Laitteet vesimittari

vesimittari laitteisto ja toimintaperiaate

Se uponnut unohduksiin, kun oli tarvetta kuljettaa vettä kaivoista kauhat kanssa ikeen. Nyt hän on tuonut jokainen talo ja asunto. Ennemmin tai myöhemmin on tarvetta vähentää lopullisen määrän myönnetty apuohjelmia laskun. Tällöin laite asentaa mittausta veden kulutusta. Mutta se on tarkoituksenmukaista, kun vesi virtaus on pienempi kuin keskimäärin hinnat perustetun liikelaitoksia.

Ennen kuin ostat vesimittari, sinun on päätettävä sen tarpeellisuutta, vertaa sitä asuinalueella, jossa se asetetaan: mökki, talo tai asunto kaupungissa. Ja käsitellä vesimittarin laitteeseen.

Keksinnön laskemiseksi kulutetun veden keksittiin vuonna 1851. Tuolloin laite oli shesteronochny siipirakenteesta ja mekanismi. Kuitenkin tämän laitteen käytön alkoi vuonna 1858.

Vesimittarin tai vesimittari, - laite, joka mittaa kulutetun nesteen aikayksikköä kohti. Kaikki mittaukset metreinä kuutioitu. Kukin käyttäjä itsenäisesti huomasi paljon vettä - kuuma tai kylmä - se kuluu tietyn ajanjakson ajan, vastaavasti, voidaan säätää prosessin. Kun kyseessä on vesimittarin asennus säästöt yli 40%. Mittarin asennuksen ei ole kallista tapahtuma, vaan päinvastoin, voit säästää rahaa.

Vesi: mittausgeneraattorit etuja ja haittoja käyttämällä

Vesimittarit on useita etuja, kuten:

Ei ylimääräisiä maksuja maksamaan.

Määräysvalta kulutusta.

By haittoja Laitteen kuuluu:

Halpaa tai huonompaa mittari voi vain lisätä määrää laskut, koska on "nakruchivat9raquo; kuutiota.

Kun tiiviste on vaurioitunut on tarpeen korvata laitteeseen. Tilalle - kallis ja hankala tapahtuma. Lisäksi, tarve maksaa alas aikaa keskimäärin ilman vesimittarin.

On tärkeää ymmärtää, että vaikka vesimittari on syytä paljon, mutta nämä investoinnit maksavat itsensä pitkän elämänsä.

Metriä mitata vettä määriä osti lähes kaikki tilaajat keskitetyn vesihuollon. Laite laskurit kylmän ja kuuman veden vaihtelee. Entinen ei kestä lämpötiloja yli +40 astetta. Lukema laite kuuman veden tulisi käyttää materiaaleja, jotka voivat toimia yli 40 astetta. Tyypillisesti ne voidaan erottaa ulkonäkö: sininen - kylmä vesi, ja punainen - kuuma. Universal malli voi tapahtua, jotka on yhdistetty yhdeksi elin. Tämä valinta on paljon halvempaa kuin kaksi erillistä niistä.

Rakenne ja toimintaperiaate vesi metrin

Kunkin laskurin, mallista riippuen, on piirteitä:

Ultraääni mittari toimii vuorotellen generaattorina. vesimittari laite perustuu kiihtyvyys aallon kulkevan veden suuntaan, ja sitten taaksepäin. Samalla virtausnopeudella voidaan laskea moduulin vuoksi ajoissa ero, joka on muodostettu kautta värähtelyt voittamiseksi kullakin alueella antureiden välillä.

Sähkömagneettiset laitteet toimivat periaatteella sähkömagneettisen induktion. Niissä johdin on siirretty vakio magneettikenttä, jolloin muodostuu voima, jonka suuruus riippuu nopeudesta johtimen. Rooli veden virtaus on tärkeää, koska se on johdin, ja vaikuttaa magneetti- kenttä kenttä Kelojen tuottamat.

Resonanssipiirejä laitteet toimivat kustannuksella ilmavirran. Sisäosat vesimittari pyörimisen perusteella virtausmittarin Jonkin osaan ja toiseen lisäkanavaa. Tyypillisesti sen taajuussiirtymä riippuu virtausnopeudesta, ja näin ollen vaikuttaa kulutusta.

Pyörre-laitteet toimivat, koska sisälle sovitettuna laskuri, virtaviivainen virtaus vettä. Näin ollen, muodostaman pyörteen, joka on suoraan riippuvainen painehäviö.

Toimintaperiaate mekaanista tyyppiä ja sisältää takometrin laskea tarkkaa kierrosten lukumäärä juoksupyörän, joka sijaitsee sisäpuolella laskuri ja joka pyörii veden virtausta. Tässä tapauksessa mekanismi on sijoitettu erilleen, jotta kosteutta sitä.

Laite vesi metriä kanssa single-mode, joka perustuu periaatteeseen, jossa mitataan kierrosten lukumäärän juoksupyörän, joka pyörii veden virtausta putken. Se on kuiva ja Yksisuuttimiset laitteita. Niiden etuna on, että ne ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ​​ja ne on suojattu magneettikentästä. Kukin yhden suihkun m on pulssi lähtö, joka osoittaa, kauko-lukemat.

Multijet työ johtuu siitä, että nestettä ennen syöttää juoksupyörän, on jaettu useilla suuttimilla. Siten se auttaa minimoimaan virheen. Tällaisia ​​laitteita on omat merkittäviä etuja, erityisesti niiden purkaminen ja asennus on helppoa. Kun tarkkailun Valvontaviranomaiset tarkastusta on riittävä aikaansaamaan irrotettavan yläosan.

Venttiili laskuri on samanlaista linjaa kuin Multi, mutta tämä rakenne voidaan asettaa venttiilin kautta, joka sijaitsee mittarin. Siten se on helppo sammuttaa vettä tarvittaessa. Edut tämä malli on, että asennus ei ole vaikeaa, osa indikaattorin altistuu selataan 360 astetta, ja tämä mahdollistaa helpompi lukea lukemat väline.

Turbiinimittarit tunnetaan maailmanlaajuisesti vuodesta 1862. Nämä mallit voidaan määrittää annostelemiseksi kulutuksen sekä kylmää että kuumaa vettä. Sopivat tahansa vesi-järjestelmien, sekä automaattinen ohjausjärjestelmät, prosessin valvonta-asetus. Niiden asennus tapahtuu vesihuollon pistettä teollisuudessa, kerrostalot ja vesilaitosten.

Veden säästäminen on pitkään pidetty yhtenä menestyksekkäimmistä tapoja vähentää kustannuksia Euroopan maissa. Siksi asennus metriä - toinen pieni panos ympäristön parantamiseen maan.

Toimintaperiaate laitteen ja vesimittarin

Modernit mukavuudet, kuten vesi-, yksinkertaistavat elämää ja tehdä siitä mukava. Mutta kaikille hauskaa joudut maksamaan, ja julkisten laitosten palvelu maksaa enemmän ja kalliimpia, joten ennemmin tai myöhemmin tulee mieleen ajatus asentaa vesimittarin. Tietenkin vain jos vedenkulutus on alle vakionormeista, joka lasketaan maksun apuohjelmia. Mutta ennen kuin ostat vesimittari, vesimittari on tiedettävä laitteen - tieto on hyödyllistä paitsi valittaessa laitteen, mutta myös kun päätetään hänen tarpeesta koti, talo tai mökki, maa jos rakenne on liitetty Keski vesihuollon.

Vesimittari määrittely ja laitteen käyttötarkoitus

Vesimittari sanotulla, määrän mittaamiseksi tilavuuden läpi vesi virtaa aikayksikössä. Mittaukset on katsottava m3. laite, jonka käyttäjä voi nähdä, millaisia ​​määrällä kylmää tai kuumaa vettä on kulutettu tunteja, päiviä tai kuukausia, ja näin ollen maksaa vain nautittu määrä. Pääsääntöisesti tällainen säästö on vähintään 40%.

Asennus vesimittari voi tehdä itse tai hakea ammattiapua. Mutta siinäkin tapauksessa työ käsillään, puhelu-oplombirovschika ohjaimen tarpeisiin, ja jos asennus suoritetaan asiantuntijoita, jotka tekevät vaatimuksen, jos laskuri ei toimi.

Edut ja haitat mittalaitteiden

Mitä ansioita, ne ilmetä heti asennuksen jälkeen:

 1. Ei lisämaksuja maksetaan;
 2. Kyky hallita veden virtausta.

Haitat myös:

 1. huonolaatuisia laitteen hankinta uhkaa naschityvaniem ylimääräinen kuutiometri;
 2. Broken sinetti - korvaaminen aiheuttaa laskurin, ja että lisäkustannukset asentamalla uusia sekä maksuvälineenä keskimäärin koko ajan ilman yksikön kirjanpidon.

Huolimatta kalliiksi osittain hankinta ja asennus vesimittarin, käytä termiä paljon maksaa investointeihin. On vain muistettava, että sen lisäksi, vesimittari, suodatin järjestelmiä tarvitaan - ne pidentävät käyttöikää, sekä hyvät työ- nostureita.

Toimintaperiaate vettä metriä

Ensimmäisessä laskurit kuumaa ja kylmää vettä käytetään Saksassa vuonna 1958. Se oli juoksupyörä vesimittari, jota koskeva periaate perustui liikkuvuudesta laskettavissa kuggmekanism joka soittaa määrä kierrosnopeudella asteikkotauluun. Nykyaikaiset vesimittarit on jaettu:

 • Takometrin - periaate, joka perustuu laskemalla kierrosten lukumäärä siiven elementin. Juoksupyörän pyörimissuuntaan sisällä ja veden virtaus, virtaus suojattu osa on yksikkö vastaa lukemien tarkkuudessa.
 • Pyörre - rakenne, joka funktionaalinen todettiin, että putkisto muodostaa pyörteitä, jonka taajuus on verrannollinen nesteen virtauksen. Tämä on perusta laskennan laitteet.
 • Magneettinen jossa induktsiruetsya magneettikenttä nopeudella verrannollinen virtaavan virran.
 • Ultraääni. Instrumentti mittaa veden virtauksen analysoimalla akustinen vaikutus ultraääni tärinän aikana esiintyvien läpi virtaava neste vesimittarin.

Näin ollen on erityisesti ero toimintaperiaate kunkin vesimittarin. Lisäksi toiminnalliset ominaisuudet, on eroja luokittelun.

Luokittelu toimintaperiaate on tunnettu, edelleen laitteet jaetaan useissa putkilinjojen voidaan huoltaa:

Suunnittelusta huomioon virtauksen kuuman ja kylmän veden voidaan jakaa ja kompakti, joka toimii ulkoisella virtalähdettä tai epävakaa. Joissakin tapauksissa on laskurit, jotka tarjoavat valta laitteiden muodossa perinteisissä akuissa. On mekaanisia laitteita tili kylmä (+40) ja kuuma (+ 40 + 150) vettä. Tässä tapauksessa erot on suljettu materiaalien käytön valmistamiseksi juoksupyörän ja laakerin. Mekaaninen vesi metriä toimivat ainoastaan ​​saapuvia vesi on erittäin korkea, kun taas lukeminen tarkkuus. Välineiden puute yhdessä - jos kyseessä on pieni pää, työvälineet voidaan hidastaa tai jopa pysäyttää.

Niiden tarkoituksen mukaan m on jaettu kotitalouksien käytetään putkistossa osassa 15-20 mm ja teollisuuden esitetty asennettavaksi putken koko on suurempi kuin 25 mm.

Sijoittelu ja on eroa:

 1. Kuiva laskurit - laitteissa, joissa laskenta mekanismi on erotettu virtaus osion, joka ulottuu elämän ja antaa toivoa tarkkuus lukemat. Tässä tapauksessa rakenne voi olla toimintaperiaate kuin juoksupyörän ja pyörteen. Aikavälin toiminnan vesimittarit tarpeeksi kauan, hinta on kohtuullinen. Laitteet tämäntyyppisen on suosittu ja on välillä työkaluja kuuma ja kylmä vesi.
 2. Märkä hydrometers - laite, jossa laskenta mekanismi ei ole erotettu virtojen vuoksi usein hajoaa tullessaan vesi tilkka ja likaa. Helppo asentaa ja edullisesti - plus, mutta mahdolliset epäonnistumiset todistus - haittoja. Toimintaperiaate tällaisen mekaanisen laitteen, kun juoksupyörä pyöritetään tuleva vesi.

Tärkeää! Pidentää märän vesimittari, sinun täytyy laittaa suodattimen näyttö, parempi kaksi: karkea ja hieno suodattimia. Streams poistettu sulkeumia ei ole haitallinen vaikutus annoslaskurimekanismin, ja se kestää paljon kauemmin.

Tietylle putken halkaisija on kaupallisesti multijet metrin

Usein käy niin, että tietyllä putken halkaisija myynnissä vain multi-jet metriä. Tämä järjestelmä sopii putkien poikkileikkaus on 15-50 mm, ja toiminta toiminnallinen on seuraava: virtaus, ennen kuin se siirtyy juoksupyörän on jaettu useilla suuttimilla, jotka merkittävästi minimoi mahdolliset virheet veden virtauksen lukemat. Erittäin hyvä veden metriä kuten asunnot tai talot, jossa kuuma vesi paine on riittävän voimakas, jonka Saapuva virtaa jaetussa muodossa, vähentää kuormitusta laskulaitteen ja, näin ollen, lisää käyttöikää laitteen.

Yksisuuttimiset vesimittari on esitetty asennettavaksi putkien poikkileikkaus pienempi kuin 25 mm, on sekä kylmää että kuumaa vettä ja altistumiselta käyttää yhtä stream siiven mekanismi.

Nyt, kun toiminnallinen vesimittarit, sekä niiden lajikkeita ovat tiedossa, se jää vain valita oikea laitteiden asennettavaksi putkien kylmä ja kuuma vesi tai ostaa universaali laite, valita parhaat tuotteet ja kohtuullinen hinta.

Olisi toivottavaa yksityiskohtaisesti laitteessa tavallisia kodin mittari. Ihannetapauksessa, E-T 2.5

Kopiointi materiaalien on mahdollista vain aktiivisen eikä sulkea indeksointi linkkejä lähde.

Laite erilaisia ​​veden metriä

Riippuen tietynlaista vesimittarin laite on hieman erilainen. Kunkin mallin on jotain yhteistä, mutta myös tyypillistä erot laitteen. Useimmiten huoneistoissa Kootut vesimittareita. Ne ovat luotettavampia, edullinen ja helppo käyttää.

Laite turbiinimittaria

Pyörimisakselin juoksupyörän turbiinin virtausmittarin, joka on yhteydessä putken akseli, jossa itse mittarissa on asennettu. Tyypillisesti, laskurit tämä laji on nimellinen halkaisija on 40 Nämä virtausmittarit soveltuvat erinomaisesti niihin tilanteisiin, joissa on tarpeen mitata suuri määrä virtaus kuumaa tai kylmää vettä. Pehmentää veden tuleva virtaus juoksupyörän, se luodaan erityinen tuulisuojan. Se on suunniteltu ohjaamaan virtauksen terän alla mukavin kulma vesimittarin.

Laite tuuliviiri laskuri

Pyörimisakselin tässä suoritusmuodossa, vesimittari on kohtisuorassa putken akseliin nähden, joka on asennettu laskurin. Koon halkaisija, nämä virtausmittarit ovat enintään 50. Ne ovat ihanteellisia mittaamiseen pienen virtauksen kylmän ja kuuman veden. Esimerkiksi kompakti asuntoja.

Laite multi-jet-mittari

Tässä suoritusmuodossa, vesi ei suoraan iskee juoksupyörä. Aluksi se on jaettu useilla suuttimilla. Tämä muoto vesi tarjoaa yhtenäisen virtauksen veden sisäänpääsyn juoksupyörän. Tämän tyyppinen laite minimoimiseksi mittausvirhe veden kustannukset. Koska virhe riippuu siitä, virtauksen turbulenssia. Mitat vesimittarit tähän luokkaan vaihtelevat suuresti. Siksi, ne on mahdollista mitata suuri ja pieni tilavuuden mittaamiseksi kuumaan tai kylmään veteen.

Kiinnittää huomiota! Oikea toiminta ja pitkä laskuri riippuu sen asennuksen. Kaikki sinun täytyy tehdä se kunnolla, ohjeiden ja erityisiä sääntöjä, jotka voivat olla tietyllä alueella. Esimerkiksi joissakin kaupungeissa saa asentaa laskuri vaakasuunnassa, vain pystysuunnassa. Asennuksen jälkeen metriä, joten he alkoivat työskennellä, ne on rekisteröity Vodokanal. Tyypillisesti, tällaisessa testissä asiantuntijat itse osoittavat asennus vikoja. Mutta Vodokanal asiantuntijoita ei ole pakko tehdä ylimääräistä työtä, koska teidän tietämättömyys koottavien suositellaan tutkia kaikkia mahdollisia vivahteita.

Laite yhden suihkun mittari

Ne ovat sama laite Multijet. Ainoa merkittävä ero, joka voidaan ymmärtää otsikon vesimittarin, on se, että ei ole olemassa laitetta, joka muodostaa virran palkoja. Näin ollen, vesi kulkee juoksupyörän yhdeksi virraksi.

Laite laskuri mokrohodnogo

Laskemalla mekanismi uivan veden virtaus kulkee läpi virtausmittarin. Tämäntyyppiset vesimittarit on hyvin herkkä pilaantuneet pohjavedet. Erityisesti ne, jotka sisältävät mekaanisia epäpuhtauksia. Jotta laite toimimaan pitkään, on suositeltavaa soveltaa ainoastaan ​​puhdasta mediaa.

Laite laskuri suhohodnogo

Counting mekanismi vesimittari ei ole kosketuksissa veden kanssa. Pyöriminen lähetetään juoksupyörän laskulaitteen avulla magneettikytkimet. Kotelossa on erityinen suoja magneettikenttiä. Etuja tämän laitteen kuuluu se, että, ilman tyhjentäminen putki voidaan helposti poistaa laskulaite. Käyttöikä on vesimittarit tämän luokan on paljon suurempi. Kanssa kehittyneempiä elektronisia laitteita, vesimittarit tämä luokka on korkeampi hinta.

Laite yhdistetty laskuri

Sellaiset variantit järkevä vesimittarit kaikissa järjestelmissä, joissa monenlaisia ​​merkittäviä muutoksia veden kustannukset. laskuri muotoilu edustaa kahta areometrin. Tämä mekaaninen metriä, suljettu samaan koteloon. M on valittu siten, että suurin virtausnopeus oli pienempi kuin pienin bittinopeus enemmän. Saavutettaessa tietty veden nopeus arvot, vaihtamalla vesi metrin tapahtuu automaattisesti. Tämän luokan laskurit on suunniteltu poistamaan suurin haitta mekaanisten vettä metriä - pieni valikoima virtausmittaus.

Kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa:

 1. Kuuma vesi mittari laite poikkeaa hieman vettä metriä kylmää vettä. Tämä johtuu siitä, että se on tarpeen soveltaa kulutusta kestävistä materiaaleista veden metriä kuumaa vettä.
 2. Mukaan valtion normien asettaa vähintään elinkaari laskurin tulee olla korkeintaan 12-vuotiaita. Tässä tapauksessa tarkista toiminta Kylmävedenlaskurit tarvitaan viiden vuoden välein, ja hot - kuuden vuoden välein.
 3. Kaikki laskurit kuuman veden ovat kuiva-tyypin laskurit. Tämä johtuu siitä, että kuuma vesi on aina paljon epäpuhtauksia, jotka voivat haitata työn mokrohodnogo vesimittarin ja nopeasti tuoda sen huonoon kuntoon.
 4. Pääasiallisin vesimittarit asentaa asuntoja - nopea laskurit. Ne asennetaan putkistoja, joiden halkaisija on alle 300 mm. Toimintaperiaate perustuu mittaamiseen kierrosten lukumäärä juoksupyörän (siipi), joka ohjaa vesisuihkun. Pyörimisnopeus on verrannollinen veden kulutusta.

Vesimittarit ovat hyödyllisiä ja tarpeellisia laitteita, jotka auttavat laskemaan veden virtausta ja siten säästää rahaa sähkölaskua ja eivät maksa ylimääräistä kuutioiksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin