Lasiovi sauna

Lasiovet kylpyyn ja saunaan: mitat ja rakenne

Pohjoisten leveyspiireissä asuvien kansojen kylpeäperinteet ovat kansallisen aarteen asemaa. Monien venäläisten kylpylä- ja suomalaisten saunojen ystäville on tärkeää noudattaa näitä perinteitä, jopa pienissäkin asioissa. Käytä lasioviä höyrysaunan erottamiseksi pesuhuoneesta, saattaa tuntua liian epätavalliselta. Mutta tällaisen ratkaisun järkevyys on ilmeinen, ja höyryhuoneen ovi tänä päivänä hankkii ulottuvuuksia, jotka ovat miellyttäviä ihmiselle.

Höyryhuone - kylpyammeen päähuone. Märkä kuuma höyry venäläisessä kylvyssä tai kuiva lämmitetty ilma saunassa - perus revitalointiaine näistä menettelyistä. Kuumennetun puun huomaamaton tuoksu muistuttaa jokaista, joka on koskaan ollut todella kylvyssä. Siksi höyrysaunan seinillä ja katolla kalkki- tai haapapinta on hämmentävä, se on erottamaton osa ilmiötä. Sama vasta äskettäin kuului kylpyammeen oviin.

Kylpyammeen viimeistelymateriaalit ja -rakenteet, erityisesti höyrysaunassa, ovat äärimmäisiä kuormituksia kosteudelta ja korkeilta lämpötiloilta. Puu on erityisen alttiina sellaisille vaikutuksille, joita nykyiset mestarit ovat jo pitkään ottaneet huomioon mökeissä ja kylpy- ja saunan laitteissa.

Höyryhuoneen ovi (erityisesti eksoottisista rotuista) - erityinen asia. Se myydään markkinoilla erikseen muilta, näyttää perusteellisemmalta ja sen hinta on merkittävämpi. Sen rakenne mahdollistaa kuivatuksen kosteuden ja ilman lämpötilan äkillisestä vaihtelusta. Ovilevy otetaan talteen valituista paksuista levyistä liitos- kiilamaiseen palkkiin, joka on leikattu uraan ilman liimaa. Tällä palkilla voit muodostaa puun imemästä kosteutta ja kuivumista, jotta vältetään halkeamien ilmaantuminen, painamalla levyjä yhdestä suunnasta - leveästä päästä kapeaan. Tämä saavuttaa päätavoitteen - estää lämmön menetystä halutun ilmapiirin säilyttämiseksi höyryhuoneessa.

Tämä koko vastaa samanlaista ovea. Venäjän kylpyammeen höyrysaunaan aito puinen ovi ei ole yli 600 mm ja yli 1,5 metriä. Uskotaan, että tämä voi pitää höyryä pidempään avatessaan ovea, mutta suurelle henkilölle tämä aiheutti aina vakavia ongelmia.

Vanhoja perinteitä tai uutta mukavuutta?

Maan menestyksen tukijoita kaikilla aloilla voidaan noudattaa näkemysten lujuutta. On olemassa esimerkiksi kylpy liiketoimintaa. He ovat vakuuttuneita siitä, että vähäinen poikkeama vuosisatojen aikana kehitetystä prosessista heikentää sen edut sielulle ja keholle. Ehkä. Vaikka ruskean kylpyhuoneen uuni, joka on hukkunut mustaksi, ja sammal kuin seinien lämmitin - tämä on liian ääretön eksoottisia. Paljon tuttu nyt sähköliesi-lämmitin sauna tai automaattinen höyrygeneraattori turkkilaan.

Moderni mies on tottunut korkeaan mukavuuteen kaikkialla, joten tarve taivuttaa pääsä sisään höyryhuoneessa tuntuu väsyttävältä hänelle. Siksi pieni ja raskas puinen ovi korvataan yhä enemmän kevyellä ja mukavalla lasilla. Sen koko poikkeaa vähän tavanomaisista sisäovista, eikä suunnittelu, varusteet ja asennusmenetelmät vaikuta saunan tai saunan höyrysaunan eduksi ja nauttimiseen.

Valitse oven höyrysauna hyväksi lasi rakenne olisi pistemäärien ja miinusten analyysistä. Viimeksi mainittuihin kuuluvat:

 • Epätoivottuja tuntoelämyksiä. Kuumennetun puupinnan koskettaminen on yleisempää kylvyssä ja saunassa, vaikka modernin lasin lämpöä johtavat ominaisuudet antavat mahdollisuuden välttää epämiellyttäviä tuntemuksia vahingossa.
 • Haurautta. Karkaistu lasi kangas on vaikea, mutta typerästi mahdollista. Tässä tapauksessa on mahdotonta loukata teräviä suuria siruja, koska lasi murenee muruihin.
 • Korkeat kustannukset. Tärkein haitta, kompensoidaan käytössä olevan käytön, hoidon ja kestävyyden vuoksi.

Läpinäkyvän oven edut höyrysaunassa ovat moninaiset ja niiden paino määräytyy erityistilanteen mukaan:

 • Rajoittamaton käyttöikä. Jos ei ole ylimääräisiä dynaamisia vaikutuksia, laatu ja oikein asennettu lasiovi, joka erottaa höyrysaunan kylvyssä, voi toimia hyvin kauan.
 • Kestää kosteutta ja lämpötilaa. Tällaisen oven toimivuus ei ole riippuvainen ympäröivästä ilmakehästä eikä se muuta ajan kuluessa.
 • Hygieeninen ja kätevä hoito. Lasi ei altistu puuta sisältävälle biologiselle vaurioitumiselle: se ei roskaa, ei tartu sieniin, ei muotteja. Se on helppo puhdistaa ja pestä millään tavalla.
 • Lisävalaistus. Höyryhuoneessa se muuttuu kevyemmäksi ilman muita erityisiä kosteutta kestäviä valaisimia, kun taas valo on mukava silmille - hajallaan eikä kirkkaana.
 • Tyylikäs ulkonäkö. Voit valita oikean oven mihin tahansa sisustustyyliin. Parhaimmat näytteet lasikuvista koristellaan suihkuttamalla tai piirustuksella, mikä lisää muun muassa näkyvyyttä, mikä auttaa välttämään mahdollisia vammoja.

Tällainen tuote on kohtuullisempi ostaa yhdessä sopiva runko ja varusteet. Sitten ei tarvitse huolehtia siitä, että saunassa tai saunassa säilytetään tarvittava mikroilmasto. Oven asennus valmistajan suositusten mukaan mahdollistaa halutun tiivisteen ja helppokäyttöisyyden. Therma-oviaukko tässä tapauksessa poikkeaa hieman korkeudesta ja leveydestä tavallisesta - sisääntulosta ja interroomista.

Lasi-kylpy-ovien johtavien valmistajien rungon modulaariset mittasuhteet poikkeavat vähän asuinrakennusten kotimaisista ja ulkomaisista standardeista. Oviaukon leveys on alueella 700-1000 mm, ja korkeus on 1890 - 1990 mm. Pieni ja kapea sisäänkäynti venäläisen kylpyammeen höyryhuoneeseen jää kylpyläprosessin vanhoille perinteille.

Erot venäläisille kylville ja saunoille

Lasiovi on yhä useammin pienissä yksityisissä kylpylöissä ja suurissa virkistysalueissa, venäläisissä höyryhuoneissa, saunoissa, hamameissa jne. Kutakin tyyppiä varten on erityispiirteitä, jotka määräytyvät huoneen kosteuden ominaisuuksiin liittyvien vaatimusten mukaan.

Venäjän kylvyssä, jossa mestarihöyryt luo oikean mikroilmaston, roiskuu oikea määrä nestettä hehkusäteelle, on tärkeää pitää tietty kosteus. Siksi vaaditun vesihöyrypitoisuuden ylläpitämiseksi kynnys täyttyy. Saunassa - toinen ominaisuus. Hänelle on tärkeää harmoninen ilmankierto, joten saunassa on usein aukko lattian ja ovenoven alareunan välillä. Tämä on erityisen tärkeää, jos ilmanvaihtojärjestelmää ei ole.

Yleinen ja "rauta" -sääntö kaikentyyppisille kylpyammeille - höyrysaunan ovi avautuu vain ulkona. Jos henkilö joutuu epämukavaksi termeissä, hänellä ei pitäisi olla vaikeuksia tulla ulos.

On tärkeää valita oikeat varusteet lasioviin. Höyryhuoneen oven lasilevyn vähimmäispaksuus on 8 mm, tämän paksuuden monoliitin neliömetrin paino on noin 25 kg, joten tarvitaan erityisen tehokkaita ja luotettavia painoja erikoisrakennetta ja tarvittavaa kokoa. On suositeltavaa käyttää 3 silmukkaa. On muistettava, että metalliosat ovat korroosiota, varsinkin vesihöyryllä kyllästetyllä kuumalla ilmalla. Mustametallin päällysteet, edes modernit eivät riitä, tuotos on korkealaatuista ruostumatonta terästä.

On parempi luopua kuulapäästä ja käyttää oikein säädettyä magneettia. Tällaiset lisävarusteet välttävät odottamattomia häiriöitä.

Höyryhuoneen klassisista puuovista jäi suuren ja miellyttävän puukahvan perinne. Lasille asennettaessa niitä täydennetään yleensä silikonitiivisteellä, joten ne asennetaan tiiviimmin ja luotettavammin.

Erityisen tärkeää on pätevä asennus lasioviä käytettäessä. Jos haluat tehdä sen itse, kannattaa kutsua avustaja - Manipuloida lasimonoli yksinään on paljon vaikeampaa kuin puu. Mutta henkilölle, joka tuntee minimaaliset rakennusalan ammattitaidot ja omistaa käsikäyttöisen työkalun, mikään ei ole mahdotonta, ja voit tehdä ilman kalliita ammattilaisia. Noudata ainoastaan ​​valmistajan ohjeita. Jos kiinnität kiinnittimet korkealaatuisiksi, säilytä saranan pystysuora, jopa raskas, kiinteä lasikuitu helpottaa liikkumista avattaessa ja suljettaessa aiheuttamatta haittaa.

Normaalikokoinen lasiovet, aikuisille ja lapsille sopiva, kevyt ulkonäkö ja luotettavuus tekevät siitä miellyttävän levätä yksityisen talon kylpylässä tai saunassa.

Höyryhuoneen lasiovet: asennusohjeet

 • Kerma eksoottisille jalkojen sieni
 • Kapselit loisista
 • Kompleksinen Sustalife nivelen palauttamiseen

Moderni kylpyamme voi näyttää tyylikkäältä ja alkuperäiseltä, menettämättä suoraa toiminnallista tarkoitustaan. Yksi elementti, joka voi merkittävästi "virkistää" kylpy kompleksi - lasiovi höyryhuoneeseen. Tässä tapauksessa tällainen rakentamisen innovaatio monin tavoin ylittää jopa sen klassisen "fellow" - puusta valmistettu ovi. Jos näet saunasi moderniin muotoiluun, suosittelemme, että kokeilet kättäsi ja asennat oven höyrysaunan lasista omilla kädilläsi.

Höyryhuoneen lasin oven edut

Höyryhuoneeseen asennettavassa lasioviin johtavat tärkeimmät vaatimukset eivät poikkea puun ovien vaatimuksista - tämä on turvallisuutta ja tiukkuutta. Ota tämä huomioon valittaessa tuotetta ja harkitse vain lämpöä ja iskunkestäviä versioita lasitetusta lasista.

 1. Vastustuskyky aggressiiviselle höyryhuoneympäristölle. Karkaistu lasi ei riipu suuren kosteuden ja lämpötilan epämuodostumasta, joten se säilyttää oven muodon ja toimivuuden hyvin pitkään.

Lasiovien tyypit höyryhuoneeseen

Nykyään rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima tällaisia ​​tuotteita, joten voit valita lasiovet höyryhuoneessa - lasin koko, väri, ulkonäkö ja koristeelliset elementit pystyvät ratkaisemaan minkä tahansa monimutkaisuuden suunnitteluongelman. Niinpä monien valmistajien valikoimissa on ovien peittämästä lasista läpinäkyvä, himmeä, peili tai koristeltu eri värejä (harmaa, vihreä, "pronssinen"). Vaikka et löydä valmiita malleja, jotka soveltuvat ajatukselle koosta tai sisustuksesta, tilaat tilauksesi.

 • Lue yleiskatsaus monimutkaisten keinoja peräpukamat Proktonol
 • Miten laihtua 20 kg - todellista arvion Guarchibao

Valmistelu ennen asentamista lasiovi höyrysauna

Asentaa lasioven pari on ollut onnistunut ja korkealaatuisia etukäteen miettiä seuraavia seikkoja:

 • mittaustarkkuuden. Huomaa, että valmis tuote on karkaistua lasia ei ole enää mahdollista "oikea" asennuksen kuin puuta. Siksi vakava lähestymistapa mittausten: jos olet määrittämässä saunan, oven löylyhuoneen pitäisi olla pieni rako alareunassa (noin 5 mm).

vaatimukset tarvikkeet lasi ovet höyrysauna - sama kuin puu. Niiden on kestettävä kosteutta, älä polta ja olla mukava käyttää. Kuitenkin esteettiset vaatimukset, kun kyseessä on lasi on tulossa huomattava merkitys. Siksi ennen kuin asennat lasiovi höyrysauna, kiinnittää huomiota valintaan lisävarusteita. Tässä etusijalla on materiaaleista, korroosionesto-ominaisuudet (silmukoita) ja puun lehtipuiden (kahvat ja oven kehyksiä), jotka kykenevät kestämään raskaan ovilevyn.

lasiovi asennus tekniikka höyrysaunassa

Kun olet valmis paikka asennuksen lasioven höyrysauna, valittu ja ostettu itse oven, värväytyi tukea "avustaja", voit aloittaa prosessin asennuksen ovilevyn. Kun purat ovea ei suositella viivyttää sälepohja pakkaukseen - niitä voidaan käyttää pinoamiseen tauluja lattialla mukavampaan nostamalla sitä jälkimmäistä.

Lasioven löylyhuoneen - nykyaikainen ratkaisu, jonka avulla voit toteuttaa rohkein ideat kannalta sisustus vaarantamatta kannalta toiminnallisuus. Prosessi asennus nämä ovet on melko edullista toteuttaa itseään: tärkeintä - miettiä kaikki yksityiskohdat etukäteen ja tarkasti seurata ohjeita.

Lasiovet kylpyyn ja saunaan: Hyödyt ja haitat

Kokemattomat kylpylässä on lasiovet saunaan epäluuloisesti. Äkillisessä ylikuumenemisesta? Äkillinen onnettomuus zadenesh jakkara, ja se laskee? Tai että laitoksessa on mahdollista omin käsin? On käynyt ilmi, että kaikki nämä pelot olivat aiheettomia. Riittää määrittää koko oven ja nähdä kuvan tai videon ohjeita, ja voit laittaa oven omasta.

Lasiovet: hälventää myyttejä

Ensinnäkin meidän tulisi ymmärtää, että lasioven kylpy ei voi myydä, jos valmistaja ei ole antanut kaikkia näitä kohtia. Joten hälventää pelkoja.

 1. Ja yhtäkkiä hän purskahti lämpöä? Ovet huoneet eivät paria tavallista ikkunalasia, paksu ja lämpöä kestävä. Materiaali erityisesti karkaistu korkeissa lämpötiloissa, ja sen paksuus on harvoin pienempi kuin 10 mm.
 2. Mitä jos hän murtuu ja vahingoittaa jotakuta? Break a paksu lasi - ei ole helppo tehtävä. Mutta vaikka näin tapahtuu, riski olisi vähäinen. Karkaistu lasi särkyy pieniksi paloiksi ilman teräviä reunoja.
 3. Ja jos ovi on peuhata huonon tiiviyden? Se riippuu huoneeseen, jossa haluat asentaa sen. Saunassa, esimerkiksi, on erityinen raon oviaukko, jota ylimääräinen höyry tulee ulos. Kylvyssä, tietenkin parempi olla sinetöity ovi. Mutta laadukkaita lasiovi kunnollisesti organisoitu ja vakiintunut kynnyksen tiivisteet on paljon parempi kuin säröillä puu.

Mitä todella tarvitse pelätä - niin se on, että ajattelematon vieraita koko kurssi voidaan "rei'ittää" ovesta. Nimittäin asianmukaista hoitoa lasi on täysin avoin, ja se on käytännössä huomaamaton. Siksi asiantuntijat suosittelevat sävytetty, värillinen tai koristeltu kuviolla malliin. Mutta tämä ovi ei jaa yhtiön uimareiden ja turisteja, voit olla näköpiirissä toisistaan.

Toinen ongelma on, etteivät kaikki huoneet salli parin perustaa tällainen ovi. Perinteisesti sauna - se on huone jossa on matala sisäkatto. Tai oven on pidettävä alhaisina tuottaa vähimmäismäärä kuumaa ilmaa. Lasiovi alla 190 cm on vaikea löytää. Jotkut tulevat ulos tilanteesta seuraavasti: osti palan karkaistusta lasista ne haluttuun kokoon ja mahtuu ovesta käsin.

Suurin haittapuoli: koko kohta hinta

Asiantuntijat sanovat, että suurin haittapuoli lasiovet - niiden korkea hinta. Voit tietysti valita malli halvempaa. Mutta taloudellinen vaihtoehto on paljon pahempi kuin puiset ovet, joita voi ostaa samalla rahalla. Jos siis haluat kiinnittää tai saunassa on moderni, on parempi käyttää rahaa. Laadullinen ovi ei pitäisi olla ohuempi kuin 7 mm paksu. Mitoitettuna siten se on aika paljon painoa, joten on tarpeen vahvistaa vähintään kolme saranat. On hyvä ovi asennettu magneettinen salpa. Hekin pitäisi olla vähintään kolme. Joten ne pitää ovi tiukasti, mutta kun se avataan ei tartu.

Mutta maksaa siisti summa, saamme paljon etuja, että lasiovi:

 • siitä ei voida polttaa;
 • se ei turpoa eikä rassohnetsya kuten puu;
 • se on helppo pestä;
 • käyttöiän tällainen ovi on loputon, jos suojaa vahingoilta;
 • se on parempi turvallisuuden kannalta, koska uimareita aina kattavan kuvan hänen ystävänsä, ja tämä vähentää todennäköisyyttä odottamattomissa tilanteissa.

Tietenkin, perinteisessä suuren kosteuden kylpy lasiovi voidaan sumua, ja sitten jotkut näistä eduista katoavat. Mutta sitä voidaan käyttää improvisoituun kosteusmittari, joka auttaa määrittämään, kun höyryn pitoisuus kylvyssä on optimaalinen. Ja että tiivistyminen ei kerry lasille, voit asentaa oven lämmitys. Mutta ne ovat paljon kalliimpia.

Neuvoston. Jos epäilet, että omassa huoneessa voit asentaa tämä ovi on suljettu, voit ratkaista tämän ongelman kustannuksella uuniin. Valitessaan liesi, pysähtyä malli, joka pystyy lämmittämään kaveri, joka on 1-2 kuutio on suurempi kuin sinun.

Asentaminen lasiovet: päättää oman tai ammattilaisille?

Asentaminen lasiovet - ei ole helppoa. Ensinnäkin on edelleen hauras. Toiseksi - vakavat. Kolmanneksi, en tiedä vivahteita, se on helppo tehdä ovi traumaattinen. Siksi ennen kuin päätät laittaa oven hänen oma sauna, lue ohjeet.

Ovi puinen laatikko joukko työskenneltäessä höyrysauna seinät ovat kokonaan valmis. Jos ovi on metallikammiossa, niin se tulisi laittaa viimeistely.

 1. Pura paketti. Laivanlankut siitä makasi lattialla, jotta ne voitaisiin vahvistaa lasia web. Nostamaan hänet irti lattiasta kova.
 2. Löysää ruuvit kiinnittämällä silmukka. Taivuta kiinnitys ja vapauttaa lasin kehyksen. Laittaa valmis kangas säleet.
 3. Aseta laatikko oviaukkoon. Samalla, valitse mihin suuntaan haluat: vasemmalle tai oikealle. Lukko rakentaminen kiilat.

Siten, lasiovi kylvyn tai sauna - moderni ilmiö. Sillä oli progressiivinen Banshchikov johtuu siitä, että se on helppo hoitaa ja hän, toisin kuin puu, ei loimi. Valmistajat laadukkaita ovet antaneet kaiken, että niiden tuotteet eivät olleet hauraita, traumaattinen tai ei-paineistettu. Sen ainoa haittapuoli - korkea hinta.

Asennusohjeet oven kylpy: Video

Lasiovi kylpyamme: kuva

 • Mini huone kuulusteltavaksi: miten rakentaa omin käsin pikkumies
 • Rakentaminen kylpy: miten rakentaa tiilihormiin. Askel askeleelta asennusohjeet kättensä
 • Tehokas tuuletus kylvyssä höyrysaunassa: miten tehdä omin käsin
 • Mestari hänen kättensä: laadullinen yläraja kylvyssä

Huomio kilpailu meidän tilaajille!

Annamme 10 erilaista automaattista kastelu "Gardena"

Niin joka viikko lähetämme Digest suosituimmista artikkeleita.

* Voit peruuttaa tiedotteen tilauksen milloin tahansa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin