matto puhdistusaineita

Miten puhdas matto

Lemmikit matot vaativat erityiskohtelua: pöly, lika, lemmikkien karvat kerääntyvät kasan alla, vain yksi kuiva puhdistus ei poista niitä. Miten puhdistaa matto, joka meni sinne, jopa piintynyt tahrat ja maali on ollut sama kirkkaus? Joissakin tapauksissa ei pitäisi luottaa matto kotitalouskemikaalit kun voi tehdä ilman ammattiapua tai päinvastoin, käyttää niiden palveluja? Nemudrenyh salaisuuksia auttaa selviytymään tehtävästä.

Matonpesu kotona

Saastuttaa matto on helppo puhdistaa käsin. Avustajat on monia moderneja kotiäiti: Erikoislaitteet, kodin kemikaalien. Vähintään yhtä tehokkaaksi folk korjaustoimenpiteitä, jotka löytyvät keittiössä jokaiseen kotiin. Tärkeintä - tietää, miten puhdistaa matto tietyntyyppisiä. Pystyä määrittämään tuotetyyppi, olla varma, koska villa pestä tai Persian, syvä kasa matto tai tavanomaisia ​​synteettisiä pinta - ongelma ei ole vastaava.

Saavuttanut laajan suosion shampoota "Vanish" tyyppi mattopesu. Se on ammattilaisen työkalu selviytyä tehtävästä: säännöllinen käyttö lattiapinnoitteet loistaa puhtautta. Tuotetta suositellaan valmistettuja tuotteita keinotekoisia materiaaleja. Villaa tai silkkiä matto pilalla. Miten puhdistaa matto "Vanish" kysyy pakkausten ohjeita:

 • mainittu määrä shampoo (erilaisten pinnoitteiden on niiden) liuotetaan veteen;
 • vispilä vaahto, soveltaa sitä maton;
 • kun taas, puhdista se harjalla tai pölynimurilla, jossa on puhdistava vaikutus.

Taistelussa vanhoja tahroja tahranpoistoaineet apua. Ne myydään jauheena, aerosolina tai neste. Puhdistusaine levitetään itse tahra. Älä kiristä puhdistus: menettely tehdään nopeammin, sitä suurempi mahdollisuus, että suosikki valkoinen matto pysyy kirkas. Kun käytetään tahranpoistoaineiden usein mattojen pesemiseksi ei tarvita.

Universal tapa puhdistaa mitään matto - kävellä lattia perinteisen pölynimuri, se imee jopa 90% pölykertymän. Hieno, jos näet Matonpesu märkäimurit: vaikka se on vesi ilman työkalut, poista saada paljon enemmän likaa. Hyvin todistettu puhdistus märkä tyhjiö "Kärcher". Tämä tuotemerkki on synonyymi perustamisesta järjestyksen laajoilla alueilla, mutta myös kotitehtäviä selviytyä rytinällä. Erityisosaamista, miten pestä matto "Karcher", ei ole tarpeen.

Lempeä, joskin aikaa vievää menetelmä - manuaalinen Matto siivous. Tavanomaiset harjapuhdistin käsitellä sallittua ilman pintaa. Hän ei pelännyt luota matto tai matto tai matto nokoset. Samalla, tarkkailla useita ehtoja:

 • Täydellinen pitää kotona muutaman harjalla: pehmeä - pitkän nap, kova - ja Palasa tai tilanteissa, joissa tarvitaan puhdistukseen villa matot;
 • huuhtele huolellisesti harjalla jokaisen käytön jälkeen, koska ne keräävät pölyä ja erityisesti lemmikkien karvat;
 • vaihtaa työkaluja vuosittain.

Vaihtoehtoinen tapa - HÖYRYPUHDISTIMEN. Tämä tekniikka - ei aina, eikä joka tilanteeseen: puhdistus paljon aikaa ja jatkuva matto märkäpuhdistukseen eduksi ei mene. Vielä, höyrypesurilla manuaalinen käsittelyn tehokkuutta. Tämä on hyvä tapa puhdistaa matto, sopii allergikoille: kemikaaleja, vain pelkkää vettä. Paria virkistää tuote ja kuulee pieniä pilkkuja.

Folk korjaustoimenpiteitä Matonpesu kotona

Et luota kemian tai aikovat päivittää matto lastentarha ja vauva voi sietää vahvoja synteettisiä haju? Arsenaali kotiäidit, jotka tietävät ei ole yksi folk lääke Matonpesu kotona. Synteettiset ja luonnon, lyhyt ja pitkä torkut tuotteet löytävät koskemattoman puhtauden hoidon jälkeen tavanomaisten ... lunta! Osoittautunut menetelmä, kuinka nopeasti puhdistettava matto, joka ei maksa penniäkään. Jälkeen rankkasade kadulla kuljettaa jopa matot, kaada ne puhtaina lumesta ja voimakkaasti puhdista harjalla. Ei hajua, ei likaa!

Matonpesu kotona sooda olosuhteissa ja ratkaista ongelma: virkistää 1 rkl. l. sooda, sekoita 500 ml: lla vettä. Suihkuta matto, jätä se 40 minuuttia, sitten tyhjiössä harjata tai kävelemään. Mutta tuore tahra poistaa Kuivatuhkaa: hankaa lika, noin tunnin imuroi tämän paikan. Sen sijaan, että sooda kuiva puhdistus on sallittua käyttää hienoa suolaa: sen imukykyinen ominaisuuksia ole huonompi.

Relevantti kysymys kuin puhdas matto: palauta se helppo tuoreutta tavallisella etikalla. Kaada 1 litra vettä 1 rkl. l. etikka, spray ratkaisun tuote, on 40-50 minuuttia, puhdista se tavanomaisella harjalla. Tätä menetelmää käytetään myös ennaltaehkäisevänä ja poistamaan hajut: matto on erittäin mukava keittiössä, jossa ruoka maut ovat jatkuvasti vaihtaa keskenään.

Tavanomaiset pilaantuminen helposti kovin taitavat kädet. Ja kuinka puhdas matto kotona, jos vuoto kahvia sitä? Tai mehua? Miten puhdas matto, jos se leikkisä lapsi jäi toiveet wc? Kullekin on oma vaikea tahrat, luotettavaa ja osoittautunut kotiin korjaustoimenpiteitä. Tärkeintä tässä - toimittava nopeasti ja tarkasti.

Omistajille kissojen ja koirien kysymys kuinka puhdas matto villaa, se on hyvä aika. Pesutulos ei saavutettu: hiukset vain syvemmällä pinossa. Tyhjiö käsittely on paljon tehokkaampaa, joilla on erityinen, harja- tavanomaisesta kostean tai kostealla liinalla kiedottu kämmen. Villa täydellisesti noudattaa keinot puhdistaa vaatteet. Nämä harjat lyhyt kova harjaksia ei pysty selviytymään mutaa, mutta hieno verkko ja pitää hiukset.

Tuore puddle blot paperi kuiviin, sitten runsaasti spray liukas liuoksella, jossa oli 9% vesiliuosta etikka: 3-4 art. l. nesteen 1 litra vettä. Jälkeen 5-10 minuuttia, jälleen Pat lumput paikka, anna kuivua kokonaan. Kaada sooda paikalla ja välittömästi kattaa vaahto muodostetaan sekoittamalla 100 ml vetyperoksidia ja sama määrä vettä, h. L. neste astianpesuaineen. Jälkeen 3 Chasa poistaa vaahto.

Tällaisen ongelmana useimmat muut koiran omistajat: juoksee kadulle sateessa lemmikki tuo paljon mutaa jaloissa. Älä kiirehdi pestä! Päästä eroon tahroja, anna muta kuiva kokonaan, puhdista matto kuivalla harjalla tai imuroimalla. Voittaa kiinteää vaahtoa 250 ml: aan vettä ja 1 h. L. astianpesuaine, laita se paikan päällä. On tärkeää, että se ei ollut nestettä: mutaa imevät kuplia. Jälkeen 2-3 tunnin kuivaa matto harjalla tai kankaalla, imuroimalla.

Puhdas mattoja ei voi yksin, ja aika jotain ottaa ne ammattilaiset, ei? Nykyisin millään paikkakunnalla toimii oman kuivapesuloihin mattoja vientiin. He olivat vallan alla oikukas työ: siivous villamatot, puhdistus silkkiä tai harvinaisia ​​mattoja. Tekniikan valita oman tapa käsitellä koostumuksesta riippuen, saastumisen tyypistä, "kunnianarvoisa ikä" paikkoja. Poistaminen ja toimitus matot pesulaan maksutta.

Video: kemiallinen pesu matot haju

Johtuen ummehtunut tunkkainen haju käyttää matto, joka makasi kelata yli vuosi, ei halua. Kuinka tulla? Ehdotettu Alla oleva video sisältää vastaus kysymykseen, miten päästä eroon epämiellyttäviä hajuja ja jättää varastoon tai kuivapesulassa sata ruplaa. Vain kaksi pennin tavalla, joka on helposti löydettävissä jokaiseen kotiin, käsitellä ongelmaa yhdellä iskulla.

Violetta, 37 vuotias: Kotitalouksien kemikaalit puhdistukseen - ei minun: Heti ripottele kädet alkavat tukehtua. Se on pitkävartisia kaikkia kotimaisia ​​ja mattojen kanssa kasa ja ilman tavanomaisia ​​sekä veden ja etikan talvella - lunta. Naarmuista huonekaluja ei voida välttää, mutta värit - kirkas, mehukas, koska ostopäivänä, vaikka tämä seikka on ollut yli 10 vuotta. Ja valtion mattojen on erinomainen!

Ekaterina, 39 vuotias: siivoan matot usein meidän elää kissan ja koiran turkista täytetyt runsaasti jopa lyhyet nokoset. Osti pölynimuri erityisellä suutin, käsittelemme niitä tuotteita päivässä - auttaa! Ja tahrat käyttämällä puhtaampia "Vanish" - olemme keinokuitupäällysteet, joten ilman välikohtauksia ei koskaan tapahtunut.

Tatiana, 27 vuosi: kaikin keinoin mieluummin pesemällä pölynimuri. Valitsema malli ei ole halpaa, mutta mikä säästää kuivapesu! Matot koti on aina raikas ja puhdas, vaikka talossa, kaksi lasta-pogodok. Vain jos: sooda lattialla irtoa Palacio värit kävellä ... Puhdista pölynimurilla höyry kulkee ilman hankaluuksia! Ja olen tyyni lasten terveydelle ja perheen budjetin.

Matto puhtaampi: yleiskuvan tehokkaimpia

Esitämme teille yleiskuvan tunnetuin ja tehokkaita työkaluja, joiden avulla tuoda matto kunnossa!

Tämä erityinen työkalu, perusteella tehdyt ympäristöystävällisiä komponentteja. Ostajat se jätetään pääsääntöisesti vain positiivista palautetta. Työkalu toimii seuraavasti: se tunkeutuu syvälle kankaaseen, niin vaahto kuivuu ja muuttuu kiteistä jauhetta, joka tulee pinnalle. Sen jälkeen jauhe voidaan puhdistaa pölynimurilla. Vaahto on komponentti, joka on varsin pitkä aika voi suojata mattoa lialta. Tämä jauhe voi olla hyvin puhdistettu matot ja pehmustetut huonekalut erilaisia, ne myös helposti poistaa pölyn.

Erinomainen työkalu puhdistukseen mattojen ja pehmustetut huonekalut sekä mokka. Johtuen ainetta, joka tuhoaa tehokkaasti ja liuottaa likaa kuitujen väliin, tämä jauhe on hyvin suosittu. Tämä työkalu ei sisällä aktiivisia aineita, jotka häiritsevät maali kuituja. Jauhe voidaan käyttää mattoja eri pituus ja tiheys paalun. Jos talosi on pieniä lapsia, niin varma, jauhe ei ole haitallista vaikutusta niiden herkkää ihoa.

Se on jauhe, joka perustuu antiallergisina aineina. Se voidaan puhdistaa pehmustetut huonekalut, koska se voi käsitellä erilaisia ​​mattoja ja tekstiilejä. Tämä tarkoittaa selviytyy hyvin pölypunkit ensimmäisen käyttökerran jälkeen. On yksi varoitus: koska jauhe on syövyttäviä, sitä ei voida käyttää poistamaan vaikeat tahrat (viini, veri, marjat, jne)

Puhtaampi «Extra Profi» Matto

Jauhetta «Extra Profi» suunniteltu tehokkaaseen puhdistukseen veritahroja ja ikenet. Tarkoittaa myös selviytyy tuoksut ja eläinten ulosteet. Tuote perustuu luonnon ja synteettisiä kuituja.

Cleaner «Leather Cleaner» Matto

Laitteet puhdistus mattojen «Leather Cleaner» voidaan käyttää puhdistukseen mattojen, huonekalujen ja autojen sisätilat. Tehokkaasti lian, hajut ja antaa uuden maalin väri ja auttaa poistamaan toissijainen saastuminen. Tuote ei ärsytä käsissä, joten se on kätevä työskennellä.

Jauhe «Flash9raquo; Se auttaa selviytymään vaikeista tahroja. Myös käyttää tätä työkalu auttaa pääsemään eroon eri epämiellyttäviä hajuja ja antaa uutta näkemystä asioista.

Puhtaampi «Spot Lifter» Matto

Täydellinen puhdistus erilaisia ​​lattianpäällysteiden ja huonekalujen verhoilu. Tämä puhdistusaine sopii sekä märkä- puhdistusta ja pinnan puhdistukseen ilman vettä.

Työkalu puhdistaa verhoilu ja matot nimeltään "Good Kit" luotu pohjalta ympäristöystävällisen kaavaa. Erittäin hyvää työtä paikkoja, sekä myönteinen vaikutus maton kuituja.

Joten, nykymaailmassa, erilaisia ​​pesu- ja puhdistusaineiden paljon ja tarpeeksi kovaa sen, haluan valita paras, kun kaikki viihtyisä ja siisti talo - todellinen herkku joka kotiäiti. Tosin tässä artikkelissa kuvataan ainoastaan ​​todistetusti puhdistukseen mattojen!

Perinteisin Matonpesu kotona

Rahastot ovat niin monipuolinen ja Matonpesu kotona, joskus on vaikea tehdä valinta hyväksi tahansa. Jos et halua ylimääräistä aikaa viettää rahaa perheen budjetti, voit käyttää perinteisiä menetelmiä puhdistusta. Auttaa selviytymään kerääntynyt lika voi sooda, suola, astian pesuainetta, pesula saippua ja paitsi.

Kauneus, mukavuus, hoitajaksi lämmön maton talossa ei ole koskaan turha, vaikka se kuuluu luokkaan pölynerottimet, koska se kerääntyy itse kaikenlaisia ​​liasta. Ilman päivittäinen puhdistus lattiapinnoitteen ei voi tehdä. Yleisin ja kätevä tapa puhdistaa - puhtaampaa. Viikoittainen hoito sen etupuolelta, ja vähintään kerran kuukaudessa pitäisi imuroida molemmille. Tarvittaessa voit joka päivä lakaista pehmeä turkki pehmeä luuta. Liian usein käyttää pölynimurin voi vahingoittaa pinossa.

On syytä pitää mielessä, että epäyhtenäisen matot siis edellyttää asianmukaista puhdistusmenetelmät. Synteettiset, villaa, huopaa, yksivärinen tai monivärinen - kukin omalla puhdas. Puhdistaa villa ja pinnoitteet pitkä kasa ei voi käyttää puhdistusaineita, joiden suurin klooripitoisuus. Villa tuotteet eivät siedä kuumaa vettä, kuivaus ja jäykkä harjalla.

Jos seuraat puhtaus asunnon, sinun ja matto on siistinä. Säännöllinen tutkimus pölynimuri, Kemiallinen pesu määräajoin erityiskeinoja johtaa siihen, että yleinen puhdistus tämä asia pitkään vaadittaisiin. Jos kuitenkin on takkuinen karva on tahraantunut, meidän on toimittava viipymättä.

Tärkeimmät säännöt puhdistukseen mattojen omasta:

 • vieraita ei tarkoita puhdistaa koko pinta kerralla alussa on suositeltavaa tehdä testi huomaamaton alue;
 • ei käytä kuumaa vettä ja harjaa;
 • huolellisesti kuivaamalla matto jälkeen kosteutta.

Jos aikana, helpoin tapa ajoittaa matto on likainen vuoro ammatillinen matto kosmetiikkaa. Sitä voi ostaa erikoisliikettä kodin kemikaaleja, jotka eivät ole vain puhdasta pintaa, mutta myös saavat suuri paikalla. Jos kieltäydyt periaatteessa käyttää asunnossa, kemian-, katso suosittu, testattu pitkän aikavälin tehokkaan käytön. Asiantuntijat neuvovat ensin kokeilla kotiin korjata pala matto niin, etteivät ne aiheuta merkittävää haittaa koko pinta.

Matonpesu kotona voi olla erilainen kansanmusiikkia tavoilla:

 1. 1 Saippua - loistava keksintö. Joista vain pesu- ja puhdistusaineiden tai keksiä ja talouden saippuaa vielä palautettu. Olisi nastrogat raastettu, kuten tehdään juustoa, 2-3 rkl. l. johdettua, kaada kuumaa vettä (0,5 I), sekoittaen, jotta saavutetaan vaahdon ulkonäön. Kastetaan saippuavedellä harja voi puhdistaa matto kasaan, ja sitten varovasti pyyhi kostealla (ei märällä) kankaalla. Sen jälkeen se on välttämätöntä tuulettaa sen luonnoksessa, on parempi ripustaa kadulla, katsomaan etukäteen sileä ja pylväs. Jos matto on villaa tai silkkiä, märkäpuhdistus ei suositella, on parempi siirtää sen pesulat.
 2. Valmista 2 puhdistus ratkaisu voi olla mitä tahansa shampoo, ja astianpesuaineella.
 3. 3 Toinen yksinkertainen ja tehokas aine puhdistukseen - sooda. Olisi hajallaan pinnalla, ja varttitunnin poistaa pölynimurilla. Sooda lievittää kasa tuoretta viiniä tai öljytahroja. Aluksi se on tarpeen kostuttaa aineen, ja sitten runsaasti täytä se sooda. Tunti 2 sooda imee kaiken joka pysyy nesteen, työstämisen jälkeen pölynimuri ja tahra ei löydy. Tehokkuus sooda käsittely lisäsi jos jotta liuos: 5 litraa lämmintä vettä liuottamiseksi puoli lasin sooda, täyttää spray ja hoitoon matto. Sitten pinta tulee antaa kuivua, ja sitten se voidaan imuroida.

Tärkkelyksen ja ammoniakin

Vuonna säästäväinen kotiäidit aina tallentaa monta folk korjaustoimenpiteitä, että hän oli tapana käyttää päivittäin. Monet heistä voidaan soveltaa Matonpesu.

 1. 1 Raskaat itse tärkkelys auttaa taistelemaan pölyä kankaalla. Sen hajanaisuuden koko pinnalle, kun 30 minuuttia, pyyhkiä puhtaaksi ja luuta imuroitu. Tämä aine antaa matto haju tuoretta. Vain meidän on muistettava, että pimeässä kasa tärkkelys voi jättää valkoiset merkit. Siksi, että valo matto on parempi käyttää hieno ruokasuolan. Se on myös dispergoida pinnalle 1 tunnin kuluttua pyyhkäisy märkä harja tai luuta yhdessä kerääntynyt pöly, sitten imuroida pinta. Tämä puhdistusmenetelmä sopii villamatoilla.
 2. 2 Suola voi auttaa poistamaan tahroja. Valo valunut matolle punaviiniä on nopeasti kastua, kaada päälle valkoviini, paikalla zamyt puhtaaseen, kylmään veteen. Vasta sen jälkeen se tulee suolaa. Se olisi runsaasti ripottele pinnalle ja jättää viisitoista minuuttia, sitten tyhjiössä.
 3. 3 Fatty paikalla voi olla peräisin alkoholista suolojen seos. Tehdä tämän, ottaa 1 osa suolaa ja 4 osaa alkoholia. Hieroa seos tahra suuntaan nap, toista käsittely useita kertoja. Talkki ja liitu, harmi selviytyä rasvatahrat. On tarpeen kaataa keino havaita ja odota muutama tunti. Tähän tarkoitukseen sopiva ammoniakkia. On tarpeen kostuttaa kangas tai pumpulipuikolla ja hankaa tahra. Jos saastuminen tilavuuden, on tarpeen ottaa vähän vettä 0,5 l: aan pesuainetta ja ammoniakin (noin 1 tunti. L. molemmat). Pehmeällä harjalla edesauttaa tahra. Kosteus tulee pyyhkiä kuivaksi, matto on kuiva.
 4. 4 teetä tai kahvia, vahingossa valunut matolle, voi toimittaa paljon vaivaa. Sillä Matonpesu kotona on saatavilla vetyperoksidin. Ensinnäkin neste poistaa puhtaalla liinalla, sitten hieroa saastuminen vetyperoksidia. Voit yrittää käyttää olutta, jos se osoittautui kätevä. Jos teetä tai kahvia tahra vanhentuneita, se on hierotaan glyserolia, ja 12 tunnin kuluttua puhdistettiin saippualiuoksella.
 5. 5 ei ole helppo poistaa kasa veritahran. Muista käyttää vain kylmää vettä. Jos tahra on kuivunut, se on tarpeen ensin liota, poista sitten märällä sienellä. Paikalla mehu tarvitset nopeasti kastua puhtaalla liinalla märällä sienellä, sovelletaan häneen partavaahtoa ja hiero sitä lyhyessä ajassa, ota tyyny.

Epätavallisia menetelmiä lian poistamiseen

Palauttaa värien kirkkauden apua etikan liuosta (2 rkl. L. Etikka 0,5 litraa vettä). Ensimmäinen vaatii imuroimalla matto, niin on tarpeen kävellä nukkaharjalla upotetaan edellä mainittuun liuokseen.

Hapankaali voidaan menestyksellisesti käyttää puhdistusaineena. Kaali pestiin, valutettu ja levittää matolle. Kun kasvikset tummentaa, se vaihdettiin uuteen. Uskomatonta, mutta se toimii, maton tulee huomattavasti puhtaampaa.

Matonpesu kotona folk tapoja voivat sisältää puhdasta lunta. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen tehdä maton kadulla, laita kasa lunta ja hyvä kävellä vispilällä. Sitten siirtää puhtaaseen paikkaan, puolestaan ​​lumen peitossa ja poista se harjalla.

Tumma kasa monta puhdasta, kosteaa teelehdet Tea (tarvitaan paljon).

Se on voitettava ja levitä matto, ja jonkin ajan kuluttua lakaista harjalla.

Jotta ei tarvitse valita, mitä työkalu käyttää Matonpesu, on parempi välttää niitä vakavaa saastumista. On yksinkertaisia ​​sääntöjä, joiden toteuttaminen auttaa tässä.

 • antaa matto keittiössä ja eteinen;
 • kävellä maton likainen kenkä.
 • Säännöllinen imurointi, suorittaa kuiva ja märkä puhdistus;
 • kun kyseessä on "monimutkainen" laastaria sovelletaan pesulat.

Menetelmiä matto puhdistus paljon, jokainen nainen voi valita yhden, joka vastaa tyypin saastumisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin