LED 5050 Ominaisuudet

Ominaisuudet, sovellus tai teknisiä SMD 5050 LED

Kehyksen koko SMD LED 5050 (5,0h5,0 mm) on puolijohde valonlähde, joka on tarkoitettu rakentamisen eri valaisimet. SMD 5050 toimii stabiilisti lämpötila- ja kosteus, voi kestää pitkäaikainen altistuminen auringonvalolle ja tärinää.

Rakenteellisesti SMD 5050 LED-siru koostuu kolmesta kiteitä, on ominainen. Kukin kide on kaksi erillistä ulostulo (anodi ja katodi), joka tekee mahdolliseksi säätää itsenäisesti niiden kirkkautta. Tämän led-tyyppi on valmistettu kaksi versiota: yksi-väri ja monivärinen (RGB).

Kemiallinen kaava kiteen - InGaN, eli lähtöaine on gallium nitridi, jossa lisätään indiumnitriidista. Top LED SMD 5050 valkoinen päällystetty keltainen loisteainekerros ja sitten suojattu läpinäkyvän linssin tyyppinen Vesi Kirkas silikoniyhdistettä. Yksivärinen tai yksivärisen SMD 5050 edusti päävärit: sininen, vihreä, punainen, keltainen ja valkoinen. Lisäksi valkoisen LED voi vaihdella värilämpötila ja värintoisto, joka näkyy teknisiä asiakirjoja.

Monivärinen tai RGB-LED saadaan asentamalla kiteitä kolmea eri väriä, sininen, punainen ja vihreä. Vaihtelemalla nykyisen yksi, kaksi tai kolme kristllov Samalla voit saada melkein mitä tahansa väriä valon näkyvän spektrin.

Aluksi ensisijainen käyttö SMD LED 5050 löytyy valmistuksessa LED nauhat. Kolme kiteen samaan koteloon, kuten nauha on korkea valoteho verrattuna nauha SMD 3528. Lisäksi RGB-nauha, joka perustuu kolme kide sirut ovat paljon toiminnallisia, kytkemällä kautta kolmen kanavan RGB-ohjain. Tänään suosiotaan LED-moduulit kootaan perusteella kolme elementtiä, kuten SMD 5050 virtansa 12V. Ne ovat alumiini pohja jäähdytin Jäykät muovi leikata koko ei ole enempää kuin 100 mm: n pituinen. Nämä moduulit ovat laajalti käytössä valaistus ja lightboxiin kaduilla olevan resistenttejä haitallisia ympäristövaikutuksille.

SMD LED 5050 toiminut vakaasti pitkän aikaa, kun se on sisällytetty sähköinen piiri tulisi noudattaa määritellyt vaatimukset todistuksen tuotteen. Suositeltava koko käyttövirta kolme kiteet tulisi olla 50-60 mA. Koska ylivirta paljon pidentää käyttöikää LED, kirkkaus vähennys ei ylitä 5%. 5050 koko SMD LEDit perustuu havaintoihin 5,0h5,4 mm. Kuten kuvasta nähdään, katodipuolella kulmassa kotelossa on avain. Tärkein ominaisuus LED jännitehäviö riippuu tasavirta (VAC). Esimerkiksi kaaviossa on esitetty CVC 5050 SMD LED valkoinen valo. Kiteiden alkoi hehkua, on välttämätöntä lisätä suoraan painetta arvoon 3,1V. Nimellisellä 20 mA jännitteen alenema on 3,3. Lisäksi virran voimistuminen johtaa lievään kasvuun jännite, ja sitten, sen nopea hajoaminen kiteiden kaikkine seurauksineen.

Kaavio osoittaa lämpötilan vaikutus kirkkautta. Ihanteellisesti ympäristön lämpötila (Ta) tulisi olla 25 ° C: ssa, joka vastaa laboratorioympäristössä. Käytännössä, Ta annetaan kohota 65 ° C: n luonnollinen kirkkauden menetystä 10-15%. Kulmakerroin käyrän, kun lämpötila kohoaa jälleen osoittaa, että tarvitaan lämmön poistojärjestelmä. Siksi LED nauhat SMD 5050 siru on suositeltavaa vahvistaa erikoisalumiinista profiilin.

Kuten voidaan nähdä seuraavasta kaaviosta, ensimmäisen 3000 käyttötunnin valovirta pienenee noin 5%. Teoreettisesti laskettu arvo suhteellinen valovirta aikaa enemmän kuin 3000 tuntia, käyrä on kuvaaja voidaan laajentaa säilyttäen kallistuskulma.

SMD LED 5050 sopii asennettavaksi laudalle reflow standardin JEDEC J-STD-020C. Sen runko on tehty perustuu lämpöä kestävästä polymeeristä muovia ja pystyy kestämään lämpötiloja 250 ° C: ssa Näin ollen, juotoslämpötila käsin juottamalla ei saa ylittää 300 ° C, ja juottaminen aika - 3 sekuntia. Käyttö täytyy alhaisen lämpötilan juotospasta, jonka sulamispiste on 200 ° C Kun uudelleen juotos LED suorituskyky ei ole taattu.

Eduistaan ​​huolimatta yksivärisen SMD LEDit 5050 alkoi ottaa kantoja jälkeen markkinat näyttivät voimakkaampi analogit, kuten SMD 5630 ja SMD 5730. Uuden sirut vähitellen peruselementti valmiin valaisimia: Lamput, hallitsijat ja nauhat suunniteltu suoraan yhteys 220V. Kuitenkin RGB-LEDit SMD 5050 ovat edelleen kysyntää, koska heillä ei ole yhtäläinen kannalta toiminnallisuus sen hintaluokkaan.

5050 SMD - LEDit SMD

Suurin osa uusimman sukupolven valaisimet lähteenä käytetty SMD LEDit - SMD LED. Ne voivat erota kapasiteetti, koko parametrit. Mutta joukossa koko alue on tarjota LED 5050 SMD, teknisten parametrien josta tulemme tutkimaan.

Tämä laji on valmistettu yksinomaan neliön kotelo 1,6 mm paksuus ja mitat 5x5 mm. Tämä tieto on muodossa merkinnän levitetään itse kehossa, ja tarkemmin passiin.

Toisin kuin kaikki muut lajit LED, SMD johti 5050 moduuli sisältää kolme suora lähde, joka voi olla:

 • valkoinen - erittäin kirkas suuritehoinen lamppu, joka levitetään ohut kerros fosforin ;;
 • väri - väristä riippuen moduulin tyyppejä voidaan vaihdella. Myös, loisteainekerros levitetään;
 • väri - RGB 5050 punaista, vihreää ja sinistä väriä.

Käyttöä varten. Mikä on fosfori? Tämä kemiallinen yhdiste, joka kykenee akkumuloimaan valon muistia ja muuntaa absorboituneen säteilyn lämmöksi.

LEDit SMD5050 ja SMD3528

Kaikki valot luminesenssin, eli imevät lampun ja muuntaa sen hehkua kuin aurinko. Värilämpötila voi vaihdella 2800 ° K 12000 ° K, riippuen lampun. Tietoja - värilämpötila Sun on 5000 ° K.

Väri SMD 5050 lähteet lähettävät vain yhden värin, ja miksi niitä kutsutaan yksivärinen - se voi olla lämmin keltainen, punainen, vihreä tai sininen.

RGB SMD kokoonpano on jo jäsen LEDit kolme väriä - punainen (R), vihreän (G) ja sininen (B), joka on kytketty samaan aikaan antaa ulos valkoista valoa. Säädettäessä intensiteetti yksittäisen tuotteen, voit saada minkä tahansa värin näkyvän spektrin ihmissilmällä.

Miten määritellään merkinnän värin

Kukin laitekohtaisia ​​tietoja heijastuu samantyyppisiä, joka sisältää tietoja tyyppiä, väri, värilämpötila ja aallonpituus.

Tässä tapauksessa nimitystä "hh9raquo; sisältää tietoja värilämpötilan Kelvin (astetta cm. kuviossa) ja valon aallonpituus.

Tuotteen parametrit ovat aina samat - kyseessä 5h5h1,6 millimetriä. Tehty useimmiten kuumuutta kestävästä muovista, yhtenäisen mallin - lasista. Kääntöpuolella runko on poistuu LED-lamppuja, joiden väliin on kiinnitetty metallialusta yhtenäisiä lämmöntuotto.

Ilman metallialusta siru lamppu ylikuumenemisen ja epäonnistuu.

Ymmärtää johtaminen, insinöörit ovat kehittäneet erityisen ledklyuch viistetyn kulman osoittaen katodi. Sulkemalla kiteet linssi, joka on valmistettu optisesti läpinäkyvän tiivistysmassalla ja epoksi valu.

Erittelyt LED SMD 5050

LED 5050, jonka ominaisuudet eivät ole yhtenäisiä, sisältyy valikoima valmistajien erikoistunut jääpeitteen. Ainoa yhteinen parametri on ainoa muoto kotelon - neliö, ja sen mitat - 5h5h1,6 mm. Kaikki muut parametrit riippuvat ja väri lampun itse. Eristää vain rajoitettu tekniset tiedot (sallitun rajan):

 • virrankulutus - 25 mA;
 • jännite-ero - 1,8-3,4 V;
 • virtausnopeus - 500-4500 mcd;
 • säteily kulma - 0-1209deg ;;
 • Korkea lämpötila - 60 ° C: ssa

Ostaessaan kyseisiä tuotteita, on välttämätöntä kiinnittää huomiota teknisten parametrien. Vakavat suuret valmistajat tarkasti ja selkeästi annettava yksityiskohtaiset tiedot, kun taas jotkut lähinnä kiinalaisten yritysten päinvastoin suuresti vääristää sitä.

Jos lamppu jää tarvittava massan hankinta ja tekninen epävarma, suosittelemme suorittamaan fotometrisiä testit useita yksittäisiä näytteitä.

Jopa yhdessä erässä tekniset parametrit voivat vaihdella huomattavasti, puhumattakaan tuotteita eri yrityksissä. Riippumatta merkkivaloja, yritä tilata yhdestä paikasta ja samaan aikaan.

VIDEO: Diodi Ribbon SMD 5050 ja 3528 - vertailu

Valkoinen ja väri LED Strip

Virtausnopeus, lämpötila ja aallonpituus päälle laajentaa koskemaan SMD 5050 ja tuottaa niiden perusteella LED-nauhat. Ne voivat myös olla valkoinen, yksivärinen (väri) tai RGB. Tämä vaihtoehto käyttää suuren suosion yhdistämällä auttaa yksinkertaistamaan asennusta ja vähentää aikaa asentaa. Kun tätä nauhaa kytkemättä RGB-ohjain ei ole suositeltavaa.

Vastaa tähän kysymykseen on vaikeaa, koska tämä vaihtoehto - joka on parempi - lämmin ja pehmeä. Teho 5730 mukaan useita kertaluokkia suurempi - lopullisessa suunnittelussa jokainen LED näkyy yhtenä valopilkku. 5050, päinvastoin, juuri sen vuoksi, alentunut kyky antaa yhtenäinen hehku, joka on visuaalisesti nähdään koko taajuuskaistalle.

Se vaihtelee myös antanut 5730 virtausta niin tehokasta käyttöä tällaisten lähteiden erilliseen kalusteet, valaisimet ja jopa valonheittimet. Tämän tyyppinen moduuli ei sovellu valmistukseen LED nauhat.

Smd-LEDit järjestelmän ja liittymismenetelmän mukaan eivät poikkea samanlaisista näytteistä. Jokaiselle yksittäiselle elementille jännite on 3,5 V, sinun on vain liitettävä se sarjaan sopivan vastuksen pakolliseen käyttöön.

Rinnakkaisliitännällä, ottaen huomioon parametrien eron, kokonaisuus ottaa yhden LEDin ja polttaa nopeasti. Seuraavaksi tulevat seuraavan kerran ja niin edelleen loppuun asti. Vain sarjaliitäntä.

Monokromaatti- ja RGB-näytteen liitäntä eroaa. Jos ensimmäiset kytketään sarjaan, kukin moduuli järjestyksessä, sitten toisessa - myös peräkkäin, mutta jokainen yksittäinen väri on heti kolmesta moduulista. Ja siinä ja toisessa tapauksessa on tarpeen käyttää nykyisen tyhjennysvastuksen - yksi jokaiselle piiriin.

Tämä liitäntätapa on vain yksi miinus - jos yksi LED ei toimi, koko virtapiiri sammuu. Sama havaitaan, jos vastus puhaltaa. Se muistuttaa vanhoista neuvostoliittokuvioista, kun jouduin soimaan jokaisen pientä pullaa etsimään poltettua.

Pinpointing-tuotannossa ei harjoiteta, vain kerran koko sarja. Kotona ei ole tällaista mahdollisuutta, joten voit käyttää juotosraudasta seuraavia:

 • sauman lämpötila ei ole korkeampi kuin 300 °;
 • ruumiin lämpötila juotoshetkellä 260 °: een;
 • kontaktiaika - 7-9 sekuntia;
 • Ennen kuin aloitat, määritä napaisuus.

Joku yrittää muodostaa elementtejä jään ilmiö, mutta rehellisesti sanottuna, ei ole hyvä idea, sitä enemmän sinun täytyy etsiä matalan lämpötilan juotospasta. Liian suuri pinta-ala, tässä tapauksessa juotosrauta toimii enemmän koruja.

Lopuksi huomaamme, että vaikka diodit smd 5050: n ominaispiirteet ovat huonompia kuin nykyaikaiset näytteet, niitä ei poisteta tuotannosta. Lumia ja valaisimia ei ole perusteltu, sillä päätuotanto on siirtynyt LED-nauhojen tuottamiseen tällaisilla elementeillä. Ne osoittavat hyvää teknistä ja energiatulosta, ja ne ovat siksi edelleen suosittuja ja suosittuja kotitalous- ja viihdealalla.

VIDEO: Kuinka juottaa pienet LEDit

Nolla siirtyy kytkimeen, vaiheeseen laitteeseen. Jos kytket taaksepäin, lamppu ei pala.

 • 25.11.2017 »Wolta virallinen verkkosivusto: LED-valaisimet ja niiden lajikkeet

  Ja täällä Englannissa hehkulamput ovat kiellettyjä. Saksassa tiedän myös. Ei vain et voi ostaa.

 • 09/16/2017 »Wolta virallinen sivusto: LED-valaisimet ja niiden lajikkeet

  Ostin Voltov-lamppukynttilät. Sucks täynnä. Polta yksi kerrallaan - stand stabilizers ,.

 • 09/17/2017 »Sähköstandardi: valaisimet, valaisimet, katuvalaistus

  Volodya, ota tasainen ruuvimeisseli ja sisärengas napsahtaa alas, lopulta lamppu on yksinkertainen.

 • SMD 5050 LEDit: tekniset tiedot ja kuvaus

  Monissa nykyaikaisissa valaistuslaitteissa käytetään valonlähteinä SMD LED -laitteita (pinta-asennetut LEDit). Alalla tuotetaan SMD-LEDejä eri kokoja, kapasiteetteja ja värejä. Yksi yleisimmistä pinta-asennusta varten on SMD 5050 LED, joiden tekniset ominaisuudet ja sovellusominaisuudet käsitellään tässä materiaalissa.

  LED SMD 5050 on saatavana neliön 5x5 mm pakkauksessa, joka näkyy laitteen merkinnän digitaalisessa indeksissä. Rungon korkeus on 1,6 mm.

  Toisin kuin muut LEDit, 5050 on LED-moduuli, joka ei sisällä yhtä mutta kolmea LED-valoa. Moduulityypistä riippuen LEDit voivat olla valkoisia, yksivärisiä (väri) tai kolme eri väriä - RGB-moduuleja.

  Valkoiset ledit ovat erittäin kirkkaan sininen LED päällystetty fosforikerroksella. Fosfori absorboi monokromaattista valoa ja tuottaa valoa, jonka spektrikoostumus on lähellä aurinkoenergiaa. LED-tyypistä riippuen se voi lähettää spektrin, jonka valo on 2800K - 12000K.

  Yksiväriset kokoonpanot SMD 5050 voivat lähettää punaista, sinistä, vihreää tai keltaista valoa.

  RGB SMD-LEDit neliön 5050 kotelossa koostuvat punaisista, vihreistä ja sinisistä valodiodeista (Red, GReen Blue). Säätämällä RGB-moduulin kolmen värin säteilynvoimakkuutta saat näkyviin näkyvässä valaistuksessa valkoisen valon tai eri värisävyt.

  Väri, joka lähettää SMD 5050: n, on merkitty seuraavasti:

  • SMD Wxx 5050 - valkoinen;
  • SMD Rxx 5050 - punainen;
  • SMD Gxx 5050 - vihreä;
  • SMD Bxx 5050 - sininen;
  • SMD Yxx 5050 - keltainen;
  • SMD RGB 5050 RGB LED

  Riippuu LED-tyypistä symbolien sijaan xx voi olla merkintöjä, jotka heijastavat valkoisten LEDien värilämpötilaa tai värillisten LEDien aallonpituutta.

  On jo mainittu, että LED SMD 5050 on saatavana neliön 5x5x1.6 mm kotelo, joka on valmistettu lämpöä kestävästä muovista. Kotelon pohjalla on kolme LED-valoa. LED-liittimien väliin asennetaan metallisirisubstraatteja, jotka edistävät lämmön hukkumista.

  Moduulin kotelon LED-johtojen tarkoituksen määrittämiseksi on avain, joka on tehty jonkin kulman viisteen muodossa. Avain osoittaa LEDien katodit. Kiteiden peittävä linssi on läpinäkyvää epoksiyhdistettä.

  LED 5050 on monen valmistajan valmistaja. Siksi näiden laitteiden moduulin kokoa lukuun ottamatta ei ole tiukkoja standardeja. Lisäksi tällaiset diodiparametrit, kuten kulutettu virta, suorat käyttöjännite, teho, valoteho ja valovirta, riippuvat suoraan LED-väristä. Yleensä nämä parametrit ovat alueella:

  • Kulunut virta - enintään 25 mA;
  • jännitehäviö yli diodin välillä 1,8 V - 3,4 V;
  • valon voimakkuus 500 mcd - 4500 mcd;
  • valon diffuusion kulma on 120 °;
  • käyttölämpötila 65 o С.

  Kun valitaan valoa lähettäviä diodeja massasovellukseen, on syytä tutkia tarkasti jokaisen valmistajan LED 5050 -eristetietokanta. Valitettavasti vähemmän tunnetut kiinalaiset valmistajat ovat pahoillaan siitä, että he tietoisesti yliarvioivat laitteidensa parametrit.

  Tästä syystä vaatimustenmukaisuuden täydellinen luottamus johti ilmoitettuihin ominaisuuksiin, on parempi tehdä näytteiden fotometrisiä testejä. Myös parametrien leviämisen vuoksi ei ole toivottavaa käyttää eri valmistajien LED-valoja yhdestä tuotteesta.

  Viime vuosina LED 5050 käytetään useimmiten LED-nauhojen valmistukseen, kun taas käytetään sekä valkoisia että värillisiä ledit. Erityisen kätevää ovat LED 5050 RGB-nauhojen valmistamiseen, koska kolme moduuliin sijoitettua LED-valodiodia säästää aikaa kokoonpanoon. Lisäksi monet valmistajat tuottavat RGB-ohjaimia, jotka on suunnattu tämäntyyppisiin LED-valoihin.

  Joskus he kysyvät, mitkä LEDit ovat parempia kuin 5050 tai 5730? Kysymyksen tämä muotoilu ei ole täysin oikea. Tosiasia on, että 5730: n valoa lähettävät diodit ovat paljon tehokkaampia kuin 5050-luvulla. Valo- ja tehohäviön tuotos on lähes suuruusluokkaa suurempi. 5730 led-nauhalle visuaalisesti katsotaan erillisiksi kirkkaiksi hehkuviksi pisteiksi. Sitä vastoin SMD 5050 antaa tasaisen valovoiman jatkuvan nauhan. 5730 on sopivampi käyttää LED-lampun valonlähteinä.

  Lisäys- ja asennusmenetelmät

  Kun otetaan huomioon, että erillinen LED 5050: n suora jännitehäviö ei ole yli 3,5 V, on suositeltavaa sisällyttää kolme LED-sarjaa sarjaan yhdellä virranrajoittimella. Tämä kytkentäpiiri sallii valoa lähettävien diodimoduulien virran 12 voltin DC-virtalähteestä.

  Kun käytetään valkoisia tai yksivärisiä kokoonpanoja, yksi moduulin ledistä kuuluu tavallisesti peräkkäin. SMD RGB 5050: n tapauksessa samanväriset LEDit on kytketty sarjaan kolmesta eri moduulista. Kummassakin tapauksessa jokaisessa laitteessa on yksi sammutusvastus.

  Sarjaliitännän edut ovat sekä säästövastuksissa että energian säästämisessä. Näillä eduilla on taantuma. Resistorin tai jonkin diodin vikaantuessa koko ketju sammuu.

  Kuinka juottaa SMD 5050? Tehtaalla 5050 asetetaan ryhmän juottamalla. Pienessä studio tai kotiin, voit käyttää hiustenkuivaajaa juotin. Kun käytät hiustenkuivaajaa, on parempi käyttää matalan lämpötilan juotospastetta. Jos asentamiseksi SMD juottamiseen 5050 käytetään, juotoskärjen lämpötila ei saa ylittää 300 ° C ja lämmitys kehon diodi ei saa olla suurempi kuin 260 C juottaminen aikaa ei enemmän kuin 10 sekuntia. Ennen juottamisen aloittamista, älä unohda ensin määrittää LED-napaisuutta.

  Selvyyden vuoksi, ehdotamme nähdä videon, jonka tekijä on tehnyt lamppu talon perusteella 22 LED 5050. Kirjoittajan mukaan lamppu kuluttaa vain 4,2 wattia jännitteellä 222 volttia (mitattuna wattimittarin).

  Yhteenvetona voimme sanoa, että kirkkaammat ja tehokkaammat LEDit eivät syrjäyttäneet SMD 5050: ta markkinoilta. Ainoastaan ​​niiden laajuus on siirtynyt kohti LED-nauhojen tuotantoa. LED 5050: n kokeiltu tekniikka, hyvät valaistus- ja energiaominaisuudet mahdollistavat luotettavien ja energiatehokkaiden valaistustuotteiden tuottamisen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Siirry työkalupalkkiin