LED nykyinen

Ominaisuudet LED: kulutus virta, jännite, virta ja valoteho

Ajat, jolloin LEDit ovat vain käytetään kytkinlaitteet on pitkään poissa indikaattoreita. Nykyaikaiset LED laitteet voidaan täysin keskenään hehkulamput kotitalouksien, teollisuuden ja katuvalot. Tätä helpottaa erilaisista ominaisuuksista LEDien, tietäen, että voit valita oikea LED-analogi. LEDien käyttäminen koska niiden perusparametrien avaa runsaasti mahdollisuuksia alalla valaistus.

LED-pohjainen puolijohdekidealueet on keinotekoinen

LED (merkitty SD, LED, LED Englanti.) On laite, joka perustuu keinotekoiseen puolijohdekidealueet. Johtamalla sähkövirta sen läpi syntyy ilmiö fotoniemission, joka johtaa luminesenssiin. Tämä valaistus on erittäin kapea spektrin, ja sen väri riippuu puolijohdemateriaalin.

LEDit se voi korvata perinteisen hehkulamppujen

LEDit punainen ja keltainen tuottaman luminesenssin epäorgaanisista puolijohdemateriaaleista perustuu galliumarsenidi, vihreä ja sininen tehdään perusteella indium-gallium-nitridi. Lisätä kirkkautta valovirran käytettiin erilaisia ​​lisäaineita tai tasoilla menetelmää käytetään silloin, kun kerros puhdasta alumiininitridiä väliin on sijoitettu puolijohteet. Tämän seurauksena, kristalliittien muodostuminen muutaman elektroni-aukko (p-n) siirtymät, kirkkaus kasvaa sen luminesenssi.

On olemassa kahdenlaisia ​​LEDien: näyttämiseen ja valaistus. Ensimmäinen käytetään näyttämään eri välineiden sisältyy verkkoon, sekä lähteistä koristeellinen valaistus. Ne ovat värillisiä diodit sijoitettu läpikuultava kotelo, kukin on neljä terminaalia. Laitteiden kanssa, joiden infrapuna-valoa käytetään laitteiden kauko-ohjauslaitteet (kauko).

Alalla valaistus LEDien että valkoista valoa. Ominaista LEDien väri viileä valkoinen, neutraali valkoinen ja lämmin valkoinen valo. On luokitusta käytetään valaisemaan LEDit menetelmän mukaisesti asennuksen. Merkintä SMD LED ilmaisee, että laite koostuu alumiinista tai kuparista alustan, joka on sijoitettu kiteen diodi. Itse substraatti sijaitsee kotelon koskettimet, jotka on liitetty koskettimet LED.

1

Soveltaminen LED-taustavalo sisätilojen keittiön

Toinen tyyppi on ilmaistaan ​​LEDeillä, OCB. Tämä laite on sijoitettu yhden kortin useita kiteitä päällystetty fosforilla. suuri kirkkaus saavutetaan tällainen rakenne. Tällainen tekniikka on käytetty tuottamaan LED-lamput, joissa on suuri valovirta suhteellisen pienellä alueella. Tämä puolestaan ​​tekee tuotanto LED-lamput helpoimmin ja edullinen.

Kiinnittää huomiota! Verrataan lamppu SMD ja COB LED voidaan todeta, että ensimmäinen myöntyväinen korjata korvaamalla epäonnistui LED. Kun ei toimi COB LED-lamppu, on muuttaa koko levyn diodeilla.

Oikean valaistuksen LED-lamppu, on otettava huomioon parametrit LEDien. Näitä ovat jännite, virta, joka toimii virran tehokkuus (valoteho) hehku lämpötila (väri), säteilytys kulma, mitat, hajoamisaika. Tietäen perusparametrit voidaan helposti valita laitteet eri tuloksia valaistus.

LED-tekniikkaa käytetään suunnittelussa tulostaulun lentokentille ja rautatieasemille

Suuruus LED virrankulutus

Tyypillisesti tavanomaiset LED tarjoaa virtaa virta-arvo 0,02 A. On kuitenkin olemassa LEDit suunniteltu 0,08A. Nämä LEDit ovat tehokkaampia laitteita, jossa neljä kide laitetta käytetään. Ne on sijoitettu samaan koteloon. Koska kukin kiteet kuluttaa 0,02 A, jonka määrä on yksi yksikkö kuluttaa 0,08A.

Vakaan toiminnan LED laitteiden riippuu nykyisestä arvosta. Pienikin virran kasvu vähentää säteilyn intensiteetti (ikääntyminen) kiteen ja nousu värilämpötila. Tämä on lopputulos johtaa siihen, että LEDit alkavat valaa sinisenä ja kulua loppuun ennenaikaisesti. Ja jos nykyinen määrä on kasvanut merkittävästi, LED palaa loppuun välittömästi.

Rajoittaa virrankulutus, rakentamiseen LED-valaisimet ja lamput säädetty nykyinen sääntelyviranomaisten LEDit (kuljettajien). Ne muuntaa virran se saataisiin haluttuun arvoon LEDit. Jos haluat liittää yhden LED verkkoon, sinun tulisi käyttää nykyistä rajoittamalla vastuksia. vastus laskettaessa LEDit toimivat ottaen huomioon sen erityispiirteet.

Vinkki! Valita oikea vastus, voit käyttää laskinta laskettaessa vastuksen LED sijoitus Internetissä.

LED merkkijono voidaan käyttää sisustukseen

Mistä tiedät jännite ledit? Se, että jännitteen asetus sinänsä ole LEDit. Sen sijaan, ominaispiirre jännitehäviön LED, mikä tarkoittaa jännitettä, joka arvo lähdössä LED aikana läpikulkua nimellisvirrasta. Jännite määritelty paketissa heijastaa molemmilla kerroilla jännitteen pudotus. Tietäen tämän arvon, voimme määrittää jännitteen jäljellä kide. Tämä arvo on otettu huomioon laskelmissa.

Ottaen huomioon erilaisten puolijohteita LED, jännite kukin niistä voi olla erilainen. Mistä tiedän, kuinka paljon voltin LED? Voidaan määritellä väri luminesenssin laitteita. Esimerkiksi sininen, vihreä ja valkoiset kiteet jännite on noin 3V, ja keltainen ja punainen - 1,8-2,4 V.

Kun käytetään rinnakkaisliitäntää LEDien on sama kuin nimellinen jännite arvon 2B voidaan kohdata seuraavat: Tuloksena sirontaparametreihin yksin valodiodeja epäonnistuu (polttaa), kun taas toiset ovat huonosti valaistu. Tämä tapahtuu johtuen siitä, että jopa silloin, kun jännite kasvaa 0,1 V, mikä on läpi kulkevan virran LED, 1,5. Siksi on tärkeää varmistaa, että nykyinen nimellisellä LED.

100W hehkulamppu vastaava 12-12,5Vt LED-lamppu

Valotehokkuus, teho ja valaistuksen kulma LED

Vertailu valovirran diodeja muut valonlähteet toteutetaan, koska vahvuus säteilyn niitä. noin 5 mm halkaisijaltaan välineet tarjoavat 1-5 lm valoa. Kun taas valoteho 100 W hehkulampun on 1000 lm. Mutta vertailussa olisi otettava huomioon, että normaali lampun valo hajallaan, kun taas LED - suunnattu. Sen vuoksi on tarpeen ottaa huomioon kulma dispersion valodiodeja.

Kulma dispersio eri LED voi olla 20-120 astetta. Valaistuna LED tarjota kirkkaampi keskeltä ja reunojen valaistuksen vähentää sirontakulma. Siten LEDit valaisee tehokkaammin tietyllä alalla, käyttämällä vähemmän virtaa. Kuitenkin, jos tarpeen lisätä valaistus alue, hajotin linssejä käytetään lampuilla.

Miten määritellä valtaa ledit? Määrittää teho LED-lamput tarvitaan korvaa hehkulamput, on tarpeen soveltaa kertoimella 8. Näin ollen, korvata tavanomainen 100W lampun teho LED-laite voi lähettää vähintään 12,5Vt (100W / 8). Mukavuussyistä, voit käyttää näitä valtaa vastaavuustaulukolla hehku- ja LED-valonlähteitä:

Kun käytetään LED-valaistus on erittäin tärkeä tunnusluku, joka määritetään suhteella valovirta (lm) ja teho (W). Näitä tunnuslukuja verrataan eri valonlähdettä, näemme, että tehokkuus hehkulamput on 10-12 lm / W, fluoresoiva - 35-40 lm / W LED - 130-140 lm / W

Värilämpötila LED-lähteet

Yksi tärkeä tekijä on päästöjen LED lähteen lämpötila. Yksikköä tämän koko - Kelvin (K). Huomaa, että kaikki valonlähteet päästöjen lämpötilan jaetaan kolmeen luokkaan, mukaan lukien lämmin valkoinen värilämpötila on alle 3300 K päivänvalo valkoinen - 3300-5300 K ja viileä valkoinen yli 5300 K.

Kiinnittää huomiota! Mukava käsitykseen ihmisen silmä suoraan LED-valo riippuu väri LED-lähteen lämpötila.

Värilämpötila on yleensä merkitty etikettiin ledilamppujen. Sitä on merkitty nelinumeroinen luku ja kirjaimella K. valinta LED-lamppuja, joilla on tietty värilämpötila on suoraan riippuvainen ominaisuuksista sen hakemuksen kattavuus. Pyytää taulukossa esitetään suoritusmuodoissa käytetään LED-valonlähteiden kanssa erilaisia ​​päästöjen lämpötila:

Aaltoluonteen väri mahdollistaa ilmaista värilämpötila LEDit käyttäen aallonpituutta. Merkintöjä LED laitteiden heijastavat värilämpötila on alueella eri aallonpituuksilla. Aallonpituus λ on nimetty mitataan nanometriä (nm).

Koot SMD LEDit ja niiden ominaisuudet

Ottaen huomioon, että SMD LED, laitteet luokitellaan ryhmiin, joilla on eri ominaisuudet. Suosituin LEDit koot 3528, 5050, 5730, 2835, 3014 ja 5630. Ominaisuudet SMD LEDit vaihtelevat paljon riippuen koosta. Siten, erilaisia ​​SMD LED kirkkaus vaihtelee, värilämpötila, teho. Merkintä LEDien kaksi ensimmäistä numeroa ilmaisevat pituus ja leveys laitteen.

LED SMD 5630 LED-nauhalle

Tärkeimpien parametrien 2835 SMD LED

Pääpiirteet SMD LEDit 2835 myös suurempi säteilyn alueella. Verrattuna SMD laitteen 3528, joka on pyöreä työpinta, säteilyn alueella SMD 2835 on suorakulmainen muoto, joka edistää suurempaa valotehon alemmalla korkeudella elementti (noin 0,8 mm). Valovirta laite on 50 lm.

SMD LED kotelo 2835 on valmistettu lämpöä kestävästä polymeeristä ja kestää lämpötiloja jopa 240 ° C: ssa On huomattava, että säteily hajoaminen näiden elementtien on vähemmän kuin 5% yli 3000 käyttötunnin. Lisäksi laite on riittävän alhainen lämpövastus siirtyminen kidealusta (4 C / W). Toimii virran suurin arvo - 0,18A, kide lämpötila - 130 ° C

Mukaan väri hehku päästää lämpimän valkoinen hehku lämpötilassa 4000 K, päivänvalo valkoinen - 4800 K puhtaan valkoinen - 5000-5800 K ja viileä valkoinen, jonka värilämpötila on 6500-7500 K. On huomattava, että suurin arvo valovirta välineitä kylmällä valkoinen valaistus, minimi - lämmin valkoinen LED. Suunnittelu laitteen enemmän kosketuksissa alueilla, mikä osaltaan parantaa lämmöntuotto.

Vinkki! SMD LEDit 2835 voidaan käyttää kaikenlaiseen eristykseen.

SMD 2835 LED Mitat

Ominaisuudet SMD LEDit 5050

Runkosuunnitteluosas- SMD 5050 LED sijoitettu kolme samanlaista. LED-lähteet sininen, punainen ja vihreä väri on tekniset samanlainen kiteet SMD 3528. arvo käyttövirta kunkin kolmen LED on 0,02 A, ollen yhteensä nykyinen arvo 0,06A koko laitteen. Jotta ledit eivät ole epäkunnossa, on suositeltavaa ei ylitä tätä arvoa.

LED SMD 5050 laitteissa on tasajännite 3-3,3V ja valoteho (vaihtovirta) 18-21 lm. Teho yksi LED käsittää kolme tehoarvot kunkin kiteen (0,7Vt) ja on 0,21Vt. Valon väri synnyttämä laitteet voivat olla valkoinen kaikissa sävyjä vihreä, sininen, keltainen ja monivärinen.

Läheisyys erivärisiä ledejä yhdessä paketissa SMD 5050 on mahdollistanut toteuttaa monivärinen LEDit erillisellä kontrolli kutakin väriä. Valaisimia asetus SMD LEDit 5050 käyttäen ohjaimia niin, että emissio väri voi muuttua tasaisesti yhdestä kohdasta toiseen läpi ennalta määrätyn ajan. Tyypillisesti nämä laitteet on useita ohjaustapaa ja kirkkautta voidaan säätää LEDien.

LED Koko SMD 5050

Tyypilliset ominaisuudet SMD LEDit 5730

SMD LED 5730 - moderni edustajat LED-laitteiden, joiden tapauksessa on geometrinen mitat 5,7h3 mm. Ne kuuluvat kirkkaita LED, jonka ominaisuudet ovat stabiileja ja laadullisesti eroaa edellisistä parametreista. Valmistettu käyttäen uusia materiaaleja, nämä LEDit on tunnusomaista korkea teho ja korkea hyötysuhde valovirran. Lisäksi, ne voivat toimia myös suuressa kosteudessa, kestää lämpötilan muutoksia ja tärinää, on pitkä käyttöikä.

On olemassa kahdenlaisia ​​laitteita: SMD 5730-0,5 voimalla ja 0,5 W SMD 5730-1 1W. Piirre laite on mahdollisuus järjestelmien toiminnan pulssimaisen virran. Koko SMD 5730-0,5 nimellisvirta on 0,15A aikana pulssi operaatiolaite kestää virranvoimakkuuden 0,18A. Tämän tyyppinen LED säädetään valoteho 45 lumenia.

LEDit SMD 5730-1 työskentelee tasavirtaa 0,35A, jossa pulssimoodissa - enintään 0,8 A. Valonantotehokkuutta tällainen laite voi olla jopa 110 lm. Kuumuuden kestävällä polymeerillä, kotelo kestää lämpötiloja 250 ° C: ssa Kulma dispersion molempien SMD 5730 on 120 astetta. Heikkenemisen aste valovirran on pienempi kuin 1%, ja toiminnan yli 3000 tuntia.

SMD 5730 LED Mitat

Piirteet Cree LEDit

Cree (USA) kehittää ja valmistaa korkean kirkkauden valodiodien ja tehokkain. Yksi Cree LED ryhmistä edustaa sarja xlamp laitteita, jotka on jaettu yhden sirun ja multichip. Yksi ominaisuuksia on yhdestä lähteestä jakelu säteilyn reunoilla laitteen. Tämä innovaatio on mahdollisuus valmistaa lamppuja, joilla on suuri säteilykulma minimimäärästä kiteitä.

Sarjassa LED-lähteiden XQ-E High Intensity valaistuksen kulma on välillä 100 ja 145 astetta. Sen pieni geometrinen mitat 1,6h1,6 mm, teho korkean kirkkauden valodiodien - 3 volttia, ja valovirran - 330 lm. Tämä on yksi uusinta kehitystä yhtiön Cree. Kaikki LEDit, jonka muotoilu on kehitetty pohjalta yksikiteisen, on korkealaatuiset värintoisto sisällä CRE 70-90.

Ulkona LED-seppeleet: kylmä-kestävä ja kosteutta kestävä koristeet

Yhtiö Cree on julkaissut useita versioita monipalapiiriä LED-laitekannan uusimmilla tyyppisiä virtalähde 6-72 volttia. Multichip LEDit on jaettu kolmeen ryhmään, jotka sisältävät laitteita, joissa on korkea jännite enintään 4 W ja 4W edellä. Lähteet 6 4W kerättiin kiteet tyypin MX ja ML kotelon. sironnan 120 asteen kulman. Ostaa Cree LEDit tämäntyyppisen voi olla lämmin ja kylmä valkoinen valo väri.

Vinkki! Huolimatta korkean luotettavuuden ja valon laatu, suurtehoisten LEDien ostaa MX ja ML voi olla suhteellisen alhainen hinta.

Ryhmä koostuu yli 4 W LED useita kiteitä. Useimmat yleisesti ryhmässä ovat sähkötyökaluja 25W, esitti joukon MT-G. Uusi yritys - LEDit XHP malleja. Yksi suurimmista LED-laitteissa on kotelo 7x7 mm, sen 12W voima, valoteho 1710 lumenia. LED korkean jännitteen yhdistää pieni koko ja suuri valohyötysuhde.

LED-lampun sarja XQ-E High Intensity valmistaja Cree (USA)

On olemassa tiettyjä sääntöjä kytkeä LEDit. Kun otetaan huomioon, että läpi kulkevan virran laite liikkuu vain yhteen suuntaan, pitkän ja vakaan toiminnan LED-laitteiden ei ole tärkeää vain harkita tiettyjä jännitteitä, mutta optimaalinen määrä nykyisestä.

Kytkentäkaavio LED 220V

Riippuen virtalähteen mukaan, on olemassa kahdenlaisia ​​LEDien 220 yhdistää piirejä. Eräässä tapauksessa, kuljettaja käytetään rajoitettu virta, toinen - erityinen syöttöjännitteen vakauttamiseksi. Ensimmäinen vaihtoehto mahdollistaa käytön erityinen lähteen tietyn virran voimakkuutta. Vastus tässä piirissä ei tarvita, ja määrä on liitetty LED-ajuri tehorajoitettu.

Viitata LEDien piiri käyttää kahdenlaisia ​​kuvakkeita. Edellä kukin kaavamainen kuva on kaksi pientä samansuuntaisia ​​nuolia ylöspäin. Ne symboloivat kirkas hehku LED-yksikön. Ennen liittämistä LED 220V käyttäen teholähde, on tarpeen sisällyttää järjestelmään vastus. Jos tämä ehto ei täyty, se johtaa siihen, että kestoikä LED merkittävästi vähentää tai yksinkertaisesti epäonnistuu.

Johdotus LED-virtapiirin 220 käyttämällä sammutus- kondensaattori C1

Kun virtalähteen kytkemisestä käytetty jännite on stabiili vain piirissä. Vähäisyyden sisäinen impedanssi LED-yksikkö, sen osallisuutta ilman rajoitin laite johtaa palamisen. Siksi kytkentäpiiri antaa LED vastaava vastus. On huomattava, että vastukset ovat eri luokitukset, joten ne olisi laskettava oikein.

Vinkki! Negatiivisen vääntömomentin kytkentäpiirien on LED-virtapiiristä 220 volttia käyttäen vastus tulee suuri tehohäviö, kun se on tarpeen yhdistää kuorman lisääntynyt virrankulutus. Tässä tapauksessa vastus on korvattu sammutusta kondensaattori.

Miten laskea vastus LED

Jos resistanssi laskelmat LED ohjataan kaava:

jossa U - jännite, I - virran voimakkuuden, R - Resistance (Ohmin lain). Oletetaan, että haluat yhdistää LED seuraavat parametrit: 3B - 0,02 A ja jännite - virran voimakkuutta. Kytkeä LED 5 voltin virtalähde ei ole epäkunnossa, on tarpeen poistaa tarpeettomat 2B (2B = 5-3). Voit tehdä tämän, sinun täytyy sisällyttää järjestelmään vastus, jolla on tietty vastus, joka lasketaan Ohmin laki:

Vastukset eri resistanssiarvoilla

Siten, 2B suhde 0,02 A on 100 ohmia, ts se vaatii vastus.

Usein käy niin, että, kun otetaan huomioon parametrit valodiodien, vastus on ei-standardi arvo laitteen. Kuten virtarajoittimien ei voida osoitteessa myyntipisteissä, esimerkiksi, 128 tai 112,8 ohmia. Sinun kannattaa käyttää vastus, joka on seuraavaksi suurempi arvo verrattuna laskettiin niistä. Ledit ei toimi täydellä kapasiteetilla, mutta vain 90-97%, mutta tämä on silmälle näkymätöntä ja on myönteinen vaikutus laitteen resurssi.

Internetin esittelee paljon vaihtoehtoja Laskin LEDit. Ne otetaan huomioon perusparametrit: jännitteen lasku, nimellisvirta, lähtöjännite, laitteiden määrä ketjussa. Asettamalla parametrien muodossa LED-laitteiden ja virtalähteet löydät merkitykselliset ominaisuudet vastuksia. Vastuksen määrittämisessä merkitty väri virtarajoittimien on myös verkkomaksut vastukset LEDit.

Järjestelmät rinnakkaisia ​​ja sarjaliitäntä LED

Koottaessa rakenteet useita LED-LED-laitteita käytetään kytkentäpiirit 220 voltin verkkoon sarja- tai rinnankytkennän. Lisäksi, kun oikea liitäntä on huomattava, että kun sarjaankytkennän LED tarvitaan jännite on summa jännite putoaa kunkin laitteen. Kun taas summa nykyisen tehon LED kytketty rinnakkain.

Piirit rinnankytkentä LEDit. Yhdessä suoritusmuodossa kukin diodi piiri käyttää erillistä vastus suoritusmuodossa 2 - yksi yhteinen kaikille piirejä

Jos LED-piirit ovat käytettyjen laitteiden eri parametrejä, vakaan toiminnan vastus on laskettava erikseen kullekin LED. On syytä huomata, että kaksi täysin identtistä merkkivaloa ei ole olemassa. Vaikka laitteet yksi malleissa on vähäisiä eroja parametrien. Tämä johtaa siihen, että kun liität useita ne sarjaan tai rinnakkain yhdellä vastuksella, ne voivat nopeasti hajota ja epäonnistua.

Kiinnittää huomiota! Kun käytetään vain yhtä LED-vastus laitteita, joilla on identtiset ominaisuudet, voidaan kytkeä rinnan tai sarjaan.

Eroavuus parametrien rinnankytkennän useita LEDejä, sanoa 4-5 kpl., Ei vaikuta laitteiden toimintaa. Ja jos tällainen järjestelmä yhdistää monia LEDit - se on huono päätös. Vaikka LED-lähteet on vähän vaihtelua ominaisuuksia, se johtaa siihen, että joidenkin laitteiden säteilevät kirkasta valoa ja polttaa nopeasti, ja muut - tulee olemaan heikko valo. Näin ollen, kun rinnankytkentä tulisi aina käyttää erillistä vastus kullekin laitteelle.

Suhteessa sarjaliitäntä, siellä esiintyy taloudellinen kulutus, koska kaikki piiri kuluttaa määrä virrankulutus on yhtä suuri kuin yksi LED. Rinnakkaisessa piirin kulutus määrä sisältyy käytettävissä kaikkien LED-piiri lähteistä sisältyvät piiri.

Kaavio sarjaankytkentä LEDit

Miten kytkeä LEDit 12 voltin

Suunnitella joitakin laitteita vastukset on järjestetty valmistusvaiheessa, mikä tekee mahdolliseksi yhdistää LED 12 volttia tai 5 volttia. Tällaiset laitteet eivät ole aina myynnissä. Näin ollen, LED kytkentäkaavio antaa 12 V. rajoitin. Ensimmäinen vaihe on selvittää ominaisuudet kytketty LEDit.

Tällainen parametri eteenpäin jännitehäviö tyypillinen LED-laite on noin 2V. Nimellisvirta Näiden LED vastaa 0,02 A. Jos haluat liittää LED 12V, "ylimääräiset" 10 V (12 miinus 2) on tarpeen sammuttaa rajoittava vastus. Ohmin lain voimme laskea vastustuskykyä sitä. Huomaamme, että 10 / 0,02 = 500 (ohmia). Näin ollen, vaadittu vastus on mitoitettu 510 ohmia, joka on lähimpänä useita elektronisia komponentteja E24.

Että tällainen järjestelmä on vakaa, se vaatii enemmän laskentatehoa rajoitin. Kaavan avulla, edeten joka on yhtä suuri kuin tulo jännitteen ja virran, sen laskenta-arvo. arvo 10V jännite kerrottuna virta on 0,02 A ja saada 0,2Vt. Täten vastus on tarpeen, standardin nimellinen voima, joka on 0,25Vt.

Johdotus nauha RGB LED 12B

Jos järjestelmä on tarpeen sisällyttää kaksi LED-yksikkö, on pidettävä mielessä, että jännite laskee niistä on jo 4B. Näin ollen, että vastus takaisin ei ole 10V, ja 8B. Näin ollen edelleen vastus laskennan ja teho vastus tehdään perusteella tämän arvon. Sijainti vastus piiri voidaan järjestää missä tahansa anodin puolella, katodi, LEDien välissä.

Miten tarkistaa LED yleismittari

Yksi tapa tarkistaa toimintatilan LED - testaus yleismittari. Näin laite voi diagnosoida suorituskykyä LEDit. Ennen tarkistaa LED testaaja, laite asennossa "jatkuvuus" -tilassa, ja koettimet napoihin. Päättämiseen punainen johto anodi ja musta katodi, kristallin pitäisi päästää valoa. Jos vaihdat polariteetin kojelautaan pitäisi näkyä lukema "1".

Vinkki! Ennen tarkistaa LED suorituskykyyn, on suositeltavaa Äänetönnäppäintä valoa, koska testattaessa nykyinen on hyvin pieni ja LED säteilee valoa niin heikko, että normaaleissa valaistusta, jota ei voi jättää huomiotta.

LEDien tarkastuspainemittarilla DMM

Testaus LED-laitteet voidaan valmistaa ilman käyttämällä koettimia. Tätä tarkoitusta varten, reiät sijaitsevat alakulmassa laitteen, anodi on työnnetty reikään kanssa "E" symboli, ja katodi - nuolella "C". Jos LED työkunnossa - olisi valaistu. Tämä menetelmä on sopiva valodiodeja kanssa tarpeeksi pitkä kosketus, vapaa juote. Asentokytkimen tällä menetelmällä tarkastus ei ole väliä.

Miten tarkistaa ledit yleismittari, ei vypaivaya? Voit tehdä tämän, juotettu schupam testaaja palasia tavallista niittiä. Sopivina eristys textolite tiiviste, joka on sijoitettu viirojen väliin, jonka jälkeen nauha on käsitelty. Tuotos on eräänlainen adapteri liittää koettimia. Niitit ovat selvästi kaarevat ja kiinnitetty kunnolla liittimiin. Sellaisenaan, koettimet voidaan kytkeä LEDit ilman vypaivaya niitä piiristä.

Mitä voidaan tehdä valodiodeja käsillään

Monet radioamatööreistä käytännössä useiden erilaisten rakenteiden kokoonpanossa LEDien käsillään. Kerätyt omat tuotteet eivät ole huonompi laatu ja joskus ylittämään analogit teollisuustuotannon. Se voi olla tsvetomuzykalnye laitesuunnitteluun vilkunnalla, LED ajovalojen kätensä, ja paljon muuta.

LEDien käyttäminen luomisessa puvut

Kokoaminen nykyistä säädin LEDit käsillään

LED resurssi ei ole kehitetty etuajassa, on välttämätöntä, että nykyinen virratessa sen läpi, oli vakaa arvo. Tiedetään, että ledit punainen, keltainen ja vihreä väri voi selviytyä lisääntyneen kuormitusvirta. Kun taas sinivihreä ja valkoinen LED-lähteiden pienelläkin ylikuormitus poltetaan 2 tunnin ajan. Siten normaalin toiminnan LED on tarpeen ratkaista ongelman voimansa.

Jos keräät ketjun sarjaan tai rinnakkain kytkettyjen LEDit, jotka tarjoavat heille samanlaisen säteily voi olla, jos läpi kulkeva virta niistä on sama vaikutus. Lisäksi takavirta pulssit voi olla negatiivinen vaikutus resurssien LED-lähteet. Jotta näin ei tapahtunut, on tarpeen sisällyttää piirin virran säädin LEDit.

Laatuominaisuuksien LED-lamppujen käytetään, riippuu kuljettajan - laite, joka muuntaa jännitteen vakiovirran, jolla on tietty arvo. Monet radioamatööreistä kerätä piirin virta LEDeille 220V omin käsin perustuu LM317 siru. Elementit sellaista virtapiiriä ovat edullisia ja helppo rakentaa tällainen stabilointiaine.

Johdotus tehokas LED käyttäen integraalista jännitteen säädin LM317

Kun käytetään nykyistä stabilisaattori LM317 LED virta säätää 1A. Tasasuuntaaja pohjainen LM317L vakauttaa virran 0.1A. Piirilaitetta käyttämällä vain yhtä vastus. Se lasketaan vastustuskyky linja laskin LED. Valtaan puku käytettävissä improvisoidun laitteissa: teholähteet tulostimesta, kannettavan tietokoneen tai muut kulutuselektroniikan. Kehittyneempiä järjestelmiä kerätä itse ei ole kannattavaa, koska se on helpompi ostaa valmiina.

DRL LED heidän omissa käsissään

Soveltaminen ajoneuvoihin päiväajovalot (huomiovalot) lisää merkittävästi näkyvyyttä ajoneuvon aikana päivänvalossa muita tienkäyttäjiä. Monet autoilijat harjoitellaan koottavien DRL LED-. Yksi vaihtoehdoista - laitteella, DRL 5-7 LEDit 1W ja 3W kunkin lohkon. Jos käytät vähemmän tehokas LED-lähteiden, valoteho ei täytä vaatimuksia näiden valaisimien.

Vinkki! Valmistuksessa DRL kätensä harkita vaatimukset GOST: 400-800 Kd valovirran, valaistuksen kulma vaakatasossa - 55 astetta pysty- - 25 astetta, alue - 40 cm.

Päiväajovalot näkyvyyden parantamiseksi ajoneuvokannan

Sillä tukiasemaan, voit käyttää korttia alumiiniprofiilista tyynyjä asentamiseksi LEDit. LEDit on kiinnitetty levyyn lämpöä johtavalla liimalla. Mukaisesti tyypin LED-optiikka, joka valitaan. Tällöin sovitus objektiivi kulmassa päästöjä 35 astetta. Linssit on asennettu kunkin LED erikseen. Langat näkyvät millä tahansa sopivalla tavalla.

Lisäksi kotelo on tehty DRL palvelevat samanaikaisesti jäähdytin. Voit käyttää U-muotoinen profiili. Valmis LED-moduuli on sijoitettu profiilin, kiinnittämällä se ruuveilla. Kaiken tilan voit täyttää avoimella tiiviste perustuu silikonia, jättäen vain linssin pintaan. Tällainen pinnoite toimii kosteussuoja.

Yhdistävät DRL Virta suoritetaan käyttämällä sitova vastus, jonka resistanssi on aiemmin laskettu ja tarkastetaan. Yhteydenmuodostusmenetelmät voi olla erilainen, koska automalli. Kytkentäkaaviot löytyvät internetistä.

Johdotus DRL ohjausyksikköön

Miten saada LED vilkkuu

Suosituin vilkkuva merkkivalo, joka voidaan ostaa hyllyltä, ovat koneistoja potentiaalista. Vilkkuu kide tapahtuu muutosten vuoksi tehon laitteen liittimiin. Näin ollen, kaksi väriä punainen-vihreä LED-laite lähettää valoa riippuen suunnasta läpi kulkevaa virtaa. vilkkuu vaikutus RGB-LED yhdistämällä kolme erillistä lähtöä kontrollin ohjausjärjestelmällä.

Mutta voit tehdä vilkkuva merkkivalo ja tavanomaisen yhden värin, kuitenkin vähintään arsenaali elektronisia komponentteja. Ennen vilkkuva merkkivalo, sinun täytyy valita toimiva järjestelmä, joka on yksinkertainen ja luotettava. On mahdollista käyttää järjestelmää, että vilkkuva LED joka virtaa jännitelähteestä 12B.

Piiri koostuu tehotransistorin Q1 (sopiva korkea pii GTC 315 tai analogeja), vastuksen R1 820-1000 ohmia, 16 V kondensaattorin kapasitanssi C1 470 uF ja LED-lähteen. Kun kondensaattori piiri on veloitetaan jopa 9-10V, kun tämä transistori avautuu hetken ja lähettää varastoidun energian LED, joka alkaa vilkkua. Tämä järjestelmä voidaan toteuttaa vain siinä tapauksessa, virtalähteen 12V.

Vilkkuvat LEDit käytetään esimerkiksi, joulu seppeleitä

Voit kerätä kehittyneempiä järjestelmän, joka toimii samalla transistori multivibraattorin. Piiri sisältää transistorit GTC 102 (2 kpl.), R1 ja R4 vastukset 300 ohmia kunkin rajoittaa virtaa, R2 vastukset R3 27000 ohmia asettaa nykyisen transistorin, 16 voltin polaarinen kondensaattorit (2 kpl. Kapasiteetti 10 uF) ja kaksi LED-lähteen. Tämä piiri on virtansa 5V DC jännite.

Piiri toimii on "Darlington": kondensaattorit C1 ja C2 ovat vuorotellen ladata ja purkaa, mikä aiheuttaa aukon tietyn transistori. Kun yksi transistori energiaa C1, yksi LED-valot. Edelleen tasaisesti veloitetaan C2 VT1 emäksenä nykyinen pienenee, mikä johtaa sulkimen ja aukon VT1 VT2 ja muut LED-valot.

Vinkki! Jos käytät virtalähteen jännite 5V, sinun täytyy käyttää vastuksia eri nimellisarvo, jotta vältetään epäonnistumisen ledit.

Kaavio vilkkuu LED

Kokoaminen LED väri musiikkia omin käsin

Toteuttamaan tarpeeksi kehittynyt väri musiikin piiri ledeillä käsillään, sinun täytyy ensin ymmärtää, miten yksinkertaisin järjestelmän väriä musiikkia. Se koostuu yhden transistorin, vastuksen ja LED-yksikkö. Tällainen piiri voi olla virtalähteestä mitoitettu 6-12B. Toiminta piiri tapahtuu johtuen monistukselle kaskadin, joilla on yhteinen emitterin (emitteri).

On VT1 emäs vastaanottaa signaalin vaihteleva amplitudi ja taajuus. Tapauksessa, jossa värähtely signaali ylittää ennalta määrätyn kynnyksen, transistori avautuu ja LED-valot. Haittapuoli Tämän järjestelmän on riippuvuus siitä, missä määrin vilkkuu audiosignaalin. Siten väri musiikki vaikutus alkaa näkyä vasta tietyllä äänenvoimakkuudella. Jos ääni kasvaa. LED palaa aina ja lasku - hieman salamaa.

Saavuttaa täysi vaikutus, väri musiikkia LED piiri jakautumista audiokaistalla kolmeen osaan. Muunnin piiri, jossa on kolme-kanavainen stereo voimanlähteenä jännitelähteen 9B. Valtava määrä väriä musiikin järjestelmiä löytyy internetistä eri foorumeilla kinkkuja. Se voi olla väri musiikkia piiri käyttäen yksivärinen nauha, RGB-LED-nauhat, sekä pehmeät piirejä ja pois LEDit. Myös verkossa, voit löytää järjestelmä ajovalojen ledeillä.

Järjestelmää rakentaa väri musiikkia omin käsin

Suunnittelu jännitteen LED omissa käsissä

Ajo jännite ilmaisin käsittää vastuksen R1 (muuttuva vastus 10 ohmia), vastukset R1, R2 (1K), kaksi transistoria KT315B VT1, VT2 KT361B, kolme LED - HL1, HL2 (punainen), HLZ (vihreä). X1, X2 - 6-voltin virtalähde. Tässä järjestelmässä on suositeltavaa käyttää jännitteellä 1.5V LED-laitteita.

Algoritmi teokset improvisoituja jännite LED on seuraava: kun jännite kytketään, LED-valaistu keskitetystä vihreä. Kun jännite laskee, punainen LED on käännetty vasemmalle. Jännitteen kasvattamisen ansiosta punainen LED-valot, sijaitsee oikealla puolella. Kun keskimmäinen asema vastus kaikki transistorit on suljetussa asennossa, ja jännitys siirtyy ainoastaan ​​keskeinen vihreä merkkivalo.

Avaamalla VT1 transistori tapahtuu, kun liukukappaletta liikutetaan ylös vastus, mikä lisää jännite. Tällöin jännite HL3 toimittaminen pysähtyy ja se toimitetaan HL1. Kun liukukappale siirretään alas (laskeva jännite) on transistori VT1 tapahtuu avaamista ja sulkemista VT2, joka virtaa LED HL2. Viiveellä sammuu LED HL1, HL3 kerran välkkyvät valot ja HL2.

piiri- jännite LED-näyttö omin käsin

Tällainen järjestelmä voidaan imeyttää vanhentuneen radiolaitteita. Joissakin kerätä se on textolite aluksella, tarkkailemalla mittakaavassa 1: 1 c-mitat osista, jotka kaikki elementit voi majoittaa aluksella.

Rajattomat mahdollisuudet LED-valaistus mahdollistaa itsenäisesti suunnitella LED valaistuslaitteita erilaisia ​​korkean suorituskyvyn ja tarpeeksi alhainen hinta.

Ajurit LEDit: tyypit, ominaisuudet ja laite valintakriteerit

RCD: mikä se on? Tarkoitus, sovellus ja tekniset tiedot

Virtalähteen LED 12B nauhat: valitsemalla optimaalinen laite

Infrapunalämmittimet termostaatilla kuulusteltavaksi: ominaisuudet ja valinta

Kaasu veden lämmitysjärjestelmä kaasun ilmapallo: hinta, suorituskyky ja ominaisuudet valinnan

Kaasulämmitin ilmapallo kaasu: hinnat ja ominaisuudet parhaista malleista

"Jännitteen merkkivalo suunnitella omiin käsiinsä" ja "Ajo kokoonpano jännitteen merkkivalo kädet" jotenkin eivät täsmää. Mutta kiitos artikkelin.

Hyvät ja huonot strategioita sisällyttää LEDit

Eri asiat yhdistävät LEDit on kuvattu edellisessä artikkeleita. Mutta artikkelissa vain ei kirjoita, joten sinun täytyy jatkaa tätä aihetta. Täällä me keskitymme eri tapoja päälle LED.

Kuten edellä on mainittu artikkeleita, LED on nykyinen laite, eli virta sen läpi on rajattu vastus. Kuinka laskea Vastus, se oli jo kerrottu, siellä ei toistu, mutta kaava, kaiken varalta, olkaamme jälleen.

Täällä Upow. - syöttöjännite, Upad. - jännitehäviö LED, R - vastus rajoittavan vastuksen, I - virtaa LED.

Huolimatta kaikista teoria, Kiinan teollisuuden tuottaa kaikenlaisia ​​matkamuistoja, rihkamaa, tupakansytyttimet, jossa LED kytketään päälle ilman rajoittavia vastus: vain kaksi tai kolme levyä paristoa ja yksi LED. Tällöin nykyinen rajoittaa sisäinen vastus akun teho ei yksinkertaisesti riitä polttaa LED.

Mutta täällä, lisäksi polttaa, on yksi epämiellyttävä ominaisuus - hajoamista LEDien useimmat luontainen LED valkoinen ja sininen: kun taas kirkkaus tulee melko pieni, vaikka virta kulkee LED runsaasti tasolla nimellisen.

Emme voi sanoa, että ei paista, hehku heikosti, mutta se ei ole taskulamppu. Jos nimellisvirta hajoaminen tapahtuu aikaisintaan vuoden jatkuvan valon, kun yliarvostettu nykyinen odottaa tätä ilmiötä voidaan puoli tuntia. Tällainen sisällyttäminen voidaan mainita LED huono.

Vastaava järjestelmä voidaan selittää vain halu säästää vastus, juottaa ja työvoiman määrää, että laajamittaista tuotantoa, luultavasti perusteltua. Lisäksi vaaleampi tai avaimenperä kertakäyttöisiä asia, halpa: kylä loppui kaasun tai akku - yksinkertaisesti heitti matkamuisto.

Kuvio 2. Kaavio huono, mutta sitä käytetään usein.

Erittäin mielenkiintoista saadaan (tietenkin vahingossa), edellyttäen, että tällainen järjestelmä yhdistää johti virtalähde 12V ulostulo jännitteen ja virran ainakin 3A: on sokaiseva salama, kuulet melko kova pamaus, savua, ja on tukahduttava haju. Ja muistan se on vertaus: "Voinko katso aurinkoon kaukoputkella? Kyllä, mutta vain kaksi kertaa. Kun vasen silmä, toinen oikealle. " Muuten, yhteys LED rajoittavan vastuksen ilman yleisin virhe aloittelijoille, ja se haluaisi estää.

Tilanteen korjaamiseksi, pidentää LED elämän, järjestelmän pitäisi olla vain vähän muutoksia.

Kuvio 3. Hyvä kaavio on oikea.

Että tällainen järjestelmä olisi pidettävä hyvänä tai korjata. Tarkistaa, onko määritetty vastuksen arvo R1, voimme käyttää kaavan esitetty kuviossa 1. On oletettu, että jännitehäviö LED 2B, 20mA, syöttöjännite 3V käytöstä johtuen kaksi AA-paristoa.

Yleensä ei ole tarpeen pyrkiä rajoittamaan virran suurin sallittu 20 mA, voidaan varustaa pienemmällä LED nykyinen, hyvin, ainakin 15 mA ... 18. Kun tämä tapahtuu hyvin lievää laskua kirkkauden joille ihmissilmä, koska laitteen toiminnot, eivät huomaa lainkaan, mutta elämä LED paljon lisääntynyt.

Toinen esimerkki huono valaistus LED-valojen löytyy erilaisia ​​lyhdyt, jo tehokkaampi kuin renkaat ja sytyttimet. Tässä tapauksessa useat LEDit, joskus tarpeeksi suuri, yksinkertaisesti kytketty rinnan, ja myös rajoittamatta vastus, rooli, joka toimii jälleen sisäinen vastus akku. Tällaiset lyhdyt usein lankea korjaus johtuu polttaa LEDit.

Kuva 4. Erittäin huono kytkentäkaavio.

Näyttää siltä, ​​että tilanteen korjaamiseksi voidaan piiri on esitetty kuviossa 5. yhden vastuksen, ja sitten, ilmeisesti, meni tarkistuksen.

Kuva 5. Se on hieman parempi.

Mutta tämä sisällyttäminen auttaa hieman. Se, että luonnossa et löydä kahta samanlaista puolijohdekomponenttien. Siksi esimerkiksi transistorit yhdenlaista on erilainen vahvistus, vaikka ne ovat peräisin samasta tuotantoerästä. Tyristorit ja triakit, nekin ovat erilaisia. Jotkut ovat helppo avata, kun taas toiset ovat niin kovia, että niiden soveltaminen on luovuttava. Samaa voidaan sanoa LED - kaksi identtistä, erityisesti kolme tai koko kasa, se on yksinkertaisesti mahdotonta löytää.

Huomautus aiheesta. LED-kokoonpano lomakkeessa SMD-5050 (kolme riippumatonta LED yhdessä paketissa) kytkin on esitetty kuviossa 5, ei ole suositeltavaa. Mol, koska leviäminen parametrien yksittäisten ledit voi olla huomattavia eroja heidän luminenssi. Ja näyttäisi siltä, ​​yhdessä paketissa!

Mitään hyötyä LEDit, ei tietenkään, mutta on tärkeä parametri, koska eteenpäin jännitehäviö. Ja vaikka LEDit ovat yhdestä valmistuserän yksittäinen pakkaus, kaksi samanlaista se ei yksinkertaisesti. Siksi nykyinen kaikkien LEDit on erilainen. LED, jossa virta on suurempi kaikkia, ja ennemmin tai myöhemmin ylittää nimellisen, polttaa ennen kuin kukaan muu.

Tässä yhteydessä valitettava tapahtuma kaikki mahdolliset virta kulkee kahden perhe LED, luonnollisesti, ylittää nimellinen. Sen jälkeen, kun vastus laskee "kolme" on kolme LED. Lisääntynyt virta aiheuttaa lisääntynyttä lämmitys ja LED-siruja, ja joka olisi "slabee9raquo, myös poltetaan. Viimeisimmät LEDit myös ole muuta vaihtoehtoa kuin seurata esimerkkiä tovereidensa. Kuten on ketjureaktio saadaan.

Tässä tapauksessa sana "sgorit9raquo; tarkoitetaan yksinkertaisesti avoin piiri. Mutta se voi tapahtua, että yksi LED elementary oikosulku, reitittää loput kaksi valodiodia. On luonnollista, että he menevät ulos, mutta pysyy elossa. Vastus tällainen vika olisi vaikea lämmetä, ja lopulta ehkä polttaa.

Tämän ei tapahdu, on tarpeen hieman muuttaa järjestelmä: asettaa vastus jokainen LED, kuten kuviossa 6 on esitetty.

Kuva 6. Mutta koska LEDit kestää hyvin pitkään.

Tässä kaikki edellyttämällä tavalla sääntöjen kaikki piirit: jokainen LED-virta on rajoitettu sen vastus. Tässä järjestelmässä, virrat läpi LEDit eivät riipu toisistaan.

Mutta tämä sisällyttäminen ei aiheuta paljon jännitystä, koska määrä vastuksia yhtä suuri määrä ledien. Ja haluaisin olla ollut ledit ja vastukset pienempi. Miten tämä on mahdollista?

Ulos tästä tilanteesta on hyvin yksinkertainen. Jokainen LED olisi korvattava ketjun sarjaan kytketyn LED, kuten kuviossa 7 on esitetty.

Kuva 7. rinnankytkentä jouset.

Maksettu hinta tämä parannus on kasvu syöttöjännitteen. Jos yksi LED on riittävä vain kolme volttia, vaikka kaksi LED on kytketty sarjaan, jossa jännite ei syty. Joten mitä jännite tarvitaan päälle seppele ledit? Tai toisin sanoen, kuinka monta LEDit voidaan kytkeä jännitettä, kuten 12V?

Huom. Otsikolla "girlyanda9raquo; jäljempänä tulisi ymmärtää ei ainoastaan ​​joulukoristeet, mutta myös mikä tahansa LED-valaistus laite, jossa LEDit on kytketty sarjaan tai rinnakkain. Tärkeintä on, että LED ei ole ainoa. Garland, hän ja Afrikassa Garland!

Vastata tähän kysymykseen, on riittävää syöttöjännite on yksinkertaisesti jaetaan jännitehäviön LED. Useimmissa tapauksissa, laskenta on otettava jännite 2B. Sitten saatu 12/2 = 6. Mutta emme saa unohtaa, että jotkut stressi olisi edelleen vaimennusvastukseksi, vähintään 2 volttia.

On käynyt ilmi, että on olemassa vain LEDit 10B ja merkkivaloja on 10/2 = 5. Tässä tilanteessa, saada virta 20 mA, rajoittava vastus pitäisi olla 2V / 100 ohmia = 20mA. vastus teho samanaikaisesti olla P = U * I = 2V * 20mA = 40 mW.

Tämä laskelma on melko voimassa, jos eteenpäin LEDien ketjun, kuten on esitetty, 2B. Tämä arvo on usein toteutettu laskennassa, koska tietyn keskimääräisen. Mutta itse asiassa, tämä jännite riippuu LED, mistä valaistuksen värin. Siksi, kun köynnökset laskelmat olisi keskityttävä ledityyppiä. jännitepudotuksen LED erityyppisiä esitetään taulukossa on esitetty kuviossa 8.

Kuva 8. jännitehäviö erivärisiä ledejä.

Näin ollen, kun jännite on 12 V: n syöttö, vähemmän jännitehäviö virranrajoitusvastuksella, voidaan liittää ainoastaan ​​10 / 3,7 = 2,7027 valkoinen LED. Mutta pala merkkivalo ei otrezhesh siis mahdollista vain kytkeä kaksi LED. Tämä tulos saadaan, jos taulukon ottaa maksimiarvo jännitehäviö.

Jos laskennassa korvaavien 3B, on selvää, että kytkeä kolme LED mahdollista. Tässä tapauksessa, aina kun on vaivalloisesti laskea vastus rajoittavan vastuksen. Jos todellinen LED tulee lasku 3.7V jännite, ja voi olla yli kolme LEDiä välttämättä syty. Joten on parempi keskittyä kahteen.

Periaatteessa ei ole väliä mitä väriä LEDit ovat yksinkertaisesti laskennassa olisi otettava huomioon erilaiset jännitepudotuksen väristä riippuen LED hehku. Pääasia on, että ne on suunniteltu nykyisen. On mahdotonta kerätä johdonmukaisesti seppele LEDit, joista osa, jossa on 20 mA, ja toinen osa 10 mA.

On selvää, että virran ollessa 20mA LEDien mitoitettu 10mA yksinkertaisesti polttaa. Jos rajoitamme nykyisestä 10mA tasolla, 20 mA syttyy riittävän kirkas, kuten kytkin LED-: nähdään yöllä, päivällä ei.

Yksinkertaistaa elämääsi, radioamatööreillä kehittävät erilaisia ​​ohjelmia, laskimet, helpottaa kaikenlaisia ​​rutiinia laskelmia. Esimerkiksi ohjelmat laskemiseksi induktorit, suodattimet erityyppisiä, nykyinen sääntelyviranomaisten. On tällainen ohjelma ja laskea LED jousille. Kuvakaappaus Tällaisen ohjelman on esitetty kuviossa 9.

Kuva 9. Kuvakaappaus ohjelma "Raschet_soprotivleniya_rezistora__Ledz_9raquo,.

Ohjelma toimii tarvitsematta asentaa järjestelmään, se olisi helppo ladata ja käyttää. Kaikki on niin yksinkertainen ja suoraviivainen, ettei selitystä kuvakaappaus ei tarvita. Luonnollisesti kaikki LEDit ovat samanvärisiä ja sama virta.

Rajoittaminen vastukset on tietenkin hyvä. Mutta vain silloin, kun tiedetään, että tässä tämä seppele on virran ottamisen säännelty DC 12V jännitteen ja virran läpi LEDit ylitä laskettu arvo. Mutta mitä jos vain ei ole lähde, jolla on 12V?

Tällainen tilanne voi esiintyä, esimerkiksi, kuorma-autossa, joiden jännite on 24V-aluksella verkossa. Päästä pois tästä kriisistä auttaa nykyisen stabilisaattori, esimerkiksi «SSC0018 - Säädettävä nykyinen säädin 20..600mA". Sen ulkonäkö on esitetty kuviossa 10. Tällainen laite voi ostaa verkkokaupoista. Emissiokurssi 140 300 ruplaa ... se kaikki riippuu mielikuvitusta ja ylimielisyys myyjälle.

Kuvio 10. Säädettävä nykyinen säädin SSC0018

Tekniset ominaisuudet stabilointiaine on esitetty kuviossa 11.

Kuvio 11. tiedot virran vakautinta SSC0018

Aluksi SSC0018 nykyinen säädin on suunniteltu käytettäväksi LED-valaistus, mutta voi myös ladata pienempiä akkuja. SSC0018 käyttää laitetta vain.

kuorman impedanssi lähdössä nykyisen säädin voi olla nolla, yksi voi yksinkertaisesti lyhyt lähtöliittimiin. Todellakin, stabilointiaineita ja virtalähteet eivät pelkää oikosulkuja. Tässä tapauksessa, lähtövirta on nimellinen. Voi, jos asetettu 20 mA, niin olkoon sitten niin.

Tästä voimme päätellä, että nykyinen säädin voidaan anto "napryamuyu9raquo; Kytke DC milliammeter. Aloittaa tällaiset toimet pitäisi olla hyvin suuri mittausalue, koska mitä parhaillaan säädetty kukaan ei tiedä. Edelleen, yksinkertaisesti kiertämällä leikkurin asettaa haluttu virta. Samalla tietysti älä unohda liittää stabilointiaine SSC0018 nykyisen virtalähteeseen. Kuvio 12 esittää kytkentäkaavion SSC0018 LEDit on kytketty rinnan.

Kuvio 12. Yhteyden virtaa LED kytketty rinnakkain

Täällä kaikki on selvää kaaviosta. Neljä LEDit 20mA virrankulutus kunkin lähdön stabilointiaine on tarpeen altistaa nykyisen 80mA. Näin ollen on sisäänkäynti SSC0018 stabilointiainetta tarvitaan jännite on hieman suurempi kuin jännitehäviö diodi, kuten edellä on kuvattu. Tietenkin sopiva ja lisää stressiä, mutta se johtaa vain lisälämmitystä säätimen siru.

Huom. Jos virtaa rajoittavan vastuksen kautta teholähteen jännite on suurempi kuin koko jännite LED hieman, vain kaksi volttia, sitten normaalia toimintaa virran vakautinta SSC0018 tämä ylimäärä olisi jonkin verran korkeampi. Peräti 3 ... 4B, tai yksinkertaisesti ei avaudu säädin vakainelin.

Kuvio 13 esittää yhteyden stabilisaattorin käytettäessä SSC0018 garlands useiden sarjaan kytkettyjen LED.

Kuvio 13. Virta Serial köynnökset läpi stabilointiaine SSC0018

Kuva on otettu teknisen dokumentaation, joten yritä laskea merkkivaloja ketjussa ja jatkuva jännite, ja puku virtalähteestä.

Osoitettu kuvassa, nykyinen 350mA, se antaa meille mahdollisuuden todeta, että Garland koostuu suuritehoisia valkoinen LED, koska kuten edellä juuri mainittiin, päätavoitteena stabilointiaineen SSC0018 valonlähteitä. Jännitehäviö valkoinen LED on vajaan 3 ... 3,7. Laskemiseksi pitäisi ottaa enimmäisarvo 3.7V.

Suurin tulojännite 50V SSC0018 stabilointiainetta. Vähennä tämä arvo 5V toimintaan tarvitaan stabilisaattori jää 45B. Tämä jännite voi olla "zasvetit9raquo; 45 / 3,7 = +12,1621621 ... LEDit. Ilmeisesti tämä olisi pyöristetään 12.

LED määrä voi olla pienempi. Sitten tulojännite on vähennettävä (tässä tapauksessa lähtövirta ei muutu ja pysyy kuin 350mA säädettiin), miksi 3 LED, vaikka voimakas, sovelletaan 50V? Tällaista väärinkäyttöä voi vioittaa, koska tehokas LED ei ole halpaa. Mikä jännitettä kytkeä kolme tehokkaat LEDit halukkaita, ja ne ovat aina olemassa, he saattavat löytää itsensä.

Ohjauslaite SSC0018 nykyinen riittävän hyvä stabilointiaine. Mutta kysymys on, onko se aina välttämätöntä? Ja hinta devaysa hieman hämmentävää. Mikä sitten voi olla keino ulos tästä tilanteesta? Se on hyvin yksinkertaista. Kaunis virran vakautinta saadaan kiinteä jännite stabilointiaineita, esimerkiksi, 78xx tai LM317 sarja.

Luoda sellainen nykyinen säädin perustuu jännitteen säädin tarvitsee vain 2 kappaletta. Oikeastaan ​​stabilointiainetta ja yksittäinen vastus, jonka resistanssi ja voima auttaa laskemaan StabDesign ohjelma, joka varjostin kuviossa 14.

Kuva 14. laskeminen nykyisen säätimen kautta StabDesign ohjelma.

Ohjelma ei vaadi erityistä selitystä. Tyypin pudotusvalikko valittu tyyppi stabilointiaineena Ir linja sets haluttu virta ja painetaan painiketta Laske. Tuloksena on vastuksen resistanssi R1 ja sen tehoa. Kuviossa laskenta suoritettiin 20 mA: n virta. Tämä on silloin, kun LEDit on kytketty sarjaan. virta lasketaan samalla tavalla kuin kuviossa 12 rinnankytkentä.

LED string on kytketty sijasta RL, joka symboloi kuormitusvirran säädin. On jopa mahdollista liittää vain yksi LED. Kun katodi on kytketty GND ja anodin vastuksen R1.

Tulojännite tutkittiin nykyinen stabilointiaine on 15 ... 39B, käytetään stabilisaattorina 7812 12V jännitteen stabilointi.

Näyttäisi siltä, ​​että tässä tarina valodiodien voidaan suorittaa. Mutta vielä on LED nauhat, joita käsitellään seuraavassa artikkelissa.

Loppusanat Jos artikkeli on "Hyvä ja paha amp LEDit" on auttanut teitä, klikkaa kuvaketta sosiaalisten verkostojen ja jakaa yms linkin artikkelin ystäviesi kanssa!

Jaa tämä artikkeli ystävien kanssa:

Liity ryhmämme on sosiaalisten verkostojen:

Oikea lisääminen LED

LED - Tämä LED-valot kykenevä viemällä virta läpi. In Englanti sitä kutsutaan LED valodiodi tai LED.

Emission väri LED riippuu lisäaineita lisätään puolijohde. Näin ollen, esimerkiksi, alumiini epäpuhtauksia, helium, indium, fosfori aiheuttaa luminesenssi punaisesta keltaiseksi. Indium, gallium, typpi aiheuttaa LED sinisestä vihreäksi. Lisäämällä loisteaineen kristallin hohde, LED hehkuu valkoista valoa. Tällä hetkellä teollisuus tuottaa hehkun LEDit kaikki värit, mutta väri ei riipu väri LED kotelon, nimittäin kemiallisten lisäaineiden kristallin. LED mikä tahansa väri voi olla avoin tapaus.

Ensimmäinen LED valmistettiin 1962 yliopistossa Illinoisissa. 1990-luvun alussa paljastui LEDit, ja myöhemmin erittäin kirkas.

Se etu, että LEDit hehkulamput ei ole kiistanalaisia, nimittäin:

* Pieni virrankulutus - 10 kertaa taloudellisempaa sipulit

* Pitkä käyttöikä - jopa 11 vuotta jatkuvassa käytössä

* Korkean Kestävyys - ei pelkää tärinää ja iskuja

* Laaja valikoima värejä

* Kyky toimia matalilla jännitteillä

* Ympäristö- ja paloturvallisuus - ei ledit myrkyllisiä aineita. LEDit eivät lämpene, josta tulipalot eivät kuulu.

Kuva 1. Suunnittelu indikaattorin 5 mm LEDit

Heijastin on sijoitettu LED-siru. Tämä heijastin määrittää ensimmäinen kulma dispersion.

Sitten valo kulkee rungon läpi epoksihartsia. Saavuttaa linssi - ja heti alkaa purkaa sivulta päin kulmassa, joka riippuu linssin muotoilu, käytännössä, - 5-160 astetta.

Emittoivaa LED voidaan jakaa kahteen pääryhmään: näkyvän valon LED ja LED-infrapuna (IR) alue. Ensimmäinen käyttää indikaattoreina ja valonlähdettä, viimeinen - kauko-ohjauslaitteet, lähetin-IR-alue antureita.

Valodiodit on merkitty värikoodi (taulukko. 1). On ensin millainen LED rakenteen sen rungon (Fig. 1), ja sitten tarkentaa sitä spiraalimainen merkinnällä pöydälle.

Kuva 2. Tyypit LED koteloiden

LEDit tulevat lähes kaikki värit: punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja valkoinen. Sininen ja valkoinen LED hieman kalliimpaa kuin muut värit.

Väri LED määritetään tyypin puolijohdemateriaalista, josta se on tehty, mutta se ei värjää muovikotelo. LEDit eri värejä ovat värittömiä elin, tässä tapauksessa väri voi oppia vain sisällyttämällä se ...

Taulukko 1. merkintä LEDit

Se on järjestetty monivärinen LED vain yleensä on punainen ja vihreä samassa kuoressa, jossa on kolme jalkaa. Muuttamalla kirkkautta tai pulssien lukumäärä jokaisessa kiteiden on mahdollista saavuttaa eri värejä luminesenssin.

LEDit on kytketty virtalähteeseen positiiviseen anodi, katodi miinus. Miinus (katodi) LED on yleensä merkitty pieni elin Spila tai lyhyemmän johtopäätös, mutta poikkeuksiakin on, niin se on parempi selventää tämä seikka spesifikaatioiden tietyn LED.

Ilman mainitun merkkejä ja napaisuus voidaan määrittää empiirisesti lyhyesti kytkemällä LED syöttöjännitteen kautta vastaavan vastuksen. Tämä ei kuitenkaan ole paras tapa määrittää päin. Lisäksi, jotta termisen karkaamisen estämiseksi, LED tai vähenee voimakkaasti sen käyttöikä, on mahdotonta määrittää napaisuus "satunnaisesti" ilman virtaa rajoittavan vastuksen. Nopea testi vastus, jonka nimellinen vastus 1K on sopiva useimmille LED, jos jännite on 12V tai vähemmän.

Kytkettäessä LED napaisuus on noudatettava, muuten laite voi vioittua. Läpilyöntijännite valmistajan ohjeiden mukaisesti ja on tyypillisesti suurempi kuin 5 V yksi LED. Miksi? Kuten jo nimestä, tämä ei ole LED tasasuuntausdiodin, ja vaikka ominaisuus on kulkea virtaa yhteen suuntaan niillä on yhteistä, joiden joukossa on merkittävä ero. Jotta LED säteilee näkyvällä alueella, se on paljon laajempi välisen aukon kuin tavanomaisen diodin. Sauman leveys kielletyn kaista on suoraan riippuvainen parametri, parasiittisen diodin kuin sisäinen kapasitanssi. Jos muuttaa suuntaa nykyisen, tämä kondensaattori purkautuu, jonkin aikaa, nimeltään sulkemisaikaa, koosta riippuen säiliön. Tyhjennyksen aikana kapasiteettia, LED-siru kokee huomattavaa huippukuormat aikana garazdo enemmän aikaa kuin normaali diodi. Jos myöhemmin muuttaa suuntaa virran "oikea" tilanne toistuu. Koska sulkeminen / avaaminen aikaan tavanomaisten diodit on huomattavasti vähemmän tarvetta käyttää niitä AC piirien, mukaan lukien sarja LED: ien kanssa, vähentää negatiivista vaikutusta AC LED-siru. Jos LED tuote ei ole sisäänrakennettu suoja napaisuussuojaus, yhteysongelmiisi myös vähennä elämässä. Joissakin LED virranrajoitusvastuksen on rakennettu "tehtaalla" ja välittömästi voidaan liittää lähteeseen 12 volttia tai 5, mutta LEDit ovat suhteellisen harvinaisia ​​ja useimmiten LED on tarpeen liittää ulkoista virtaa rajoittavan vastuksen.

Meidän pitäisi välittömästi varoittaa: Älä suuntaa palkin LED suoraan silmiin (sekä toisen silmän) lähietäisyydeltä, joka voi vahingoittaa näköä.

Kaksi pääpiirteet LEDit on jännitehäviö ja virta. Tyypillisesti, LEDit on suunniteltu pakottaa 20 mA, mutta on olemassa poikkeuksia, esimerkiksi LEDit on yleensä suunniteltu chetyrehkristalnye 80 mA, koska yhdessä tapauksessa on neljä LED-puolijohdesirun, joista kukin kuluttaa 20 mA. Kunkin LED-, on sallittu syöttöjännitteen arvo Umax ja Umaxobr (vastaavasti eteenpäin ja taaksepäin sulkeumat). Kun näitä arvoja yli jännite läpilyönti tapahtuu, seurauksena, joka LED epäonnistuu. On vähintään arvo Umin jännite, jossa on LED-hehku. Valikoima sähköjännite välillä Umin ja Umax kutsutaan "työ" alueella, koska se on täällä tarjotaan työtä LED.

Virtalähde - LED-vaihtoehto ei sovelleta. LEDit eivät sellaisia ​​ominaisuuksia, joten et voi kytkeä LEDit suoraan virtalähteeseen. Korostettava, josta (vastuksen) on kytketty LED se oli suoraan yläpuolella LED jännitehäviö (eteenpäin jännite ominaisuudet ilmoitetaan syöttöjännitteen ja sen sijaan, että tavanomaisten merkkivalot vaihtelee keskimäärin 1,8-3,6 volttia).

Jännite merkintä pakkauksessa LEDien - tämä ei ole jännitettä. Tämä jännitteen lasku LED. Tämä arvo on tarpeen laskea jäljellä olevan virran, "ei pudonnut" on LED, joka osallistuu kaavan laskemiseksi vastuksen virtaa rajoittava, koska on tarpeen muuttaa sitä.

Muuttamalla Syöttöjännite vain yksi kymmenesosa voltin ilmastoidun LEDit (1,9-2 volttia) aiheuttaa viisikymmentä prosentin kasvu kautta kulkeva virta LED (20-30 milliampeeria).

Kunkin Esimerkiksi LED samanniminen sopiva jännite voi olla erilainen hänelle. Mukaan lukien useita LED, joka on saman rinnakkain ja yhdistämällä ne jännitettä, esimerkiksi 2 volttia, on vaarana, koska ominaisuudet leviämisen nopeasti ja polttaa joissakin tapauksissa nedosvetit toiset. Siksi, kun kytket ledit ei tarvitse seurata jännitteen ja virran.

Määrä virtaa LED on keskeinen parametri, ja se on tyypillisesti 10 tai 20 milliampeeria. Ei ole väliä mitä tulee jännite. Tärkeintä on, että virtaa LED piiri, mukaan nimellinen varten LED. Virta ohjataan peräkkäin aktivoitu vastus, jonka arvo lasketaan kaavalla:

R - vastuksen resistanssi ohmeina.

Upow - virtalähteen jännite voltteina.

Upad - eteenpäin jännitehäviö LED volttia (ilmoitettu vaatimukset ja on tyypillisesti alueella 2 volttia). Kun sarjakytkentä useita LED jännitehäviö lisättiin.

minä - suurin LED eteenpäin ampeereina (merkitty harakternistikah ja on yleensä joko 10 tai 20 milliampeeria, eli 0,01 tai 0,02 ampeerin). Kun yhdistää useita LED eteenpäin nykyinen ei kasva.

0,75 - luotettavuus kerroin LED.

Ei pidä myöskään unohtaa valtaa vastus. Laskea kapasiteettia voidaan kaavan mukaisesti:

P - vastus teho.

Upow - virta (rms, rms) virtalähteen jännite voltteina.

Upad - eteenpäin jännitehäviö LED volttia (ilmoitettu vaatimukset ja on tyypillisesti alueella 2 volttia). Kun sarjakytkentä useita LED jännitehäviö lisättiin. .

R - vastuksen resistanssi ohmeina.

Laskenta tokogoranichivayuschego vastus ja sen kapasiteetti yhden LED

Tyypilliset ominaisuudet LED

Tyypillisiä parametreja valkoinen LED-merkkivalo: 20 mA, jännite 3,2 V. Näin ollen, sen teho 0,06 wattia.

Katso myös pienitehoisia SMD LEDit - SMD. Hän valaistut painikkeet kännykälläsi näytön näytön, jos se on LED-taustavalaistu, yksi tehty koriste LED nauhat itseliimautuvat pohja, ja enemmän. Kaksi eniten laajennettu tyyppi: SMD 3528 ja SMD 5050. Ensimmäinen sisältää samalle sirulle kuin merkkivalot johtopäätöksiä, eli sen teho 0,06 wattia. Mutta toinen - kolme kristalli, joten se ei voi enää kutsua LED - Tämä LED kokoonpano. Yhteisnimeltään SMD 5050 LED kuitenkaan ole täysin oikea. Se - kokoonpano. Niiden yhteenlaskettu kapasiteetti vastaavasti 0,2 wattia.

Käyttöjännite LED riippuu puolijohteen materiaali, josta se on tehty, vastaavasti, on suhde LED-valon väri ja sen käyttöjännite.

Taulukko pisara LEDit jännitteet väristä riippuen

Suuruus jännitepudotuksen, kun testataan yleismittari LEDit voidaan määritellä esimerkinomaisen LED-luminesenssi väri taulukon mukaisesti.

Peräkkäinen ja rinnankytkentä LEDien

Peräkkäisessä tilassa LEDit rajoittavan vastuksen vastus lasketaan myös yhtenä LED, yksinkertaisesti pudottaa jännitteet kaikki LEDit lisätään yhteen kaavalla:

Kun sarjakytkentä LEDien on tärkeää tietää, että kaikki merkkivalot käytetyt ketjussa tulisi olla samaa merkkiä. Tämä toteamus on otettava ei sulje, mutta lakia.

Mitä saisi tietää, mikä on suurin määrä LEDit voidaan käyttää ketjun, käytä kaavaa

* Nmax - enimmäismäärä LEDien ketjussa

Upow * - syöttöjännite, kuten akkuja tai ladattavaa akkua. Voltteina.

* UBR - eteenpäin jännite LED otettu passin ominaisuuksista (tyypillisesti alueella 2-4 volttia). Voltteina.

* Kun muutat lämpötilaa ja ikääntyminen voi lisätä UBR LED. Kertoimet. 1.5 antaa liikkumavaraa tällaisessa tapauksessa.

Kun tämä laskenta "N" voi olla osakuva, esimerkiksi 5,8. Luonnollisesti et voi käyttää 5,8 LEDien pitäisi siis olla murto-osan hävittää, jättäen vain kokonaisluku, eli 5.

Rajoittavan vastuksen sarjakytkentään LEDien lasketaan samalla tavalla kuin yhdessä kierroksessa. Mutta "N", jolla on kaava lisätään toisen muuttujan - määrä LED-ketjun. On tärkeää, että merkkivaloja ketjussa on pienempi tai yhtä suuri kuin "Nmax" - suurin sallittu merkkivaloja. Yleensä se on täytettävä: N =

Karilleajo TCO laitteet ja asennus polku

Neljä päävaihetta tehtäväksi

uutissivusto

Turvajärjestelmät "> uudenvuoden Mega Kit

turvajärjestelmät

Uusi versio ohjelman budjettia

XLinkSe-2017-Universal "> Uusi versio ohjelmasta budjetista

Huolto "> Maximum kit

ylläpito

Uusi versio ohjelman budjettia

Center for Information Technology ja turvajärjestelmät

1