Kuumailmapuhaltimella käsillään sähköllä

Koska lämpö ase tehdään omin käsin

Valtava määrä erilaisia ​​lämmittimiä, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla, voit löytää tehokkaimmat työyksikön joka soveltuu käyttöolosuhteisiin tietyllä alueella. Puhumme kaikki laitteet eivät, ja keskittyy vain kuumailmapuhaltimella. Mikä se on, ja mitä osia siitä muodostuu? Kuumailmapuhaltimella käsillään - se on todellinen tai vaikeaa? Näitä ja muita kysymyksiä yrittää löytää vastauksia.

Aloitetaan yksi erittäin tärkeä kriteeri, joka määrittää tarkka nimi kuumailmapuhaltimella. Ensinnäkin, se on lämmitys yksikön, joka kuuluu luokkaan lämpöpuhaltimia. Toiseksi fanit itse ase on enemmän valtaa ja lämmöntuotto. Tässä tapauksessa kaikki laitteet valta 2,0 kW on käsitelty kuumailmapuhallinta.

Millä periaate voidaan jakaa kylmäpuhalluksella? Kaikki niiden luokittelu perustuu käytettävän polttoaineen lämmöntuotannon. Näin ollen erilaisia ​​laitteita:

Olemme kiinnostuneita on sähköinen versio, koska se on helpoin tapa. Kun kaikki, johdetaan sähköä kaikissa kauko kulmat tahansa alueella. Tämä on ensimmäinen. Toinen - se on turvallista. Kolmas - helppo huoltaa. Esimerkiksi, ei tarvitse seurata jatkuvasti dieselpolttoaineen säiliössä tai kuuman veden lämpötila virtaa putkissa lämmönvaihtimen.

Sähkölämmityksen ase koostuu kolmesta osasta:

Jos puhumme hätävara yksikkö, voit tehdä sen itse, käyttämällä erilaisia ​​työkaluja ja osia, jotka on helppo löytää millään rautakaupasta.

Itse asiassa tämä on ase laite. Koska kotelon voi ottaa putken materiaalista, joka ei johda sähköä. Esimerkiksi asbestia. Vaikka voit tehdä laatikko vanerista tai muuta materiaalia. Täällä myös Fantasy.

Nyt sinun lämmityselementti. Helpoin - se Nichrome kierre, jota käytetään rauta- tai muiden lämmityslaitteiden. Se voidaan taittaa puoli lisätä lämmityspatteri. Huomaa, että kierre täytyy kytkeä termostaatti, joka auttaa säätämään myös jännitteitä. Tämä on tärkeä hetki. Kierre asennetaan putken tai kanavan, ja termostaatti sijaitsee ulkopuolella. Asennuspaikalle kierre - keskellä ruumiin.

Nyt tuuletin on asennettu lopussa kotelon. Hänen voimansa voi olla kovin suuri. Tällainen yksinkertainen laite on pienitehoinen kuumailmapuhaltimella.

Varoitus! tuulettimen moottorin ja kierre on liitetty verkkovirtaan erikseen.

Katsotaanpa useita vaihtoehtoja malleja, jotka on helppo tehdä se itse.

Sillä sitä tarvitaan:

 • Kanava tuuletin.
 • Lämmityselementti - suosittelevat RVES, jonka kapasiteetti on 2,2 kW.
 • Vaneri 16 mm paksu.
 • Erilaiset kiinnikkeet.
 • Termostaatti.
 • Tuulettimen roottorin nopeuden säädin.

Tuuletin Systemair KD 250 M1

Ensimmäisessä valmistelee pohja ase, joka pitää kaikki muut osat. Tämän vaneri perus- alustan koko 47 x 67 cm. Tämä laite on käsitelty hiekkapaperilla.

Koska kanavan tuuletin ja lämmityselementti RVES - kaksi valmiiden työkalujen, ne täytyy vain toisiaan sinetöidä puristin. Nyt meidän täytyy kaksinkertaistaa yksikön asennettuna vanerin tarjontaa. Tämä edellyttää konsoli ja muoviklipsi joka kiinnittyy seiniin viemäriputket. Kiinnitä kiinnike vanerin ruuveilla. Sen avulla puristimen liitetään pistorasiaan lämmityselementin. Takaosan puhaltimen yksinkertaisesti luottaa vanerin seistä.

Kun kaikki osat on asennettu ja kiinnitetty aseet, voit siirtyä sähkölaitteeseen. On tarpeen kytkeä puhallin ja lämmitin erillään toisistaan. Siksi RVES kytkeä termostaatin. Voit asettaa anturi, joka kontrolloida lämpötilaa. Pyörittämällä tuuletin, kiinnitä ohjain - se mahdollistaa muuttaa nopeutta ilmansyöttö lämmityselementti, ohjaten siten lämmön talossa.

Helpottaa liikkumista lämmittimen voidaan vähentää viilu levyt liittää neljä pyörää.

Tämä on sama sähköinen kotitekoinen tykki enemmän valtaa vain. Koska kotelon suositeltavaa käyttää asbestin putkeen. Puhallin voidaan poistaa vanhan Neuvostoliiton pölynimuri. Sitä voidaan käyttää moderni, mutta piiri liittämällä se on melko monimutkainen, joten voi olla ongelma.

Koska lämmitys osa käyttäen samaa Nichrome säiettä. Sen kiinnittämiseksi putkeen, on suositeltavaa ottaa asbestin, joka on leikattu suikaleiksi, ja niistä on eräänlainen ristikko. Se on asetettu ristikko ja kiinteä kierre. Sitten hila on kiinnitetty sisäpintaan putken niin, että se on koko. Liuskat ei saa olla liian suuri jotta ilma läpäisevyys läpi baareissa.

Ja muutamia vinkkejä:

 1. Asenna kytkin, joka avaa ja sulkee sähköverkon.
 2. On kierre ja tuuletin, aseta sulakkeet. Kierre - 25A, puhaltimen - 6A. Muuten, tuuletin sulake ja ei voi ostaa, ja poistaa sen saman pölynimuri.

Kuten itse tehty sähkölämmityksen ase voidaan kuumentaa alueella 50 neliömetriä. Jos tarvitset tehokkaampia yksikkö, on välttämätöntä asentaa sen tuulettimen tehty sähkömoottorin ja puhallinpyörä. Kierre tässä tapauksessa, voidaan parantaa käyttämällä ei yhtä, vaan kaksi tai kolme. Niin se on tarpeen korreloida pyörimisnopeutta moottorin roottorin ja spiraaleja kuumentamalla lämpötilassa.

Näennäinen yksinkertaisuus suunnittelu ja kokoaminen kuumailmapuhaltimella voi aiheuttaa virheitä. Siksi arvioi taitosi työkaluja, sekä materiaalien ja laitteita, jotka ovat osa lämmitysyksikön laitteeseen. Sähkölämmityksen ase - lähde tulipalo, oikosulut ja vammoja, jos jokin osa oli virhe.

Joten neuvoja - ostaa valmiin suunnittelun, joka kerätään kaikki turvallisuusvaatimukset. Jos haluat tehdä kuumailmapuhaltimella itsessään on hyvin suuri, yritä huolellisesti suorittaa kaikki prosessit. Älä kiirehdi, älä häly, tehdä kaikkea huolella, kaksinkertainen tarkista kytkennät ja kiinnikkeet. Tämä on laadun tae. Kuumailmapuhaltimella, tehty omin käsin, on täytettävä kaikki vaatimukset turvallisen käytön lämmittimen.

Sähkölämmityksen aseen käsillään. Kaasu lämpöä aseella käsillään

Talvella sähkö kuumailmapuhaltimella, tehty omin käsin, toimii luotettava ja tehokas keino ylläpitää vaadittu lämpötila lähes missä tahansa huoneessa, olipa se suuri toimisto tai konditoria. Se on melko mobiili, on hyvä osuus hyötysuhde ja alhainen virrankulutus ja voimaa. On mahdollista laskea tarkasti, kuinka paljon energiaa tarvitaan lämmittämään lämmitintä.

Kauneus on, että kuumailmapuhaltimella, tehty omin käsin, voidaan käyttää erilaisissa paikoissa, joissa ei ole lämmitysjärjestelmää. Se on loistava vaihtoehto lämmittää huoneeseen, jossa ovat rakennus- tai korjaustöiden suurissa toimistoissa (yli 300 neliömetriä. M.), Kokoonpanossa kasveja, ja niin edelleen .. Monet käyttäjät eivät ymmärrä, että kuumailmapuhaltimella oikeastaan ​​koota kotona. Tämä edellyttää edullisia materiaaleja, tiettyjä taitoja, halu ja vapaa-aikaa.

Miten sähköinen kylmäpuhalluksella?

Kuumailmapuhaltimella (riippuen rakenteelliset ominaisuudet) voivat ajaa polttoaineiden, kuten (propaani, butaani), sähkön tai kuumaa vettä. Ennen kuin aloitat koota kuumailmapuhaltimella kädet, sinun täytyy tutkia ja ymmärtää mekanismia työnsä. Kuumailmapuhallinta toimii (se on tehty omin käsin tai tehtaalla, se ei ole niin tärkeää) seuraavaan periaatteeseen:

 • Lämmityselementti (lämmitin, kaasuputki) saada käyttäjä asetettu lämpötila.
 • Rakennettu riittävän tehon tuuletin ajaa ilmaa jäähdytetyn kotelon.
 • Lämmityselementti tarjoaa tarvittavat ilman lämpötila, joka ruiskutetaan Kuuman virtauksen huoneeseen.

Pääsääntöisesti kuumailmapuhaltimella, omin käsin tehnyt kaikkien vaatimukset ja on riittävä luotettavuus ja turvallisuus. Se pystyy lyhyessä ajassa lämmittää huoneilmaa haluttuun lämpötilaan.

Jos haluat nähdä, mikä laite on lämmittämiseen teillä, ja tekemään oikean valinnan, tarjoamme tutustua päätyyppiä laitteiden harkita:

 • Sähkölämmityksen ase. Hänen kätensä tehty laite toimii tietystä lähteestä. Tyypillisesti laite kapasiteetti on 3-35 kW. Ihana vaihtoehto käyttöön kotona tai autotallissa. Se on ympäristöystävällinen ja ei säteile haitallisia ihmisen palamistuotteita.
 • Kaasu lämpöä aseella. Kädet voi tehdä laite, joka kapasiteetti on 15 150 kW. Se on yhdistetty kaasu-järjestelmän tai sylinterit. Niistä puutteet voidaan todeta suuren määrän energiankulutuksen ja päästöjen palamistuotteiden, eivät kuitenkaan ole vaarallisia ihmisille.
 • Diesel kuumailmapuhaltimella. tehdä siitä omin käsin vaikeampaa kuin kaasu. Tämä asetus toimii nestemäisen polttoaineen (diesel, kerosiini). Sen kapasiteetti on 10-140 kW. Käytä vain hyvin ilmastoiduissa tiloissa.

Ensin täytyy tehdä suunnitelma siitä, miten koota sähkö- tai kaasu kuumailmapuhaltimella käsillään. On otettava huomioon, laitteen perustoimintoja ominaisuudet (esim., Liikkuvuus, ergonomia, toisin sanoen, pieni koko ja paino). Toisaalta, jos aiot tehdä sähköisen ase kotona, niin tällaiset olosuhteet ovat valinnaisia. Voit valita asetuksista, kunhan ne eivät ole kovin erilainen kuin perusvaatimuksista.

Edellytyksenä kuumailmapuhallinta on läsnä hyvin toimiva ilmanvaihto huoneessa.

Tämä johtuu siitä, että kun toimiva sähköinen kuumailmapuhaltimella lämmitin tulee kuuma, tai kierre, joka ei ole vain kuumennettua ilmaa huoneeseen, mutta se kuivataan.

Valittaessa materiaaleja keräämiseen Gun olisi otettava huomioon heidän tekniset taitonsa, kokemusta ja taloudellisia valmiuksia. Kuten käytäntö osoittaa, monia mestareita kerätä sähkö ase, mikä on käsillä. On olemassa vaihtoehtoja, miten koota laitteen lähelle tehtaan standardeja. Tarkastellaan niitä:

 • Joten, miten sähköinen kuumailmapuhaltimella käsillään? Aloitetaan kotiin versio, mikä tarkoittaa laitteen kokoamista kaikkien hyödyllisiä asioita autotallissa tai ruokakomero. Ensinnäkin meidän täytyy löytää putken halkaisija 300 mm ja paksuus 3-4 mm. Jos tämä ei ole mahdollista, niin sopiva sinkitty saman paksuiset. Työskennellä teräksen hitsaaja tarvita. Putki on tuotteen kuoren.
 • Seuraava tärkeä osa tulevaisuuden kotitekoisen kuumailmapuhaltimella - sähkömoottorin juoksupyörän. Saada se, tarvitsemme Neuvostoliiton tyyliin pölynimuri. Sen on jäsentää ja purkaa halutun kohteen. Emme neuvoo purkaa uuden pölynimurit, kuten järjestelmän nykyisessä mallit ovat monimutkaisia.
 • Talteen sähkö-yhteen päähän putken jo valmis. Toisessa päässä kotelon rakenne on se, että se lämmittää puhalletaan ilmaa laitteen. Tähän tarvitaan Nichrome kierre 2 kW ja asbestin. Näitä komponentteja voi ostaa tahansa markkinoilla tai rautakaupasta.
 • Asbestin suikaleina ja tehdä ristikko. Aseta se vastakkaiselle puolelle moottorin. Valmiissa ristikko vahvistaa tulevan TEN - Nichrome kierre. ei tarvitse asentaa erillisiä lohkoja tai juottaa piirin luomiseen toimitusketjun. Se on melko yksinkertainen.
 • Nyt meidän täytyy täydentää virtapiirin katkaisin, jossa pistoke ja sulakkeet. Meidän lämmitin kytkeä sulake 30 ampeeria, moottori täytyy 7 ampeeria. Jos on olemassa sellainen pölynimuri, voit käyttää sitä. Kaikki osat korjaus, suunnitelman mukaan, erikoiskoulutettu väline.

Edellä esitetyn suoritusmuodon kokoonpano mahdollistaa sen, että sähköinen kuumailmapuhallinta tuottaa laite pieni kapasiteetti, mutta se on tarpeeksi lämmittämiseen asunnon tai toimiston alueella 50-60 neliömetriä. m. oikea kiinnitys ja luotettava materiaalit lähdössä saada erinomainen laite lämmitykseen.

Kokoaminen tehokkaampi kylmäpuhalluksella

Jos edellä mainittu tilojen lämmitykseen ei ole vaihtoehto, niin on mahdollista tehdä kuumailmapuhaltimella käsillään tehokkaampi. Kuitenkin materiaalien täytyy ostaa tai tilata.

Ottaa huomioon periaate kokoonpanon, se ei ole erityisen muuttunut. On välttämätöntä lisätä rungon seinämän, poimia voimakas sähkömoottori antaa tehokkaampaa suojaa. Suuritehoiset kuumailmapuhaltimella sopii yksinkertainen sähkömoottori ilman tuuletinta. Se on asetettu halutun määrän kierroksia. Tarvitset myös yhdistetty fani, mutta se on vaikeampi löytää markkinoilta.

Ennen kuin etsiä kokoonpanoon kaavioiden ja ostaa tarvittavat elementit tulevaisuuden kuumailmapuhaltimella, on suositeltavaa realistisesti arvioida omaa valmiuksia, kokemusta ja tietoa tästä asiasta. Periaatteessa kaikki kaavioita ja videoita omistettu kokoonpano tällaisen laitteen on melko yksinkertainen, mutta riski tehdä virhettä tarpeeksi iso.

On erittäin tärkeää ymmärtää, koska myönsi virhe voi aiheuttaa paitsi epäonnistumisen virtalähde, mutta myös tulen.

Jos sinulla on suuri halu omin käsin kerätä sähkölämmityksen ase, ja siellä on kaikki tarvittavat materiaalit ja olosuhteet, miksi ei täytä kiinnostuksesi? Suosittelemme ensin kuulla ihmisten kanssa, joilla on jo kokemusta kokoonpanoon näiden lämmityslaitteiden.

Korjaus kuumailmapuhaltimella kädet on melko yksinkertainen eikä vaadi erityisosaamista. Tämä on myös plus. Luoda entistä kattavampi kuva, jota voi katsella videoita, jotka selittää yksityiskohtaisesti ja osoittaa, miten menee sähkölämmityksen aseen käsillään. Aina olla tietoinen oman turvallisuuden.

Joten, olemme yleensä selville, miten sähkö ja kaasu kuumailmapuhaltimella käsillään.

Kuumailmapuhaltimella omin käsin - laite ja kokoonpano

Niistä ilmeisiä etuja kotitekoisen sähkölämmityksen ase - on sen liikkuvuus ja kyky toimittaa mihin tahansa paikkaan ilman kustannuksia. Se on kätevä käyttää ja helppo korjata. Kuumailmapuhallinta pystytetty tai yhdistetty kädet on tehostettu käyttöominaisuuksia.

Kotitekoinen kuumailmapuhaltimella - erityinen laite, jonka tärkein tehtävä on lämmitys suuri asuin- tai varastotilaa. Tämä lämmitin toimii sähköllä, mutta sitä voidaan käyttää sekä vaihtoehtoisia energialähteitä - kerosiinia, bensiiniä, dieselöljyä jne Kuumailmapuhaltajat eritasoisia valtaa ... Käytettäväksi kotiympäristössä koneen kapasiteetti riittää 2-10 kW. Mutta tällainen valta työtä yksinkertaisia ​​malleja, mikä ei riitä lämmitykseen suuri työskentelytila ​​huoneessa tai varastoon. Jos haluat lämmittää huoneen tilavuudesta, tehoyksikkö on oltava vähintään 200 kW. Voit tilata verkossa ja ostaa lämmitin, mutta se on helpompaa ja halvempaa rakentaa sen itse.

Tällainen lämmönlähteenä sen etuja ja hyötyjä. Ensimmäinen - ei tarvitse tankilla. Toinen - sähkölaite on turvallisempi kuin käynnissä bensiinin ja kerosiinin. Ne ovat ympäristöystävällisiä puhtaampia ja eivät aiheuta haitallisia aineita. On vain yksi haittapuoli - sähkö ase sopii vain alueilla, joilla on keskeinen virransyöttö.

Kyllä, voit tehdä koneella, vaikka käynnissä kaasun ja dieselpolttoainetta, mutta halutun tehon taso on erittäin vaikeaa, jos ottaa huomioon myös turvatoimia.

Kun kaasun keräämisen ase, olet vaarassa palon tai järjestää massiivinen räjähdys koska kerätä tällainen laite tarvitsee Gasman taitoja. Sama koskee diesel suoritusmuodon. Lisäksi on tarpeen huolehtia jatkuvasti lisäämällä polttoainetta, valvoa sen noudattamisen tason ja turvallisuuden.

Ja valmistusprosessin tykki, lämmitys palamiskaasuvirrasta, tarvitsee vähintään melko vakava taitoja kokoonpanoon tällaista yksikköä.

Aseet, verkkoympäristössä, ei ole avotulta, ei polttoainetta käytetään polttoaineena, ja tulipalon riski on minimaalinen. Jos on mahdollista ongelmia, ne kaikki on kytketty sähköiseen osaan, joten tietää kaiken sähkötekniikan - välttämätön edellytys koottavien.

Electric mallit ovat paljon helpompi koota, mutta se ei tarkoita, että voit tehdä ilman erityisiä taitoja ja kokemusta kokoonpanoon tällaisia ​​rakenteita. Sen lisäksi, että kokoonpano pitäisi pystyä käsittelemään erilaisia ​​työkaluja, sinun täytyy olla riittävästi kokemusta tai työhön valvonnassa joku tällaisia ​​taitoja.

Jos sinulla ei ole tietämystä sähkötekniikan, ota itseäsi luomalla sellaiset ajoneuvon on ehdottomasti kielletty!

Jonkin jopa hätävara sähköinen aseet, sama toimintaperiaate: ilma pakotetaan voimakas puhallin kautta lämmittimen - lämmityselementti lämmittää ilmaa, joka sitten menee kuumennusvyöhykkeen.

On käsitys työstä tämän laitteen, sinun tulisi huolellisesti tutkia sen elementtejä.

Rakentamisen viisi:

 • asuminen;
 • Lämmityselementti ilman lämmittämiseksi;
 • Tehokas puhallin;
 • Laitehallintapalveli-;
 • Lanka haarukalla.

Lukumäärästä ja teho vastukset riippuu laadusta ja nopeudesta tilojen lämmitykseen. Enemmän lämmittimet, tehokkaampi ja nopeampi lämmin ilmamassa kulkee laitteen läpi.

Joissakin malleissa vaihtaa tuulettimen nopeutta, ja siten puhallettavan ilman määrää laitteen läpi.

On käsitys siitä, että lämmetessä huoneen määrä riippuu nopeudesta läpi kulkevan ilman lämmityselementtejä. Meidän tärkeä laite voima ja määrä lämmittimiä.

Nopeus ilman puhallus määrittää ainoastaan ​​yhdenmukaisuuden taso lämpeneminen huoneen - korkeampi se on, sitä enemmän tasaisen kuumennuksen. Lämmityselementti on vastuussa vain suuruuden lämmintä ilmaa.

Miten koota kuumailmapuhaltimella käsiään

Kokoonpano edellyttää, että keräilijä tietojen ja taitojen työskentelystä sähkölaitteita. Jos olet varma oman taitoja, voit alkaa rakentaa.

Ennen mekaaniset osat tutkitaan kanssa piiri. On otettava huomioon kaikki turvallisuusmääräykset ja suorita oikea asennus.

Järjestelmän avulla voidaan tarkasti laskea elementtien lukumäärä laitteen ja tehotason. Ja mikä tärkeintä - ohjaus oikean kokoonpanon.

Asuntojen sopivia kiinteitä pyöreä putki tai putki. Sen täytyy olla metallia. Metalli - on kaikkein lämmönkestävä ja kulutusta kestävästä materiaalista, joka kestää lämpötilan muutoksia ja ulkoisia kuormia. Valitsemalla suuri kehon paksuus, joilla on alhainen lämmönjohtavuus, koska käytön aikana voi olla hyvin korkea lämpötila laitteessa.

Voit lisäksi kattaa rakennusmateriaaleja eristykseen. Tämä mahdollistaa paeta polttava, jos yhtäkkiä kosketat laite toimii.

Sitten asettaa lämmityselementti. Määrä ja teho määrittää mestari itse, se kaikki riippuu vaatimuksista lämmityslaitteita. Jos asennat useita lämmittimiä yhdessä, se auttaa nopeammin ja voimakkaammin lämmittää huoneen, mutta tekisi rakenteesta monimutkaisempi laite.

Voima kiukaan riippuu huoneen lämpötila - voimakkaampi kuin hän on, sitä enemmän lämpöä vapautuu.

Kiinnitä vastukset keskellä kehon ja kiinnitä niihin virtajohdot. Varmista, että koskettimet ja liitännät on eristetty.

Seuraavaksi laita tuuletin. Määritetään jälleen voimalla. Tehokkaampi, enemmän yhtenäinen lämpenee huoneeseen.

Kaikki kytketty kytkimeen, tai tehdä ohjauspaneelista. Ota kaapeli lämmittimet ja puhaltimet, ja liitä se, lisäämällä kytkimiä ja virtalähteen johdot.

Ennen ensimmäistä päälle, tarkista kaikki liitännät ja laite ketju piirissä, kaikki johdot ja koskettimet on eristettävä, avoin viestintä on kielletty.

Jos otetaan huomioon kaikki turvallisuusvaatimukset voivat viettää ensimmäinen käynnistäminen kuumailmapuhaltimella.

Kerää lämpö sähkö ase käsillään hyvin vaikeaa. Tämä vaatii kokemusta työskentelystä sähkölaitteiden, tiedot ja taidot.

Ilman tietoa ei voi kerätä lämmitintä, mutta vain aamulla tulipalo. Kannattaa ostaa tehtaan malli, eikä riskeerata omaa turvallisuutta.

Näyttää siltä, ​​että kokoelma lämmittimen omasta voi säästää paljon rahaa. Mutta kotitekoinen laitteita ei ehkä ole turvallinen, varsinkin jos teet sen ympäri vuorokauden toiminnassa. Ainakin, että voi tapahtua - on Virtalähteen ylikuormitus ja oikosulun. Kotitekoinen laitteen nopeasti tyhjentää happea ulos huoneesta. Suosittelemme omasta turvallisuudestaan ​​ostaa lämmittimen yhtiön myymälässä.