Lattian lämmitys puutalossa

Moderni puutalo

Puuportaan rakentamiseen käytettävien lämpöeristysmateriaalien tulee olla useita ominaisuuksia, joihin ei ainoastaan ​​huoneen mikroilmasto ole riippuvainen vaan myös turvallisuus sen käytön aikana. Näitä ovat:

3. turvallisuus ihmisten terveydelle.

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Lämpenemismenetelmän valinta kussakin tapauksessa tulisi lähestyä erikseen.

Valmistelutyö ja eristyksen suorituskyky

Jopa uuden taloprojektin tai olemassa olevan rakennuksen lämpenemisen aikana pitäisi ajatella kaksitasoisen kerroksen luomista:

1. ensimmäinen taso (karkea), johon lämpöeristyskerrokset asetetaan tulevaisuudessa. Se koostuu palkkeihin kiinnitetyistä karkeista levyistä;

2. Toinen taso (viimeistely) toimii perustana päällysteen päällystämiselle, tai hän itse tulee.

Viimeinen vaihe on viimeistelylokeron asennus.

Yleisimpien lämpöeristemateriaalien ominaisuudet

Puuhaurus - käytettävissä oleva materiaali, joka on puunjalostusteollisuuden sivutuote. Niitä voidaan käyttää itsenäisenä lämmöneristysmateriaalina ja perustana erilaisten seosten valmistukseen, joihin voi kuulua esimerkiksi sementtiä tai hiekkaa.

Lattian lämmitys sahanpurulla

On olemassa useita sen tyyppejä:

Tällaiset jakeet eroavat toisistaan ​​muodon, koon ja lämmönjohtavuustekijän arvon mukaan. Kuitenkin tehokkaimman eristeen saavuttamiseksi se käyttää niiden seosta.

Lattian lämpöeristys laajennetulla savella

✓ voidaan käyttää melko laa- jalla lämpötila-alueella;

✓ ei haittaa ihmisten terveyttä;

✓ Hyönteisille ja jyrsijöille houkutteleva;

✓ on ominaista erinomaiset ääni- ja lämmöneristysominaisuudet.

Mutta se imeytyy helposti kosteuteen, koska tällaisen eristyksen laatu voi vähentyä merkittävästi. Tämä ongelma ratkaistaan ​​asettamalla hydro- ja höyrysulku.

Sardeldiota voidaan käyttää itsenäisenä lämmöneristysmateriaalina ja sekoittaa se sementtiliuokseen.

1. lasivilla (lasivilla);

2. kivi (basaltti) puuvilla;

3. Kuonanvilla.

• vastustuskyky merkittäviin lämpötilan muutoksiin;

• korkeat äänieristysominaisuudet;

• homeen, sienten, jyrsijöiden ja pienien hyönteisten puuttuminen.

Sulatettu mineraalivilla

On tärkeää, että asennettaessa lattian viimeistelyn tasoa on vältettävä mineraalivillan rypistymistä tai keinotekoista tiivistämistä. Muussa tapauksessa tällaisen eristyksen tehokkuus vähenee merkittävästi.

Tärkeää: Kun käytät mineraalivillaa, sinun on käytettävä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita (lasit, käsineet, hengityssuojain).

Styroksi on asetettu viivojen väliin

Tiedot: laita penofoli tarvitsevat kalvopuoli ylöspäin. Samaan aikaan lämpö palautuu huoneeseen.

Lattian lämmitys puutalolta alhaalta

Yksi puun yksityisessä talossa asuvista ongelmista on kylmä kerros. Tosiasia on, että alhaisen lämpötilan ilmavirrat pudota alas, maa on myös viileä. Tee kodista kodikas, lämmin ja mukava suojaamaan sitä jäätymiseltä, mikä auttaa lämmittämään lattiapäällysteen, joka toteutetaan erilaisten materiaalien avulla.

Miten eristää lattia puutalolta alhaalta

On tunnettua, että talo on kaikkien ihmisten linnoitus, joten sen pitäisi aina olla kodikas ja lämmin. Yksi tapa muuttaa asuintilaa on eristää lattia puutalolta pohjasta. Saadaksesi positiivisen tuloksen, sinun tulee lukea huolellisesti tuotteiden eristysvalikoima, oppia ominaisuuksia, valita paras vaihtoehto ja asentaa se.

Lämmöneristyskerroksen asennus erotetaan useista spesifisistä vivahteista:

 1. Puuportaan lattian kaksikerroksinen eristys on tarpeen pohjasta. On välttämätöntä vähentää karkean pohjan kautta kulkevan lämmön menetystä. Yleensä lattia on tehty tavallisista lankkuista, jotka on asennettu toisiinsa. Pinta kärsii voimakkaasta kosteuden ja alhaisen lämpötilan vaikutuksesta maasta, joten rakennusaineita on käsiteltävä etukäteen erikoistyökalulla.
 2. Koska puu imee hyvin nesteitä, tarvitaan vedenpitävyys. Ennen kuin alat eristää lattian puiset kannet, on suositeltavaa asettaa yksipuolinen kuitu.
 3. Lattianeristeen tuotteet puuportaan pohjasta eivät saisi muuttaa ominaisuuksia, kun ne koskettavat puuta.

Millainen eristys on parempi puun talon lattiaan

Hyvin usein kuluttajat ajattelevat, mikä materiaali on kannattavampaa käyttää kylmän lattian eristämiseen puutalossa pohjasta. Eristeiden valinta riippuu tällaisista tekijöistä: huoneen koosta, pinnan tyypistä, puusta, ilmastosta, hinnasta. On heti sanottava, että kallis viimeistelymateriaali ei aina ole paras laatu ja voi yksinkertaisesti olla sopiva tietylle rakennukselle. Oikean valinnan tekemiseksi on suositeltavaa selvittää, millaisia ​​eristäviä lattiamateriaaleja on, tutkia niiden ominaisuuksia ja etuja.

Nykyaikaisen lämpöeristyksen valikoima on hyvin laaja. Tuotteita voi olla kooltaan, ominaisuuksiltaan, asennustekniikoiltaan ja niin edelleen. Puutaloiden lattioiden lämmitys toteutetaan usein tällaisilla rakennusmateriaaleilla: mineraalivilla, laajennettu savi, vaahto, vaahto (polystyreeni vaahto), polyuretaanivaahto, sahanpuru, vaahto. Eristävän kerroksen valinta riippuu rakennuksen omistajan yksilöllisistä mieltymyksistä ja lattian ominaisuuksista. Kuinka lämmittää lattia puutalossa rakennuksen rakentamisessa tai asunnon kunnostamisessa?

Puun kylmä lattia on usein eristetty mineraalivillalla. Tämän tyyppinen tiiviste on saatavana joustavina mattoja tai vahvoja paneeleita. Materiaali on sijoitettava kerrokseksi. Mineraalivillan tärkeimmät edut:

 • korkea ääni- ja lämmöneristys;
 • pitkäkestoinen käytännön käyttö;
 • palonkestävyys ja korkea kosteus;
 • edulliset kustannukset;
 • ekologinen yhteensopivuus;
 • tällainen eristys on vaurioitunut: mekaaniset ja kemialliset vaikutukset.

Ihanteellinen puulattian tiivisteeseen, jonka huokoset peittävät ilman ja kaasun eristykseen - se on polyuretaanivaahtoa. Tämä solumateriaali on pieni massa, mutta se pitää lämpöä hyvin. Tällainen lämmitin on yhtä kestävä kuin sieni, muotti ei pelkää putrefaction, se ei voi vaikuttaa happoihin. Polyuretaanivaahtoa levitetään erikoistekniikoiden avulla ja sille on tunnusomaista hyvä tarttuvuus (tarttuvuus pinnalle). Tämän tyyppisen lämpöeristyksen ansiosta on mahdollista eristää minkä tahansa muotoisen lattian muodostamatta nivelet.

Lattialämmöneristys vaahtoa (laajennettua polystyreeniä) varten on luonteenomaista runsaasti plusseja. Materiaalin rakenne antaa höyryn läpäisevyyden ja lämmönjohtavuuden, palonkestävyyden, luotettavuuden, kemiallisten ja biologisten tekijöiden vastustuskyvyn alhaisen tason. Laajennetulla polystyreenillä on pitkä käyttöikä ja sen ominaisuudet säilyvät pitkään. Tärkein haittapuoli on se, että tiiviste imee jotain nestettä, joka voi vaikuttaa tiettyihin ominaisuuksiin.

Puulattian lämpöeristys suoritetaan myös penokleksomilla - erittäin kevyt polymeerinen homogeeninen materiaali, joka ei aiheuta kuormitusta rakennuksen pohjaan. Se on valmistettu suulakepuristusmenetelmällä - sulan raaka-aineen suulakepuristus muodostavan suulakepuristimen uraan (erikoislaitteet). Penoplex on erittäin kestävä, kestävä ja pitkäikäinen, ja siinä on pieni kosteuden imeytyminen ja palaminen.

Puulattian lämpöeristys voidaan tehdä laajennetun savi - löysät, huokoiset tuotteet, jotka koostuvat pienistä pyöreistä palloista. Lämpöeristys tehdään polttamalla liuskekiveä tai savea erikoisuunissa. Savirauta puun lattian lämmön säilyttämiseksi viittaa voimakkaisiin ja ympäristöystävällisiin materiaaleihin. Se on korkea äänieristys, palonkestävyys, pakkasenkestävyys. On yksi merkittävä haitta: tietyn ajan kuluttua laajennettu savi tiivistetään oman painonsa painon alla ja menettää lämpöeristyksen laadun.

Rullaustyyppinen lämmitin puulattialle, joka on valmistettu vaahtopolyeteenistä, joka on päällystetty alumiinifoliolla - on penofoli. Tämä tiiviste ei ole kovin paksu (3-10 mm), mutta se tekee hyvää lämpöä eikä tarvitse asettaa ylimääräistä höyrysulkua. Koostumuksensa vuoksi penofolilla on useita haittoja: kalvo voi "syödä" ruostetta ja polyeteeni lopulta menettää voimaa.

Asennustekniikka

Luotettava ja tehokas vaihtoehto lämmittimen asentamiseksi puupäällysteeseen pohjasta on asennus lokiin - ristikappaleisiin (tangot), joihin lattiapäällyste on sijoitettu.

 1. Ensinnäkin tiilen pohjalla on kiinteät lokit, joiden etäisyys on 1-1,2 metriä (kuten kuvassa).
 2. Alhaalta epätasaisista levyistä lastulevyä tai paksua vaneria on asennettu itsekierteittävin ruuvein. Tämä on tarpeen eristyksen asettamiseksi.
 3. Lämpenemismateriaali asetetaan pinnalle viivojen väliin. Tämän lämmöneristyskerroksen paksuus on monipuolinen, joten sinun on suunnattava poikittaisten levyjen mittasuhteet (viive).
 4. Tiivisteen päälle asetetaan vesitiiviys (esimerkiksi polyeteenikalvo). Tämäntyyppistä materiaalia ei aina käytetä, koska jotkin eristeet eristävät itseensä kosteutta.
 5. Asennuksen viimeinen vaihe on vanhan tai uuden lattian elementtien asennus alakerrassa.

Mistä tilata ja kuinka paljon kerrosten lämpöeristys?

Voit ostaa tuotteita, joilla voit lämmittää kylmää puulattiaa, eri paikoissa: rakennusmarkkinoilla, erikoismyymälöissä, Internet-resurssien kautta. Alla on taulukko, jossa arvioitu keskimääräinen hinta maassa:

Puutaloiden lattioiden eristysominaisuudet

Puutalo vaatii erityisen huolellista lämpösuojausta, koska jos lämpötila-kosteus on rikki, puu alkaa ryöstää ja menettää lujuutensa. Estää tämä auttaa tehokkaaseen eristämiseen. Ennen kuin aloitat työn suojelemiseksi kylmältä, sinun on selvitettävä, kuinka viisaasti eristää lattia yksittäisessä puutalossa.

Puuta verrattuna betonimateriaalissa on tarpeeksi lämmintä, mutta rakentamiseen rungon omakotitalon tai talon baari kädet ei ole aina mahdollista saavuttaa järkevä tasapaino suunnittelu paksuus lujuus ja lämmönjohtavuus. Vähentää kulutusta materiaalien seinissä ja perustukset, eristys tarvitaan. Suorittamaan työtä lämpeneminen on mahdollista sekä vanhan, kauan sitten otettu käyttöön rakennus ja uudisrakentaminen.

Lämpeneminen lattian puutalossa voi estää seuraavia ongelmia:

 • ulkonäkö liiallisen kosteuden huoneessa;
 • lämpötilan alentaminen työtä;
 • kondensaatio, jonka vuoksi muotin näkyy;
 • sienen ilmaantumista ja muiden mikro-organismien vaarallisia ihmisille;
 • lisäämällä lämmitys kustannukset;
 • tuhoaminen puurakenteiden sisällä.

Työllä käsillään, voit pienentää merkittävästi kustannuksia. Nyt on olemassa erilaisia ​​materiaaleja, joiden käyttö ei vaadi erityistä ammattitaitoa.

Ajo kaikki lämpö puutalon

Seuraavat rakenteet ovat suojelun tarpeessa:

 1. kakku kylmä kellarikerroksen;
 2. ullakkokerros;
 3. Mid-pohjaratkaisu.

Tämä suoritusmuoto interstorey materiaalia käytetään äänen eristys. Tässä tapauksessa on välttämätöntä saada aikaan kerroksen paksuus on 3-5 cm.

Lämpeneminen kerroksessa ensimmäisessä kerroksessa puutalossa takaa hyvän asumisviihtyvyyden. Useimmat lämpöhäviöitä muodostuu katon läpi ylemmässä kerroksessa, joten sinun täytyy eriste on valittu ja on pinottu oikein.

Materiaalit työtä

Jotta kunnolla eristää lattian puutalossa, kannattaa valita laadukas eristys, jolla on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Lämpeneminen voidaan tehdä joko rakennuksen sisällä, ja kylmä ilma.

Lämmittämiseen käsiäsi ullakkokerroksessa tai kellarissa alla on parempi käyttää kevyitä materiaaleja, jotka on kirjattu pohjaan laatan kakku ilman ongelmia. Tässä tapauksessa se olisi oikein käyttää:

Nämä materiaalit antamaan mahdollisimman mukavasti työtä lämpeneminen kattoon käsillään.

Vaikka eristävä puutalo, talot puuta tai lokit, voit tehdä työtä sisäpuolelta lattiaan ensimmäisessä kerroksessa ja ulos viimeiseen. Tällöin parhaiten lämmittämällä palkkeihin tai palkkeja, koska se estää lähetyksen kuormitus hauras materiaali. Seuraavia materiaaleja voidaan käyttää tämäntyyppistä työtä:

Lisätietoja weatherization puru ja kevytsoran löytyy artikkeleita "Warming kevytsorarakeiden lattiat" ja "Lämmitystyöt lattia sahanpurua." Näillä materiaaleilla on etuja, kuten luonnollista alkuperää ja edullisia, joten jos haluat vähentää kustannuksia rakentaminen tai eristyksen vanhassa rakennuksessa ja antamaan täyden ympäristöystävällisyys, on parempi käyttää niitä. Ne ovat kuitenkin vähemmän valmistettavissa muihin materiaaleihin verrattuna.

Äskettäin se on saamassa suosiota keinona lämpeneminen lattia vaahto (polyuretaanivaahdosta). Tämä menetelmä on sen alhainen monimutkaisuus ja korkea hyötysuhde.

Lämpeneminen lattian polystyreenivaahto on myös huomionarvoista koska suhteellisen edullisia materiaalia ja helppo asennus. Menetelmä lämpeneminen lattian Penoplex (suulakepuristettua polystyreeniä) on vähemmän suosittu parketit, koska korkeat kustannukset materiaalia - se sopii paremmin eristyksen alle perän.

On tärkeää asettaa lämmittimen noudattamiseen pätevän kaikki kerrokset. Kakku kerros eristys ullakon lattiat, lattia ensimmäisessä tai toisessa kerroksessa ei ole aina näkyvissä, mutta merkittäviä eroja.

Lämpeneminen kerroksessa ensimmäisessä kerroksessa alhaalta

Tällöin työskenneltäessä kädet materiaalien kunnolla pinottu seuraavassa järjestyksessä:

Materiaalin talonrakennusta tai puun runko on kiinnitetty palkit. Kun se on tehty arkistointi. Kuten suojan kosteutta ja höyry voi olla tavanomainen muovikalvo. Koska toisen suoritusmuodon vedenpitäväksi soveltaa vedenpitävä kalvo. Jos laitat kaikki kerrokset oikein, suunnittelu on turvallinen ja hyvin näkökulmasta lämpötekniikka- suojata kylmältä.

Tämä menetelmä on hyvin työvoimavaltaista ja sitä sovelletaan vain jos ei ole mahdollista lämpenee sisältä.

Myös eristävä pohja on täydellinen menetelmä lämpöeristyksen laatan vaahto.

Lämpöeristys lattian sisällä ensimmäisessä kerroksessa

Työskenneltävä katossa melko epämiellyttävä, niin rakentamiseen kehyksen talon baari tai rakennuksia esiintyvät usein eristyslaatta ensimmäisessä kerroksessa päälle palkkien. Tässä tapauksessa, lisäksi edellä luetelluista aineista voidaan käyttää löysä, kuten sahanpuru, kevytsoran. Aikana lämpeneminen kätensä kunnolla kiinnittävän kaikki kerrokset seuraavassa järjestyksessä:

Höyrynsulku olisi sijoitettava rakennuksen sisällä, joten se toimii oikein, vaurion ehkäisyyn päällekkäisyyden palkkien palkki.

Lämpöeristys lattialaattojen

. Ensimmäisessä tapauksessa kyse ilmalämmitin vaimentaa melua: ihmisen puhetta, musiikkia jne Toisessa tapauksessa rakentaminen myös hyvin eristetty iskumelua - vaiheita, hyppääminen, jne

Toimivaltainen mezheetazhnyh eristys laatat - avain mukavan oleskelun kaikille perheenjäsenille.

Lämpöeristys ylimmässä kerroksessa katto sisäpuolelta

Asennus lämmitin sisällä ei suojaa mahdollisimman rakenteiden, mutta sitä voidaan käyttää toisen suoritusmuodon lämmittimen asennuksen. Tässä tapauksessa lämmitin on asennettu pohjaan palkkien päällekkäin. Se on oikea paikka kerrosten tässä järjestyksessä:

 1. höyrysulku;
 2. eristys;
 3. vedenpitäväksi;
 4. lattia rakenne palkkien.

Kun kokoavat ja korjaus puurunkoinen talo, kotiin baari tai kirjaudu ullakon eristyksen paremmalta menoja edellä. Tällainen menetelmä on seuraavat edut:

 • helppo asennus;
 • mahdollisuus käyttää edullisia irtotavaran;
 • toimivaltaisen lämpösuojan;
 • lämpeneminen ei ole pelkästään tilaa, vaan myös palkkien päällekkäin kotona baari tai kehys;
 • tiivistymisen estämiseksi laatan paksuus.

Toimittamaan toimivaltaisille suojakerrokset on pinottu seuraavassa järjestyksessä alhaalta ylöspäin:

 1. pohjarakenne;
 2. höyrysulku;
 3. eristävää materiaalia;
 4. vedeneristys.

Se riittää vedenpitäväksi polyeteenikalvon, mutta toisena, vakavampi suoritusmuodossa, kattotiiliä materiaalia voidaan käyttää. Rakentamalla talon baari tai runkorakenne, voit lukea artikkelin "lämpeneminen ullakon katon puupalkeilla."

Tehtävä täydellinen rakenteellinen analyysi Terminen Frame kotiin tai rakennuksen baari, ei välttämättä ole rakennusalan koulutusta. Kun laskenta on tärkeää tietää paksuus kaikki kerrokset kakku, ja niiden lämmönjohtavuus. Se on helppoa selvittää.

Lisäksi verkko voi löytää ohjelma "The Mansion", joka on julkista.

Laskelma suorittavat asianmukaista eristystä talon baari ja estää ylitys materiaaleja. Kaikki laskelmat perustuvat etsivät lähdetiedot tuskin kestää yli puoli tuntia. Tavallisesti tällaiset kerrokset kuin eristys, höyrynsulku ei ole otettu huomioon.

Toimivaltaisten valintamenetelmä lämpenemisen, materiaalin tyyppi ja sen paksuus voi poistaa monia ongelmia toiminnassa. Rakentamisen monikerroksisia asuinrakennusten, kysymys eriste ei tule esille: se on välttämättä tarpeen. Asianmukainen valinta ja paksuus läsnäolo toimenpiteiden lämpösuoja kerros, ullakon lattia ja seinät testataan asiantuntemusta, joka näkee nämä laskelmat samalla tasolla laskelmat voimaa.

Vuonna kukaan tarkistaa läsnäolo yksityisen asuntorakentamisen Eristysrakenteen, mutta se ei tee siitä vähemmän tärkeää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin