Lämminvesilattian asennus

Kuinka tehdä vedenlämmitteinen lattia omalla kädelläsi?

Tässä artikkelissa tarkastelemme tekniikkaa ja prosessia, jossa asennetaan vesilämmitteiset kerrokset omilla kädillä, suunnitelmia vesilattian sijoittamiseksi ja kerrotaan myös keräilijän liitosta.

Vedenlämmitteisen lattian asettaminen

Ensinnäkin on muistettava, että lämmönjakautuman yhtenäisyys huoneessa riippuu vesilämmitteisen lattian asettamisesta. Kaikki, koska vesi putoaa putkien läpi vähitellen. Sen vuoksi on tarpeen aloittaa asennus seinämiltä, ​​siirryttäessä asennusjärjestelmää pitkin keskustaan ​​tai poistumiseen.

Vedenlämmittimen lattiamallit:

Järjestelmä, jossa "käärme" johtaa putkea ensin ulkoseinien ulkoreunaa pitkin, sitten yhdestä seinistä menee aaltoileva viiva. Järjestelmä, jossa "etana" jatkuu jatkuvasti ympäröivän huoneen ympärillä, jolloin jokainen uusi ympyrä on kapeneva keskelle (putkilinja on sijoitettava yhden rivin läpi, jotta se jättää tilaa käänteiselle liikkeelle). Yhdistetty munintajärjestelmä sisältää molemmat edellä mainitut. Esimerkiksi puolet huoneesta voidaan asettaa "käärme", puoli - "etana".

Vesilämmitteisen lattian asettamisen tekniikat

Vesilämmitin voidaan asentaa yhteen kolmesta tekniikasta:

 • Betonirauta;
 • Mattoja, jotka on valmistettu polystyreenistä;
 • Puulevyjen urissa.

Tietoja muokkausprosesseista puhumme alla, ja tarkastelemme ensin putkien keräilijän liitettä, koska se alkaa kaikesta työstä.

Keräilijän asennus ja liittäminen vesilämmitteiseen kerrokseen

Keräilijät sijoitetaan keräilijä kaappiin. Koko kerääjän kotelon, joka on noin neljäsosa neliömetriä (50 x 50 x 60 cm tai 40 cm), jonka paksuus on 12-15 cm., Riippuen siitä, onko putki on myös mahdollista asentaa kaappiin auki tai kiinni on seinä tai laittaa sen läheisyyteen .

Asennuksen jälkeen kotelon siinä keräilijä synnyttää tarjonnan (kuumaa vettä) ja paluu (kylmä vesi) putkeen. Näin ollen, jotta syöttöputken kautta liittimeen (tai sovitinta, jos eri putken halkaisijan) liittyvään jakotukkiin annostelemiseksi jäähdytysneste, ja paluuputki on yhdistetty telakka jakoputkeen putken päät, joiden läpi jäähdytysneste jäähtyy.

Vesiputkien ja keräimien välissä on aina asennettava sulkuventtiili korjauksen yhteydessä. Keräilijän vastakkaiselle puolelle on oltava tyhjennyshana.

Todennäköisesti kirjoitamme erillisen artikkelin keräilijän kokoamisesta ja yhteydestä. Nyt me sanomme vain, että lattialämpötilan säätämiseksi mahdollisimman tarkasti keräilijöille, säätöventtiilit ja mahdollisesti sekoittimen on oltava asennettuna. Jos sinulla on tarpeeksi rahaa, voit ostaa monimutkaisen keräilijän vesilämmitteiselle lattialle, jonka pakkaus sisältää kaiken mitä tarvitset.

Keräilijöitä voidaan suunnitella useisiin huoneisiin tai useisiin putkien asennusjärjestelmiin. Esimerkiksi jos keräimet toimivat 3: ssä huoneessa, joissa on yksi pinoamismekanismi kussakin, syöttö- ja vastaanottojakokanavalla on 3 ulostuloa liitäntään putkistoihin. Ja jos keräilijät toimivat samoissa 3 huoneissa, mutta kahdella asettelulla kussakin, keräilijöiden tuotokset ovat 2 kertaa suurempia - 6 kappaletta.

Jos kytket lämpimän kerroksen keskuslämmitysjärjestelmään, pumppua ei tarvita. Ja jos sinulla on itsenäinen järjestelmä veden syöttämiseksi lattialle (kattilassa), pumppua tarvitaan pumppaamiseen ja pumppaamiseen.

Vesilämmitteisen lattian asennus betonilaastilla

Vedenlämmittimen lattian asennuksen prosessi lasilla:

 1. Puhdistus ja tasoittaminen. Puhdistuksen jälkeen sinun on tarkistettava pohjan pinta korkeusmuutoksia varten. Jos ero ei ole yli 1 cm, voit aloittaa lattian asettamisen. Jos ero on vähintään 2 cm, sinun on tasoitettava pinta. Lattia on paras tähän tarkoitukseen. Miten tehdä irtotavarana karkea kerros, kirjoitimme aikaisemmissa artikkeleissa.
 2. Vedeneristys. Vedeneristyskalvo asetetaan jäähdytysnesteen suojaamiseksi mahdolliselta kosteudelta pohjasta.
 3. Edge-eristys. Seinien ulkoreunassa vyönauha asetetaan ja kiinnitetään tulevan kerroksen koko korkeuteen.
 4. Lämmöneristys. Eristyspaksuus 1-5 cm (riippuen siitä, kuinka paljon lämmin lattia on, ja mitä ilmasto-olosuhteita) tulee olla laatta. Voit myös ostaa lämmitin heijastavalla pinnalla.
 5. Höyryeristys.
 6. Vahvistaminen. On toivottavaa ostaa vahvistusverkko, jonka solut ovat 15-20 cm: lattialle on helppo asentaa lämpimän veden putki. Monet vahvistavat ennen vesikerroksen putkien asettamista, mutta on suositeltavaa tehdä se tämän jälkeen, sillä tässä tapauksessa armatuuri jakaa kuorman tasaisesti putkiin.
 7. Vedenlämmitteisen lattian asettaminen. Ensin liitetään putki syöttöjohdon pistorasiaan. Jos teet lattialämmityksen ainoaksi lämmityslähteeksi, aseta putki mahdollisimman pienillä sisennyksillä suoraan ristikkoa pitkin (putki putkien väliin on 15-20 cm). Jos lattialämmitys on lisälämmitysjärjestelmä, asennusvaihe voi olla korkeintaan 30 cm, mutta ei enempää. Putken kiinnittäminen verkkoon tehdään hyvin erikoisliittimillä (kiinnityspituus noin 1 metri), mutta sitä ei tarvitse kiinnittää tiukasti: putki voi hieman kasvaa lämmityksestä. Putket voidaan myös kiinnittää kiinnityshihnoilla (traktorilla) tai kielillä. Jos muniminen tapahtuu ennen vahvistamista, siihen on kiinnitetty erityisiä kiinnikkeitä. Jos asetat lattia "etana" -järjestelmän mukaan, älä unohda käänteistä liikettä. Yhden piirin optimaalinen pituus on 70-80 m. Jos tilaa ei ole tarpeeksi, jaa alue 2 piiriin. Huoneen pituus on 10 m 2 ja askel 15 cm putkien välissä. Putken pituus on 67 m (vain paras vaihtoehto). Kun putken koko pituus on asetettu, kytke se vastaanottavan keräimen ulostuloon.

 • Toiminnan tarkastaminen. Vedenlämmittimen asennetun järjestelmän jälkeen se on kytkettävä päälle useiden tuntien ajan laitoksen laadun varmistamiseksi. Paineen pitäisi laskea noin 0,03 MPa tunnilla, kun taas veden lämpötilan pitäisi olla sama.
 • Kaada lasimaalaus. Vedenlämmittimen lattian paksuuden tulisi olla putkien tai raudoituksen yläpuolella 2-3 cm. Kuinka tehdä märkä lattiapinnoite, kirjoitimme johonkin edellisestä artikkelista.
 • Kun lasitus on kuivunut (1 kk), jatkamme äänieristystä ja pinnoittamista. Älä käynnistä lämpimää lattiaa, ennen kuin levitys on kokonaan kiinni: levitystä ei saa kuivata - se jakautuu.

  Vesilämmitteisen lattian asennus laajennettuihin polystyreeni-mattoihin

  Se eroaa edellisestä poikkeavalla tavalla, koska se ei estä ja eristää (mikä on itse polystyreeniä oleva matto). Maton koko alueelle yhtä kaukana toisistaan ​​on ranteita, joiden välissä putki on asetettu. Kun putket on asetettu, matot kaadetaan levittämällä, sitten äänieristysmateriaali ja lattiapäällyste asetetaan.

  Pinoaminen voidaan tehdä myös laajennetun polystyreenilevyillä. Mutta ennen sitä sinun on luotava asennusasento, koska siinä asetat levyt. Levyissä on uria, joissa alumiinilevyt (lämmitykseen) asetetaan, joissa putket on jo pinottu ja kiinnitetty. Vesilämmitteisen lattian tehokkuuden asettamisen ja tarkastamisen jälkeen siihen asetetaan äänieristys ja peite.

  Vesilämmitteisen lattian asennus puupellojen uriin

  Puulevyt, joissa on uria ja alumiinilevyjä, ovat samat moduulijärjestelmät kuin polystyreeni- levyt. Ja asennus on sama, paitsi tarve eristää eristys ennen puulevyjen asettamista. Sitten levyt asetetaan myös alumiinilevyille, niillä on putket, ja kaikki tämä on peitetty äänieristyksellä ja pinnoitteella.

  Myös räkä- ja hammaspyörätyyppinen lattia-asennus. Reikiä käytetään laattojen sijaan. Ja urat eivät ole palleissa vaan niiden välissä. Eli sinun on asetettava säleet siten, että niiden väliin kuuluvat alumiinilevyt (noin 80% pinta-alasta), ja niillä on jo putket. Puutekniikkaa vesilämmitteisten lattiamallien käyttöön käytetään pääasiassa puutaloissa.

  Vedenlämmittimen lattia. Vedenlämmittimen lattian asettaminen ja liittäminen

  Tässä artikkelissa puhutaan vedenpinnan luonnoksesta. Tässä annetaan vastauksia kysymyksiin siitä, miksi sitä tarvitaan ja miten se voidaan toteuttaa asianmukaisesti. Vesilämmitteisen lattian järjestelmä on myös yksityiskohtainen.

  Luonnosten ominaisuudet

  Joissakin tapauksissa sen saatavuus on toivottavaa ja toisissa - pakollisia. On parempi, että sen pitäisi olla, jos lämmin kerros on ylimääräinen (eli ei perusjärjestelmä). On myös toivottavaa tehdä hanke, kun se on pieni alue (enintään 20 neliömetriä). Jos tämä kerros on tärkein lämmitysjärjestelmä (tai apulaite), mutta vaikuttaa suurempaan tilaan, järjestelmän suunnittelu on edellytys.

  Asennettaessa tällaisen lattian järjestelmää uuteen rakennukseen sekä joissakin muissa tapauksissa tarvitaan virallista käyttöönottoa. Jos projektia ei ole koottu, saat kieltäytymisen. Siksi on suositeltavaa huolehtia siitä etukäteen. Muussa tapauksessa hankkeen toteuttaminen on välttämätöntä, mutta vain "backdating". Jos kyseessä on vedenlämmitteisen kerroksen asentaminen ammattirakentajien vuokraukseen, on parempi turvautua sopimuksen rekisteröintiin. Se perustuu projektiin. Viimeksi mainittu on pakollinen osa sopimusta.

  Jos projektia ei ole, työn kustannukset ja ajoitus on joka tapauksessa merkittävästi kasvanut. Tosiasia on, että tällaisessa tilanteessa asennuksen tai rakentamisen prosessi ei ole organisoitu. Asiantuntijoiden laskelmien mukaan järjestelmän osto ja sen asennus edellyttävät jopa 60 euroa / km. m. Tämän perusteella talo, jonka lattialämmityksen pinta-ala on 100 neliömetriä. m., on käytettävä jopa 6 tuhatta euroa. Näin ollen järjestelmän asennus ja laitteiden hinta vastaavat suhteessa itse rakennuksen kustannuksiin. Tässä tapauksessa sinun on aloitettava tallentaminen. Tämä koskee työtä, laitteita ja materiaaleja. Vähentää jälkimmäisen kustannuksia. Tämä edellyttää tarkkaa teknistä laskentaa. Vesilämmitteisen kerroksen järjestelmä on jo koottu sen perusteella. Tästä johtuen lämmitystehon perusteettomat yliarvioinnit eliminoidaan. Lisäksi taattu takaavat mukavat olosuhteet talossa. Vedenlämmittimen lattian asettelun ansiosta voit ottaa huomioon kaikki tärkeät yksityiskohdat ja säästää tarvittavien laitteiden hankkimista.

  engineering laskennan ominaisuuksia

  Kuten käytäntö osoittaa, piiri veden lattialämmitys tehdään omin käsin usein. Suunnittelusta vaatii jonkin verran tietoa. Lisäksi sinun täytyy olla käsitys eri materiaalien ominaisuuksista, toimintaperiaate lämmitysjärjestelmän sekä sääntöjä ja määräyksiä ympäristössä. Piirilaitetta lämmintä vettä lattioiden on oltava tekniset laskelmat. Sen täytäntöönpano on ollut suunnittelija. Termistä suunnittelu talo tehtiin, sinun on annettava seuraavat tiedot ammattilaiset:

  1. Tietoa huoneet JI (eritellä kattavan ja huonekalujen asennuspaikka).
  2. Sijainti oksat ja nukkuville rakennuksen sisällä.
  3. Tietoa vaadittu lämpötila huoneessa.
  4. Tietoa materiaalin ulkoseinät (tässä myös ilmoittaa, minkä tyyppistä ovet ja ikkunat).
  5. Sijainti kattilan ja sen korkeus lattiasta.
  6. Pohjapiirros talon (koon ilmoittamiseksi ulkoseinät, ovet ja ikkunat).

  Kaavio muuttamisesta lattiat lämmintä vettä suoritetaan perusteella tekniset laskelmat.

  Kaavio muuttamisesta lattiat lämmintä vettä sisältää monia elementtejä. On syytä kiinnittää huomiota siihen, että tärkeät asiat ole vetäytynyt pois suunnittelijat ja on sovittu omistajan kanssa talon.

  Prosessi jakamalla osiin - erittäin tärkeä seikka. Jos ohitat, se todennäköisesti tapahtuu tuhoaminen perän. Se riippuu sen lämpölaajenemisen. alan erottaminen on juuri oikea korvausta. Geometria lattiatilaa ja vastaanotettujen asemien riippuu. Suurin alue luomaa kenttää - enintään 40 m². m.

  Ne on järjestetty rajojen kentät, jotka on saatu sen jälkeen, kun jakautuminen huoneen. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että tasoite ei ole halkeamia. Itse asiassa, liikuntasaumojen ovat eräänlainen aukkoja. Ne voidaan täyttää kautta pellin nauha, vaahdotettu polyeteeni tai Epps. Voidakseen limakalvon läpi putken liikuntasauma, se on sijoitettu suojaava jäykkä takki. Jälkimmäinen on aallotettu putki, jonka pituus - 500 mm. Sinun täytyy kiinnittää huomiota siihen, että läpi liikuntasauman voi tapahtua vain kumota tai postitse ääriviiva.

  On pakko tästä yhtä mieltä suunnittelijan kanssa. Valinta käytettyjen materiaalien putken laskemisen, riippuu valittu menetelmä. Nykyisin yleisin kaksi teknologiaa asennus lattialämmitys, "kuiva" ja "märkä". Valinta ylempi viimeistelypäällyste riippuu halutusta kuumennuslämpötila putkia. Esimerkiksi suurin sallittu valmistajan asetukset - 25 astetta. Mainitun lattian pintalämpötila saattaa olla riittämätön. Joissakin tapauksissa muutos ylemmän koristeellisen päällysteen tarvita. seinä lämmitysjärjestelmä voidaan asentaa.

  Mitä täytyy tapahtua päätyttyä suunnitteluun?

  Oletetaan, että käsissä omistaja on pohjapiirros lämmitysjärjestelmän. Olisi selvästi kirjata tiedot kaikista järjestelmän osista:

  1. automaation asetuksia.
  2. Betonointiputkia (määritelty pituus ja halkaisija osat).
  3. Tiedot vaaditusta kapasiteetista jokaisessa huoneessa (lattia tai lämpöpatterin lämmitys).
  4. Sijainti ja koko patterit.
  5. Täydellinen piiri putken laskeminen (määritetty halkaisija ja pituus kunkin piirin järjestelmän, jäähdytysnesteen lämpötila, järjestely piki kuten lattialämmitys).

  Piirustuksessa koko vesi lattialämmitys piiri näkyä. Se osoittaa myös, paksuus betonilaatan. Omistaa kaikki tiedot yksityiskohtia materiaalien ja laitteiden käytön kanssa joka asennetaan lattialämmitys olisi säädettävä. asennus järjestelmä sallii virheiden välttämiseksi parhaillaan työn itse.

  Työkalut ja tarvittavat materiaalit

  Mukaisesti informaatio käsittää kytkentäkaavio ja tehplan vesi lattialämmitys ennen työn välttämätöntä valmistaa:

  1. Venttiili virtausmittarit.
  2. Jakotukkikaappi.
  3. Pehmitintä (lisätään betoniin kaatamalla lattia).
  4. Kiinnitys putket.
  5. Täydellinen työkaluja liikuntasaumojen.
  6. Epps pelti nauhat tai nauha.
  7. Lämmöneriste.
  8. Erityisiä putkia, jotka on tarkoitettu lattialämmitys kokoonpanoissa (on happea läpäisemätön, kestävä lämpötilaa ja painetta).

  Jonka yleiskaava on kiinnittynyt, ja keruupiirin lämmintä vettä kerroksessa.

  Suunnitteluvaiheessa sinun täytyy tietää seuraavat:

  1. Vaihtelut viimeistely pinnoitteita.
  2. Vaihtelut piirejä putken laskemisen.
  3. Nestejärjestelmä.

  Asennuksen aikana määritetään tämä on liian myöhäistä. Parempi hoitaa tämän alku- suunnitteluvaiheessa.

  Lattialämmitys vesi: kytkentäkaavioita

  Jakeluputkissa voi olla alustaan ​​eri tavoin. Tällä hetkellä käytössä kaksi vaihtoehtoa: kierre käärme. Muu piiri laite lämmintä vettä kerroksessa on yksi muunnelma edellä.

  Tämä asennus sopii useimpiin huoneisiin, joiden keskimääräinen tai pienellä alueella. On huomattava, että ensimmäisen segmentin putken on korkein lämpötila. Tästä syystä tehdyn pitäisi alkaa seinästä, jolla on suurin lämpöhäviö. Tämä alue on nimeltään rajan tai reuna-alueelle. Tässä pinoaminen vaihe on pienennettävä, jotta voisi kompensoida lämpöhäviöt. Useimmissa tapauksissa putkien välinen etäisyys on alle 300 mm. Se seikka, että "seepra lämpötila" voidaan muodostaa suurempi askel. Reuna-alueelle on vähennetty 200 mm. Sallitaan, jos se on vielä vähemmän. Tässä tapauksessa se on tärkeä rooli minimi taivutussäde putken. Ja kiemurteleva polku tunnettu siitä, että epätasainen lämmön jakautuminen. Päästä eroon siitä, sinun täytyy tehdä kaksinkertainen pinota.

  Järjestelmään sisältyy vesi lattialämmitys yhdensuuntainen järjestely virtauksen ja paluuputken osia. Tästä johtuen lämpötilan lasku kompensoituu. Spiral on täydellinen huoneita suurkulutuksen tai suuremman alueen. Tällainen piiri yhdistää lattian alla suositeltava, kun kentälle on vähemmän kuin 200 mm. Syynä on rajoitus säde on vähintään mutka rakentamisen.

  On muistettava, tässä, että vaihe, jossa luodaan silmukka laskee. Tämä tehdään kompensoimaan lämpöhäviön. On vain kahdenlaisia ​​alueilla: erillisen ja integroidun. Viimeksi mainittu on sisällytetty yksi silmukka. Sen muodostuminen johtuu lasku pinoamisen vaiheessa ulkoseiniä. Oleskeluvyöhykkeellä etäisyyden tulisi lisätä. Raja alue on muodostettu erillinen silmukka. Jos pituus jälkimmäinen on suurempi kuin 100 m, sitten useita samanlaisia ​​elementtejä tarvitaan kuumentamalla tätä osaa. Läsnä ollessa rajapintavyöhykkeellä, tämä vaihtoehto on eniten merkitystä. Tämä johtuu merkittäviä hydraulisia häviöitä silmukka, jos silmukan pituus on yli 100 metriä.

  Tietoja suosituimmista ylitasoituslaastilla

  Tämä on erittäin tärkeä tekijä lämmittää koko lattian järjestelmää. Päällystysaine on valittava huolellisesti. Siinä olisi kiinnitettävä huomiota sen lämmönkestävyys. Suosittelemme seuraavia:

  1. Laminaatti.
  2. Linoleumi.
  3. Puulevy (paksuus - jopa 15 mm: n on alhaisen lämmönjohtavuuden materiaalista).
  4. Parketti.
  5. Keraaminen laatta (paksuus - on enintään 30 mm.).

  Ominaisuudet puinen kansi

  Tässä tapauksessa monia kysymyksiä voi syntyä. Puu on hygroskooppinen. Useimmissa tapauksissa useita pinnoite vähentää suhteellinen kosteus välittömästi lattian yläpuolella. Tämä johtuu siitä, että viimeksi mainitun lämpötila kasvaa. Suhteellisen kosteuden "itsesääntely" on epätavallinen. Jos lämpötilan nousu tapahtuu tietyllä alueella, se vähentää väistämättä. Kanadan vaahtera ei voi käyttää kuumaa vettä lattialämmityksen. Se viittaa myös pyökki. Kun suhteellinen kosteus muuttuu geometristen mittojen näiden metsässä paljon "hyppää". Kaikki muu on täysin mahdollista käyttää veden lattialämmitys järjestelmiä. Suositeltu lämpötila vedettäessä puuverhoukset - 20 astetta. Suhteellisen kosteuden tulisi olla seuraavalla alueella: 30% -60%. Minkä tahansa tyyppinen kansi merkitsee vaaditun lämpötila, joka syötetään jäähdytysjärjestelmän. Pääsääntöisesti kaikki suosituksia noudatetaan valmistajan ohjeita. Järjestelmä vesi lattialämmitys, joiden terminen liittyy asennus laitteiden vakiolämpötilan ylläpitämiseksi järjestelmässä.

  Lattiassa lämmitysjärjestelmään vesi voidaan kaataa tai pelkkää tislattua vettä ja pakkasnestettä. Edellinen on paras käyttää, kun on epäsäännöllinen tilojen lämmitys kylmänä aikana. Tämän pitäisi näkyä järjestelmässä ennen projektin.

  Yleensä käytetty vesi lattialämmitys piiri yksityinen kotiin. Kun järjestelmän asentamisesta rajattuja tilaa (makuuhuone, keittiö, kylpyhuone), helpoin tapa hyödyntää sähköistä vaihtelua. Tämä johtuu siitä, että pienessä tilassa putken sijoitettu monimutkaisempi kuin kaapeli. Jos tällainen lämmitysjärjestelmä on tärkein, on parasta käyttää vettä-tyyppinen rakenne. On huomattava, että korkea rakennus on keskuslämmitys on kiellettyä käyttää lattialämmitys. Ajo järjestelmän erillisenä piirinä pakollisesti koordinoitu asianomaisten viranomaisten kanssa.

  Piirilaitetta lämmintä vettä kerroksessa on suunnilleen seuraava:

  Tietyssä tapauksessa edellyttää paksuuden laskemista eristyksen, jolla on lattialämmitys. Järjestelmässä tulisi sisältää tällaisia ​​tietoja. Kuten eristeiden telan, jossa alumiinin pinnalle, se on suositeltavaa käyttää vaihtelu sisällön Dacron. Hänen ansiostaan ​​vuorovaikutus betonilaatan ja alumiinin tapahtuu. On myös huomattava, että sallittu tehdyn putket suoraan styrox tai Epps. Siten, välikerros ohitetaan. On välttämätöntä kiinnittää huomiota putket veden lattialämmitys ja betonilaatan lisäämällä pehmitintä. Tämä edellyttää, että on olemassa vahvistettu mesh soluja. Suositeltava langan halkaisija - 4 mm. Paksuus Tämän kipsiin (ottaen huomioon läsnä putket.) - 10 cm: On olemassa tiettyjä suosituksia käyttöä pehmitettä. Uskotaan, että sitä lisätään päällyste, on mahdollista tehdä sen paksuus oli 3 cm, ja sen vahvistaminen ei ole tarpeen. Tämä näkemys ei vastaa todellisuutta. Soveltaminen pehmitettä ei poista tarvetta vahvistamista siteitä. Lisäksi sen minimipaksuus tulisi olla 5 cm. Tässä tapauksessa, että käytetään pehmitintä, se laitetaan seokseen tiukasti mukaisesti oheisten ohjeita. Hänen liikaa johtaa "burn out" -järjestelmän. Näin, halkeamia voi esiintyä. Betoniteräsverkko on pakollista olisi sijoitettu yli putket. Tämän ansiosta on tasaisesti jakautunut palvelukuormaelementeistä. Tällä hetkellä löytyy usein suosituksia, jotka muka ruudukko voidaan sijoittaa suoraan päälle putket. Kuitenkin tässä tapauksessa, täytäntöönpano sen rakentavasti ei näytä olevan mahdollista. Se seikka, että verkkoon tukevasti kiinnitetty putkeen. Tämä tehdään käyttäen muoviklipsiä. Näin voimme päätellä, että läsnäolo ritilän alle putket eivät poista tarvetta sen sijainti suoraan niiden yläpuolella. Ottaa huomioon tulevan lattiapäällysteen, tämä materiaali on väistämättä merkintä mahdollisuus sen soveltaminen lattialämmitys laite.

  Kuinka tehdä Lattialämmitys

  Alueilla, joilla lämmitys tapahtuu lattialämmitys teknologia, parempi olo kuin perinteiset lämmitysjärjestelmään. Kun lattialämmitys, lämpötila jaetaan optimaalisesti: lämpimät jalat, ja pään yli jäähtyä tasolle. Kaksi tapaa lämmitys: sähkö ja vesi. Vesi on kalliimpaa asentaa mutta halvempaa toimimaan siten, että se on todennäköisesti tehdä sen. Hieman alentaa asennuskustannuksia voi olla, jos teet vesi lämmintä lattialle käsillään. Teknologia ei ole helpoin, mutta ei myöskään vaadi ensyklopedinen tietoa.

  Jakelu lämpövuot eri lämmitysjärjestelmät

  Veden lämmitykseen lattialämmitys putki järjestelmä on käytössä, jossa jäähdytysneste kiertää. Useimmiten, putki täytetään kytkimen, mutta siinä on asennusjärjestelmä kuiva - puuta tai polystyreeniä. Joka tapauksessa on suuri määrä pieniä-osioputkiin asetetun lattian alle.

  Suuren vesimäärien lämmitysputket tehty pääasiassa yksityiskodeissa. Se seikka, että lämmitysjärjestelmä korkeiden aikaisemmin rakenne ei ole suunniteltu tätä menetelmää lämmitys. Tee lämmin lattian lämmitys on mahdollista, mutta on todennäköistä, että joko sinulla on liian kylmä tai naapureita ylä- tai alapuolella - riippuen virtaa järjestelmään. Joskus koko tulee kylmä syöttökanavan: vesi hydraulinen vastus kerros monta kertaa suurempi kuin lämmityspatterin ja voi kytkeä liikkeen jäähdytysnestettä. Tästä syystä saada lupaa rahastoyhtiö asennus lattialämmitys on hyvin vaikeaa (asennus ilman lupaa - hallinnollinen rikkomus).

  Lattialämmitys olettaa suuri määrä pieniä putkien

  Hyvä uutinen on, että uudet rakennukset alkoivat tehdä kahden järjestelmän: yksi patterilämmitteisissä, toinen - että vesi lattialämmitys. Tällaisissa taloja ja lupa vaaditaan: vastaava järjestelmä on kehitetty ottaen huomioon korkeamman hydraulinen vastus.

  Ymmärtää, sinun täytyy tehdä veden lämmin lattia kädet, sinun täytyy ymmärtää, mitä on ja miten se toimii.

  Säätämällä jäähdytysnesteen lämpötila

  Jalat lattialla oli mukava lämpötila ei saa ylittää 40-45 ° C Sitten lattia lämmitetään mukavan arvo - noin 28 ° C Useimmat lämmityslaitteiden antaa tällainen lämpötila voi olla: vähintään 60-65 ° C: ssa Poikkeus - kaasukäyttöiset kondenssikattilat. Ne osoittavat mahdollisimman tehokkaasti on alhaisissa lämpötiloissa. Ne poistuvat kuumennettiin jäähdytysneste voidaan syöttää suoraan lattian putkeen.

  Käytettäessä tahansa muu kattila tarvitsee sekoittaa solmun. Se kuumaa vettä kattilan lisätään jäähdytettyyn lämmönsiirtonesteen paluuputkesta. Koostumus Tämän Uza näet piiri kytkentä lattialämmitys kattilan.

  Ajolaite vesi lattialämmitys

  Toimintaperiaate on seuraava. Kuumennettu jäähdytysneste syötetään kattilaan. Se kuuluu termostaattiventtiili, joka silloin, kun kynnyksen ylittävällä lämpötila, avautuu sekoita veden paluujohtoon. Valokuvassa on jumpperi ennen kiertopumppua. Se perustetaan kaksisuuntainen tai kolmitieventtiilin. Se avataan ja sekoitetaan jäähdytettyyn jäähdytysnestettä.

  Sekavirtausmallissa pumpulla kierto joutuu termostaatti, joka hallinnoi termostaattiventtiiliin. Päästyään haluttu lämpötila paluuveden syöttö pysähtyy ylitettäessä avautuu taas. Koska virtauksen lämpötilan säätely tapahtuu lämpimän veden kerros.

  Muita jäähdytysneste joutuu moninaiset. Jos vettä Lämmitetty lattia on tehty pieni huone (kylpyhuone, esimerkiksi), jossa vain yksi silmukka asetetaan putkista, että solmu ei voi olla. Jos useita silmukoita, niiden välillä täytyy jotenkin jakamaan jäähdytysnesteen, ja sitten hän jotenkin kerätä ja lähettää paluujohtoon. Tämä tehtävä ja suorittaa jakoputken venttiili tai, kuten niitä kutsutaan, lattialämmitys moninaiset. Itse asiassa tämä kaksi putkea - virtaus ja paluuputkien, joka on kytketty tulot ja lähdöt kaikkien lattialämmitys piirejä. Tämä on helpoin vaihtoehto.

  Sekoittaminen lattialämmitys automaattisesti lämpötilan säilyttämiseksi

  Jos lattialämmitys on tehty useilla aloilla, se on parasta laittaa keräilijä, jossa on säädettävä lämpötila. Ensinnäkin eri alueet vaativat eri lämpötilassa: noin mieluummin mh + 18 ° C, yksi on + 25 ° C: ssa Toiseksi, suurin osa kaikista, ääriviivat ovat eripituiset, ja voi lähettää eri määriä lämpöä. Kolmanneksi, on tila "sisällä" - mikä jättää yhden seinän kadulla, ja siellä on takana - kaksi tai jopa kolme ulkoseiniin. Luonnollisesti, lämmön määrä niiden pitäisi olla erilainen. Toimitettava sille kampa termostaatit. Laitteita ei ole halpaa, piiri on vaikeampaa, mutta tämä asetus mahdollistaa yllä haluttu huoneen lämpötila.

  Termostaatit ovat erilaisia. Jotkut ohjata huoneenlämpötilassa, toinen - lattian lämpötilaa. Tyyppi valita itse. Tästä huolimatta he hallitsevat servot asennettu kampa syötteen. Servomoottorit riippuen komentojen suurentaa tai pienentää virtauksen poikkileikkaus säätämällä virtausnopeutta jäähdytysnestettä.

  Teoreettisesti (ja melkein aina) voi olla tilanteita, joissa virransyöttö kaikille piirit estetään. Tällöin kierto pysähtyy, kattila voi kiehua ja vaurioita. Tämän välttämiseksi, muista tehdä ohitus, jonka kautta osan jäähdytysnestettä. Tässä järjestelyssä, kattila turvajärjestelmä.

  Näkymä yksi järjestelmän vaihtoehdot voivat olla video.

  Yksi keskeinen järjestelmän komponenttien - putken ja lukitusjärjestelmä. On olemassa kaksi teknologiaa:

  • Kuiva - polystyreeni ja puu. Järjestelmässä polystyreeni matot tai paneelit päällekkäin metallinauhan valettu kanavia annetun putkia. Ne ovat välttämättömiä tasaisemman lämmön jakeluun. Putket asennetaan aukkojen. Päällekkäin kovasta materiaalista - vaneri, OSB, kipsikuitulevy, jne. Tälle perustalle voidaan asentaa lattiapäällysteen pehmeä. Voidaan asentaa laatta laattaliiman, parketti tai laminaatti.

  Puulattia lämmitysjärjestelmä vesi

  Lattialämmitys tasoite

  Molemmat järjestelmät ovat epätäydellisiä, mutta halvempaa on laskemme putkien perän. Vaikka hän on paljon haittoja, se johtuu halvemmalla ja enemmän suosittuja.

  Hanke maksaa kalliimman kuivajärjestelmällä: osista (jos otamme valmis, tehdas) arvokkaampi. Mutta ne painavat paljon vähemmän ja otettu käyttöön nopeammin. On useita syitä, miksi on tarpeellista käyttää niitä.

  Ensinnäkin suuri paino tie. Ei kaikki säätiöt ja lattiat taloa voi kantaa kuormaa vettä lattialämmitys betonilaatan. Pinnan yläpuolella putkien tulisi olla kerros betonia ei ole pienempi kuin 3 cm. Ottaen huomioon, että ulomman putken halkaisija on myös luokkaa 3 cm, kokonaispaksuus perän 6 cm. Paino saatu yli huomattava. Top edelleen usein laatat liimakerrokseen. No, jos säätiö on suunniteltu varanto - hän seisoo, ja jos ei - aloita ongelmia. Jos on syytä epäillä, että päällekkäisyys tai säätiö ei siedä stressiä paremmin tehdä puu- tai polystyreeniä järjestelmään.

  Toiseksi alhainen ylläpidettävyyttä järjestelmän tasoite. Vaikka rakentamisen aikana lattian lämmityslenkkiin on suositeltavaa antaa vain lahden putki ilman liitoksia, vaurioituneet putket määräajoin. Tai korjausyritykset olivat pora tai räjähtää takia avioliittoon. Vian sijainti voidaan tunnistaa märkä kohta, mutta korjaus on vaikeaa: se on tarpeen jakaa perän. Tämä voi vahingoittaa vieressä silmukat jossa vahinko vyöhyke tulee suuremmaksi. Vaikka et onnistunut tekemään oikein, on tarpeen tehdä kahden sauma, ja he - mahdollinen sijainti seuraavan vahinkoja.

  Prosessin asennus veden lattialämmitys

  Kolmas, käyttöönotto lämmin Lattiatasoitteen on mahdollista vain, kun betoni saavuttaa 100%: n vahvuista resurssi. Se kestää vähintään 28 päivää. Siihen asti, et voi sisällyttää lattialämmitys.

  Neljänneksi, sinulla on puulattia on tehty. Paiseita itse puulattia - ei paras idea, ja toinen solmion kuumetta. Puu nopeasti tuhottu, koko järjestelmä romahtaa.

  Aiheuttaa vakavia. Koska joissakin tapauksissa parempi käyttää kuivaa tekniikkaa. Varsinkin, että puinen lattialämmitys kustannukset omin käsin ja ei niin kalliita. Kallein komponentti - metallilevy, mutta voi myös olla tehty ohuesta metallilevystä ja parempi - alumiini. On tärkeää pystyä taipumaan, laudaksi urat putkille.

  Vaihtoehto polystyreeni lattialämmitys järjestelmä ei ole sidottu esitetyn videon.

  Materiaalit lämmintä vettä lattialle

  Useammin kuin ei tehdä veden lämpimänä lattiatasoite. Sen rakenne ja tarvittavat materiaalit käsitellään. Lämmin vesi kerros järjestelmä on esitetty alla olevassa kuvassa.

  Järjestelmä Lämmin vesi lattiatasoite

  Kaikki työ alkaa tasoitus pohja: ilman lämmitystä lämmityskustannuksia on liian korkea, ja pani eriste voi olla vain tasaiselle alustalle. Koska ensimmäinen asia valmiin maahan - tehdä karkea tasoite. Seuraavaksi kuvaamme askel askeleelta menettely toimii ja käytetyt materiaalit prosessissa:

  • Kehää pitkin huoneen rullattu ja vaimennus nauha. Se on kaistale lämpöä eristävää materiaalia ei paksumpi kuin 1 cm. Tämä estää lämpöhäviöitä lämmittämiseksi seinät. Sen toinen tehtävä - lämpölaajenemisen kompensoimiseksi, joita syntyy, kun lämmitys-aineita. Nauha voi olla erityinen, ja voidaan asentaa vielä viipaloitu ohut vaahto nauhat (ei paksumpi kuin 1 cm), tai muut eristys sama paksuus.
  • Epätasaisella tasoite asetetut kerros lämmöneristeitä. Laitteelle lämmin lattia on paras valinta - polystyreeniä. Mikä parasta - pursotetaan. Sen tiheys on vähintään 35 kg / m 2. Hän oli tiukka tarpeeksi tukea painon tasoite ja toiminnalliset kuormia, on erinomaiset ominaisuudet ja pitkä toimivat. Sen haittapuoli - se on kallista. Muut, halvempia materiaaleja (vaahto, mineraalivilla, paisutettu savi) on monia puutteita. Jos sinulla on mahdollisuus - käyttää styroksi. Paksuus eristys riippuu monista parametreista - alue, materiaali ominaisuudet ja eristäminen, menetelmä järjestää aluslattian. Koska se on laskettava tapauskohtaisesti.
  • Sitten sijoitetaan vahvistusverkko 5 cm: n portaisiin. Se on myös kiinnitetty putkiin - lanka- tai muovikiinnikkeisiin. Jos käytät laajennettua polystyreeniä, voit tehdä ilman vahvistusta - voit kiinnittää erityisiä muovileikkeitä, jotka ajetaan materiaaliin. Muihin eristysvahvisteisiin verkkoihin tarvitaan.
  • Aseta asetetut majakat ja täytä sitten tasoitus. Sen paksuus on alle 3 cm putkien tason yläpuolella.
  • Seuraavaksi asetetaan puhdas lattiapäällyste. Sopii käytettäväksi lämmitetyssä lattiajärjestelmässä.

  Nämä ovat kaikki peruskerrokset, jotka on asetettava, kun teet vesihöyryllä lattian omia käsiäsi.

  Putket lattialämmitykseen ja asennusjärjestelmiin

  Järjestelmän tärkein osa on putket. Useimmin käytetty polymeeri - ristisilloitetusta polyeteenistä tai metallimuovista. Ne ovat hyvin taivutettuja, niillä on pitkä käyttöikä. Heidän ainoa ilmeinen haittapuoli ei ole liian korkea lämmönjohtavuus. Tätä haittaa ei löydy äskettäin ilmestyvästä aallotetusta ruostumattomasta teräksestä valmistetusta putkesta. He taipuvat paremmin, he eivät maksa enemmän, mutta vähäisen maineen vuoksi niitä käytetään harvoin.

  Lämmin kerroksen putkien halkaisija riippuu materiaalista, mutta yleensä se on 16-20 mm. Ne sopivat useisiin järjestelmiin. Yleisimpiä - spiraali ja käärme, on useita muunnelmia, jotka huomioivat tilojen tietyt ominaisuudet.

  Lämminvesilattian putkien asentaminen

  Käärmeiden muninta on yksinkertaisin, mutta putkien läpi jäähdytysneste vähitellen jäähtyy ja muodon loppu on jo paljon kylmempi kuin alussa. Sen vuoksi vyöhyke, jossa jäähdytysneste tulee, on lämpimintä. Tätä ominaisuutta käytetään - muniminen alkaa kylmimmästä alueesta - ulkoseinillä tai ikkunan alla.

  Tämä puute on lähes olematon kaksinkertaisesta käärmeestä ja kierteestä, mutta ne on vaikeampaa pinota - on tarpeen piirtää kaavio paperille, jotta se ei sekaantuisi pinottaessa.

  Voit käyttää sementti-hiekkalaatikkoa, joka perustuu Portland-sementtiin vedenlämmitteisen lattian kaatamiseksi. Portland-sementin brändin pitäisi olla korkea - M-400 ja parempi M-500. Betonin laatu ei ole pienempi kuin M-350.

  Puolikuiva lattialämmitys

  Mutta tavanomaiset "märät" -esteet kestävät pitkään niiden suunnitteluvahvuuden: vähintään 28 päivää. Koko ajan, et voi käynnistää lattialevyä: halkeamia menee, jotka voivat jopa repeytyä putket. Siksi useammin käytetään niin sanottuja puolikuivaisia ​​saviastioita - lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen plastisuutta, vähentäen merkittävästi veden määrää ja "vanhenemisaikaa". Voit lisätä ne itse tai etsiä kuivia seoksia sopivilla ominaisuuksilla. Ne ovat enemmän arvoisia, mutta ongelmat niiden kanssa ovat vähemmän: ohjeiden mukaan lisää tarvittava määrä vettä ja sekoita.

  Vedenlämmitteinen lattia itsessään voidaan tehdä realistisesti, mutta se vie kelvollisen ajan ja huomattavia resursseja.