Lämmin lattiat puutalossa

Contents

Kuinka tehdä lämmin kerros puutalossa - esimerkkejä toteutuksesta omalla kädelläsi

Oikea valinta ja lämmin lattiajärjestelmän asennus puutalossa on aina ollut haaste omistajille. Siksi artikkelissa käsitellään lämpimän kerroksen tekemistä puutalossa niin, että sen toiminta on mahdollisimman tehokasta ja turvallista.

Puulämmitteisen lattian ominaisuudet

Lämmin kerrosjärjestelmän asentaminen olohuoneeseen on prosessi, jossa on useita ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon ennen työn aloittamista. On syytä huomata, että tämä artikkeli koskee puutaloja, mutta monet talot, jotka on rakennettu ennen viime vuosisadan 90-lukuja, eroavat vähän lattian päällekkäisyydestä. Kaikkien kerrosten asettaminen niihin tehdään erikoispalkkien päälle (samat viiveet). Lue myös: "Kuinka tehdä lämpimän kerroksen puiset viiveet omalla kädelläsi."

Niinpä kaikki "piirakka" kerrokset asetetaan tukipalkkeihin: rouhituskerros, höyry- ja vedeneristyskerrokset, viimeistelykäsittely lattiapäällysteen ja itse vuorauksen asettamiseksi. Luonnollisesti kaikki nämä kerrokset sijaitsevat ja lämmitysjärjestelmä. Lämmin kerroksen järjestelmä asetetaan pohjaan keskittymällä erilaisten suoja- ja lämpökerrosten valmistukseen järjestelmän elementeille.

Jotta voit asentaa lämpimän kerroksen laatua omassa kädessäsi puutalossa, voit käyttää jotain seuraavista tavoista:

 1. Kuiva- ja betoniterästen yhdistelmä. Tämä on universaali tekniikka, joka kertoo kahdentyyppisten tasoitustyyppien asettamisesta kerralla, mikä sallii kestää raskaita kuormia lattialla. Sitä voidaan käyttää erilaisissa lämmitysjärjestelmissä. Levyn kuiva-aineosa mahdollistaa kovan kovuuden ja lujuuden parantamisen lämmitysjärjestelmän lämmityselementtien suojaamiseksi.
 2. Nestemäinen tasoitus nykyisten kerrosten päälle. Ehkä tämä on vaikein tapa, koska se vaatii puupalkkien huolellista valmistelua. Betonielementtiä arvostetaan suuresti lämmöneristysominaisuuksiensa ansiosta ja koko järjestelmän lämmittämisen tehokkuuden lisäämiseksi. On edullista käyttää tällaista pohjaa huoneissa, joissa on korkea kosteus, kylmä ja raskas lattiapäällyste.
 3. Vapaa asennus ilmanvaihtoaukolla. Käytetään pelkästään lämmityslaitteistoina lisäjärjestelmänä suhteessa päätalon lämmitykseen. Yhdistettynä tuuletusaukkojen kanssa voimakas lämmitysjärjestelmä ei ole käytettävissä, ja ylimääräiset aukot ilmanpoistona vähentävät järjestelmän tehokkuutta.
 4. Heijastavien levyjen käyttö. Tämä vaihtoehto on kompromissi, jos et voi tehdä ilman kaatamista betonipinnoille. Levyjä käytetään lämpövirtojen heijastamiseen, mikä lisää lämmityksen tehokkuutta.

Riippumatta siitä, mikä muoto on valittu, on tärkeää varustaa huolellisesti ja pinota jokainen kerros.

Vaihto veden ja sähköisen lattialämmityksen välillä

Jos talon talon lämmin kerros tehdään, on erittäin tärkeää määrittää asennettavan järjestelmän tyyppi.

Se riippuu useista eri olosuhteista ja tekijöistä:

 • lattian "piirakka" asettamisen ominaisuudet;
 • eräänlainen päällekkäisyys;
 • lattian kuluminen;
 • Huoneen ominaisuudet, jossa lämmitys suoritetaan;
 • Lämmitysjärjestelmän tarkoitus: perus- tai ylimääräinen.

Yleensä lattialämmitys yksityisissä taloissa voidaan tehdä kahdella päätyyppisellä järjestelmällä:

 • sähkölämmitteinen lattia - lämmityselementti on perustana: kaapeli, tanko, matto. Lämpöenergia vapautetaan syöttämällä sähkövirta. Asennus voidaan suorittaa ei vain kuivissa tasoite, vaan myös alle nestemäinen liuos, koska kuivauksen jälkeen Massan on ehdottoman turvallista toimintaa sähköisen komponentin (lisätietoja: "Sähköinen lattialämmitys puulattialla - järjestely vaihtoehdot"). Tässä järjestelmässä on useita heijastavia kerroksia, jotka lisäävät lämmön tehokkuutta. Sen yläpuolelle voidaan sijoittaa erilaisia ​​lattianpäällysteitä;
 • vesilämmitteinen lattia - koostuu perinteisestä lämmityspiiristä, joka koostuu talon tai lämmityskattilan päälämmityspiiristä kytketyistä polyeteeni- tai metalli-muoviputkista. Kiinnitä tämä järjestelmä voi olla betonipinta, tai luoda kuuma lämmin lattia puutalossa, jossa erityiset levyt työnnetään riviin ääriviivoja lisäämällä lämmitystehoa.

Teknisesti tällaisten lattialämmitysjärjestelmien välillä ei ole erityistä eroa, kun ne asetetaan puutalolle. Kaikki riippuu omistajan valinnasta ja asennuksen oikeellisuudesta, kun järjestelmä ja kaikki kerrokset asennetaan lattian "piirakkaksi".

Jos tarkastelemme visuaalista komponenttia, luonnollisesti johdotus sopii paremmin huoneen sisäpuolelle kuin putkistot. Valokuvassa ja visuaalisessa tutkimuksessa kaapeli on käytännössä näkymätön.

Valmistautuminen työlle, lämmöneristyskerroksen luominen ja karkean lattian käsittely

Kiinnitä lämmitysjärjestelmä vasta huolellisen valmistelun jälkeen. Kaikki toimenpiteet on suunnattu tekemään päällekkäisyyden tukevan osan ideaalinen. Tällöin voidaan suorittaa sekä korjaustöitä että tiettyjen päällekkäisten osien täydellistä korvaamista.

Tärkeintä on muistaa, että lämminkerroksen asennus puutalossa ei salli paljon virheitä, koska jokainen niistä aiheuttaa tietyn prosenttiosuuden lämpöenergian menetyksistä. Tämän seurauksena sähkönkulutus kasvaa ja järjestelmän tehokkuus pienenee.

Tämä vaihe sisältää seuraavat toimenpiteet:

 • Nykyisen lattiapäällysteen irrottaminen ja rouhintapohjan purkaminen;
 • lämmön poisto ja vedenpitävyys;
 • laakeritukien puhdistus likaa, hometta, sientä jne.

Sitten kaikki palkit tarkastetaan niiden kuluneesta tilasta. Rikkoutuneet, mätät, epämuodostuneet palkit poistetaan ja korvataan uusilla. Jos tietyn elementin vahinko on vähäinen, voit tehdä osittaisen korvaamisen (lue: "Kuinka tehdä lattia puutalossa - laite esimerkkeihin").

Vahingoittunut alue leikataan ja sen sijasta lisätään saman kokoinen kappale. Jos vääntyneitä tai romahtaneita palkkeja on, niitä on vahvistettava tyynyjen ja lukkojen avulla. Merkittävästi vahvistavat kannattimet voivat käyttää metallisia kulmia.

Vältä uuden sienen muodostumista ja puun muovaamista voi olla antiseptisten tai maaperäisten formulaatioiden avulla syvä tunkeutuminen. Tämän käsittelyn päätyttyä on tarpeen määrittää lattialämmitysjärjestelmän asennuksen menetelmä ja materiaalien valinta, joita käytetään mustan pohjan eristämiseen.

Jos vanhojen lattiapalkkien rakentaminen on asennettu portaisiin, joiden korkeus on enintään 60 senttimetriä, asennus voidaan tehdä suoraan hänestä. Palkkien alaosassa on tarpeen kiinnittää erikoislohkoja, jotka vahvistavat tukirakennetta ja mahdollistavat lattian kiinnittämisen alustana.

Kiinnityspalkkien korkeus määräytyy lämmittimen materiaalin paksuuden mukaan. Ilman palkkeja voidaan tehdä samanlaisia ​​töitä, mutta sitten levyt on kiinnitettävä olemassa oleviin palkkeihin. On välttämätöntä tuottaa tällainen työ ala-alalta tai kellarista.

Puuta käsitellään antiseptisellä aineella. Kyse on luodun rakenteen jokaisesta osasta. Tukien väliin asetetaan kalvon höyrysulkukerros. Sen päälle asetetaan lämmitin, jonka paksuus on 15-20 senttimetriä. Lämmöneristyskykyä voidaan käyttää: mineraalivilla, laajennettu polystyreeni, vaahto.

Kerroksen paksuus ja tukien korkeus valitaan siten, että lämmittimestä pääkerrokseen on oltava 8-10 cm: n rako. Ja aukko on tuuletettava, mikä voi tarjota erityisiä ilma-aukkoja pienen aukon muodossa ala- tai kellarissa. Tuuleta karkea osa lattiaa, jos jätät pienen alueen ilman pinnoitusta.

Jos kannattimet sijaitsevat yli 60 senttimetrin etäisyydellä, palkit tulee asentaa hieman korkeammalle. Käytä karkeana pohjana DSP: n, lastulevyn, vanerin jne. Levyt. Lue myös: "Kuinka tehdä karkea lattia omilla käsilläsi." Höyryn ja lämmöneristyskerrokset on pinottu samalla tavoin, mutta höyrysulkukalvo asetetaan eristeen pohjasta, mutta myös ylhäältä.

Suoritetaan työ esimerkkinä vesilämmitysjärjestelmästä

Puulämmitteisten vesilattialattian asennus voidaan tehdä monin eri tavoin käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja jne. Lattialämmitysjärjestelmän kuormituksen vähentämiseksi on suositeltavaa käyttää polystyreeniä tai valmiita moduuleja. Tätä menetelmää tarkastellaan jäljempänä.

Oikea asennus edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • polyeteenikalvo, jonka paksuus on 0,2-0,5 millimetriä;
 • polystyreeni-levyt, joissa on uria (paksuus 0,3-0,5 senttimetriä);
 • alumiiniset jakelevyt jopa 0,5 mm: n paksuisiin;
 • kipsikuidut, joiden reunat ovat 1 cm;
 • 1,6 cm pituiset ja 3,5 millimetrin halkaisijat;
 • vaimennusnauha 5 cm paksu;
 • liimaa PVA.

Jos kaikki aineet hankitaan erikseen, on tärkeää hankkia polystyreenilevyjä urat asettamisen alumiinilevyt, ja itse levyt pitäisi olla lovia helpottaa telakointi verkossa.

Kaikki lattialämmitysjärjestelmän laitteet on ostettava yhdestä valmistajasta yhdessä paikassa ja vain erikoislääkärin suosituksen mukaisesti. On tarpeen ymmärtää, että lämmitysjärjestelmä on yksilöllinen muotoilu riippuen huoneen ominaisuuksista.

Lämmityspiiri voidaan asentaa polyeteenistä ja metalli- muoviputkista. Ennen asennuksen aloittamista lämmitysjärjestelmän kokoonpano on selkeästi ilmoitettava.

Pinoaminen voi olla käärme ja spiraali. Molemmilla menetelmillä on etuja ja haittoja, mutta spiraalipakkaus on käytännöllisempi lämmityksen yhtenäisyyden kannalta. Siinä vuorotellen "kylmä" ja "lämmin" muoto. Muotojen viivojen välinen etäisyys ei ylitä 30 senttimetriä.

Asennus on seuraavanlainen:

 1. Karkean lattian muodostamisen jälkeen koko huoneen ääriviiva lattian ja seinien päällekkäisyyden liitoksella liitetään vaimentimen avulla. Kiinnitä se PVA-liimalla. Sitten lattiapinta puhdistetaan perusteellisesti pölystä, likaista ja roskista. Se on sijoitettu polyeteeniä 10-15 cm: n etäisyydellä seinistä.
 2. Asenna sitten muovimattoalus menetelmillä "yhteinen yhteisiin." Jos se on valmistettu tehdyn lämmityspiirin käärme, voit käyttää yksinkertaista matto lähtö suora sijoitus ja taivuta seinää vasten. Jos valittu tyyppi kierre on mahdollista hankkia erikoistunut matot tai matto kanssa "johtajat". On toivottavaa tehdä ennen pinoamisen järjestelmän suorittamaan tässä vaiheessa huomattavasti nopeammin.
 3. Alumiinilevyt on pinottu samalla tavalla kanssa asennettujen putkijohtojen välistä jakoa. Oikaistaan ​​erityisiä lovia.
 4. Putket on aseteltu uriin levyjen lisäyksin korkeintaan 30 senttimetriä huoneeseen lämmetä tasaisesti. Seinät voidaan pienentää vaihe puoli, koska tämä osa huone on pahin suhteen lämmönhukkaa.
 5. Sitten valmistettiin paikan siinä huoneessa, jossa jakotukin tulee sijaitsemaan. On suositeltavaa kytkeä koko järjestelmän avulla ammattilainen. Heti kun yhteys on päättynyt, suoritetaan kaksi kertaa suurennettu testausjärjestelmä paineessa verrattuna standardi. Jos vuotoja ja tuulenpuuskien, ja lämmitys kunkin ääriviivakaaviota saavuttaa oikean lämpötilan, asennus on oikea.
 6. Loppuun lattialämmitys lattiaa, on polypropeeni substraatti ja gipsovolokna arkit kaksi kerrosta. On toivottavaa, että levyt olivat 2 cm: n viiste. Arkit on kiinnitetty väliin PVA-liimaa levitetään viiste ja kiinnitetty pohjaan ruuveilla.
 7. Sitten pohjasubstraatille ja jossa sen lattiapinnoitteen asentamista.

Itse tehdyn jokainen kerros ei aiheuta vaikeuksia. Ammattiapua on pakollista vain liitettynä keräilijä kaappiin koko lämmitysjärjestelmä, koska putkisto virheet eivät ole sallittuja.

Työskentely sähköinen lattialämmitys

Munivat sähköinen lattialämmitys edellyttää huolellista työtä sähköasennukset noudattaen ohjeita valmistajalta. Energokabel tulisi mieluiten eristettiin suuren tulipalon, olettaen virheitä. Katso myös: "Miten saada lämmin lattia kylpyhuoneessa käsillään."

Jos käytetään pakkausta elementit johtavat sähkövirtaa, on tärkeää, että sähköjärjestelmän on enintään 130 wattia neliömetriä kohden. Jos kaapeli on määrittelynsä puurakenteiden, että näillä alueilla, sen voima ei saa olla yli 17 wattia per metri.

Kaapelit ja matot eivät sovi alle huonekalut, kodinkoneet, ja paikoissa, joissa korkea risti. Maksimilämpötila lämmityselementin ei saa ylittää 45 astetta. Laskeminen suoritetaan valmistetun emäksen ilman merkittäviä puutteita ja väärinkäytöksiä.

Työ tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Karkea pohja puhdistetaan pölystä, lika ja roskat. Eri rakoja, reikiä ja ontelot suljetaan koostumuksia puun. Joka tapauksessa on mahdotonta soveltaa vaahtosisukseen, koska se on tulipalovaaran materiaalit eivät ole yhteensopivia lämmitysjärjestelmä.
 2. Pinotaan pohjan puupalikat 5x5 cm, väli niiden pitäisi olla välillä 0,4-0,5 metriä. On mahdollista käyttää baareja pienempiä mittasuhteet, mutta muista, että kuilu lämmityselementin ja lattiapinnoitteen tulee olla 3 senttimetriä. Tangot on kiinnitetty ruuveilla.
 3. Tankojen väliin sopivat eriste heijastava pinta, joka on suunnattu kohti huoneeseen. Tämä mahdollistaa suoran lämpöenergiaa virtaa jaetaan huoneeseen ja ei muodosta merkittävää lämpöhäviötä. On suositeltavaa tehdä lapiota baareissa. Etusija annetaan materiaaleja foiled kerrokseen.
 4. Päälle eristekerros levitetään vahvikeverkon kanssa solun alueella 1 neliösenttimetri. Niissä paikoissa, joissa kaapeli kulkee puinen baareja, sinun täytyy leikata uria, eristetyn folio tai metallilevyjä. uran syvyys tulee olla sellainen, että kaapeli on sijoitettu eristeen tasolla.
 5. Se sopii kaapelin lisäyksin 10-15 senttimetriä. Etäisyys baareissa on noin 10 senttimetriä. Sen kiinnitys vahvikeverkko on valmistettu avulla muovisia kiinnittimiä (puristimet).
 6. Asettamalla kuorittu kaapelin päiden päättymisestä näytetään pinnalla ja kytketty lohkoon termostaatti, joka on etukäteen asennettu aaltoputken etäisyydellä 0,5-0,7 metrin päässä seinästä kelojen väliin energokabelya.
 7. Liitä lämmitysjärjestelmän termostaatti on oltava absoluuttisia noudatettava kaikkia määräyksiä. Kun kaapelin asennus, on tärkeää ottaa huomioon kokonaiskapasiteettia, jossa keskitytään sen poikkipinta-ala. Kytkenyt järjestelmän testaus suoritetaan. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä niihin aloihin, joilla kaapeli sijaitsee päälle puutavaran poistamiseksi tulipalovaaran.
 8. Loppuvaiheessa työ on luoda valmiin lattian ja jossa pohjapinnoitteen.

Viimeistely lattia voi tehdä laudoista lukituksilla, jotka takaavat hyvän tuuletuksen tilaa lattian alle.

Lattiat valittu yksin omistama, koska se voi olla valintasi suunnittelussa ja materiaalia. Tahansa yhdistelmänä pinnoitetta voidaan käyttää sähkö- lattialämmitys, koska luoda harmoninen yhdessä sisätilaan on melko yksinkertainen. Valokuvan ja silmämääräisesti tällaisia ​​lähetyksiä näyttää alkuperäisen, mutta ymmärtää, mitä on alla lämmitysjärjestelmä, voit vain vierailla tiloissa henkilökohtaisesti.

Artikkelissa on tietoa asennuksesta lattialämmitysjärjestelmät puutalossa. Jos et noudata kaikkia ohjeita ja tee virheitä, tehokkuutta ja luotettavuutta ja turvallisuutta lattialämmitys on korkeimmalla tasolla.

Jos omistaja on epäilyksiä hänen kykynsä suorittaa putki- ja sähkötyöt, on parempi olla ottamatta riskejä ja hakevat apua. Asiantuntijat rakennusyrityksistä ottamaan vastuuta kaikissa työvaiheissa - ostosta tarvittavat materiaalit ennen asennusta lattialämmitys, sen testausta ja käyttöönottoa.

Kuten puutalossa tehdä vesi lämmintä kerroksessa ilman siteitä

Alhaisen lämpötilan lämmitys, tehty Lattiatasoitteen, nyt kukaan ei yllättyneitä. Lukuisien positiivisia ominaisuuksia tällaisia ​​järjestelmiä on käytetty usein moderneja rakennuksia. Viime aikoihin asti, jäi ratkaisematta kysymys: miten voimme tehdä veden lämmin lattia puutalossa, sillä palkit ei ole suunniteltu paljon siteitä, on vähintään 200 kg 1 m.

On huomionarvoista, että paras tapa lattialämmitys laitteita puutalot ilmestynyt. Katsotaanpa tätä tekniikkaa ja selvittää, miten tehdä kevyt lattialämmitys ilman siteitä, mukaan lukien - omin käsin.

Viehätys kuin perinteinen järjestelmä, jossa lattialämmitysputket aidattuja tasoite? Lyhyesti lista:

 • alhaisen jäähdytysnesteen lämpötila (maksimi - 55 ° C), jonka avulla on mahdollista säästää energiaa;
 • tasaisen lämmityksen betonin pinnan lattian muurin putki;
 • mukavuutta lämpöä tulevat alemmasta vyöhykkeestä koko lattiapinta.

Saalis on, että vesi lämmintä lattialle puutalossa kätki kaikki nämä edut, mutta ilman raskaita sementti-hiekka tasoite. Tuomari itse kuinka monta suorittamia tehtäviä puupalkistossa:

 1. Kokevat staattinen kuormitus huonekalut ja sisustus osioita.
 2. Kompensoimiseksi paino ilman taipuma lopullisen päällysteen, rouhinta ja eristys kerrosta.
 3. Pidetään vakiona siirtämällä dynaaminen vaikutus asukkaat.
 4. Ne kantavat oman painonsa ja ovat elementtejä rakennuksen sivuttaisvakautta.

Kuvittele, jos nämä kuormat lisätä raskasbetonirakenteiden monoliitti punnitus 1-3 tonnia jokaisessa huoneessa. Puupalkit tukemaan painoa järjestelmän Tällaisen rakenteen, niiden poikkileikkaukset on kasvavan 1,5-2 kertaa, miksi lisää kustannuksia rakentamisen. Liuos - tehdä ns vesi-lankku lattialämmitys, järjestää kuiva menetelmä ilman tie ja jolla on alhainen paino (noin 20 kg 1 m lattiatilaa).

Vasemmalla puolella näyttää lämpökameran tutkimus lämmityspiirin on perän, oikea - laitumelta. Menetelmä munivia putkien - etana.

Kuuman veden piirit puurakennuksia sallittu zamonolichivat betoniin sellaisissa olosuhteissa:

 • kun kansi on ensimmäisessä kerroksessa yksityisen asunnon nojaa maahan tai hihnan (laatta) perusta;
 • että asuntojen SIP-levyt 200 mm: n paksuinen, joka lepää hihnan tai ruuvi-paaluttamisen;
 • jos pohjalaatan hienonnettu tai kehyksen talo sisältää voimakkaan säteen, joka on suunniteltu perän massa.

Suunnittelun valon laitumelta

Keskeinen osa lämmintä vettä lattiat, pinoaminen puutaloissa "kuiva" menetelmä, - metallilevy, jossa on ura muodossa käännetyn kreikkalainen kirjain Ω (kun päästä katsottuna). Seinät syvennyksen peittämiseksi tiiviisti kehon kanssa jäähdytysputket ja lateraalista "siivet" lisätä lämmöntuotto levy alueen sijasta perän.

Ohje. Levy tasainen jakautuminen lämmön virtauksen valmistettu galvanoidusta teräksestä ja alumiinista. Niiden leveys on erilainen, ja valitaan riippuen kentällä munivien putkien (vakio - 150: ssa ja 200 mm). Tuote voidaan rikkoa käsiä yhtä suureen osaan, koska poikittaiset leikkaukset (rei'itys).

Vasen - sinkitty levy, oikea - alumiini

Käyttäen metallinen sirottajan laite vesi lattialämmitys voidaan suorittaa useilla tavoilla:

 • tunnetuista tuotemerkin Uponorin tekniikka annetun putkien lämmityspiireille välit lattialautojen;
 • käyttämällä erityisiä polystyreeni levyt lankku lattialämmitys, ulkonevia korvakkeiden tai uria valmis;
 • Burn-syvennyksiin tavanomaisten vaahtoa erityistä laitteistoa;
 • käyttämällä sarjaa puutuotteet, jossa urat tehdään kuumentamalla vesi piirejä.

Kullakin menetelmällä on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta ne yhdistävät kolme tärkeää ominaisuutta: alhainen paino, tehokkuus ja puuttuminen "märkä" menetelmät, joka merkittävästi nopeuttaa asennusta. Minkä tavan valitsetkin, "kakku" sex säilyy ennallaan ja koostuu seuraavista kerroksista (alhaalta ylöspäin):

 1. Pohja eristämiseen.
 2. Lämmöneristysmateriaali.
 3. Lämmönjakelulevyt.
 4. Putket, joissa on kiertävää lämmitettyä vettä;
 5. Valmis lattiapäällyste.

Kevyt lattiajärjestelmäjärjestelmä

Huom. Kun asennat vesilämmitteisiä kerroksia puupohjaan kuumennuskakussa, voidaan käyttää höyrysulkukalvoja ja diffuusiokalvoja (vedenpitävyys).

Katsotaan nyt paremmin katon parempaa eristystä ja miten lämmintä lattiaa puutalossa käytetään jollakin näistä menetelmistä. Mutta ensin - muutama sana komponenttien valinnasta.

Ennen polttopuiden lämmitysvesirajojen asettamista on tarpeen eristää lattiat. Siksi sinun on valittava 3 komponenttiryhmää:

Puurakenteiden lämpöeristyksestä yleisimpiä ja kohtuuhintaisia ​​lämmittimiä parhaiten soveltuu mineraali (basaltti) puuvilla. Se on läpäisevä vesihöyryä varten, joten se sopii hyvin puuhun, antaa sille mahdollisuuden hengittää ja ei aiheuta mätää. Toinen asia on se, että kun asetetaan minivoituja, on välttämätöntä varmistaa näiden höyryjen poistaminen ja poistaminen, muuten se kastuu ja pysähtyy lämpöeristeenä.

Minvata ja kuvitteli laajennetut polystyreeni-levyt

Neuvoston. Ensimmäisen kerroksen pinnoitteen eristämiseksi on parempi käyttää basaltikuituja, joiden tiheys on 40-80 kg / m³ ja paksuus vähintään 150 mm ja pohjoisilla alueilla - 200 mm ja enemmän. Liitännän päällekkäisyydet menevät minvata 50-100 mm paksu. Sen tehtävänä ei ole antaa ylemmille huoneille tarkoitettu lämpö pohjakerroksen huoneisiin ja äänieristetty.

Polymeerieristys - polystyreeni ja ekstrudoitu polystyreeni vaahto eivät käytännössä johda kosteutta. Siksi niitä on sovellettava mielen kanssa, muuten puu polymeerin kanssa kosketuksissa olevista paikoista muuttuu mustaksi ja roiskeeksi. Ensimmäisen kerroksen lattioiden lämpöeristyksen materiaalien vähimmäispaksuus on 100 mm, mikä riittää asettamaan lattialle 20-30 mm.

Puupalkkeihin järjestet- tyihin lämpimiin kerroksiin ilman tasoituslaskeja ovat seuraavat putkityypit, joiden halkaisija on 16 ja 20 mm:

 • silloitetusta polyeteenistä anti-diffuusiokerroksella, joka ei salli hapen kulkua;
 • metalli ja muovi;
 • kupari.

Suurin juokseva putki lämpimille lattioille on polymeeristä

Laatu polyetyleeniputket (esimerkiksi Rehau-brändistä) eivät ole halvempaa kuin metallimuovi ja eivät ole suorituskyvyn kannalta huonompia. Siksi johtopäätös: näiden tyyppisten polymeeriputkistojen välillä ei ole olennaista eroa, lämpimät lattiat ovat yhtä hyviä.

Kupariputket ovat paljon kalliimpia kuin muoviputket, ja niiden asentaminen on vaikeampaa ja pidempää. Kuitenkin lämmönsiirron näkökulmasta kuparilla ei ole yhtäläisyyksiä, joten sitä käytetään menestyksekkäästi rakennusten lattialämmityksen laitteisiin. Tärkeä kohta: älä käytä kuparijäähdytyspiirejä yhdessä alumiinisten lämpölevylevyjen kanssa, nämä metallit eivät ole ehdottomasti "ole ystäviä" toistensa kanssa.

Koska alumiinin lämmönjohtavuus on korkeampi kuin teräs, tämän materiaalin levyt ovat edullisempia (pois lukien kupariputket). Muista kuitenkin, että korkealaatuiset alumiinijakajat ovat 1,5 - 4 kertaa kalliimpia kuin galvanoidut.

Huom. Alumiinin ja galvanoidun levyn hinnat eri valmistajilta vaihtelevat suurelta alueelta, eikä niitä voida verrata, koska ne on valmistettu eri paksuusmetalleista. Siksi neuvo: yritä ostaa paksuseinäisiä tuotteita, ne pystyvät keräämään ja siirtämään enemmän lämpöenergiaa.

Aallotettu ruostumaton teräs - myös erinomainen vaihtoehto

Viimeaikaisista materiaaleista kiinnostaa joustavat aallotettu ruostumaton teräsputki. Ne ovat kestäviä, asennettuna ilman hitsausta ja juottamista, kun ne toimittavat lämpöä hyvin ja niitä voidaan käyttää kevyissä lattiajärjestelmissä.

Asennus Uponor-tekniikkaan

Menetelmää käytetään laajalti yksinkertaisin ja edullisin kustannuksin. Lämmöneristysmateriaalina tässä on mineraalivilla, putket ja levyt, joita voit ottaa harkintasi mukaan ja taloudelliset mahdollisuudet. Menetelmän ydin on levittää 20 mm: n paksuiset puulevyt puilla, joiden välein on 2 cm välein vesilämmitteisen lattian rakentaminen, kuten kaaviosta käy ilmi:

Lämpöeristeen ja pohjalevyjen välissä on ilmanvaihtoväli (ei näy kuvassa)

Huom. Tällaista järjestelmää voidaan käyttää kaikissa asuinrakennuksissa, joissa puulattiat on valmistettu tukkien päälle, mukaan lukien betonialustat.

Jotta lämpöä lattiat sopisivat tähän tekniikkaan omiin käsiisi, tarvitset tavallisen metalli- ja puusepäntyökalusarjan sekä erikoisakset polymeeriputkien leikkaamiseen. Kun järjestät lattialämmityksen lattian ensimmäisessä kerroksessa (maanpinnan yläpuolella tai lämmittämättömässä kellarissa), tee tehtävä tässä järjestyksessä:

 1. Huuhtele palkkien pohjareunasta kallonvarret 25 x 25 mm. Päälle asetetaan levyjen karkeat lattiat, joiden paksuus on 20 mm, kuten alla kuvassa.
 2. Peitä karkea lattia palkkeilla höyrysulkukalvolla. Noudata yli 10 cm: n kangastyyppien päällekkäisyyttä ja kiinnitä liitokset huolellisesti kaksipuolisella teipillä.
 3. Mineraalivillan levyt asetetaan höyrysulun päälle siten, että ne eivät murene, muuten basaltikuitu osittain menettää lämmöneristysominaisuudet. Eristeen paksuuden on oltava vähäisempi kuin viiveen korkeus vähintään 5 cm, niin että villan pinnan ja tulevan puulattian välissä on ilmaväli kosteuden poistamiseksi.
 4. Aseta vedeneristyskalvo (ns. Diffuusiokalvo), vedenkestävä puoli ylöspäin. Kalvo ei saa kaatua palkkien väliin, joten se on kiristettävä ja kiinnitettävä puuhun nitojalla.
 5. Ponnauta kynsilevyjä yli 2 cm paksu ja vetää seinältä 30 mm. Putken korkeuden (15 tai 20 cm) mukaan jättää 20 mm leveä levy levyjen väliin lämpölevityslevyille.
 6. Aseta metallilevyt aukkoihin ja levitä lämmityspiirin putket niiden päälle asettamalla ne Ω-urille. Putken kääntymisen lyhentämiseksi levyn päitä lyhennetään 10-15 cm tässä paikassa.
 7. Siirrä putkenpäät seinämien yli lämpimän lattian kampaan, liitä ne ja tarkasta järjestelmä vuodot. Aseta viimeistely lattialle.

Ennen lämmitysilmojen asennusta katto on eristettävä, kuten piirustuksessa on esitetty

Menetelmä lämmitetyn vesilattian asettamiseksi puupuuksiin esitetään yksityiskohtaisesti videossa:

Liitäntälaitteen päällekkäisyystyö suoritetaan samalla tavalla, vain karkeiden lattialankojen reunat voidaan naulata suoraan alareunaan. Muuten, puun sijaan, voit käyttää OSB-levyjä samalla myös ompelemalla ensimmäisen kerroksen kattoa.

Tärkeää! Älä sekoita vedenpitävää kalvoa höyrysulkukalvolla, muuten mineraalivilla kyllästyy vedellä ja lakkaa olemasta lämmitin. Höyrysulku alareunassa on "kakku" suojaa villa tuotosta vesihöyryn ulkopuolelta, ja kalvo ei anna hänelle zamoknut sisällä että onnettomuuden sattuessa huoneessa ja pullotusta vettä (diffuusio kalvon lähettää vesihöyryä, mutta ei läpäise vettä). Kosteuden poistamiseksi lämmittimestä käytä 5 cm: n tuuletusaukkoa ja puutalon seinämissä valmistettua tuotetta.

Yhdessä yksinkertaisuus ja edullisia, tämä menetelmä veden lattialämmitys laitteessa on yksi haittapuoli - putket voidaan asentaa vain "käärme", minkä vuoksi puutaloja tarvitse jakaa tilaa useita lämmityspiireille saavuttamiseksi tasaisen kuumennuksen.

Polystyreenijärjestelmien asennusohje

Tämä menetelmä lattia- lämmitys piirien avulla voidaan suorittaa työn paljon helpompaa ja nopeampaa, koska siinä käytetään kahden kerroksen laatat paisutettu polystyreeni oppaita muodossa ulkonevat korvakkeet. Levyjen valmistukseen käytetään eri tiheyden omaavaa polystyreeniä - ylempi kerros on kestävämpi, alempi pehmeä.

Tämän järjestelmän mukaisesti putkiston jakautuminen lattian lämmittämiseen on riittävän yksinkertainen

Tekniikka sopii kaikkiin päällekkäisyyksiin tasaisella pinnalla, esimerkiksi vanerin OSB: n kanssa (kuten kodit SIP-paneeleista). Lämminvesilattiat tasainen puinen päällyste valmistetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Peitä lokit OSB-arkkeilla ja ruuvaa ne galvanoituihin ruuveihin. Jos työ suoritetaan ensimmäisen kerroksen puulattialle, palkkien väliin on sijoitettava mineraalivillaeristys, kuten edellisessä kappaleessa on kuvattu. Polystyreenijärjestelmän paksuus ei riitä rakennuksen täydelliseen lämpöeristykseen pohjasta.
 2. Kiinnitä vaimentimen nauha huoneen seinien ympärille.
 3. Aseta polystyreenilevyt valmiiseen pintaan kiinnittämällä ne yhteen lukkoihin.
 4. Asenna hajotuslevyt putkilinjan järjestelmän ja päiden mukaan, kiinnittäen ne päiden väliin. Työnnä putki laiturista ja aseta se levyjen syvennyksiin.
 5. Peitä lämmityspiirit polyeteenikalvolla, päällekkäin ja kokoamalla kangas.
 6. Kiinnitä lattian pohja kipsikuitutekstiileistä (GVL), jonka jälkeen päällystakki (suosittu vaihtoehto - laminaatti) asetetaan.

Työn yksityiskohdat näkyvät venäläisessä laajennetun polystyreenijärjestelmän valmistajana - yritys Rusteplopol:

Neuvoston. Ennen päällysteen pinnoittamista liitä verkkoliitännät piireistä jakelu- ja sekoitusyksikön jakoputkeen ja suorita paine-testi 4 baarin paineella.

Hyötyjä kuva eristys lämpimän veden kerros ovat ilmeiset - yksinkertaisuus ja nopeus asennustöiden, kyky luoda putket eivät ole vain "käärme", mutta etana. On myös haittoja:

 • korkeat kustannukset;
 • materiaali voi taivuttaa raskaiden mekaanisten kuormitusten aikana;
 • pommien välisten lumenien takia pieni osa lämpöistä käytetään ilman epätoivattomaan lämmitykseen lattiapinnoitteen alla.

Löytyneiden silmukoiden lämmitysperusta, johon voit asentaa metallilevyjä, voi käyttää myös muita tuotteita:

 • Levyjä laajennetusta polystyreenistä, valmiita uria;
 • tehdasvalmisteiset puutuotteet, joissa on putoamisreiät;
 • 35 kg / m³ tiheyspolystyreenilevyjä, joissa urat leikataan omilla kädillä erityisen lämpöveitsen avulla.

Laajennetun polystyreenin, jossa on korvakkeet, löytyy myös kauppaverkossa valmiita uria sisältäviä polymeerilevyjä. Tämä vaihtoehto sopii sekä asentamiseen tasaiselle alustalle että katon sisäpuolelle viivästyneenä, kuten kaaviossa on esitetty:

Eristävät paneelit voidaan sijoittaa aukot hirsien väliin

Huom. Haitat suoritusmuodossa - tarve leikata raot palkit läpikulkua varten putkien ja vahvistamisesta polymeerin kulmat niin, että se ei ole lähellä puun. Sen vuoksi upotettu levy parempi laittaa pohjan vaneri- tai OSB-levyjen kohdakkain.

Asetetaan puinen elementtien (vasemmalla) ja polystyreeni uritettu putki (oikealla)

Iso plussa puiset sarjat vesi lattialämmitys laite - kattavat kykyä kuljettaa suurta kuormaa ilman muodonmuutosta tilaa vieviä huonekaluja. Tuotteita syvennyksiä levyjen asennettu palkin eristys, kuten edellä on kuvattu (brändin teknologia). Kuoret puu Lämmitetty kerroksessa on vain yksi haittapuoli - korkea materiaalien kustannuksia.

Asunnon on aikaa, voi säästää polystyreenistä järjestelmään ostamalla termonozh polttamiseen uria ja tavallista tiheäksi vaahtoa. Tekniikka on yksinkertainen: levykuumennin laajennetaan on tasoitettu pinta, jolloin ne täytyy polttaa pois reitin putkilinjan mukaisesti kaavion. Jää perustaa jakelijoille lämmön ja aseta putki.

Polttaminen urien polystyreeni termonozhom

Voinko säästää rahaa materiaaleista

Komponentteina lattialämmitykseen pintavaluille ilman kustannuksia ihmisarvoisen rahaa, monia mestareita - käsityöläisten löytänyt tapoja tehdä ilman niitä:

 1. Laskemisesta lämmitys oksat sisällä päällekkäin, aivan lämmitin. Sitten Ω muotoiset tuotteita ei käytetä.
 2. Tehdä leikkaukset levyt itse, vaan levyt pituudella telan urien alumiinifoliota käytetään leivontaan.
 3. Tuota teräs lämpö levittimet omasta metalliteollisuuden laitteita.
 4. Puu järjestelmä annetun uriin voidaan myös tehdä, esimerkiksi, arkkia lastulevy.

Näistä vaihtoehdoista, vain viimeinen 2 säästää ja samalla järjestää tehokkaan lämmityksen. Todellakin, kone - listogibov levy voi olla tehty mistä tahansa metallista, mutta uran profiilin suorakaiteen sijasta "omega-muotoinen".

Putkisto sisällä päällekkäisyys harjoitetaan tähän päivään

Kun tehdyn putkien sisälle puurakenne he eivät ota viimeistelyharjalla pinnoitteella ja lämmintä ilmaa ympärilleen kuin huoneeseen. Jotta voidaan ottaa vaikutus, lämmitys, putki on luotava etäisyydellä 10 cm: n päässä toisistaan, ja jäähdytysnesteen lämpötila nostetaan enintään. Sitten ajatus on merkityksetön, se on helpompi laittaa patterit.

Ohut alumiinifolio toimii lämmön levitin huono virtaus, koska sen paksuus millimetrin sadasosia. Lisäksi se hajoaa ajan myötä asteittain hapettumista, joten se on merkityksetön soveltaa folio.

Master - käsityöläiset tekevät omat lähtö putkille ja rullattu niitä rullina alumiinifoliota

On toinenkin tapa säästää rahaa - järjestämään kuumeneminen puutalo sähköinen lattialämmitys käyttäen Infrapunakalvolämmittimet. Mutta tällainen järjestelmä menettää universaalisuus, eli voit käyttää vain sähköä lämmitykseen, kaasua tai puun täytyy unohtaa.

Eduista ja haitoista "kuiva" lattiarakenteiden

Lopuksi toteamme ihmisarvoa lämmin lattia ilman siteitä, kykenee houkuttelemaan omistajille yksityisten puutalojen:

 1. Muotoilu helppoa, luotettavaa ja samalla tehokas.
 2. Toisin kuin laasti muurien lämmitysvirtapiirien tällaisessa järjestelmässä helposti havaita vuoto ja korjaa se.
 3. Paksuus "kakku" ulkonevat ylemmän leikattu tukit - 20-50 mm.
 4. Vesi kerros hajonta terästä tai alumiinia levyt eivät pysty keräävät lämpöä ja on käytännöllisesti katsoen inertia. Näin ollen, he nopeasti lämmetä huoneen ja nopeasti reagoida automaattisen komento- ja muuttaa jäähdytevirtaus silmukat.
 5. Nopea asennus, joka liittyy puute "märkä" prosessit ja kaada liuos. Kuinka nopeasti järjestetty valoa lattialämmitys, se näkyy seuraavan videon:

Käyttöä varten. Eri Internet resurssit löytyi ristiriitaista tietoa alennetun lämmönsiirto laitumelta verrattuna monoliitti. Teoriassa kyllä, mutta käytännössä ero on pieni, ja vertailu on vaikeaa.

Ainoa haittapuoli, pakottaen kotimainen keksijät jakaa karvat alumiinifoliolla - hinta terästuotteiden, erityisesti yhdistetty muotoinen polystyreeni. Kiertää tätä vivahde, voit: tehdä lämmin lattia kaikissa huoneissa yksitellen, olisi käytettävissä taloudellisia mahdollisuuksia. Ensin täytyy eristää lattialle ja laita kampa, ja sitten vähitellen asennettu putkisto, koska tilat, joille asukkaat asuvat pysyvästi.

Viesti navigointi

Miten saada kattilan jäteöljyä

 • Miten maksu lämmityksen kerrostalossa

 • Kuten savupiippu on oikea kaasukattilasta

 • Miten valita ja asentaa sulkuventtiilin lämmitysjärjestelmässä

 • Vaihtoehdot lämmittämiseen kaksikerroksisessa omakotitalossa

  Miten käyttää vedenlämmitin ja säästää energiaa

  Koska valurautapatterit paino vaikuttaa sen ominaisuuksiin

  Mikä on parempi valita patterit - alumiinia tai lukkorenkaan

  Mikä Kaasukattilaan - lattiaan tai seinään on parempi valita lämmittää kotiisi?

  Miten valita kattilan lattialämmitykseen ja oikein liitä se kammata?

  Copyright © 2018 Ilmastointilaitteen kotiisi. Kaikki oikeudet pidätetään.

  Lattialämmitys puutalo: asennusominaisuuksia

  Lattialämmitys järjestelmät puutalojen

  Puutalossa on erilainen järjestelmä lattioiden asennus, varsinkin kun ne lämpenevät. On tärkeää, että seurauksena järjestelmän edelleen työ- ja toimii kunnolla, lämpö rakennuksia. Lattialämmitys puinen talo varustaa erilaisia ​​järjestelmiä, jotka ovat:

  1. Sähköinen asennus ei ole hyväksyttävänä, voi itse asiassa aiheuttaa tulipaloja ja oikosulkuja, ja tulipalon riski on puutavaran käyttöä. Yksi eduista pienikokoinen havaittu järjestelmiä ja poistaa tarpeen käyttää raskaita tasoitteen lattiat ja muodostumista monikerroksisen laitteita.

  2. lattialämmitys puutalo on täysin turvallinen asentaa ja käyttää. Kuitenkin, todennäköisyys lämmittämällä kerros pienenee, koska hallitus ei ole korkea lämmönjohtavuus tason.

  Vaihtoehdot suunnittelusta lattialämmitys yhtä sovelletaan käytännössä. Tärkeintä tässä prosessissa asennuksesta seuraa tarkasti kaikkia turvaohjeita ja vaatimusten ja suositusten asiantuntijoita. Menetelmät taitto lattia talossa ovat erilaisia ​​eri parametrien ja asennus periaatteita. Ennen kuin voimme analysoida laitteen ominaispiirteisiin, tarkista variaatioita lattialämmitys laite puutalossa. Suunnittelun, ne voidaan jakaa kahteen ryhmään: lattia tehty lankkuja ja betonia.

  Piirteet puulattia asennus

  Puinen lattia muodostaa emäksen useita kerroksia, luoda karkea osa pinoaminen eristävien kerrosten, jonka jälkeen on Valmis päällystetty ja pinnan viimeistely. Yleensä rakenne on sijoitettu kerrosten väliin lämmitysjärjestelmät, kuten putkia tai kaapeleita, joiden avulla voidaan suorittaa lämmitysjärjestelmää rakennuksen.

  Puu- Lattialämmitys omakotitalon toiseen piiriin rakenne, joka ennakoi asennuksen palstoja betoniperustalle tai palkkeja. Vuodesta monoliittinen täyttö kerros on paljon helpompi järjestää, sen puuttuessa, koko rakenne on pystytetty palkit. Heillä span leveys 4 metriä ja kasveja talon seinän tukipilarit. Pohjimmiltaan tämä laituri perusta rakennuksen palkit, jotka eivät ole kiinni. Välinen etäisyys pylväiden on 0,7-1 m, ja peittävä pinnoite on valmistettu kattohuopa 3 riviä. Poikittaispalkki on luottaa pelkästään tukielementteihin, ja käytetään paremmin kiinnittäminen kiiloja tai sulkemista, että osa on kiinnitetty nauloilla.

  Lattialämmitys puutalossa ilman siteitä on jaettu kahteen tyyppiin:

  1. Mono-kerrosrakenne on asetettu, kuten palkit, sekä muista syistä. Valinta prioriteetti riippuu välinen etäisyys palkkien ja lankut paksuus. Kun lattia rakentaminen palkit, hallituksen levitetään suoraan palkit, mutta on tärkeää, että etäisyys on enintään 0,5 m välillä.

  2. kaksikerroksinen rakenne säädetään perustaminen aluslattian kiinnityksen kanssa levyjen molemmille puolille palkit. Edellä ne asetetaan eristyskerroksen, kuten levymateriaalia tai kevytsoraa sarja, ja sen korkeus on noin 80 mm. Ylimääräisenä eristävä kerros on sijoitettu rouhinta ja viimeistely lattia. Tällöin aihe keskimäärin aukko 4 mm, mikä luo ilmankierron lautojen ja antaa niiden tuhoamista.

  Puu- ja betonilattia on aina oltava lämmin, käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja ja menetelmiä lämmitykseen. Monet rakentajat yrittävät parempi vaikutus soveltaa lisäkerroksia eristyksen, joka täyttää tilan välillä rivien karkea ja valmiin lattian.

  Nykyisistä käytetyistä materiaaleista polyuretaani mineraalivillaa, ja joukossa luonnollisia keinoja löytyy sahanpuru ja lastut, kuivia lehtiä, ja niin edelleen. Sovellettaessa mitä tahansa eristävää materiaalia lattia on suositeltavaa jättää rako on noin 15 tai 20 mm ilman vaihtoa.

  Lattialämmitys puutalossa tai infrapuna vaaditaan ilmanvaihdon ovat yhtä vahvat tyvestä. Eristykseen järjestelmä oli laadullinen ja toimiva, tämä asettaa lattialle, jonka on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  • sen rakenne on jäykkä, mikä edelleen jakaa kuorman;
  • määränpäänä ovat perusta lämmitintä tai täyteaineita ja luo välissä vedenpitävä kerros;
  • ilmatilan välillä rouhinta ja viimeistely kerros suorittaa ilmanvaihtojärjestelmän, joka estää järkyttävää puisia lautoja ja saaliin.

  Kaikki indikoivat rakentamiseen vahva ja lämmin lattia antaa karkean kerroksen, jonka avulla voit tallentaa päällimmäiset loppuun. Kartongin jota käytetään leveys 16-45 cm, mikä merkittävästi koristella antiseptinen.

  Uudistumiselle oman kodin rakentajat mielestä karkea rakenne antavat aihetta lattia, mutta se ei ole. Ydin on se, että substraatti - on annettu vaneria tai lastulevyä tai sama levyt palkit. Niitä käytetään myöhemmin laskemisen materiaalien ja niiden vaakasuoraan asentoon, sekä mitatun erottaminen painopisteen koko katto lattiaan. Käyttämällä tällaisia ​​substraatteja rakennusten puusta ja monoliitin.

  Aluslattian kuin alin kerros joukossa Runkolevyjen kuin kansi palkit tai palkkien riippuen rakennuksen yksikkö. Tyypillisesti kerrokset ovat lattialaudat, jotka on järjestetty viistoon asentoon suhteessa viimeistely muuraus. Tässä tapauksessa, päällekkäisyys on luotu linnoitus muodostettu lattialautojen suoritusmuotoja. Sex luo kaksoiseristys rakenne, joka takaa pitää lämmön ja korjata eristekerrokset ja säätää lämmön tarjonnan talossa.

  Asennusosa menettely on lattialämmitys koostuu seuraavista toimenpiteistä:

  1. Luo tuuletushormi voit tehdä ilmanvaihdon välillä puolat lautojen, jotta he eivät reagoineet mätänemään. Luomassa poraus suoritetaan nurkkaan useita reikiä halkaisija on noin 50-60 mm. Niiden on oltava muodoltaan pyöristettyjä, jotka suljetaan, kun erityistä palkit koriste materiaalia. On aluslattian ne olisi sijoitettu korkeus 5 tai 6 cm, jotta ei päästä vettä sisään. Joissakin tapauksissa, ilmanvaihtoa, on asennettu pohjalevyyn.

  2. Vedeneristys kellarissa on tärkeä osa asennuksen lattialämmitys puutalo omin käsin. Rakennusmateriaalina käytetty kattohuovan tai muuta eristävää kohteita, jotka on pinottu suhteessa ensimmäisen vaiheen lämmittää rakennusta.

  3. Lokit, kruunut ja kaikki levyt on käsiteltävä varoen antiseptisiä joka poistaa ja varmistaa puun homeen tai hometta ja hyönteisiä. Jotkut rakentajat käyttää tavanomaisia ​​moottoriöljyä tai muita suojaavia esineitä.

  4. pinoaminen aluslattian kolmella suoritusmuodolla:

  • järjestely levyt on asennettu palkkiin zaplechya, jotka muistuttavat kirjaimella "T" ylösalaisin;
  • makaa kallon baareja, jotka suorittavat samaa tehtävää zaplechy, mutta ovat kiinni reunoihin palkkien;
  • perustaminen laudat uriin, jotka on valmistettu alkuvaiheessa rakentamisen.

  5. valinnan jälkeen annetun menetelmän, on tarpeen asettaa etusijalle asentoon levyt kallon palkit on säädettävä kerros vedenpitäväksi. Paras vaihtoehto voi olla mineraalivilla eristys, höyrysulun ja viimeinen leviämistä.

  6. Kun se pantiin tehdyn viimeistely kerroksessa. Voit tehdä tämän kielen hallituksen tai lastulevy. Niiden päälle oli peitetty laminaatti tai linoleum.

  On huomattava, että lämpötila ei saisi poiketa lämpötilaa huoneen ja lattian yli kaksi astetta, joten tule lattialle eristyksen tulisi huolellisesti. Asiantuntijat suosittelevat valita huolellisesti kaikki eristeiden joka säilyttää lämpöä huoneeseen. Keskuudessa tärkeitä ominaisuuksia korkea energian talteen johtavuus, ei palamattomia komponentteja ja allerginen aineita. Myös, eriste on oltava kestävä ja vahva rakenne ja yksinkertainen käyttää rakennustöissä.

  Sopivin vaihtoehto katsotaan mineraalivilla, joka on hygroskooppinen ja absorboi hyvin kosteutta, jolloin se ei voi tihkua läpi levyt. Muut eristys alttiita palaminen, vaikkakin pieni, paino, voi toimia esimerkkinä ja polystyreeni. Vedeneristys kohteita on täydellinen katemateriaali, muovikalvo ja niin edelleen. Kysymys: miten tehdä lämmin lattia puutalossa? Soveltaminen Menettely kaikki kerrokset suoritetaan asentamalla ensimmäisen rivin lattian, ja sitten kannen tiivistys, kun lämpöä eristävä materiaaleja, ja viimeinen rivi on höyrysulku.

  Viimeinen vaihe on taitettava valmiin lattia, joka on jatkotoimia. Valitsemalla hiottu lankkuja, jotka on kiinnitetty pohjalta piikkejä ja uria. Niiden arvo on 28-44h98-145 mm, joka on erityinen ilmareikiä 2 cm takareunasta, jotka on määritetty pysyvä ilmanvaihtoa.

  Koska nämä levyt voidaan käyttää, ja muita muunnoksia, kuten levyt piikkejä suora tai puolisuunnikkaan muotoinen, samoin kuin kielikiskojen ja vastaavat. Ainoa haittapuoli nämä levyt on ilman ilmareikiä. On tärkeää muistaa, että kun nastilke levyt, ne tulisi suunnata eri suuntiin, ja määritetään renkaiden puuhun.

  Asennus Betonilattioiden puutalossa

  Kun perustamisesta betonilattia ei tarvitse laittaa paljon kerroksesta lautoja ja eristysmateriaalin. Voit tehdä tämän, sinun tarvitsee vain tehdä tie, mutta on tärkeää olla tietoinen joitakin tekijöitä ja näkökohtia. Betonilattia on omat etunsa, jotka ovat:

  • materiaalin kestävyys, sen luotettavuus ja kestävyys;
  • Nykyaikaisia ​​rakentaminen luo täydellisen tasainen pinta ilman puutteita. On mahdollista laittaa linoleumin tai laminaatti ilman ongelmia.

  Kuitenkin pitää mielessä joitakin vivahteita ja betonilattian täytä sääntöjä ja laskea tarpeen sen luomiseen. On olemassa kaksi muunnelmia pinoaminen: tärkein - maahan, toinen - tukkien. Pääasiassa sovelluksessa kaikki työt tehdään nopeasti ja helposti, ja muuten täytyy työskennellä uusien ja vahingoittumattomia viipeiden.

  Kaatamalla betoni kentällä: asennustyöt

  Infrapuna Lämmin lattia puutalossa tai vettä asennuksen jälkeen prosessi valamista valetaan. Sekvenssi työt suoritetaan tällä tavalla:

  1. Määrittele täyttöasteesta betonilattiaan. Tunnisteet tekemät johto ja mitatun pohjan kehä suunnilleen yhtä suuri kuin 10 cm.

  2. maahan kaataa kerros soraa, niin että tapit esillä olisi tasoon verrattuna. Kun tunniste poistetaan.

  3. kaadetaan sora hiekka, joka sulkee edellisiin kerroksiin.

  4. asettaa vedeneristyskerroksen käytön polyeteenikalvon. Hän Stela hiekkaan, mutta reunat pitäisi olla suurempi kuin aste sukupuoli.

  5. Sen jälkeen, betoni kaadetaan vedeneristysmateriaalin, joka on levitetty tasaisesti.

  6. Liuos, jossa oli suojakalvon, mutta pohja on aina kostuttaa vedellä.

  Betonilattia jää 3-4 viikkoa, niin että liuos oli kaapattu ja siitä tuli vahva. Kahden kuukauden kuluttua voit alkaa tehdä tasoite sementin. Alussa työn tulisi olla millainen lattialämmitys: sähkö ja vesi. Tässä jaksossa, paksuus kaikkien kerrosten ei saa olla yli 25 mm, kun sopiva munivia laatta, linoleum tai laminaatti.

  Prosessi asentamiseksi lattian vesi tunnettu ratkaisu puutaloissa. Hän tulee lattiaan tasoite ja taitto levyt. Tapauksessa siteitä, rakenne ja sekvenssi kerrokset ovat:

  • kaatamalla betoni paikan päällä;
  • eristävän kerroksen 25-100 mm;
  • betoniteräsverkko;
  • putket veden eristys, jotka ovat sitoutuneet kunkin ruudukon avulla pihdit, niiden välinen etäisyys olisi 100-300 mm;
  • substraatti;
  • lattia viimeistely: keraamiset laatat, parketti, laminaattilattia ja enemmän.

  Veden lämmitys on tarpeen kylpyhuone ja keittiö, jossa lattia on tehty laattojen ja lasten aikaa tärkeämpien lämmitykseen. Joissakin tapauksissa, eristekerroksen lisätään lastulevy ja polystyreeni.

  Laite on sähköinen lattialämmitys puutalo videon, joka kertoo enemmän editointiominaisuuksiin. Tämä järjestelmä on sijoitettu samaan yksi palkit tai kytkimen. Toisessa tapauksessa, lämpöä järjestelmä on sama kuin veden lämmitykseen.

  Voit tehdä tämän, käytä kaapelia ja sen suurin verkkoon 50h50mm ja kiinnitä design palkit. Ne näin aukkojen läpi korkeus 50 mm, ja niiden välinen etäisyys on oltava 5 cm, joka on eristetty folio. Kaapeli, joka kuumentaa kerros, sijoitetaan nämä aukot.