehoito voi vahingoittaa itseäsi!

Huoneen kosteus: sen sallittu ja optimaalinen normi asuinalueella

Huoneen ilman kosteus vaikuttaa paitsi huonekalujen, lattian ja seinien tilaan - ensinnäkin se vaikuttaa suoraan terveyteemme ja hyvinvointiimme.

Tavanomaisen mukavuuden lisäksi huoneen kosteus vaikuttaa merkittävästi tiettyjen sairauksien esiintymiseen.

Liiallinen kosteus voi aiheuttaa allergisen nuhan, astman ja nuhan.

Kuivassa ilmassa nenän ontelon limakalvo kuivuu, minkä seurauksena sinusitisin oireet voivat ilmetä, "ihanteellinen 9aquo; syövän puhkeamista.

Riittämätön kosteus on varma tapa vähentää koskemattomuutta, lisääntynyt väsymys, "sand9raquo; silmiin ja ihon nopeaan ikääntymiseen. Lapset ovat hyvin herkkiä kosteustasolle, ja vastasyntyneet ovat eniten. Niiden herkkyys on korkeimmillaan, joten varovainen lähestymistapa on lastenhuoneen kosteuden tasolle.

Limakalvojen kuivumista hengitysteiden lapsilla on mukana kehittämässä infektioiden, allergiat voivat aiheuttaa nuha verellä lapsen, ja jos sinulla on jo nuha, se on yksinkertaisesti tehoton hoito.

Huoneen ilmankosteus on riippuvainen säästä ja ilmasto-olot, aika vuodesta, saatavuus ja käyttö laitteiden ja prosessien ihmiselämän: pesu, uiminen, kuivaus, silitys ja niin edelleen.

Kriittisin tilanne on lämmityskaudella. Huurteisessa ilmassa on vähän kosteutta, joten vain ilmasta ei voi saavuttaa optimaalista kosteutta huoneistossa.

Kun olet jatkuvasti keskuslämmitys ja lämmittimet kuivattaa ilmaa entisestään, tänä aikana taso huoneen ilmankosteus voidaan alentaa 20-25%, kun taas limakalvojen nenän ja kurkun kriittisesti mieltää määrä on 35%, ja lapset - 50%. Kesällä huoneen ja auton ilma kuivuu huomattavasti käyttöilmastointilaitteeseen.

Mikä on mitattu kosteus ja mikä on normi asuinalueella? Kosteusyksikkö - prosentti (%), joka näyttää murto-osan massan tai irtotavaran alkuperäisestä arvosta.

Kuinka paljon ilmankosteus olisi normaali? Asunnossa optimaalinen kosteus katsotaan 45%, kun taas vakiintunut korko vaihtelee huoneen tarkoituksesta riippuen 30%: sta 60%: iin.

Pysy nämä termit hyvin vaikeaa modernein asuntoja ja taloja pääosan, kosteus on alhainen, mikä johtaa vähentyneeseen tehokkuuteen ja aiheuttaa uneliaisuutta, jopa täysin terve henkilö. Erityisesti kärsivät ne, jotka käyttävät piilolinssejä: silmän limakalvo myös kuivuu huomattavasti.

Kuiva ilma auttaa jäähdyttämään kehoa, kun kosteus haihtuu ihosta, joka jäähdyttää kehon.

Liian kuivassa ilmassa staattinen sähkö kasvaa ja kotitalouspöly nousee helposti. Sen ripustetut mikropartikkelit rauhallisesti asettuvat väliaineeseen, jossa on normaalia kosteutta, mikä johtaa erilaisiin päivittäisiin ongelmiin.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä kosteuden normin saavuttamiseen huoneistossa, jossa on lapsi tai vastasyntynyt. Normaalien ja siksi mukavien indikaattorien saavuttamiseksi talossa on oltava ilmankostutin.

Jotta saavutetaan optimaalinen ilmankosteus asunnossa miehen pitäisi olla ensinnäkin seurata tätä merkkinä, ja toiseksi ryhtymään kaikkiin mahdollisiin toimenpiteisiin kosteuttavia tai tyhjentämisestä ilman kodeissa ja työpaikoilla.

Menetelmiä kostutus, ohjaus- ja mittaus- kosteustaso kotona

Se, mikä kosteus pidetään normaalina asunnon koko ja jokaiseen huoneeseen Erityisesti olemme harkinneet edellä. Jos luvut poikkeavat normi, silloin täytyy olla keinoja niiden vakauttamiseksi, niistä ja puhumme tässä osiossa.

Kylminä talvina lämmitysjärjestelmä voi tehdä ilman talossa on liian kuivaa, joten se epämukavaa sinulle.

Se voi myös aiheuttaa halkeamia puutuotteiden ja kipsilevy.

Parantaa ilmanlaatua kosteus, voit asentaa ilmankostutin huoneessa, joka viettää suurimman osan ajasta, tai ympäri taloa.

Kesäisin, kun huone ei lämpene, riippuen ilmasto omalla alueella, se voi olla joko liian paljon tai liian vähän kosteutta talossa.

Ohjaamaan kosteus seuraavat toimenpiteet ovat välttämättömiä.

 • Liikuntaa säännöllisesti tuulettaa huone. Huolimatta sen yksinkertaisuus, tämä menetelmä ei ole tuottavin. Kesällä ilma ei liian kosteuden kyllästämä ja ilmanvaihto ilmassa ei edistä nesteytyksestä. Mutta talvella auki 5-10 minuuttia, anna ikkuna saavuttaa mukavan kosteustaso miehen. Mitä leveämpi ikkuna avataan, sitä nopeammin tuuleta huone, lisäksi ilmassa tänä aikana on aika päivittää kärsi juuri lainkaan lämpöä, toisin kuin jättää huoneeseen pitkään avoimesta ikkunasta.
 • Määrän lisääminen huonekasveja, joka vaikuttaa hyödyllisesti kostutus ja ovat eräänlainen luonnollinen "priborom9raquo;, joka voi mitata kosteus: shriveled ja kuivatut lehdet ovat ohjeellisia ylikuivattua ilmakehässä. Kasveja erinomainen ionisoitua ilmaa, ja jotkut niistä ovat lisäksi kykenevät vapauttamaan kosteutta orgaanisia aineita, puhdistus- ja desinfiointiaineita tilaa.
 • Läsnä akvaariossa huoneessa auttaa ylläpitämään normaalia kosteus, tarvitsee vain säännöllisesti ladattuna höyrystysonteloon vedellä.
 • Do nihkeäpyyhintä, mieluiten - aamulla ja illalla.
 • Dotting alusten tasainen vesi, tämä on parasta tehdä ikkunalaudalle, lähellä keskuslämmitys jäähdytin.

Haihtunut vesi on hyvä keino kostutus. Valitettavasti tämä ei ole hygieeninen ja useimmissa tapauksissa ei ole esteettisesti miellyttävä tavalla.

Miten määritellä kosteus asunnossa oman, ymmärtää onko tarpeen kuivata tai kostuttaa ilmaa? Olisi järjestelmällisesti seurattava ilmastoon ja kosteus kotiisi.

Toimenpiteen kosteus kotona:

Enimmäkseen käytetty tähän tarkoitukseen erityisen mittauslaite ilmankosteus huoneessa - kosteusmittari. Nykyään on olemassa useita erilaisia ​​kosteusmittarit, jotka perustuvat eri toimintaperiaatteisiin. Ne voivat näyttää pienen seinään tai syötäväksi, on mekaaninen tai elektroninen näyttö voidaan yhdistää lämpömittari mittaamaan huonelämpötilan. Varten hygrometrin ensinnäkin se on tärkeä tarkkuus lukemat. Suurin poikkeama ei saa ylittää 1% Mittauksen Nykyajan sähköisessä hygrometrillä riittävän tarkkoja vain asentaa Laite tulee olla pois luonnoksia.

Koska erityinen väline, joka mittaa ilman kosteus, tämä luku löytyy yksinkertaisella lasimaljaan ja vettä. Tehdä tämän kirjoittamalla lasi kylmää vettä ja pannaan jääkaappiin, kunnes astian lämpötila jäähtyy 3-5oS.

Jäähdytetty lasi on sijoitettu huoneeseen pois lämmönlähteestä ja tarkkailla:

 • Jos tiivistymistä 5-10 minuutissa täysin kuiva - sisäilma on hyvin kuiva;
 • jos 5-10 minuutin kuluttua lauhde kerätään suuria tippaa lasiseinät ja tippuu streameissaan - sisäilman liian kostea;
 • normaali huoneen ilmankosteus siinä tapauksessa, että kosteus on kuivunut 5-10 minuuttia, mutta eivät tipu.

Näin lasi vettä ja muuttuu kosteusmittari, tehty omin käsin.

Tavallinen Elohopealämpömittari - niinhän muun toimenpiteen kosteus kotona ilman hygrometrin, mutta prosessi on melko aikaa vievää.

Tehty 2 vaiheessa:

 • Mitattu huoneen lämpötila ja lukittu lämpömittari.
 • Pää lämpömittari huolellisesti kääritty märkä puuvillaa tai sideharso, jättää 10 minuuttia, sitten lämpötila mitataan uudelleen.
 • Etsi ero "suhoy9raquo; ja "mokroy9raquo; lämpötilat ja erityisen taulukon identifioidaan kosteuden huoneessa.

Helpoin tapa kostuttaa ilma tänään - on ostaa erityinen laite, joista osa on varustettu myös mittauslaitteen ja kosteutta.

EF Majoitus ilmankostuttimet, ilmastointi ja ilman puhdistus kostutusjärjestelmän kuin tehokkaampi ja hienostunut laite

Tasapainon säilyttäminen kosteuden kuiviin kodin käyttämällä ilmankostutinta talo on tärkeää oman hyvinvoinnin, ja vaikka väheneminen kosteuspitoisuus voi olla hyötyä, liikaa kosteutta tasolla voi olla vaarallista terveydelle.

Alla on täydellinen lista tehtävistä, jotka voivat käsitellä erityisen laitteen kostuttamalla:

 • Se johtaa siihen, että "kultainen keskitie" suhteellinen kosteus huoneessa;
 • poistaa sähköstaattisia varauksia;
 • auttaa suotuisan mikroilmaston kerrostalossa;
 • kehittymisen estämiseksi hengityselinsairauksien;
 • positiivinen vaikutus ihoon, estämällä ikääntyminen.

Ilmankostutin talon voi ostaa milloin tahansa laite tallentaa tai verkkokaupasta.

He tulevat eri muodoissa:

 • Humektantit kylmän höyryn tai perinteisiä: Kostutus johtuu haihtumisesta kylmää vettä, joka kaadetaan säiliöön, jossa se läpi suodattimia kulkee puhaltimen. Vesi tämän Kostutin on hyvin puhdistettu, mutta parempi - tislattua, koska muutoin suodatin tukkeutuu nopeasti ja epäonnistuu. Tärkeimmät plus perinteinen malli on, että riippuen tasosta huoneen ilmankosteus laite voi itsenäisesti säätää veden haihtuminen.
 • höyrykostuttimien: Ilman kostuttamiseksi haihtumisen höyryä, höyryn lämpötila 50-60 ° C: ssa, jos vesi kiehuu pois kokonaan - laite sammuu. Näitä kostuttimet ei suositella lapsille, huonekasvit.
 • Ultraääni ilmankostutin kotiin - Tänään on suosituin ja täydellinen malli. Sen lisäksi, että tällainen ilmankostutinta soveltuu tahansa tiloissa, se on erittäin tehokas, hiljainen, pienikokoinen ja turvallinen, lisäksi "est9raquo; vähän sähköä. Kuitenkin, sen soveltaminen edellyttää veden demineralization, joka käyttää erityisiä patruunat ioninvaihtohartsin, tai täytetään ne vain tislattua vettä. Jos et ota näitä toimenpiteitä, kuivauksen jälkeen, pienin vesipisaroita kanssa suolojen liuotetaan sen huonekalut ja muut pinnat voivat muodostaa valkoisen kalvon. Toimintaperiaatetta ultraääni ilmankostutin talon perustuu kalvon värähtely, veden kanssa kosketukseen, joka ruiskutetaan.
 • Laite "ilma pestä": Yhdistää kostutus ja puhdistus toiminto. Toimintaperiaate tällaisesta laitteesta voidaan verrata imurin suorittaa märkä-mekaaninen suodatus. Laitteen sisällä on ionisoivan hopea sauva, puhdas ilma pölyn, kukan siitepölyä ja muita allergeeni hiukkasia. Se on helppo käyttää. Kaikki sen ansioista se on merkittävä haitta: kostutus voidaan lisätä enintään 60%.

Kostutin on suunniteltu koko huoneen. Muussa tapauksessa voit lisätä ne ilman liikaa kosteutta.

Kostuttimet ohjaus auttaa kosteuden kanssa tasapainossa. Pakkauksessa useimpien kosteusvoiteita merkitty suositeltuja huoneen koon. Siksi ennen ostamista ilmankostutin kelata mittauksia huoneeseen.

Ilmastointi kostutus ja ilman puhdistusta huoneisto on eräänlainen "ilmasto-kontrolem9raquo,, pystyy johtamaan ihannetta kaikki suuret" vozdushnye9raquo; parametrejä: lämpötilaa, kosteusaste ja ilman puhtaus.

Tällainen järjestelmä tiivistää kosteutta kadulle ja ohjaa sen tilaan, joten on tarve jatkuvasti täyttää veden laite, joka lisäksi täytyy puhdistaa.

Korkean intensiteetin työ ilmastointilaitteen avulla nopeasti ja tasaisesti kostuttaa ilmaa tiloissa laajalla alueella, tulevan ulkopuolella ilma kulkee kaksi puhdistusyksikkö. Tehokas ilmanvaihtojärjestelmä, rakennettu kosteassa ilmastointilaitteet ja ilman puhdistus, edistää pysyvää uusiminen tunnelman huoneeseen.

Ainoa haittapuoli näitä malleja ilmastointilaitteet - niiden korkea hinta. Kuitenkin tänään se on paras tapa normalisoida ympäristölle missä tahansa kodissa.

Tämän seurauksena valvomiseksi kosteutta huoneeseen, sinun täytyy harkita paitsi sen koosta, vaan myös asettaa selkeä tavoite: luoda mukava ilmapiiri talossa tai kehittymisen estämiseksi sairauksien ja allergioiden lapsen. Kuten näette, modernin teknologian helposti saatavilla käsitellä mitään ongelmaa.

Siksi deystivtelno lausuma "talvi auki 5-10 minuuttia ikkunan avulla voit saavuttaa mukava kosteustaso ihminen" ei ole totta, päinvastoin pohjimmiltaan - avoinna myös talvella ikkunat edelleen vähentää kosteutta lämmitetyssä tilassa.

Esimerkiksi: ulkona -5 Makimalno höyry sisällön kuutiometriä. noin 2,4 g Esimerkiksi kadulla 80%: n kosteudessa, eli absoluuttinen pitoisuus höyryn - 1,92 g / m. Kun tässä huoneessa, ja kuumennettiin 22 astetta (enintään absoluuttinen kosteus 22 c -.... 15 c / m), saadaan 1,92 / 15 * 100% = 12,8%. Niinpä, jos emme ota huomioon haihtumista ihmisten, eläinten ja kasvien, kosteus on noin 13%, mikä on katastrofaalisen alhainen.

Ammatti: Lääkäri otolaryngologist Työkokemus: 29 vuotta

Ammatti: Lääkäri audiologin työkokemus: 7 vuotta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin