Mattojen puhdistaminen kodin keinoin

Matonpesu kotona parhaiden keinojen avulla

Kuinka puhdistaa matto kotona? Jotta tämä ongelma ymmärrettäisiin, on selvitettävä, millaisia ​​mattoja on. Loppujen lopuksi puhdistusmenetelmä riippuu palatsin materiaalista ja sen valmistuksen ominaisuuksista.

Matot voidaan valmistaa luonnonkuiduista ja synteettisistä materiaaleista. Maton suunnittelu valitaan ostajan sisustuksen ja makujen mukaan. Tuotteiden hinta vaihtelee suurelta alueelta. Luonnonmatot ovat paljon kalliimpia kuin keinotekoiset. Myös valmistajan ja tuotteen koristeominaisuuksiin vaikuttaa hintapolitiikka.

 • Puuvilla. Tämän tuotteen ominaispiirre on pehmeys ja pitkäaikainen käyttö. Puuvillapalatseja valmistetaan eri muodoissa eri väreissä. Nämä luonnolliset tuotteet ovat kestäviä ja luotettavia. Ne ovat ympäristöystävällisiä eivätkä aiheuta allergioita lapsille.
 • Peittävät luonnonmateriaalit: bambu, juutti, levät. Nämä kasvimateriaalit ovat melko kovat ja karkeat kosketukselle. Tällaiset matot ovat enimmäkseen pieniä kooltaan käytävällä, kylpyhuoneessa.
 • Villainen matto. Tämä on yksi kalleimmista lattiatyypeistä. Villa on pehmeä ja joustava materiaali. Se kykenee ylläpitämään koskematonta ulkonäköään pitkään, absorboimaan kosteutta ja estämään sähköstaattista purkautumista. Villa-matto ei lähes absorboi likaa, plakin ja pölyä. Jos laitat raskaat huonekalut matolle ja poista sitten, villakuidut palauttavat nopeasti alkuperäisen ulkonäön.
 • Leather Palace. Tämä on eksoottinen ja kallista kantta. Sen tärkein etu on, että nahkamatto on helppo puhdistaa. Kuitenkin, jos katsot sitä mukavuus, niin tämä tuote ei todennäköisesti tuo mukavuutta ja lämpöä taloon.
 • Nylonpäällyste. Nämä tuotteet ovat kauniita, ne on valmistettu erilaisilla koristeellisilla kuvioilla. Nailon matot ovat erittäin kestäviä, joten ne ovat täynnä voimakkaita liikkeitä.
 • Polyesteriä. Tämä on ehkä suosituin modernien asuntojen kansi. Ne ovat halpoja, kauniita, pehmeitä ja niillä on korkea kasa. Polyesteri matot näyttävät rikkailta ja luovat kodikkaan huoneiston.
 • Viskoosia. Tällaiset tuotteet ovat ulkonäöltään ylellisiä. Ne ovat pehmeitä, lämpimiä ja toteutettu erilaisissa koristeellisissa tyyleissä. Tämän maton hinta on alhaisempi kuin muut luonnonkuiduista valmistetut tuotteet.

Päällystysmateriaalista riippuen on erilaisia ​​puhdistusmenetelmiä.

Ammattimaisen matonpesu

Mistä voin puhdistaa maton? Palatsi voidaan puhdistaa kuivalla ammattikäyttöön tarkoitetuilla laitteilla ja erityisillä keinoilla, tai se on mahdollista kotona yksinkertaisimpien tuotteiden avulla.

Ammattimainen puhdistus poistaa lian maton syvistä kerroksista.

Laitteet puhdistaa mattoja

 • uuni - ammattimainen pölynimuri;
 • höyrystimet;
 • matto pesukone;
 • tahranpoistoaineet;
 • hiustenkuivaaja matolle.

Yleensä matto kuljetetaan suoraan kuivapesuun. Mutta mitä tehdä, jos on lähes mahdotonta kuljettaa mattoa, kun kyseessä on matto kaikki huonekalut siellä? Tässä tapauksessa kuivapesua kutsutaan kotona.

1
 • kuiva;
 • linko;
 • intensiivistä;
 • höyrypuhdistus.

Ensimmäinen menetelmä on lempein ilman raskaan kaluston ja kemian käyttöä. Sitä käytetään pieniin epäpuhtauksiin. Menettely suoritetaan pölynimurilla ja puhdistusliuoksella. Tässä tapauksessa käytetään usein kuivaa höyryä tai pakkasäätöä.

Kuivapesua käytetään luonnonmateriaaleihin: silkki, villa, herkät verhoilukankaat.

Poimintimenetelmä soveltuu pinnoitteille, joiden keskimääräinen saastumisaste on. Käyttämällä sitä, käytä pölynimuria, joka puhdistaa ja kuivaa sitten maton. Menetelmä sopii synteettisiin mattoihin.

Tehokas puhdistus poistaa kaikkein pysyvät tahrat. Tämä menetelmä toteutetaan tyhjiökoneiden ja kemikaalien avulla. Samaan aikaan käsittelemme koko maton.

Höyrypuhdistus suoritetaan höyrystimien avulla. Samaan aikaan kemiaa ei käytetä. Tämä menetelmä on alhaisempi kuin sen edeltäjät tehokkuudessa, mutta sen tärkein etu on ympäristöystävällisyys.

On olemassa useita kemiallisia keinoja mattojen puhdistamiseksi, joita voidaan soveltaa onnistuneesti kotona. Suosituimpia keinoja on mattojen poistaminen matolle. Sen ainutlaatuinen kaava pystyy poistamaan jopa vanhentuneet paikat.

Matkanpesun käyttäminen:

 1. Tee mekaaninen puhdistus matto - nakata tai tyhjiö se. Jos näin ei tehdä, puhdistuksen jälkeen hämärtyy, matolla voi olla avioero.
 2. Seuraavaksi sinun on laadittava asianmukainen ratkaisu. Tässä vaiheessa monet ihmiset tekevät virheen, mikä johtaa kielteisiin seurauksiin. Voimakkaasti väkevöity liuos syö väriä, minkä jälkeen päällyste näyttää vaalealta; ja heikko ratkaisu heikentää likaa. Siksi vanishes laimennetaan vedellä suhteessa (1: 9). Veden lämpötila ei saa ylittää 40 ° C.
 3. Liuos hakataan kunnes paksu vaahto saadaan, mikä on tärkein tehtävä, ei nestemäinen ratkaisu.
 4. Käytä kovaa harjaa käyttämällä liuosta pinnoitteeseen ja voimakkaasti hiero pyöreisiin liikkeisiin. Työt tulee tehdä käsineillä.
 5. Jos vain piste on poistettava, vaahtoa levitetään paikallisesti. Jos maahantuoja haluaa päivittää maton, näin ollen vaahtoliuoksen on levitettävä koko pinnalle. On huomattava, että matto ennen puhdistusta on hieman kostutettava, mutta ei märkä, joten kutistumista ei ole.
 6. Vanishin on pysyttävä matolla vähintään 2-3 tuntia. Jos matto on voimakkaasti likaantunut, on hyvä jättää se yön yli, kun huone on tuuletettava eikä sitä pidä kävellä.
 7. Puhdistuksen jälkeen matto on kuivattu. Paras vaihtoehto olisi, jos otat sen aurinkoon.
 8. Kuivaa puhdistettu matto tyhjennetään kuiva-aineen jäämien poistamiseksi.

Kynnyspuhdistukseen käytettävä kynsi soveltuu keinotekoisiin mattoihin, koska luonnonkuidut voivat haalistua kemiallisten komponenttien vaikutuksesta.

Tuhoja ei voida käyttää tällaisiin kudoksiin:

Mattojen puhdistus kotona

Ajan myötä meidän suosikki matot menettävät turmeltumatonta ulkonäköään: ne näyttävät tahroja ja erilaisia ​​likaisia ​​likaa. Kuivapesu on erittäin kallista. Todella ostaa kalliita laitteita? Stop! Vaihtoehtoisia puhdistusmenetelmiä on yksinkertaisilla ainesosilla, jotka ovat käytettävissä kunkin emännän arsenalissa.

Ennen kuin aloitat itsenäisen toiminnan, sinun on välittömästi huomioitava, mitä kotona ei ole, kun puhdistat mattoja kotona:

 • käytä kuumaa vettä;
 • Käytä kovaa harjaa puhdistaa mattoja;
 • puhdista valkaisuaineilla, jotka on tarkoitettu vaatteiden pesuun.

Kodin puhdistusvälineet:

Katsotaan siis tarkemmin, kuinka puhdistaa matto kaikenlaisista paikoista.

Miten päästä eroon eri paikoista

Tahrat tulee hävittää välittömästi, kunnes ne kuivataan ja ne eivät tunkeudu kuitujen rakenteeseen. Riippuen tahran alkuperän luonteesta on olemassa erilaisia ​​menetelmiä niiden poistamiseksi.

 1. Kaada kaikki kahvijuoman nestettä pinnasta.
 2. Levitä tahra tahraan ja pese se voimakkaasti harjalla.
 3. Jos tahra on vanhentunut, sen on yöllä levitettävä glyserolin kerros ja aamulla puhdistusaine liuosta.
 1. Liota tuore tahra lautasliinalla.
 2. Tee kevyt soodiliuos ja hankaa harjalla, kunnes tahra katoaa kokonaan.
 1. Ota jääpalan pakastimesta ja kääri se muovipussiin.
 2. Levitä jäätä kuivattuun vahaan 5 minuutin ajan.
 3. Poista jään vahalla.

Vaha ja parafiini voidaan myös poistaa kuumalla raudalla. Tätä varten peitä tahra kankaalla ja pistä top kuumalla raudalla. Sitten 5 minuutin kuluttua parafiini voi helposti erottaa pinnasta.

 1. Grate pyykinpesuaine.
 2. Ota 1 teelusikallinen raastettua saippuaa ja sekoita samalla määrällä omenaviinietikkaa.
 3. Lisää tämä seos 1 litraan lämpimää vettä.
 4. Ratkaisun ratkaisu on tahra ja pyyhi kuivalta rätältä ylhäältä.
 1. Laimennetaan 1 tl nestemäistä saippuaa 1 litrassa vettä.
 2. Levitä liuos tahraan ja hankaa se harjalla.
 3. Valmista sitten etikkaliuos (1 tl 1 litra vettä) ja pyyhi tahra.
 4. Kuivaa matto.

Matto vaaleat värit - suurin ongelma kaikille emännille. Loppujen lopuksi kaikki tahrat, tahrat ja lika tulevat heti näkyviin! Ovatko kaikki edellä mainitut keinot selviytyneet valkoisen maton puhdistukseen? Ehkä, mutta on todella todistettu menetelmä, joka toimii 100%!

Puhdista valkoinen matto kotona käyttäen tavanomaisia ​​puulastuja ja bensiiniä. On syytä huomata, että nämä kaksi pääainesosaa on puhdistettava ja niissä ei saa olla muita epäpuhtauksia.

Tämän reseptin puhdistustekniikka näyttää tältä:

 1. Ota 100 grammaa bensiiniä ja sekoita se 1 litran saippualiuokseen.
 2. Heitä sahanpuru liuokseen ja jätä 15 minuuttia liotukseen.
 3. Levitä tämä seos matolle ja anna sen kuivua.
 4. Kuivaa sitten sahanpuru kuivakannesta luudalla.

Resepti ammoniakin puhdistukseen:

 1. Ota 1 litra vettä ja lisää siihen 2 teelusikallista ammoniakkia. Sekoita.
 2. Ota pehmeä rikki, liota liuokseen ja pyyhi kevyesti maton valkoinen pinta.
 3. Lopuksi nosta matto lautasliinoilla.

Jos kevyt matto on erittäin tylsää, tässä ratkaisussa voit lisätä 1 rkl pesuainetta. Tässä tapauksessa vain ammoniakki lisätään 1 tl: n määrään.

Mattojen puhdistaminen soodalla: resepti ja kaava

Kirkkauden ja värin palauttamiseksi puhdista matto soodalla ja etikalla lisättäessä pesuaine.

Maton puhdistaminen soodalla suoritetaan seuraavan kaavion mukaisesti:

 1. Ota kulho ja kaada 150 grammaa lämpimää vettä.
 2. Lisää: 1 rkl soodaa, 70 grammaa etikkaa ja 1 rkl pesuainetta.
 3. Sekoita liuos, kunnes komponentit ovat täysin liuenneet ja kaada sitten pulloon ruiskupistoolilla.
 4. Suihkuttaa tahraan. Jätä liuos matolle 10 minuuttia, sitten hankaa harjalla.
 5. Puhdistus on suoritettava: reunasta keskelle.
 6. Pesun jälkeen pyyhi tahra kostealla liinalla ja kostealla lautasliinalla.

On toinen ihana resepti sooda:

 1. Ota astia ja kaada 1 litra vettä.
 2. Kaada 1 rkl soodaa ja 2 teelusikallista sitruunahappoa (voit korvata 3-5 pisaraa sitruunamehua).
 3. Liuota nämä ainesosat ja käytä valmistettua liuosta mattoon.
 4. Huolellisesti harja hankaa pintaa, ja sitten imupaperilla kuivaksi liinalla ylimääräinen kosteus.

Folk korjaustoimenpiteitä Matonpesu

Resepti kaali:

 1. Mark 2 kg kaali ja purista sitä suolaliuoksen.
 2. Laita siivilä suolakurkku ja huuhtele huolellisesti juoksevan veden poistamiseksi hapan haju.
 3. Heitä kaali maton poikki ja anna vaikuttaa 30 minuuttia. Fermentoitu kasviperäinen odottamattomalla tavalla "sisällytetään" all likaa.
 4. Sweep kaali jäykkä luuta kerätä puhtaalle kauha ja huuhtele uudestaan.
 5. Toista niin monta kertaa, kunnes smetana kaali on selvä.
 6. Kuivaa matto auringossa.

Hapankaali on yksi alkuperäisen tavoista Matonpesu. Uskomatonta, mutta menetelmä on erittäin tehokas! Soveltaa sitä, se tarvitsee kaali kypsytetään perinteisellä tavalla - lisäämättä etikkaa.

Resepti puhdistus käyttäen teelehdet:

 1. Kestää teekannu teetä jäljellä sedimentin ja jaettuna tasaisesti maton.
 2. Anna vaikuttaa 30 minuuttia.
 3. Otettuaan harjaa ja hankaa hyvin ja pyyhi jäänteitä teetä.
 4. Anna Palacio kuiva.

Paras folk korjata Matonpesu - se on teelehdet. Tämä on budjettivarojen, koska se ei tarvitse ostaa, vaan käyttää jäljellä teelehdet höyrylaivat. Tämä menetelmä on täysin auttaa kirkas väri ja tumma mattoja.

Resepti Matonpesu käyttämällä raaka peruna:

 1. Ota 3 keskisuurten perunat, kuori ja raasta.
 2. Kaada massa 1 litraan lämmintä vettä ja jätä pari tuntia.
 3. Valuta ja soveltaa sitä tasaisesti matolle.
 4. Hyvä harjaa hieroa koko pinnalle, ja pyyhi kostealla liinalla.

Resepti Kemiallinen Matonpesu käyttämällä suolat:

 1. Ripottele ruokasuolaa koko pinnalle Palace.
 2. Ottaa puhdas kostutettu luuta ja lakaista ne pinnasta suolan.
 3. Luuta tarpeen määräajoin pestä pesu- liuos ja hieroa uusi suola.
 4. Prosessi toistetaan useita kertoja, kunnes luuta on puhdas.
 5. Knock matto, ulos vyörysi suolan hiukkasia.

Nopeasti puhdistaa matto kotona auttaa suola. Mutta jatkaa tällä menetelmällä, on välttämätöntä puhdistaa maton mekaaninen epäpuhtauksista pölynimurilla.

Suositukset matto hoitoa

Matto kestää kauemmin:

 • Ympäristö ei saa olla kostea. Mukaan ylimääräinen kosteus matto näyttää reikä.
 • Pidä kirjaa lemmikit: lemmikit allokoida erityinen lokero wc. Virtsassa eläinten pystyy tunkeutumaan hyvin syvälle kuitujen palatsi ja muistuttaa paitsi paikalla, mutta myös epämiellyttävää hajua.
 • Kerran viikossa, imurointi kerroksessa.
 • Kerran vuodessa tehdä syvä puhdistus.
 • Talvi hyödyllisiä vedä suosikki matto lumessa. Tämä prosessi ei ole vain puhdistaa matto, mutta myös virkistää pakkasella viileä koko huoneiston.
 • Paikka näytti olevan lähdön heti, kunnes se Velos syvälle kuituihin.
 • Valkoinen matto on parempi käyttää koristeena. Pieni kirkas matot olisi vahvistettava, jos se olisi vähemmän todennäköisesti mennä.

Tällöin Matonpesu on helppo suorittaa kotona käyttäen yksinkertaisia ​​improvisoitua. Sooda, etikka ja suola - paras "auttajia" siinä!

Kopiointi sivuston materiaalien on ehdottomasti kielletty!

Tehokkaita menetelmiä kemiallisen pesun Mattojen kotona

Siivoan - tarve säännöllisesti hygieenistä menettelyyn. Mattojen puhdistukseen käytetään tyypillisesti imuri, joka imee pölyn kerätty pitkä tai lyhyt kasa. Tämä puhdistus tehdään vähintään kerran viikossa, ja mieluiten kahdesti viikossa (varsinkin jos perheessä on lemmikkieläimiä). Kuitenkin, pölynimuri ei ole riittävä. Kolmen kuukauden välein on tarpeen suorittaa yleinen puhdistus huoneiston. Matonpesu - olennainen osa hygieniaa.

On kaksi ihanteellisia vaihtoehtoja puhdistaa matto tai matto:

 1. märkä puhdistus erityinen jauheiden tai geelien;
 2. kuivapesupalvelut.

Sopia, kaikilla ei ole mahdollisuutta tehdä raskasta lattiapäällysteen ulkopuolelta ja käsitellä sitä paksu vaahdossa, joka on pestävä pois runsaalla vedellä. Kaikilla ei ole voimaa vetää (vain vahva ihminen voi hoitaa tällaisen tehtävän) portailla raskas rulla matto. Ja kaikki matot on sallittua pestä vedellä. Palvelut erikoislaitteet yritykset puhdistaa matot - ei halpa ilo, jos käytät niitä joka kolmanneksella. Ainoa vaihtoehto kaikkien saatavilla - Kemiallinen pesu matto folk korjaustoimenpiteitä.

Sääntöjen mukaan asuin hoito Matonpesu on tehtävä kolmen kuukauden välein. Emme puhu käytöstä pölynimuri ja matto selkäsaunan muurille, seuraa pesu. Kuitenkin turvautumaan puhdistus lattia on useammin ...

 • ... talossa on pieni lapsi (lapset usein leikkivät lattialla, äitini seisoi hetkeksi syrjään kuin Palacio on märkä lätäkkö roiskunut mehun tai veden väri);
 • ... sinulla on lemmikkieläimiä (kissa voi merkitä uuden maton ostanut ja koira - jätä likaisia ​​tulosteita jälkeen kävely);
 • ... matto tai matto makaa keittiön lattialla (väistämätöntä ulkonäkö öljyisten tahrojen, teetä kappaleita, viini, kahvi, jne.);
 • ... Oletko huomannut, että maton tulee ummehtunut tunkkainen haju.

On olemassa tehokkaita ja yksinkertaisia ​​puhdistusmenetelmät kasa kotona. Puhdista matto avulla niillä voidaan ja naisia, koska he eivät tarvitse nostaa sen ja kuljettaa.

Välttämätön jokapäiväisessä ruokasoodaa jälleen tulee pelastus. Puhdistus matto avulla sooda - yksi suosituimmista ja tehokkaita menetelmiä. Sooda puhdistaa pitkä torkut ja palauttaa alkuperäisen tuotteen väriä.

Puhdistaa maton tai muulla peitteellä, sinun täytyy valmistautua ratkaisua. Tuhkan määrä riippuu alueesta haluat hoitaa. Neliömetriä kohti tarvitaan noin 10 g soodaa ja 1 kupillinen vettä. Sooda liueta lämpimään veteen. Kaada liuos säiliössä spray. Ripottele koko maton pinnalle, odota, kunnes neste on imeytynyt ja kuivuu. Kuivattiin sooda koota pölynimurilla.

Jos löytää paikan pienen lapsen tai eläimen virtsan, imeä enimmäismäärä nestettä talouspaperilla ja kaada se paksu kerros tuhkaa. Sooda auttaa poistamaan hajut, luonnollisena imukykyinen. Kuivauksen jälkeen jauhe koota maton pölynimurilla.

Puhdistus hapankaalia pinnoitteet - "Isoäiti" -menetelmä, joka on edelleen käytössä joissakin emännät. Tämä edellyttää kotimaan kaali, käymisteitse ilman etikkaa. Väännä liika mehu ja ripottele kaali matolle aukiolla. Worth syytä puhdistaa kuivalla harjalla. Roskat, pöly ja hiukset kiinni viipaloitu kaali. Tarvittaessa kääntää se, huuhtele juoksevalla vedellä ja toista toimenpide. Anna kuivua ja kerätään pölynimurilla. Tätä menetelmää pidetään tehokkaana ja sitä käytetään kotona.

Ennen kuin puhdistat matto tai matto suolaa, on tarpeen koputtaa baarissa tai vedä lumessa. Jos tämä ei ole mahdollista, voidaan siirtyä suoraan suola hoitoon matonpäällyksen. Tämä edellyttää suuren 1 kg suolaa. Ripottele se ohuella kerroksella Palace. Märkä harja pehmeällä pitkä kasa täytyy puhdistaa koko maton pinnalle, hankausta jyvät tuotteen rakennetta. Sitä paitsi puhtaus, huomaat säteilevän kiillon liinalla. Kahden tunnin suola on tarpeen kerätä pölynimuriin. Tämä on yksinkertainen ja edullinen tapa puhdistaa lattialla kotona.

Älä hankaa mattoa vasten nap - se lyhentää tuotteen.

Tämä on yksi tapa paitsi puhdistaa maton liasta ja pölystä, mutta myös palata siihen kirkkautta ja loistoa. Valmistetaan liuos, etikkaa ja vettä (2 rkl. L. Etikka 1 litraan vettä). Neste spray kasa, sitten käsitellä maton pinnalle harjalla. Parin tunnin tyhjiö matto tai matto. Käytöstä huolimatta liuoksen puhdistus etikka viittaa ryhmään kuivaa, joten se ei vaadi myöhempää kuivausta mattoja ulkona.

Puhdistus panimo musta tee sopii vain tummat lattiat. Brew pakkaus edullinen rikki-teehen, teelehdet valua. Paina teelehdet. Niiden pitäisi olla märkä. Sirottele ne yli tumma matto. Jätä muutaman tunnin. Kuivauksen jälkeen tyhjiössä kerros. Tea neutralisoi epämiellyttäviä hajuja ja saasteita. Jos usein juo teetä, teelehdet voi kerätä, ei tarvitse käyttää rahaa ostosta erityinen paketti teetä.

Puhdistus matot kotona voidaan suorittaa avulla erikoistyökaluja, joka tuotetaan jauheina tai rakeina. Jotta ahdingon lievittämiseksi asukkaiden asunnon, valmistajat ovat kehittäneet erityisiä välineitä, jotka eivät vaadi jälkeen kuivaamalla. Kemiallinen pesu on seuraava: olet hajallaan rakeina yhtenäinen ohut kerros, hiero niitä kasa harjalla, sitten kerätä pölynimuri. Sama tyyppi ilmenee jauhe puhdistusta.

Valita sopivin sinulle puhdistus- matto kotona. Muista, että perinteisillä resepteillä ovat vähemmän myrkyllisiä.

Tytöt olemme jatkuvasti miettiä arkipäivän ongelmiin ja unohtaa itse. Kyllä, me siivota, puhdistaa ja pestä asioita, on aina jotain syötävää. Mutta minusta tuntui, että hänen miehensä rakastajatar ilmestyi, ehkä se johtuu minun ylipaino. Odotan Olu Kartunkovu of KVN, mitä hän tehnyt, karsittu pari kuukautta 30 kiloa, ja seurasin hänen ruokavalio, jo ensimmäiset tulokset - 10 kg. Ja kun hänen miehensä alkoi kiinnittää enemmän huomiota minulle sängyssä. Kuka välittää kuinka ohut Kartunkova löytyy täältä. Sanon vain, että prosessi työskentelevät itse tarkistaa.

ja niiden nimeäminen

Kysymyksiä ja ehdotuksia: [email protected]

Varoitus! Kopiointi materiaalien on mahdollista vain luvalla hallinnon ja aktiivinen viittauksen lähde.

Puhdistus matto kotiin korjaustoimenpiteitä

Lattia aina suojata kylmältä lattiasta ihmisen jalat. Huolimatta siitä, että nykyään monet haluavat sijaan maton kuivarakennusseokset, joten lattialämmitys, lattia ei ole menettänyt merkityksensä ja kiireellisyys. Loppujen lopuksi se ei vain suojaa kylmältä, mutta luo myös yleinen ilmapiiri huoneessa.

Mutta matot altistuvat usein erilaisiin tilanteisiin. He kaatoivat vettä, jätä tahroja, ja jos perheessä on lemmikkieläimiä tai pieniä lapsia, sitten vuotta myöhemmin matto on vaikea kutsua matolle.

Voit estää tätä tapahtumasta sinun täytyy säännöllisesti puhdistaa pinnan. Säännöllinen puhdistus pidentää tuotteen palaa sen entiseen ulkonäkö, päästä eroon epämiellyttäviä hajuja.

Puhdistaa kannen ei välttämättä lukevat sen pesulat.

Sillä Matonpesu kotona, voit käyttää:

 • Keinot kemianteollisuudessa tarkoitettu puhdistukseen.
 • Folk korjaustoimenpiteitä.

folk korjaustoimenpiteitä siivous on yhä suosittu kansan keskuudessa maamme. Ne ovat edullisia, eivät aiheuta allergioita, nopeasti ja tehokkaasti selviytymään eri epäpuhtauksia. Niiden käyttö ei vaadi erityisiä taitoja, kykyjä.

Tee puhdistus voi olla oma itsensä avulla kotitekoinen ainesosia:

 1. Sooda. Sooda näytetään tahrojen, hajut, pölyn ja lian. Käyttää menetelmät: likaantuneet pinnoite osa hajoaa 4-5 ruokalusikallista ruokasoodaa. Jätettiin 30 minuutiksi.

Edelleen tuhka kerättiin pylesosa.Pri puuttuessa sooda kotikäyttöön yksi ainesosista:

• Tuoreet kasvikset, raastettua on hieno raastin.

 • Ammoniakkia. Alkoholi otetaan pois tahroja on esivanhempiemme. Käyttämällä Menetelmä: sekoita kymmenen ml ammoniakkia yksi teelusikallinen jauhetta pesua varten.

  Lisää seuraavaksi puoli litraa vettä, sekoita. Tämä seos levitetään matolle. Saastunut paikkoja harja. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. Pyyhi kuivalla liinalla.

 • sitruunamehua. Sitä käytetään poistaa likaa, mustetta. Käytä menetelmää: purista mehu sitruunan. Levitä tahra. Jätä 2 tuntia. Poista sienellä ja lämpimällä vedellä.

  Jos et peitä se muuttuu tahmeaksi ja epämiellyttävä tuntuista. Näin voit puhdistaa matto, ei edes puheenvuoron.

 • Kaliumpermanganaatti. Seos mangaanin ja jodin auttaa pääsemään eroon haju kissan virtsaa. Yksi litra vettä on otettu 15 tippaa jodia ja 5 g kaliumpermanganaattia. Sekaisin. Levitä tahra. Annetaan seistä 10 minuuttia. Pestä pois lämpimällä vedellä.
 • Pesula saippua. Sitä käytetään poistamaan tahroja, teetä, kahvia, likaa. Käyttö: hiero saippuaa raastin. 5-7 grammaa raastettua saippualla sekoitetaan 500 millilitraa vettä.

  Esitimme pinnoitteen, sienellä tai harjan varsi. Pyyhi kostealla liinalla. Tärkeää: Älä vaahdota pinnoite pala saippuaa. Joten sinä pestä pois kasaan. Käytä saippualiuosta.

 • Etikkaa. Etikka puhdistaa pinta liasta. Voit ratkaista tämän ongelman, ottaa kaksi ruokalusikallista etikkaa ja 800 ml vettä. Sekoita. Levitä matolle. Älä anna pois paha haju. Ajan myötä se rapautuu.
 • pesula ilmastointi. Se auttaa pääsemään eroon hiukset ja koiran turkin. Sekoita 200 ml hoitoaine 250 ml vettä. Kaada spray pullo. Pinnalle ruiskutetaan. Tyhjiö. Ilmastointi pehmentää hiuksia, joten se on helpompi kerätä.
 • Lunta. Tämä menetelmä soveltuu vain talvella. Lumi poistaa tahrat verestä, eläinten jälkiä, teetä, kahvia. Winter puhdistus mahdollistaa tappaa pölypunkit ja haitallisten mikro-organismien, jotka asuvat kasaan. Ennen puhdistusta on toivottavaa poistaa maton luuta.
 • Shampoo. Hän on kasvatettu samassa suhteessa kanssa lautasen pesuaineella.
 • Seosta, jossa suolan ja alkoholin auttaa poistamaan rasva tahrat.
 • Epätavalliset folk korjaustoimenpiteitä:

  • Hapankaalia. Tämän ongelman ratkaisemiseksi, ripottele kaali pinnalla. Odota sen pimetä. Vaihda uuden erän kaali. 30 minuutin kuluttua, kerätä ja imurointi.
  • Teelehdet. Hän puserrettakoon ja hajallaan pitkin lattiaa. Sitten pestään pois harjalla.

  kemiallisin keinoin

  Jos folk korjaustoimenpiteitä ei selviydy paikkoja, kannattaa käyttää keinoja kemianteollisuudessa.

  Poistaa tahroja voidaan käyttää:

  • "Vanisha." Tämä työkalu on yksi suosittu laaja IVY. Jotta epäpuhtauksien poistamiseksi laimennetaan Vanisha sisällön mukaiset välineet etiketin ohjeiden kääntöpuolella lääkkeen.

  Sekoittamalla aine veteen, vispilä tiheä vaahto. Vaahto levitetään tahra ja jätettiin 30 minuutiksi. Sitten vaahto poistetaan pölynimurilla.

 • "Karcher". Tämä järjestely kuuluu ryhmään ammatillisen valmisteluja. Se on kallista, mutta erittäin tehokas.
 • Halpaa, mutta ovat erittäin tehokkaita työkaluja kuten:

  On syytä muistaa, että vaahto voidaan kerätä paitsi pölynimuri. Tätä varten sopivat harjalla tai kostealla rätillä.

  Puhdistuspalvelut riippuen Palace

  Ennen peset maton pitäisi ensin selvittää hänen näkemyksensä. Kun edellä mainitut keinot eivät ole universaaleja, ja monet niistä voivat vahingoittaa pinnoitetta, jos sitä käytetään väärin.

  Miten puhdistaa nukka ja erilaisia ​​mattoja eri väreillä:

  1. Peitä pitkä torkut vaikea puhdistaa. Saastuminen tukossa kuitujen välillä. Puhdistamiseksi imurilla ja saippualiuoksella. Älä käytä harjaa. Ne vahingoittavat liima pohja, joten matto sen jälkeen, kun tällainen puhdistus alkaa "kiivetä".
  2. Pinnoitteita, lyhyen kasa käytetään märkä- ja kuiva pesula. Värjäämiseen säiliössä suihkun kasvatettu tällaisia ​​ainesosia:

  Suihkuta matto ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele ei ole välttämätöntä.

 • Natural matto on puhdistettava huolellisesti ja oikein. Likainen villamatto puhdistaa sooda. Lammas turkis puhdistaa siveltimellä.
 • Keinokuitupäällysteet vaatimaton. Ne käsitellään sooda.
 • Vaalea tai valkoinen matto ei puhdistu sitruunamehulla. Hän tekee tuotteesta keltaisella. Kevyiden matot tai parempi käyttää erityistä jauhetta Vanish. Vaihtoehtoiset - hienoa suolaa. Se ei jätä jälkiä.
 • Täplien tumma päällyste ei ole toivottavaa poistaa käyttämällä tärkkelystä tai perunan. Näitä ainesosia jättää raitoja. Nämä matot villa- puhdistetaan ammoniakin kanssa. Jos tumma matto, jolla on pitkä torkut on parempi käyttää saippuavettä.
 • Jotta matto toimi niin kauan kuin mahdollista, kannattaa käyttää seuraavia ohjeita:

  1. Maton pitäisi imuroida kerran kuukaudessa molemmin puolin.
  2. Liiallinen käyttö pölynimurin vahingoittaa pinossa.
  3. Villa pinnoite ei voida pestä kuumalla vedellä.
  4. Tuntematon keinot eivät vain puhdista koko maton. Hänen tarvitse yrittää pienellä alueella.
  5. Pesun jälkeen aina päällysteen kuivaamiseksi.
   samanlaisia ​​kirjaa

  Lisää kommentti peruuttaa vastaus

  © 2018 Lady trand · Kopiointi materiaalien ilman lupaa on kielletty

  1