Kylmä sävyyn

värisävyjä

Kaikki kolme pääväriä - punainen, keltainen ja sininen voi olla lämmin, viileä tai neutraaleja värejä. Nimet ne kaikki ovat todennäköisesti ole hyötyä elämässä, ehkä, jos olet taiteilija. Mutta perustiedot niistä auttaa valitsemaan vaatteita ja luoda kuva.

Kylmä värisävyjä ovat aina sisältää huomattava osa sinisiä tai harmaa. Ne ovat tyttöjä tsvetotip "kesä" ja "talvi". "Kesä" tytöt parempi valita savuinen, pastelli, mykistetty sävyjä, ja "talvi" - kirkkaita värejä ja sävyjä kylmällä alueella.

Kylmin väri - turkoosi. Väristä riippumatta, lämmin, hän ei voi olla.

Kylmä punaisen - punainen, alitsariiniksi, magenta; keltainen - sitruuna; vihreä - turkoosi; sininen - cerulean; violetti - indigo; ruskea - Taup; Harmaa - väri märkä asfaltti; Pink - Ultra-vaaleanpunainen, ash-vaaleanpunainen.

Osana lämpimät värit ovat keltainen tai punainen sävy. Lämmin punainen sävy on porkkana, mandariini; Keltaisen - hunaja, sahrami; vihreä - kalkki; Sininen - taivaallinen; violetti - orchideous, lila; ruskea - hiekka; harmaa - kvartsi; vaaleanpunainen - granaattiomena, mauve, lohta.

Lämpimät sävyt soveltuvat tsvetotip "kevät" ja "syksyllä". Kauneus "kevät" korostetaan kevyt ja pehmeä sävyjä, ja että "syksyinen" tyttöjen paras valinta on kirkas, täyteläisiä värejä.

Lämpimät spektri väri - oranssi. Hän ei ole koskaan kylmä.

On parasta yhdistää värejä ja sävyjä samalla lämpötila-alueella. Sekoittaminen lämmin ja viileitä värejä yhdessä kuvan tyhjäksi edut kukin niistä, käyttöön epätasapaino ja untidiness.

Tänä kesänä, stylistit tarjoavat erilaisia ​​yksivärinen jouset, poimien vaatteet ja tarvikkeet eivät sävy sävyyn, ja eri sävyjä yksi väri. Tällaiset kuvat näyttävät erittäin tyylikäs ja samalla tyylikäs.

1

Toinen olennainen menetelmä värien sekoituksen on kontrasti. Tätä varten perusvärisävyä lisätään yksi tai kaksi spottivärejä erottuvalla värillä. Määrittämään kaikkein kirkas ja selkeä kontrasti tarpeen käyttää väriä pyörä. Vain piirtää suoran viivan valittu värisävy keskustan läpi. Väri, joka kuuluu toisella rivillä ympyrän ja on vastapäätä valittu.

Oikea yhdistelmä värisävyjä - todellinen taidetta, joka kuitenkin voi oppia.

Kopiointi tieto on sallittu vain suora ja indeksoitu lähdeviittauksia

Kaikki väreistä. Oppitunti 2: Teoria väri. Lämmin ja viileitä värejä. Sävy ja Puolisävelaskel.

Kaikki väreistä. Oppitunti 2: Teoria väri. Lämmin ja viileitä värejä. Sävy ja Puolisävelaskel. 04.09.2016 21:01

Kuten aikaisemmin mainittiin, värit on kolme ominaisuutta - yksi pari: lämmin-kylmä, pehmeä - kirkas, valo - tyydyttynyt. Tänään keskitymme eroa lämmin ja viileitä värejä.

Ensimmäinen, nyt käsitellä kromaattisia värejä. Selvyyden vuoksi jälleen katsoa väriympyrässä:

Kuten muistatte, kaikki kromaattinen värit voi koostua kolmesta pääväriä: punainen, keltainen ja sininen.

Punainen ja keltainen psykologisesti koetaan lämpimät värit, koska se liittyy tulta ja auringon.

Sininen psykologisesti pitävät meidät viileä väri, koska se liittyy kylmä ja jäätä.

Näin ollen nämä värit, jotka ovat pääasiassa punainen ja keltainen, pidetään lämmin (oranssi, punainen, keltainen), sama, joiden pääasiallinen sininen väri (sininen, syaani, magenta), pidetään kylmä.

Ne värit, jotka sisältävät yhtä suuret määrät kuumaa ja kylmää väri (vihreä + keltainen = sininen, violetti = sininen + punainen), pidetään yleensä neutraali.

Nyt takaisin siihen, että kaikki toisen ja kolmannen asteen värit koostuvat kahdesta kromaattinen väriä eri suhteissa (harmaa sävy tulee näkyviin, kun lisäät kolmannen mutta emme aio mennä). Väri, joka vallitsee, yleensä määrittää värisävyn (overtone).

Kuitenkin värit tärkeitä myös erivärisiä, joka on osa varjossa. Tämä väri kutsutaan puolisävelaskel (pohjavire). Rasteri tehdä värit sisällä yksi väri "lämmin" ja "kylmä." Esimerkiksi lämpimän punaisen ja viileä punainen. Kylmä puolisävyillä - sininen. Lämmin pohjavirettä - keltainen ja punainen. Oranssilla ole kylmiä sävyjä - joka on ainoa todella lämmin väri.

Tässä muutamia esimerkkejä lämpimien ja kylmien sävyjä samaa väriä:

Ensimmäinen sarake - lämmin pohjavirettä, toinen - kylmä puolisävyjä.

Yleensä, kun puhumme väriyhdistelmää, yhdistellä värejä samalla pohjavire. Teoriassa tsvetotip kylmässä ja lämpimät värit tarkoitti vain värin kylmä ja lämmin pohjavirettä.

Yleiset säännöt väriyhdistelmiä riippuen puolisävy:

Värit saman puoli-tone sekoita hyvin. Väri eri pohjavirettä eivät sekoitu, mutta vaatteet ne voivat joskus yhdistellä pieninä määrinä asetettu aksentti.

Kuva 1 - kylmä violetti (sininen puolisävelaskel) + kylmä vihreä (sininen puolisävelaskel) - harmonisia

Kuva 2 - kylmä violetti (sininen puolisävelaskel) + lämmin vihreä (keltainen puolisävelaskel) - ristiriita.

Luonnossa värit ovat yleensä yhdistetty yhteen Puolisävelaskel.

Kylmä puolisävyillä: viileä, sininen, kylmä kirkas punainen, viininpunainen, viileä vihreä, vaaleanharmaa;

Lämmin puolisävyillä: lämmin keltainen, kelta-oranssi, punainen savi, lämmin vihreä, oliivi, Marsh.

Nyt akromaattinen väri: valkoinen, harmaa ja rikki pidetään viileässä värejä ja, näin ollen, hyvin sopusoinnussa hienoja värejä.

Harmaa keskipitkä tiheys joskus toimii neutraali väri, jos se ei ole epäpuhtauksia sininen tai keltainen.

Sinun kannattaa harjoitella erottamaan lämpimiä ja kylmiä sävyjä: Ensimmäinen, nyt vertailla väri lämmin ja kylmä välisävyjen kuvissa alla.

Nyt kun meillä on edessämme esimerkeistä, on helpompi tehdä itse lämmin ja viileä muunnelmia samanvärisiä käyttäen guassi. Ota purkki neutraaleja värejä (muista, että oranssi - aina lämmin) ja lisäämällä pisara sininen tai keltainen pigmentti, luoden väri kylmä ja lämmin keskisävyjen. Niinpä meidän silmä vähitellen oppii vangita vivahteita väriä, ja voimme luoda harmoninen väri koostumus sisustus, vaatteet - mitään.

Viime aikoina olemme pyydetään usein auttaa määrittämään ihon väri, sen sävyn. Mikä on mielenkiintoista, kääntämään kanssa samoilla sanoilla: "En voi poimia meikki, eivät ymmärrä, mitä on sopivaa, ja myynnin konsulttien sanoa täysin erilainen - ihan pakko lämmin iho, se on kylmä." Se ei ole yllättävää, myyntipäällikkö keltainen liikkeen valaistus ja välttämätöntä ostajalle puuteri di tuskin voi tarkasti määrittää värin ja ihon sävyä.

Jäähtyä sävyjä. Miten määritellä vaaleiden ja tummien kylmä ääniä? Miten valita kylmää sävyä?

Käsitteet "lämmin" ja "kylmä sävy" käytetään laajalti erilaisissa elämän aloilla, erityisesti taiteen. Lähes kaikki kirjat, jotka liittyvät maalausta, muodin tai sisustus, värit on vielä mainittu. Mutta kirjoittajat pääosin pysähtyä missä tilassa siihen performanssitaiteen tietyssä sävy. Koska käsite lämmin ja viileitä värejä ovat yleisiä, ne vaativat tarkempaa ja huolellista harkintaa.

On olemassa teoria, joka luotiin R. Arnhem, selittää lämmin ja viileä värit ilmiönä. Tämän teorian mukaan, mikä tahansa väri voi olla lämmin tai kylmä. Jos väriä taipuu suuntaan toiseen, se voi tulla lämpökuorman muu kuin se oli alussa. Esimerkiksi keltainen tai punainen ripaus sininen näyttää kylmä, ja keltainen ja sininen hiukan punaista - lämmin. Tästä voimme päätellä, että aluksi lämmin väri ripaus viileässä varjossa tulee liian kylmä. Mutta tämä teoria ei ole kiistaton. Onhan sinun täytyy harkita koko järjestelmä, joka on tietty väri. Jokainen värisävy voi olla lämmin tai kylmä, vaikka jotkut sekoittumisen lisätä sitä. Vuonna maalaus sävy pidetään tärkeämpänä kuin väri itse. Loppujen lopuksi alkuperäisen puhdas väri näyttää aina tiukasti ja tasapuolisesti.

Väri "lämpötila" riippuu myös kylläisyyttä. Jos väri on optimaalinen kyllästyminen, se on aina näyttää viileämpi kuin vähemmän intensiivistä sävyä. Kauneutta, jossa kaikki ovat olleet vakavuus, on tunnettu siitä, kylmä. Arkkitehtuuri, jossa lausutaan geometrinen suhde ja selkeys, tiukka symmetria muodossa, aina kutsutaan kylmä. Toisaalta, jos jossakin taideteos havaittavissa virheitä, epäselvyyksiä, poikkeamat kurinalaisuutta, sitä pidetään enemmän lämmin, sielukas lähellä kaikkea maallista.

Ottaen huomioon lämpimät ja kylmät värit, on otettava huomioon käsite väripuhtauden. Väri-spektrissä on joitakin värejä, joita perinteisesti pidetään sekoitettuna, esimerkiksi keltainen tai oranssi. Siksi sinun täytyy oppia tunnistamaan tärkeimmät puhtaat värit, jotka voivat muodostaa muita värejä niiden sekoitusta. Valta punainen tai sininen väri on osoitus sekoitetun lämpötilan. Jos väri on tulossa punainen, se katsotaan lämmin, ja jos sininen - kylmä. On turvallista sanoa, että maalaus käsite lämpöä ja kylmyyttä väri tekee mitään arvoa. Tärkeää on erottaminen värejä "holodnee9raquo; tai "teplee9raquo;.

Keveys ja sen vaikutus värilämpötila

Ensin täytyy selvittää, mitä värejä ovat musta ja valkoinen. Uskotaan, että valkoinen edustaa kaikkia värejä kerralla, eli sisältää kaikki olemassa olevat sävyt. Tasapaino ja lämpötila neutraalisuuden - perusominaisuuksia valkoista. On mielenkiintoista, että valkoinen väri ominaisuuksiin lähimpänä vihreää. Puute väri osoittaa musta. Sillä ei ole väri sen aaltoja, jotka on merkitty sävyt vaaleasta tummaan.

Tummat viileitä värejä aina muistuttaa persoonassa pakkaseen. Näitä ovat vihreä, sininen, violetti, lila. Nämä värit ja joidenkin värit näyttävät viileä, jos ne eivät ole liian kylläinen. Niillä on myös hieman tuhkainen sävy. Tärkeää viileät värit - on puute punainen väri, joka on perinteisesti pidetty lämpimänä.

Kirkas viileä sävyjä ilmentävät vaaleanpunainen, vaaleansininen, vaaleanvihreä väri. He eivät tyydyttyneitä eikä liian kirkas. Kun tarkastellaan, että sävy on tunne kylmää ja hengitysteiden talvi. Jos väri on enemmän keltainen, niin se menee lämpimät valikoima värejä, ja jos sininen - kylmä.

Selvittämisestä väri sopii henkilö?

Selvittää mitä väriä ja sävyä ovat mies-to-face, tärkeintä - määrittää varjossa hänen ihonsa. Joku menee kylmä talvi ja kontrastivärejä, kun taas toiset - kirkkaat värit keväällä, hehkuva lämpöä kesällä. Kun kellertävä iho kultainen värisävy parempi valita lämpimät värit. Yhdessä hienoja värejä voi epäonnistua, koska iho tulee sairaalloinen keltainen ulkonäkö. Jos iho on vaaleanharmaa pohjavire ja muutama heitolla sininen, ihmiset näyttävät aina voitettavaa kylmät värit. Sitä taustaa vasten, lämmin sävyjä iho näyttää kalpea ja voi jopa menettää terveen näköisiä. Määritä sopiva sävy, pitää ottaa huomioon ja kontrastia. Jotkut ihmiset eivät mene ja voimakkaita värejä niiden taustalla henkilö voi yksinkertaisesti kadota. Tässä tapauksessa on tarpeen käsitellä herkkää ja rauhoittava värimaailma. Ne auttavat korostamaan tyypin kasvot ja iho, tehdä henkilö näkyvämmäksi ja kirkkaampi.

Look arvokas ja itsevarma - helposti

Kylmä sävyyn ovat erinomainen valinta niille, jotka kuuluvat talven tyyppi. Eli niille, jotka ovat reilun iho, voimakas silmät ja hiukset haalistuneet. Esimerkiksi ihmiset tummat hiukset sävyttää puku viileä sävyjä sininen, punainen ja vihreä. Ne korostavat arvokkuutta ja piilottaa puutteita. Mies näyttää ikimuistoinen ja pystyy erottumaan joukosta.

Ne, joilla on valon pää hiukset on tarpeen keskittyä niille viileä värejä kuten violetti, sininen, vaaleanpunainen. Heistä tulee välttämätön auttajia, jos henkilö haluaa katsoa luottavainen ja kaunis. Sellaiset värit lomassa vaaleat hiukset ja antaa henkilön olla kirkas ja satunnaisia. Ihmiset kääntävät huomionsa ei ihmisen vaatteisiin, ja hänen kasvonsa, mikä on erittäin tärkeää, esimerkiksi silloin, kun hakee työtä. Määritellä sen sävy, joka auttaa korostaa ihmisarvoa ja ratkaiseva. Hyvännäköiset ja ovat aina tilanteen tasalla - kaikkien toive. Tärkeintä - tietää, miten käyttää värejä ja sävyjä.

1