Linoleum liimattu puulattia

Miten valita liimaa linoleumille puulattia

Jotta kunnolla laittaa puulattia linoleum, materiaali pitää kiinnittää pintaan. Muuten, ajan mittaan, raina voi muuttua sen sijainti, alkaa liukua, haittaa, kuluvat nopeasti. Riippumatta liima linoleumin ei toimi - on erityinen erilaisia ​​koostumuksia. Tämä artikkeli kiinnittää huomiota ja pohtii - miten parhaiten liittää liiman puulattian linoleum.

Olkaamme selville - miksi linoleumi liimattu lattiaan - kuten monet tehdä ilman tätä, ja kovasti, materiaalin päällä. Kuitenkin kaikki niin yksinkertainen - liima kangas ei kaappaa ainoastaan ​​linoleum lattialle, mutta myös yhdistää nivelet linoleumin toistensa kanssa, jolloin muodostuu siisti saumat ja sileä kangasverhoilulla.

Liimaa linoleumin välttää bias toiminnassa, syntyminen ns "aaltoilua". Tämän seurauksena ulkonäkö tämän hyvin aaltoilun (kun hän lopulta väsynyt omistajien huoneiston) on täysin perestilat kaikki lattiat. Mutta poistaminen huonekaluja, kaikki tylsiä ja kalliita korjauksia voidaan välttää yksinkertaisesti aluksi liimalla.

Valokuvateollisuuden liiman linoleumin

On huomattava, että liima on ehdottoman välttämätöntä vain niissä huoneissa, jotka ovat suurempia kuin yksi puoli 4 metriä. Jos pieni eteinen tai pieni keittiö, sitten tämä tila on hyvä antaa linoleumia ilman liimausta. Mutta saumat materiaalin tapauksessa varmasti hoitaa liima.

Savi tekee erilaisia ​​paloja yhtenäinen rakenne suojaa linoleum ulkonäköä väärinkäytöksiä. Jos käytämme laadullista koostumusta, vaikka raskaiden huonekalujen linoleumia olla kolhuja ja vahingot.

Videolla liima linoleumi:

Savi vältetään materiaalin turpoamista ja ulkonäön suhteen se jälkiä pitkäaikainen raskas huonekalut. Lisäksi liimakoostumus estää ero sivuosiin lattiapäällysteen.

Mitkä ominaisuudet pitäisi olla laadukkaita liimaa linoleumille:

 • On luotettavasti korjata pinnoite.
 • Kovettamisen jälkeen, on hankittava lujuusominaisuudet - tämä on erityisen tärkeää, kun liimasauman on hankittu.
 • Kosteudensietokyky liiman pitäisi olla "korkea". Tämä on erityisen tärkeää alueilla, joilla on usein kostea ja vettä - kylpy, eteinen.
 • Liima on nopeasti kiinni eivätkä vaadi uudelleen sovellus.

Mikä on hinta alustan alla linoleum puulattia ja kuinka valita materiaalin kuvattu tässä artikkelissa.

Miten valita alustan alle linoleum betonilattialle ja mitä ominaisuuksia pitäisi kiinnittää huomiota, auttaa ymmärtämään tiedon artikkelista.

Mitä se on ja miten se näyttää korkkieristettä alla linoleum, voit katsoa kuvia tässä artikkelissa: http://resforbuild.ru/paneli/utepliteli/probkovaya-podlozhka-pod-linoleum.html

Mutta se on parempi ja halvempi asuntoja laminaatti tai linoleum, auttavat ymmärtämään tiedon artikkelista.

Me ymmärrämme - mitä on liima pysäkki tiukasti kiinnittyä puulattia linoleum.

Puulattia sopii tällainen liima on PVA. Tämä liima selviytyy tehtävänsä - itse asiassa tässä tapauksessa ei vaadita lujasti hitsata kanteen vetäytyä se ei ole. Ympäristö- ja turvallisuus PVA, joka voidaan pestä pois vedellä, jos käytetään huolimattomasti, niiden tiloihin, joissa se ei ole liian suuri läpäisevyys.

Nykypäivän valmistajat rakennusmateriaalit, tarjoamme kaksi vaihtoehtoa päätyyppiä liimat linoleumi.

Kumpikin näistä on omat erityispiirteensä ja etuja. Tarkastellaan niitä tarkemmin.

Koostumus tehtiin vesipitoinen perusteella, se sisältää akryyli-, erityisesti käsitelty selluloosa, lateksi, ja muita lisäaineita. Dispersioliima on hyvä, että on hajuton - ja sovellettu Lay linoleumi koostumus voi olla jopa talvella, kun ikkunat ovat kiinni.

Tällainen liima kustannuksia, mikä on hyvin tärkeää monille - yleensä korjaukset ja jo seisoo huomattavan määrän. Hajonta liimojen ei ole myrkyllinen, ei sisällä haitallisia epäpuhtauksia, se ei aiheuta allergiaa.

Valokuvan-dispersioliima linoleumin:

Savi on melko hyvää työtä tehtävänsä, on kiinnitetty tukevasti puulattia linoleum.

Miinus - kestävät äärilämpötiloja. Tietenkin, tuskin kukaan hänen talossa katsomassa pakkasessa, mutta jos se ei tapahdu, dispersioliima ei hajoa ja menettää liimausominaisuutensa, sironta.

Valinnat dispersioliima

Tämä lajisto on sen alalaji, jota käytetään laajasti rakentamiseen ja sisustamiseen, ja jokaisella on omat etunsa.

 • akrylaatti. Tämä liima on sopiva linoleumin synteettispohjainen sijaitsee huoneen keski- ja korkea rajat. Esimerkiksi se on täydellinen käytävillä. Valokuvan-akryyli dispersioliima linoleumin:
 • Bustilat. Liimat linoleumin huovan perusteella. Valokuvaa bustilat dispersioliima linoleumin:
 • Gumilaks. Tämä on osa hyvin kiinnittyy puulattia linoleum perusteella luonnonmateriaali.
 • johtavalla liimalla sovi jos huoneasen- suuri määrä erilaisia ​​kodinkoneita, kuten keittiössä. Se vaatii pakollista pinoaminen antistaattinen aine.
 • Jos linoleum on ohut kangas-pohjainen, on paras tapa se on sopiva liima bitumista mastiksi.

Tämä koostumus on tarkoitettu ensisijaisesti yhteydessä lattia saumat. Se on parannettu liiman ja lujuusominaisuudet. Nimi itsessään - hitsaus - puhua siitä. Tämä liima kutsutaan edelleen reaktion substraattina tulee kemiallisen reaktion kanssa lattiapäällysteen. Se käytännössä sulaa kudoksen tai muun alustan linoleumin, jotka muodostavat tässä vaiheessa vahvan sauman, joka yhdistää Materiaalikappaleiden yhdessä.

Käytössä valokuvaa kylmähitsausta linoleumia:

Liima-koostumus sisältää polyuretaania ja epoksihartsia. Tällaisen voimakas haju komponenttien ja "kylmähitsausta" on melko "voimakas" - tarvetta työskennellä ilmanvaihto.

Ensisijainen käytetty liima, kun on tarpeen antaa linoleumin toimisto- ja liikerakennusten korkea läpäisevyys. Huoneistossa sitä käytetään vain nivelet.

Tämä liima on hallussaan korkean kosteuden kestävä ominaisuudet eivät pelkää mekaanisia kuormituksia, niin alhaisissa ja korkeissa lämpötiloissa, ovat resistenttejä mille tahansa ulkoisia vaikutuksia. Kustannukset se on kalliimpaa kuin dispersion koostumuksen, mutta kulutus on yleensä vain nivelet.

Liima on myös useita lajikkeita.

- on liima, jolla on eniten nestettä johdonmukaisuus. Se koskee vain nivelet. Se tunkeutuu pienimmätkin raot, ja tiukasti yhdistää kangasta. Levittämisen jälkeen sauma jonkin ajan kuluttua on selvää, ja huomaamaton. Varovaisesti, koska se on lähes mahdotonta pestä mitään.

Photo Kylmä hitsaus Korkkimatto:

C - tällainen kylmähitsausta käytetään yhdistämään liitokset poikkesivat vanha web, myös sitä voidaan käyttää vedettäessä auki kun on vikoja tai saumoja kääntyi epätasainen, karkea ja leveä.

Tämäntyyppinen liima pystyy todella lujasti liittää palaset linoleumin toisiinsa, sekä tarvittaessa lattiaan. Mutta se saumat se ei poikkea erityistä tarkkuutta ja koruja.

T - kylmä hitsaus tämän tyyppinen tarkoitettu linoleumin huopaan tai polyesteri pohja. Tuloksena on joustava joustava yhteys, jonka avulla voidaan tehdä yhden linoleumin rainan, jossa on joustava ja kimmoisa pinta. Tällainen liimaa käytetään pääasiassa ammattitaiteilijoiden. Itsenäistä käyttöä ei suositella monimutkaisuuden vuoksi sen soveltamisesta.

Valokuvaa kylmähitsausta T Korkkimatto:

Mieti, kuinka valita oikea liima liittää toisiinsa nivelten linoleumin.

Vakaasti liittää kannen saumoja, liimaa käytetään kahta lajia - A ja C

- Tämäntyyppinen liimaa voidaan käyttää, jos olet täyttänyt täysin sileä pinnoite, ja välit kappaleiden käytännössä näkymätön. Tällöin liima lujasti liittää nivelet, linoleumi ja hankkii eheys.

Valokuvaa liimaa saumat linoleumin:

C - Käytetään, kun saumat ovat leveät ja epätasaista. Tämä koostumus on viskoosi neste johdonmukaisuutta paksu, joka täyttää sen väliin muodostettua tilavuutta kappaletta linoleumin välein.

Mitä liimaa merkit nykypäivän markkinoilla rakennusmateriaalien kiinnitettävä erityistä huomiota.

 • Homakol. Korkea laatu liima pystyy nopeasti ja turvallisesti liimattu linoleumin puun ja jopa betonipinta. Se on tuote kotimaista tuotantoa, mutta sen tekniset eivät ole huonompi parhaan ulkomaisen analogit. Suosittelemme maksaa tämän merkin huomiota. Valokuvan-liima linoleumi Homakol:
 • Bustilat. Tunnettu kotimainen tuotemerkki, joka ansaitsee huomiota erinomaisesta laadusta ja edullinen hinta. Kuvassa-liima linoleumin Bustilat:
 • Syntex. Laatu ja luotettavuus liimaa. Sen kulutus on melko pieni, kustannustehokas ja kannattava vaihtoehto. Photo linoleumille liima Syntex:
 • Tarkett. Tämä tunnettu tuotemerkki tuottaa sekä erinomaisen lattian kulutustavarat niitä. Sisältyvät tuotemerkin tarjoaa asiakkailleen liima, jolla on erinomaiset tekniset ominaisuudet.

Nämä valmistajat tuottavat liiman puu- ja betonilattioiden. Kiinnitä erityistä huomiota tähän, kun se vie liimaa.

Keskimääräinen kulutus liimaa -. 400 ml per 1 neliömetriä tästä laskelmasta, voit arvioida - miten paljon materiaalia sinun tulee tuottaa työtä.

Mutta se on parempi keittiössä laatat tai linoleumi, ja miten tehdä oikea valinta, se kerrotaan tässä artikkelissa.

Saatat myös olla kiinnostunut tietää, mitä kokoa laminaattilattia siellä.

Miten vedenpitävä laminaattilattia keittiössä ja kuinka kauan se on, se on kerrottu tässä artikkelissa.

Mutta millainen laminaatin viistetty tai se on parasta käyttää. voit oppia lukemalla tämän artikkelin.

Tavanomaiset kustannukset linoleumin liima, joka on suunniteltu puulattian, on 500-1000 ruplaa trehkilogrammovuyu pankki. Tämä määrä riittää antaa linoleumi kaikissa oikeissa alueilla talon. Liima, joka on hitsattu saumat, saatavilla pienten putkien hieno annostelu ja kustannukset 170 ruplaa per pakkaus.

Älä unohda ennen liimausta linoleumilla valmistautua puulattia. On tärkeää, että se ei jää suuria aukkoja, väärinkäytöksiä, halkeamia ja vastaavia vikoja, jotka voivat mitätöidä lopputulos. Onhan linoleumia täsmälleen toista kaikki "piirros" pinnan, kaikki sen väärinkäytöksiä, reiät ja kuopat.

Älä unohda puhdistaa lika puulattia ja eroon sille jäänteitä vanha maali. Jos tämä alustava työ ei tuottamaan, laatu linoleum liimattu lattiaan ei toimi.

Kokeile laatiessaan linoleum enintään pölytiiviit jostakin aineesta yhteen. Tässä tapauksessa pinnan ulkonäkö on esteettisesti miellyttävä, ja liimaa liitokset tarvitaan varsin vähän.

Lopuksi on syytä tiivistää, että oikea valinta liimaa pidentää elinikää linoleumin jo vuosia. Joten kiinnittää huomiota myös suosituksia ja hyödyllistä tietoa artikkelissa - Kiitos sen voi tehdä todella tietoisen valinnan.

Tehdyt korjaukset asunnossa ja siellä oli kysymys valittaessa liima linoleumille. En ollut koskaan kokeillut sitä liimaa. Mielestä sukulaiset ottivat ämpäri amiraali. Ja en kadu sitä. Sitä sovelletaan helposti, nopeasti ja tasaisesti tärkeimmät tarttuminen arkki kerrallaan. Kuivuu päivällä, jos kaikki on suoristaa tahansa rakkuloita ja kukkula. Riitä keittiössä. Seuraavan kerran ostat tämän tiettyä tuotemerkkiä.

olisi kertonut siitä minulle vähän aikaisemmin, ennen kuin tein virheen ja ei kuunnellut neuvoja ystäviä he ovat yksinkertaisesti ja nopeasti levitä linoleum. Yksinkertaisesti laajentamalla koko kehä tilaa, jätä yöksi, niin että hän tasoitetaan, ja seuraavana päivänä vain pin pieni neilikka, ja sulje ylhäältä sokkeli. Mielestäni sinun täytyy muuttaa kaiken, se on liian myöhäistä, olen pahoillani, kun kaikki.

Juuttuminen linoleum: valinta liiman ja neuvoja sen käytöstä

Käyttämällä linoleumi Monet kansalaiset käyttävät maamme.

Tämä materiaali on kosteutta kestävä, mekaanisia vaurioita, kesto elämän, asennuksen helppous ja kohtuullisin kustannuksin.

Materiaalihankinnoissa - monet ajattelevat, mitä liimaa linoleum lattialle, jos se on puuta tai betonia.

Tämä on erityisen tärkeää kiinnittää aloilla, joilla se siirtää suuri joukko ihmisiä, ja tarve on erityisen luotettava kiinnitys. Sen pitäisi myös olla oikeus tehdä nivelet linoleumin levyt, joten ne eivät herätä huomiota, ja lisäksi ne eivät aiheuta epämukavuutta kävellessä.

Muodot ja tyypit linoleumilla,

Linoleumi kiinnitysvaihtoehdot voi olla erilainen. Nämä on valittava mukaan tyypin materiaalin kattaa lattiaan.

Kotitalouksien linoleum keittiössä

Niin, on olemassa kolme päätyyppiä linoleumin, jos jaat ne tarkoitus:

 • Kuten käyttää kotona.
 • Käytetään kaupallisissa rakennuksissa.
 • Kuten käytetään puolijohde-kaupallisiin tarkoituksiin.

Linoleumi kaupallisia tai osittain kaupalliseen tarkoitukseen soveltuu toimisto- ja teollisuusrakennusten sekä kauppoja ja vastaaviin toimipisteisiin. Sillä lattia elävä huoneisto tai yksityinen koti, se on parempi käyttää materiaalia kotimaan kohteeseen. Se on tehty monenlaisia, joka tarjoaa kuluttajalle useita malleja, malleja, malleja ja erilaisia ​​sävyjä.

Edut ja haitat käyttämällä liimaa

Se ei välttämättä kiinni linoleumilla. Muita menetelmiä, joita käytetään sen asennus.

Liimattu linoleumin seuraavat positiivisia ominaisuuksia:

 • Se on kestävä, mikä lisää käyttötermi.
 • Pinnalla, eivät jää syvät jäljet ​​huonekaluista kuten pöydälle tai tuolin.
 • Kun linoleumin mennä Ludi, se ei muuta muotoaan, muodostaen kuplia.
 • Lattiapinnan on taatusti tasainen.
 • saumat turvaaminen luotettavia riitä, että ne eivät ole kiusattu eivätkä häiritse kävelyä.

Samalla liimattu linoleumin useita kielteisiä ominaisuuksia:

 • Kun käytetään alhaisen laadun liima voidaan havaita ylilyönteineen vyöhykkeellä saumat ja liitokset seinään, mikä voi pilata ulkonäkö huoneen.
 • Ei ole tarpeen soveltaa liimaa asentaa linoleumia jotka rakastavat usein tehdä korjauksia, muuttuvat sanoma sisätiloihin. Koska tämä menetelmä vahvistamisesta lattia on kestävä, ampua se tulee olemaan erittäin vaikeaa tulevina vuosina.

Jos puhumme linoleumia asennustapoja ei käytetä liimaa, kannattaa muistaa ovat:

 • Turvaaminen kansi nauloilla.
 • Käyttö sinkiläpistooli.
 • Fiksaatio käyttäen sokkelit.

Vaikka nämä menetelmät ovat edelleen käytössä, ne ovat nopeasti menettämässä suosiotaan. Useita etuja käyttämällä liimaa asentaa linoleumia kannustaa ihmisiä käyttämään tätä menetelmää.

Koska linoleumin on erilainen, liima asennus on myös mahdollista löytää eri koostumus ja toiminta. Ne voidaan jakaa kahteen pääryhmään, joista kukin sisältää useita alalajeja liimojen.

Akryyli liima linoleumin

Nestedispersio liimaukseen ei ole myrkyllinen, se ei tuota epämiellyttävää hajua tai erityisiä, kuten tehdään perustuen vesipitoisia seoksia.

Kuitenkin, tällainen materiaali on herkkä veden ja vähentää lämpötilaa.

Epäsuotuisissa varastointia ja käyttöä, se menettää sen ominaisuuksia.

Tyypit dispersioliima linoleumin:

 • Akryyliliima seos koostumus on erityisen suosittu rakennuksissa, joissa suuri joukko ihmisiä, koska päällyste antaa vahvan kiinnityksen.
 • Bustilatny liima levitetään kanssa linoleumin, joiden perusteella on tehty huovasta.
 • Gumilaksovaya sekoitus on suunniteltu asennettaviksi luonnon linoleum päällysteet.
 • Johtavaa liimaa vaiheita, joita käytetään rakennusten, joka jatkuu voimakas elektroniikkalaitteissa. Parempaa turvallisuutta, se on myös välttämätöntä tasoittaa antistaattinen pinnoite toiminta.
 • Asfaltti seosta käytetään kiinnittämiseen linoleumin, joiden perusteella on tehty kangas.

Liimaa varten kylmähitsausainetta linoleumin

Reaktioseokset käytetään pääasiassa liiketiloihin, ja teolliseen käyttöön.

Ne ovat vahvoja kemikaaleja pistävä haju ja hajanaisempi.

Savi toimii linoleumin niin, että sen pohja on sulanut ja kirjaimellisesti tarttuu lattiaan.

Saumat Tällaisen liiman on hitsattu toisiinsa, muodostaen siisti viivalla.

Koska epoksihartsin ja polyuretaani koostumuksessa, seos on räjähtävää ja syttyvää.

Valita oikea kuin linoleum liimattu betonilattia, sinun täytyy tietää, millaista kattavuus parhaiten sopii tietyn perusteella. Tällaisessa tapauksessa on erityisen vaikuttava, linoleumin, jossa on eristekerros ei läpäise lämpöä ja ääniaaltoja. alkydijÄrjestelmissÄ tyyppi ovat myös täysin sopiva, jonka kangas pohja. Maku liimaseoksen tulisi merkitä vastaavasti linoleumin.

Muista, että on karkea betoni ei voi liimata linoleumi, jolla ei ole pohjakangas. Tällaisessa tapauksessa on tarpeen säätää kerroksen vaneria tai lastulevyä.

Puhutaan mitä liimata linoleumi on puulattia, on huomattava, että päällyste on vähemmän oikukas, ja useimpia viimeistely sopii hyvin siihen. Koska puu on materiaali, luonnollista alkuperää, se toimittaa hyödyntämään myrkyttömiä linoleumin, joka perustuu luonnonkuituja. Siten, valinta liima riippuu täysin rainan ja myyntiautomaatin tarkoitukseen, joka huoneen käytetään.

Noin liimaamalla linoleum lattialle, voit katsoa video:

Havaitsi virheen? Valitse se ja valitse Ctrl + Enter, kertoa meille.

uusia artikkeleita

Edullisesti koristaa julkisivu talon: katsaus helpoimmin materiaalit

 • Miten valita Kaasukattilaan omakotitalon: menettelyn yksityiskohtaisesti

 • SNIP katto aaltopahvia: mitä pitäisi olla materiaali

 • Kuinka paljon tapahtuu katolla talon: materiaalit, mahdolliset ratkaisut

 • Kuinka kytketään vedenlämmitin asunnossa: oikea neuvo

  Koristelu seinät koriste kipsi kädet: tyypit ja maalausmenetelmÇstÇ

  Sisustus asioita käsillään: edullinen tapa sisustaa huonetta

  Miten rakentaa saunan välillä sijoituspaikan valinta on viimeistelytyöt

  Tavanomaiset vaatimukset saatetaan asettamiseksi Kaasukattilaan

  Mikä olisi arvosana betonin nauhan pohjan

  Miten poistaa silikonilla: algoritmi toimia, neuvonta, vaihtoehtoiset hävitysmenetelmiä

  Optimaalinen kaltevuus viemäriputken takeena luotettavaa toimintaa

  Rakentaminen Arbor kätensä: tyypit ja sijoitukset

  Majakat kaatamalla puheenvuoron: do tasoite

  Mikä on uimuriventtiili WC

  Copyright © 2015 - 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.

  Linoleum liimattu puinen lattia - valinta liiman ja tekniikka toimii

  Tekniikka toimii linoleumilla määrätään tehdyn materiaalin betonin ja puinen pohja. Kannatinkehikkoa olisi oikaistava huolellisesti ja laadittu tiettyjen vaatimusten mukaisesti.

  Betonilattia on tasoitetaan tasoite tai tasoitus massaa. Puisilla pinta on jonkin verran monimutkaisempi, koska se voi vaatia kattava etsintä nykyisen rakenteen ja muotoilu vaneri, lastulevy tai kipsikuitulevyn.

  Aikana laskemme luonnollinen herää kysymys siitä, mitä liimaa linoleum on puulattia. Betonilla, kaikki on selvää - käyttämällä erityistä liimaa linoleumille, mutta mitä tekemistä alakasvillisuus?

  Jäykkä kiinnitykseen linoleumin - Hyödyt ja haitat

  Kun luot mustan lattia on suositeltavaa ottaa vain vedenkestävä vaneri

  Mukaan suurin osa valmistajista ja käsityöläisten kanssa kokemus - ehdottomasti linoleumi liimattu lattiaan huoneessa, jossa kokonaispinta-ala on 10 m2. Jos päällyste on sijoitettu kahden tai useamman rainan, kiinnitys tulisi suorittaa riippumatta alueen ja koko huoneen.

  Tätä vaatimusta, on olemassa melko asianmukaiset perustelut:

  • Elinikä - on osoitettu, että liimattu linoleumi on paljon helpompi vaurioitua käytön aikana. Päällysteen keskimääräinen käyttöikä samanaikaisesti pienenee 30-40% ilmoitetusta normista.
  • Vuoren ulkonäkö - käytön aikana vapaan kankaan päälle, voi näkyä näkyviä muodonmuutoksia, aaltoja ja "kuplia". Lähellä huoneen sisäänkäyntiä ja paikoissa, joissa paneelit ovat liitettyjä, muodostuu näkyviä rakoja ja taivutetaan reunoilla.
  • Turvallisesti vailla oleva linoleumi ei anna substraatille merkittävää ilmatiiviyttä. Jos vesi joutuu lattiapinnoitteen alle, on vaara, että puupohja tai muotti putoaa betoniin, on korkea.

  Vaikea tapa kiinnittää tai liimaa lattialle, itse asiassa vain yksi miinus. Jos pinnoite on purettava, tämä on ongelmallista, koska käytetty liima antaa korkean tarttuvuuden pinnalle väitetyn käyttöiän aikana.

  Muussa tapauksessa linoleumin liimaus on paras tapa ja käytännöllisesti katsoen vailla puutteita, lukuun ottamatta laadun liimamassan ja työvoimakustannusten hankkimisesta aiheutuvia kustannuksia suoritettavan työn aikana.

  Pinnoituksen kiinnittämistä pienille neilikoille ja muottirakenteille ei suositella pinnoitteen suoja- ja kasvokerroksen aiheuttamien vahinkojen vuoksi.

  Liimaa Bustilat ja akrylaatti liimattaessa telapinnoitteita

  Linoleumin liiman valinta puulattialle riippuu siitä, minkä tyyppinen peitto on suunniteltu. Perusmateriaalilla ei ole merkittävää roolia, koska useimmat liimaseosten muodot ovat hyvissä olosuhteissa kosketuksissa sekä puun että betonipohjan kanssa.

  Koska puhumme puupinnasta, kannattaa päätellä, että tarkoitamme vanerilevyä tai lastulevyä, joka on asetettu tukkeihin tai rantatielle. Nämä materiaalit ovat optimaalinen perusta telapinnoitteille, jolloin saadaan täydellisesti tasainen pinta, jolla on riittävä lujuus.

  Linoleumin liittämiseksi vaneria tai lastulevyä varten voit käyttää seuraavia liimamallityyppejä:

  • PVA on valkoisen värin emulsio, joka perustuu polyvinyyliasetaattiin, erilaisiin pehmittimiin ja veteen. Lyhyin ja yleismaailmallinen koostumus linoleumin liimaukseen. Tarjoaa hyvän kiinnittymisen substraattiin, helposti pestävät purkamisen yhteydessä, ympäristöystävälliset ja turvalliset.
  • Bustilat - synteettinen liima harmaa-valkoinen massa, joka on suunniteltu mattojen, kuitulevyn ja linoleumin jäykkään kiinnittämiseen lämmöneristyksessä.
  • Akrylaatti on universaali akryylikopolymeeri korjaus- ja viimeistelytöihin. Tarjoaa pysyvän tahmeuden, liimautuu luotettavasti erilaisiin linoleumiin betoni-, puu- tai metallipinnoille. Se on korvaamaton työskennellessä huoneissa, joissa on suuri pinta-ala ja jalkaisen liikenteen aste.
  • Bitumi-kalkki on tahnamaista seosta, joka perustuu bitumiin, orgaaniseen liuottimeen ja liimaan. Sitä käytetään rullupinnoitteiden liimaamiseen kangaspohjaan betonipinnalle.

  Akrylaatti- tai akryyliliima on paras valinta rullupinnoitteiden liimaamiseen puupintaan. Sen avulla on helppo työskennellä paksun sakeuden kustannuksella. Käytä mitä tahansa kätevää lastalla.

  PVA-liimaa voidaan käyttää, jos päällysteen asettaminen suoritetaan väliaikaisena toimenpiteenä. Vesiliukoisesta rakenteesta ja heikosta tarttuvuudesta johtuen (kun akrylaattia on verrattu) linoleumi voidaan nopeasti ripata lattian pinnalta.

  Materiaalin ja pinnan valmistus työhön

  Yleiset suositukset vanerilevyjen lattiaan

  Linoleumin puulattian restaurointi ja tasoittaminen on pakollista, koska telapinnoitteet tarttuvat tiukasti pinnalle, toistaen sen muodon ja olemassa olevat puutteet.

  Jos lattiassa on epäsäännöllisyyksiä ja huomattavia vaurioita, käytön aikana ne näkyvät välttämättä etupinnassa, mikä johtaa ulkonäön menetykseen ja käyttöiän vähenemiseen.

  Vanhan sukupuolen valmistautuminen koostuu seuraavista vaiheista:

  • Työkalun tekninen kunto arvioidaan. Jokaisen 2 m: n lattian pudotuksen taso on mitattava, suuret vauriot, lattiapinnat leviävät jne.
  • Jos pinnan poikkeama on yli 2 mm 2 m: n pinnalla, mutta lattian yleinen rakenne on OK, on ​​mahdollista tasoittaa ylimmän kerroksen poisto. Tätä varten käytetään tasoa. Ennen höyläämistä tulee tarkistaa lattialautojen kiinnittimet huolellisesti ja tarvittaessa hukuttaa ne levyihin.
  • Jos lattian yleinen tila ei täytä asetettuja vaatimuksia, lattialaudat puretaan ja lattiarakenne tarkastetaan. Tarkastuksen aikana on välttämätöntä määrittää puun hajoamisalueet. Edelleen murskaavan rakenteen osittainen tai täydellinen korvaaminen suoritetaan.
  • Vahinkojen korvaamisen jälkeen koko viivästynyt lattia on tasoitettu kumilla tai polyuretaanipinnoilla. Sitten kaikki puiset elementit käsitellään antiseptisellä, ja lattia on tehty. Lahennetut lattialaudat korvataan uudella aluksella. Kaikki kiinnittimet on ruuvattu esipesän reunalla.
  • Jatkotöitä varten on tarpeen valmistaa vaneri, jonka merkintä "FM" on 14 mm paksu. Jos EAF on tarkoitus asettaa, on toivottavaa, että materiaali on vedenkestävää.

  Työn päätyttyä tasoitetun lattian pinta poistetaan pölynimurilla ja käsitellään uudelleen alukkeella. Kun pohjustin on kuivunut, voit aloittaa lattianpäällystyksen.

  Jos lattia on jo asetettu linoleumiin, se voidaan purkaa improvisoituilla keinoilla. Tätä varten tarvitset kaavin tai lastan, kuumaa vettä ja pesuainetta, pölynimuria ja roskapussit.

  Vanha linoleumi leikataan pieniksi nauhoiksi, joiden pituus on 15-20 cm. Haluttaessa leikkausosia ei voi leikata koko huoneen pituuteen. Ennen kuin vanha linoleumi irrotetaan lattiaan, sinun on laimennettava pesuainetta vedessä ja kaada ensimmäinen osa pieneen määrään.

  10-15 minuutin kuluttua voit poistaa vanhan pinnoitteen ensimmäisen nauhan. Seuraavaksi sinun täytyy kaataa jäljellä oleva alusta ja vanha liima. Työn aikana pintoa voidaan jatkuvasti kastella saippuavedellä, kunnes suurin osa siitä poistetaan.

  Valmistuksen jälkeen prosessi toistetaan, kunnes purkaminen on valmis. Jos linoleumi on jo asetettu vanerille tai muulle levymateriaalille, on parempi poistaa pinnoite suoraan substraatista.

  Tekniikan kiinnitys vaneriin tai dsp

  Linoleumin leikkaamisen ja liimauksen tärkeimmät vaiheet

  Linoleumi toimitetaan pakkauspaikalle kaksi viikkoa ennen sen suorittamista. Tämä on välttämätöntä materiaalin akklimatisoimiseksi lämpötilan ja huoneen ilman kosteuden mukaan.

  Suurin osa töistä vaatii sopivan liima-aineen, veitsi linoleumin leikkaamiseen, lastan, telan valssaukseen, pitkän hallitsijan ja nauhamittauksen. Jos levyä on vaikea päästä, voit käyttää paineastianmuotoista lastalla tai pitkällä telalla, joka on kääritty puuvillakankaalle.

  Valmistelun jälkeen voit jatkaa linoleumin leikkaamista. Voit tehdä tämän mittaamalla huoneen pituuden ja katkaisemalla kankaan, kun otetaan huomioon päällekkäisyys. Maahantulon määrä riippuu kankaan pituudesta. 6 m pitkä, 10-15 cm, 6-10 m - 10 cm, yli 10 m - 5-10 cm.

  Jos kansi on asetettu 2 riviin, toinen kangas leikataan leveydeltään leveydeltään 15-20 cm, mikä on välttämätöntä tasaisen liitoksen muodostamiseksi. Seuraavaksi linoleumi asetetaan lattialle sisäänpääsyn seinälle ja katkaistaan ​​taso seinän ja lattian yhdistävällä rivillä.

  Lukuisissa kuvioiduissa ulkonemissa, ristikoissa, viestintäputkissa ja muissa elementeissä sinun on valmisteltava kartonki, joka siirretään sitten linoleumin pinnalle.

  Ennen linoleumin liimaamista vaneriin, pinta poistetaan uudelleen pölystä ja mahdollisista hiomapartikkeleista. Linoleumilla varustetuissa tiloissa liimaus voidaan aloittaa mihin tahansa sopivaan suuntaan. Kun lattia on kaksi tai useampia kappaleita, on parempi aloittaa kiinnitys kaukana seinämästä kohti poistumista.

  Liimaa levitetään lattialle pinnalla siksak-liikkeillä. Levittämisen jälkeen yksi osa kankaasta kierretään tasaisesti käsitellyn pinnan päälle ja tasoitetaan rullalla, lastalla tai nauhalla. Sama tehdään loppuosan kanssa.

  Jos asetetaan kaksi kangasta, liimaamisen jälkeen on välttämätöntä leikata liitosta. Tätä varten päällekkäin ensimmäisen kankaan päälle painetaan viivaimella ja leikataan koko pituudelta. Seuraavaksi liitos liimataan maalinauhalla tai paperinauhalla ja täytetään kylmällä hitsauksella ohjeiden mukaisesti.