Leveys tiilet

Standardi koot tiilet

tiili koko on tärkeä parametri määritettäessä ominaisuuksia sen käyttöä. Kaikki tekniset vaatimukset rakennusosien tyyppiä määritelty Interstate standardin 530-2012 "tiili ja keraaminen kivi. Yleiset tekniset edellytykset". Standardoidaan koko tiiliä mahdollistaa materiaalien käytön eri valmistajilta ilman pelkoa siitä, että jotkut fragmentit rakennuksen rakenteet ovat keskenään erilaisia.

Erityyppisten tiiliä, jos sen koko korkeus, leveys ja pituus.

Mikä määrittää koon tiiliä

Jo pitkään alueella nopeasti kehittyvän maailman maissa tiiliä toteutettiin yksinomaan käsin. Usein tällainen toiminta tiiviisti sitoutuvat aika vuodesta, kun saven massa, josta tuottavat rakennusmateriaali, riittävä määrä auringon lämpöä tarvitaan saada hyvä kovuus. Jossa alusta tekninen vallankumous, joka oli huipussaan XIX - alussa XX vuosisadan, on tapahtunut suuria muutoksia tekniikan tiilen: oli hihnakuljetin, joka kykenee toimittamaan veden seosta, savea ja hiekkaa, ja muodostaa hydraulisen puristimen muovaamiseen käytetystä artikkeleita, ja pyöreä uunissa . Tämä tehostuminen tuotanto on mahdollistanut käytön minimoimiseksi käsityötä, mutta tarvitaan kehitystä koulutuksen taso, jotka liittyvät koko ja ominaisuudet rakennuspalikoita.

Nimi tiili puolin.

Vuonna 1927 ensimmäinen kansallinen standardi, jossa määritellään suoraksi tiilien hyväksyttiin Venäjällä. On mahdollista yhdistää tuotannon, toteuttaa laadunvalvontaa ja parantaa toimivuutta kasvava teollisuudenala. Sittemmin se kesti lähes 90 vuotta, mutta yleiset vaatimukset parametreihin rakennuselementtien ei käytännössä muuttunut.

Emäs koko, joka on laskettu parametrit rakennuspalikoita, säädellään ohjeellinen asiakirja GOST 530-2012 ja on 250h120h65 mm. Tiilet tämäntyyppistä symboli "SF" - normaalikokoinen (kuvio 1). On monia vaihtoehtoisia johdettu normaalista muoto - niin sanottu puolentoista, kahden modulaarinen ja tiilet, eurooppalainen malli. Edellä valtion standardin luokittelee keraaminen lohkot seuraavasti:

Kuva 1. VAKIOKOOT tiiliä.

 • 0,5 NF - 250h60h65 mm;
 • 0,7 NF ​​- 250h85h65 mm;
 • 0,8 NF - 250h120h55 mm;
 • 1,0 NF - 250h120h65 mm;
 • 1,3 NF - 288h138h65 mm;
 • 1,4 NF - 250h120h88 mm;
 • 1,8 NF - 288h138h88 mm.

Lisäksi on melko suosittu muoto tiili lohkoja, parametreja, jotka eivät kuulu vaatimusten nykyinen standardi - niin sanottu kaksois- tiili sopii 2,1 NF (250h120h140 mm).

Sisäistä rakennetta rakennuksen kivet voi olla monoliittinen tai olla kokonaan kohtisuorassa pitkittäis- tai onteloita, niiden lineaariset mitat ovat kaikki samoja. Ilmamäärä, joka on sisällä aukot voidaan lisätä lämmöneristys ominaisuudet tiiliä, vähentää painoa ja lisätä kestävyys mekaanisia muodonmuutoksia.

Käyttäen tiilet koot valita tyyppi muuraus

Taitava muurareita pystyvät käytännöllisesti katsoen "jonka silmä" määrittää tarvittava määrä lohkojen luoda seinät tietyllä korkeudella. Tässä tapauksessa muista ottaa huomioon ilmasto-olosuhteet maastossa, läsnäolo lämmöneristys, erityisesti säätiö ja muut parametrit. Standardi tiili koot valitaan siten, että saadaan mukavin tapa tällaiset laskelmat. Lisäksi on otettava huomioon, että tiilet eivät sovi yhteen tiukasti - keskenään muista tarkkailla rako 5-10 mm, joka seuraavaksi täytetään liuoksella.

Eurooppalaiset vaatimukset lineaarisen parametrit tiili lohkoja uskollisempia: Länsi suunnittelijat ja arkkitehdit pidä oikeudenmukaisen mielestä eripituisia fragmentteja ja leveydet, voit luoda tyylikäs piirustus rakenteiden joka on eniten harmonisesti muoto antiikin kaupungeista. Mitä tulee kotimaisia ​​sääntöjä, ne ovat perinteisesti keskittyneet mahdollisimman tehokas käyttö tuotantokapasiteettia.

Tiilet erikoiskoot

Suuri suosio nykyaikaisten materiaalien - silikaatti lohkoja ja lohkot Vaahtobetoniasuintalot - aiheuttama luonnollinen halu vähentää rakenteen kustannuksia ja vähentää kuormitusta perusta. Suurin haittapuoli tällaisten elementtien - cheesy ulkonäkö, joka edellyttää jälkikäteen Sisustuspinnoille. Jotta koristella seinät lohkojen, tiilien käytetään usein ei-standardi koot - pieni paksuus, ne tarjoavat mahdollisuuden antaa kotiin täydellisyyttä, luo illuusion täyden tiili rakenne.

Advanced muodon ja koon tiiliä.

Tiilet tämäntyyppisiä on paksuus, joka on noin kaksi kertaa pienempi kuin standardi-kokoinen kiviä. Niiden ulkopinta voi olla täysin tasainen, tai koristeltu kohokuvioelementtien. Viime aikoihin asti rakennusalan tarpeen itsenäisesti tuottaa katkaisutöihin yksittäisistä elementeistä, jotka aiheutuvat lisäkustannukset aikaa ja rahaa. Nyt seuraavat markkinaolosuhteet, yhtiö harjoittaa tuotantoa rakennusmateriaalien, alkoi toimittaa vakiokoosta tiilet tarkoitettu koristeluun.

Erillisessä ryhmä olisi myös erotettava ulkomaan valmistus keraamisten lohkojen - niiden parametrit voivat olla aivan erilainen kuin kotimaisia ​​standardeja. Laskentataajuus tiiliä tulisi suorittaa ohjaamana tietoja valmistajalta.

Rakennustyön aikana tarvittavat parametrit, joita käytetään tiiliä tulisi harkita standardi, joka määrittelee vaatimukset GOST 530-2012.

Tämä mahdollistaa mahdollisimman tehokas käyttö aineellisia resursseja ja minimoida taloudellisia menetyksiä minimiin.

Vakiokoko punainen tiili

Punainen (myös keraaminen) tiili - yksi yleisimmin käytetty ja tunnettu rakennusmateriaaleja. Se on valmistettu savesta raaka polttamalla tiivistetyn briketit.

Keraaminen tiili on luokiteltu useista syistä:

Standardi koko punatiilinen otettiin käyttöön alussa 19th century, ja lopulta perustettu melko äskettäin, vuonna 1927, ja on 250h120h65 millimetriä. Usein nämä ulottuvuudet yksittäinen keraaminen tiilet kutsutaan normaali tai perus-muodossa. Että tiili tämän kokoluokan pidetään mukavin tuotantoon teoksia muuratut seinät, tarkemmin sanoen vuorotellen sijainti tiiliä kastike muuraus.

Yksi tiili on täyteläinen (painoyksikköä 3,6 kilogrammaa), ja ontto (2,3-2,7 kiloa).

Kaikki tärkeimmät mitat ja ominaisuudet tiili rakennusmateriaalina säännellään kansallisten standardien mukaisesti GOST 530-2007, tuli voimaan 01.03.2007. Se myös antaa nimet tiilipinnoille: header, paarit, sänky.

 1. B - työ, suurin koko pinnan tiili. Sängyllä, pääsääntöisesti, tiili asetetaan.
 2. Paarit - keskikoko partaalla tiiliä.
 3. Tökätä - hyvin pieni puoli tuotteen.

Bastard keraamiset tiilet

Toisin nimi todellinen paksuus on enintään yksi ja puoli tiili 1,35 kertaa suurempi kuin yhden. Ulkonäkö puolitoista tiili johtuen teollistumiseen rakentamisen, nopeuttaa muuraus. Usein molemmat lihava (maa tiili - 4-4,3 kilogrammaa) ja ontto (paino 3-3,3 kilogrammaa).

Tehostamaan edelleen rakentaa tuotanto on aiheuttanut ulkonäkö kaksinkertainen (paksuus on 2,1 kertaa suurempi kuin yksittäisen) tiili.

Tämä laji ei nähdä täyteläinen kuin sen massa tässä versiossa on 7,2 kiloa, mikä tekee hänestä hyvin epämukavaksi. Ontto kaksinkertainen tiili massa on 4,6-5 kg.

Lihava keraaminen tiili

Tiili on olennaisesti vapaa onteloita (huokostilavuus maksimi - jopa 13%). Se on, verrattuna ontto paljon enemmän voimaa, mutta on tyypillisesti käytetään rakentamisessa kantavien rakenteiden, ulkoisen ja sisäisen seinät, rakennus pilarit ja pilarit, perustukset laite.

Johtuen siitä, että materiaali on laajalti käytetty rakentamisessa lähes minkä tahansa rakennuksen, kiinteitä keraamisia tiili kutsutaan myös "normaali", "tavallinen" ja jopa "rakennus".

Tyhjän tilavuuden muodossa tiilet on 13-40%. Sitä kutsutaan joskus myös puhekielen "reikä", "rako" tai "itsekantava". Samankaltaiset nimet johtuu siitä, että reiät (huokosia) ovat laaja-alaisia ​​tai suljettu, ja ulkonäkö - pyöreä, soikea tai mikä tahansa muu muoto, toiveiden mukaan valmistajan.

Ontot punatiilinen käytetään yleensä kevyttä muuratut seinät tai väliseinät sekä täyttää kuvan korkeita rakennuksia.

Mukaisesti valmistetun GOST 530-2007. Laajalti käytetty rakentamisessa lähes kaikenlaisten rakennusten, mukaan lukien yksityiset taloja ja mökkejä. Se saa käyttää vedettäessä vain julkisivujen myöhemmin viimeistely tai lämpenemistä.

Standardit eivät aseta erityisiä vaatimuksia ulkonäkö tiili, mahdollisesti jopa pieni lohjennut pinta ei vaikuta lujuusominaisuudet.

Hinta tavallinen keraaminen tiili alkaa 6,8 ruplaa / yksikkö yhden, ja 8,6 ruplaa yksi ja puoli.

Keraaminen tiilet (edessä, edessä)

Tiili, joka täyttää tiukimmatkin ulkonäköön. Näin ollen, se viittaa korkeamman hinnan alueella. Yksinkertaisin tyypit julkisivutiiliä ovat 9,8 ruplaa osakkeelta.

On olemassa kahdenlaisia:

1. Texture tiili (toinen nimi - osittainen kivi) käytetään muuraus aita ja seinä julkisivut;

2. muotoinen tiilet erilaisia ​​kokoonpanoja. Käytetään rakentamiseen monimutkaisia ​​ja epäsäännöllisiä muotoja rakenteiden, kuten kaaria, kynnykset, huvimajat, jne.

Uunin tai fireclay tiilenpunainen

Uunin punainen tiilet mukaisesti valmistettua GOST 390-96, tulenkestävä tuote ja jota käytetään rakentamisessa esineitä, jotka käytön aikana ovat alttiina korkeille lämpötiloille - takat, uunit, vuoraukseen savupiippujen jne.

valmistus ominaisuudet mahdollistavat tiilillä kestämään lämpötiloja aina 1000 astetta uhraamatta lujuuden menetys kantavuus ja muut ominaisuudet. Kustannukset yhden tiili alkaa 20 ruplaa.

Klinkkeri savesta tulenkestävällä ominaisuuksia. Käsittely, silloin tiili saa enemmän verrattuna tavanomaista keraamista, lujuus ja tiheys luvut eivät kuitenkaan saavuttaa tason fireclay tiiliä. Pääasiallinen käyttöalue - Facing korkki ja säätiöt, päällystys puutarha polkuja, munivat viemäreihin. Yksikköhinta - 22 ruplaa.

On huomattava, että erot täyttö- tai käyttötarkoitus eivät vaikuta yleiseen mitat tiiliä.

Punatiilinen, koosta riippuen jaettu eri tyyppiä:

 • Yhden (koko - 250 * 120 * 65 mm);
 • Bastard (250 * 120 * 88 mm);
 • Dual (250 * 120 * 138 mm);
 • Euro (useita lajikkeita).

Eurooppalaisia ​​standardeja keraamisten tiilien

Joissakin tapauksissa, kuten silloin, kun asiakkaat ovat yrityksiä Länsi-Euroopasta tai käytä Tyypillinen hanke kehitti siellä, tuotantoa teosten käyttää tiiliä ei vastaa GOST 530-2007 alkaen 01.03.2008 vuodessa. Laajimmin käytetty EU: ssa ovat seuraavat koot rakennustiilet:

 • DF - 240 * 115 * 52 mm - yleisimmin käytetty;
 • NF - 240 * 115 * 71 mm;
 • WDF - 210 * 100 * 65 -millimetrov;
 • 2DF - 240 * 115 * 113 mm;
 • RF - 240 * 115 * 61 mm;
 • WF - 210 * 100 * 50 mm.

On huomattava, että kun kaikki nämä ulottuvuudet keraamiset tiilet ovat harvinaisia.

Mitat (koko) tiili - korkeus, pituus ja leveys

Mukaan GOST paarit, säkissä, sänky - se on nimi tasojen, jotka muodostavat puolin tiili. Tämä rakennusmateriaali on pitkä historia. Sitä käytettiin teoksessaan antiikin muurareita. Vuosien kuluessa, parani tuotantoteknologiat uudentyyppisiä tiiliä, mutta perinteisen koot eivät ole muuttuneet.

Kuvasuhteen tätä materiaalia - 1: 1/2: 1/4. Yhtiön suhteellisen mitat mahdollistavat antamaan tarvittavat vahvuus muuraus, on myös tärkeää paino erilaisia ​​tiiliä. Liitetty tiili -kokostandardeja helppo laskea numeron rakentamiseen design.

Mitat tiilien mukaisesti GOST - korkeus, pituus ja leveys

Moderni rakennus ei pysähtynyt. Kun kasvavat vaatimukset rakentamiseen kodeissa, laajentaneet koot tiilet:

 • yksittäinen - 250h120h65 mm (kiinteä GOST 530-2007). Mukaan Euroopan merkintöjä ne on merkitty RF.
 • kaksinkertainen - 250h120h138 mm.
 • Silikaattitiilet - 250h120h88 mm.
 • modulaarinen- 280h130h80 mm.
 • euroa Kearneyh - 250h85h65 mm.

Useimmat tunnelit Euroopassa ovat NF tiilet (normaali) - 240h115h71 ja DF (ohut) - 240h115h52 harvinaisempia kokoja - 250h85h65 mm 200h100h50 (65). Nykyään voit ostaa materiaalia jopa 500 mm. Joka vuosi yhä eri kokoja.

Muoto tiilet on jaettu:

Kuitenkin lisäksi pääasialliset mitat, kuten korkeus, pituus ja leveys, ja käyttölupa poikkeavuus (vika). Niiden koko riippuu rakennusmateriaalien - rakennus- tai vuori. Siirry viimeiseen tiukempia vaatimuksia, koska estetiikka rakennuksen riippuu sen ominaisuuksista.

Se saa rakentaa tiileen:

 • Saatavuus ikävyys ja haketus reunojen ja kulmien eivät ole enemmän kuin 2 ja enintään 1,5 cm pituudelta ripojen;
 • Kaarevuus pintojen ja reunojen 0,3 cm;
 • Pitkittäissivulla (paarit) kasvoja sallittu halkeaman pituus 3 cm leveä tiiliä.

Rakentamiseen ontto variantti on sallittua:

 • Enintään 2 torjuivat kulmista tai reunoista 1-1,5 cm, sillä ehdolla, että ne eivät pääse onteloita;
 • Halkeamia koko paksuudeltaan nukkumaan. Leveä, ne voivat saavuttaa ensimmäisen rivin onteloita;
 • Erään halkeama sideaineen ja paarien (lug) osoittaa.

Sillä julkisivutiiliä on kielletty:

 • Lohjennut kulmat, jonka syvyys on suurempi kuin 1,5 cm;
 • halkeamat;
 • Torjuttiin reunat, joiden leveys on suurempi kuin 0,3 cm ja pituus on suurempi kuin 1,5 cm.

Kun tämä operaatio katsotaan kelpaavan pintamateriaalilla:

 • Enintään 1 torjuivat kulmat syvyys 1,5 cm;
 • Erottaminen handwritings, jotka yhdessä eivät ylitä pituus 4 cm;
 • Enintään 1 torjuivat reunat, syvyys - enintään 3 cm, pituus - enintään 1,5 cm.

Arkkitehtisuunnittelu usein käytetään erilaisia ​​kuvioita ja värejä. Moderni rakennusmateriaalien valintaan on lähes rajaton. Haluttaessa voidaan yhdistää muuraus vaarantamatta kestävyyttä talon keinovanhennettu, värikäs ja textural muunnelmia.

Bastard tai kaksinkertainen tiilet valmistetaan pääosin onttoja. Tämä vähentää rakenteen paino.

Suosituin nykyaikaisessa rakentamisessa ovat porizovanye suurikokoisia lohkoja. Keraaminen tiili on kevyempi ja lämpimämpi kuin tavallisesti rakennuksen vaihtoehtoja. Sen käyttö mahdollistaa yksinkertaistaa ja nopeuttaa rakentamista, ja vähentää kulutusta muuratun rakenteen.

Munivia 1 m 3 vaaditaan 512 yksi tyyppi tiilet ja seskvi- 26% - 378 kpl.

Punainen, lime ja tiili obitsovochny - Mitat ja nimeäminen

Tyypin materiaalia on jaettu:

Saatiin sellainen aktiivisten materiaalien kalsinoimalla brikettien puristetaan savea. Se on monipuolinen materiaali. Sitä käytetään laajalti rakentaminen, seinärakenteiden, seinät, aidat, muuraus uuneja. Lihava tiilenpunainen on seuraava laadut - 300, 250, 200, 150, 120, 100, 75.-merkki ilmaisee, kuinka paljon paine voi kestää tiili (kg / cm 2). Paino 1 kuutiometri materiaalin on 1700 kg (480 kappaletta).

Tuottaa sen silikaatti-pohjainen. Verrattuna punainen tiili on pehmeä ja kevyt materiaali, jolla on alhaisempi lujuus kuin sen punainen vastine. Lisäksi silikaatin vaihtoehto antaa punaisen ja monipuolisuutta. Sitä voidaan käyttää vain pystyttäminen seinät ja väliseinät. Käyttö ei ole suositeltavaa valkoisena tiili materiaalia pohjan ja pohjan muuraus tulisijojen ja uunit.

Tiili, joka tarjoaa suorituskykyä muuraus.

Tunnettu siitä, että alhainen veden imeytyminen ja korkea kestävyys, joka varmistaa asianmukaisen suorituskyvyn muurauksista erittäin aggressiivinen ympäristöissä. Klinkkeri selviytyy koriste materiaalia toimintoja.

Kotimaisessa tarkoituksiin käytetään yleisimmin Tulenkestävät fireclay vaihtoehto, joka on merkitty "W". Esimerkiksi, III-5 on mitat 230h114h65 mm W-6 - 230h115h40 mm W-8 - 250h124h65 mm.

Päin tiili voidaan hienonnettu, sileä, simuloidaan villi kameli. Seuraavat ovat perus mitat:

Paitsi suorakulmainen tiilet voi olla kiilamainen muoto. Tämän tyyppinen käytettyjen materiaalien muuraus kaaria ja puoliympyrän kaaria eri kaarevuussäteet. Kiilan lopussa W-22 on mitat 230h114h65 / 55 mm, ja esimerkiksi kiilan socket III-45 - 230h114hh65 / 45 mm.

Käyttämällä koriste (edessä) tiilet mahdollistaa virheettömän muuraus ulkoseinät, ja myös tehdä sisätilojen kalusteet. Soveltamalla julkisivutiiliä sisäseiniin, vilkkuva liitokset tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Esineluokat:

rakentamista. Koska kysymyksiä tiilet kuutioitu ja kuinka paljon painoa yksi tiili kalkkia tai punainen vuori

- nimet tasoissa, jotka muodostavat sivut tiili. Tämä rakennusmateriaali on pitkä historia

käytännöllisin talon rakentamiseen tekniikka. kytkin tiili arvostetaan ominaisuuksia, kuten lujuutta; kestävyys;

päivää. 1500 * 850 - melko usein mitat suihku laatikot. tällaisen pituus ja leveys on monia malleja

toimii tiili, onko muuraus, verhous, tai jotain muuta, se ei ole ostanut useita paloja tiilet, ja tietyt

rakennusmateriaali kuten tiili kuljettaa mitat, veden imeytyminen, pakkasenkestävyys, lämmönjohtavuus ja, Tietenkin, paino.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin