Lehtikuusi käpyjä kuva

Lehtikuusi puu: kuvaus valokuvia, lajeja ja lajikkeita

Millainen puu, lehtikuusi? Jossa se kasvaa? Miten sen lehtiä? On "ulkonäkö" kasveja voidaan nähdä kuvassa.

Lehtikuusi pidetään havupuu. Katso se sukuun kesällä vihreitä puita männyn perheen. Se elää pääasiassa valossa havumetsien. IVY-maissa on paremmuusjärjestykseen koko alueen niiden leviäminen.

Laitos ilmestyi maan päällä pitkään yhdessä tammen, mutta paljon myöhemmin kuin niiden naisten sukulaiset - mänty. Tämä ajanjakso ei tavoittaa tuhat vuotta. Kaikki luonnossa esiintyy noin 20 puulajia.

Nimi kasvin johtuu siitä, että nollaa neuloja syksyllä ja keväällä hankkii uusia vihreitä piikit. Ihmiset kutsuvat sitä "modryna". Jotkut uskovat, että nimi "lehtikuusi" on johdettu gallialaiset, jotka ovat ns hartsia.

Jäljellä botanists soittaa puu - Larix, joka tarkoittaa "runsaasti hartsi". Vain tiedä nimeä laridum (rasvaa, sateista hartsia suuria määriä).

Euroopan puoleisella Venäjällä ja Uralin, lehtikuusi on lähes mahdotonta täyttää. On erittäin harvinaista nähdä hänet yksinäinen lasku.

Hajautettu pohjoisella pallonpuoliskolla, vuonna Habarskoe alue, Amurin ja Magadanin alueet. Emännän lehtikuusi metsä on alueella Siperiassa. Yhä tänään kasvi istutetaan lähiöissä.

Mukautettu eri elinolot, Larix voi esiintyä erittäin kylmässä. Maissa entisen Neuvostoliiton, metsät peittävät puoli miljardia hehtaaria maata. Noin puolet heistä - lehtikuusi. Hän uskoo hänen natiivi elementti vakavia pakkasten ja lumimyrskyt pahaa. Sateet tällä alueella ovat harvinaisia, mutta ne eivät vaikuta täysin modryne kehittyä.

Kun planeetalla päättyi jääkauden lehtikuusi on yksi ensimmäisistä muutti suuntaan pohjoiseen. Ensinnäkin siellä oli Chukotkan ja Taimyrin. Laaksot joidenkin jokien ovat auttaneet levittämään tundran. Jopa vaikeat sääolosuhteet rannalla Jäämeren ole pelottaa pois tämän kauneuden.

1

Siperiassa on olemassa tietty alue, joka paikalliset kutsuvat "metsän saari". Pohjoiseen metsän tässä maailmassa kukaan ei voi löytää. Joten, tällä saarella kasvaa vain yhtä puulajia mikään yllätys - on päähenkilö tämän artikkelin.

Ammatti näistä puista on noin 20 lajia. Monet lajikkeet muistuttavat usein toisiaan. On kääpiö lehtikuusi ja erittäin suuri.

arvosana kanssaibirskoy (Larix sibirika) - on suuri, korkea puu voi saavuttaa 45 m korkea .. Se on muodoltaan kartiomainen, kaventunut alkuun. Vanhuuden, se on muodoltaan pyöristetty. Se on yleisintä Euroopan puoleisella Venäjällä ja Siperiassa. Kuori vanha kasvi on tiheä, mäkinen, on hyvin jäykkä ja kohokuvioitu.

Versot, jotka ovat vain alkaa kasvaa kevyempi, lähempänä beige urien niistä on paljon ohuempi kuin vanhat. Kuoppia muotoinen muna, ja koosta pieniä, enintään 3 cm.

Kuten aiemmin mainittiin, siperianlehtikuusen ei vaadi erityisiä edellytyksiä kasvulle. Ainoa asia, joka tarvitsee puuta - paljon auringonvaloa. Tämä lajike on erittäin suosittua istutus kujia kaupungissa. Syksyllä se tuottaa siemeniä.

Lehtikuusi pernaruttomuoto:

 • kompakti (tiheä kruunu on, muodosta erittäin tiheä);
 • tylppä (tylppä kärki, muoto on samanlainen kuin kartio).
 • itkien (oksat jumittua).

Antaa tämä kasvi pidetään suurena.

Euroopan lehtikuusi (euroopanlehtikuusi) - on hilseilevä kuori ja ohut. Klo korkeus se voi saavuttaa 25-50 m. Siperian eri rakennetta käpyjä hoitaessaan kypsymistä.

Kartioita longish ottaa tiheä lamellaarisen pinta. On ruskehtava väri, paljastaa vain vaivoin. Joskus kuoppia voi kasvaa tuoreita versoja. 0chen säilytetään usein vanhoja tyhjiä käpyjä puussa. Niistä sukulaiset, tämä lajike kasvaa tarpeeksi nopeasti. Usein se kasvaa Karpaattien ja Euroopan vuorilla.

Yleisin tapa ohjata Euroopan lehtikuusi:

 • repens - tämä kääpiö muodolla on pitkät versot. Oksat matkustaa maata pitkin
 • viminalis - roikkuvat oksat maahan, "itkien";
 • Carles - kuten tyyny;
 • tiiviin - se on kirkas vihreä neuloja;
 • kornik- yleisin maailmassa.

Suosittu muoto Euroopan lehtikuusi edelleen Krejci. Tämä kääpiö puu on erilainen muoto, mutta useimmat kruunu laajennettu ja pehmeät. Maa on oltava kohtalaisen kostea ja riittävästi valutettu.

Tämä koriste lehtikuusi voidaan istuttaa sekä suurissa että pienissä puutarha. Maisemointi alueella, kiitos Krejci, unohtumaton muotoilu. Shtambe korkeus 60 cm.

Gmelin kasvaa melko korkea, jopa 35 metriä. Puita kasvaa jopa 50 m. Korkeus. Ja jos maasto on soinen, vain noin 5 metriä. Verrattuna Euroopan lehtikuusi käpyjä tämän hedelmän ovat pieniä, ja niillä on suuri määrä mittakaavoissa.

Oksat kasvaa leveydeltään. Suosii sääolosuhteet lähellä edellytyksiä Kaukoidän ja Itä-Siperian. Kasvuvauhti ei ole kovin nopea. Siperian kasvaa paljon nopeammin. Vuoristossa voi mennä kalju vyö. Kovasti kevyt ja kestävät pakkasella.

Toinen mielenkiintoinen näkymä lehtikuusesta - japanilaisten kanssa. Toinen nimi tätä puuta - Kempfer.

Se elää pääasiassa rinteillä. Paras paikka kasvua pidetään aurinkoinen ja lämmin saaren Honshu. Se kasvaa sekametsiä sekä yksittäin.

Se näyttää tämän luokan erittäin kaunis. Klo korkeus voi nousta 35 metriä. Kemferu usein kasvanut puutarhoissa. Se erottuu muusta niiden sinertävä sävy. Nuori kartioita on keltainen värisävy. Muotoinen kulhoon, ja ei ole suurempi kuin 3 cm. Maaperä sen kehityksen ja valitsee kuivaa savea.

Niistä Japanin lehtikuusi on hyvin suosittu lajike "Diana ". Oksat Diana taipuneet. On mielenkiintoista, että tämän tyyppinen kierretty oksat neuloja. Jousi neuloja alkavat kehittyä, ja kesään mennessä on valoisa vaaleanvihreä väri. Arvosana Diana on hieno koristelu tahansa maiseman. Tutkimuksessa puu alkoi noin 50 vuotta sitten Saksassa.

Lehtikuusi Prince Ruprecht

Muita suosittuja tyyppejä:

Weeping lomakkeet modriny hyvin yleistä. Erityisen kaunis ne näyttävät rungosta. Roikkuvat oksat ovat hyvä ornamentti ehdottomasti mitään maisemaa.

Antaminen tai oma puutarha on paras paikka istutus tämän kasvin. Ylimääräinen kauneus itku lehtikuusi shtambe tullut suosikki koristelu vieraita maan tai ihmiset kävely puistossa.

Tuottamaan vaikutuksen itken lehtikuusi tarvitsevat erityistä hoitoa ja muotoiluun oksat. Muodostaa kauniin kruunun tarvitsevat tavallista karsimisesta tietyissä paikoissa.

Grow puita nopeasti, josta hän arvostaa. Toinen etu on yksinkertaisuus maaperän ja sääolosuhteet. Siksi lehtikuusi yhä istutetaan maahan, kotona puutarhassa tai muodossa havupuiden kujilla.

Jotkut puutarhurit yrittävät kasvattaa tehtaan siemenistä, mutta taimia tiettyjen lajikkeiden melko vaikea löytää myynnissä. Jotta kunnolla kasvien siemeniä, sinun täytyy valita käpyjä, jotka eivät ole vielä täysin kuivuneet.

Useimmat näistä kartioita tai ruskea. Heidän on oltava kuiva kunhan vaaka ei aukea. Sisällä on siemeniä, ne ottaa pois, ja kuukausi ennen purkamista asetetaan erityiseen astiaan vettä 24 tuntia.

Sitten sekoitetaan hiekan ja hajonta Puupakkausten reiät ilmanvaihtoa varten. Tallentaa edullisesti huoneen viileä ilma, mutta paras suoritusmuoto on jääkaappi.

Istutetaan maahan on tarpeen huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa. Optimaalinen istutus syvyys 1 cm. Kun taimet on 20 cm korkea, ne voivat istua paremmin itämistä. Pysyvää asuntoa lehtikuusi kylvetään keväällä ja syksyllä.

Istuttaa taimet kasvihuoneessa keväällä ja kesällä. Tonkia tapahtuu 90 päivän kuluessa siirron jälkeen, edellyttäen, että kaikki tapahtuu viileässä kasvihuoneessa.

Pussieläin sientä, kansanomaisesti kutsutaan lehtikuusi syöpä, pidetään kaikkein vaarallinen tauti lehtikuusi. Tauti vaikuttaa oksat ja puu kasveja eri ikäisiä.

 • matta tai kiiltävät;
 • halkeamia kuori;
 • musertava pois oksat;
 • neuloja putoamisen.

Aseta lisääntymiselle sieni - on vetinen maastossa. Koko Sun tällainen sairaus on lähes olematon.

Nuoret taimet kärsivät Fusarium voittaa auttaa maahan kastelua laimennettua mangaani. Vain neuloja voi syödä chehlikovaya mol. Päästä eroon tästä tuholaisten, edullisesti kunnes munuaisten käytettyjen hyönteismyrkkyjen (kemikaaleja).

Miten istuttaa lehtikuusen, katso puutarhuri vinkkejä seuraavissa video:

Näinkö? Tilaa tämän sivun päivityksiä RSS tai pysy kuulolla VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter tai Google Plus.

Näyttävät oksia ja käpyjä havupuiden (kuusi, mänty, Cedar, kuusi)?

Mistä tiedän havupuiden (kuusi, mänty, Cedar mänty, kuusi, lehtikuusi) risuihin ja käpyjä?

Erottaa havupuiden eivät aiheuta ongelmia, jos hieman tottunut niihin.

Venäjällä kasvaa pääasiassa mänty, kuusi, kuusi, lehtikuusi ja setri, ja jotta he voivat ottaa tarkemmin:

Mänty on melko usein lähes koko maassa havupuu.

Neulat (tämä on sama lehtiä, vain muutettu) männyllä on tumman vihreä väri, pitkävartiset 0m 4-7 itseään. Neuloja kasvaa pareittain.

Männyn käpyjä kooltaan verrattavissa suuri pähkinä. Vanha kävyt kosketusnäytön Woody, ruskea harallaan ja ulkonevat asteikot eri suuntiin.

Toiseksi yleisin havupuita Venäjällä on kuusta. Kuusi me usein kasvaa Tavallinen, mutta Blue ei ole harvinaista.

Kuusen neulaset on vihreää väriä tai tummanvihreä. neulat 1,5-2 cm pitkä. oksat kuusen kasvukäyrän ja alas, ja itse puun muistuttaa "kattokruunu" roikkuvat "riipuksia".

Sininen kuusen neulasia on väri siniharmaa. Pituus neuloja pidempi kuin kuusen ja saavuttaa 2-3 cm. Jäykkyys Blue kuusen neulasten neulat ylittää Obyknovennoy- hän söi piikkilanka.

Kuusen kartiot, pitkänomainen, sylinterimäinen ja kapeneva. Ne eivät murene ja pudota ensimmäisenä vuonna sen jälkeen, kun kypsymisen siemenet niihin, jotka on. E. vanhoja käpyjä kuusen ei tapahdu.

Cedar tai Pine setri (tunnetaan myös Siperian setri) on riittävän pitkä neulan 7-8 cm, mutta tämä ei ole raja, koska on olemassa neulasia ja jopa 13 cm., Pituudesta johtuen neulojen setri näyttää pörröinen. Neulat itsessään on riittävän pehmeä trihedral poikkileikkaus. Palkin kasvaa 5 neulaa.

Kypsä kuoppia riittävän suuri, saavuttaen pituus 15 cm ja leveys 10 cm. Väri nuori cedar kartiot on violetti värisävy. Kypsymistä väri silmut muuttuvat ruskeiksi ja muoto kuoppia tulee muna, ja sitten timanttimuotona. Asteikot kartion painetaan tiukasti ja peitetään pieni jäykkä kuituja.

Lehtikuusi on vain havupuiden meille, että talven nollaa sen nastoista. Lehtikuusi neulat hyvin pehmeä, oksat kasvaa näkyvissä palkit. Pituus neuloja ei ole suuri - jopa 3 cm neula väri valoa, jonka lime värisävy ..

Kartiot keskimääräinen koko on (2,5-5 cm). Asteikot painetaan tiukasti ja kuivuu paljon ei ole esitetty. Reunat hiutaleet sileä ilman purseita.

Katko on suhteessa muihin havupuut melko pehmeä ja silkkisen tuntuista neuloja. Shear fir neulat on litteä muoto. Kärjet neulat ovat yleensä tylsä ​​tai kaksihaarainen tai niiden alasivulle voidaan erottaa kaksi valoa raitaa.

Kartiot kuusi on enemmän kuin kuusi, vain halkaisijaltaan suurempi. Koska erityinen ero - silmut kasvaa juuri uransa huipulla ja putoa kypsänä. Kypsillä kuusen käpyjä hajoavat puuksi, jää pieni sterzhenek. Mitat kypsä kuusen kartiot saavuttaa 10 cm pitkä ja 2-2,5 cm halkaisijaltaan.

Lopussa yleisen vertailu:

Täällä Siperiassa kaikki puut ei ole jotain metsässä, mutta aivan kaupungin, joten ei ole vaikea erottaa osa näistä kasveista.

se on hankala oksat lyhyt neuloja. Kuusen käpyjä pitkänomainen, ohut asteikot. Usein se on muodossa kuusen käpyjä tehdä joulukoristeita, suklaa lukuja.

Männyn oksaa pitkät neulat, että mänty on melko pehmeä. Kävyt pyöristetty muoto, niitä käytetään laajasti eri esineet, ja koristelu.

Myös, kuten mänty, se on pitkä pehmeä neuloja. No, kävyt ovat kaikki tuttuja - jotka erotetaan pinjansiemeniä. Kartiot Cedar hartsi, jossa on paksu asteikot, pyöreä, pitkänomainen muoto.

Tämä puu on kaikille tuttu, koska se on kuusi, mieluummin laittaa talon uudenvuodenaattona. Ja kaikki kiitos pehmeä oksia ja lyhyt neuloja. Vaikka ulospäin kuusen se ei ole paljon erilainen kuin syöminen, mutta sen neulaset ovat huomattavasti lievempiä ja kinder. Kuusen käpyjä kuten kuusta, mutta ne eivät roiku oksat, ja katselin.

Tämä puu on kaikkein Lempeä pehmeä neuloja pieni pituus. Lehtikuusi pieniä kuoppia, saati muita havupuu käpyjä.

Kuten näette, mänty sekä samankaltaisuudet ovat huomattavia eroja, ja sekoittaa nämä puut on vaikea.

Lehtikuusi käpyjä kuva

lehtikuusi kasvaa jopa 50 metrin korkeuteen, kun sylinterin halkaisija 1 m.

Lehtikuusi elää jopa 300-400 vuotta.

Tilin lehtikuusi ikä on 800 vuotta.

Kasvipiirroksia päässä Brockhaus-Jefron.

1 - oksaa uros ja naaras kukkia,

2 - kukinta kuhmu

3 - mies kukka,

7 - reuna hiutaleet

10 - neulaosan,

12 - pin kuoppia.

Mistä tiedän (erottaa) kuusi?

 • Muun kuusen havupuut löytyy kuoppia.

Kartioita istuu oksat ratsastus kuten kynttilöitä joulukuusi. Kypsät käpyjä hajota. Asteikot ja siemenet putoavat maahan, ja vain tanko pysyy haara kuoppia.

Kasvipiirroksia kirjasta Saksan kasvitieteilijä Tom O.

«Flora von Deutschland, Osterreich und der Schweiz», 1885.

A - kukinnan haara, jossa on useita uros kartioiden ja naaras kartiot kartio-akseli;

B - haara, jossa on kartio, välinen suuri siemenen päällysteen asteikot seistä;

1 - uros kartiot;

2a ja 2b - siitepölyä säkki ennen ja avaamisen jälkeen;

3 - kattaa asteikot naaraskartio, ulkopuolisen näkymä;

4 - siemenet asteikot kaksi pientä siemeniä, jotka ulkonevat suurempi koko päällysteen mittakaavassa esitetty sisäpuolelta;

5 - Mature siemenet asteikot ennen kuin se on kapea, jossa on taivutettu yläpää, päällysteen asteikot;

6 - Mature siemenet asteikot kaksi siementä siivet sisällä näkymä;

7 - siemeniä, joissa siipi;

8 - siementen läpileikkauskuva (osan siipi), nähdään alkio endospermin.

kuusi (Latin Abies.) - suvun paljassiemenisistä mäntykasvit (Pinaceae). Pyramidin puut laakeri kolchato sijaitsee vaakasuora oksat. Lähtee neula (neuloja), tasainen tyvestä suippeneva lyhyen petioles. Yleisiä lauhkeilla alueilla pohjoisella pallonpuoliskolla. Eniten runsaslajiset alueeseen: Pohjois-Amerikka, Länsi (Tyynenmeren rannikko) ja Aasiassa (erityisesti Japanissa). Ominaista kuusen - kartiot niitä, toisin kuin muut havupuut, kasvaa.

1 - haara hvoyami,

2 - haara miesten ja naisten kukkia,

6 - hiutale, kiinteä,

8 - leikkaus käpyjä,

10-11 - asteikot käpyjä,

Hako lehtikuusi.

lehtikuusi - yleisimmät puulajit maailmassa ja Venäjällä.

lehtikuusi - erittäin photophilous puun varjossa ei jatka eikä kasva. Suotuisissa olosuhteissa kasvaa nopeasti. Kunnes 20-vuotiaana voi lisätä vuosittain 50-100 cm.

Osittain lehtikuusi muodostaa valoa havupuu lehtikuusi metsä.

Kovuuden mukaan lehtikuusen puuta toinen vain tammea. Larchwood on niin vahva ja tiheä, että hukkuu vedessä.

lehtikuusi (Lat Larix.) - suvun puuvartiset kasvit mänty perhe, yksi yleisimmistä lajeista havupuiden. Vuosittainen neuloja, pehmeä. Litistetty, kirkas vihreä, sijaitsee versoja pitkänomainen kierre, ja yksi kerrallaan, ja lyhyen - palkit jopa 40 kappaletta kutakin. Suotuisissa olosuhteissa se kasvaa 50 metriä tai enemmän korkeus rummun halkaisija oli 1 m tai enemmän. Elää jopa 300-400 vuotta, lehtikuusi tilille ikää 800 vuotta.

1