Mikä on ouzoa sähkö-

Mikä on RCD ja miten se toimii?

Ensinnäkin, miettiä, mitä tarkoitusta varten suojaava laite (kuvassa alla näkyy hänen ulkonäkönsä). Vuotovirta esiintyy jos rikkoo eheyden kaapelieristys yhden johdin tai jos vahinkoa rakenneosia kodinkoneiden. Vuoto voi aiheuttaa tulipalon tai sähköjohtoja käytetään kodinkone ja sähköiskun aikana vaurioituneen laitteen tai viallinen johdotus.

Vikavirtasuojien vuotaessa epätoivottujen sekunnin murto-osan tuottaa pois vioittunut sähkölaite kuin suojaa ihmisiä sähköiskun ja ehkäisee tulipalon.

Hyvin usein kysytään eroa Hätäkatkaisimet päässä RCD. Ensimmäinen ero on se, että aktiivinen suojalaite, lisäksi suojan sähkövuodon (RCD-toiminto) on lisäksi ylikuormittumista vastaan ​​ja oikosulkusuojaus, eli toimii katkaisija. Vikavirtasuojakytkimen ei ole suojattu ylivirtaa, siis asettaa katkaisijat lisäksi se täytäntöönpanoa varten suoja sähköverkkojen.

Mieti RCD rakenne ja miten se toimii. Pääkomponentit RCD - ero muuntaja suorittaa vuotovirta mittaus, liipaisimen runko käyttää vaikutus katkaisu mekanismi ja mekanismi suoraan irtoamista koskettimien.

Toimintaperiaate RCD on yhden vaiheen verkon seuraavaan. Yksivaihemuuntajan johtodifferentiaalisuoja on kolme kierrosta, joista yksi on kytketty nollajohtimeen, toinen vaihe, kun taas kolmas on kiinnittämiseen käytettyjen ero nykyisen. Ensimmäinen ja toinen käämi on kytketty siten, että virrat ne ovat vastakkaiseen suuntaan. Ne normaali virtakäyttöön ja yhtä indusoida magneettipiirin muuntajan magneettivoiden, jotka on suunnattu toisiaan vastapäätä. Yhteensä magneettivuon tässä tapauksessa on yhtä suuri kuin nolla ja vastaavasti kolmannen käämin ei ole virtaa.

Mikäli vahinko ulkonäön laitteen ja sen vaihejännitteen tapauksessa touch metallirunko laitteiden, ihmiset kuuluvat sähkön vuoto, joka virtaa sen rungon läpi maahan tai muihin johtavia elementtejä, joilla on eri mahdollisuuksia. Tässä tapauksessa virrat kahden käämin differentiaalisen muuntajan RCD vaihtelee, ja näin indusoituu magneettipiirin erikokoisia magneettivoiden. tuloksena magneettivuon on nollasta poikkeava, ja tuo kolmasosa nykyinen arvo puolestaan ​​- ns ero. Jos se saavuttaa kynnyksen, laite toimii. Tärkeimmät syyt trip-olemme kuvattu erillisessä artikkelissa.

Lisätietoja miten toimia RCD ja mitä se koostuu, on kerrottu muodossa opetukset:

Haluatko tietää, miten laukaisu laite kolmivaiheinen verkko? Toimintaperiaate on samanlainen kuin yksivaiheinen laite. Sama ero muuntaja, mutta hän vertaa ole yksi, vaan kolme vaihetta ja nollajohtimen. Joka on, että kolmen vaiheen suojalaite (3P + N) viisi käämien - käämin kolme vaihejohdinta, neutraali johdinkäämi ja toisiokäämin, jolloin kiinteä vuotoja.

Lisäksi edellä rakenteellisten elementtien välttämätön osa laukaisinlaite on seulonta mekanismi, joka on vastus liitetty painiketta "TEST" yhteen käämit ero muuntajan. Tämän painikkeen napsauttaminen yhdistää vastus kelan kuin ero nykyisen muodostetaan ja vastaavasti lähdön kolmannen toisiokäämin ja se näyttää on, itse asiassa, simulointi vuoto. Liipaisu suojalaitteet osoittaa sen hyvässä kunnossa.

Alla on symboli RCD kaaviossa:

Vikavirtasuojakytkimen käytetään suojaa nykyisen vuotojen yhden vaiheen ja kolmen vaiheen johdotus eri tarkoituksiin. Kotona johdotus RCD on ehdottomasti suojelemiseksi asetettu vaarallisin kannalta kodinkoneiden. Nämä laitteet, joiden toiminta tapahtuu kontakti metallikotelon osaan suoraan tai vettä tai muita kohteita. Ensisijaisesti tämä sähköliesi, pesukone, vedenlämmitin, astianpesukone, jne ..

Kuten sähkölaitteissa, RCD voi milloin tahansa ottaa verkosta, niin lisäksi suojaa reittejä on tarpeen asettaa tämän laitteen tulee kotiin johdotus. Tällöin RCBOs ei vain varmuuskopio suojalaitteet erottaa johdotuslinjat, mutta myös toiminnan suorittamiseen palon suojelee koko kodin johdotus tulipaloja.

Siinä kaikki, että halusin kertoa millainen rakenne, tarkoitus ja periaate RCD. Toivottavasti tiedoista on auttanut sinua käsitellä, miten tämä näyttää ja toimii modulaarinen yksikkö, sekä mitä käytetään.

Mikä on RCD sähköinen

 1. Mikä asettaa RCD
 2. toimintaperiaate
 3. missä asentaa
 4. Miten asentaa vikavirtasuojiin
 5. Sähkölaitteiden asennus
 6. video

RCD - tarkoittaa vikavirtasuojakytkimen, jonka päätehtävänä nykyisen cut-off sen valua maahan. katkaisijat suojaavat sähköiskun, erityisesti tapauksissa, joissa ei ole mahdollisuutta yhteys maahan. Rikkomatta suojaava laite pystyy toimimaan yhden vaiheen ja kolmivaiheinen vaihtovirta 380 ja 220. Laite on suljettu kotelo on valmistettu ei-palavat materiaalit ja PVC kykenee kulkemaan sen läpi virtaukset eri suuruusluokkaa.

Hyvin monet ovat vain kuullut, että on olemassa laitteita, jotka on suunniteltu laukaisuun. Lyhennetty niitä kutsutaan RCD. Kattavan kuvan työstä voidaan saada ottaa hyvä tuntemus sähkötekniikka. Kuitenkin ymmärtää yleisten periaatteiden laitteen toiminnan, sen erityispiirteet on mahdollista ja ilman teknistä osaamista. Suurin osa asuntoa ja yksityiskodeissa RCD ei ole aikaisemmin käytetty. Tämä selittää tietämättömyys rakenteesta, tarkoituksesta, erityispiirteet Näiden laitteiden toiminnan.

Kukin laite katkaisija on sähkömekaaninen kytkinlaitteen. Pääasiallinen tehtävä on automaattisesti keskeyttää piiri, kun virta ylittää ennalta asetetun erityistä arvoa. Vikavirtasuojien sähkö dekoodausvälineet suojalaitteet. Ne edustavat useita eri malleja, yleensä, on samat toiminnot ja toiminta.

RCD: ovat erittäin tehokkaita, kun niitä käytetään sähköjärjestelmää. Kuitenkin monet omistajat asuntoa ja taloa itse asennuksiin unohtaa olemassaolosta suojalaitteiden ja laiminlyötyjen niiden käyttöä. RCD suojaa elämän ja terveyden henkilön sähköiskun jos eristys vika, sekä vapaa-ajan kosketuksissa paljaita johtoja ja johtavat osat sähkölaitteita.

Toisin koneet, johdotuksen suojaaminen ylikuormitusta ja oikosulkuja, laukaisulaitteiden turvallisuuden varmistamiseksi ihmisiä. Reagoida nopeasti ja katkaisemalla jännite nykyinen hoito "päällä". Yleensä pieni vuoto nykyinen arvo, joten perinteinen koneita ne vain eivät reagoi.

Lähes jokainen on ollut alttiina heikko virtaukset kotiverkossa. Vaikka pieni virta 4-5 mA, ihmiskeho tuntee sen, esimerkiksi kun koskettaa jääkaapin, pesukone ja muita kodinkoneita. Yhä nykyinen vahvuus kasvaa ja uhkaa ihmishenkiä. Tärkein syy tämän edellytyksen katsotaan alentuneen lanka eristys. Seurauksena, virta alkaa virrata suoraan kotelon läpi, joka vetää. Seuraukset kosketus- siihen voi olla sama kuin tapauksessa kosketuksessa paljaat. Hetkellä kontakti on maasulun ja sitten, ilman suojamaadoitukseen, henkilö saa sähköiskun.

Tällä hetkellä ei kaikki talot on mahdollista laatia maahan sähkölaitteet ja laitteita, koska se ei tarjoa piiri ja johdotus suunnittelu. Näin ollen, vikavirtasuojakytkimiä käytetään suojaamaan sähköisku, johon on asennettu automaattinen katkaisijat, jotka pystyvät vastaamaan jopa heikko virtaukset ja irrottaa verkkojännitettä ajoissa.

Toimintaperiaatetta vikavirtasuojia

Toimintaperiaate laukaisinlaite perustuu kiinnityksen vuotovirtoja "päällä" ja ajoissa sähkökatkos tulee tässä tilassa. Normaali jännite arvo verkossa, ei ole vuotoja ja jännitepiikit, nykyinen tulon ja lähdön laitteen on sama. Niiden ainoa ero olisi vastakkaiseen suuntaan. Määritys vuodon siitä, määritetään ero tulevan ja lähtevän virran.

Läsnä vuotovirtojen, esimerkiksi siinä tapauksessa, läpilyönnin laitteen koteloon, henkilö koskettaa sitä, muuttuen eräänlainen virtajohtimen maahan. Seurauksena, virta-arvon, palauttamiseksi nollajohtimeen RCD vähenee. Sama tilanne johtaa rikkoo eheyden eristys pinnoite, ja syntyvät sähkölaitteita.

Erotus tulon ja lähdön virta on tallennettu rengasmaisen sydämen muuntaja. Vaiheen ja neutraali johtimet on sijoitettu ensiökäämin ja suorittamalla mutkainen funktio. Yhteys toisiokäämin ydin viedään mekanismi, joka avaa kontaktit, se katkaisee virtapiirin ja estää virran kulkua. Jos vaurio eristävän pinnoitteen, purkautuminen silmukan muodostuminen tapahtuu riippumatta koskee ihmiset elävät osia tai ei. Joka tapauksessa, laite aktivoituu ja avaa piirin. Tämä on vastaus kysymykseen: mikä on RCD sähkö.

Nykyaikaiset vikavirtasuojakytkimiä suunniteltu toimimaan kaksivaiheista ja kolmivaiheiset verkoissa. Jälkimmäinen muunnos on tunnettu siitä, että seurantajärjestelmä. Se valvoo ja tallentaa kuormituksen muutokset, kun jännite on epätasaisesti vaiheissa. Korjaus tehdään palauttamalla tilanne symmetrian jokaisesta.

Ensinnäkin asentaminen RCD on suunniteltu suojaamaan linjojen liialliselta kuormia. Ne edustavat tavanomaisen sähkö- johdotuksen, joka käsittää erilaisia ​​ulostulon ryhmiä, joihin on yhdistetty laitteisiin tai teollisuuden laitteita.

RCD: n käyttö tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 • Koska potentiaalisia tasaavaa järjestelmää tietyllä alueella.
 • Alueilla, joilla on suuri riski (keittiöt, kylpyhuoneet).
 • Läsnä ollessa tarjonnan myyntipisteissä asentaa ulos.
 • Rakennusten kantavien elementtien muodossa metallia häkeissä.
 • Jos on katkaisijat tai varokkeita Kompastumiseen nopeus on suurempi kuin 0,4 sekuntia.

RCD saa käyttää radoilla, josta tehoa syötetään turvavalaistusjärjestelmien tai varoitus. Valittaessa RCD tulisi kiinnittää huomiota siihen arvoon, joka on suurempi kuin nimellisarvo katkaisijan. Muuten yhteyksiä ylikuumentua laitteeseen. Jos verkossa on useita koneita, arvo vähintään nimellisteho RCD lasketaan summa nimellisarvo kaikki katkaisijat.

On olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja yhdistävät RCD katkaisijat. Yhdessä niistä, yksi laite tarjoaa useita suojaryhmä linjat. Joka on asennettu ensimmäiseen paikkaan, ja koneet ovat niille asetetut. Tämä yksinkertainen järjestelmä on laajalti käytetty matalan kilvet. Hänen työ voidaan pitää esimerkkinä siitä, hätätilanteessa, kun oikosulku tapahtui yksi ryhmästä linjat. Nykyinen kulkee pitkin reittiä RCD ryhmään automaatit, sitten kaapeli pistorasiaan. Uskotaan, että tässä tilanteessa, RCD on polttaa vaikutuksen alaisena oikosulkuvirran, koska kone on asennettu alavirtaan laitteen ja ei suojaa suurta virtaa ja jännitettä.

Eräässä toisessa suoritusmuodossa, rivi suojattu yksi kone ja yksi RCD, katkaisija on asennettu ensimmäinen paikka. Jos oletamme, että poistoaukko oikosulussa virtatie kulkee koneen RCD ja sitten kaapelin pistorasiaan. Uskotaan, että koneen toimintaa tapahtuu tässä tilanteessa ja näin suppressoi tuhoava vaikutus nykyisen. Kuitenkin nykyinen järjestelmä tulee edelleen pistorasiaan. On käynyt ilmi, että riippumatta siitä, missä, RCD ei petä useista syistä.

Suojalaite pysyy ehjänä sekä johdot on kytketty pistorasiaan. Vaikutuksen alaisena tapahtuu oikosulku lämpöä, josta lanka eristys ja kotelon laitteita alkaa sulaa. Kuitenkin, tämä vaatii tietyn ajan, jonka aikana laukaisi katkaisija ja kuumentamalla edelleen prosessi päättyy. Ei ole mitään eroa, jos se on liitetty tai sen jälkeen koneen. Tietyn suoritusmuodon kytketään vain asennettaessa mukavuutta.

Erittäin tärkeää on oikea valinta nimellisarvosta suojalaitteen estää sen epäonnistumisen seurauksena ylikuormitus. Päärunko kunkin RCD lajikenimeen, eli suuruus suurin jatkuva virta, joka voi virrata sen läpi ilman mitään haittaa. Laite Yhteydet ajoissa poistaa energian rivi vuotaessa siinä. Se ei saa kulkea virta yhteydet, ylittää nimellisarvon, koska tämä aiheuttaa heille lämmitys, joka sulaa kehon ja muita vammoja. Tässä suhteessa, RCD on suojattu katkaisijan ylikuormituksen ennen kuin laite on haittaa.

Tehokkaimpia suojauksen ylikuormitusta RCD sen nimellisarvo on valittava yksi pykälä suurempi kuin suojaavan laitteen. Esimerkiksi, jos nimellinen katkaisija on 16A, laukaisulaite täytyy olla nimellinen 25A. Tällainen toimituksia tarvitaan jotta voidaan välttää kautta paljon virtaa RCD ennen laukaiseminen koneen ylikuormittuminen.

Käytännön asennus RCD sähkövirtapiirissä asunto ei aiheuta vaikeuksia. Suora yhteys on tehty DIN-kiskoon, joka voi olla integroitu kilpi tai järjestää erikseen. Se on varustettu erityisillä rei'itys jotka työnnetään lukituslaitteella. Elin on merkinnät ylemmän ja alemman liittimet vaihe ja nolla johdot. Mukaisesti järjestelmän on yhdistää johto virtajohto ylhäältä ja kuorma - pohjasta.

Järjestyksessä laitteen yhteydestä:

 1. Johdanto katkaisija on kytketty sähköjohto ulkoverkko. Tämä yksikkö valitaan maksimivirran mukaisesti kuormien suunnitellut tietyn asunnon.
 2. Seuraavaksi virtaus energiamittarin rekisteröintiä ja siirtää jännite turvalaitteen.
 3. Ylempi päätteet RCD kytkeä Mittarin - vaihe ja nolla, alempaan kytkettyjen päätteiden nostoköysien. Kytkentäproseduuri on noudatettava, muuten suojaava laite ei toimi.
 4. Korkea teho laitteet on kytketty yksittäisten katkaisijoita.

Toinen järjestelmä liittyy yhteys RCD kaksifaasisessa virtapiirin. Operaatio antaa ajoissa katkaisu laitteiden tapauksessa vuotovirtoja koteloon. Oleellisesti sama toiminto suoritetaan ja maahan estäen virran kulkemisen läpi alueiden ei ole tarkoitettu tähän tarkoitukseen. Siten, RCD ja maadoitukset suorittaa de-energiaa laitteiden eri tavoin, ja joissakin tilanteissa, ne täydentävät toisiaan. Tärkein etu RCD on mahdollisuus käyttää sitä vanhemmissa rakennuksissa, joka käytetään edelleen kahden faasin piiri, ja maadoitusjohtimen puuttuu. Liittäminen RCD vaihde riippuu piiri ja johdotus kotiverkossa.

Yhdessä suoritusmuodossa, yhden suojan levitetään yhden RCD. Tätä tarkoitusta varten laite valitaan suuren kapasiteetin, joka perustuu kuorman kaikkien nykyisten asiakkaiden. Sitä käytetään kytkeä seuraavan kaavion mukaisesti: lähtö RCD johdin on kytketty koneita, minkä jälkeen se laimennetaan pistorasioiden ja valaisimia. Tämä yksinkertainen ja kompakti muotoilu on merkittävä haitta: toimintahäiriön tai RCD automaattisen sähkön asuntoon pysähtyy. Pääsääntöisesti yhden suojan on asetettu poistaa yksittäinen käyttäjä (pesukone tai vedenlämmitin).

RCD: että se on sähköisessä

Monet ihmiset ovat kuulleet tällaisesta laitteesta kuin RCD. Miksi on tarpeen, mitkä toiminnot pitäisi tehdä ja olla varma, onko sen käyttö - harva ymmärtää. Tarkka käsitys rakenteesta ja toimintaperiaate on mies työskentelee tällä alalla, ja joilla on korkea pätevyys. Yritämme nyt kehittää teema «RCD: se on sähkötekniikassa", mikä on selvää paitsi asiantuntijoille myös tavalliset lukijat artikkelin.

Miten seisoo RCD sähkö-

RCD - vikavirtasuoja, jonka avulla voit pitää henkilön sähköiskun. Tämä voi tapahtua, kun oikosulku tai sähköinen vuoto. Jotkut laitevalmistajat varustamaan tuotteensa siten turvakytkin. Standardin mukaan, RCD on antanut tällaisen nimellisarvoista: 10, 30, 50, 100, 300, 500.

Kun vuotovirta on yli rajan luonnostaan ​​RCD, laite katkaisee sähkön tähän osaan. Tätä voidaan havainnollistaa esimerkillä, kun henkilö tai muu elävä olento, tulee paljaat. Nykyinen tarve läpi kehon maahan, ja sitten takaisin neutraaliasentoon, kun RCD. Tässä tapauksessa nykyinen arvo pienenee ja aktivoidaan muuntaja, joka havainnoi ero tulevan ja lähtevän virran. Huomaa, että sivusto esittelee monenlaisia ​​RCD.

Siellä RCD luokitus esitetty alla.

 1. On sähkömekaanisia ja elektronisia, verkosta riippuen.
 2. Olemassa laitteita, joilla on vastustuskyky pulssin jännite ja ilman sitä.
 3. Kun lisäksi virtalähteen vai ei.
 4. Useissa napa - 1-4.
 5. On välineitä kiinteitä ja kannettavia.
 6. Säädön kanssa ero nykyisen laukaisun tai ilman.
 7. Suojaan ylikuormitukselta tai ylivirroilta ilman.

3 eroavat tyypin RCD ero vuotovirrat sukuun:

 • Äkillinen sinimuotoinen vaihtojännite tasasuunnataan sykkivä ja kasvaa (merkitty A);
 • Vakio ja vaihteleva (kirjain B);
 • salama, nouseva sinimuotoinen vaihtojännite (AC).

RCD käyttää tällaisessa Tärkeimmistä asioista:

 1. Palontorjunta;
 2. säästö performanssi;
 3. suojaa sähköiskua ihmisen;

On yksi virheellinen tuomio että laitteen käyttö on asunnoissa, joissa vanha johdotus ei ole sallittua standardin. Kuitenkin käyttää RCD PUE on kielletty vain TN-C-maadoitusjärjestelmään.

Koska tämä laite on suojattu, on tarkoituksenmukaista käyttää missä on sähköinen. On toivottavaa varustaa kotinsa seuraavat laitteet: pesukoneet, mikroaaltouunit, höyrykattilat tai vedenlämmitin.

Laitteen asennus pidetään kytkinrasia ennen kuorman, mutta sen jälkeen, kun sähkömittari. Tarkoituksena laite - tietyn kuorman raja. Asianmukainen asennus RCD ja kone alkaa laskea jälkeen tällaiset vaiheet:

Jos yhdistetty laite (Hätäkatkaisimet), tämä sekvenssi on eliminoitu. Tarjoamme kiinnittää huomiota RCD ABB edulliseen hintaan toimitus Moskovassa

Yleisin vaihtoehto yhteyden yksivaiheiset verkko - kaksinapainen vikavirtasuojakytkimen. Järjestelmän yhdisteitä edustaa yleisesti koteloon tai tiedot. Se auttaa määrittämään, missä se on kytketty ja nollavaihe. Tämä prosessi on yksinkertainen, mutta neutraali yhteys voidaan ohjata, ja tämä auttaa merkintöjen liittimiin. Alla on oikea asetus piiri RCD ja koneita.

Jos käytät yhden laitteen verkkoon, niin tämä menetelmä antaa kaksi ilmeistä haittaa:

 1. toiminnassa kokopäiväisesti sähkökatkos;
 2. on vaikea määrittää, mikä sivusto on valpas.

Asennettaessa RCD jokaisella rivillä, jos kyseessä on laukaisuvirta laitteen virta on katkaistu vain teennäinen, ja toinen osa jatkaa työtään. Tämä menetelmä on kalliimpi kuin ensimmäinen, koska sen toteuttamiseen tarvitaan enemmän tilaa paneelin.

Ennen ostamista laite olisi otettava huomioon arvon vuotovirran ja nimelliskuormaa, joka lasketaan RCD. Tämä arvo on valittava paljon suurempi. Valinta RCD asuntoja on parasta jättää asiantuntijan. Kaikki eivät kuitenkaan voi löytää ylimääräistä rahaa, joten seuraavassa taulukossa osoittavat, miten lähestyä valinta tällaisen laitteen. Esimerkiksi, jos olet laskenut ja päättänyt ostaa RCD 32A, se on parempi ottaa reservinä, josta 40A.

Vihje: kylpyhuone ja lastenhuoneeseen on parempi käyttää RCD joiden jäljellä virtaa 10mA ja pistorasiat ja kalusteet 30.

Mahdolliset ostajat on suositeltavaa kiinnittää huomiota nettikauppaamme sähköasentajien Elektroprof". Täältä löydät vain laadukkaita tuotteita edulliseen hintaan.

ERA LED paneeli 595x595 40W 3200Lm 6400K kanssa.

Palaan useammin kuin kerran! Hyvä joukko ammattilaisia!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin