Leveys portaat

Mukava leveys marsseja ja vaiheet tikkaat omakotitalossa mukaisesti standardien

Jokainen joka itsenäisesti rakentaa kodin muutamassa kerroksessa, ja jopa koristella sen julkisivupaneelit puun alla, edessä kysymyksiä päättää, ovatko nämä parametrit leveys portaita, joka on talossa, sen optimaaliset parametrit, ja kuinka korkealle pitäisi olla esillä aita.

Tässä artikkelissa on vastauksia kysymyksiin, kuten nämä, ja näkökulmasta eräitä asiakirjoja heidän kanssaan, mikä näkyy asetusten ja pohjalta laajaa käytännön kokemusta niistä, jotka jo edessään rakentamisen oman kodin.

Tärkein luokitus rakenteet

Välittömästi, on syytä huomata, että joitakin yhteisiä standardeja nähden portaikko ei ole olemassa, sekä levyn painosta aaltopahvin. Tämä perustuu siihen, että tällaiset rakenteet voivat poiketa piirteille toimintoja, kunkin mallin on täytettävä niiden erityisvaatimukset sekä konkreettinen portaikko viimeistelyvaiheisiin josta me kirjoitimme artikkelissa.

Tyhmä vaatia yhtä mukavuutta grand portaikko, joka on tyylikäs mökki johtaa toisessa kerroksessa ja pieni rakenne, joka johtaa kellariin portaita tai yksi, joka on helppo huoltaa tietyn viestintäjärjestelmän.

Joten, mitkä ovat portaat datapisteen ovat suosituimpia, ainakin jotkut materiaalit äänieristykseen seinät? Luokittelu tällaisissa rakenteissa voidaan suorittaa seuraavien kriteerien:

 • yhteistä tarkoitusta varten;
 • paikassa, sen sijainti;
 • ominaisuuksista muodostavat rakenteen tahtia portaiden ja toisessa kerroksessa on kuvattu tässä http://fasdoma.ru/vxodnaya-gruppa/lestnicy/dvuxmarshevaya.html;
 • käyttötavan, kuten ammattilainen lattia kattamiseksi Parvekkeiden;
 • kokonaismäärä lennot ja niin edelleen.

Kätevä koko portaikko talossa

Sen aiottuun tarkoitukseen tikkaat voidaan työskennellä, syöttö, silmukoiden, sisävuori. Sijainnin mukaan rakennuksen ne voivat olla sisempi ja ulompi muotoinen pyörivä ja suoraan, menetelmän soveltamisen ajan ja paikallaan.

On syytä kiinnittää huomiota tiettyihin lajeihin tilapäisen rakenteita. Näihin kuuluvat kannettavat ja jatkotikkaita. Ne johtavat usein ullakolle tai kellariin.

Mitä tulee luokittelu lentojen määrä, niin ne voivat olla odnomarshevymi, puoli-tahti, trehmarshevymi ja mnogomarshevymi, mutta joka tapauksessa, ennen niiden käyttöä kattamaan kaikki tarvittavat kumitappeja portailla kuvattu materiaali.

Niiden joukossa ovat hyvin suosittuja trehmarshevye U-muotoisesta rakenteesta, joilla on korkea indeksit mukavuutta, ja miehittää pieneen tilaan.

Rakenneosia portaikko

Mestari, joka päätti rakentaa oman kotimaansa laadukas tikkaat, sinun täytyy muistaa, että on tärkeää useista näkökulmista ja tekijöistä, joiden vaikutus riippuu suurta turvallisuutta ja mukavuutta sen toiminnan, joka ei häiritse, ja käytettäessä lämmittimen ovet artikkeleita http: //fasdoma.ru/vxodnaya-gruppa/dveri/kak-uteplit-zheleznuyu.html.

Sekaannuksen välttämiseksi on tarpeen määritellä peruskäsitteet, koska tällä alueella on varsin erityinen. On tärkeää tietää paitsi kuinka määrittää koko tikkaiden yksityiskodissa, mutta myös sellaisia ​​asioita kuten:

 1. askelma - esittää vaakatasossa pinnalle. Tämä indikaattori on suoraan riippuvainen yleinen muoto rakenteen. Elementti voi olla muodostettu puolisuunnikkaan muotoinen, suorakaiteen tai suorakulmaisen kolmion.
 2. rinta, että on pystysuora osa vaiheessa. On hyvä tietää, että läsnä tässä kiinteän, pystysuora pinta sijaitsee melko merkittävästi.
 3. kaiteet - pystysuoraan järjestetty pilarin esillä aidat ja kaiteet. He suorittavat ole vain toiminnallinen tarkoitus, mutta suurimmaksi osaksi hyvin.

Puhuminen sellaisia ​​asioita kuin koko standardin tikkaat, on huomattava, että kaikki riippuu suoraan tärkeimmillä arviointikriteerit. Peruslaskutoimituksiin rakentamiseen portaat tehdään pohjalta maksimaalisen turvallisuuden kuin vaahtoeristeen julkisivun talon.

Portaikko rakentaminen välttämättä oltava mahdollisimman turvallisia. Jo suunnitteluvaiheessa on otettava huomioon tietyt vammaisten elivät vanhukset ja pikkulapset. Myös tiettyjä sääntöjä ja määräyksiä sanelema asennettu paloturvallisuutta.

Toteuttamisessa tarvittavat laskelmat ottaa huomioon se, että etäisyys sijaitsee välillä tolpat portaiden saisi ylittää 15 senttimetriä.

Kun tämä ero henkilöä, vaikka kompastua, eivät kuulu tikkaat vastaavasti täysin sulje pois mahdollisuutta vamman.

Jos kotona on pieniä lapsia, vaatimukset ovat vielä tiukempia laskennassa ja suunnittelu portaita. On erittäin suositeltavaa asentaa samalle vaiheet samanaikaisesti kaksi tolpat. Tällöin vauva ei voi työntää välillä päätään ja syksyllä.

Monet ammattilaiset, jotka ovat mukana rakentamisessa, täytäntöönpano rakentamisen portaat, pääsääntöisesti perustuvat perus suositeltava koko tikkaat on suunniteltu tavallisen omakotitalon. Kaikki parametrit suunnitelman heijastuvat erityisiä määräyksiä.

Tämä ohje ei vaadita käyttöä, mutta ota siitä pääsäännön edelleen voimassa. Seuraavat luvut voidaan katsoa samanlaiset säännöt:

 • On olemassa tiettyjä vaatimuksia Tämän parametrin vähimmäisleveys portaikko, se on yhtä kuin 90 cm. Tämä sääntö perustuu paloturvallisuusvaatimukset, eli tarvittaessa hätäevakuoinnista prosessi, marsseja ei saa olla liian kapea.
 • Kulmakerroin sisällä tikkaiden ei ole suositeltavaa tehdä enemmän tämä parametri on 1-1,25, joka on suunnilleen yhtä suuri kuin 40 astetta. Jos kaltevuus on liian suuri, on olemassa vakava vaara pudota.
 • Kukin maaliskuu kaikissa vaiheissa täytyy olla sama korkeus ja leveys parametrit. Tässä tapauksessa, esti täysin todennäköisyys laukaisun.

Suuri joukko sellaisia ​​elementtejä ei suositella, ikään pudonnut riittävän pitkä portaita vain saada enemmän vammoja.

Suunnitteluprosessissa tulisi ottaa huomioon, että on toivottavaa tallata työntyä hieman yli uninen, noin 5 cm. Tällöin et voi kompastua kielekkeelle parhaillaan liikkeen. Tässä se on syytä huomata, että ensimmäinen ja viimeinen portaat on välttämättä täysin valaistu.

 1. Indikaattorit leveys ja pituus tärkeimpien parametrien horisontaalisen alustojen järjestetty portaiden lennot ei saa olla pienempi kuin itse tikkaita. Säännöt parametreihin leveyttä tällaisen suunnitelman on aivan ymmärrettävää, koska siinä vaiheessa alue ei saa olla liian pullonkaula, jotka vaikuttavat haitallisesti prosessin evakuointia.
 2. Syynä pituuden säätämiseksi perustuu siihen, että liian lyhyt ei salli tuomioistuinta lopettamaan. Tilanteessa, kun tikkaat rakenne sen ominaisuuksia on suoritettu tavanomaiset paikka, ovi olisi aukon sisällä. Jos jostain syystä tämä ei ole mahdollista, sivuston pitäisi olla sellainen, että ei ole mitään esteitä sen avaamista.
 3. Kaareville rakenteet asettaa toisen raja, leveys keskiosan on välttämätöntä olla yhtä suuri kuin 20 senttimetriä. Jos tikkaat on puolisuunnikkaan vaiheessa jonka koko on vähintään 15 senttimetriä.
 4. Mitä tulee kaiteen, niiden korkeus ei saa olla alle 90 senttimetriä. Heille vaatimus merkittävää altistumista kuorman 100 kg.

Piirteitä laskettaessa koko portaat

Suorittamien maksujen tikapuiden tärkeää laskea kokonaisarvo leveyden rakennuselementin kuten maaliskuussa. Todellinen vaihtoehto tässä leveys marssin, eli koko väli kaide ja seinän tai kahteen kaiteeseen.

Määritettäessä kokonaisleveys Maaliskuussa se ei ole väärin ottaa huomioon, kuinka monta ihmistä liikkuvat asettaa tikkaat kerrallaan. Toisin sanoen, se on erittäin tärkeää päättää, mitä kaistaa pitäisi olla maaliskuussa.

Leveys tikkaat suoraan vaikuttaa lähtötarkkuus lasku. ei saa marssia on leveys, joka on huomattavasti pienempi kuin leveys lähdön. Kaikkein paras puitteet miellyttävän käytön rakentamisessa on komponentti leveys, joka vaihtelee 125-150 cm.

Räätälöityjä ratkaisuja tikkaat

Moderni omistajat omakotitaloalueella usein mieluummin ei-standardi suunnittelun päätöstä. Erittäin suosittu kierreportaat. Täällä, optimaalinen leveys ylläpitäjä on osa etäisyyden parametri ulkoreunasta tangon, jolla on suuri tukeva rooli. Tässä 110 cm, ei vähemmän.

Toinen suoritusmuoto on ei-standardi tikkaat suoritusmuodon kanssa vastakkaiseen suuntaan liikkeen. Ne olisi tiukasti etäisyyden noin 10 cm päässä toisistaan.

Huolella harkita tällaista laskelmaa osa on peräisin keskiviivalta marssia. Itse asiassa, se on kuviteltu linja, joka kulkee läpi keskiosan maaliskuussa. On välttämätöntä, että laadukkaita ja toimivaltaisten laskeminen koko yhteensä johtavat portaat toiseen kerrokseen.

Tämä artikkeli sisälsi vain suosituksia. Kaikki tärkeimmät mitat betonia voidaan valita sen perusteella omia haluja sekä varattu rakentamiseen aineellisten hyödykkeiden.

Optimaalinen leveys portaita, samoin kuin kaikki muut parametrit antaa tuloksena rakenne, joka tarjoaa hyvän mukavuuden ja turvallisuuteen.

 1. elokuu

Todellakin, koska se on joskus epämiellyttävä kiivetä ylös ja alas portaita, koska se tosiasia, että vaihe on liian korkea tai liian kapea ... Mökki, jossa isovanhemmat asuivat, isoisä rakensi itselleen zyatyami (kaksi rakentajat ja arkkitehdit). Portaat kellariin oli niin siistiä, että joku putoaa sen kadehdittava säännöllisyys. On käynyt ilmi, kaikki koska vieraat eivät kuuntele 🙂

Olen ajatellut, että meillä on standardi tikkaat jossain lihasmuistia noudattaen. Vartuin tavallisesta elementtitalo standardin tikkaat.

Kun talon rakentaminen, portaat Eteisen ja toisen kerroksen tehty mittauksia ovesta, joka on vakio. Jalat itse nousta korkeusasemissa - pitkäaikainen tapa.

Tuskin kukaan muu vaiheet - vain tuntuu ja alkaa pitää kiinni kaiteesta, hänen jalkansa ovat hämmentyneitä.

Leveys portaiden yksityiskodissa: optimaalista kokoa ja suositukset

Tähän mennessä melko paljon ihmiset haluavat asua omissa kauniissa ja viihtyisä kaksikerroksisessa talossa. Jos olet rakentamiseen monikerroksisia omakotitalon, liikkua kerrosten välillä tarvitsi vain tikkaita. Mutta mitä pitäisi leveys portaita, portaat kokoa ja korkeutta aidan? Kaikki tämä käsitellään edelleen.

Ei ole selviä sääntöjä, joita noudatetaan rakentamisen suunnittelussa, koska kukin tapaus on ainutlaatuinen. Kaikki riippuu rakennuksen ulkoasu, toimivuus ja helppokäyttöisyys, sekä hyvin portaita kohde, jonka haluat saada.

On tietty luokittelu malleja useiden kriteerien mukaan, jotka määräävät pienin leveys ja portaat. Kaikki ne ovat tehtävän ehdollisesti jaettu:

Lisäksi tikkaat voidaan sijoittaa sisä- tai ulkopuolella, ja on suora tai pyörivä muodossa. Palkit joka suunnittelee ja muotoja valita täysin riippuvainen valintasi ja suunnitelma.

Kaikki tikkaat, riippumatta muoto, koko ja sijainti, koostuu useista pakollisia osia suunnittelu:

 1. Aloitus - vaakasuoran pinnan vaiheen, muoto ja koko, jotka riippuvat ominaisuuksista portaita.
 2. Nousuputket - pystysuora pinta taso, joka ei ole pakollinen, ja voidaan jättää pois joissakin portaat.
 3. Tolpat - tukien, jolle on asennettu kaiteen. Niillä on erittäin tärkeä rooli vastuussa turvallisuudesta.

Jos olet päättänyt omasta rakentaa tikapuut, on erittäin tärkeää laskea oikea mitat se, koska se vaikuttaa mukavuuden ja turvallisuuden välillä liikuttaessa kerroksessa. Leveys portaat riippuu useista tekijöistä, joita käsitellään edelleen.

Mikä tahansa nousu ensinnäkin pitäisi olla turvallista, joten kun laskettu korkeus ja leveys portaiden, sinun täytyy harkita monia tekijöitä, varsinkin jos asuu lasten, vanhusten ja vammaisten. Lisäksi on otettava huomioon perusvaatimukset sanelee sääntöjä paloturvallisuutta. Tämä on erittäin tärkeää, koska tulipalon sattuessa, vuokralaisten on voitava turvallisesti jättää.

Kun kokoavat aidat ulkoilman erotetaan toisistaan ​​etäisyydellä noin 15 cm. Riittää estää henkilöä putosi toisen kerroksen tapauksessa, esimerkiksi, jos se lankeaa tai luistaa. Ja jos sinulla on pieniä lapsia, tämä ero olisi vielä vähemmän, jotta lapsi ei voinut pysyä hänen päänsä väliin tolpat ja juuttua.

Jos olet kiinnostunut kysymystä siitä, mitä pitäisi leveys portaat toiseen kerrokseen, on suositeltavaa tutustua perusvaatimukset ja kuvattujen standardien rakentamisen asiakirjoissa. Siinä löydät paljon neuvoja ja suosituksia. Kun oikea noudattaminen et vain ole optimaalinen leveys portaita talon toisessa kerroksessa, mutta myös korkea turvallisuustaso, sekä hyviä toiminnallisuutta ja helppokäyttöisyyttä.

Perusvaatimukset määrä portaiden omakotitalon

Tähän mennessä on vakio teknisiä asiakirjoja, jossa luetellaan perusvaatimukset rakentamiseen portaat yksityiskodissa. Noudattamista, mutta ei pakollista, mutta ne ainakin jonkin verran edustus on edelleen tarpeen. Seuraavaksi esitellään yleiset vaatimukset.

Minimileveys portaikko yksityiskodissa on 90 senttimetriä. Kapeampi muotoilu ei suositella, koska tarvittaessa hätäevakuointia todennäköinen tapaturman sattuessa. Sama koskee tason kallistuksen tikkaiden jonka ei tulisi ylittää kulmassa 40 astetta. On suurempi kaltevuus suuresti lisääntynyt riski laskee.

Leveys porrasaskelmia on ehdottomasti oltava sama, niin että jos liikkeen ilman valoa yöllä et ehkä kompastuu ja kaatuu. Optimaalinen määrä on 21-35 cm, ja korkeus tulisi olla alueella 12-20 cm. Suuri merkitys ja vaiheiden lukumäärä yhdessä maaliskuussa. On enemmän kuin suurempi todennäköisyys vahingon kaatumisen tapauksessa. Optimaalinen määrä vaiheita yhdessä maaliskuussa havaittu jos suositeltu leveys portaita, on kaksitoista.

Vaatimukset alustoille ja kaiteet

Suunnitella ovat turvallisia ja mukavia, tikkaat alustojen mittojen on vastattava koko sen jännevälit. Pad saisi estää evakuoida nopeasti toisen kerroksen, kun tulipalon sattuessa. Korkeus esteet tulisi olla vähintään 90 senttimetriä, ja kaiteen on kestettävä kuorma, joka on vähintään 100 kilogrammaa.

Leveys portaat toiseen kerrokseen vaikuttaa paitsi turvallisuuden lisäksi myös kätevästi sen toiminnan, joka on myös erittäin tärkeää. Siksi ennen asennusta rakenteiden velvollisia tekemään laskelmia. Mikä on leveys portaiden tulisi olla se oli kätevä liikkua kerrosten välillä?

Leveys span ja perusteet pitäisi olla sellainen, että kaksi miestä keskimäärin rakentaa voisi liikkua vapaasti. Jos puhumme numerot, sitten omakotitalon riittää leveys 130 cm. Jos talossa asuu pieni joukko ihmisiä, niin leveys portaita, rajoitetusti tilaa talossa tai suunnittelun piirteitä voidaan vähentää jopa 90 senttimetriä, mutta vain yksi henkilö pystyy liikkumaan tässä tapauksessa sitä. Lisäksi siirtää huonekaluja tai muita suuria kohteita ei ole mahdollista.

Suhteen kaltevuuskulma, kaikkein ergonominen ja turvallinen tikkaat on kallistettu 30-40 astetta. Esitetyt matkustaa välillä sijaintipaikan ja ullakonportaat sovituksen kaltevuus enintään 70 astetta. Tämä riittää kiivetä ullakolle, ja säästää vapaa alue.

Kun kokoavat tikkaat suositeltu alue, jonka leveys on yhtä suuri kuin samalla span. Tässä jänneväli lasketaan useiden parametrien, joita ovat tärkeimmät kaltevuuskulma ja muoto portaita. Jos et voi laskea kaikki ulottuvuudet oman, niin tässä tapauksessa se on parempi etsiä valmiita projekteja tikkaat tai hakea apua ammatillinen rakentaja, on tarvittavat tiedot ja kokemus.

Mitat tasot lasketaan perustuu fysiologiset ominaisuudet ja kasvua. Mukavin siirtää tikkaiden pidetään, jossa leveys ja korkeus valitaan niin, että saadaan kätevä vaihe normaalin käyntinopeus. Vuonna keskivertoaikuiselle askeleen pituus on noin 62 senttimetriä. Siten, suositusten perusteella edellä kuvatun, kun leveys vaiheet 30 cm korkeus tulisi olla noin 16 cm.

Muutama sana paloportaat

Luultavasti jokainen meistä näki televisiossa, varsinkin ulkomaisia ​​elokuvia, paloportaat, jotka on rakennettu ulkopuolella tilojen ja on tarkoitettu hätäevakuointia asunnon tai talon tulipalossa tai muuta hengenvaarallinen tilanne. Jos haluat rakentaa tällaisen rakenteen kodin, on syytä ottaa huomioon joitakin niiden ominaisuuksia.

Mukaan niiden ominaisuuksista, ne ovat lähes identtisiä klassisen portaita, mutta ne ovat paljon kapeampia, joten siirrä vain yksi henkilö voi olla niitä. Lisäksi koot paloportaat olisi laskettava yksinomaan mukaisesti kaikkia sääntöjä, ohjeita ja vaatimuksia SNIP. Kuitenkin ennen siirtymistä suunnittelu-, meidän täytyy ensin selvittää tyyppi ja muoto portaita, sekä menetelmää niiden asennuksesta rakennuksen julkisivuun.

Rakentamisen aikana portaiden yksityiskodissa on välttämätöntä laskea oikean kokoinen häntä. Se on ehdottomasti kielletty ryhtyä numerot pään. Suunnitteluun ja valmisteluun tulevaisuuden piirustus tikkaat olisi otettava huomioon seuraavat seikat:

 • kerrosala;
 • katon korkeus;
 • ominaisuudet tiloista;
 • tyyppi ja muoto portaat, haluat rakentaa;
 • talotyypin ja viimeistely aineita;
 • henkilöiden lukumäärä, iän, pätevyyden, ja fysiologiset ominaisuudet.

Vasta, kun ottaa huomioon kaikki nämä parametrit, voit alkaa laskea koko kaikkien osien tikkaat. Vain ottaa katsotaan kaikki huolellisesti, saat luotettava, turvallinen ja mukava muotoilu. Älä Kokeilu ja yrittää keksiä jotain uutta, koska pienikin virhe tehdään suunnitteluun ja rakentamiseen voidaan täynnä vakavia seurauksia. Tärkein - rakentamisessa portaiden käsillään ajatella, että lopputulos kaikille asukkaille olivat turvallisia ja mukavia.

Leveys portaat

Suunnittelusääntöjä portaiden yksityiskoteihin, piirustukset ja laskelmat omakotitalon portaita

Rakennusalalla omakotitalojen on lähes aina joudutaan turvautumaan valmistukseen portaat - säästämiseksi hyödyllisen alueen pinta-ala moderni rakennus omakotitalojen useimmiten - on rakentaa kaksikerroksinen kartanoita. Portaat omakotitalossa hinta voi olla mitä erilaisimpia, koon, materiaalin ja valmistuksen kustannukset käytettyjen materiaalien koristeluun. Suunnittelu omakotitalon portaita voi olla klassinen kesken lennon, joissa tilaa on usein käytetty kierreportaat asennus. Viime vuosina kasvava suosio saavat boltsevye portaat, rakennusalalla, joka käyttää piilotettuja kiinnityspulttia tai nastat.

Ominaisuudet Mitoitus

Kun talon rakentaminen ilman ammatillisen hankkeen kysymys laskettaessa portaat voi aiheuttaa ongelmia, syy on - tiedon puute tekniikan tiedettä. Yritämme tässä artikkelissa muistuttaa vaatimukset ja standardit, joita on noudatettava luotaessa tikkaat yksityiskodissa.

Miten määrittää koon marsseja ja laskujen

Katsotaan, että optimaalinen leveys portaiden omakotitalon on sama 1,2 m, mutta ottaen huomioon, että alue asentamiseen voi olla hyvin rajoitettu leveys voidaan vähentää 0,9 m. Välisen raon rinnakkaisen marches ei saisi olla pienempi kuin 0, 1 m. näiden summa indikaattorit ovat leveys seuraavan lasku. On huomattava, että valinta pienin sallittu koko johtaa siihen, että portaikko on hyvin kapea ja siirtämällä sen huonekaluja tai muita suuria kohteita on erittäin vaikeaa. Erityisen haitallista tässä tapauksessa marsseja tulee sijaitsemaan toistensa suhteen kulmassa 180 astetta. Jos kulma on 90 - neliönmuotoinen pad.

Jos on tarpeeksi tilaa mittaamisessa portaita on päätettävä hänen nimityksestään, suunniteltu kapasiteetti, koko varattu rakentamiseen portaat. Tikkaat kellariin tai parvi voi nousta yhtä suuri kuin leveys 0,8 m. Mukava portaiden leveys on yksityinen kotona voi olla 1-1,5 m, tietenkin, jos tila sallii. Käytössä on valmistettava asukkaiden liikkua. Leveys aukon mitattu seinästä kaide tai kaide vastakkaisten, vaihe leveys tyypillisesti on hieman suurempi koko.

Laskemme useita vaiheita

Laskettaessa vaiheiden lukumäärä edellyttää tarkkojen mittapuina Kerroskorkeudet. Ne on saatu mittaamalla etäisyys lattiasta ensimmäisen kerroksen toiseen kerrokseen tasolla. Jos laskutoimitusten koko tikkaiden yksityiskodissa sinulla on vain etäisyyden päällekkäisyyttä, on välttämätöntä määritellä etukäteen tulevaa suunnittelua lattialle ja ottaa huomioon eristeen paksuus, ja viimeistely materiaaleja tai muita rakenneosia. Nämä laskennat tarvitaan siitä syystä, että askelten korkeuden on oltava sama.

Suositeltu arvo korkeuden porrasaskelmien - 0,15 m, mutta käytännössä usein käy ilmi, että koko korjatun ominaisuuksista kotiin. Usein kehittäjät tikkaat sarja ei ole vakio koko 0,3h0,15 vaiheet m ja m 0,31h0,16 tai 0,29h0,17 m, joka on myös hyväksyttävä, koska kokoa ei ylitetä sallittua.

Yksi maaliskuussa useita vaiheita ei saisi olla suurempi kuin määrä 18. Tämä mahdollistaa luoda tikkaat 2,7 m korkea. Mutta ottaen huomioon, että portaan leveys on 0,3 m, pituus tikkaat on 5,4 m. Järkevä suoritusmuoto tulee luominen portaita kaksi marssii 9 vaiheet.

Lasketaan askelten lukumäärä voi riippua myös mitat porraskäytävä, sitä pienempi sen pinta-ala, sitä suurempi on suunnitella vaihe.

Kiinnitä huomiota korkeus rima kerääntymisalue pitäisi olla vähintään 2 metriä.

Portaat yksityiskodissa hankkeista voinut vaihdella, mutta useita vaiheita määräytyy seuraavasti: korkeus koko portaikko jakaa sopivan korkean askel. Esimerkiksi korkeudelle 3 m ja tikkaiden askelman korkeus 0,15 m useita vaiheita on yhtä suuri kuin 20. Kuten viimeinen vaihe muuttuu itsestään, tarvittava määrä vaiheita portaita - 19.

Jos laskenta parametrit saadaan ilman vastaavaa suositeltava, erityisesti - leveys ja korkeus vaiheet, on tarpeen muuttaa jonkin verran ennustetaan luvut kohtuullisina, parhaan tuloksen saavuttamiseksi, erittäin lähellä suositeltujen standardien.

Laskeminen portaita kaareva profiilin

Erillinen suorituskyky tällainen laskenta vaatii tarkempaa tietoa. Jos pyörivä versioita portaiden yksityiskodissa lasketaan erikseen, on syytä muistaa:

minimileveys kapeaa osaa vaiheen kiilan voi olla pienempi kuin 0,1 m, keskiakselin - vähintään 0,2 m,

suurin portaan leveys distaalisessa, leveämpi pää ei saa ylittää 0,4 m

kapea portaikko kierto ei voi olla pienempi kuin 0,3 m.

Rakentamiseen portaat annettiin hänen pystysuoralla roikkuu yläpuolella vaakatasossa 0,03-0,05 m, mutta parantaa huomattavasti leveyden portaat ja välttää lisäämällä tikkaiden pituus.

Vaikuttavia tekijöitä laskettaessa portaiden

Laskennan tulos, että portaat vaikuttaa:

 • sivustojen määrä ja niiden koko, korkeus portaat ja niiden lukumäärä,
 • alue, joka voidaan kohdistaa rakentamiseen portaat,
 • materiaali, josta tehdään portaikko ja sen sisustus.

Laskelma ei voi unohtaa niin tärkeä indikaattori ontelon. Tämä on korkeus portaat ylempään lähinnä este, esimerkiksi - limitys toisessa kerroksessa. Ontelon korkeuden tulisi olla sellainen, että pitkä mies voisi turvallisesti, koskematta päätä päällekkäin siirtää portaat, keskimäärin, tämä luku ei saisi olla pienempi kuin 1,9-2 metriä.

Jyrkkyys portaat tulevaisuudessa, tai toisin sanoen - kallistuskulmaa tulisi helpottaa kätevä liikkumista sitä ja olla alueella 22-40 astetta. Kulmalla alle 22 astetta on mahdollista hallita rakentamisen ramppi, mutta sen rakentaminen vaatii hyvin laajalla alueella, omakotitalojen hänen rakentamiseen epäkäytännöllinen. Kaltevuus on yli 40 astetta on hyväksyttävää ullakolle johtavat portaat kellariin tai yli 75 - ainoastaan ​​tulipalo.

Suurempi jyrkkyys portaita tarvitaan vähemmän tilaa sen rakentamiseen.

Mieti, kuinka käytännössä mahdollista laskea kallistuskulma. On paperiarkki on tehtävä oikeassa kulmassa vaakasuoraan sen sivulle panna merkille 01:10 pituus pinta-ala allokoitu portaita, pystysuoran - korkeus portaita. Yhdistetään merkitty sivuilla kulman osien kolmio, jonka hypotenuusa on yhtä suuri kuin portaiden pituus merkkijono. Kulma, joka muodostuu vaakasuoran viivan ja on kallistuskulma maaliskuussa, sen suuruus voidaan mitata käyttäen astelevyn.

Laskettaessa korkeus ja leveys vaiheet

Laskeminen portaat yksityiskodissa kuuluu myös määrittää leveyden ja korkeuden vaiheista. Tämä voidaan tehdä käyttämällä yksinkertaista kaavaa 2a + b = 0,6 - 0,64 m, ja - vaiheen korkeus, se suositeltua arvoa 0,15 m, mutta itse asiassa se voi olla alueella +0,14-+0,17 m. se ei ole toivottavaa lisätä nopeudella 0,2 m tai enemmän. b - on uloke, tai kohoumia. Tämä luku tulee olla alueella 0,2-0,32 m, olisi vaikea kävellä laajempaan vaiheet - askel on pois päältä. Liian kapeat portaat ovat hyvin epämukavaksi aikana laskeutuminen alas. 0,6-0,64 m - mitta keskimääräisen aikuisen vaiheessa.

Toinen kaava, jota voidaan käyttää laskettaessa:

a + b = 0,45-0,46 m Lisäksi kaikki äärimmäisen yksinkertainen: jos on yhtä suuri kuin standardin mitta 0,15 m, niin b on yhtä suuri kuin 0,3-0,31. m.

Ulompi vaiheessa on roiku pohjan yli 0,05 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin