lämmin vuodepaikkaa

Miten tehdä lämmin peti

Kokeneet puutarhurit ovat hyvin tietoisia virhepäätelmän kevätsää. Vaikka alkukesästä voi peittää epämiellyttäviä yllätyksiä muodossa alhaisissa lämpötiloissa. Siksi lämmintä sänkyä kurkkujen, kesäkurpitsaa, tomaatit ja muut lämpöä rakastava viljelykasvien - erinomainen tapa kasvattaa aikaisin kasveja myös huonolla ilmasto-olosuhteissa. Laitteen eri lämmin vuoteet ovat samanlaisia ​​- itse asiassa se parantaa kompostoinnin.

Ajolaite sängyt lämmin mökki

Kun rappeutuminen orgaanisen aineksen tulee lämpöä, joka on niin tarpeen nopean kehityksen kasveja. Siksi keväällä "komposti" vuoteet taimia voidaan istuttaa aikaisemmin.

Tärkein ominaisuus tämän lämmintä sänkyä, orgaaninen täytteenä, jotka hajoavat, ei vain lämpöä, vaan myös ravinteita tarvitaan nopea kasvu ja runsas sato.

Täyttämistä koskevan prosessin kompostin vuodetta

Täyttö sängyt voi vaihdella ominaisuuksista ja nykyisten käden alla orgaanista materiaalia, mutta perusperiaatteet ovat samat kaikentyyppisten lämmin vuodepaikkaa:

 1. Pohjakerros - vedenpoisto- suuria roskia muodossa puun oksien, eri tarpeettomia levyt, kannot, paksu lehdet. Usein alareunassa hiekka kaadetaan, laita pahvi, sanomalehdet, aikakauslehdet, kirjat, vaatteet, metalli roskia.
 2. Toinen kerros - on vähemmän karkea orgaaniset koostuu sahanpuru, hakkeen, rikkaruohot, puhdistus, kuori jne ...
 3. Kolmas kerros - on toppeja, lehtiä, ruohoa, komposti, lahonnut lanta (jos käytettävissä). Usein samaan kerrokseen lisätään liitu, kalkki, lentotuhka, riippuen maaperän happamuus.
 4. Sängyt kaatoi hedelmällinen puutarha maaperään. Voit tehdä seuraavat sekoitus hiekkaa, turvetta, humusta, puutarha maa, vähän sahanpurua ja lannoitteita (jälkimmäistä ei tarvita).

Yksityiskohtainen piirikaavio laite komposti vuodetta

1

Lämmin vuodepaikkaa maassa voi olla seuraavanlaisia:

Kompostin kohonnut tai korkea vuodetta maassa rakennettu laatikko sopivista materiaaleista. Kerroksia lämmin "kakku" sopivat tähän kehykseen. Maassa, jossa pohjavesi on korkea, ja keväällä usein pysähtyminen kosteutta, se on paras vaihtoehto.

Korkea harjanteet voidaan tehdä levyt, liuskekivi, tiili, kivi, elementtirakenteet metallia ja niin edelleen. D.

Mitat esille vuodetta lämmin

Lämpimässä komposti sängyt korkeuden puolin on oltava 50 cm. Nämä sängyt voivat helpottaa merkittävästi kausityön maassa. Ei tarvitse kumartua istutuksen ja kitkemistä kasveja, se on kätevä satoa. Korkeus hillitä voidaan tehdä vaikeampaa, jos se ei ole hoitoa vuodepaikkaa.

Mittapiirros lämmin kohoumaa

Optimaalinen leveys vuodepaikkaa 90-120 cm, tärkeintä päästä keskelle hänen vaivatta. Jos sänky on asetettu tai sen lähellä kasvihuoneen seinämän ja lähestyä aita on vain yksi käsi, jolloin leveys ei ole enempää kuin 50-60 cm. Pituus vuodetta on mielivaltaisesti valittu ja on vain rajoitettu alue koko.

Perinteisesti käytetty sänkyjä, puisia laatikoita. Syyt tähän ovat seuraavat:

 • Puu on edullinen;
 • sijaa vuoteita ja korjaus ei ole vaikeaa;
 • asennukseen tarvittavat perusvälineet;
 • Puusta ympäristöystävällisiä materiaalia.

Vuodepaikkaa laudoista toimi enää, parempi tehdä niistä lehtikuusi lankkuja. Tämä puu ei tarvitse kasvattaa lisäkäsittelyä johtuen erityisestä koostumuksesta hartsin ja korkean tiheyden rakenne. Lehtikuusi on resistentti sieni, hometta ja hyönteisiä.

Jotta kuumuudelle sängyssä kädet, suorita seuraavat toimet:

valmistus opetus esille vuodepaikkaa

 1. Valmistus. On tarpeen määritellä mitat sängyt ja merkitse alueella. Juoni poistetaan roskat poistetaan SOD, kaivettu maa paremman veden läpäisevyys.
 2. Onko laatikko vuodepaikkaa. Hallitus napilennye oikean kokoinen, kerätään laatikkoon. Usein sisällä puinen sänky on verhotun kalvo tai mitä tahansa polymeerimateriaalia, kalvo säilyttää lämmön ja kosteuden maahan. Alareunassa runko on kiinnitetty metalliverkko, joka suojaa kasveja jyrsijät ja moolia.
 3. Täyttö vuodepaikkaa. Laatikko on täynnä orgaaniset kerrokset ja puutarha maaperään. Jos sängyn valmistautuu keväällä, se olisi hyvä irtoa vettä ja sulje elokuvan juoksemaan nopeammin biohajotusmenettelyt. Talveksi komposti sängyn sulkemisen tumma elokuva, jottei ovat itäneet rikkaruohoja.

Takaisin sisältöön

Variant korkea muovaamattomien vuodepaikkaa. Kerrokset orgaanista materiaalia ja hedelmällisten maiden muodostetaan suoraan maahan ilman, että laatikko, jolloin harjanteet laite vähemmän työläs prosessi.

Askel askeleelta opas valmistuksen lämmin vuodepaikkaa tyyppi Hill

Ulospäin, tämä sänky muistuttaa kasa, joka tarkoittaa kohonnut maanpinnan yläpuolella noin 80-100 cm, ja reuna vähennetään asteittain maanpinnasta. Sisällä mäki täyttyy sama kuin korkean lämmintä sänkyä.

Laite on vuode-kukkulan seuraavasti:

 1. Valitulla juoni mielivaltaisen pituuden ja leveyden noin 180 cm poistettiin turpeesta.
 2. Kaivettiin kaivannon syvyys on noin 30 cm.
 3. Varhaisessa kaivannon pinottu rakenne mesh kanssa hienojakoista.
 4. Keskellä ojan sirotellaan karkea orgaaninen: lankut, kuori, oksia. Seuraaja pienempiä korjuutähteiden. Seuraava kerros koostuu komposti, lehtiä, olki.
 5. Reunoille ja päät vuodepaikkaa pitäisi pysyä noin 20 cm, joka on täynnä hyviä puutarhan maaperä.

Koska sen suunnittelu Hyödyllisiä pinta-ala holmikovoy vuodetta suurempi kuin vaakasuora, ja puun base tarjoaa hyvän tuuletuksen alemman kerroksiin.

Jotta tällainen sänky lämmintä kaivettu oja, johon orgaaninen materiaali levitetään. Yläosa vuoteet voidaan hieman nostaa tai on tasan maan.

 1. Kaivantoon kaivetaan syvyyteen 50 cm.
 2. Jos maaperä alareunassa savi kaadetaan hiekka kuivatuksen. Jos sitä vastoin, turve maaperän kosteutta ja ravinteita lehdet nopeasti sijoitettu kouruun kerros sahanpurua tai kankaan paloja valmistettu puuvillaa tai pellavaa.
 3. Alaosassa asetetaan kerros karkeaa Woody: juuret, kokkareet, levyt, oksat ja niin edelleen.
 4. Edelleen sängyssä täynnä kasvis raaka - on kaikki mitä löytyy puutarhassa mökillä: lehdet, yläosien kasvien vuotuinen rikkaruohot. Trumbo kerroksia hieman ja kaada vettä, lantaa tai infuusio yrttejä.
 5. Se kaadetaan päälle hyvän puutarha maaperän paksuus 15-20 cm.
 6. Kevät kukkapenkkiin myös tarve peitä foliolla paremmin lämmitykseen.

Takaisin sisältöön

Yhdistetyt suoritusmuodossa yhdistetään kaksi vuodetta. Alemmat kerrokset sängyt ovat kaivettu kaivannon, vasemmassa yläkulmassa maanpinnan yläpuolella. Syvyys ojien voi olla pienempi kuin kaksi kertaa upotettu vuodetta, ylin laatikko on matalalla.

Periaatteet laitteen lämmintä sänkyä

Ymmärrettyään periaatteita ja ominaisuuksia kaikkea lämmin sänkyä, ei välttämättä noudattaa tiukkoja määräyksiä. Voit improvisoida, kiinni pääsäännön - ruuansulatuksen orgaanisen aineksen on oltava oikea. Jotta ei moninkertaistaa taudinaiheuttajia, hometta, ei ole epämiellyttäviä hajuja on tärkeää varmistaa hyvän ilmankierron ja ylläpitää kosteaa kylvöalustan.

Suunnittelun ja laite lämmin sängyt

Tehokasta toimintaa sängyt tulisi noudattaa seuraavia sääntöjä:

 1. Tarjota kuivatus ja ilman pääsy pohjaan vuodetta päällekkäin pitkä hajoavien jätteiden: paksu varret, levyt, oksat, puun juuret. Kerroksen tulisi olla paksu löysä noin 45 cm.
 2. Kunkin kerroksen tulee olla hyvin eroon vettä ja kuivumisen estämiseksi lämpimänä vuodenaikana.
 3. Täyteaineena vuodetta käytetään vain jäänteitä terveitä kasveja ja rikkaruohot on siemenettömiä.
 4. On tärkeää, että kerrokset eivät tartu toisiinsa, niin häiriintynyt ilmavirta. Raaka-aineiden kerrosten välinen olki, ohut silmäluomet, kuivia kasveja ja lehtiä.
 5. Talvella tarvitset sängyn valmis suojassa rikkakasvien siemeniä, jotka itävät nopeasti hedelmälliseen maaperään.

Missä ja milloin tehdä lämmin vuodepaikkaa

Järjestää lämmin vuodetta voi olla sekä ulkona ja kasvihuoneessa. Tärkein edellytys - aurinko on katettava sängyn vähintään 5-6 tuntia päivässä. Puutarhurit suositeltavaa sijoittaa sängyt pohjoisesta etelään. Tässä asennossa, taimet ovat vastaanottavaisempia aamulla ja illalla aurinko ja on helpompi kantaa keskipäivän kuumuutta. On parasta luoda komposti vuodepaikkaa syksyllä, koska kevät työtä maan ja niin runsaasti.

Jos orgaaninen pitoisuutta käytetään tuoreena lantaa, on toivottavaa jättää sänkyyn talvella Mullein ollut juurikaan perepret istutusta kasveja.

Lisäksi syksyllä sadonkorjuun jälkeen on vielä valtava määrä lehtiä, leikata kasveja, lehtien, jota voidaan käyttää täyteaineena lämpimässä sängyssä.

Jos lasku tällaiseen työhön ei ollut aikaa, tee lämmintä sänkyä kevään, liian myöhään. Yksi eduista lämmintä sänkyä - sen valmistelu voidaan suorittaa sopivana ajankohtana kaikille.

Järjestely lämmin vuodetta voi aluksi tuntua työlästä, mutta tällainen menetelmä kasvava vilja on monia etuja:

 1. Suotuisa mikroilmasto kasveille.
 2. Ennenaikaisesta kasvaa taimet keväällä, nopeutettu kypsyminen hedelmiä ja vihanneksia.
 3. Korkea tuottavuus, tarjoavat erinomaiset edellytykset kompostin sänkyyn.
 4. Se vie vähintään aikaa ja työtä hoitoa vuodepaikkaa.

Huolehtiminen lämmin vuodepaikkaa

Lämmin sänky "valmistetuista" noin neljä vuotta, jona aikana sinun täytyy tehdä parhaalla mahdollisella tavalla sen ominaisuuksia:

 1. Ensimmäinen vuosi. Koska intensiivinen hajoamisen prosesseja, suuri määrä lämpöä ja ravinteita. Näissä olosuhteissa lämpöä rakastava kasvit kasvavat hyvin - squash, kurkut, kesäkurpitsa.
 2. Toinen vuosi. Ravintoaineita tarpeeksi. Voit kasvaa kurkut, tomaatit, kesäkurpitsa, kaali.
 3. Jo kolmatta vuotta. Tomaattien, porkkanat, kaali, paprikat, perunat, lehtisalaatti, juurikkaat jäljellä olevan virran riittävän suurella saannolla.
 4. Neljättä vuotta. Maaperä selvästi laantunut ja lähes loppuun niiden resursseja. herneet, pavut, vihreät - vain vaatimattomia kasveja voidaan istuttaa ilman ylimääräisiä lannoitusta.

Ei pitäisi olla kahden ensimmäisen vuoden kasvavan kompostin puutarhan kasveja altis kertyminen nitraatteja - sokerijuurikkaan, retiisit, salaattia vihreät, chard.

Uudistettu useita vuodenaikoina maaperään, voit lisätä muita vuodetta ja asentaa uuden lämmin kylvöalustan. Komposti nukkumaan mökillä muutama vuosi voi tarjota kasvualustan asemalle käyttämättä kemiallisia lannoitteita, osto- kompostia tai lantaa.

Lämmin sängyt - periaatteita laitteiden ja versioita, sekä mitä tehdä omin käsin

Laite lämmintä sänkyä - monipuolinen tekniikka maataloudessa käytetään keväällä ja syksyllä, kasvihuoneessa ja avomaalla, joka perustuu kompostointia lämmöntuotto. Soveltamalla tätä tekniikkaa, puutarhuri vihannessadot istutetaan aikaisin, ja sadon pidempi kuin normaalioloissa. On olemassa useita erilaisia ​​vuodepaikkaa, valitse se, joka sopii sinulle.

Tätä tekniikkaa, orgaaniset jätteet, rappeutunut, tuottaa lämpöä, lämpeneminen juuret vihanneksiin. Kasvit kestävät paremmin lämpötilan muutoksista keväällä, kypsä nopeammin. Hajoaminen orgaanisia muotoja ravinteita, vihanneksia ruokkivat kauden aikana, ei tarvita ylimääräisiä orgaanisia lannoitteita.

Perusperiaate laitteen on se, että erilaiset orgaaniset pinottu kerrosta. Syvempi, karkeampi kerrokset on - sijoitettu alareunaan lankojen, hienonnettu varret ja varret. Tämä kerros on "polttoaine", kuivatus, joka tarjoaa ilman pääsy. Seuraavat kerrokset ovat pienempiä - sanomalehtiä, silputtu oksia, ruohoa. Ennen saattamista seuraava kerros on hyvin kastellaan ennen kerrosten eivät kuivu. Tärkeä sääntö - raaka-aine ei saa vaikuttaa taudin tai lahoa.

On neljä sänkyä. Jos sivusto sijaitsee lähellä maanpintaa vettä, se on mahdollista rakentaa suuri kukkapenkkiin - hän ei ollut peloissaan kevättulva, jos sivusto on kuiva - upotettava - se harvoin tarvitsee kastelua. Käyttämällä erilaisia ​​voivat maksimoida hyödyllisiä alue esikaupunkialueella istutettavaksi vihanneksiin. Tärkeä ehto: kerrokset on kasteltava usein, koska työ mikro-organismien, orgaaninen käsittely, on mahdollista vain kosteassa ympäristössä.

Sänky sijaitsee päällä, nimeltään korkea. Sen korkeus vaihtelee 50-80 cm perusperiaatteiden sen laitteiden .:

 • poistetaan turve (10-15 cm);
 • valutuspohjakammiosta kerros täytetty hiekalla tai soralla;
 • liittää sängyssä puisia laatikoita, jotka on kyllästetty antiseptinen;
 • kuivatus kerros levitetään karkealle orgaanisia aineita - langat, hakkeroitu kuilujen.;
 • toinen kerros muodostuu pienistä orgaanisista - lehvistö puutarha kasvit, rikkaruohot;
 • järjestää kolmas kerros tähteitä, jotka voivat hajota kauden - humus, lehdet;
 • jokainen kerros on hyvin juotetaan ja tiivistetty;
 • Top kaadettiin hedelmällisen maaperän, sen paksuuden tulisi olla pienempi kuin 20 cm.

Erilaisia ​​korkean vuodetta voidaan olettaa vuode-mäki tai "pyörivän harjan Holster". muuttamisesta kerrosta samaa periaatetta, mutta se ei sulje puurunko, ja pyöristää reunat. Ulkoisesti se muistuttaa kasa, noin 1 m pitkä. Tämä lämmin sänky käsillään on kätevä, koska se lisää hyödyllisiä alueella puutarhan: sen pinta on leveämpi pohja. täyte:

 • ensimmäisen kerroksen (syvyys 30 cm) karkea orgaaniset jätteet. Asiantuntijat uskovat, että lämmin hakekerrokseen lisää väljyyttä maaperän;
 • Toinen kerros: silputtu oksat, lehdet;
 • kolmas kerros: lehvistö, vihreä orgaaniset jätteet, maaperän;
 • ylempi kerros on peitetty olkia.

Vastakohta laitteen korkea - tai syvennyskanavan, tarpeen, kun kastelu on vaikeaa, tai alueilla, joilla maaperä lämpenee pitkän talven jälkeen. Se palvelee pidempään korkea tai mäkinen - noin 8 vuotta. Se on kaivettu kaivanto syvyys ei ole pienempi kuin 2 pistimet shovels pohjassa ojan on täytetty hiekalla, sitten biopolttoaineen kerrokset. Puutarhurit, suojaa kylmältä syviin kerroksiin maaperän, tarjoavat levitä pohjalle suljetun muovipullon. Edelleen täyttämällä upotettu harjanteita samanlainen kuin edellinen.

Jos esikaupunkialueella sijaitseva paikoissa esiintyminen pohjavedessä on mahdollista rakentaa yhdistetty kylvöalustan. Tämä matala kaivanto muodostumisen tyhjene alareunassa, joka on asennettu ruutuun, niin että osa siitä oli maahan ja maanpäälliset osa, jonka korkeus on 30-50 cm. Täytä yhdistelmä kerroksen samasta materiaalista kuin muu pintakerroksen tulisi olla samassa tasossa kanssa jalkalista kanavan. Hoito ja kastelu kaikenlaisten toisistaan ​​vain yksi ero - upotettava harvoin kasteltava.

Tämä tekniikka on saanut rakkauden viljelijöiden että se on universaali: se voi auttaa puutarhassa voidaan järjestää missä tahansa. Jopa hedelmättömiä maaperän lämmin vuodepaikkaa tuo hyvän sadon. Lisäetuna tekniikka on, että sängyt kaikenlaisia ​​voidaan tehdä omin käsin materiaalista käsillä. Ne eivät vaadi aikaa vievää hoitoa ja noudattaen yksinkertaisia ​​sääntöjä, ne voivat kasvaa mitään vihanneksia.

Tämä menetelmä voi hyödyntää keväällä ja syksyllä. Aikaan vuodesta ei ole väliä laitteessa, vain erot koostumuksen ylemmän kerroksen biomateriaalin. Jos teemme lämmintä sänkyä syksy, se menee kerroksiin tuoretta orgaanista ainesta - lehdet ja oksat - kaikki orgaaniset jätteet. Se on tehty sadonkorjuun jälkeen lokakuussa, marraskuussa - asti pakkasta on syksyn ja talven aikaa käydä läpi prosessin hajoaminen. Keväällä, kun lumi, pantu lahonnut lantaa, kompostia, ylempi hedelmällisen maakerros on kuukausi ennen taimet vihanneksia.

Tämä tekniikka on käytetty menestyksekkäästi pohjoisilla alueilla, joilla ilmasto-olot, epäsuotuisat viljelyyn. Järkyttää tällä menettelyllä kasvit eivät pelkää lämpötilan muutoksia. Se on sänky mihin tahansa sopivaan paikkaan alue, hyvin valaistu aurinko. Eteläisellä alueilla, tämä tekniikka on tehoton, siellä kesällä on kuuma, aurinkoinen ja lisälämmön ei tarvita.

Mukavuus menetelmä on, että kerrokset ovat täynnä mitä tahansa orgaanisia radikaaleja, materiaali ei tarvitse hankkia tai ostaa. Se voi olla:

 1. Ensimmäistä kerrosta - hakkuutähteet poisti SOD (ruohon laski sen), pahvi, sanomalehtipaperi, vanhoja vaatteita. Kokeneet puutarhurit kehotetaan olemaan pino suurten runkojen - Ne voivat olla sai muurahaisia.
 2. Toisen ja kolmannen kerroksen - kasvis toppeja, sahanpuru, olki, pudonneet lehdet, humus, hedelmällinen ylempi maaperä, ruokajätettä, rikkaruohot. Latvat eivät saisi olla siementen ja rikkakasvien juuristo tulee huolellisesti jauhaa, joten he eivät menneet kasvuun.
 3. Valmistus laatikoita mahdollisesti romun. Suosittu puinen vierustat, mutta niitä voidaan levittää ja tiilestä, liuskekivi, muovia paneelit. Betoni voidaan tehdä, jos sänky on järjestetty vakio ajan.
 4. Pohja varmasti antaa hienon metalliverkolla kuinka olla aloittamatta hiirtä, jotka haluavat vastaavia rakenteita.
 5. On tärkeää varmistaa, että Pantatut kerrokset koostui terveitä materiaaleja, ei lahoa. Tästä syystä asiantuntijat neuvovat ei täyttää kerroksittain lehtien hedelmäpuut - ne ovat alttiita taudeille ja hyönteisten hyökkäys.

Tämä sänky on työskennellyt 4 vuotta. Ensimmäinen vuosi, kun määrä sähkön ja lämmön maksimi, istutettu kasveja, vaativa lämmölle ja lannoitteen määrä. Seuraavissa vuodenaikaa - vähemmän vaativa kasvikset:

 • ensimmäinen kausi - istutus kurkut, kesäkurpitsaa tai squashia;
 • Toisen - kurkut, tomaatit, kaali;
 • kolmannen kauden - viljelyn paprika, tomaatti, punajuuret, porkkanat;
 • Neljäs - vaatimaton papuja, herneitä tai vihreät.

Haitat tätä tekniikkaa kutsutaan usein kastelua ja vaivaa uudistumista. Monimutkaisuus kuitenkin maksaa materiaalien saatavuuteen ja helppohoitoinen:

 • En tarvitse usein kitkeminen ja Hoeing;
 • Ei tarvitse ostaa ja tehdä lannoite;
 • syksyllä, sadonkorjuun jälkeen, puutarha on paljon helpompi puhdistaa;
 • Se voidaan tehdä missä tahansa sivustolla, jopa kaikkein karu maaperä.

Lämmin sänkyä syksyn kehittäjät aloittaa istutus keväällä lähes kuukautta aikaisemmin kuin avoimella alueella. Ne eroavat toisistaan ​​vain määrä jousen biomateriaalin:

 1. Valmistella paikka, riippuen (upotettu, korkea, jne.). - kaivaa kaivantoon, tai poistamalla kerros maa, aita laipat.
 2. Luoda vedenpoistokerroksen: oksat, rungot hienonnettu hyvin tiivistetty ja juotetaan. Laajennetussa metalliverkosta kuivatus jyrsijät.
 3. Lisäksi pieni leviäminen kerrosta orgaanisen aineen, ja kukin tiivistävän kiehuvalla vedellä. Kerros tuoretta latvat voivat levittää kaliumpermanganaattiliuosta kehittymisen estämiseksi rot. Se ei ole suositeltavaa käyttää tomaatin ja perunan lehdet, solaniini sisältämä nightshade vaikeuttaa prosessia hajoamisen.
 4. Pintakerros - on poistaa maan sekoitettuna lantaa.
 5. Yläkansi olkia tai elokuvaa "burning" käynnistyi. Kevään kerrosten lauhtuu, jättäen tilaa hedelmällisen maaperän.

Jos ei huolehdita syksyllä, voit tehdä lämpimään vuoteeseen keväällä omiin käsiinsä, kunhan alussa istutus töitä, he olivat valmiita:

 1. Tehdä heti lumi sulaa.
 2. Kerrostamalla periaate on sama kuin lasku, lukuun ottamatta pintakerros - sen sijaan tuoreen lannan otettu mädäntyi kompostia, tai kaadetaan.
 3. Sekoita kompostin kerros hedelmällisen maaperän ja täyttää ylempi kerros.
 4. Pirskota lämpimällä vedellä ja peitä foliolla. Kuten kuivan kalvon poistettiin ja vettä lisättiin.
 5. Istutus varhaisvihannesten sängyssä voi olla valmis toukokuun alussa.

Voit järjestää lämpimään vuoteeseen kasvihuoneessa käsillään. Tämä mahdollistaa istuttaa taimia huhtikuun puolivälissä, ilman pelkoa jäädytetty ituja:

Miten saada lämmintä sänkyä kurkkujen omin käsin

Sillä varhaista käyttää kasvihuoneissa tai kasvihuoneissa. Kuitenkin jotkut puutarhurit haluavat entistä taloudellisempi ja helppoa järjestää vaihtoehto - suuri lämmin vuodepaikkaa. Vaikeudet valmistus ei tapahdu - tekniikka on melko yksinkertainen ja ei vaadi taloudellisia investointeja. Tee lämmin vuodetta käsillään voivat materiaaleista vähintään vapaa-aikaa. Tärkein edellytys onnistuneelle viljelyyn vihannekset - vaatimusten noudattamista luonnonmukaisen viljelykierto välilehti ja vihanneksiin.

"Lämmitin" varten vihannessatojen lämmittää juuristo, auttaen kasveja helposti kuljettaa kylmä aamukasteen, pakkasta ja yöllä lämpötilaeroja.

Mukautuva tekniikka on monia etuja:

 1. Johtuen luonnon lämmitys- ja viemäriputkistojen kerrostuma maaperän suurella lämmin vuodepaikkaa nopeasti sulaa. Juuret ja varret istutettu kasvit ovat pois kosketuksiin komposti, kuin se esiintyy pinnalla tai juuri välilehti orgaaniset.
 2. Kompostointi tuottaa tarvittavan lämmön aikaisin erääntyvät viljelykasvien. Tämä pätee erityisesti kasvava kurkut, tomaatit ja paprikat. vihannes siitä poistuminen suoritetaan 1-2 viikkoa aikaisemmin.
 3. Alemmat kerrokset hedelmällinen hedelmöittää maaperän, joka tarjoaa kasveja hivenaineita.
 4. Pohja asianmukainen lämmetä vuodetta - salaojitus pad. Tämä kerros tarjoaa nopean peruuttamisesta lumen tai sadeveden maahan, estää tulvia jousiosan. Puhdistettaessa pihalla lumimassat talvella voidaan lisätä puutarhaan.
 5. Mahdollisuus asettua kuumassa tilalla hedelmättömyyttä tai umpeen rikkaruohot paikka. Tärkein edellytys - hyvä valaistus.
 6. Valmistamiseksi suurella saannolla. Ruukkuina tällä tavalla, kestävät paremmin tauteja, tuholaisia ​​ja vähemmän alttiita paremmin hedelmää.
 7. Keskimääräinen käyttöikä puutarha "lämpimämpi" 5 vuotta. Ylläpitää maaperän hedelmällisyys on tarpeen aika ajoin päivittää kokoonpanoa orgaanisen aineen (3-4 vuoden välein).
 8. Wastelessness Horticultural osa. Kasvi toppeja, extra roskat ja oksat kompostoidaan ja muunnetaan humusta. Korvike komposti kuoppa ei ole hajua ja ei kerry padalnyh hyönteisiä.

Takana korkea puretuista helpompi hoitaa - se on helpompi rikkakasvien ja istutettu kasveja. Kuitenkin istutukset tarvitsevat säännöllistä kastelua - 2 kertaa viikossa.

Perusperiaate laitteen lämmintä vuodetta luonnollinen kasvatus - peräkkäinen yhdistelmä orgaanisen aineen, joilla on eri voimakkuus hajoaminen. Täyte voi olla hieman erilainen - koostumus orgaanisen aineen riippuu rakentamisen ja materiaaleista.

Tyypillinen kaavio laitteesta lämmintä sänkyä omin käsin:

 1. Pohjakerros. Alareunassa vedenpoistokerroksen on luotu. Voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja, kuten esimerkiksi oksia, karkea orgaaniset (auringonkukka varret, maissi), sinetöity muovipullot. Joskus käyttää tarpeettomia levyt, pahvi ja rätit vaatteita.
 2. Toinen kerros. Se taloa hieno orgaaniset: lehdet, olki, kasvien jätteet, kuori, puhdas, sahanpuru ja haketta. Paksuus kerros - 20 cm.
 3. Kolmas kerros. Lisätty tuore ruoho - kasvillisuuden antaa typen tarvitaan ravitsemus- ja lisääntymisen mikro-organismeja. Lisäksi voit käyttää tuhkaa, kalkkia tai liitu - riippuu maaperän happamuus.
 4. Neljäs kerros. Pinottu aktiivinen orgaaninen aine: lahonnut lantaa, kompostia ja toppeja. välikerroksen korkeus - noin 20 cm.
 5. Viides kerros - hedelmällinen puutarha maaperään. Jos maalla ei sovi vihanneksia, voit valmistautua alustaan ​​turvetta ja hiekkaa, sahanpurua, komposti, maaperän ja lannoite.

Tämän järjestelyn, korkeus mini-puutarha on noin yksi metri. Muita kokoja lämmin vuodetta (pituus ja leveys) valitaan yksilöllisesti, joka perustuu alueen koosta ja laskua suunnitteluun.

Periaate puutarha-täytetty lämpötyyny säilyy ennallaan, mutta rakentava rakenteet voivat vaihdella. Suosituin vuodetta, juoksuhautoja, kanavat ja korkea bulkki harjun Holzer. Kaikki heistä ei ole vaikea tehdä käsillään.

Kaivettu oja, 50 cm tai enemmän, ja leveys 50-120 cm. Pohja on täytetty hiekalla ja eristetty syvään kylmä PVC pulloissa tai tukkeja. Loput ojan pinottu biopolttoaineen standardin mukaisesti. Tämän seurauksena toiminta-täytetty kaivanto vuode tasoitetaan pinnan osan.

Ominaisuudet upotettu menetelmä:

 • ei suositella maaperä on korkea pohjaveden;
 • ei sovellu alankoalueiden ja alttiilla alueilla tulva keväällä;
 • suojata jyrsijöiden ja pohjasta ojan seinämät on piilottaa hienojakoista lanka;
 • kohtalaista kastelu järjestelmä;
 • käyttöikä - jopa 10 vuotta.

Kohonnut sijoittelu tekee asennuksesta laatikko levyt, liuskekivi tai polykarbonaatista. Tärkeä käyttöolosuhteissa - sileä pinta, niin että kun kastelu vesi jakautuu tasaisesti. Laatikko on valmistettu ilman pohja, ja koska suuret pohja asetetut langat ja leikkaus levyt.

Edut "kohonnut" vaihtoehto:

 • maaperä lämpenee nopeasti, mikä parantaa eloonjäämisaste ja vauhdittaa taimet;
 • vihannessadot suojellaan tulvilta;
 • helppohoitoisuus ja korjuu.

Haitta - maaperän nopeasti imee kosteutta, joten se on tarpeen järjestää usein kastelua.

Mukaan asiantuntijana Itävallan matala leveä kaivanto kaivetaan (1,5 m) ja ratkaisemalla viemäri, "eristetty" ja hedelmällistä maaperää. Suurin ero - täyttö tapahtuu muodostumista mäen pinnasta tason 100-120 cm Angle puolin -. 60-70 °.

Tärkeimmät suhteelliset edut menetelmän Holzer - antaa lisää alueita viljelyyn varhaisen vihanneksia. Tämä pätee erityisesti pienille alueille.

Milloin on parempi tehdä lämmin vuodepaikkaa: syksy tai kevät

Fanit luonnon viljely on suositeltavaa jakaa sänkyä lämmin syksy ja väitti, että lähestymistapa seuraavista syistä:

 • säädetty talvella aika perepret tuoretta lantaa ennen istutusta viljelyyn;
 • sadonkorjuun jälkeen loppukesällä - alkusyksystä puutarhassa on paljon lehdet ja lehdet, jotka soveltuvat täyttämiseen luonnollinen "lämpimämpi";
 • keväällä puutarhassa paljon työtä ja tehdä kokeita vain kerran.

Se on kuitenkin pikemminkin suositus kuin dogmi. Jos lasku valmistella sivuston istutusta ei toimi, voit tehdä lämmin vuodepaikkaa keväällä. Työ on tehtävä, kun sulatettua maaperästä.

Doing lämmin vuodetta omin käsin

Kysytyimpien valmistustapa eristetty harjanteita omin käsin - korkea laatikko. viljely menetelmä on osoittautunut tehokkaaksi viime vuosina massiivisesti käyttämä lomanviettäjille. Ohessa askel askeleelta valmistus lämmin vuodetta omin käsin.

Ensimmäinen vaihe on määrittää lukumäärä, koko ja sijainti paikka harjanteiden alueella. Suunniteltaessa asiantuntijat suosittelevat, että noudattaa seuraavia kokoja:

 • leveä kaksipuolinen muotoilu on alueella 100-120 cm, raja-box - 80 cm;
 • leveys kanavan välinen istutetaan - 60-80 cm;
 • kanavan korkeus - noin 70 cm.

Vivahteita paikan valinta saattamisesta bulk "lämpimämpi":

 1. Avoin pääsy auringonvalolle. Optimaalinen aika valon - 6-7 tuntia päivässä.
 2. Suojattu paikka vedolta ja Pohjoistuulet.
 3. Oletetaan, että pieni kaltevuus Kaakkois-puolella - tämä antaa uusia virtaa valoa.
 4. Laskemme rinnakkain vuodetta itä-länsisuunnassa on korkeita kasveja pitäisi istuttaa pohjoisessa ja alimitoitettu - etelälaidalla.
 5. Jos sivusto on helpotus, katsotaan kohtuullisten harjanteita rinteeseen - tämä järjestely vaikuttaa tasaisempi kasteluveden.
 6. On parasta varustaa lämpimän korkea kukkapenkkiin lähellä veden lähde vihanneksia edellytä usein kastelua.

Tee laatikko kätensä lämpenee vuodepaikkaa improvisoitua. Useimmiten käytetään näihin tarkoituksiin ja liuskekivi levyt.

Valmistamiseksi puusta laatikot sopivat levyt, tukit, levyinä tai palkki. Se on parempi suosia lankut tammi, saarni, lehtikuusi ja akaasia tai setri. Edullisin puuta - mänty.

puurunko kokoonpano tekniikka:

 1. Valmistella puuta ja käsitellä sen suojattu kosteudelta.
 2. Leikkuulauta parametrien mukaisesti tulevan rakenteen.
 3. Reunat levyt viiltää kulma on 45 ° edelleen yhteyksiä.
 4. Pitkällä sivulla laatikon välein 1,3-1,5 m vasara pystypalkit niin, että niiden pituus on suurempi kuin harjanteen korkeus 20 cm. Nämä tangot kestävyyden aikaansaamiseksi runko maahan.
 5. Paikantaa alapäät tukijalkojen.
 6. Levy sahauskatkaistaan ​​päät levyt kulmassa 45 °, kaksi taitettu puolta - vastaanotetaan täsmälleen kulma on 90 °.
 7. Suojattu yhteys kulma pyöreitä.
 8. Aseta ruutu päällä ja makasi pohjassa verkkona.

Monet haluavat aidan Slate tasainen tai aalto. Asbestin käyttö sementin materiaalin lämmin vuodetta on useita etuja:

 • kosteudenkesto ja tuholaisten;
 • lujuus ja kestävyys;
 • asennuksen helppous.

Kurssi valmistuksen kättensä:

 1. Levitä markup tuleville kukkapenkkiin.
 2. Kehä kaivannon antaa syvyyteen 20 cm.
 3. Leikattujen pöydältä sillä perusteella, että korkeus 20 cm maan lehdet, 60-70 cm, ja - palteen yläpuolella maan pinnan.
 4. Aseta kangas ojassa ja peitä kuoppa mullalla.
 5. Kiinnitä yksittäisten osien metalliniiteillä ja kulmat.
 6. Antamaan rakenteellinen lujuus kehän ympäri joukko puisia tai metalli kiiloja.

Vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa kuvatuista menetelmistä - tehdä aidan muovipullot. Ylä- ja kummankin säiliön pohjan tehdä reikiä, niiden saavuttamiseksi viiran läpi ja yhdistetään viereiseen elementtejä. Impromptu aita asennettu kaulan valmistettiin ojan pohjan.

Valita, mitä laittaa lämmintä sänkyä ja missä järjestyksessä, on tarpeen aloittaa perus kanuunoilla laitteen "orgaaninen akku":

 • ei voi tehdä ilman karkea komponentit - oksat, tukit, suuri sahanpuru "venyttää" prosessin ruuansulatusta orgaanisen aineksen - ravinteita siirretään maahan asteittain;
 • yläkerroksissa maan on paljon juuret rikkaruohot - viljelyssä vuodepaikkaa heidän täytyy kokonaan poistaa tai piilottaa syvemmälle;
 • top "koostumus" - hedelmällinen kerros, suuret korjuutähteitä, oksia ja muita roskia alle sen ei pitäisi olla; sallittua - hieno ruoho ja olki;
 • kunkin kerroksen täyttäminen on juotettava ja leimata, muuten lopulta prosyadet vuode.

Ja nyt on aika päättää, mitä täyttää lämpimässä vuodepaikkaa. Mietin mitä laittaa ensin pitäisi perustua saatavilla olevasta materiaalista. Optimaalisesti - suuria oksia, levyt, mätä lokit. Mitä suurempi puu, sitä kauemmin mini-puutarhan.

Sen jälkeen, hallituksen antaa suuri kutistuminen, joten ne tarvitsevat sirotella maahan. Voit hedelmätön maaperä tai maahan juuret.

Laita oksia ja olkia. Sopivia kuivia lehtiä ja sahanpurua lämmin vuodepaikkaa. Tiivistetty pinta.

Päälle kolmannen kerroksen halutaan kaataa tuhkaa, veden tai hedelmöittää orgaaninen uute valmiste "Glow-3'. Lisäaineet aktivoivat prosessit hajoaminen orgaanisten aineiden.

Esittää "kakku" alkaen nopeasti hajoava orgaaninen jäte. Tasainen jakautuminen lantaa voidaan sekoittaa veden kanssa.

Tee suuri vuode olkea ja hyvä pässi "pehmeitä" kerros.

Täytä laatikko ylös hedelmällisen maaperän, vuorotellen täytetään kosteutta ja kysyntää.

Loppuvaiheen - suojien mini puutarha multaa.

Jos sänky-laatikko syntyy lopussa kesän, maa on kastella ja kylvää viherlannoitteella - fit Syysrapsi. Laitoksessa on aikaa kiivetä syyskuun puolivälissä, ja loka-marraskuussa, se voidaan leikata ja jätä vuode sellaisessa tilassa talveksi.

Vihanneksia lämpimässä vuodepaikkaa tehokkaasti ensimmäisten neljän vuoden kuluttua hänen suosikkeja. Kun istutus viljelykasvien on tärkeää ottaa huomioon, että maaperän koostumus ja lämpötilaolosuhteet "Teplicka" vuodesta toiseen muutokseen.

Suositeltava istutus vihanneksiin vuodelta

Ensimmäinen vuosi. Typpipitoisuus sisällä "täyte" maksimaalinen orgaaninen hajoaminen voimakkain, joten, lämpötehoa korkeudessa. Se on suotuisa viljelyn termofiilisten kasveja: squash, kesäkurpitsaa, vesimelonit, melonien.

Aluksi se ei ole tarpeen kasvien juureksia, sipulia ja vihreät - nämä laitokset yleensä kerääntyä nitraatteja, ja niiden käyttö eivät hyödy.

Toinen vuosi. Maaperä sisällä mini-puutarhan jo lämmennyt tarpeeksi kehittämiseen eteläisen cucurbits, mutta laittamalla lämmintä sänkyä tomaattien ja kurkkujen se riittää. Toisena vuonna hyvä sato Kale, paprikaa ja munakoisoa. Kasvien juuret vielä alussa.

Jo kolmatta vuotta. nitraattien maaperään vähenee, mikä tarkoittaa, että se on aika kylvää vihreä, tekee lämmin sängyt perunat, sipulit ja retiisit. Jäljellä oleva ravinteita on riittävä onnistuneen viljelyn tomaatti ja korkean saannon lämmin kurkku vuodetta.

Neljättä vuotta. Vaihto-omaisuus orgaaniset vähenevät merkittävästi, joten valitse istutukseen vaatimaton viljelykasvien: selleri, salaatti, herneet ja vihreät.

Vivahteita kasvavien tiettyjen viljelykasvien

Kokeneet puutarhurit yrittävät käyttää mini-puutarhan kahdesti kauden aikana: kevättalvella istutettu salaatteja ja vihreät, ja puhdistuksen jälkeen - järjestää lämmin ruokkivat tomaatteja tai kurkkua. Vinkkejä kokenut:

 • perunat lämpimässä sängyssä antaa varhaisessa sadon, kun purkamisen jälkeen hänen peitetty polyeteeni;
 • Optimaalisten parametrien "vuodetta-lämmittimet" mansikoiden: leveys - 80 cm, etäisyys viljelmät - 40 cm, sijainti - rinnakkain;
 • taimet tomaatti ja paprika, on toivottavaa tehdä suojassa agrovoloknom.

Ominaispiirteiden vuoksi kasvun eri vihanneskasveja, johtopäätös sillä sato tavallista valikoiman vihanneksia täytyy luoda useita laatikoita ja aseta orgaaniset vuosien varrella. Vuosittain liikkuva lasku hunaja mini puutarhat voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti orgaanista jätettä.

Tee alkukevään ympäri vuoden oikeastaan. Se auttaa tätä tekniikkaa, mikä tarkoittaa viljely kevätsipulia talvella kasvihuoneessa. Tietoa. edelleen

Viljely tomaatteja kasvihuoneessa polykarbonaatista olennaisesti erilainen kasvamasta samasta vihannesten ulkona. Ominaisuudet ovat. edelleen

Sijaitsee pienellä alueella, yleensä vain yksi kasvihuone. Ennen istutusta viljelmässä lasi tai polykarbonaatti. edelleen

Epämiellyttävä yllätys viljelijälle jälkeen kovan työn - sisäpuolella polykarbonaatti kasvihuone kurkut katkera. Se on. edelleen

Viittaavat siihen, että voit istuttaa kasvihuoneessa syksyllä sujuvan satoa muutaman sanan on mahdotonta. Jokainen on vapaa. edelleen

Pääoman kasvihuone polykarbonaatti tekee mahdolliseksi ei keskeyttää prosessi kasvaa, kylmimmissäkin ajan. Valita, mitä voit. edelleen

Kysymys on, miten sängyn kasvihuoneessa oikeassa, asiaan aloitteleville puutarhurit. Toimivaltainen laskelmat lisää merkittävästi sadonkorjuun helpompaa. edelleen

vieläkin ideoita:

in Maaliskuu kertoa kausitöihin tässä kuussa, pitää puutarhan täydellisessä kunnossa

1