lattialämmitys vesi

Miten tehdä veden lämmin lattia kädet: laitteen ja piirin pinoaminen lattialämmitys

Lämmin lattia avulias kaikin tavoin: luoda lisälämmitystä huonetta, lisätä aste mukavuutta. Ei ole yllättävää, että jotkut omistajat omakotitalojen siellä helposti ymmärrettävää halu itsensä asennus lämmitysjärjestelmän. Yritämme ymmärtää olosuhteet, joissa se on parempi olla toteuttamatta lämmintä vettä lattialle käsillään, ja mitä taitoja se edellyttää hallussapitoon.

Laite "vesi lattia" järjestelmä

On olemassa useita muunnelmia laitteen lämmin lattia. Toimintaperiaate tahansa niistä on yksinkertainen: viimeistely lattiapinnoite sijoitettu johdot, nauha tai putki, jotka toimivat lämmittimet.

Lähes kaikki huoneet sopivat elokuva ja sähköjärjestelmät, lähinnä omakotitalojen - vettä. Olkaamme viipyä Jälkimmäinen muoto.

Vesi järjestelmät voidaan jakaa kahteen luokkaan - betoni ja kevyt. Betonia kutsutaan myös "märkä", yhtenä vaiheissa valmistamiseksi monikerroksisen "kakku" on täyttöputki ratkaisu. On välttämätöntä, että putket, joiden halkaisija on 16-18 mm, oli vähintään 3 cm betonia.

Helppo järjestelmä sisältää polystyreeniä ja puu. Ensimmäisessä tapauksessa putki on asennettu uriin polystyreeni (post-saumausta), toinen - suunnittelussa on laudoista. Kevyt järjestelmissä on pienempi paksuus (18 mm), vastaavasti, ja paino. Ne voidaan asentaa paikkoihin, joissa ei ole mahdollisuutta tehdä paksu betonilattia.

Valinta putken ja jakotukkikokoonpano

Analyysi kaikenlaisten putkien osoittivat, että optimaalinen ovat vahvistettua polymeeriä merkittyjen tuotteiden PERT ja silloitettua polyeteeniä PEX, joilla on nimitys. Ja kun kyseessä on annettu lämmitysjärjestelmien vuonna PEX kerrosala on parempi, koska ne ovat joustavia ja toimivat hyvin matalan lämpötilan kierto.

Tyypillisiä putki mitat: halkaisija 16, 17 ja 20 mm, seinämän paksuus - 2 mm. Jos haluat laadukkaita, suosittelemme brändi Uponorin TECE, Rehau, Valtec. Putket kierteitetty polyeteeni voidaan korvata muovilla tai polypropeenista tuotteita.

Lukuun ottamatta putkia, jotka ovat luonnostaan ​​lämpöä tuottavan laitteet edellyttävät, että kollektori-sekoitusyksikkö, jakaa jäähdytysnestettä pitkin ääriviivoja. Hänellä on lisäksi hyödyllisiä ominaisuuksia: poistaa ilma putkista, ohjaa veden lämpötila, virtaus valvontaa. kokoojayksikkö suunnittelu on melko monimutkainen ja koostuu seuraavista komponenteista:

 • keräilijät linjasäätöventtiilit päällekkäisiä venttiilien ja virtauksen mittaus laitteet;
 • ilmanpoistoaineena toimii automaattisessa tilassa;
 • Kit kalusteet yhdistävät yksittäiset elementit;
 • salaojitus viemäriin;
 • kiinnikkeet.

Jos Lämmitetty kerros yhdistetty yhteiseen nousuputken, sekoittamalla Laite on varustettu pumpulla ja termostaattinen ohitusventtiili. Mahdollisia laitteita niin paljon, että ulkonäkö valittaisiin on parasta kuulla asiantuntijan kanssa.

On toivottavaa, että kaikki ääriviivat, joka ulottuu jakotukkikokoonpano, oli sama pituus ja olleet kaukana toisistaan.

Asennusohjeita lattialämmityksen

Mieti vaiheet laitteen lämmintä vettä lattialle "märkä" tyyppinen - se pidetään suosituin. Hetkiä, jotka aiheuttavat ongelmia ja vaikeuksia, on parasta keskustella ammattirakentajille. Itsenäisesti mitoittaa järjestelmä vettä lattialle suositeltava niille, jotka jo ovat taidot työskennellä lämmityslaitteita ja tuntee rakennuksen taitoa.

Emme suosittele suunnittelussa lämmin vesi lattiat asunnoissa keskuslämmitys. Ensinnäkin tämänkaltaisessa laitteessa on erittäin vaikea sopia (useammin - ei voida lainsäädännön tasolla), ja toiseksi, siellä on aina onnettomuusriskiä ja tulvat naapureita.

Suunnitteluperiaatteet: järjestelmä ja laskelmat

Laatiminen auttaa poistamaan muutamia aikana tapahtuneet virheet osto rakennusmateriaalien ja asennus putkien. Tarvitsemme järjestelmän kanssa ääriviivat, joita on noudatettava asennuksen aikana putkien - se on kätevä myös tulevaisuudessa, jos sinun täytyy korjata.

Laajoilla alueilla suositella yhdistetyn järjestelmän, joka mahdollistaa maksimaalisen lämmönsiirron. Esimerkiksi keskustassa pino, "etana", ja reunat - "käärme", niin, että korkeampi lämmitys tapahtuu pitkin seinät ikkunat.

Vinkkejä tehokasta järjestelmää:

 • Pituus silmukan riippuu sen halkaisija: putkille 16 mm - 100 m, 20 mm putkien - enintään 120 m Tämä on tarpeen luoda optimaalinen paine järjestelmän sisällä ..
 • Jos käytössä on useita polkuja, se on parempi tehdä niistä yhtä pitkä (suurin ero - 15 m).
 • Kunkin piirin on oltava rajoissa tiloissa.
 • Välit kelat putkien - vaiheet - ei saa olla yli 300 mm: n keskeisellä alueella ja 150 mm reunoistaan. Pohjoisilla alueilla, se voidaan vähentää 100 mm.
 • Virtausputket lasketaan seuraavasti: vaiheessa 100, mm - 10 m / m, vaiheessa 150, mm - 6,7 m / m.
 • Piiri on "saada" asettautumispaikan LVI tai huonekaluja.

Yksi piiri on suunniteltu tiloissa, joka pinta-ala on pienempi kuin 40 m, suurin sivun pituus ääriviivan - 8 m.

Standardi laskentakaava silmukan pituuden: aktiivinen lämmitys ala (m) jaettuna pinoaminen vaiheessa (m), ja etäisyys lisätään säiliöön ja koko vanteet. Jos haluat saada tarkkoja laskelmia ja Sujuvasti järjestelmä lämmintä vettä lattialle, osoite asiantuntijoille - lämmitysasiantuntijan. Lämpötilan ohjauspiirit (ja se ei saa ylittää +55 ° C) tuottaa paremmin termostaatit.

Joka on määritelty järjestelmän voi edetä hankkia tarvittavat materiaalit ja osat putkeen asentamista piirien ja vedenpitäväksi, lämpöeristys, vahvikeverkon, kuivasta seoksesta liuoksen valmistamiseksi, pellin nauha.

Pohjustaa "pie"

Jos lattia on tasainen betonilaatta, erikoiskoulutusta perusteita ei ole tarpeen. Tässä tapauksessa paksuus "kakku" on pienin - noin 80 mm. Vaikein tuottaa makaa maassa, joka vaatii huolellista linjaus ja enintään eristys.

Paksuus eristys riippuu ilmasto-olosuhteet alueen ja paikannusjärjestelmän. Jos se on toisessa kerroksessa tai yläpuolella kellarissa eristyksen kerros voi olla minimaalinen - enintään 30 mm. Päätehtävä lämpöeristys suoja - minimoida lämpöhäviö luopumalla lämpöä.

Olen aina pitää karkea tasoite? Jos maa kerrokset soraa ja hiekkaa rammed riittävän tiukka, ja polystyreeniä käytetään eristeenä, että tarvitaan se katoaa.

Laitteiston vedenpitävät ja eristys

Vedenpitäväksi on tarpeen, koska toinen turvaelementin, mutta monet tämän vaiheen ohitetaan, koska tiettyjen aineiden (esim. Polystyreeni), suojaa vaikutus ja niin on läsnä. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat soveltamaan ainakin tiheä kalvo suojaamaan eristyksen laastin ja estävät kondenssiveden muodostumista kuumentamalla.

Käytettynä vedenpitäväksi polyeteenistä tai rullattu kattomateriaalin ja kerrostettu eriste on tarpeen lämmittää. Rullat leikataan halutun mittaisiksi osiksi, joka asetetaan koko pinta-ala päällekkäisyyttä 15-20 cm ja on kääritty seinillä. Jos betonialustalle on laatta, on riittävää mastiksin - kyllästysnesteen, joka levitetään siveltimellä useita kerroksia.

Eristys, toisin kuin vedenpitäväksi, pakollinen vaihe, koska se tarjoaa säilyttäminen lämpöä huoneeseen pikemminkin kuin lämmitys rakenteiden tai maaperän talon alle. On monia perinteisiä eristys, mutta se on parempi yöpyä moderni, jossa on sopivat ominaisuudet:

 • Epps - suulakepuristettua polystyreeniä (Epps);
 • PPP korkea tiheys muodossa profiloitu matot.

Epps on erinomainen kulutuskestävyys, alhainen lämmönjohtavuus, kosteudenkestävyys - eli joukon ominaisuuksia, jotka ovat ihanteellisia lattia- lämmintä vettä.

Piirre profiilin matot - pinta ulkonemia, jotka mahdollistavat tasaisesti vahvistettuja putki. Välimatka ulokkeiden - 5 cm, on tarkoituksenmukaista luoda äänenkorkeuskäyrää 10, 15 tai 20 cm korkea tiheys PPP voittaa johtuen pieni paksuus, mutta monille on erittäin raskas kustannusten kannalta ..

Paksuus eristekerroksen riippuu emäksen:

 • Maaperä - vähintään 10 cm: n (variantti - 2 kerrosta 5 cm);
 • että ensimmäisessä kerroksessa kellarissa - 5 cm tai enemmän;
 • että toisen kerroksen (edellyttäen, että lämmitetty ensimmäinen kerros) - 3 cm riittää.

Käytössä tulpat, sienet (sateenvarjot, lautasventtiilin), kuten kiinnittämistä eristyslevyjen tai mattojen maahan, kiinnittämiseksi piiri eristyksen - harppuunan kiinnike.

Asennus lämpöeristys:

 • tasoittaa pinnan munivien polystyreeniä (tai hiekka-alustaan ​​rouhinta kytkin);
 • lattia vedeneristyskerros (s kokoinen nauha ompeleet);
 • pinoaminen laudat suulakepuristettua polystyreeniä lähellä toisiaan (etiketti ylöspäin), takaseinästä;
 • sulkemista saumat teipillä;
 • kiinnityslevy vaarnat.

Koottaessa toinen kerros (tarvittaessa) levyn varten, jotka tehdään periaatteen tiilestä nivelet alemman rivin eivät vastaa saumat ja liitokset ylemmän.

Joskus kannessa eristysväli edelleen - he tarvitsevat myös täyttää tai paloja Epps tai vaahto.

Aloita merkitsemällä ja osoittavat suunnan muotoja myötäilevä. Jotkut Epps levyillä on omat ulkoasu, mutta jos se ei ole - on tarpeen arm merkki ja kartoittaa tietä valtatie päällystys. On ymmärrettävä, leveys vaiheen kulmien kierto, putkien halkaisija.

Tässä vaiheessa telineeseen voidaan asentaa kerääjän ja valmistella suojaava poimun, joka sopii putket liitokset betonilaatan kokoaminen ja siirtymiä huoneesta tai rajan kahden piirin. Putkiasennus alkaa etäsolmun vyöhykkeillä.

Rinnakkain lattialämmitysputket voi mennä putken lämmitin. Ne sijoitetaan siten, että ne ovat alle lämmityspiirin tai vähintään eivät ulotu yläpuolelle polystyreeni laatan.

Samassa vaiheessa voidaan kiinnittää vaimennus nauha, joka ulottuu pitkin koko kehän ja toimii lämpölaajenemisen kompensoimiseksi. On olemassa monia erilaisia ​​nauhoja eri levyisiä ja materiaalin valmistus, joidenkin on liima pohjakerroksen.

Menettely asennukseen putkien:

 • putki huolellisesti puretaan kelalta, kun hoito ei venytetä, jonka pituus on noin 10 m, don aallotus ja asentamista;
 • end varustettu kiinnikkeellä, liittää siihen johtopäätökseen, kerääjä;
 • aloitamme vesiputkeen merkintää, sitä korjaa koko harppuuna-niitit;
 • kulkee koko valtatie, takaisin keräilijä, niin että paluuputki kulkee rinnalla rehu;
 • leikata putki, liittää toisen päästään keräilijä seinään merkitsevät tarkan muodon pituus.

Jotta olisi helpompi selviytyä suuri pituus voidaan ensin laajennettu koko rivin markup, ajoittain purkautua lahden, ja sitten tehdä siteitä.

Tämän periaatteen mukaan koota kaikki vesi piirejä. Ennen asennusta tasoite siirtyä Eristetty noudattaen hänen putkien pitäisi olla hyvin varovainen, se on parempi liittää alle jalkojen kappaletta vaneria tai levyt.

Tarvitsenko asennuksen betoniteräsverkko

Tarve vahvistaminen on hyvin ehdollinen. Jotkut ei ole aavistustakaan, miten tehdä vesi-lattialämmitys ilman jäykkää tukea, kun taas toiset katsovat, että laskemme putkien metalliverkolla - rahan tuhlausta, ja itse tällaisella perusteella mahdollinen funktionaalinen kuormitus ei ole vastuussa. Jos halutulla hetkellä vahvistaminen, joiden tarkoituksena on lisätä rakenteellisen lujuuden, se on sijoitettu yli putkien, mutta ei päinvastoin.

Kanssa yhtä hyvin mahdollista käyttää metallista, ja muoviverkkoon, jonka silmäkoko on 10 cm x 10 cm. Yksittäiset kappaleet on sijoitettu pieni menevät päällekkäin ja kiinnitetty pihdit. Raudoitus poimutetun pinnan ei voi käyttää - ne voivat aiheuttaa vahinkoa muoviputkiin. Edut muovi edessä metalli - alhaisen hinnan ja turvallisuutta valtatie.

Yhdistävissä silmukoissa ja hydraulinen testit

Ei ole tarpeen täyttää tasoite kunnes paine suoritettua testiä. Ajoissa Check - paras tapa havaita mahdolliset toimintahäiriöt, erityisesti potentiaalinen vuotoja. Testin yhteen sisääntuloon säiliön vesi on yhdistetty toiseen - Compression pumppu. Ääriviivat tarkistetaan yksitellen, yksi kerrallaan, toiset ovat kiinni menettelyn aikana.

Sen jälkeen, kun vesi on tarkastettava ilman puhtauden järjestelmässä ja nesteen, joka voi esiintyä "työ" saastuminen. Testi tulisi suorittaa niin kauan kuin vesi on kirkasta. Ulosvirtaus nesteen silmukasta takaisin säiliöön, jossa - nielut letkun työnnetään tyhjennysaukon. Havaittu vuotoja on poistettava.

Kaatamalla betoni käyttöjärjestelmä ratkaisu - ratkaisevassa vaiheessa, joten ei ole kokemusta rakennustyön parempi kääntyä ammattilaisten. Jos päätät itse täyttää, voimme varmasti löytää perämies.

Käyttämällä tasolla sinun täytyy asentaa majakoita, keskittyen korkeus valmiin lattian. Roolissa majakat täydellisesti sanoista kipsilevyjä kattoon profiilia. Sitten tuottaa massaa. Ihanteellinen variantin liuos - betonin vahvistettu kuidun ja pehmittimet. Pehmittimen lisää liikkuvuutta liuoksen kuivaus ja kuitu on vahva tie.

Suosittelemme ostavat vain ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita, suosittu (nestemäinen saippua, PVA liima) ei voi käyttää. Jälkeen pari päivää tehdä pyyhkäisy pinta - leikata pellin nauha, poista ylimääräinen roskia. 10-14 päivää, ratkaisu on tarpeen kostuttaa ja peitä muovikalvo.

Paras pinnoite ulkona järjestelmä "Lämmin lattia" on keraaminen laatta (tai posliini). Se on tarpeeksi vahvaa ja lämmitys ei vapauta haitallisia aineita. Ainoa negatiivinen keramiikka - kylmyys tuntuista - katoaa, niin yhdistelmä Lattialämmitys / laatta sopii keittiöön, kylpyhuoneeseen ja parvekkeet.

Jos aiot sisustamisessa käytännön linoleumin tai matto kaunis, valitsemalla pinnoitteet muista kiinnittää huomiota merkintää: tarkoitetut tuotteet lattialämmitys, merkitään sellaisenaan.

Laitteen videoita "lämmin lattia" järjestelmä

Valitut videot monia mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja valintapiirin rakenteen veden lattialämmitys ja materiaalit, oikea asennus putkien ja hydrauliset testit.

Kaikenlaisia ​​laskelmia tarpeen suunnittelussa lattialämmitys:

Käytännön vinkkejä putkiasennukset:

Miten tehdä painekoe:

Asennusohjeita ammattilaisilta:

Kuten näette, asennus veden lattialämmitys on käytettävissä itsensä toteuttamisen: supermarketeissa valtava valikoima kehittyneitä materiaaleja, ja Internet voi löytää paljon yksityiskohtaisen videon ohjeita. Kuitenkin jokainen vaihe - suunnittelu, putken laskun, joka yhdistää keräilijä tasoite - on kuoppia, joka voi vain kiertää avulla ammattirakentajiin ja lämmitysteknikoille.

Käsillään, ilman osallistumista ammattilaisia, voit tehdä lämmin lattia omakotitalo mökin. Jos teet jotain väärin, ei satu kukaan muu. Ja kerrostalossa tämä aloite voisi johtaa vaikeuksiin naapureita. Käsityöläinen talossa siskonsa koukussa lattialämmitys asunnossa niin, että naapurit akku nousuputki teräksen tuskin lämmin. Kuten kävi ilmi, hän vain typerästi rei'itetty niiden lämmitys- uninen ... Toinen käsityöläinen, on jo työssä työtovereiden talossa hän oli, onnistui tulva vesi lämmintä lattian kolmessa kerroksessa alla. Joten en - ammattilaisille tässä liiketoiminnassa.

Samanlainen tilanne esiintyy edellisen kommentin meidän yhdeksän talon. Naapuri ylimmästä kerroksesta laittomasti ilman lupaa teki lämmin lattia koko huoneistossa (60 neliötä). Hän jotenkin olisi varaa paristoista oli kaikki vesi laskee ja sitten tulee meille. Me holodryga, morznem ja hänen lämpöä. Pitkä voinut ymmärtää, mitä oli tapahtumassa. Mutta sitten oppinut erivapaus hieno juotettu siihen ja pakotetaan järjestelmän purkaminen, koska se ei sovellu parantamiseen asunnot kerrostalot, koska valtava paino ja mahdollisuutta vuotaa, mutta olemme vielä kylmä.

Internetin tietosanakirja järjestelystä teknistä ylläpitoa verkkojen

Lattialämmitys kädet: täydellinen opas putkiasennukset ja tasoite

Nyt monet asukkaat yksityiskotien asetettu ensisijaisen tai toissijaisen lämmitys lattialämmitys. Sillä on monia etuja: kasvaa mukavuutta, tasaisesti lämmittää huoneen, ei vaadi ylimääräisiä energiaa (eli työ, joka lämpöpattereihin ..). Ohjeet tässä artikkelissa tekee asennuksesta veden lattialämmitys, vaikka ei ole kokemusta. Kuitenkin ennen kuin tämä on tutkimisen arvoinen kaikkia vivahteita.

Lattialämmitys ja pintamaali

On parasta lämpimään veteen lattialle yhdistyvät, jolloin muurataan graniitti ja laatta.

 • Ensinnäkin, niin vahva ja kestävä materiaali.
 • Toiseksi, ne eivät päästä haitallisia aineita kuumennettaessa.
 • Ja kolmanneksi, täydentää erinomaisesti laatta lämmitys (itse materiaali on kylmä), ja se voi jopa kävellä paljain jaloin, koska suuri lämpökapasiteetti.

Tietenkin lattialämmitys voidaan tehdä laminaatin alle linoleum, PVC laatat ja jopa matto, jossa on erityinen merkki.

Mutta, esimerkiksi kuumentamalla matto ei ole merkitystä, ja se voi olla enintään pinnan lämpötila on yli 31 ° C: ssa, mukaan leikata 41-01-2003. Muuten se laukaisevat haitallisia aineita.

Luultavasti monet vuokralaiset ovat ajatuksia omasta Connect "ilmaiseksi" veden lattialämmitysjärjestelmä keskuslämmitys tai kuumaa vettä. Ja jotkut jopa tehdä sitä, mutta useimmiten se on lailla kielletty.

Esimerkiksi Moskovassa on valtioneuvoston asetuksella numero 73 PP helmikuun 8, 2005 Liitteenä №2 selvästi kirjoitettu kieltää muuntaminen julkisen vesihuollon lattialämmitykseen laitteelle.

Rikkoo sääntöjä, parhaassa tapauksessa voit saada sakon ensimmäisellä käynnillä putkimiehiä. Ja pahimmillaan - jäämisen vaaraa naapureita ilman lämmitystä.

Joillakin alueilla, kielto ei koske, vaan liittää jouduttu tutkimaan, jotta ei häiritä järjestelmän.

Yleensä, teknisestä näkökulmasta katsottuna, samanlaiset suoritusmuodot ovat mahdollisia, mutta vain yhteydessä erillistä pumppua ja sekoitusyksikkö ja pitämällä järjestelmän paine poistoaukon.

Kiinnittää huomiota! Jos suihkupumpun (hissi) seisoo kerrostalossa, älä käytä metalli-muovi ja polypropeeni putket.

On olemassa useita tapoja järjestää lämmintä vettä lattialle.

 • Suosituin ja luotettava heistä - betonilaatan. Toisin kuin sähköinen lajien putki 16 mm laattaliima piilottaa on mahdotonta, ja ei käänny. Näin ollen Laatan vähintään 3 cm putket.
 • Toinen tapa - muuttamisesta uriin veistetty styroksi. Urat käsin, joka on sijoitettu putken sisällä, minkä jälkeen se kaadettiin valun.
 • Seuraava vaihtoehto on usein käytetään kodeissa on puulattia, vaikka se vaatii paljon työtä - makaa puinen lähtö. Tätä varten, lattia oli pakattu levyt, jotka luovat läpi halutun muodon pinoamista varten.

Lämpimien vesien kerroksessa mahtuu kolme putkia.

 • Putket on valmistettu silloitetusta polyeteenistä (PEX-EVOH-PEX) - hankala työskennellä, koska se on vaikea antaa heille haluttuun muotoon (kun sitä kuumennetaan ne suoristaa). Mutta älä pelkää pakkasta ja ylläpidettäväksi.
 • Muoviputki - paras vaihtoehto: alhaiset kustannukset, asennuksen helppous, vakaasti pidä muotoa.
 • Kupariputket - ovat kalliita, kun käytetään tasoitustangolla ne on suljettava suojakerroksella altistumisen estämiseksi alkali.

Ennen asennusta ja materiaalihankinnasta suorittaminen vaatii laskentaan lattialämmitys. Voit tehdä tämän, piirtää kaavio ääriviivat, joka on kätevä myöhemmin korjaustöiden tietää Putkien sijainti.

 • Jos olet varma, että tietyssä paikassa on aina seisomaan huonekaluja tai LVI tässä paikassa putken ei sopinut.
 • polun pituus on 16 mm halkaisijaltaan ei saa ylittää 100 m (enintään 20 mm: n 120 m), tai paine järjestelmässä on huono. Siten jokainen piiri vie enempää kuin noin 15 sq. m.
 • Ero pituus useiden piirien on oltava pieni (alle 15 m), toisin sanoen ne on kaikki olla yhtenäinen pituus. Suurissa huoneissa, vastaavasti, on jaettu useisiin piireihin.
 • Optimaalinen putken lasku vaihe on 15 cm, hyvä lämmöneristys. Jos talvi pakkaset ovat usein alle -20, kentälle alennetaan 10 cm: n (se on mahdollista vain ulkoseinän). Ja pohjoisessa ei voi tehdä ilman ylimääräisiä pattereita.
 • Kun pinoaminen vaihe 15 cm virtausputket on noin 6,7 m per neliö tilaa, kun annettu 10 cm välein - 10 m.

Yleensä kysymys siitä, miten laskea lämmintä vettä lattialle, on tarkasteltava itsenäisesti, joka on otettava huomioon suunniteltaessa joukko vivahteita: .. lämpöhäviö, valtaa ja niin edelleen ..

Kaavio osoittaa vuon tiheys keskimääräinen jäähdytysnesteen lämpötilan. Katkoviiva osoitti putken halkaisija 20 mm, ja yhtenäiset viivat - 16 mm.

Kaavio esittää tietoja, jotka ovat voimassa vain, kun käytetään sementtilaastille 7 cm paksu, päällystetty laatat. Jos paksuus perän lisätä, esimerkiksi, 1 cm, lämpövirran tiheys vähenee 5-8%.

 • Löytää vuon tiheys, määrä lämpöhäviö watteina tiloissa on jaettu putken lasku alueelle (vähennä siirtymät seinästä).
 • Keskimääräinen lämpötila lasketaan keskiarvo on piirin tulo ja siinä ja ulostulon paluuvirtauksen.

Optimaalinen lämpötila sisääntulossa ja ulostulossa ei poikkea enempää kuin 5-10 astetta. Maksimilämpötila ei saisi ylittää 55 ° C: ssa

Laskea pituus silmukan, aktiivisen lämmitys alueen neliömetriä on jaettu vaiheen makaavan metriä. Tämä arvo lisätään mutkia koko ja etäisyys kollektoriin.

Tämän lähestymistavan mukaan, voit suorittaa vain karkea laskelma ja tekevät lopullisen oikaisuerän sekoitusyksikkö ja termostaatit. Tarkkaan suunnittelu varmasti yhteyttä ammattilaiseen lämmityslaitteet.

Teknologia pinoaminen lämmintä vettä kerros koostuu useista kerroksista, jotka on pinottu peräkkäin. Kaiken kakku paksuus on 8-14 cm, kuorma lattiat - 300 kg / ha. m.

Jos tukiasema - betonilaatta:

 • vedenpitäväksi;
 • Pelti teippiä ympäri kehä;
 • eristys;
 • betoniteräsverkko;
 • vesi lattialämmitys putki;
 • tasoite.

Vedenpitäväksi on sallittua käyttää tavanomaista polyeteenikalvo tai erikoismateriaaleja. Vaimennus nauha on valmistettu lasikatkokuitunipuista eristeen paksuus 1-2 cm, tai ostaa valmiina versio tarttuvalla taustalla.

Valinta eristys riippuu useista tekijöistä: alue pohjamateriaalin. Esimerkiksi lattioihin paikan päällä käytetään ja suulakepuristettu polystyreeni paksuus on ainakin 5 cm: n (optimaalisesti 10), ja jos lämmin korkki on lattian alle ensimmäisessä kerroksessa, on mahdollista soveltaa ohuempia versioita 3 cm.

Päätarkoituksena eristys - suora lämpö kuumentaa ja estää suuri lämpöhäviöitä.

Jos tukiasema - lattiat päällä:

 • täyteainejäte 15 cm;
 • sora 10 cm;
 • hiekka 5 cm;
 • rouhinta tasoite;
 • vedenpitäväksi;
 • Pelti teippiä ympäri kehä;
 • suulakepuristettua polystyreeniä ei ole pienempi kuin 5 cm;
 • vahvistettu tasoite kanssa jäähdytysnesteet.

Valmistelevia kerroksia rouhinta tasoite on tärkeää huolellisesti kerroksittain ram. Kun tiheä tiivistetty pohja ja käyttäen suulakepuristettua polystyreeniä vaahto tehdä karkea tasoitteen ei ole tarpeen.

Olettaa hyvä perusta jo valmistettiin: sileä betonilaatta tai täytekerroksen ilman voimakkaat vaihtelut. Erot eivät saisi ylittää 7 mm, kun tarkkailun kahden metrin rautatie. Jos on väärinkäytöksiä, ne voidaan täyttää hiekalla.

Joku laittaa vedeneristys alla eristys, joku, päinvastoin, alkuun, ja jotkut käyttää siellä täällä.

Jos käytät suulakepuristettua polystyreeniä, se melkein ei tarvitse vedenpitäväksi, joten sen asema ei ole niin kriittinen. Mutta hän ei antanut sementtiliimaa tunkeutumaan väliset saumat eristeen ja astinlaudan ja entisestään hillitä kosteutta alla.

Jos korjata sen pohjaan lämmittimen ja kiinnitä putki on lattialämmitys voi olla suoraan eristyksen. Mikäli vedeneristys stele ylös, sitten kiinnitys putkien vaativat tehdyn asennuslevyn verkkoon.

Vedenpitäväksi noudattaen päällekkäisiä seinään 20 cm, ja päällekkäin muiden. Liitokset liimaa nauha tiivistämiseksi.

Jos olet ostanut valmis nauha - vain liimaa se kehä. Se on yleensä paksuus on 5-8 mm ja korkeus 10-15 cm. Korkeus on yli täyttöaste, ylimääräinen leikataan veitsellä. Jos nauha on tehty omin käsin, muista liimaa tai ruuveilla kiinnittää sen seinään.

Lineaarinen lämpölaajenemiskerroin betoni on 0,5 mm per kun kuumennettiin 40 ° C: ssa

Arkki eristys lämpimien vesien lattia on päällystetty offset nivelet niin, että se oli täysin sidoksissa.

Ensimmäinen kerros raudoitusverkon on yleensä ladotaan lämmitin ja käytetään pohjana asentamiseksi piirien ja tasainen lämmön jakautuminen pinnalle. Välinen yhteys verkon lanka. Nylon-mesh varmistaa putkikiinnittimet.

Halkaisija verkkoon tangot 4-5 mm ja solukoko - riippuen vaihe jakoputken kätevä asennukseen.

Muista myös antaa päälle putken vahvistaminen, t. To. Vaikka käytetään sitä listan alapuolella antaa juuri mitään vaikutusta, jos se makaa pohjassa. Tai sen aikana kaatamalla laittaa verkkoon korokkeella, muodostaen raon.

Lattialämmitys voidaan asentaa monella tavalla, luetella niitä.

 • Kiristämällä puristin polyamidia. Käyttää nopeaan kiinnitys putkien kiinnitys- verkkoon. Virtausnopeus - noin 2 yksikköä per 1 m.
 • Asennus teräslanka. Sitä käytetään myös asennuksen verkkoon, virtaus on sama.
 • Nitoja ja leikkeet. Sopiva nopea kiinnitys putken eristys. Kulutus pihdit 2 kappaletta 1 m.
 • Vahvistamisesta kuorma. Se on U-muotoinen kaistale PVC, joka toimii pohjana munivien putkien se 16 tai 20 mm. Jäykästi kiinnitetty lattiaan.
 • Matot lämmintä vettä kerros polystyreeniä. Keskellä urat putki sopii tankojen väliin.
 • Jakelu alumiinilevy. Käytetty asennettavaksi puulattiat, se heijastaa ja tasaisesti jakaa lämmön pinnan poikki.

Soveltaminen erilaiset kiinnikkeet putkien

Putket pannaan välilyönnillä seinät 15-20 cm Jokainen piiri on erittäin toivottavaa tehdä yhdestä putkesta ilman hitsausta, ja niiden pituus ei saisi olla yli 100 m jakoväli putkien seinämien on 10 cm, lähempänä keskustaa - .. 15 cm.

Järjestelmä laskeminen lattialämmitys voi olla erilainen, esim., Kiemurteleva tai kierre. Ulkoseinissä yrittävät ottaa askel muninnan useammin tai viettää piirin syötöstä vieressä kylmille seinille. Esimerkiksi piirit parantaa lämpenemistä ulkoseinät on esitetty kuva, tämä vaihtoehto on parasta käyttää kylmillä alueilla:

Muissa tapauksissa yleensä vahvistetut ääriviivat kierre (Kierukan) on monipuolinen vaihtoehto.

Alueilla, joilla on suuri pitoisuus putkien, ylikuumenemisen välttämiseksi pinta, joista osa lähellä lämpöeristetty putki.

Metalli-16 mm ja 20 mm taipuu helposti käsin ilman erikoistyökaluja. Taivuttaa putken täsmälleen pieni nurkka säde ja eivät anna sen halki, kulmat taitettu useaan kertaan (Sieppaus käsissä).

Kulmassa 90 ° kestää noin 5-6 kuuntelun. Tämä tarkoittaa ensinnäkin, lepää peukaloilla, tehdä pieniä mutka, sitten vähän muutosta käsissä taivutus puolelta ja toista toimintaa.

Ei saa olla taittunut putkissa alueilla jyrkkiä käännöksiä.

Polyeteeniputki mutka on paljon vaikeampaa, koska ne puhkeavat. Siksi ne kuumennetaan taivutus- tai tekee hitsauksen käyttöön erikoisyhteet, mutta jos kyseessä on lattialämmitys - vain pitävät laukoi käyrät loivempi.

Asennus lattian alla nachinayutm yhteydessä ensimmäisen putken pää jakoputkiston, ja asennuksen jälkeen huoneen välittömästi kytkeä paluulinjaan (toinen pää).

Useimmissa tapauksissa ääriviivat kytketty jakelu yksikkö. Hänellä on useita toimintoja: lisää painetta järjestelmässä, lämpötila, yhtenäinen virtaus useita polkuja, yhdistelmä patterit.

On olemassa erilaisia ​​järjestelmiä liittämisen kattilan, josta me kirjoitimme artikkelin noin pumppaus ja sekoitusyksiköitä: manuaalinen säätö, jossa sää automatiikan ja autoregulaatio avulla toimilaitteiden ja antureiden.

istuva kartio

Putket kytketty kollektoriin kiris- varusteet "kartio".

Kun olet asentanut kaikki piirit tarvitaan testaamaan pneumaattinen tiiviys. Voit tehdä tämän avulla kompressorin puristamiseen. Testata pieni kodin kompressori, jonka paine on yli 6 bar. Järjestelmän paine säädetään 4 baarissa ja jättää sen kaiken aikaa, suorittaa järjestelmän.

Koska ilma-molekyylien on paljon vähemmän vettä molekyylit on mahdollista havaita pienetkin paineenalennus. Lisäksi vesi voi jäätyä, jos sinulla ei ole aikaa kytkeä lämmitys ei tule mitään.

Täytä tasoite tehdä vain asennuksen jälkeen kaikki piirit ja hydrauliset testit. On suositeltavaa käyttää betoni ei ole alle M-300 (B-22,5), jossa osa 5-20 mm sepeliä. Vähimmäispaksuus 3 cm putken päälle ei ole vain halutun lujuuden, mutta myös lämmön epätasaista jakautumista yli pinnan. Paino 1 neliömetriä. m. jaaritus, jonka paksuus 5 cm: stä 125 kg.

Kun paksuus perän 15 cm tai enemmän korkeilla kuormituksilla vaativat lisää laskenta terminen tila.

Paksuutta lisäämällä Massan, se vie enemmän aikaa sen lämmittämiseksi tiettyyn lämpötilaan päällekytkennän jälkeen, mutta lisää myös inertia-järjestelmän. Alempi lämmönjohtavuus perän, mitä korkeampi lämpötila on jäähdytysainetta tarvitse tehdä.

Esimerkkejä erotusvyöhykkeen suurissa tiloissa puuttuessa tai väärään asentoon aukkoja lämpötila on yleisin vika perän.

Supistuminen liitokset tehdään seuraavissa tapauksissa:

 • tila on kooltaan 30 neliömetriä. m.;
 • seinät, joiden pituus on enemmän kuin 8 m;
 • pituus ja leveys huoneen eroavat enemmän kuin tekijällä 2;
 • yli liikuntasaumojen rakenteiden;
 • huone on liian izgibistuyu muodossa.

Voit tehdä tämän, on kehä saumat on säädetty vaimennus nauha. Sijasta Hitsikuvun ruudukko on jaettava. Muodonmuutos rako tulee olla pohjan 10 mm. Yläosa on käsitelty tiiviste. Jos huone on mukautettu muoto, se on jakaa yksinkertaisemmiksi osia suorakaiteen tai neliön muotoisia.

Jos putket läpi liikuntasaumojen perän, niissä paikoissa, joissa ne kuljetetaan aallotettu putki aallotukset 30 cm kumpaankin suuntaan (mukaan SP 41-102-98 - 50 cm: n kummallakin puolella). Se ei suositella jakaa yhden piirin liikuntasaumoissa, se on läpi syöttöputken ja paluuputken.

Asianmukainen virtaus polkuja teknologisen nivelet

Kun laattojen päälle liikuntasaumojen sitä todennäköisemmin se irtonut koska eri laajeneminen vierekkäisten levyjen. Tämän välttämiseksi, ensimmäinen osa on lisätty laasti ja toinen osa on kiinnitetty elastinen tiiviste.

Lisäerotus- voidaan käyttää liikuntasaumojen epätäydellisen profiilin. Ne on valmistettu lastalla, paksuuteen 1/3. Jälkeen betonin kovettumisen ja tiivistetty tiiviste. Jos ne kulkevat putken, ne ovat myös suojattu flexi letku.

Tarpeeksi usein ilmiö - ulkonäkö halkeamia perän kuivauksen jälkeen. Tämä voi aiheuttaa useita syitä:

 • Alhaisen tiheyden eristys;
 • huono tiivistys liuos;
 • Koska pehmittimiä;
 • liian suuri paksuus perän;
 • Koska supistuminen nivelestä;
 • liian nopea kuivuminen betonin;
 • virheelliset mittasuhteet ratkaisu.

Välttää niitä on hyvin yksinkertainen:

 • eristys täytyy käyttää suurempi tiheys 35-40 kg / m3;
 • Siteet ratkaisu on sitkeää asennuksen aikana ja lisäämällä kuidun ja pehmitintä;
 • suurissa tiloissa tulee tehdä supistuminen liitokset (katso alla).
 • Lisäksi voi antaa konkreettisia nopeasti tarttui se peitetään muovikelmulla seuraavaksi päiväksi (viikoksi).

Lattialämmityksen on käytettävä pehmite parantaa joustavuutta ja betonin. Mutta sinun täytyy käyttää erityisiä tyyppisiä ei huokostusainetta pehmennintä lattialämmitykseen.

Ilman kokemusta tehdä sementti-hiekka tasoite lattialämmitykseen ilman sora / sora ei toimi, ja oikea-luokan DSP maksaa enemmän betonitehtaalla. Näin ollen, jotta halkeilua rikkomisen vuoksi liuoksen koostumus, täyttää se betonin kivimurska.

Liuosta, jossa oli M-300 sementti luokka M-400 pestyjä hiekkaa ja soraa on seuraavissa suhteissa.

 • Massa koostumus C: D: Hi (kg) = 1: 1,9: 3,7.
 • Tilavuus koostumus 10 litraa sementtiä P: Hp (k) = 17:32.
 • 10 litraa sementtiä saadaan 41 litraa liuosta.
 • Tilavuuspaino tämän konkreettisen M300 määrä 2300-2500 kg / m3 (raskas betonien)

Lisäksi on olemassa toinen suoritusmuoto käyttää graniitti keskeyttämisen sijaan hiekkaa, sen valmistus, seuraavat tekijät:

 • 2 kauhat osa 5-20 mm sepeliä;
 • 7-8 litraa vettä;
 • superplasticizer JS1 400 ml liuosta (1,8 L jauhe laimennettiin 5 litraan lämmintä vettä);
 • 1 sementti ämpäri;
 • 3-4 kauhat keskeyttämisen graniitti 0-5 mm jae;
 • Kauhan tilavuus - 12 litraa.

Laadullisia betoni ei saa pois vettä rakentamisen aikana (palstautumista). Jos tehdään oikein ja ilman lämpötila 20 ° C: ssa, se on alkanut asettaa 4 tunnin kuluttua ja sen jälkeen 12 vuorokauden tulee ei jätä jälkiä kannoilla.

3 vuorokauden kuluttua tasoite poimia puoli sen vahvuus ja kovettuu täysin 28 päivän jälkeen. Se ei ole suositeltavaa sisällyttää lämmitysjärjestelmän tähän asti.

Puu ei ole niin tehokkaasti johtaa lämpöä, toisin kuin betoni, mutta asennus on myös mahdollista. Tätä tarkoitusta varten jakolevyn alumiinia. Putket pannaan puinen urat kiinnittämällä ennalta järjestetty levyt.

Asentamiseksi linoleumin, matto ja muut materiaalit, jotka vaativat tasaisen pinnan päälle asetetaan putkien tasoitus kerros lastulevyä, vaneria tai kipsi kuitu. Jos pintamaali käytetään parketti tai laminaatti lattialämmitys rakenne voidaan hieman yksinkertaistaa, ilman pinnoituslaastina.

Valitessaan vaneri ja lastulevy, varmista, että ne ovat hygieenisiä ja termomekaanisten indikaattoreita käyttää niitä yhdessä lattialämmitys.

Hinta lämmintä vettä lattia on muodostettu useista komponenteista:

 • materiaalikustannukset (putket, eristeet, kiinnikkeet jne ...);
 • arvo pumppu-sekoitin yksikön ja keräilijä;
 • työtä kohdistus pohjan ja täyttää ylemmän sidoskerros;
 • lattialämmitys asennuskustannuksia.

Keskihinta veden lattialämmitys asennus kohdassa "avaimet käteen" yhdessä kaikkien materiaalien ja työn maksaa noin 1500-3000 ruplaa .. per 1 m². m.

Alla on esimerkillinen arvioita talo 100 m². m., mutta veden hinta lattialämmitys riippuu voimakkaasti alueen, joten se on parasta ajaa tietonsa ja tehdä itsenäisen laskennan. Se ei ole otettu huomioon kustannuksia asennuksen ja osto lämpöpatterit, kattilat, pintamaali ja solmio.

Asennus lattialämmitys vettä on esitetty video:

Miten juottaa polypropeeni putket ja liittimet. Tarvittavat työvälineet työtä, ja ohjeet siitä, miten tehdä kotitekoinen hitsauskone polypropeenia.

Käyttäen yhdistävä keruupiiri lattialämmitys lämmittimet ja yksi kattila. Teknologian kuvaus, pumppaus ja sekoittamalla piiri solmut.

Se voidaan asentaa lämmin laminaattilattia, ja onko se haitallista? Voinko käyttää sitä lämmitykseen ilman pattereita? Tekniikka oikeaan laskostumiseen, valinta substraattia.

RemBoo »Asennus ja korjaus lattian asunnossa" lattialämmitys kädet: täydellinen opas putkiasennukset ja tasoite

Kaikki kirjoittaa: luoda ruudukon päälle putket kunnolla, mutta kuvissa päinvastoin. Ja vaikka kukaan ei sano, miten kävellä verkkoon, jonka mukaan putken valun aikana!

Älä mene on tarpeen, ja lentää))) kuin lintu

Ja vaikka minulla olisi kakun pohja: 10 cm vahvistettu perän, sitten 10 cm ja yli 10 Penoplex siteet ... Onko minun liittää lautaselle lämmitin tai edes tarpeeksi Vedeneristyskalvo heijastava vaikutus putki?

Kuinka tehdä Lattialämmitys

Alueilla, joilla lämmitys tapahtuu lattialämmitys teknologia, parempi olo kuin perinteiset lämmitysjärjestelmään. Kun lattialämmitys, lämpötila jaetaan optimaalisesti: lämpimät jalat, ja pään yli jäähtyä tasolle. Kaksi tapaa lämmitys: sähkö ja vesi. Vesi on kalliimpaa asentaa mutta halvempaa toimimaan siten, että se on todennäköisesti tehdä sen. Hieman alentaa asennuskustannuksia voi olla, jos teet vesi lämmintä lattialle käsillään. Teknologia ei ole helpoin, mutta ei myöskään vaadi ensyklopedinen tietoa.

Jakelu lämpövuot eri lämmitysjärjestelmät

Veden lämmitykseen lattialämmitys putki järjestelmä on käytössä, jossa jäähdytysneste kiertää. Useimmiten, putki täytetään kytkimen, mutta siinä on asennusjärjestelmä kuiva - puuta tai polystyreeniä. Joka tapauksessa on suuri määrä pieniä-osioputkiin asetetun lattian alle.

Suuren vesimäärien lämmitysputket tehty pääasiassa yksityiskodeissa. Se seikka, että lämmitysjärjestelmä korkeiden aikaisemmin rakenne ei ole suunniteltu tätä menetelmää lämmitys. Tee lämmin lattian lämmitys on mahdollista, mutta on todennäköistä, että joko sinulla on liian kylmä tai naapureita ylä- tai alapuolella - riippuen virtaa järjestelmään. Joskus koko tulee kylmä syöttökanavan: vesi hydraulinen vastus kerros monta kertaa suurempi kuin lämmityspatterin ja voi kytkeä liikkeen jäähdytysnestettä. Tästä syystä saada lupaa rahastoyhtiö asennus lattialämmitys on hyvin vaikeaa (asennus ilman lupaa - hallinnollinen rikkomus).

Lattialämmitys olettaa suuri määrä pieniä putkien

Hyvä uutinen on, että uudet rakennukset alkoivat tehdä kahden järjestelmän: yksi patterilämmitteisissä, toinen - että vesi lattialämmitys. Tällaisissa taloja ja lupa vaaditaan: vastaava järjestelmä on kehitetty ottaen huomioon korkeamman hydraulinen vastus.

Ymmärtää, sinun täytyy tehdä veden lämmin lattia kädet, sinun täytyy ymmärtää, mitä on ja miten se toimii.

Säätämällä jäähdytysnesteen lämpötila

Jalat lattialla oli mukava lämpötila ei saa ylittää 40-45 ° C Sitten lattia lämmitetään mukavan arvo - noin 28 ° C Useimmat lämmityslaitteiden antaa tällainen lämpötila voi olla: vähintään 60-65 ° C: ssa Poikkeus - kaasukäyttöiset kondenssikattilat. Ne osoittavat mahdollisimman tehokkaasti on alhaisissa lämpötiloissa. Ne poistuvat kuumennettiin jäähdytysneste voidaan syöttää suoraan lattian putkeen.

Käytettäessä tahansa muu kattila tarvitsee sekoittaa solmun. Se kuumaa vettä kattilan lisätään jäähdytettyyn lämmönsiirtonesteen paluuputkesta. Koostumus Tämän Uza näet piiri kytkentä lattialämmitys kattilan.

Ajolaite vesi lattialämmitys

Toimintaperiaate on seuraava. Kuumennettu jäähdytysneste syötetään kattilaan. Se kuuluu termostaattiventtiili, joka silloin, kun kynnyksen ylittävällä lämpötila, avautuu sekoita veden paluujohtoon. Valokuvassa on jumpperi ennen kiertopumppua. Se perustetaan kaksisuuntainen tai kolmitieventtiilin. Se avataan ja sekoitetaan jäähdytettyyn jäähdytysnestettä.

Sekavirtausmallissa pumpulla kierto joutuu termostaatti, joka hallinnoi termostaattiventtiiliin. Päästyään haluttu lämpötila paluuveden syöttö pysähtyy ylitettäessä avautuu taas. Koska virtauksen lämpötilan säätely tapahtuu lämpimän veden kerros.

Muita jäähdytysneste joutuu moninaiset. Jos vettä Lämmitetty lattia on tehty pieni huone (kylpyhuone, esimerkiksi), jossa vain yksi silmukka asetetaan putkista, että solmu ei voi olla. Jos useita silmukoita, niiden välillä täytyy jotenkin jakamaan jäähdytysnesteen, ja sitten hän jotenkin kerätä ja lähettää paluujohtoon. Tämä tehtävä ja suorittaa jakoputken venttiili tai, kuten niitä kutsutaan, lattialämmitys moninaiset. Itse asiassa tämä kaksi putkea - virtaus ja paluuputkien, joka on kytketty tulot ja lähdöt kaikkien lattialämmitys piirejä. Tämä on helpoin vaihtoehto.

Sekoittaminen lattialämmitys automaattisesti lämpötilan säilyttämiseksi

Jos lattialämmitys on tehty useilla aloilla, se on parasta laittaa keräilijä, jossa on säädettävä lämpötila. Ensinnäkin eri alueet vaativat eri lämpötilassa: noin mieluummin mh + 18 ° C, yksi on + 25 ° C: ssa Toiseksi, suurin osa kaikista, ääriviivat ovat eripituiset, ja voi lähettää eri määriä lämpöä. Kolmanneksi, on tila "sisällä" - mikä jättää yhden seinän kadulla, ja siellä on takana - kaksi tai jopa kolme ulkoseiniin. Luonnollisesti, lämmön määrä niiden pitäisi olla erilainen. Toimitettava sille kampa termostaatit. Laitteita ei ole halpaa, piiri on vaikeampaa, mutta tämä asetus mahdollistaa yllä haluttu huoneen lämpötila.

Termostaatit ovat erilaisia. Jotkut ohjata huoneenlämpötilassa, toinen - lattian lämpötilaa. Tyyppi valita itse. Tästä huolimatta he hallitsevat servot asennettu kampa syötteen. Servomoottorit riippuen komentojen suurentaa tai pienentää virtauksen poikkileikkaus säätämällä virtausnopeutta jäähdytysnestettä.

Teoreettisesti (ja melkein aina) voi olla tilanteita, joissa virransyöttö kaikille piirit estetään. Tällöin kierto pysähtyy, kattila voi kiehua ja vaurioita. Tämän välttämiseksi, muista tehdä ohitus, jonka kautta osan jäähdytysnestettä. Tässä järjestelyssä, kattila turvajärjestelmä.

Näkymä yksi järjestelmän vaihtoehdot voivat olla video.

Yksi keskeinen järjestelmän komponenttien - putken ja lukitusjärjestelmä. On olemassa kaksi teknologiaa:

 • Kuiva - polystyreeni ja puu. Järjestelmässä polystyreeni matot tai paneelit päällekkäin metallinauhan valettu kanavia annetun putkia. Ne ovat välttämättömiä tasaisemman lämmön jakeluun. Putket asennetaan aukkojen. Päällekkäin kovasta materiaalista - vaneri, OSB, kipsikuitulevy, jne. Tälle perustalle voidaan asentaa lattiapäällysteen pehmeä. Voidaan asentaa laatta laattaliiman, parketti tai laminaatti.

Puulattia lämmitysjärjestelmä vesi

Lattialämmitys tasoite

Molemmat järjestelmät ovat epätäydellisiä, mutta halvempaa on laskemme putkien perän. Vaikka hän on paljon haittoja, se johtuu halvemmalla ja enemmän suosittuja.

Hanke maksaa kalliimman kuivajärjestelmällä: osista (jos otamme valmis, tehdas) arvokkaampi. Mutta ne painavat paljon vähemmän ja otettu käyttöön nopeammin. On useita syitä, miksi on tarpeellista käyttää niitä.

Ensinnäkin suuri paino tie. Ei kaikki säätiöt ja lattiat taloa voi kantaa kuormaa vettä lattialämmitys betonilaatan. Pinnan yläpuolella putkien tulisi olla kerros betonia ei ole pienempi kuin 3 cm. Ottaen huomioon, että ulomman putken halkaisija on myös luokkaa 3 cm, kokonaispaksuus perän 6 cm. Paino saatu yli huomattava. Top edelleen usein laatat liimakerrokseen. No, jos säätiö on suunniteltu varanto - hän seisoo, ja jos ei - aloita ongelmia. Jos on syytä epäillä, että päällekkäisyys tai säätiö ei siedä stressiä paremmin tehdä puu- tai polystyreeniä järjestelmään.

Toiseksi alhainen ylläpidettävyyttä järjestelmän tasoite. Vaikka rakentamisen aikana lattian lämmityslenkkiin on suositeltavaa antaa vain lahden putki ilman liitoksia, vaurioituneet putket määräajoin. Tai korjausyritykset olivat pora tai räjähtää takia avioliittoon. Vian sijainti voidaan tunnistaa märkä kohta, mutta korjaus on vaikeaa: se on tarpeen jakaa perän. Tämä voi vahingoittaa vieressä silmukat jossa vahinko vyöhyke tulee suuremmaksi. Vaikka et onnistunut tekemään oikein, on tarpeen tehdä kahden sauma, ja he - mahdollinen sijainti seuraavan vahinkoja.

Prosessin asennus veden lattialämmitys

Kolmas, käyttöönotto lämmin Lattiatasoitteen on mahdollista vain, kun betoni saavuttaa 100%: n vahvuista resurssi. Se kestää vähintään 28 päivää. Siihen asti, et voi sisällyttää lattialämmitys.

Neljänneksi, sinulla on puulattia on tehty. Paiseita itse puulattia - ei paras idea, ja toinen solmion kuumetta. Puu nopeasti tuhottu, koko järjestelmä romahtaa.

Aiheuttaa vakavia. Koska joissakin tapauksissa parempi käyttää kuivaa tekniikkaa. Varsinkin, että puinen lattialämmitys kustannukset omin käsin ja ei niin kalliita. Kallein komponentti - metallilevy, mutta voi myös olla tehty ohuesta metallilevystä ja parempi - alumiini. On tärkeää pystyä taipumaan, laudaksi urat putkille.

Vaihtoehto polystyreeni lattialämmitys järjestelmä ei ole sidottu esitetyn videon.

Materiaalit lämmintä vettä lattialle

Useammin kuin ei tehdä veden lämpimänä lattiatasoite. Sen rakenne ja tarvittavat materiaalit käsitellään. Lämmin vesi kerros järjestelmä on esitetty alla olevassa kuvassa.

Järjestelmä Lämmin vesi lattiatasoite

Kaikki työ alkaa tasoitus pohja: ilman lämmitystä lämmityskustannuksia on liian korkea, ja pani eriste voi olla vain tasaiselle alustalle. Koska ensimmäinen asia valmiin maahan - tehdä karkea tasoite. Seuraavaksi kuvaamme askel askeleelta menettely toimii ja käytetyt materiaalit prosessissa:

 • Kehää pitkin huoneen rullattu ja vaimennus nauha. Se on kaistale lämpöä eristävää materiaalia ei paksumpi kuin 1 cm. Tämä estää lämpöhäviöitä lämmittämiseksi seinät. Sen toinen tehtävä - lämpölaajenemisen kompensoimiseksi, joita syntyy, kun lämmitys-aineita. Nauha voi olla erityinen, ja voidaan asentaa vielä viipaloitu ohut vaahto nauhat (ei paksumpi kuin 1 cm), tai muut eristys sama paksuus.
 • Epätasaisella tasoite asetetut kerros lämmöneristeitä. Laitteelle lämmin lattia on paras valinta - polystyreeniä. Mikä parasta - pursotetaan. Sen tiheys on vähintään 35 kg / m 2. Hän oli tiukka tarpeeksi tukea painon tasoite ja toiminnalliset kuormia, on erinomaiset ominaisuudet ja pitkä toimivat. Sen haittapuoli - se on kallista. Muut, halvempia materiaaleja (vaahto, mineraalivilla, paisutettu savi) on monia puutteita. Jos sinulla on mahdollisuus - käyttää styroksi. Paksuus eristys riippuu monista parametreista - alue, materiaali ominaisuudet ja eristäminen, menetelmä järjestää aluslattian. Koska se on laskettava tapauskohtaisesti.
 • Lisäksi usein laittaa vahvikeverkko välein 5 cm Siihen liittyy myös putken -. Wire tai muovisia kiinnikkeitä. Jos käytit styroksit voit tehdä ilman vahvistusta - voidaan korjata erityisellä muovi kiinnikkeet, joita käytetään materiaaliin. Muiden eristys raudoitusverkkoon tarvitaan.
 • Set päälle majakat, sitten Laatan. Sen paksuus - vähintään 3 cm putket.
 • Seuraava Valmis lattia on laskettu. Mitä tahansa sopivaa käytettäväksi lattialämmitys.

Nämä ovat kaikki pohjakerroksina jotka täytyy asentaa jos teet lattialämmitys käsillään.

Putket lattialämmitys piiri ja muotoilu

Tärkein osa järjestelmää - putken. Useimmin käytetty polymeeri - PEX tai metallia ja muovia. Ne ovat hyvin taivutettu, ovat pitkäikäisiä. Heidän ainoa ilmeinen puute - ei liian hyvä lämmönjohtavuus. Tämä miinus ole viime aikoina ilmestynyt aaltoletkut ruostumatonta terästä. Ne taipuvat paremmin, ne eivät ole kalliita, mutta koska pienen kuuluisan asti käytetty harvoin.

Halkaisija putkien lattialämmitys riippuu materiaalista, mutta yleensä se on 16-20 mm. Ne on pinottu useita järjestelmiä. Yleisin - ja kierre käärme, on olemassa muutamia muutoksia, joissa otetaan huomioon joitakin ominaisuuksia tilojen.

Järjestelmä lämmintä vettä putken laskemisen kerros

Tehdyn käärme - kaikkein yksinkertainen, mutta kulkee jäähdytysnestettä putkien läpi vähitellen jäähtyy ja saavuttaa lopussa silmukka on jo huomattavasti viileämpi kuin se oli alussa. Koska vyöhykkeen, joka vastaanottaa jäähdytysneste on lämpimät. Tätä ominaisuutta käytetään - pinoaminen alkaa kylmin alueet - ulkoseinien tai ikkunan alle.

Tämä puute on lähes vailla kaksoiskierre ja käärme, mutta ne ovat monimutkaisempaa pakkaus - se on tarpeen kiinnittää kaavio paperille, jotta vältetään sekaannus asennuksen aikana.

Sitä voidaan käyttää kaatamalla vettä lattialämmityksen tavanomaisia ​​sementti-hiekka laasti perustuvat Portland-sementtiä. Brand portlandsementti olisi korkea - M-400 ja M-500 on parempi. Mark betoni - vähintään M-350.

Puolikuiva tasoite lattialämmitykseen

Mutta perinteisten "märkä" siteet pitkään saamassa suunnittelulujuutensa: vähintään 28 päivää. Kaikki tämä aika ovat lattialämmitys voi olla: murtua, mikä saattaa jopa rikkoa putken. Koska käyttävät usein ns puolikuiva perän - lisäaineita, jotka lisäävät plastisuus liuosta, merkittävästi vähentää veden ja aikaa "ikääntyminen". Ne voidaan lisätä yksinään tai näyttää kuivalta seos on vastaavat ominaisuudet. Ne maksavat enemmän, mutta vähemmän ongelmia heille ohjeiden lisätään tarvittava määrä vettä ja sekoitetaan.

Lattialämmitys käsillään tehdä todellisia, mutta se kestää kohtuullisen määrän aikaa ja paljon rahaa.