Laite, joka säätelee liikennettä kadulla

Laite, joka säätelee liikennettä kadulla

6. liikennevalot ja lennonjohtajan

6.1. Liikennevalot käytetään valoja vihreä, keltainen, punainen ja valkoinen kuutamo.

Tarkoituksesta riippuen liikenteen signaalit voivat olla pyöreä, muodossa nuolen (nuoli), jalankulkijan tai polkupyörän siluetti tai X-muotoinen.

Liikennevalot pyöreä signaalit voivat olla yksi tai kaksi ylimääräistä jaksoon, joissa signaalien muodossa vihreät nuolet (nuolet), jotka on järjestetty tasoon vihreä signaali on pyöreä.

6.2. Pyöreä liikennevalot signaalit on seuraavat merkitykset:

vihreä signaali mahdollistaa liikkeen;

vilkkuva vihreä merkkivalo mahdollistaa liikkumisen ja ilmoittaa, että aika umpeutuu ja piakkoin myös kielletään signaali (autoilijoiden informoimiseksi sekuntia jäljellä palavan vihreä merkkivalo, digitaalinen näyttö aluksella voidaan käyttää);

Keltainen signaali ajokiellossa, lukuun ottamatta kohdassa säädetyn 6,14 työjärjestyksen, ja varoittaa lähestyvästä muutoksen signaaleja;

keltainen vilkkuva mahdollistaa liikkeen ja tiedottaa läsnä säätelemätön leikkauspiste tai suojatiellä, varoittaa vaarasta;

punainen signaali, kuten vilkkuu, kielletään liikkeen.

1

Yhdistelmä punainen ja keltainen signaalit kielletään liikkeen ja tiedottaa tulevan sisällyttäminen vihreä signaali.

6.3. Liikennesignaaleja, kuten nuolet punainen, keltainen ja vihreä väri * on sama merkitys kuin vastaava väri signaalit ovat pyöreitä, mutta ne koskevat ainoastaan ​​suuntaan (suuntiin) osoitetaan nuolilla. Nuoli, tarkkuus vasemmalle käännyttäessä, luvat ja sorvaus, ellei sitä ole kielletty asiaa liikennemerkki.

Se on sama merkitys vihreä nuoli Apuosaa. Leikata lisäksi signaalin osa tarkoittaa kielletään liikkeen suunnassa säännellään tässä osassa.

6.4. Jos tärkein vihreä liikennesignaalin levitetään musta contour nuoli (nuolet), se informoi kuljettajaa läsnä ylimääräisen osan liikenteen ja osoittaa muita sallittuja liikkeen suuntaan kuin signaalin lisäosa.

6.5. Jos liikenne signaali on muodossa siluetti jalankulkija (polkupyörä), se koskee vain jalankulkijoiden (pyöräilijät). Kun tämä signaali mahdollistaa vihreä ja punainen kielletään liikkeen jalankulkijoiden (pyöräilijöiden).

Säädellä pyöräilijät sitä voidaan käyttää liikenteen valo signaaleja, joilla on alentunut koko pyöreä, suorakulmainen tabletti täydennetty valkoinen koko 200 x 200 mm, jossa kuvan mustan värin polkupyörän.

6.6. Tiedottamiseen sokea jalankulkijat mahdollisuus ylittää ajoradan liikennevalo signaalit voidaan täydentää äänimerkillä.

6.7. Säännellä liikkumista ajoneuvojen kaistat ajoradan, erityisesti liikesuunnassa, joka voidaan muuttaa vastakkaiseksi, peruutusvalo soveltaa punainen X-muotoinen signaali ja vihreän signaalin muodossa nuoli osoittaa alaspäin. Nämä signaalit vastaavasti estää tai sallia liikkeen nauhan, jossa ne sijaitsevat.

Basic paluuliikennekanavalla signaalit voidaan täydentää keltainen signaalin muodossa nuolet, kaltevan viistosti alaspäin joko oikealle tai vasemmalle, sisällyttäminen, joka ilmoittaa tulevasta muutoksesta signaalin ja tarve säätää nauhan, kuten on osoitettu nuolella.

Kun signaali on kytketty pois palautuva liikennevalot, joka sijaitsee yläpuolella nauhan merkittävä molemmilta puolilta merkinnät 1.9, pääsy tämä bändi on kielletty.

6.8. Liikkumisen valvomiseksi raitiovaunujen ja muut reitti ajoneuvot liikkuvat pitkin nauhan varattu niistä voidaan käyttää yhden värin valot signalointia neljä pyöreää signaalien kuun valkoinen väri, on järjestetty "T". Liike on sallittu vain, kun signaali samalla alempi ja yksi tai useampi ylempi, joista vasemman sallii liikkeen vasemmalle, keskimmäinen - oikea, oikea - oikea. Jos vain kolme parasta signaalin mukana liike on kielletty.

6.9. Pyöreä valkoinen-kuun vilkkuvaa sijaitsevat tasoristeyksen, mahdollistaa ajoneuvojen liikkumista risteysosan läpi. Kun virta on katkaistu, vilkkuvaa valkoista-kuun ja punainen signaalien puuttuessa liikkeen sallittua näkyville lähestyvän junan liikkua (veturit, moottorivaunut).

6.10. säädin signaalit on seuraavat merkitykset.

Käsivarret ojennettuina sivuille tai jätetty pois:

vasenta ja oikeaa puolta sallittu liikkeen raitiovaunujen oikealle, kuljetuksista ajoneuvot suoraan ja oikealle, jalankulkijat tien yli;

rinnasta ja takaisin liikkumisen kaikkien ajoneuvojen ja jalankulkijoiden on kielletty.

Oikea käsi laajennettu eteenpäin:

vasemmalta puolelta sallittu liikkeen vasemmalle raitiovaunu, kuljetuksista ajoneuvoja kaikkiin suuntiin;

rinnasta kaikille ajoneuvoille sallitaan vain liikkeen oikealle;

oikealta puolelta ja takaisin liikkumisen kaikissa ajoneuvoissa on kielletty;

jalankulkijat saavat ylittää ajoradan takana säädin.

Käsi nostetaan ylös:

ajoneuvojen liikkumista ja jalankulkijoiden on kielletty kaikilla aloilla, lukuun ottamatta tapauksia kohdassa säädetyn 6,14 työjärjestyksen.

Liikenne-ohjain voi syöttää käsin eleitä ja muut signaalit, jotka ovat ymmärrettäviä kuljettajille ja jalankulkijoille.

Parempi näkyvyys säädin signaalit voivat käyttää tanko tai levy, jossa on punainen signaali (heijastimet).

6.11. Vaatimus pysäyttää ajoneuvon, jota syötetään kaiuttimeen laite tai ele suunnattu ajoneuvon. Kuljettajan on pysähdyttävä nimetty paikka hänelle. *

6.12. Muita pilli palveli houkutella huomiota tienkäyttäjien.

6.13. Kun kielletään liikennevalo (muut kuin käänteinen) * säätimen tai ajureita on pysäytettävä ennen loppurivin (merkki 6.16), ja sen puuttuessa:

tienristeyksessä - ylittää ajorata (jollei 13.7 kohdan asetusten), aiheuttamatta häiriötä jalankulkijoille;

Ennen tasoristeys - kohdan mukaisesti 15,4 työjärjestyksen;

muualla - liikennevaloissa tai lennonjohtaja häiritsemättä ajoneuvojen ja jalankulkijat saavat liikkua.

6.14. Kuljettajat, että kun keltainen merkkivalo tai noutaa valtuutettu kädet voi jatkaa pyörimistään turvautumatta hätäjarrutuksen, paikoin määritelty kohdassa 6.13 työjärjestyksen, vielä mahdollista liikettä.

Jalankulkijoille että kun signaali sijaitsee ajoradan, on vapauttamaan hänet, ja jos tämä on mahdotonta - pysyä joka erottaa liikennevirtojen vastakkaisiin suuntiin.

6.15. Autoilijoille että jalankulkijoille on noudatettava lennonjohtajan signaalit ja tilauksia, vaikka ne ovat ristiriidassa liikennemerkkejä, vaatimukset liikennemerkit tai merkinnät.

Jos liikenne signaaliarvot vaatimusten vastaisesti ensisijaisten liikennemerkit, kuljettajat olisi noudatettava liikennevalojen.

6.16. Tasoristeyksen yhdessä vilkkuva punainen liikenteen signaali voi äänimerkillä tiedottaa tienkäyttäjille lisäksi kielletään liikkumisen rajan.

Vielä yksi askel

Täytä turvatarkastuksessa päästä znanija.com

Miksi minun täytyy suorittaa CAPTCHA?

Suoritettuaan CAPTCHA osoittautuu olet ihminen ja antaa sinulle tilapäisen pääsyn verkko-omaisuuteen.

Miten voin estää tämän tulevaisuudessa?

Jos olet henkilökohtainen yhteys, kuten kotona, voit käyttää anti-virus scan laitteen varmista, että se ei ole haittaohjelmaa.

Jos olet toimiston tai jaetussa verkossa, voit kysyä verkon ylläpitäjä, kartoittaa verkossa etsivät väärin tai tartunnan laitteita.

CloudFlare Ray ID: 3e0b2f7aa64d63c7 • IP: 5.189.134.229 • Suorituskyky & turvallisuuden CloudFlare

Automaattisen laitteen säätelemiseksi liikkeen kadulla risteyksissä

Kirjoittajan todistukset

Rekisteröity valtion suunnittelu toimiston Keksintösäätiön SNK

Automaattinen laite lennonjohdon risteyksissä.

;! L (Raportoitu 10 marraskuu 1936 vuonna VSFNT NKKHoz M 291.

Lähetetty 31. elokuuta 1940. I 1 - :; -> I: (: o.

Tunnettu automaattinen liikenteen valvontajärjestelmä risteyksissä kaduilla signaalien ohjataan työntötapeilla aktivoidaan kuljetusta, sopii risteykseen, ja joka ulottuu siitä, eivät ole täysin otettu huomioon todellisen liikkeen ne toimivat riippumatta liikenteen intensiteetti, jolloin käytössä, liikkuva kuljetus on tyhjäkäynnillä liikaa aikaa.

Esillä olevan keksijän todistus on automaattinen laite liikenteen ohjaus risteyksissä, ja valvonta valon signaalien voimakkuuden liikennevirtojen eri suuntiin.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi, ehdotettu laite keksinnön mukaisen käytetään ensinnäkin, stepper hakijat, jotka sisällytetään piirin sähkömagneetit peräkkäin edellä mainitun paine yhteyksiä, ja, toisaalta, liikkuvien koskettimien ohjaamiseksi vastus, jotta releiden ohjaus signaalit.

Piirustusten lyhyt kuvaus oheiseen piirustukseen, joka esittää laajennetussa muodossa vastaanotetun pohjimmiltaan piiri ennen, Laga laite.

paine koskettimet 1 asetetaan ennen muuttoa, 8, 5. lukittava risteykseen paras liikenteen. Takana siirrolla käyttöön sama nastat 2, 4, 6 suljettavat liikenne, pro, marssien ylitys.

Me ajaa liikkua yhteen suuntaan koneen sulkeminen con sykliä 1, 3 ovat sootvetstvu1oschie hakijoiden kelaan 9, 11. Tyapa puhelin. Kukin hakuja aikana ohjataan sen kunkin pulssin sisältää vastuksen kohta. Siten määrä sarjaan kytkettyjä vastus osat on yhtä suuri kuin määrä ajoneuvoja on lähestytty tähän suuntaan. Näin ollen, käyttämällä koskettimet 5 ja 7. tela 13, 15. summataan laitetta, joka soveltuu liikkumaan toiseen suuntaan.

Lisäksi koskettimilla on parilliset numerot 2, 4 ja valitsimet 10, 12 rekisteri autojen määrä, pakokaasujen liikkuvat vastaavat suunnat, sammuttamalla sopiva määrä vastus osa ohjauspiirin.

Siten, tavalla. joka kerta, kun järjestelmä ottaa huomioon vastus hakijoiden todellinen liikennevirtaa kullakin risteävän suuntiin jne. iferentsirov merkintä: kanssa, tottelemattomuus hakijoiden 9, 10, 11, 12 mahdollistavat liikenteen sujuvuutta kadulla hakijoiden vastus

18, 14, 15, 1 b â € "virta toiselle kadulle, ja nämä vastukset on kytketty sarjaan toistensa kanssa, jaetaan suhteessa niiden arvot, suora yhteensä jännitteen indeksoinnin järjestelmän, ja syötetään vastaavan nimityksen jännite releet 20 ja 21, mukaan lukien signaalit otkrniya liikkeen Ilo ensimmäinen katu, ja rele 22 ja 28, mukaan lukien signaalit avaaminen liikenteen toiselle kadulle. Normaalisti, on läsnä minkä tahansa ajoneuvon vähintään rele 17 prizhlyuchennoe järjestelmä vastusten hakijoiden tilan suljettu niiden yhteyksiä, shunt vastus 18, joka rajoittaa virran piirissä hakijoiden kontaktien tapauksessa vastus on kytketty pois päältä.

Tapauksessa vallitsevan virtauksen kuljetuksen Jonkin kaduilla vastaavan parin releitä 20, 21 ja 22, 28 vastaanottaa kasvatti jännite hakuja. Tämän mukaisesti se aiheuttaa yhden tai toisen näistä paria rele. Jos se toimii, esimerkiksi rele 20, se, sulkemalla kontakti, syöttöjännite lampun 28, punainen merkkivalo, sulkemalla liikenteeseen poikkikadulle, ja lamppu 27, keltainen signaali varoitus ajoneuvojen kuljettajat aukon diizheniya tällä alueella, sekä releen 26. Edellisen kerran tietyn ajan kuluessa avaa normaalisti suljettu kosketin keltainen signaali piirin 27, sammuttamalla jälkimmäinen ja sulkee normaalisti avointa kosketinta vihreä signaali 29, aukon dvyazhenie.

Näin liike on asetettu suuntaan, jossa liikennevirran risteysosan läpi virtaus vallitsee yli toiseen suuntaan.

Kun tämä asento on rikottu, koska kulkemaan koneen suunnassa tai kertymisestä johtuvaa äidin poikittaissuunnassa, liikkeen ensimmäisessä suunnassa on automaattisesti lukittuna, kun taas toinen (poikittainen) avautuu samaa menettelytapaa, joka kuvattiin.

Jos yhteen suuntaan liikennevirran pysyvästi ja jatkuvasti vallitsee yli virtauksen poikkisuunnassa ja jälkimmäinen on pitkään viivästyneestä liikkeen se avataan seuraavasti.

Anna dvizheyaie avattiin rele 20. Tuolloin ulkonäkö tahansa ajoneuvon poikkikadulle releet 28, sai jännitteen riittämätön toiminta rinnan se sisälsi rele 22 (aukon liikkeen poikkisuunnassa) kosketin sulkeutuu, ja sisältää aikakytkimen 24 .

Tietyn ajan releen 24 avaa normaalisti suljettu kontakti signalov27 ketjussa, 28, 29, sammuttamalla hälytyksen ja liikettä keskeyttämättä vallitsevaa liikennettä. virtaus, ja sulkee normaalisti avoin kosketin (alempi järjestelmä) ketjussa keltainen, vihreä .krasnogo .i signaalit 38, 84, 85, jotka toimivat kuten edellä on kuvattu ja avausliikkeen siirtovirran toissijaista. Rele 32 sitten toimii täsmälleen sama kuin käynnissä rele 2b.

Kun liikkeellä purkaa. vtorosteiennogo kuljetusyhtiön virrasta, rele 23 tulee oikosulku,. Avaa yhteystiedot ja sammuta rele 24. Seurauksena tästä tukiohjelmasta esitettävä nskhodnoe tilassa.

Jos toissijainen virtaus olisi merkittävä, kesto sen liikkeen käytävän läpi on rajoitettu avulla aikarele 25, joka aktivoituu kytkimen 24 kautta yhdessä signaalien 83, 84, 85 ja ennalta määrätyn aikajakson poistaa releen 24, palauttaa alkuperäiseen asentoonsa ja. avausliikkeen tärkeimmistä siirtovirran. Siten ei tarvitse käydä läpi toissijainen siirto transps rtny virta on viivästetty (aika määritelty kesto paluuta releen 25. 3a tällä kertaa, pääasiassa liikenteen virta pystyy poistamaan, ja jos hän teki alle toissijaisen siirtovirran ennen aikakatkaisua , sitten muuttui toisen luokan prevalyruyuschy tietovirrassa välittömästi avataan liikenteelle johtuen paluuta releen 20 alkuperäiseen asentoonsa ja matkan rele22 samalla tavalla kuin Se on kuvattu edellä.

Automaattinen laite liikenteen ohjaus risteyksissä käyttämällä valoa signaaleja ohjataan paineen kontaktien aktivoidaan kuljetusta, sopii risteykseen, ja joka ulottuu siitä, otlachayutqeecya, että, jotta toimittaa riippuen piirin eri ryhmien signaalin valot määrä siirtovirran suunnan etsijöitä käyttää askelmoottori, sähkömagneetteja, jotka on yhdistetty sarjaan edellä mainittujen koskettimien ja liikkuvien koskettimien, rednaznachennye hallita vastuksen rele piirien ohjaussignaalien.

Ans. Editori II Nikitin AI Tehred Groot

1