Lämmönjohtavuus tiilet

Lämmönjohtavuus erilaisia ​​tiiliä

Uudet materiaalit voi vain herättää ihailua sen ominaisuuksia ja valmiuksia. Hyötyjä rakennusteknologia käyttää niitä ovat kiistattomia. Keinotekoiset ja komposiitti rakennusaineet ovat parempia kuin perinteiset useita tärkeitä parametreja usein - useita kertoja. Tavanomaiset materiaalit ei voida sulkea pois: tiili, esimerkiksi on ollut ja on edelleen suosittu.

Suurin osa rakennuksista on rakennettu tiiliä: tämä ei ole vaikea tehdä. Eli kyky tämän materiaalin menestyksellisesti vastustaa sään, he tietävät kaiken.

Mekaaninen lujuus ja kestävyys tästä materiaalista tunnetaan myös ympäristön turvallisuutta. Lisäksi, tiili on hyvä lämpö- ja äänieristystä ominaisuudet, pakkasen. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät siitä yhden parhaista rakennusmateriaaleja.

Aiemmin tänä materiaalia on saatavilla kahta tyyppiä: valkoinen (lime) ja punainen (keraaminen), täyteläinen. Joskus on keraamisia onttoja. Nykyaikaiset keraamiset tiilet tulevat eri värejä ja sävyjä: keltainen, kerma, vaaleanpunainen, viininpunainen. Laskutus ne voivat myös olla erilaiset. Kuitenkin, mukaan valmistusmenetelmä ja koostumus, ne pysyvät jakautumista keraaminen ja silikaatti.

Yhteinen joukossa, paitsi geometriset parametrit, ei ole mitään. Keraaminen koostuu poltetusta savesta (lisäaineiden kanssa) ja silikaatti on valmistettu kalkki, piidioksidi hiekan ja veden. Suorituskykyä ja ominaisuuksia kahden säätelevät eri asetuksia, jotka on otettava huomioon rakennusalalla.

Kasvava suosio keraamisia tiiliä. Lajikkeet: täyteläinen, ontto, edessään erilainen pintarakenne. Ominaisuuksia tämän rakennuksen aine ja sen esteettiset ominaisuudet, eri värejä ja muotoja tekevät siitä ainutlaatuisen ja sopii rakentamiseen rakennuksineen.

Nimittäminen tiiliä erityyppisiä ja niiden ominaisuudet

Brick käyttötarkoituksen mukaan jaetaan erityinen, rakennus ja edessä. Kivi- rakennus käyttää puhdistukseen julkisivut - liner, ja erityistapauksissa - spesifinen (esimerkiksi muuraus uunin, takan tai uunin putki).

Tiili sisältää enintään 13% onteloiden: sitä käytetään pystytyksen seinien (sisäinen ja ulkoinen), pilarit, pylväät ja niin edelleen. Rakenteissa tällaisesta materiaalista, voidaan kuljettaa ylimääräistä kuormaa, koska suuri puristuslujuus, taivutuslujuus, hyvä kylmänkestävyys keraaminen kiinteä tiiliä. Lämpöeristys ominaisuudet riippuvat huokoisuus se riippuu myös veden absorptiokyky materiaalia kiinni muurauslaasti. Tämä materiaali ei ole kovin hyvä lämmönsiirron vastus, ja sen vuoksi seinät asuinrakennusten on tarpeen rakentaa riittävän paksu eristää tai lisäksi.

Tiili huokostilavuus voi olla jopa 45% koko tuotteen, joten sen paino on pienempi kuin lihava. Se sopii myös kevyen väliseinien ja ulkoseinät, se on täynnä kehyksiä monikerroksisten rakennusten. Mitätön se voi olla monialainen, ja suljetaan osapuolelle. Onteloiden muoto on pyöreä, neliö, soikea, suorakulmainen. Ne on järjestetty pysty- ja vaakasuunnassa (jälkimmäinen vaihtoehto on vähemmän onnistunut, koska tällainen muoto - vähemmän kestävä).

Tiili huokostilavuus voi olla jopa 45% koko tuotteen.

Void säästää melko paljon materiaalia, josta tiilet tehdään. Lisäksi se lisää suuresti sen lämmöneristyskyky. On tärkeää, että sakeus oli sellainen tiheys, että ilma ontelo ne eivät ole täytetty.

Julkisivutiiliä käytetään, vastaavasti, rakennusten päällystämiseen. Tyypillisesti, mitat ovat samat kuin standardin, mutta myynti on tuotteita, joiden pienempi leveys. Useimmiten se on tehty ontto, joka määrittää sen korkean lämmöneristävyys.

usein joukossa erityinen tulenkestävät tiilet ovat yleisiä (uuni) ja lämpöä eristävä. Hän ja muut käytetyt rakentamiseen takat ja uunit (myös avoin tulisija). Ne on valmistettu erityisestä, samotti, mutta on eri tarkoituksiin. Tulenkestävät tarkoitettu kestämään lämpötila on yli 1600 ° C: ssa, ja termisesti eristävä - estämiseksi lämmitys ulomman uunien seinämissä ja lämmön menetys. Jos rakentaa seinät tämän materiaalin, ne on hyvä pitää lämpimänä. Mutta heikko materiaalin lujuus sallii vain täyttää niiden laiturit.

Klinkkeri tiili viilu sokkeli rakennuksia. Se on suuri mekaaninen lujuus ja pakkasenkestävyys käytön vuoksi tulenkestävien savien niiden valmistuksessa. Polttamisen raaka suorittaa korkeammissa lämpötiloissa kuin normaalisti.

Tämä termi viittaa kykyyn materiaalin lämpöenergian siirtämiseksi. Tämä kyky, tässä tapauksessa, lämmönjohtavuus tiiliä ilmaisee. Y klinkkeri, tämä luku on noin 0,8 ... 0,9 W / m K.

Kalkki on pienempi lämmönjohtavuus, ja määrästä riippuen huokosten sisältämä, on jaettu: rako (0,4 W / m K), jossa tekninen onteloita (0, 66 W / m K), kiinteänä aineena (0,8 W / m K).

Keraaminen on vielä helpompaa, niin että luku oli vielä alhaisempi. Kiinteiden tiilet on 0,5 ... 0,8 W / m K, slot - 0,34 ... 0,43 W / m K ja porizovannogo - 0,22 W / m K. Hollow tiili on tunnettu lämmönjohtavuuskerroin yhtä suuri kuin 0,57 W / m K. Tämä nopeus ei ole vakio ja vaihtelee riippuen materiaalin huokoisuus, lukumäärä ja järjestely onteloita.

Toteamus siitä, että tiili on korkea lämmönjohtavuus, ei ole oikein: Jotkin tämän materiaalin käyttäytymisestä lämpöä jopa pahempi kuin kevytbetoni lohkot. Yhdistelmä lujuusominaisuudet kiinteiden tiiliä ja lämpöä eristävät ominaisuudet onton (tai jopa parempi - huokoista keramiikkaa) avulla rakentaa luotettavaa ja energiatehokas rakennuksia.

© 2017

Lämmönjohtavuusominaisuuksien erilaisia ​​tiiliä

Vedenkestävyys, pakkasenkestävyys, lämmönjohtavuus tiiliä, samoin kuin muita ominaisuuksia tämän materiaalin avulla on vahva ja kestävä. Tällainen rakenne levyt kestävät paitsi suuria kuormia, vaan myös testin ajan pitkään aikaan palvelujen suunnitteluun.

lämmönpidätysominaisuudet rakennuksessa riippuu seinämän materiaalista. Tiiliseinät pitää lämmön hyvällä tasolla.

Kyky materiaali läpäisee lämpöä lämpötilasta riippumatta muutoksista, joka on alttiina tiili, - lämmönjohtavuus. Hän ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia tuote, tekee tästä materiaalista yksi parhaista erilaisia ​​rakennusalan tuotteita.

Lämmönjohtavuus, sekä veden absorption ja pakkasenkestävyys tiili, on erittäin tärkeä rooli valinta rakennusmateriaali tarvitaan rakentamiseen kantavien seinien, ei laatoitus, muuraus laitteessa sisäseinien. Tuote ei ainoastaan ​​avulla voit luoda ainutlaatuinen tyyli, mutta tarjoaa myös lämpöä ja mukavuutta talossa. Tämä seikka on tärkeä valittaessa.

Fourier laki lämmön johtuminen laskennan aikana.

Indikaattoreita lämpövuon vaikuttavat eri lämpötiloissa. Tämä johtuu siitä, että vähitellen lämpöenergian siirtoon kuumasta tilasta kylmään. Jos lämpötila on tarpeeksi korkea, tämä prosessi voidaan nähdä avoimesti. Kun korkean intensiteetin lämmönsiirto havaittu lämpötila väliastetaso.

Tutustua paremmin lämmönjohtavuus ja lämpövirran ottaen huomioon poikkipinta-ala, tutkija löysi lain Fourier, joka osoittaa, miksi aineet pystyvät ansaan hyvin lämpöä, parantaa sen eristys. Aste lämmönsiirto voidaan nimetä erityinen kerroin (CT) - λ.

Energia-arvot mitataan yksikköinä, kuten wattia, Abbreviated wattia. Tämä indikaattori pystyy vähentämään sen tasoa 1 ° C kulkua etäisyydelle 1 mm: n lämpötilassa ero. Prosessissa Fourier laboratoriokokeissa havaittiin, että mitä matalampi lämmönjohtavuus, suurempi lämmön säilyttäminen rakennusmateriaali, joten se voi johtua lämpimämpi.

Tämä indikaattori, mikä on tärkeää rakentamisessa, suuressa määrin johtuen tiheyden rakennusalan tuotteita. Jos taso materiaalin arvo tiheys pienenee, tämä johtaa vähenemiseen sen terminen ilmaisin. Tiiviiden raskas kohdetta tunnettu siitä, että lisääntynyt kertoimen arvo.

Jos rakennuksessa materiaali on kevyt paino ja pienempi lujuus, sen arvo on pieni. Kerroin, joka riippuu tiheydestä rakennusmateriaali, vaikuttavat ominaisuudet, kuten veden imeytyminen ja pakkasenkestävyys tiili.

Tasonäyttö silikaatti tuotteet

Laajuus silikaatti riippuu sen laatuominaisuuksia. Näitä ovat lämmönjohtavuus, veden imeytyminen ja pakkasenkestävyys tiiliä. Silikaatti on lisääntynyt taipumus veden imeytymistä, mutta sitä ei käytetä, kun perustusten, kellareissa tai isoja, koska nämä rakenteet on korkea kosteus.

Kuiva-silikaatti materiaali on lämmönjohtavuus (T) on 0,8 W / m * K Keraamiset tuotteet on suurempi tämän parametrin arvo, joten T muurattujen rakenteiden niistä on 0,9 W / m * K, joka on 0,2 W / m * K on suurempi kuin ensimmäisessä tapauksessa. Ilmaisin muodostaa 0,35-0,70 W / (m ° C), ja keskimääräinen tiheys kuivan kalkin tiilet ovat lineaarinen suhde, mutta tämä arvo ei riipu siitä, kuinka monta ja sijainti onteloita.

Silikaatti tuotteilla on lämpöenergian siirto indeksin arvo on pienempi kuin keraaminen, joten niitä käytetään julkisivuihin. Ja teploehffektivnyh seinät käytetään ontto silikaatti tiili ja kivi. Niiden tiheys on enintään 1450 kg / m³. Vaikutus saavutetaan vasta, kun sitä annetaan siisti tiilestä, joka käyttää muuraus laiha liuos, joka levitetään ohuena kerroksena ja sen tiheys on enintään 1800 kg / m. Liuosta ei täyttää huokoset tuotteessa.

Arvon indikaattorin punainen tiili

Kiinteiden punainen tiili ominaisuus alin kyky säilyttää lämpöä, komponentti +0,6-+0,8 W / m * K Tästä syystä on suositeltavaa rakentaa energiatehokkaita rakennuksia holkkilistat. Niiden lämmönjohtavuus on paljon alhaisempi, noin 0,56 W / m * K

Lämmönjohtavuus tiilien riippuu paitsi tuotantoteknologiaan. Tämä luku on riippuvainen monista tekijöistä: kosteus, tilavuuspaino, huokoisuus (huokoskoko materiaalin). Riittävä tiheys ja tyhjyyttä tämä tuote on 40-50%, vastaa indeksi m on yhtä suuri kuin 0,2-0,3 W / m * K Tässä tapauksessa seinämän paksuuden on oltava huomattavasti pienempi kuin rakenteisiin silikaatti.

Lämmönjohtavuuskerroin, mittayksikköä, joka on laskettu wattia, määrittää määrän lämpöä, joka voi tunkeutua läpi seinään, jonka paksuus mittari.

lämpötilan eron tulisi olla 1 ° C kummallakin puolella seinää. Mitä korkeampi arvo on, sitä huonompi ominaiskertoimen.

Tärkein ominaisuus fireclay tiiliä on lämpövaikutus, jotka tulisi ottaa huomioon tässä prosessissa muuraus tulisijojen. Tuottaa lämpöä koteloon, on tarpeen valita rakennusmateriaaleja, jolla on alhainen lämmönjohtavuuskerroin, jotka ovat yksikkö W / m ° C tai W / m * K

Indeksi osoittaa, missä määrin lämpöä voidaan säilyttää seinään rakenne. Tämä ominaisuus selittää miten tämä materiaali ei ole vain tilalla, vaan myös siirtää lämpöä. Määrittää tämän parametrin avulla lämmönjohtavuus tiiliä, joka saatiin laboratorion tutkijaa.

Lämmönjohtavuus tiiliä, tiilet vertaamalla lämmönjohtavuus

Pidetään erilaisia ​​lämmönjohtavuus tiiliä (silikaatti, keraaminen, päin, tulenkestävät). Vertailu tiilet johtuminen, lämmönjohtavuudeltaan esitetään tulenkestävä tiili eri lämpötiloissa - 20-1700 ° C

Lämmönjohtavuus tiilet riippuu voimakkaasti tiheyden ja kokoonpano onteloita. Tiilet, joilla on pienempi tiheys on lämmönjohtavuus pienempi kuin korkea. Esimerkiksi, penoshamotny, piimaa ja lämpöä eristävät tiilet, joiden tiheys on 500 ... 600 kg / m 3 on alhainen arvo lämmönjohtavuus, joka on alueella 0,1 ... 0,14 W / (m · °).

Tiili mukainen koostumus voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: keraaminen (tai punainen) ja kalkkia (tai valkoinen). Arvo lämmönjohtavuus tämäntyyppisiä tiiliä voi vaihdella merkittävästi.

Keraaminen tiili. Ruostumatonta punainen savi, jonka määrä on noin 85-95% sen koostumuksen, samoin kuin muita komponentteja. Tällainen tiili on valmistettu muovaamalla, kuivaamalla ja kalsinoimalla lämpötilassa, joka on noin 1000 astetta. Lämmönjohtavuus keraaminen tiilien eri tiheys määriä 0,4 ... 0,9 W / (m · °).

Laajuudesta keraaminen tiili jaettu yksityinen rakentaminen, tulenkestävät ja edessä päin. Koristeremmi (päin) tiili on sileä pinta ja yhtenäinen väri ja käytetään verhous rakennusten ulkopuolelta. Lämmönjohtavuus tiilet on 0,37 ... 0,93 W / (m * °).

Kalkkihiekkakivialalla. Se on valmistettu puhdistetusta hiekkaa ja eroaa keraaminen koostumus, väri ja lämmönjohtavuus. Lämmönjohtavuus piidioksidi tiili hieman suurempi ja on alueella 0,4-1,3 W / (m · °).

Lämmönjohtavuus tiiliä riippuu myös sen rakenne ja muoto:

  • Ontto tiili - tehty onteloita, kautta tai sokea, ja on pienempi lämmönjohtavuus verrattuna täyteläinen tuote. Lämmönjohtavuus ontto tiili on välillä +0,4-,7 W / (m · °).
  • täyteläinen - käytetään tyypillisesti silloin, kun pääasiallinen rakenne kantavien seinien ja rakenteiden tiheys on suurempi. Kiinteä kalkkihiekkakivitehtaiden ja keraaminen 1,5-2 kertaa parempi lämmönjohdin kuin ontto.

Uunissa tai tiiliä. Valmistetaan käytettäväksi syövyttävässä ympäristössä, se levitetään muuraus tulisija tai eristys tilat, jotka ovat alttiina korkeille lämpötiloille. Tulenkestävä tiili on hyvä lämmönkestävyys ja sitä voidaan käyttää lämpötiloissa jopa 1700 ° C: ssa

Lämmönjohtavuus tulenkestävän tiili korkeissa lämpötiloissa kasvaa ja voi saavuttaa arvon 6,5 ... 7,5 W / (m · °). Alempi lämmönjohtavuus verrattuna muihin eri penoshamotny tulenkestävä tiili ja piimaa. Lämmönjohtavuus tiilet maksimilämpötilassa sovellus (850 ... 1300 ° C: ssa) on vain 0,3 ... 0,25 W / (m · °). On huomattava, että lämmönjohtavuus tulenkestävä tiili, joka on perinteisesti käytetty muuraus uuniin, - ja edellä yhtä suuri kuin 1,44 W / (m · °) 1000 ° C: ssa

  1. Fyysisiä määriä. Hakemistoon. AP Babichev, NA isoäiti, jne.; painos Igor Grigoriev - M.: Energoatomisdat, 1991 - 1232 kanssa.
  2. B. Blasi. Suunnittelija hakemisto. Building Physics. M.: Teknosfäärissä 2004.
  3. Taulukot fysikaalisia suureita. Hakemistoon. Painos Acad. IK Kikoin. M.: Atomizdat, 1976. - 1008 s. Rakennusfysiikka, 1969 - 142 s.
  4. Mikheev MA, Mikheev IM Fundamentals lämmönsiirron. M.: Energia, 1977 - 344 s.
  5. Teollisuuden uuniin. Reference Manual laskemiseksi ja muotoilu. 2. painos, tarkistettu ja täydennetty, Kazantsev ei m. "Metallurgy", 1975-368 s.
  6. H. Wang. Peruskaava ja tiedot lämmönsiirto insinöörien. Hakemistoon. M:. Atomizdat. 1979 - 212 kanssa.
  7. Chirkin VS Thermo-fysikaaliset ominaisuudet materiaalien ydinteknologian. Hakemistoon.

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Lämmönjohtavuus rakennusmateriaalien, niiden tiheys ja lämpökapasiteetti

Tiheys, lämmönjohtavuus ja ominaislämpökapasiteetti rakentamisen ja muita suosittuja materiaaleja. Yli 400 taulukossa luetelluista materiaaleista!

Vesi tiheys, lämmönjohtavuus ja fysikaaliset ominaisuudet H2O

Yksityiskohtaisia ​​taulukoita arvojen veden tiheys, sen lämmönjohtavuus ja muut termofysikaaliset ominaisuudet, lämpötilasta riippuen ...

Fysikaaliset ominaisuudet ilman: tiheys, viskositeetti, ominaislämpö

Taulukot fysikaaliset ominaisuudet ilmaa, tiheys, sen ominaislämpö ja viskositeetti lämpötilan funktiona ...

Lämmönjohtavuus teräs ja rauta, teräs lämpöominaisuudet

Lämmönjohtavuus teräs ja rauta, fysikaaliset ominaisuudet teräksen taulukoissa eri lämpötiloissa ...

Kalojen munia, kalanjalostus tuotteen ominaisuudet

Esitteli arvot tiheys, lämmönjohtavuus, ominaislämpö, ​​mädin, jauhelihan ja muiden kalatuotteiden ...

Spesifinen palamislämpö polttoaineen ja palavien

Taulukot spesifinen palamislämpö polttoaineen ja palavien aineiden (hiili, puu, koksi, turve, öljy, öljy, alkoholi, bensiini, maakaasu, metaani, vety, ja t. D.)

Fysikaaliset ominaisuudet klooria: tiheys, ominaislämpö, ​​lämmönjohtavuus Cl2

Fysikaaliset ominaisuudet klooria: tiheys, lämmönjohtavuus, ominaislämpö, ​​viskositeetti eri lämpötiloissa nestemäisiä, kiinteitä ja kaasuksi ...

Taulukossa on esitetty materiaalin tiheys in situ ulottuvuus kg / m3. Tiheys annetaan ottaen huomioon ...

Öljy ominaisuudet MK: lämmönjohtavuus, lämpökapasiteetti, viskositeetti

Taulukossa on esitetty ominaisuuksia MK öljyn lämpötilasta riippuen. Öljy ominaisuudet on määritelty lämpötila-alueella 10 ...

Lämmönjohtavuus tiiliä, tiilet vertaamalla lämmönjohtavuus

Vertailu lämmönjohtavuus tiilet käsittävät tulenkestävien tiilien lämmönjohtavuus eri lämpötiloissa (20 ... 1700 ° C).

Ar argon ominaisuudet argonin tiheys ja lämmönjohtavuus

argon ominaisuudet (kaasu) eri lämpötiloissa on esitetty taulukossa termofysikaaliset ominaisuuksien argonin kaasumaisessa tilassa ...

Tiheys typen, ominaisuudet nestemäisten ja kaasumaisten N2

N2 typen tiheys ja termiset ominaisuudet Taulukko sisältää typen tiheys ja lämpö- ...

normaaliolosuhteissa, tiheys kaasujen ja höyryjen taulukossa esitetään kaasun ja höyryn tiheys ...

Kertoimien paikallinen resistenssi

Taulukko paikallinen resistenssin kerroin taulukko laskelma esitetään seuraavat arvot ja paikallisen vastuksen kerroin (tai ...

Ominaisuudet diesel: tiheys, lämmönjohtavuus, viskositeetti,

Taulukko ominaisuuksien dieselpolttoaineen lämpötilasta riippuen. Kun otetaan huomioon seuraavat ominaisuudet: tiheys ρ dieselpolttoaineiden ...

Lämmönjohtavuus ja ihmisen tiheys, termiset ominaisuudet biologisten kudosten

Taulukossa on esitetty lämpöominaisuudet kudosten ja elinten terveen henkilön kehosta, kuten tiheys, ominaislämpö ...

Tiheys, lämmönjohtavuus, lämpökapasiteetti happea O2

Tiheys, lämpökapasiteetti, O2 happi ominaisuudet on esitetty taulukossa hapen termofysikaaliset ominaisuudet, kuten tiheys, entalpia, entropia, ...

Linkki tilauksen sisältyy jokaiseen viestiin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin