Lääke sieni seinille asunnossa

Eroon hometta seinillä asunnossa

Kun näemme seinille mustia - joten ei ollut sientä. Koko siirtomaita eläviä organismeja. On hyvin erilaisia ​​lajeja, ja he elävät kaikkialla. Sieni-itiöt leijuvan ilmassa, kerrostuvat seinille ja suotuisissa olosuhteissa alkavat kasvaa. Sieni seinille asunto on terveydelle vaarallista, niin sanotusti, päästä eroon hänestä.

Yksi lajikkeiden sienet - muotin - nämä ovat tummin tahroja seinille, vaikka muotti voi olla useita erilaisia. Sienet elämä ei tarvitse paljon: mitä tahansa orgaanisen aineksen ja suuri ilmankosteus. Siksi tärkein syy - rikkoo sisäilmaston, kostea ilma. Tämä tapahtuu, kun ilmanvaihto on huono, vuotaa vesi-, jos virhe rakentamisen aikana tai korjaus, ja jopa ylimäärällä ruukkukasveja.

Muotit seinille haitalliseksi ja ihmisiä ja seiniin itse. Heti kun kosteus nousee yli 60%, sienet alkavat kasvaa nopeasti. Ravinteet saadaan aineesta, jotka ovat asettuneet. Sienet erittävät erikoistuneet entsyymejä, jotka kykenevät pilkkomaan orgaaniset helposti sulavaa nestemäiseen tilaan ja imeä kaikki kehon elementit, jotka tarvitaan niitä. Tämä tarkoittaa sitä, että pintamateriaalien onko tapetit, kipsi ja muut, katkeaa. Hometta voi elää jopa betoniin.

Vaikuttaa erityisesti sienen puumateriaalien. Ulkonäön sieni tartunnan seinät voi olla niin huono kuin mitä tapahtuu sisällä. Puuta yksinkertaisesti kääntyy pölyä.

Mutta ei vain tuhosi seiniä. Jos aika ei ryhdy toimiin, sieni tartunnan huonekaluja, kirjoja.

Lisäksi sieni kasvaa, syötteitä, se tuottaa myös itiöitä, jotka erotetaan helposti ja lentävät ilmassa suuria määriä. Kun ihmiskehossa, itiöitä muotteja voi asettua keuhkoihin ja aiheuttaa allergisia sairauksia, jopa astmaa.

Pienillä keskuksissa on mahdollista hallita ja perinteisiä menetelmiä.

1. 2 rkl. ruokasoodaa liukenevat litra vettä ja lisää neljäsosa pesula saippua. Sooda on antifungaalisia ominaisuuksia. Mutta tämä menetelmä on hyvin heikko hyötysuhde. Poistaa muotin, hieroa seinä sienellä tässä liuoksessa.

2. Käsittele pinta "valkoisuus" tai "Domestos". Tällöin sieni taistelevat kloori. Levitä tuote sieni tartunnan paikka siveltimellä tai telalla laimentamattomana.

3. paketti kuparisulfaattia, sata gramman paino, liuotetaan 5 litraan lämmintä vettä. Jakaa valmistettu liuos 3 osaan. Yksi käyttö välittömästi aiheuttaen harja seinään. 2 päivän jälkeen, toista menettely, kun toinen osa ratkaisua. Kolmannes laittaa seinälle vielä 2 päivää. Kuparisulfaattia on fungisidinen vaikutus. Tämä tekniikka sen vaikuttavuuden korvata monia valmiita korjaustoimenpiteitä sieni, mutta myrkyllistä.

Niistä antifungaaliset aineet eniten valmis tiedossa seuraavaa.

Atlas Mykos. keskittää. Helppokäyttöinen, tehokas vastaan ​​hometta ja homehtua. Syvälle materiaali imeytynyt rakenteeseen, tuhoaa mikro-organismit. Se sisältää klooria.

fungisidi. Hyvä apu taistelussa sieni. Suunniteltu kosteisiin tiloihin.

Alpa Fongiflyuid fungisidi. Sopivat eri pinnoille. Hajuton ja kloori. Tarkoittaa, että liuoksen muodossa.

Lumi Puma kyllästys. Se selviytyy hyvin sientä. Edullinen. Levitä siveltimellä. Syvälle tunkeutuva pohjamaali jonka biosidinen toiminta.

Dali. Lopullinen ratkaisu hakemuksen sieni tartunnan seinät. Hajuton. Edullinen.

Miten käsitellä seinät sientä

Alkuun mennessä työn poistaa sieni tarve valmistaa suojavarusteita. Varmista suojalasit ja maskit välttää hengittämästä runsaasti itiöitä. Ja tietenkin, tarvitsevat käsineitä.

Käsitelty seinät puhdistetaan kaikki pintakäsittelyaineita betonin tai tiili perusta. Irrota kipsi käyttämällä erityistä nesteiden. Hieroa seinä harjalla poistaa sieni-itiöt pinnasta. On tärkeää poistaa kaikki rihmaston. Voit olla hyötyä tässä porakone suutin muodossa rauta harjalla. On suositeltavaa puhdistaa seinään, jossa on marginaali, että kaikki kiistat oli poistettu varmasti. Muuten pian sieniä kasvaa jälleen.

Nyt taas, kuiva seinärakenne käyttämällä hiustenkuivaaja tai puhalluslamppu. Seuraava, spray koko pinta antiseptinen aine, joka poistaa sieniä.

Takki liuos vedenpitäväksi seinä, ja kun se on täysin kuiva, uudelleen prime pinta antiseptisella liuoksella. Yhden päivän jälkeen, seinän voidaan rapattu ja kitti. Kun seinä on kuiva ja koristella hänen valittu sisustusmateriaalien. Yrittää poimia kipsin ja liimaa taustakuva antiseptisen aineen koostumuksessa estämään sieni yksi mahdollisuus napata seinään.

Eroon hometta seinillä ihmisten keinoin. Eroon mustaa multaa ikuisesti, valokuvia

Nasty kuva - ulkonäkö musta, ruskea, vihreä läiskät kodin seinien. Mitä olet niitä tai pyyhkiä eikä maalata hometta uudelleen esiin. Haju ja pilasi sisätilojen asunnon - tämä ei ole kaikki. Muotti - suora uhka terveydelle perheesi, kehosi voi reagoida hänen allergiat ja jopa astmaa. Siksi on tärkeää tietää, miten päästä eroon hometta seinillä.

Syyt ulkonäkö muotin seinät

 • Kosteuden läsnäollessa kotona, höyryn tiivistymistä. Kosteus ja huonelämpötila - ihanteelliset olosuhteet kehittämiseen sientä.
 • Huono ilmanvaihto huoneessa. Jotkut osat huoneen pakastetaan enemmän kuin toiset, ne asettuvat kosteutta.
 • Riittämätön eristys huoneen.
 • Fogging muovi-ikkunat.
 • Huono ilmanvaihto johtuu ulkonäön muovi-ikkunat ja ovet suljettu.
 • Rikkoo mitattuna kuivista muurien korjaus.

Muotti on sieni luonteeltaan, sen itiöitä jatkuvasti ilmassa. Kun luodaan sopivat olosuhteet niiden kehityksen (lämmin ja märkä), sientä alkaa lisääntyä.

Ensimmäisessä ilmenemismuotoja sienen kiireesti päästä eroon siitä. Tässä mitä tehdä:

 • Repiä taustakuva ja puhdistetaan sieni kaikki pinnat, riippumatta niiden homehtunut, koska jopa tyhjä osa voi olla sieni-itiöitä.

 • Käyrässä kuoritut osat avulla muotin, vaikkakin pinta kuivuu vähintään 5 tuntia.

 • Silmukan läpi käsitellyt pinnat kuivalla harjalla poistamiseksi hajoamistuotteita mikro-organismien.

 • Pestä kuoritut osat lämmintä vettä, kuivaa ne uudelleen.
 • Päivä gruntuem seinään pohjamaali tunkeutua syvälle.
 • Rappari. Sen jälkeen, kun kipsi on tärkeä Kuivaa pinta, joka oli kosteutta.
 • Ja viimeinen työvaihe - pestä seinät ja Tapetointi. Liima valita kosteudenkestävä, anti-sieni ominaisuuksia.

Välineet poistaa muotin seinistä

Poisti antiseptinen muotin, jossa antifungaalista aktiivisuutta (Metas-BIO, spray spray SCHIMMEL-ENTFERNER, NEOMID Bio). Kun ostat desinfiointiainetta kaupassa muista kysyä myyjältä, jos se sopii sinulle.

Lue huolellisesti ennen käyttöä ja noudata turvallisuusohjeita työskenneltäessä myrkyllisten aineiden (käsineitä, suojalaseja, hengityssuojainta, pukeutua viitta, huivi).

Auttaa pääsemään eroon tästä vitsauksesta ja folk korjaustoimenpiteitä, jotka ovat käsillä emäntä.

 • Valkaisuainetta. Se vaikuttaa kaikenlaisia ​​sientä. Tämä työkalu on sopiva ei-huokoisille pinnoille (laatat, kylpyamme, huonekalut, lasi). Laimentaa ainetta suhteessa 1 osa valkaisuainetta ja 10 osaa vettä. Levitä liuos pinnalle ruiskulla tai siveltimellä, kumi- käsineet ja hengityssuojaimet, koska valmiste sisältää klooria. Kun käsittelyvälineet ei pestä pois.
 • Borax. Making Ratkaisu - 1 kuppi booraksia 2,5 litraan vettä, aiheuttaa sen kuivua puhdistettava seinään.
 • Etikkaa. Se tappaa lähes kaikenlaisia ​​multaa. Take etikalla laittaa spray ja jätä tunniksi. Pyyhi alue vedellä ja kuivaa.
 • Vetyperoksidi. Ota 3% peroksidia liuosta, ja ruiskuttamalla niin, että ne ovat hyvin liottaa seinään. Jätä 10 minuuttia, sitten puhdistaa pois muotista hyvin ja pese.
 • Puhdasta ammoniakkia. Laimenna välineet yhtä vedellä ja spray pinnalle, poistaa muotista. Jäljellä oleva ammoniakki puhtaalla kuivalla kankaalla.
 • Teepuuöljy. Laimennetaan 1 tl öljyä lusikan teekannu. Levitä ratkaisu teennäinen. Se ei tarvitse pestä pois.
 • Kupari. 100 g jauhetta liuotetaan veteen ämpäri ja käsitellä saastuneelle pinnalle.

Ehkäisy hometta

Voit varmistaa, että talo ei ole "sairas", seurata hänen tilansa:

 • Hyvin lämmitetty huone, käyttää eristys.
 • Aika viettää putkityöt, korjaus putki.
 • Varmista, että ei vuoda katto.
 • Kohdella puinen portit antiseptinen.
 • Päivittäinen tuuleta huone, täysin avattavat ikkunat.
 • Tuuleta aina kylpyhuoneen ja eivät kata tiukasti häntä ovelle.
 • No kuivata pestä asioita ennen kuin laitat ne kaappiin.
 • Älä kuivaa märkää asioita unventilated alueilla.
 • Pidä ne on hyvä ilmanvaihto, ne pitäisi antaa jatkuvaa ilmankiertoa.
 • Jos löydät huoneessa kosteissa paikoissa, huolellisesti pyyhi ne kankaalla.

Jossa "elämää" hometta, ja miten päästä siitä eroon, katsokaa video.

Jos tietää, miten päästä eroon hometta seinillä joku ympäristössä jakaa tämän kokemuksen kommentit alareunassa sivun. Neuvoja auttaa muita ihmisiä.

Sieni seinälle: miten saada kaikki

Hometta ja sieni seinille esiintyvät usein eri puolilla taloa tai huoneisto. Tämä ongelma voi ilmetä kaikille, joten sitä voidaan kutsua universaali tässä mielessä. On huomionarvoista, että tämän ilmiön torjuminen on vaikea mahdotonta, joten tässä artikkelissa on täydellisemmin maalattu paitsi syyt, mutta myös käytännön neuvoja poistaminen tehokkaasti hometta ja homeen pitkällä aikavälillä. Muun muassa se informatiivinen tarpeeksi lukea tarkemmin noin perus turvatoimet, jonka avulla voit jatkaa välttää ulkonäkö hometta ja homeen.

Kosteus pääsyynä sienen

Kylpyhuoneessa tai ullakolla, löytyy usein sientä seinälle. Kuinka voin peruuttaa sen, me tarkastelemme muutamia alla, mutta on ensin selvitettävä syy epämiellyttäviä vaikutuksia tämän.

Sieni seinille asunnossa näyttää lähinnä tuhojen kosteutta. Kosteutta huoneeseen siellä useita syitä:

 • virhe asennuksen eristyksen;
 • liiallinen jäädyttäminen seinät;
 • epäonnistuminen ilmanvaihtojärjestelmän.

Mitä tulee epäonnistumiseen ilmanvaihtojärjestelmän, pitää mielessä, että läsnäolo huoneessa, jossa liian korkea muovi-ikkunat kosteus voi ainoastaan ​​edistää nopeampaa kehittämistä, sientä ja luominen epäsuotuisassa.

Viallinen ilmanvaihtojärjestelmä ja kylpyhuone - ihanteellinen suhde, joka johtaa siihen, mitä näkyy seinällä sientä. Vuonna kylpyhuone, ongelma on yleensä alle №1. Suurin riski nopea kehitys hometta ja homeen on kulmien seinät, koska ne ovat pahimmat tuuletettu. Siksi meidän on huolehdittava siitä, että huoneen ilmanvaihto toteutettiin melko usein, tai asentaa erityinen ilmastointijärjestelmä. Valinta on vain sinun.

Jäädyttäminen seinät voi olla melko helppo havaita, koska tämä tekijä heti näkyy tummana kukinta kulmiin tai reunoja pitkin seinän. Tällöin sinun tulisi välittömästi kuivaa vaurioituneet alueet, ja sitten varmista kytkimen kipsi.

Vähemmän suosittuja ongelmien syitä

Huomasin tahroja joka ilmestyi missä seinät liittyä lattia ensimmäisessä kerroksessa, tai mahdollisesti kellarissa? Sitähän vaurioitunut vaaka eristys säätiön seinät. Kosteutta, joka tulee maasta, on syy, joka hometta ja sientä. Ennen kuin heillä on mahdollisuus todistaa itseään, kannattaa kuivata seinät, ja jos kyseessä on blotting jopa lattian, poista erikseen otettu fragmentti. Samoin korjaus on erikoistunut yritys.

Yhtä tärkeä oire siitä, että pian ei hometta, ja sieni on huono kunto Vesi-. Sieni seinille talossa on tässä tapauksessa johtuu siitä, että kosteus näkyy pitkin putkia itse. Voit silti löytää jälkiä veden reunalla kylvyssä. Ainoa tie ulos tällaisen epämiellyttävää tilannetta tarkastellaan kuivaus. Jos olet huomannut sen liian myöhään, niin sieni kasvaa uskomattoman nopea ja ilman korjausta ei voi tehdä tarkasti.

Tahroja kipsi itsessään on myös seurausta siitä, että tuotto viemäriin tai kouru. Esimerkiksi vuoden rankkasateiden samanlainen ongelma on luonnollista, joten se ei edusta mitään erityistä. Ainoa asia, että jos myöhemmin jättää kaikki tällaiset vuodot vartioimatta, se johtaa vakavampiin seurauksiin. Erityisesti se koskee talvella, koska silloin kosteutta yksinkertaisesti voi jäätyä kipsi, ja syntyminen sieni, sinun on taattu.

Pinta, joka on alttiina sienen ilmaantumista

Sieni seinille asunnossa - ei kovin miellyttävä näky, koska hän esiintyy paitsi pinnalla tiili, mutta myös puussa. On huomionarvoista, että sieni tuhota tiilet on paljon helpompaa kuin puulla. Se johtuu siitä, että sen kasvu tarpeeksi nopeasti, ja puu säilyttää kosteuden paremmin kuin tiili. Siksi puun luo tarvittavat edellytykset kehittyä hometta ja homeen.

Tietojen perusteella, se on helppo päätellä, että jopa huonekalut ja rakennuselementit alttiina infektioriski. Tärkein suositus tässä tapauksessa voi toimia ehkäisyyn. Muista hoitaa kaikki huonekalut erityisiä apuvälineitä ennen opetat koodeja hänen talossaan.

Oli sieni seinälle - miten saada?

Ennen näyttö sieni, on tärkeää selventää syistä, joista hän ei alun perin ilmestynyt. Jos et yksinkertaisesti eroon vaikutukset, uudelleen syntymistä hometta ja homeen on aivan loogista ja järkevää. Siksi me ensin huomioon mahdollinen syy ongelmaan.

Perusteella jo tunnistettua syytä, seinän on kirjoitettu "lechenie9raquo,, jonka tulos olet varmasti olla tyytyväisiä.

Ensimmäinen vaihe poistamalla sieni

Vaurioituneen osan seinän pitäisi ehdottomasti tarkistaa läsnäolo väliset tyhjät kipsi ja varsinaisen seinän. Tätä kutsutaan "check kytkin." Toteuttaa tällainen hyvin yksinkertainen - napauttaa vasaralla ja kuunnella. Jos kuulet onton äänen, niin varma, että siellä oli erottaminen kipsi, jotka johtivat sen sopimattomuudesta jatkokäyttöä varten. Tässä tapauksessa, se on poistettu kokonaan.

Jos mitään sellaista et ole kuullut, kipsi on täysin sopivaa, joten käyttö keino sienen seinille tiukkoja ohjeiden noudattamatta.

Tärkeitä edellytyksiä poistamisen muotin

Tärkeä edellytys, joka on tarpeen tarkkailla, on se, että käsitelty erityisellä työkalulla seinän pinnasta tulee runsaasti kostutetaan vedellä. Tämä on tarpeen, koska siitä, että sieni ja muotti siirretään itiöiden avulla. Kun me märkä tarvittavat maa, niin niillä ei ole mahdollisuutta leviävät ilmassa ympäri huonetta.

On syytä ottaa huomioon, ja että jalostuskustannukset marginaalilla. Eli erikoinen painuman noin 1 metri. Loppujen lopuksi et halua jättää uusia kerroksia syntymässä hometta ja homeen?

Pysyt ainoa kysymys on, kun sieni on jo ilmestynyt seinälle: "Miten näen hänet ilman suurempia ponnistuksia?" Ilman suurempia ponnistuksia, tietenkään, ei toimi, vaan päästä eroon ongelmasta kerta kaikkiaan on mahdollista, jos käytät telalla, siveltimellä tai erityinen maaliruisku soveltamiseksi erityiskeinoja.

Erinomainen lääke sieni seinille - huumeet, sienten, joita tarjotaan muodossa suihkeena. Niitä käytetään tyypillisesti hoitoon pieni vahingoittuneiden paikkoja, ja useita kerroksia. Eli heti kuivuu yksi kerros olisi sovellettava niin pian kuin muut. Yleensä ne pysähdy kaksi tai kolme.

Anti-sieni seinillä vaativat tiukkaa noudattamista yleisiä turvamääräyksiä heidän kanssaan. Ensinnäkin, se viittaa erityiseen suojeluun. Hengityssuojainta, käsineet ja suojalasit rajoittaa kosketuksestasi homeitiöt minimiin, koska me kaikki tiedämme, että hengittää niistä vaarallisia terveydelle.

Huone, jossa työskentelet, on oltava hyvin tuuletettu - se poistaa laskeutumista lentävät ilmassa, pieniä hiukkasia sienen uusille taudista vapaiden alueiden seinän.

Kun olet kaikki pitää kaikkia tartunnan sientä ja hometta fragmenttien tulisi välittömästi polttaa. Ja työskennellä huoneessa voidaan jatkaa, kun vähintään kahden päivän kuluttua loppuun kaikki tarvittavat menettelyt.

Prosessi poistaa vioittuneet osat seinämän

Jotta voitaisiin poistaa kokonaan sientä ja hometta, pitäisi ottaa pora teräsharjalla, tai vain metalliharjaa. Käyttämällä tällainen yksinkertainen työkaluja voi olla hyvin puhdista seinään.

On, tietenkin, ja tällaisissa tapauksissa, kun sieni tunkeutuu syvälle materiaaliin, niin pintakäsittely on tehoton. Se voi auttaa poistamaan näkyvän ilmenemismuotoja tämän tartunnan ja tärkeimmät kutemaan pysyy koskemattomana. Tässä tapauksessa optimaalinen ratkaisu olisi sellainen vaikea tehtävä poistaa kokonaan vaurioitunut radalla. Jos tätä ei tehdä ajoissa, niin tulevaisuudessa, koska nopea kehitys sienihuovastot on vieläkin syvemmällä seinässä. Tämä johtaa tarpeeseen lopulta poistaa koko seinämän leikkauksesta.

Paras lääke vastaan ​​sieni seinille

Joka tapauksessa suotuisin auttanut tuomaan sieni ovat sienitautien. Tällaiset valmisteet koostuvat booriyhdisteet, joten ne ovat melko monipuolinen ja sitä voidaan käyttää ei vain sisätiloissa, mutta myös sen ulkopuolella. Suuri etu on, että ne eivät tarvitse katsoa kovin pitkään. Se johtuu sen tehokkuus sienitautien ovat varsin suosittuja ja niiden valinta on hyvin laaja.

Sieni seinille asunnossa voidaan poistaa avulla fungisidit, jotka on suunniteltu tuhoamaan mitä tahansa sieni, ja joiden avulla ne, joita käytetään kunkin yksittäisen lajin. Joka tapauksessa, sinun täytyy neuvotella etukäteen aiheen asiantuntijoita ja valita sopivin vaihtoehto.

Sopivasti nykyaikainen markkinat voivat tarjota meille paljon työkaluja käsitellä eri tuholaisia. Kuten täysin koskee myös torjumaan hometta ja sieni.

Useita eri värejä, jotka tehokkaasti selviytymään tällaisessa asemassa:

 • Fungisidinen dispersio;
 • silikonihartsit;
 • silikaatti.

Niitä voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona. Sen käyttö ei unohda pohjustus pinnan seinään.

Lääke "Atlas Mykos" pitävät viimeistään arvosteluja asiakkailleen tehokkain keino. Se vaikuttaa sen monipuolisuus, koska se ei voi vain poistaa hometta ja sientä, mutta myös levät jäkälää. Korkea ilmankosteus ei vaikuta suorituskykyyn, joten sitä voidaan käyttää missä tahansa ympäristössä. On huomattava, että tämä lääke on saatavilla konsentraattina, ennen käyttöä, ja on huolellisesti laimennettiin vedellä.

Anti-sieni seinät ovat varsin vaihtelevia, ja aluksi, voit jopa hieman "kadonneet" samalla alueella. Yksi asia on muistaa valitessaan - voi vain luottaa suosittu valmistajat, koska se tarkoittaa, että se tuottaa korkealaatuisia tuotteita.

Tarkoittaa "Izohan Grzybostop" voi taistella paitsi sientä, vaan myös homeessa. Useimmissa tapauksissa sitä käytetään pinnoilla, kuten erilaisia ​​ratkaisuja tai betoni. Yleisesti, hoitoon rakennusmateriaalien.

Ja nyt tarkoittaa "fungisidi" ylpeilee sen menestys alalla tuhoaminen sienen seinille kipsi, puu ja maali tuotteita. Helppous sitä voidaan käyttää rakennuksen ulkopuolella olosuhteissa korkea kosteus. Tämä ei estä sinua käyttämään sitä sisällä.

Sieni seinille - miten päästä eroon? Tässä voit myös pystyä auttamaan täydellinen keino "Titan homehtua". Jos sinulla on seinät maalattu, ja et halua poistaa pintakerros, se on erityisesti luotu. Se poistaa tehokkaasti sientä ja hometta, paitsi rakennuksen sisällä, vaan myös sen julkisivu.

Mitä tehdä sientä koskaan esiintynyt?

Huomasitko sieni seinälle - vaarallisempi se on sinulle? Se, että keskustelu, joka edistää sen leviämistä, joutumassa hengitysteihin, mikä johtaa vakavan sairauden tai jopa kuoleman. On tapauksia, että eläimet ovat alttiimpia hyökkäyksille ulkoisen ympäristön, kuoli samalla alueella.

Siksi päästä eroon sientä kerran, sinun tulee varmistaa, että hän ei koskaan ilmestynyt. Asenna ensin normaali kuivaus- järjestelmä tai niin usein tuulettaa ja kuivaa kaikki huoneet. Erityisesti kylpyhuone ja keittiö.

Kun otti kylvyn tai suihkun, varmista, että kaikki pyyhkeet ja verhot olivat avoinna vain niin, että ne voivat kuivua nopeasti.

Muista seurata kunnon putket, koska jos ne tapahtuvat, vai ovatko ne kerätään lauhde, kaikki aikaisemmat työt poistaa hometta ja homeen pian kääntyä tuhkaa.

Kun olet lukenut tämän artikkelin, voit nyt tiedämme kaikki vastaukset kysymykseen: "Sieni seinälle - miten saada?" Jää vain hyödyntää saada neuvoja ja osallistua tämän taudin ehkäisemiseksi seinät tai siirtyä suoraan hoitoon jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin