Leveys oviaukon

Koko oviaukkoja. Standardin vaatimukset ja ominaisuudet

Ehkä on ovi vastaanotto missä tahansa huoneessa. Häneltä, tai pikemminkin sen koosta, se on suoraan riippuvainen helppous huoneeseen pääsyn sekä kyvystä liikkua suuria huonekaluja ja kodinkoneita.

Kokoa oviaukkojen säännellään pakollisia vaatimuksia GOST ja lähellä asetettuja normeja eri asiakirjoissa ja rakentamismääräykset (SNIP).

Tämä menettely mahdollistaa standardoida suunnittelun ja rakentamisen eri rakennuksia, kuten asuin-, julkis- ja teollinen.

Valittaessa koko oviaukkojen, sinun täytyy luottaa mukava läpi sen ihmisiä, mutta myös ottamaan huomioon odotettu intensiteetti liikkeen.

Kun asennus oven teet itse, sinun täytyy pystyä suorittamaan mittauksia oikein. Et voi luottaa vakiokoko oviaukkojen, määrittelemättä niiden parametrit, koska ne voivat olla merkittäviä eroja.

Ensimmäinen asia sinun täytyy tehdä on mitata leveys. Tämä arvo on etäisyys toiselta puolelta aukon toiselle. Älä unohda, että mittaus olisi tehtävä kapeimmillaan. Siinä tapauksessa muutat vanha ovi uuteen, voit mitata nykyisten kangasta.

Siirrymme nyt selkeyttämistä korkeutta. Tämä arvo on yhtä suuri kuin etäisyys ylin osa aukon lattiaan. Tai kun läsnä vanhan ovilevyn voidaan mitata sen korkeus. Se on myös oikea.

Kolmas vaihe täytäntöönpanossa mittaus on määrittää aukon syvyyttä. Voit tehdä tämän, sinun täytyy selvittää seinän paksuus ovella. Mittaus suoritetaan kolme pistettä molemmin puolin: ylä-, ala-, ja keskus. Näin saat ymmärrä missä on levein kohta seinään.

Nyt tiedät miten mitata oviaukkoon. Mitat (GOST), edellyttäen viranomaisvaatimukset, määrätä tyypillisiä arvoja eri huoneissa talon. Esimerkiksi keittiö käyttää rainan leveys on 70 cm, korkeus ja syvyys aukon 200 7 cm. Tai esimerkiksi: standardi mitat ovet ja aukot kylpyhuone (WC) on vastattava leveys arvoja 55 tai 60 cm, korkeus - 190 tai 200 cm, aukon syvyys - 7-20 cm.

Koko oviaukkojen on vastaava parametri rainan. Jotta olisi helpompi valita, on suunnilleen vastaavuustaulukko arvoja. Sen avulla voit helposti tulla oikean päätöksen.

Kokoja on melko useita merkittäviä etuja, koska sen avulla voidaan suorittaa asennuksen ovien mahdollisimman lyhyessä ajassa. Toinen etu tämä vaihtoehto on kustannus, joka pienentää taloudellisia kustannuksia. Asiantuntijoiden mukaan kun asennat standardi ovi sinun ei tarvitse käyttää asiantuntijapalvelut. Ja en usko, että kun on rajoittaa itse valita, ostaa perinteinen malli kokoja. Tähän mennessä myynti on monenlaisia ​​ovet, vastaavien vakioparametrit.

Mitat oviaukkojen

Vakiokokojen oviaukkoihin on useita merkityksiä ja vaihtelevat tietyn suunnittelu talo. Kun se tulee kerrostalossa, on tietää koko avaamista paras vaihtoehto - on suorittaa riippumatonta mittausta. Itse asiassa, kun puhumme vanha talo, jokaisessa asunnossa omistajalle oikeuden yhteyttä lähimpään asuntotoimiston ja oppia standardin mitat kaikissa huoneissa, ikkuna- ja oviaukot asuntonsa. Mitä uusia rakennuksia, mutta nyt kaikki nämä asiakirjat on esitettävä asiakkaalle parhaillaan asiakirjojen rekisteröintiä ostamiseen.

Miksi omavalvonta?

Saatuaan kaikki tekniset asiakirjat asunnossa, tiedät tarkalleen missä olet Aukkojen. Kuitenkin, se ei ole aina mahdollista tehdä niin nopeasti, kuin tahdon, ja usein helpompi vain tehdä itse oikean mittauksen. Lisäksi, ei sitä, että nämä paperit teoreettisen mitat oviaukkojen samaan aikaan todellinen todellisia mittoja.

Ainoa syy, jonka vuoksi menettely itse mittaus korkeus ja leveys aukon voidaan jättää pois - se on, kun ei ole tätä ominaisuutta. Samalla käy usein niin, että koot sinun täytyy tietää vaiheessa sisustusta tai uudistaa koko asunnon. Tällöin on mahdollista, että se on väärin laskea etäisyys johtaa siihen, että aukko on tehty ja ei-standardi ovet täytyy ostaa tilauksesta. Ja tämä tietysti maksaa huomattavasti kalliimpi.

Tekniikka mittaus on melko yksinkertainen. Huomaa, että ovi estää valmistajien aina osoittaa niiden tuotteiden aukon koko, joka on sopiva yhden tai toisen oven. Joten, tässä me puhumme aina mitat huoneen, joka on täysin kulunut sisustus ja lattia viimeistely kerroksen lattia.

Tarve saada mitat tarkkuudella yksi senttimetri on, jos on epäilys, että korkeus tai aukon leveys poikkeaa yleisesti hyväksyttyjä standardeja. Nämä Vakiokokojen on useita vaihtoehtoja ja niistä seuraavassa osassa.

Vakiomittaisuus oviaukon

Aloita puhutaanpa sisäovet, kun ovi on yleensä hieman suurempi, mutta siitä lisää myöhemmin. Aukot sisällä asunnossa, välillä tai omakotitalon tiloissa tehdään yleensä useita erilaisia ​​vakiomittoja. Korkeus aukko on melkein aina sama ja on 2100 mm: n valmiin lattian tason (vaikka on 2000 mm), ja kulkua eri kokoisia usein leveä.

Taulukko standardi koot:

Tämä on yleisin kokoa, jotka soveltuvat ovia, tuotetaan useimmiten: ne ovat aina käytettävissä missä tahansa erikoisliike. Samaan aikaan, on normaalisti koko, se on suurin aukkojen kerrostaloissa, oven kehykset on valmistettu enimmäkseen häntä. Suosituin koko standardi oviaukosta 900h2100 mm lohkolle kynnykseen. Nämä asetukset ovat vain sisäovien, sekä oven, niin se yleensä on mahdollista täyttää koko 1000h2100 mm, jossa ensimmäinen numero - leveys, ja toinen - korkeus.

Sisäovet ovat viime aikoina tulleet yhä asennetaan ilman kynnystä, koska se on erittäin kätevä monissa tilanteissa. Optimaalinen oviaukko ovea ilman kynnystä - 900h2060 mm yksikkönä korkeus pienenee ja pystysuuntainen välys asennukseen oven, voit tehdä vähemmän.

Jos sinulla on mahdollisuus ostaa sisäovet suuri supermarket rakennus, on todennäköistä, että siellä on käytettävissä valita useista vaihtoehdoista taulukossa luetelluista suosituimmista kokoisia. Siksi ei ole tarpeen tehdä koko aukon 900h2100 mm, se on parempi valita korkeus ja leveys yksilöllisesti tarpeisiisi. Lue lisää tästä seuraavissa video:

Kuten näette, vakiokoko aukkojen kylpyhuoneessa tai WC on hieman erilaisia ​​lukuja. Täällä yleisimmät koot - 700h2100 mm. Nämä ulottuvuudet on valittu siten, että tilaa kylpyhuoneessa usein vähäisiä, ja mitä pienempi aukko, sitä enemmän tilaa jää asennukseen Huonekalujen ja sijoittaminen pesukoneen.

On tärkeää ymmärtää, että huoneessa, jossa on aukko täytyy ostaa pesukone mitoiltaan pienempi kuin standardi on kooltaan 600x600 mm ja oven yksikön leveys 600 mm, se ei toimi. Jopa täysin paljastaa ovilevy seisoo tiellä.

Mitat standardin sisäovet laatikko

Vakiokoot sisäovet tarvitsee tietää oikeasta asennuksesta oven avaamista. Tähän mennessä ei ole vahvistettu yleiset standardit noudattavatko niiden valmistajille. Mutta on rakentaa standardien pohjalta jotka aukot tehdään. Näiden indikaattoreiden ja päätetään ominaisuudet oven.

ihan vaikea varustettuja tuotteita. Tietenkin on olemassa erityisiä ohjeita standardoitu merkintätapaa, mutta joissakin tapauksissa, yhteiset standardit voivat muuttua johtuen runsaasti valmistajia. Usein käy niin, että suoritetaan samat menetelmät ja ulospäin kaltaiset rakenteet voivat monin tavoin viitataan ja leimattu.

Mitat ovi on suoraan riippuvainen aukon koon

Ensin ymmärtää standardin GOST 6629-88 kasvattamalla valmistus puusta sisäovet asuin- ja julkisiin tiloihin. Seuraavassa merkintä levitetään perusteella standardi tuote:

  1. Tuotteen tyyppi: P - kangas, D - joukkue;
  2. Tyyppi kankaalla: Tietoja - lasitettu, U - vahvistettu kiinteä täyttö, K - kääntämällä lasi;
  3. Leveys oven rakenteen kanssa kanavan (dm). Lisäksi seuraavia symboleja: R - tuote, jossa on kynnysarvoja, H - limittäin, A - vasenkätinen;
  4. Korkeus (tuumaa);
  5. Valtion nimi standardin.

Sen lisäksi, että noudatetaan valtion standardeja, viralliset nimet malleja voidaan käyttää tehtaan yksilölliset koodit.

Luokitellaan useaan suunnittelun perusteet:

  • Asettamalla esine - ovat sisäisiä (sisä) ja ulkoisen (input);
  • Materiaaleina vaihtelee metallia, puuta, lasia, ja komposiitti suoritusmuotojen mukaisesti;
  • Täyttö Kaihdinkankaiden ovat lasitetut ja sokeita järjestelmä;
  • Mukaan paneelien määrää päästää yhden, puoli ja dvupolnye vaihtoehtoja.

Kuva 1. puite aukko menetelmä

Vakiokoot swing sisäovet

Ottaen huomioon mitat sisäovet laatikoita, olisi otettava huomioon korkeus, leveys ja painosta. Ensimmäinen tutkittu aukko, joka työnnetään laatikkoon liinalla. Näin ollen, alkuperäisten ominaisuuksien hieman laajentunut. Voit säätää perusulottuvuudet, voit käyttää baareja, tiiliä tai levyt kipsilevyä.

Jos et käytä standardista lähestymistapa, jossa aukon kokoa varten sisäovien kiinnitetään yksilöllisten tarpeiden, suurin osa valmistajista perustuu standardin hinnat. Suhde aukon ja oven järjestelmät (rainojen ja kanavat), joka SNP on osoitettu taulukossa:

DIN-standardin mukaan suhde on seuraava:

Jos pidät liuku- ja kääntöovien parametrit, jokainen antaa leveyden, jota hän käyttää päivittäin. Mutta valtion standardi tarjoaa ovien leveyden 70 cm: n keittiöihin, kylpyhuoneet - 60 cm ja asuintilat - 80 cm. Markkinoilla on makuuhuoneen leveys 90 cm ja kylpyhuone - 55 cm.

Kuva 2. Tilojen kankaiden ominaisuudet

On syytä mainita kaksipuoliset rakenteet, joiden avulla voidaan korostaa minkä tahansa huoneen tilaa. Pohjimmiltaan ne ovat samantyyppisiä (60 cm) tai erilaisia ​​kangastyyppejä (60 ja 80 cm leveitä). Kapeimmista versioista valmistajat tarjoavat malleja, joissa on 40 ja 80 tai 40 ja 40 senttimetrin levyisiä esitteitä.

Kankaan yleisempi leveys on 35 - 40 cm, mutta indikaattori voi vaihdella suuremmalla tai pienemmällä puolella (käytetty materiaali ja tuotetyyppi). Esimerkiksi liukuvan lehden paksuus voi olla 2 cm ja puinen kangas voi olla jopa 50 cm.

Korkeusmittareissa valmistajat tarjoavat tuotteita 190 ja 200 cm, mutta myös eurooppalaisia ​​normeja - 210 cm. Asiakkaat voivat pyynnöstä ostaa korkeampia tuotteita (enintään kattoon tai 2,3 m). Usein suunnittelijat noudattavat ulkomaisia ​​standardeja.

Kuva 3. Ovien pääominaisuudet

Myynnissä on valmiita vaihtoehtoja (laatikolla ja lisävarusteilla). Tämä on U-muotoinen rakenne, joka on sijoitettu aukon kehälle. Järjestelmän avulla voit turvallisesti kiinnittää paneelin.

Telan kokonaiskorkeus ja leveys kasvoi 10-15 cm, mutta seinän ja vuorin välinen rako on jätettävä, joten paneelin parametrien tulisi olla pienempiä kuin kehyksen ominaisuudet (hankausta varten). Paneelin paksuutta verrataan seinän ja laatikon kokoon.

Oikein asennettu ovi on mukava, orgaanisesti katsoa huoneeseen, täyttävät käytetyt standardit.

Paneelin ominaisuuksiin perustuen sisäovien ovikehyksen vakiomitatilan sisäisten mittojen sisämitat voivat vaihdella. Siksi on toivottavaa ostaa rakenteita käteisellä, kehyksellä ja varusteilla.

Laatikon tuottamiseksi käytetään erilaisia ​​parametreja. Materiaalin leveys voi olla 1,5-4,0 cm, mutta optimaalinen arvo on 3,0-3,5 cm. Jos standardit täyttyvät, saadaan luotettava malli, joka palvelee pitkään.

Kuva 4. Ovien laatikon mitat

Laatikon ja seinän paksuuden on vastattava, mutta tämä luku ei saa ylittää aukon leveyttä. Puuseinien osalta kriteeri on 10 cm ja tiilen 7,5 cm. Siksi laatikkoa, jonka mitat ylittävät seinäparametrit, ei voida vahvistaa kiinteästi. Muussa tapauksessa voit käyttää erityisiä telakoita.

Kun laatikko kootaan käsin, pystyasennusten parametrit on määritettävä paneelin korkeuden, vaakasuoran palkin paksuuden, aukon ja kynnysarvojen mukaan. Vaakapalkin parametrit lasketaan oven leveydestä.

Väliseinien ja seinien muodostamisen yhteydessä aukon leveys voidaan määrittää standardin mukaan, jossa tuotteiden ja laitteiden parametrit on merkitty. Tällöin paneelin leveys lisätään kaksoiskehysindeksillä ja kaksipuolisella aukolla. Yleensä se on 1,5 cm. Esimerkiksi 90,0 + 3,0 * 2 + 1,5 * 2 = 99,0 cm.

Myös aukon korkeus lasketaan: ilman nastaa se on 200 + 3 + 1,5 + 0,5 = 205 (0,5 on kankaan ja lattian välinen etäisyys ilmanvaihtoa varten, se voi nousta 1 cm: iin ja nesteytetyn kaasun taloon - jopa 1,5-2 cm). Jos kynnysarvo on olemassa, aukon korkeus määritetään lisäämällä aukon koko ja kankaan parametrit, kokoonpanon sauman leveys ja laatikko.

Kuva 5. Aukkojen mittaus

Paksut kankaat korostavat barokkityylisen olohuoneen, renessanssin tai valtakunnan muotoilua ja liukuvat väliseinät ja ohuet näytöt täydentävät viitta-huoneiden ja pantryjen aukkoja. Oven paksuuden kasvaessa sen massa kasvaa, mikä lisää saranoidun liittimen vaatimuksia. Saattaa olla tarpeen asentaa lisää silmukoita, mikä lisää rakentamisen kustannuksia. Sen vuoksi kankaalle olisi valittava massiivisuus ja muut ominaisuudet sopivuuden ja optimaalisuuden mukaan.

Markkinoilla on paljon tuotteita, joiden paksuus on 30-40 cm, mutta valikoimassa on ohuempi liukuovi MDF: stä (n. 2 cm). Viime aikoina 8 mm: n paksuisten karkaistun lasin mallit ovat suosittuja.

Semi-kaksois- ja kaksoisovet

Tehokkaasti muotoiluun vaikuttavat kaksioviset saranaovi, jossa on kaksi ovea. Tuotteiden leveys riippuu olohuoneen kulkuneuvon mallista ja parametreistä. Tällaisten ovien parametreja käytetään joskus 1,5-2.

Vakiomitat kaksoisjärjestelmiin, joissa laatikko on 120-150 cm, mahdollistaa täyden valikoiman kaksoispohjaisten rakenteiden asentamisen. Kaksilehtisten ovien leveys on 1-1,4 m.

Pienimpiä mittoja varten voidaan käyttää kaksoisovia kiinteällä lehtillä, joiden leveys on ½ tai 1/3 normaaliarvosta (esimerkiksi puolitoista versiota). Toinen osa kankaasta on täynnä. Aukon optimaalisella leveydellä sijoitetaan samat lehtiset, mikä lisää ihmisten esteettisyyttä ja selkeyttä.

Vakiomalleihin verrattuna sisätiloissa olevat ovet ovat suuria ansioita.

Kuvio 6. Ovijärjestelmä piilotetussa laatikossa

Aukon mitat on noudatettava ovenjärjestelmien valmistajan vaatimusten mukaisia: pystysuorassa tulisi olla litteä seinämä, jonka korkeus on 1 mm ja seinien paksuus ei saa olla yli 8 cm. Kuution ihanteellinen leveys on 1,7-2 cm ± 1 cm (optimaalinen on rainan 4 alaosassa oleva välys).

Tehtaat tarjoavat laajan valikoiman sisäovia, joissa on laatikko ja lisävarusteet, mukaan lukien tavanomaiset lisävarusteet. On kuitenkin olemassa tapauksia, joissa valmistettujen tuotteiden epäjohdonmukaisuus on olemassa oleva aukko. Tässä tapauksessa voit korjata, lisätä tai vähentää korkeutta ja leveyttä haluttuun arvoon. Vaihtoehtoinen ratkaisu on suunnitella tilaus, joka ei ole vakio.

Yksittäisen tilauksen ovien valmistuskustannukset ovat korkeammat verrattuna valmiiden tuotteiden ostamiseen. Mutta tämä mahdollistaa mielenkiintoisten ajatusten toteuttamisen. Voit esimerkiksi laittaa oviaukon paikalleen.

Jos ovessa on aukot, aukon pituus voidaan laskea summalla kynnyksen korkeus paneelin, laatikon ja asennusvarren parametrien kanssa.

Kuva 7. Aukon leveyden mittaus Kuvio 8. Indikaattoreiden määrittäminen pultilla tai ilman

Standardien mukaan ei ole vaikeata tietää paneelin leveyttä. 90 cm: n aukolle on sopiva 80 cm leveä kangas, joka voidaan laskea seuraavasti: 90-15 * 2-30 * 2 = 81 cm, ja ylimääräiset senttimetrit peitetään telineillä.

Määritettäessä koko kuilu on parempi ottaa huomioon, että väliin jää materiaalirainan ja kotelon. Mutta luku on 1-2 millimetriä, joten suunnilleen laskelmia se voi ottaa huomioon.