Lämmönkestävä maali uuneille

Lämpöä kestävä maali tulisijoille ja uuneille

Nykyään esikaupunkitaloiden asukkaat sekä kaupunkilaiset huoneistot haluavat usein asua sisätiloissaan tai takkahuoneessaan. Huoneen sisustukseen lämmitystoiminnan lisäksi se sopii myös suunnitteluun, se on maalattava erityisellä maalilla uuneille ja tulisijoille.

Tätä varten käytetään lämpöväriä uuneille, mikä erotetaan silikonipohjaisella substraatilla. Lisäksi siihen lisätään polymeerejä, jotka ovat erittäin kestäviä. Hapen ja piiatomin sidos on resistenssin korkeissa lämpötiloissa. Tällainen pinnoite suojaa täydellisesti metallin pintarakennetta, ja siksi sitä käytetään teollisuudessa. Käytetään myös lämpöä kestäviä maaleja uuneille, savupiippuille, tulisijoille ja lämmityslaitteille.

Maalin päätehtävä, joka on suunniteltu uunin peittämiseksi tiilestä tai muusta materiaalista, pidetään vastustuskyvänä korkeimpien lämpötilojen suhteen. Lisäksi tämä maali suojaa pintaa täydellisesti kaiken lämpötilan höyryn ja veden vaikutuksilta ja estää myös metallin korroosion.

Lämmönkestävää maalia voidaan käyttää tehokkaasti vain tuntemalla materiaalin koostumus ja ominaisuus. Tyypillisesti tämä maali on lakkaan perustuva suspensio, johon on lisätty tiettyjä seoksia. Kun se kuivuu, pinnalle muodostuu suojakalvo. Uunien lämpöä kestävät maalit antavat aina tiilien ja metallien estetiikan ja kirkkauden.

Normaalia maalipäällystettä ei voida käyttää tulisijojen kanssa, koska niiden pinta, kuten uunin, lämmittyy paljon. Siksi tässä tilanteessa Käytetään lämpöä kestävää maalia, joka sisältää elementtejä, jotka eivät salli päällystysominaisuuksien menetystä korkeimmissa lämpötiloissa.

Uunin tulenkestävä maali voi kestää lämmityksen 650 astetta. Ottaen huomioon, että polttopuun lämpötila - 300 astetta, tämä maaliominaisuus on hyväksyttävä.

Useimmiten lämpöä kestävästä koostumuksesta on myös koristeellinen tehtävä.

Yleensä takka ja uuni ovat kiveä, jossa on joitain elementtejä valuraudasta (ovet, läpät, kehykset ja kannet). Värjäys riippuu koko rakentamisesta, mukaan lukien valetut tuotteet. On kuitenkin pidettävä mielessä, että eri värejä käytetään uunin eri pinnoille. Siksi, kun hankitaan materiaalia kiinnitä huomiota pinnoitteen tyyppiin, jota varten se on tarkoitettu.

Jos rakenne on huoneen sisällä, vesi-dispersion tulenkestävä maalikerros sopii täydellisesti maalaukseen. Kun kyseessä on uunin lokalisointi kadulla, koostumusta käytetään metallipinnoitteelle, jossa korroosionestoaine on läsnä korkeammalla tasolla.

Niissä tulipalon lähellä sijaitseviin takkamalleihin tulee käyttää lämpöä kestävämpää LCS: tä.

Maalien käyttö uunin suojaamiseksi, jotka altistuvat jatkuvasti korkeille lämpötiloille. Lisäksi ne suojaavat erilaisten öljyjen, suolaliuosten ja öljytuotteiden vaikutuksilta.

Koulutuksen perusvaatimukset ovat:

 • pinnan puhdistaminen mistä tahansa materiaalista likaa ja pölyä sekä rasvanpoiston suorittamista. Kun vanha pinnoite on hyvin säilynyt, käsittely on osittain tehty. Strippaus suoritetaan pinnoitteen puuttumispaikassa ja sen ympärillä on 30 senttimetriä säteellä;
 • Seosta levitetään missä tahansa lämpötila-indeksissä, mutta itse Pinnan ei pitäisi olla märkä ja huurteessa;
 • seuraava askel on odottaa mallin kuivumista, joka voi vaihdella puoli tuntia kolmeen tuntiin 1500 astetta.

Tyypillisesti maaleja levitetään uunissa kolmessa kerroksessa, ja kukin myöhempi kerros levitetään vasta sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut. Jotta väri olisi parempi, kerrosten pitäisi olla mahdollisimman pienet.

Valmistusprosessi on seuraava:

 • perusteellisen puhdistuksen tuote ja vanha kipsi poistetaan tarvittaessa;
 • Saumoja on syvennettävä 10 mm;
 • rakenne lämmitetään keskilämpötiloihin;
 • pinta kostutetaan ja levitetään useissa kerroksissa kipsiä;
 • kohdistaminen ja puhdistaminen suoritetaan.

Kaikkien vaiheiden päätyttyä malli on valmis maalaukseen. Lisäksi maalausta maalaismainen tyyli on hyvin usein käytetty. Voit tehdä tämän, koostumus on valmistettu guassi ja yksi proteiini munasta.

Tällainen LCP tehdään erityisillä hartseilla, joissa lisää styreeniä kestävyyden varmistamiseksi kun se on kosketuksessa työpinnan kanssa. Tätä ratkaisua pidetään ihanteellisena, jos haluat tehdä nopean korjauksen. Tällainen materiaali sisältää elementtejä, jotka edistävät pinnan nopeaa kuivausta. Rakenteen suojelemiseksi veden tunkeutumiselta maalin koostumus sisältää karkaistun lasin hiukkasia.

 • puhdista lian pinta huolellisesti;
 • ravista säiliötä hyvin useita minuutteja;
 • ympäröivien esineiden on peitettävä suojaamaan ruiskutetun aineen sisäänpääsyä vastaan;
 • Suihkuttakaa ilmapallo noin 30 cm: n etäisyydeltä pinnasta, joka vaatii maalausta;
 • Ennen seuraavan kerroksen levittämistä, sinun on odotettava, kunnes ensimmäinen kuivuu;
 • Jos ilmapallo putoaa yhtäkkiä maahan, sinun on ensin puhdistettava kärki.

Lämmönkestävä maali uuneille ja tulisijoille

Maali on lämmönkestävää uunien osalta koostumus, joka on suunniteltu suojaamaan pintaa korkeiden lämpötilojen vaikutuksilta. Muun muassa sen levittämisen jälkeen pinta on suojattu höyrystä, kosteudesta, lämpötilan muutoksista, korroosioprosenteista.

Lämmönkestävän maalin ominaisuudet

Maalämpölujuus uunien osalta laatuominaisuuksista riippuen kykenee selviytymään lämpötilan vaikutuksista, joiden arvo on 1250 astetta. On kaikkein helpointa käyttää aerosolin muodossa olevaa tuotetta. Tällaiset yhdisteet ovat erittäin taloudellisia, koska niitä levitetään ohutkerroksessa. Lisäksi ne kuivuvat hyvin nopeasti käytön jälkeen. Kaikki lämpöä kestävät maalit eivät ole aerosolivaihtoehtoja. Tässä muodossa valmistetaan seoksia, jotka perustuvat alkydisilikonihartseihin, täyteaineita alumiinin tai marmoripulverin muodossa sekä mineraaleja. Lisäksi tällaisten formulaatioiden ainesosien joukossa käytetään korroosionestoaineita ja pigmenttejä. Liuottimena käytetään öljyjen, butaanin ja propaanin tisleitä, mikä aiheuttaa nopean kuivauksen.

Maali on lämmönkestävää uuneissa, joissa akryylillä on yksi merkittävä etu, joka ilmaistaan ​​parantuneissa adheesio-ominaisuuksissa kupari-, teräs-, lyijy-, galvanoidut, alumiini- messinkialustalla.

Aerosolin muodossa olevia metallia olevia lämpöä kestäviä maaleja on suunniteltu eri lämpötiloihin 400 - 700 astetta. Tällaisia ​​yhdisteitä voidaan levittää ilman aluketta, mutta pinnan on ensin puhdistettava roskista ja ruosteesta.

Uunien lämpöä kestävä maali sopii täydellisesti öljyjen, suolojen ja bensiinin vaikutuksiin. Ei ole välttämätöntä käyttää tällaisia ​​yhdisteitä uuneissa, jotka joutuvat jatkuvasti kitkaksi.

Lisätarvikkeet lämmönkestävistä aerosolimaaleista

Suosituimpia lämpöä kestäviä maaleja ovat mustat ja hopeiset. Mutta myynnissä löydät monia muita sävyjä. On tarpeen muistaa, ennen kuin hankitaan, että lämpöä kestävä yhdiste ei ole tulipalojen vastakkainasettelua. Tätä varten on tarpeen käyttää erityisiä yhdisteitä.

Teknologia lämmönkestävän maalin käyttämisestä aerosolin muodossa

Aerosolin lämpöä kestäviä maaleja uuneille ja tulisijoille tulisi käyttää erityisteknologian mukaan, mikä edellyttää 2-3 kerroksen levittämistä. Näiden seosten käyttäminen on yksinkertaista, ennen kuin palloa on ravistettava hyvin. Soveltaminen tulee tehdä etäisyydeltä 20-30 cm: n pinnalta. Suoraan seuraavan kerroksen sumutus voidaan sallia aikaisintaan kaksi tuntia. Jos aiot käyttää eri tyyppistä lämpöä kestävää maalia, esimerkiksi öljyä, se on valmis käytettäväksi, tärkeintä on sekoittaa koostumus hyvin ennen työn aloittamista, mikä sallii dispergoitujen hiukkasten jakamisen koostumuksen alapuolella.

Pinnan esikäsittely ennen muiden lämpöä kestävien maalien lajikkeiden levittämistä

Lämpöä kestävää maalia uunille, jonka hinta voi olla erilainen, tulisi käyttää vain aiemmin valmistetulle pinnalle. Ennen kokoonpanon hankkimista on tarpeen määrittää, kuinka paljon työtä tarvitaan. Niinpä 1 kg maali maksaa noin 200 ruplaa. Koostumuksen kulutus on määrätty tietyllä valmistajalla pakkauksessa. Ennen työn aloittamista pohja on puhdistettava perusteellisesti pölystä ja roskista ja rasvanpoiston jälkeen. Tämä antaa tasaisen päällysteen. Lisäksi on tarpeen tarkistaa, onko pinta täysin kuiva.

Metallien uunien maali on lämmönkestävää ja sitä tulisi soveltaa vain, kun vanhan pinnoitteen voi päästä eroon. Tällaista koulutusta ei kuitenkaan voida tehdä, jos vanha pinnoite on riittävän vahva. Käytä pintaa ilman valmistetta, mikä tarkoittaa vanhan pinnoitteen poistamista, on sallittua, jos maalin rikkoutuminen ei ylitä 20%. Jos tällaisia ​​epätarkkuuksia on vielä olemassa, voidaan soveltaa valmistusmenetelmää, joka mahdollistaa osittaisen käsittelyn.

Osittainen pintavalmistus

Metallipölylle voidaan levittää lämmönkestävää maalia, jos se vanhan pinnoitteen osittainen tuhoutuminen on vasta näiden paikkojen jälkeen ja 30 cm: n ympärillä oleva alue huolellisesti suojattu. Ennen käyttöä nestettä on sekoitettava, ja tarvittaessa liukeneminen voidaan suorittaa ksyleenillä.

Koostumusta voidaan soveltaa missä tahansa lämpötilassa, kuten aerosolin tapauksessa, tällaisia ​​formulaatioita ei voida käyttää märällä pinnalla. Seos ei ole sallittua käyttää seosta, vaikka pohjassa olisi jäätä. Maali voi kuivua puoli tuntia riippuen ulkoisista olosuhteista, mutta sitä voidaan pidentää 3 tuntiin. Täydellinen kuivaus tapahtuu kuumentamalla 150 ° C: seen. Nopeampaa työtä varten on käytettävä pneumaattisen ruiskutuksen menetelmää. Yksi lähestymistapa on 17 sekuntia.

Jos lakka käytetään tiili rakenne, paksuus ensimmäisen kerroksen tulisi olla yhtä suuri kuin 40-80 mikronia. Jos ensimmäinen kerros on liian ohut, on mahdollista soveltaa toiseen. Sen paksuuden tulisi olla yhtä suuri kuin 40 mikronia. Soveltamista jokaisen seuraavan kerroksen ei voida tehdä, jos edellisen kuiva. On tarpeen tehdä kerrokset niin ohut. Väliset liitokset muuraus on maalattu kirkkain värein. Kun työ on muuratun rakenteen käytetty ei ole kovin korkealaatuista materiaalia, pinta on etukäteen kipsissä käyttäen kalkki-savi koostumus.

Tällaista työtä voidaan tehdä helposti itse, mutta sinun ei pitäisi valita maali liian suuri vastus, joka ei täytä suorituskykyä ominaisuuksia tai takan, kuten tässä tapauksessa, hankinta on epäkäytännöllinen.

Maali Uuni metallista tai tiili: katsaus tekniikoita ja värejä

kylvyt ovat usein varustettu metalli uuneissa. Tämä johtuu siitä, että ne ovat paljon helpompi asentaa ja huoltaa.

Toisin kivi uuni, uunissa, metallia, näyttää varsin epäesteettinen. Prioriteetti kunkin parin on omistajan maali metallista uunin kylpyyn.

Käyttö pinnoite materiaaleja ei voi vain tehdä kaunis uuni, mutta myös taata suojelevan metallia korroosiolta.

Tee uunin esteettinen ulkonäkö voi olla muilla tavoin: esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä näytöt tekevät tai määräävät laatan pinnalle, mutta käyttämällä muita tekniikoita lupaa paljon kustannuksia sekä aikaa että energiaa ja rahaa. Tässä suhteessa omistajat kylvyt ovat kiinnostuneita sopiva maali tulisijojen.

Lopputulos pinnoite maalata uuni riippuu oikeellisuudesta hänen valintansa. Kuumuutta kestävä maali uuni on valittu seuraavat vaatimukset:

 • Ensinnäkin, raja lämmönkestävyys maalien ei saa olla pienempi kuin 300 astetta. Parempi ratkaisu voi olla lämmönkestävä maalit metallien uunien, joka kykenee kestämään lämpötiloja yli 600 astetta. Uunit niin voimakkaasti kuumennettaessa mutta kalusto ei turhia. Se voi olla takeita siitä, että koriste viimeistely kestää pitkään. Useimmissa tapauksissa pakkaukset Tällaisten päällysteiden on merkintä :. "lämmönkestävä maali tulisijojen»
 • Toiseksi, palonestomaali uunien on vastaavat todistuksia laatu ja kyky kestää korkeita lämpötiloja. Tässä numerossa ole luotettava myyjiä. Ne voivat olla väärin tai tylsä ​​pyrimme tekemään tuloja.
 • Kolmanneksi, kun päätetään, mitä maalata rautapätsistä kylvyssä, sinun täytyy muistaa, että maalia ei muodostua terveydelle vaarallisia aineita. Kun kuumahaihtumispinnalla pinta on kymmeniä kertoja nopeammin. Jos maali on huonolaatuista ja sisältää haitallisia osia koostumuksessa, he ovat varmasti päästä hengitysteitä ja aiheuttaa myrkytyksen.

Maali metalli uunien myydään paitsi tavanomaisissa pankkien (sen soveltaminen on käytettävä telalla, siveltimellä tai spray), mutta myös tölkeissä. Jos haluat maalata uuniin mahdollisimman nopeasti, on edullista käyttää toista vaihtoehtoa.

Suositumpia pinnoitteita kiukaat

Maali metalli uunissa on varsin suosittu, niin löytää sen markkinoille on helppoa. Suosituimpia ovat seuraavat palonkestäviä maalilla:

 • Organosilicate, se on jo pitkään tunnettu monenlaisia ​​kuluttajia, jos niitä käytetään eri tehtävissä. Ihmiset ovat ihmetelleet: "Miten maalata uuni," Ensinnäkin muistaa nämä värit. Ne voivat kestää lämpötiloja jopa 600 astetta.
 • Jotkin spraymaali on tunnusomaista korkea lämmönkestävyys. Ne voivat kestää lämpötiloja jopa 650 astetta ja sitä voidaan soveltaa käytännöllisesti katsoen missä tahansa ympäristössä, kuten pakkasen tai sähköstaattisessa kentässä. Kuumuutta kestävä Spraymaali sopivat täydellisesti maalata potin kylvyssä.
 • Bannuyu liesi voidaan maalata johtavalla maalilla, mutta on muistettava, että niillä on yksi merkittävä haittapuoli: kyky vähentää lämmönsiirtoa.

Jos haluat tehdä koristeellinen viimeistely säilyttää korkean esteettisen suorituskyvyn pitkään, maalaus artinuunissa pitäisi tuotteita tunnettuja tuotemerkkejä on pitkä saatavilla markkinoilla. Top tuottajat arvostavat mainetta ja myydä tuotteitaan jonka ominaisuudet pakkauksessa mainitun.

Metalliväri uuni on melko yksinkertainen. Kaikki mitä tarvitset - on tarkkailla muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 • Ennen maalausta rautapätsistä tulee huolellisesti valmistautua pintaan. On monia tapoja tehdä tätä menettelyä. Esimerkiksi on mahdollista turvautua käytön teräsharjalla tai hiekkapuhallus. Mitä parempi puhdistettu metalli, sitä korkeampi laatu maalauksen. On kohtuullista sanoa, että on olemassa yhdisteitä, jotka voidaan levittää ruostetta, mutta se vaikutti esteettisiä ominaisuuksia. Jos haluat maalata lämminvesivaraajaan, on välttämätöntä tehdä samoin.
 • Ennen maalausta uunin kylpyyn tulisi käsitellä rasvanpoistoaineiden. Näitä tarkoituksia varten voidaan käyttää tavallista saippualiuosta. Se valmistetaan yksinkertaisesti, sinun täytyy ottaa litraa vettä ja 40-50 grammaa saippuaa.
 • Kriittisin vaihe on väritys. Koska voit käyttää erilaisia ​​maaleja, paras ratkaisu olisi noudattaa pakkauksen ohjeita.
 • Saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen käyttämällä kuumuutta kestävä maali, on tarpeen soveltaa useita maalikerrosta.
 • Käytä uunin laitteet, mukaan lukien säiliöauton kuumaa vettä kylvyssä (jos se oli myös maalattu), seuraa täydellinen kuivuminen mustetta. Muuten se voi irrota.

Teräs ja rauta uunit eivät eroa kannalta valinnassa maaleilla. Molempiin soveltuu kaikille korkean lämpötilan maali.

Värjäys kylpy laitteet

Korotetuissa lämpötiloissa, korkea kosteus, usein lämmitys- ja jäähdytysvaiheiden aiheuttaa ruostumista paitsi bathhouse uunissa, mutta myös muut metallirakenteiden sijaitsee höyrysauna. Erityisesti tämä koskee säiliön tarkoitettua kuumaa vettä. On syytä maalata, paitsi ulkopuolelta, mutta sisältä kuin veden sisältämä se, aiheuttaa korroosiota.

Paint säiliö kuljettaa samoja sääntöjä, jotka on lueteltu edellä. Ainoa ero on, että se kattaa maali valmistusvaiheessa. Kun se on asennettu, tällaiseen työskentelyyn ei toimi.

Lisäksi säiliön, ei ole tarpeettomia väri lämmönvaihtojärjestelmän ja savupiippu, joka ruostu melko nopeasti. Väritys kattilat ja muut metallipinnoille, jossa on runsaasti höyryä, on parasta tehdä samaan aikaan. Vastaus kysymykseen, mitä maalata säiliöön ja muiden metallien kylvyn pintaan, on syytä mainita jo edellä pinnoitteita.

Muiden etujen värjäystä uunit, säiliöiden ja muiden rakenteiden tarvitse eristää, ja että kuuma metalli (erityisesti rauta) voi esiintyä halkeamia kosketuksiin veden kanssa. Siten maalattu takka voidaan turvallisesti käyttää ympäristöissä, joissa korkea ilmankosteus.

Jotkut omistajat haluavat käyttää kylvyssä uunien tiiliä. Niiden asennus on kalliimpaa, mutta ne näyttävät hyväksyttävää venäläisessä kylvyssä. Maalit uunien tiilistä valita helpompaa. Ne ovat usein maalattu liitu tai kalkkia.

Ennen kuin puhut, onko maali tarvitaan tiiliuunissa tai parempi käyttää todistettu vanhentunut menetelmiä, eli yhteinen liitu, on tarpeen kuvata valmistelutyötä. Ne ovat seuraavat:

 • ensimmäinen asia, jonka haluat poistaa kaikki viat, rappauspinta;
 • liitokset täytyy peittää liuoksella savea;
 • ennen värjäystä uunien ja takkojen tiiliä tulisi odottaa jonkin aikaa sementin ja savea liuokset kuivattiin.

ei vain perinteiset menetelmät ovat ihanteellisia tiili uuneja (liitu, kalkki), mutta myös kuumuutta kestävä maali käytetään maalaus rauta uuneissa. Noin kolmannes menetelmä väritys kaikesta edellä mainittiin, ja kaksi ensimmäistä pitäisi puhua tarkemmin.

Jos päätät käyttää väriainetta on liitu, sitten seuraavasti:

 • Kaksi kiloa liitu täytettiin kontteja ja lämpimällä vedellä täytetyssä. Sen pitäisi olla hieman. Tärkeintä on saada tarpeeksi piilottaa liitu. Seoksen pitäisi antaa hautua tunti.
 • Samanaikaisesti tämän toisessa astiassa on välttämätöntä sekoittaa liima kuumalla vedellä 1:25. Haluat käyttää eläinten liimaa, kuten luun.
 • Molemmat ratkaisut on yhdistettävä ja tuoda yhtenäinen konsistenssi. Tarkistaa laatu ratkaisu voi tippua lasi, joka tarvitaan käyttöön pystyasentoon. Laatu seos liukuu lasi enintään 2-3 cm.
 • Hyvän tuloksen, on tarpeen soveltaa useita kerroksia ratkaisun. Jokainen uusi kerros levitetään kuivauksen jälkeen edellisen.

Jos haluat saavuttaa täydellisen tuloksen, sinun täytyy ottaa sinistysai- ja lisätä sen ratkaisun nopeudella 1 rkl per ämpäri. Se poistaa mahdollisuuden kellastumista.

Laasti on valmistettu seuraavista osista:

 • kalkki - 1 kg;
 • lämmin vesi - 1,5 l;
 • pellavaöljy - 1 rkl;
 • sinistämisaineita - 20-25 g;
 • suolaa - 1 rkl.

Kaikki komponentit täytyy sekoittaa yhteen ja tuoda tasaiseksi tahnaksi. Useimmat laatu kaunistelemaan saatu svezhegashenoy kalkkia. Suola on välttämätöntä peitellä vähemmän likaantuneet kanssa kosketukseen. Suolaa on usein korvattu maitoa, määränä 200-250 ml.

Kalkkimaalilla käytetään myös useita kerroksia. Toisin kuin liitu, odottaa, kunnes edellinen kerros on kuivunut, se on poissa.

Jos uuniin käytetään maalattavaksi liitu, ja päätät käyttää kalkkia, edellisen kaunistelemaan olisi poistettava. Käänteisessä tilanteessa, sinun täytyy toimia samoin.

Värjäystä kiukaissa - koriste loppuun. Ainoa käytännön hyötyä tällaisista tapahtumista on suojata metallia korroosiolta. Kuitenkin, esteettinen ulkonäkö uunin - melko merkittävä ominaisuus, jota ei pitäisi jättää huomiotta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin