Levyarkin mitat 8 aaltoa

Levyn 6,7,8 aallon vakiomitat

Tuttu sana "liuskekivi" tuli saksalaisesta murretta. Näin sitä kutsuttiin liuskekivirakenteiksi, jotka saatiin kiviroottujen aikana. Nykyään kattorakenteisiin ei käytetä lainkaan arkkia, ja "liuskekiven" alla alkoi merkitä asbestisementtiä. Myöhemmin kaikki kattorakennusaineet, joilla on aaltoileva muoto, hyväksyivät tämän nimen.

Mitat 6.7.8 aaltoliete GOST: n mukaan

 • 6 aaltoliuskaa on valmistettu 112,5x175 cm: n kokoisiksi, arkin paksuus on 0,6-0,75 cm, aallonpituus on 20 cm, tällaista arkkia käytetään pääsääntöisesti teollisuusrakennusten kattoihin.
 • Mitat 7 aaltoliuskaa ovat 175 x 98 cm. Levyn paksuus on 5,8 mm. Tämä arkki on suosituin tyyppi. Sitä käytetään laajasti yksittäisissä rakenteissa.
 • 8 aaltolevyä tehdään tiukasti GOSTin mukaan. Mitat 175x113 cm. Levyn paksuus on 5 mm, 8 mm, 5,2 mm.

liuskekoko 7 ja 8 aallot

Liuskekivi kattopäällysteenä on osoittautunut pitkään. Tämän aineiston piiriin kuuluu yli sata vuotta eurooppalaisia ​​kattoja. Kuuden aallon liuskan mitat mahdollistavat kattolaitteen toteuttamisen suhteellisen nopeasti. Nykyään eurooppalaiset standardit ovat antaneet liuskekivi ympäristön kannalta vaarattomille rakennusmateriaaleille, mutta tiedemiehet eivät ole osoittaneet sitä. Henkilölle asbestipartikkelit, jotka tulevat liuskekuvioon, ovat vaarallisia. Loppujen lopuksi liuskekiven nimi on - asbestisementtiarkki.

Liuskekiven valmistajat noudattavat ekologisia standardeja muuttamalla asbestia krysotililevyjen valmistuksessa, joka ei ole asbestipitoisuus ominaisuuksien alapuolella, mutta sitä pidetään vähemmän vaarallisena. Liuskekivi valmistetaan painamalla märkä / kuivaa sementtiä ja asbestikoostumusta. Ja tässä vaiheessa asetetaan liuskekiven mitat ja arkin aaltojen määrä.

Suosituimmat ovat seitsemän aallon ja kahdeksan aallon liuskekivi. Asbestisementtilevyt, joilla ei ole kovin houkuttelevaa ulkonäköä, ovat monia etuja verrattuna nykyaikaisiin värikkäisiin kattorakennusaineisiin ja lopulta on laaja valikoima erikoisvärejä liuskekiviä varten tänään:

- riittävä lujuus, kestävyys;

- ei polta, ei aiheuta syövyttäviä aineita tulipalon sattuessa;

- Pysyvät lämpötilan muutoksina.

- sahatavara säilyy koriin asennettaessa;

- murtumisen, korroosionkestävyys;

- Jalostuksen yksinkertaisuus yksinkertaisimmilla mukautuksilla ja työkaluilla.

- asennuksen helppous liuskekiven mittojen ansiosta;

Kaikilla eduilla on kuitenkin väärin pitää äänet tämän materiaalin puutteista:

- mekaanisen toiminnan ja taivutuspaineen riittämätön lujuus;

- itse materiaalin suhteellisen suuri paino (noin 20 kg / m2);

- sammalta muodostuminen asbestisementtilevyn pinnalle;

- kyky kerääntyä kosteutta, mikä johtaa kinkkuun, kun lämpötila laskee.

Liuskekivi löytyi soveltamisesta teollisissa, asuinrakennusten kattoihin, ja ne kattoivat kaikki unionin rakennukset. Nykyään asbestisementtilevyt säilyttävät edelleen asemiaan rakennusmateriaalien joukossa.

Teollisuuden tuottamilla asbestisementtilehdillä on erilainen määrä aaltoja, arkin erilainen paksuus, eri leveysparametrit, arkin pituus.

6 aaltoliuskaa, jonka mitat ovat 1125x1750 cm. - En voi katsoa, ​​että liuska on 11,25 * 17,5 metriä. Tällainen arkki on lähes mahdotonta tuottaa

Kolya, älä usko sitä. Oppia matematiikkaa. 1000cm = 1m.

Ensinnäkin piirustusten mitat ilmoitetaan millimetreinä

toinen metri, jos 100 cm

Sanya 1000cm = 10m ja 1000mm = 1m. Opi matematiikka, Sanya!

yksi pilkku ei huomannut, toinen senttimetri millimetreinä sekoitettuna. älä ole insinöörejäsi

1m = 100cm = 1000mm tämä tarkoittaa:

112,5x175 cm = 1,125x1,75m

kaikki on oikein 1000 mm = 100 cm = 1 m.

dibiles, sinä itse oppii matematiikan 1000 cm = 10 metriä, ja Nicholas vain painos 1125 * 1750 mm.

100cm = 1m eikä 1000cm = 1m)))

1000cm on 10 metriä ... opeta aritmeettista ...

sinun paikkani olisin hiljaa, jos en tiedä!))

No, anna talonpojat, minä näytän täällä ilman kuplaa millään tavalla ...)))))))

Ensimmäinen peura teki sen väärin.

Tarjous: on tehty kooltaan 112,5x175 cm, arkin paksuus on 0,6-0,75 cm, aallonpituus on 20 cm, tällaista arkkia käytetään pääsääntöisesti teollisuuden katoissa

on valmistettu 112,5x175 cm: n kokoisiksi, arkin paksuus on 0,6-0,75 cm, aallonpituus on 20 cm, tällaista arkkia käytetään pääsääntöisesti teollisten kattojen

Ensimmäinen ja toinen hirvieläinten hämmentynyt!

kaikki on oikein 1000 mm = 100 cm = 1 m.

lasketaan oikein, vain mittayksiköt kirjoitetaan ilman ajanjaksoa

Asbestisementti liuska: nimellinen ja hyödyllinen mitat

Huolimatta erilaisista kateaineista, venäläisten kehittäjien kiinnostus liuskekiviin ei vähene. Tämä johtuu liuskekivien hintaeduista sekä niiden teknisistä ominaisuuksista. Kattoliuskan materiaali eroaa arkin pituudesta, leveydestä ja paksuutuk- sesta.

Yksi valmisteluvaiheista ennen liuskekiven asennusta rafter-järjestelmään on materiaalien määrän laskeminen rampille ottaen huomioon päällekkäisyydet ja räystäs.

Liuskekivi: aallotettujen levyjen mitat

Asbestisementtilevyjä on kahta tyyppiä: tasainen ja aaltoileva. Litteät levyt kattojen asennusta varten eivät ole sopivia. Pohjimmiltaan tätä materiaalia käytetään seinävaippaukseen, väliseinien asentamiseen. Aallotettu levy peittää katon, jonka kaltevuus on vähintään 12 °.

Käytännöllisesti katsoen ei ole rajoituksia kattojen kattamiseksi, joissa on kateaineita, kuten liuskekiveä. Sen mittojen avulla voit valita optimaaliset levyt säleiden pituudelle ja leveydelle. Levyjen leikkaamisen avulla saadaan aikaan vähäpuhtaalle kattopäällyste.

Aallotettu liuskekivi valmistetaan GOST 30340-95: n mukaisesti. Kaikki tehtaat eivät noudata sitä, koska on mahdollista kehittää tuotannon yksilöllinen tekninen eritelmä. Tällöin liuskekiven mittoihin saattaa olla eroja.

Aallotuksen liuskekiven parametrit ovat levyn leveys, pituus ja paksuus, etäisyys aaltojen välillä ja aallon korkeus. Riippuen aaltojen kokonaismäärästä, pinnalla on 5, 6, 7 ja 8 aallonpituuslippa.

Venäläinen GOST säätelee 2 laatua liuskekiveä:

 • Liuskekivi 40/150, jonka aallonkorkeus on 40 mm; aallonpituus 150 mm;
 • Liuskekivi 54/200, jonka aallonkorkeus on 54 mm; vaihe 200 mm: n aallosta.

Kattotuotteissa liuskekiven mitat vaihtelevat ja riippuvat profiilityypistä.

Suorakaiteen muotoisten aallotettujen liuskojen profiilien luokittelu:

 1. Yhdistetty profiili. Levyjen vakioleveys on 1125 mm, arkin pituus 1750 mm. Sillä voidaan minimoida jätteet suurien kokojen vuoksi verrattuna muihin tyyppeihin.
 2. Tavallinen profiili (BO). Levyjen vakioleveys on 680 mm, arkkien pituus 1120 mm.
 3. Vahvistettu profiili (VU). Levyjen vakioleveys on 1000 mm, levyjen pituus on enintään 2800 mm.

Yhdistettyjä profiililevyjä käytetään useimmiten asuinrakentamisessa. Vahvistettu profiili, jonka paksuus on 8 mm, suositellaan teolliseen rakentamiseen.

Mitat 7 ja 8 aaltolevyä

Levyarkkeja, joissa on 7 ja 8 aaltoa, ovat suosituimpia 1-2 kerroksisten talojen, huviloiden rakentamisessa. Peitä tällaisilla liuskekasvillisilla rakennuksilla, kylvillä. Vähemmän, mutta silti käytä liuskekiveä aitoihin.

Liuskekalvon koossa on arvo materiaalin painosta, vastaavasti, ja eri levyjen rasitustyökalu ja laakerin seinät vaikuttavat toisiinsa.

Liuskekiven päällekkäisleveys asennuksessa on 1 tai 2 aaltoa. Seitsemän ja kahdeksan aallon liuskekivellä on pieni ero nimellisten ja hyödyllisten alueiden välillä muihin levyihin verrattuna, mikä houkuttelee kehittäjiä.

Arkin arkin mitat

Liuskekiven äärimmäisellä aallolla on pienempi säde ja alempi korkeus. Parametrien tällainen väheneminen on välttämätöntä seuraavalle arkille päällekkäisyydelle eli päällekkäisyydelle.

Tärkeää! Liuskekoko ja paino keskimääräinen osallistuminen vähintään 3 hengen kattorakenteisiin, ja liuskekiven kattorakenne rakennetaan lisävahvistuksella.

Kun tarkastellaan 16 cm: n limitystä, yhden 8 aaltolevyn käyttöalue on 1,57 m2. Levyn nimellinen pinta-ala on 1,978 m². Vakiolevyn paino on 26,1 kg.

Standardi liuskekoko 8 aalto:

 • lehden leveys 1130 mm;
 • arkin pituus 1750 mm;
 • levyn paksuus 5,8 mm.

7 aaltolevyn nimellinen pinta-ala on 1 715 neliömetriä. Hyödyllisen lehtien pinta-ala on 1,336 m². Vakiolevyn paino on 23,2 kg.

Standardi liuskekoko 7 aalto:

 • levyn leveys 980 mm;
 • arkin pituus 1750 mm;
 • levyn paksuus 5,8 mm.

Aaltokorkeus ja aallonpituus 7 ja 8 aallon liuskaa varten säännellään GOST 30340-95:

 • aallon korkeus - 40 mm;
 • aallon sävelkorkeus on 150 mm;
 • levyn paksuus on 5,2 tai 5,8 mm.

Tärkeää! Liuskekaton laskennassa otetaan huomioon arkin äärimmäiset aallot: peitetty toisella puolella ja peittämällä toisella puolella. Yläpuolella on katon vedeneristys ja kattorakenteen eheys.

Muut muotolevyt

Harvoin käytetään yksityisten kattojen 5 ja 6-aallon liuskekiven järjestämisessä. Pohjimmiltaan ne peitetään teollisuusrakennuksissa, varastoissa.

5 aaltolevyn geometriset mitat vastaavat 8 aaltolevyn mitat. 5-aaltoliitoksessa on huomattava ero nimellisen ja hyödyllisen alueen välillä, koska aallot ovat vähäisemmät, joten tarpeellinen päällekkäisyys seuraa merkittäviä materiaalimääriä.

Mitat 6 aaltolevyä:

 • leveys - 1125 mm;
 • pituus - 1750 mm;
 • arkin paksuus - 0,6-0,75 mm;
 • aallon sävelkorkeus on 200 mm.

Levyjen paksuus 7,5 mm kestävät mekaanisia vaurioita, kestää suurta kuormitusta taivutuksessa. Tällaisen liuskekiskon iskunkestävyys ja paleltumiskestävyys ovat kaksi kertaa suuremmat kuin analogit pienemmän arkin paksuuden kanssa.

Liuskekiven suosio selittyy seuraavilla eduilla:

 • edulliset kustannukset;
 • pitkä käyttöikä;
 • kosteuden kestävyys;
 • tulenkestävyyden;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • pakkasvaste.

Materiaalin piggy-pöydän toinen lisä on se, että asbestisementtilevyjen katto voidaan valmistaa käsin, ja sen ansiosta tehdasvalmisteisen värin ansiosta tämä tuote on lakannut olemasta harmaa ja houkutteleva.

Kuinka tehdä talon

Hae tästä sivustosta:

Mikä on vakiokokoinen liuskekivi talon katolle: selvitä

Joka vuosi markkinoiden katemateriaalien määrä kasvaa, teknologiat kehittyvät entistä kehittyneemmiksi ja kilpailijoiden luettelo kasvaa. Jotkut materiaalit ovat kuitenkin kysyntää tänään, huomenna ja aina, ympäröivistä olosuhteista riippumatta. On olemassa monia tällaisia ​​kateaineita, ja niiden joukossa näkyvä paikka on liuskekivääri.

Monen vuosikymmenen ajan liuskekivi kilpailee muiden materiaalien markkinoilla ja sillä on seuraavat edut: alhainen hinta liuskekivi, se on mukava käyttää ja erittäin luotettava. Jos katto on valita se, kokonsa, se on helpompi suorittaa asennuksen laatu, aiheuttamatta ongelmia.

Se, että maamme kutsutaan liuskekivi, kaikki ei ole. Itse asiassa "pöydältä" - saksalainen "pöydältä" sitä, se tapa, käytetään myös kattotiiliä. Mutta että tavaraa, helvetti, me kutsutaan liuskekivi todella: asbestisementtiä aaltolevyt.

Erottaa kahdenlaisia ​​pöydältä: tasainen ja aaltoileva. Aalto Slate jakaa muutaman enemmän alaryhmiä: viisi-, kuusi-, seitsemän- ja kahdeksan aallon. Tasainen liuskekivi ei ole paras vaihtoehto katot, ja paljon sopivampi seinärakenteeksi ja osiot ulkorakennuksia. Aaltoileva pöydältä mukaisesti valmistettua GOST 30340-95 ja tärkeimmät mitat savi levyn nimeltä: sen leveys ja pituus, paksuus, etäisyys vierekkäisten aaltojen harjat (sitä kutsutaan vaihe aalto) ja korkeus aallonharjojen.

Standardi sisältää vain 2 merkit aalto Slate:

 1. Merkki 40h150 välinen etäisyys harjojen 15 cm ja 4 cm korkea harjanteita.
 2. Merkki 54h200 välinen etäisyys harjanteiden 20 cm, korkeus 5,4 cm.

Slate voidaan erottaa paitsi aaltoja, mutta myös koko profiilin. Ja niin, laji: ensimmäinen tyyppi - hiilivety, joka on yhtenäinen profiili. Sen tärkein etu on, että kun jätteen käyttöä on epätodennäköisempää. Juuri tällainen liuskekiveä käytetään usein katto taloja. Sen mitat (leveys-korkeus): 1125 m - 1,75 m. Toinen suoritusmuoto merkki lyhenne VO, so tavallisia. Se mittaa 0,68 1,12 metriä. Kolmas - VU, vahvistettu profiili. Sen soveltamisala on pääasiassa teollisuuslaitokset. Ja se on mitat 1h2,8 m.

7 ja 8. mitat aallon Slate

Nyt tarkemmin koosta aalto 7 ja 8 liuskekivi. On tällaisia, koska kokemus on osoittanut, ihanteellisin rakentamiseen omiin käsiinsä.

Nämä leimat ostetaan lähinnä rakentamiseen Kattopuutarhan tai pientaloissa. Tärkeintä niistä on se, että ero käyttökelpoinen arkin alueella on itse asiassa varsin pieni. Kyse on päällekkäisyyttä standardin, joka on 1-2 aalto, joka on hieman kokoa. Välttämätön, muuten muistaa, että aallot reunoja pitkin koko eroavat hieman keskustassa.

Korkeus harjanteet 7 aalto, kuten pöydältä, ja 8-4 cm, ja etäisyys aaltojen - 15 cm, mutta paksuus voi vaihdella 5,2 cm 5,8 .. Nämä ovat parametrit, jotka pitäisi aina noudattaa GOST, kaikki muu voi muuttua.

Niin, koko 7 Slate Wave:

 1. Varsinainen alue: 1715 m 2.
 2. Hyödyllisiä pinta-ala: 1336 m2.
 3. Paino: 23kg.
 4. Pituus: 1,75 m.
 5. Leveys 0,98 m.

Mitat aalto levy 8 savi:

 1. Varsinainen alue: 1978 m 2.
 2. -Alasta (päällekkäinen 16 cm.): 1,57 m 2.
 3. Paino: 26,1 kg.
 4. Pituus: 1,75 m.
 5. Leveys: 1,13 m.

Mitat 5 ja 6 aalto Slate

5 ja 6 Liuskekiviteollisuuden-aallonpituus käytetään yleisesti teollisuudessa. Tämäntyyppiset savi yleensä olla tasainen, joita käytetään teollisiin tarkoituksiin, kuten varastoissa. Asuinrakennusten eivät ole kovin kannattavaa. Tämä johtuu siitä, että koko aallon 8 on sama kuin pöydältä viisi aaltoja. Ja itse asiassa ero, kun välinen päällekkäisyys hyödyllinen ja todellinen pinta-ala on kohtuuttoman korkea. Lopulta se osoittautuu uskomattoman kustannusten ylityksiä.

Tällainen pöydältä 7,5 mm paksu. Slate paksumpi hitaammin tuhoutui törmäyksessä ja vähemmän hauras taivutettaessa. Lisäksi tällainen pöydältä paksuus, joka pystyy kestämään lämpötila on kaksi kertaa pienempi kuin ohut pöydältä.

Koko 6 Slate aalto poikkeaa hieman (pituus-leveys-korkeus): 1,75 m-1,125m 20 cm.

Edut ja haitat aalto Slate

Niistä aalto Slate puutteet voidaan tunnistaa: tärkeintä - hauraus. Valitettavasti, vaikka suuresta rakeita pöydältä levyt voidaan muodostaa reikiä, jotka johtavat katemateriaalin käyttökelvoton. Lisäksi, jokainen arkki ominaisuuksilla on huomattava paino - 14-16 kg, mikä suuresti vaikeuttaa asennusta katon.

Huonot ominaisuudet on asbestikuituja, joka voi turvota, koska korkea kosteus. Niissä tapauksissa, kun kaltevuuskulma katon on pienempi kuin 12 astetta, arkkien väliin voidaan kerätä kosteutta sammal tulee näkyviin, ja kun ankaran pakkasen levyt voidaan murtaa.

asbesti itsessään on varsin haitallista ympäristölle. Vain kiistaton haitta on melko lyhyen ajan palveluja. Useimmissa tapauksissa valmistajan takuu annetaan ainoastaan ​​30 vuotta. Liuskekivi käytetään vuosittain menettää ominaisuuksiaan.

Puhuimme tarpeeksi puutteista, ja nyt tarkastella hyötyjä. Ensinnäkin hinta aallon levy liuskekivi, verrattuna muihin materiaaleihin, sinua iloisesti yllättynyt. Slate leikataan täydellisesti melkein joka terää, on se juominen, bulgaria, sirkkeli, tai jotain muuta. Aaltoileva liuskekivi on helppo koota. Korjata sen, ei välttämättä ole erityistä rakennusalan koulutus - vain lukea ohjeet.

Kaikki edellä viitataan aaltoileva pöydältä. Mutta se olisi virhe unohtaa niin liuskekivi, kuten taulu. Se ei sovellu katto, mutta on erittäin hyvä, että vuori. Paksuus levyn voi olla jopa 20 mm, päässä 8. Flat pöydältä erikokoisia (leveys-pituus metreinä):

Suosituimpia ovat levyjä 1,75h1,13 m. Useimmiten niitä käytetään, joiden paksuus on 10 mm. Paino, kuten litteät savi on yhtä suuri kuin 40,1 kiloa. Paksuudella 8 mm - 30,5 kg, 6 mm - 21,2 kg, jne.

Laskea tarvittava määrä liuskekivikatto, sinun tarvitsee vain mittaa katon ja ottaa siitä leveys arkin. Siten me vähentää 0,1 saada päällekkäisyyttä, ja liuskekivi määrän arkkia yhdellä rivillä.

Viimeinen vihje: parempi ostaa yhdet arkkia odotettua kauemmin - kaiken varalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin