Lämmönvaihdin kaasun sarake

Lämmönvaihtimet Kaasun lämmittimet

Laitteet, joilla toteutetaan lämmönvaihto kahden jäähdytysnesteet, joilla on eri lämpötilat, kutsutaan lämmönvaihtimet tai lämmittimiä. Nykyaikaiset mallit ovat erilaisia ​​muunnoksia optimoida päälinjaukset vuorovaikutusta ja operatiivisen keston aikana. Yleisimpiä pidetään putkimainen ja levy tyyppejä. Putkimainen letku on sijoitettu koteloon, vesi virtaa putkien läpi ja se lämmitetään ulkopuolelta kaasupoltin.

Tuotantotekniikka ja suunnittelu lämmönvaihtimien liittyy suoraan materiaaliin, josta se koostuu. Yleisimmin käytetty erilaisia ​​ruostumattoman teräksen ja kuparin.

Etu teräksen sen edullisia ja plastisuus, joka mahdollistaa korkean lämmönsiirron lämpötila muuttamatta fysikaalisia ominaisuuksia. Mutta tällaiset laitteet ovat suhteellisen raskaita ja pienenee verrattuna kupari ja alumiini, korroosionkestävyys. Lisäksi suuri massa vähentää lämmönvaihdon tehokkuutta.

Kuparin käyttö voi merkittävästi parantaa veden lämmitys nopeudella (lämmönsiirtokerroin on 440). Haittapuolena on korkeat kustannukset, jolloin saatiin puhdasta metallia. Siitä, että vaiheessa epäpuhtauksista luoda epätasainen lämmitys seinien ja lämmönvaihtimen putket. Nämä kohdat ovat tuhoutuneet ajan myötä ja luoda "burn-out". Tyypillisesti valmistajat pyrkivät saavuttamaan kilpailuedun kaasun tuottaminen laitteiden avulla alemman laadun materiaaleja värjätään kupari lämmönvaihdin kaasun sarakkeen "lämmönkestäviä maalilla." Elämiä tässä tapauksessa ylitä 2-3 vuotta pienellä kuormituksella.

Kosketuksissa veden kanssa on korkeat vaatimukset korroosionkestävyys materiaalin. Tässä suhteessa, kupari - tehokas ratkaisu, mutta korkea hinta rullattu aiheuttaa pienen seinämän paksuus ja pieni-osa putkia. Kuitenkin useimmat organisaatiot, jotka tarjoavat tuotteita "paksua kuparia" ei osoita parametrit tämän paksuudesta. Vaikka paino on yleensä 3-3,5 kg, jos laite ei kuparia.

Pylväiden kuten vesi-lämmönvaihtimia on etukäteen puhdistetaan epäpuhtauksista ja suolat. Tästä huolimatta vuoden kestäneen toiminnan kaasun sarakkeen, sinun on suoritettava pesu- ja kalkinpoisto. Osoitus putkien on korkea roskia vähentäminen mahdollisimman veden lämmityksen suhteen todistuksen tietotekniikkaa.

Moderni juotosteknologia

Toiminta-aika määräytyy pitkälti laatu ja hitsaus putket. Moderni laitteet on suljettu kiinteän kupari-fosfori juottamalla MF9 lisätä elinikää lämmönvaihtimen. Johtava valmistajat käyttävät ultraääni juotostekniikkaa. Etuna on tällaisten ratkaisujen lämmityksen tasaisuutta liitetyn rakenteita. Tavanomainen juote saattaa aiheuttaa ylikuumenemisen putkien liitoskohdassa (juottamalla) ja sen jälkeen loppuun palaminen lämmitin.

Yritetään määritellä, mitä on kannattavampaa: korvaavat nykyiset kaasupatsas lämmitin, tai ostaa uusi laite? Harkita, esimerkiksi Bosch Bosch kaasupatsas, keskimääräinen hinta on noin 8500 plus asennus ja toimitus, tavallisesti noin 6000 Moskovassa, yhteensä 14 500 kustannukset lämmönvaihdinelementin suuruusluokkaa 3500, toimitus ja asennus 3000, yhteensä 6 500 Siten, korvaamalla kannattavampaa.

Niistä suurimman tuotemerkin kotimaisia ​​valmistajat näyttävät lämmönvaihtimet kaasuun NEVA. Kaikissa malleissa lämmitin valmistettu puhtaasta kuparista, valmistaja tarjoaa kolme versiota NEVA Suite, Suite mini- ja 4510 Kaksi ensimmäistä mallia kattavat koko alueen brändi "Neva". Jotta pidentää käyttöikää ei suositella "keittää veden sarakkeessa", joka on käyttää keskimääräistä veden lämmittämiseen, se vähentää nopeutta kattilakiven muodostus.

Electrolux Company on kehittänyt tekniikka parantaa luotettavuutta pinnan esikäsittely kuparin molekyylitasolla (nimien laitteiden Esillä Nano etuliite). Mukaan yhtiö, tämä tekniikka (Eksoterminen) tarjoaa lisää suojaa hapettumiselta ja korkeita lämpötiloja.

Korjaukseen, jotta voidaan pitää analogeja omaa lämmönvaihtimien valmistettu Tula Electrolux malleja, Vaillant ja AEG. Valmistajan mukaan pattereissa paksummalla kupari-värinen lämmönkestävä maali.

Kustannukset lämmönvaihtimia suurten mallien kaasulämmittimet

Kaasuun tullut välttämätön ilman kuumaa vettä. Tärkein tehtävä on valita laadukas, kestävä väline edulliseen hintaan. Pohjainen.

Kaasu kaiuttimet käytetään veden lämmitykseen asuntoja ja taloja ilman Keski kuumaa vettä. Puhelimet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia.

Ruotsalainen Electrolux on yksi maailman johtavista eri kodinkoneista, jota käytetään harrastajille ja ammattilaisille. Main.

Korjaus lämmönvaihdin kaasun sarake 5 suosituksia

Alkaen laatu lämmönsiirtimen kaasun sarakkeen riippuu laatua ja kestävyyttä laitteen veden lämmitys lämmönvaihdin - on yksi tärkeimmistä laitteiden kaasu kuumennuslaite, joka vastaa lämmitykseen jäähdytysnestettä. Kaasun sarakkeessa lämmönvaihdin on kiinteä pinta, jonka läpi lämpöä annetaan jäähdytysneste. Vaikutuksesta erilaisten ulkoisten tekijöiden seinät jäähdytysaineen voi tapahtua fistulat ja repeämät, ja geysiriksi - alkaa virrata. Voit vianmääritys omiin käsiinsä. Miten - katso alla.

Korjaus lämmönvaihtimien, kaasuun: Suositukset

Kaasukattila - edullinen ja luotettava vedenlämmityslaitteet. Kuitenkin, huonon veden ja kaasun, elämän kaasun sarakkeen voidaan vähentää merkittävästi. Jotta ei muuta muutaman vuoden välein, sinun pitäisi tutkia tapoja huoltaa sitä. Joten, ennen kaikkea, vuoto sarakkeita ja liian alhaisen lämpötilan jäähdytysnesteen liittyvät toimintahäiriöitä lämmönvaihtimen. Vianmääritys, yleensä kahdella tavalla: juottamalla tai puhdistamalla lämmönvaihdinlaitteen.

Korjaus kaasun lämmitin lämmönvaihdin tulee aloittaa vasta, kun irrotat laitteet virtalähteestä

Samaan aikaan, jotta voidaan välttää vaarallisia ja hengenvaarallisia tilanteita, korjaustyö on suoritettava:

 • Lopettamisen jälkeen veden (tai muuta jäähdytysnestettä), ja kaasu;
 • Tyhjään yksikkö (kaasu sarake on etukäteen tyhjennetty tai poistaa minkä tahansa muun lämmitys väliaine);
 • Suojakäsineet, lasit, vaatteet (tapauksessa juottaminen).

Jos korjattavaksi päätät soittaa asiantuntija, valita vain sertifioitua käsityöläisten hyviä arvosteluja. Tässä tapauksessa, ei haittaa ymmärtää laitteen riippumatta kaasun sarakkeen ja tarkoittaa korjaus. Loppujen lopuksi voit jäädä kiinni laiminlyövän työntekijää, näkemästä epäpätevyys tulee "on" olematon jättäminen saadaan suurin taloudellinen hyöty.

Juotos kaasulämmitin lämmönvaihdin

Juotos laitteet kaasun lämmönvaihdinputket suoritetaan, kun unsealing jäsen. Useimmissa tapauksissa ulkonäkö fisteli kuparin lämmönvaihtimet liittyy huono laatu, kovaa vettä. Niinpä useimmissa kaupungeissa tänään, vesi desinfioitu klooria. Kuumentamalla, klooria veden reagoi kupari (valmistus lämmönvaihtimella materiaali), jotka muodostavat kupari kloridi. Tämän seurauksena lämmönvaihtimen putken seinämän ja alkaa romahtaa sisällä. Rikkomalla seinät lämmönvaihtimen voi aiheuttaa ja jäätynyttä vettä järjestelmässä, läsnäolo hajavirtojen.

Voit suorittaa juottaminen lämmönvaihtimen voi olla kolmella tavalla:

 • juottamalla kapasiteetti on vähintään 100 W.;
 • käyttämällä poltin kaasusäiliö;
 • kylmähitsausta.

Joissakin malleissa, kaasuun ja kaasun paineensäätimet on poistettava ennen juottamista

Ennen soveltamista juotteen pinnan tulee puhdistaa jäähdytin. Menetelmä ei pitäisi vain gaping fisteli, mutta myös vihreitä pisteitä pinnalla lämmönvaihtimen, joka signaali metallin harvennus.

Ja juote virrannut hyvin metalli, se on parempi käyttää kuparipastalla vuon juottamiseen.

Korvata se voi olla helpommin hartsia. Keskimäärin hyvä annos kestää kuusi kuukautta. Vähentää todennäköisyyttä, että muodostuu uusia vuotoja voi jauhaa sarakkeeseen. Pidentää käyttöikää lämmönvaihtimen asentamalla suodattimen tulon järjestelmän, puhdistus ja pehmentävä vettä.

Poistamalla lämmönvaihdin kaasun sarake

Joissakin tapauksissa, kuten silloin, kun fisteli tai repeämä on seinällä lämmönvaihtimen, joka on kannan vieressä kaasun laitteet, korjaukseen jäähdyttimen olisi poistettava. Lisäksi purkamisesta lämmönvaihdinlaitteeseen voidaan tarvita, jos päätät puhdistaa sitä.

Lämmön poistamiseksi kaasusta lämmitin, on välttämätöntä valmistella tarvittavat intstrumenty

Jotta lämmön poistamiseksi kaasupullosta on:

 1. Katkaise veden ja kaasun kaasu vedenlämmitin;
 2. Poista nuppi ja suojus yksiköstä, kiertämätön liitosruuvit ristipäätaltalla;
 3. Katkaise savupiippu;
 4. Poista ylikuumenemisen anturi ylemmän metallisen sarake jäsen;
 5. Pora niitit pitämällä ylemmän metallisen alkuaineen purkamisessa;
 6. Poista ylempi metallinen rakenne ranteen ylös;
 7. Avaimella ruuvata mutteri kiinnikkeillä, johon lämmönvaihdin on kiinnitetty;
 8. Poista lämmönvaihtimen ylöspäin.

Jos sen jälkeen, purkaminen laitteen olet löytänyt, että sitä ei voida korjata (esimerkiksi lämmönvaihtimen konkurssiin), on tarpeen vaihtaa uuteen. Tässä tapauksessa kysymys valinta on lähestyä tarkasti. Usein lämmönvaihtimet kaupoissa kierrätetään: vaihtamisen jälkeen takuun, valmistaja korjaa epäonnistunut lämmönsiirtolaitteen ja lähettää sen myyntiin. Kiinnittää huomiota paino lämmönvaihtimen joskus vähentää tuotantokustannuksia osia, valmistajan tarkoituksellisesti tekee soluseinämien ohuempi. Tämä aiheuttaa vakavaa haittaa lämmönvaihtimen elämää. Kuinka raskas on laadullinen laite? Keskimäärin vähintään 3 kg.

Miten puhdistaa kaasun jäähdytin sarake

Niistä säännöllistä toimintaa Maakaasu lämmityslaitteet on tärkeä asema puhdistus lämmönvaihdinlaitteen. ei pitäisi yrittää puhdistaa vähintään kerran vuodessa. Jos paikallinen kovan veden eri epäpuhtauksia, niin pidä tapahtumaa useammin. Lisäksi puhdistus - ensimmäinen asia, joka voidaan tehdä, jos pylväs on huonontunut veden lämmittämiseen ilman näkyvää syytä.

Paras materiaali puhdistus lämmönvaihtimen kotona pidetään sitruunahappo.

Sitruunahappo on kaikkien saatavilla, on ehdottoman turvallinen ja tehokas metallin. Tällöin työkalu ei vapauta syöpää aiheuttavia aineita ja epämiellyttäviä hajuja.

Käyttää suolahappoa kaasun puhdistus sarake jäähdytin ei suositella, koska se voi reagoida metallimateriaalin lämmönvaihtimen

Jotta puhdistaa jäähdyttimen, "ananas" on tarpeen:

 1. Liuotetaan 100 g ainetta per litra lämmintä vettä;
 2. Kaada saatu liuos lämmönvaihtimeen;
 3. Alaosa kontti ratkaisun;
 4. Odota 15-20 minuuttia;
 5. Juoksevan veden alla jäähdyttimen;
 6. Odota kuivaus osia.

Puhdistaa patteri voidaan käyttää etikka ydin. Siten, puhdistus algoritmi on syytä jättää ennalleen. Eroon jäähdytin asteikko on mahdollista erityisillä välineet (esim. CK-110A kattilakivenestoainetta).

Työkaasuna lämmönvaihtimen sarake (video)

Tehokkain, edullinen ja kustannustehokas kotitalouksien lämminvesivaraaja, tänään on geysir. Laitteisto koostuu lämmönvaihtimen, sytyttimen ja pääpolttimen. Useimmat kuluvia kupari lämmönvaihtimen: vesi vaikutuksen alaisena jäykän elementin putki tukossa, ja sen seinät ovat syöpyneet. Mutta älä huoli: Korjaukset voidaan tehdä omin käsin. Ja tämä auttaa sinua ohjeet ja suositukset perustuvat edellä!

Valitsemalla lämmönvaihdin vedenlämmitin

Lämmönvaihtimen käytetään veden lämmittämiseen polttamalla polttimen alle. Tämä on tärkeä osa mitä tahansa kaasua sarakkeeseen. Jos tämä osa hajoaa, koko sarake epäonnistuu. Miten valita lämmönvaihtimen varten kaasupatsas? Tämä opit kun luet tämän artikkelin. Siinä kerromme paitsi valinnasta yksityiskohtia, mutta sen korjaamiseen.

Geyserit ovat erittäin kovaan käyttöön. Syklisyyttä lämmitys ja jäähdytys lämmönvaihtimen ei lisää terveyttä hänelle vaan päinvastoin, ottaa pois. Ajan mittaan esiintyä pieniä reikiä alkavat vuotaa. Jotkut niistä voidaan helposti poistaa korjausta, mutta se on vain väliaikainen toimenpide. Kuten edelleen toiminta vuodon määrä kasvaa, ja sitten tulee aika, kun lämmönvaihdin on parempi muuttaa.

Pienikin vuoto ajan mittaan vahingoittaa moduulia, ja siksi eniten puhujia.

Tässä sairaudessa ei pääty lämmönvaihtimia. Kun ne kuluvat johtuen jatkuvasta muutokset lämpötilassa, sisällä niiden laajuuden tulokset. Tämän seurauksena, lämmitys tehokkuus laskee - liekki surina, ja alhaisen lämmönjohtavuuden vaahdon lämpö ei lähetetä. Lähdössä kuluttajat eivät ole kuuma, ja haaleaa vettä.

Osta lämmönvaihdin kaasun sarakkeen voivat joissakin LVI kaupat myyvät varaosia kaasulaitteita. Myös ne toimitetaan verkkokaupoissa, koska osat puhuja - asia erityinen. Miten valita lämmönvaihtimen on sarakkeeseen? Tässä se on tarpeen kiinnittää huomiota useita asioita:

 • Kustannukset lämmönvaihtimen - yrittää löytää Storessa edullisimpaan hintaan;
 • Noudattaminen tai yhteensopivat mallit - muuten lämmönvaihdin voi yksinkertaisesti ole tarkoituksenmukaista;
 • Materiaalin tuotanto - jotkut valmistajat lopulta alkavat säästää tarjoamalla asiakkailleen ole kuparia ja terästä lämmönvaihtimet.

Ostaminen lämmönvaihdin, on tarpeen kiinnittää huomiota yhteensopivuuteen. Monet valmistajat tekevät yhteisiä osia eri mallia sarjassa, joten voit nopeasti valita oikea malli. Jos valitset väärän mallin, mitään ongelmia asennuksessa - täällä voimme todeta yhteensopimattomuuden kiinnikkeiden ja muita kohteita.

Omassa sarakkeessa oli kuparia lämmönvaihdin, ja tallentaa sinulle tarjotaan mallia valmistamiseen? Tässä tapauksessa sinun täytyy odottaa tiettyjä riskejä. Asia on, että teräsosien on pienempi turvamarginaali - kupari- malli varmasti voittaa tämän parametrin. Siksi ostaa teräs malli ei ole sen arvoinen. Mutta teräksen lämmönvaihtimet ovat edullisempi hinta, se on heidän ainoa etu.

Korjaus kaasun sarakkeen lämmönvaihtimien

Joskus kustannukset uuden korvaavan lämmönvaihdin on sellainen, että se on helpompi ostaa uuden sarakkeen. Joten sinun täytyy tehdä valinta - ostaa osan tai etsiä toinen vedenlämmitin. Jos hinta on liian korkea, se on parasta yrittää korjata sarakkeeseen. Korjaus kaasuun vaihtimien vähentää löytää mikrohalkeamia ja reikiä, joiden läpi vesi tihkuu. Seuraavaksi onnistumme yleisin juotos tehokas juotin.

Materiaalit ja tarvittavat välineet korjaamiseen lämmönvaihtimen.

Juottaminen lämmönvaihtimet kaasun sarakkeen vaativat:

 • Sopivia flux (metallin tyyppi);
 • Juote (tina);
 • Juottaminen kapasiteetti on vähintään 100 W;
 • Hienolla hiekkapaperilla.

Korjaus lämmönvaihtimien tulisi aloittaa tämän kokeessa. Yleensä paikoissa, joiden kautta vesi virtaa, ovat selvästi nähtävissä paljaalla silmällä - tässä vaiheessa havaitaan jälkiä korroosiota. Nämä määrät on poistettava käyttäen hiekkapaperilla siten, että metalliset reiän ympärillä tai halkeama oli puhdas ja kiiltävä. Poistamisen jälkeen on tapahduttava vuotaa sopiva vuon ja juotteen tina metallin yksi peittää ohut kerros juote.

Sen sijaan, juottamiseen, voit käyttää kaasupoltin. Tärkeintä on, olla erityisen varovainen!

Muista, että juote pitäisi virrata kuin jos paikka juottamiseen, joten tarvitset paras mahdollinen tapa lämmittää juotin propaivaemoe paikka. Muussa tapauksessa korjaus ei onnistu - vain juote pudota. Jos sinusta tuntuu, että juote ei mennä kokeilemaan vielä lämmittää korjattu paikalleen kaasupoltin tai puhalluslamppu. Myös tämä toimenpide voidaan käyttää rakennuksen kuivausrummut ja ruoanlaittoon polttimet, jolloin saatiin haluttu lämpötila.

Jos olet tehnyt hyvän juottaa, odota sen jäähtyä, ja sitten laittaa korjattu paikka hieman juotos - sen paksuus tässä vaiheessa tulisi olla 1,5-2 mm. Muussa tapauksessa sarake alkaa virrata jälleen. Kun reikä tai Mikrohalkeama on upotettu, tarkastaa ja analysoida koko lämmönvaihdin tilaa mahdollisten tulevien vuotojen. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota merkkejä korroosio - voi piiloutua niitä vielä näkymättömiä reikiä ja halkeamia.