Kukkiva kaktus valokuva nimet

Kuvan alkuperäinen kaktus: suosittu laji ja kuviaan nimiä

Kaktukset miehittävät edelleen arvoinen paikka kokoelmissa monet puutarhurit ja sitä pidetään yhtenä kaikkein epätavallinen kasveja. Määrittämään valinta alkuperäisen mehikasveja kasvaa, tarjoamme ensin katsoa, ​​mitkä ovat erilaisia ​​kaktuksia ja kuviaan nimiä.

Lyhyt kuvaus ja kaktukset

Syntymäpaikka Näiden eksoottisia kasveja on Amerikassa, joskin luonteeltaan ne löytyvät autiomaassa alueilla Afrikassa, Aasiassa ja jopa Euroopassa. Wild kaktukset yleensä suuret mittasuhteet. Ne kasvavat torrid alueilla planeetan, se jakautuu laajalle Argentiinassa, Meksikossa ja Chilessä. Jotkut lajit kaktuksia kasvaa tropiikissa, sekä rannikkovyöhykkeellä Välimeren ja Mustanmeren.

Hit luonnonolosuhteet elinympäristön, mikä kaktukset ovat hyvin tuttuja:

 1. Monet lajit kasvavat autiomaahan jossa on alhainen kosteus. Vaikka on olemassa lajeja, jotka suosivat kosteita alueita, joten elävät yksinomaan tropiikissa.
 2. Kaktukset sovitettu äkillisiä lämpötilan muutoksia, mikä aavikoilla joskus jopa 50 ° C: ssa
 3. Useimmiten kasvit löytyvät löysä sora ja hiekkamaassa, alhainen humuksen, mutta paljon mineraaleja.

Kaktukset ovat rakenteeltaan epätavallinen - mehevä varsi ja paksu iho. Tämä ominaisuus edistää sopeutumista kasvien vesivaje. Estämään sen menetyksen kaktukset on erityisiä suojaavia ominaisuuksia:

 • piikkejä sijaan lehdet;
 • päänahan, joka pritenyat kasveja paahtavan auringon;
 • vaha pinnoite estää kosteuden haihtumista;
 • uurrettu varsi, urien joka virtaa juuret aamukasteessa;
 • pitkät juuret suojattu kuivumiselta.

Kompensoimaan puutetta lehdet, kaktukset ovat paksuja meheviä varret. Useimmat niistä ovat pallomaisia, niin absorboivat valoa suunnilleen saman verran kuin lehdet. Jotkut kaktukset on reunat, jotka edistävät hieman varjostus auringosta.

Mehikasvi, kyllästetty vedellä - on täydellinen saalis aavikon eläimiin. Suojautua niiltä, ​​tavallinen kaktus on piikit. Joillakin lajeilla, mutta on luontainen kansi auringolta.

Ulkonäöltään kaktus mieli jaettu seuraaviin ryhmiin:

Ehdotamme tutustut yleisintä puutarhurit erilaisia ​​kaktuksia kuviin nimiä.

Riippuen kasvupaikan erottaa kaksi suurta ryhmää kaktukset: aavikoiden ja metsiä (trooppiset).

Luonnossa kaktus aavikoiden kasvaa kuuma autiomaa tai puoliaavikon alueilla Amerikassa ja Afrikassa. Niille on ominaista korkea sopeutumista ympäristöön, ovat massiivisia ja pitkänomainen versoja, vahvat piikit.

1

Desert kaktukset voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

 • Echinopsis - paksu varret pallomainen muoto, joka on jaettu tasaisesti piikki;
 • Opuntia - tunnettu siitä, että litistetyn varret, joka ulkonäöltään muistuttaa pannukakut;
 • Astrophytums - ovat uurrettu varret paksu piikit.

Kotona vuosina lokakuu-maaliskuu aavikon kaktus parempi olla vettä yleensä. Ne vaativat jatkuvaa tunkeutuminen auringonvaloa, muuten ne eivät kukkivat. Siksi kasvit pystyvät parhaiten etelässä ikkunassa.

Alla ovat suosituimpia lajeja kaktus valokuvassa ja nimensä Venäjän.

Useimmat kaktukset ovat asukkaiden erityisen kuivilla ja puoli-autiomaahan. Mutta on lajeja, jotka kasvavat trooppisilla kostea alueilla. Luontoon kasvava metsä kaktus - trooppinen alueilla Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Australiassa.

Oleskelevat puissa, ne toimitetaan orgaanisten hajoamista. Kivi kiinni juuret ulokkeita ja kivi sisältöä merkityksetön osa humusta. Lähes kaikki trooppinen kaktukset tunnettu ampelnye muoto ja pitkä, levyn muotoinen, roikkuvat varret. Sijaan tavallinen karkea heillä hienosta eläimen.

Kotona on kylmä talvi metsä kaktukset suositellaan rajoitetusti kastelua. Kuuma kesä he tarvitsevat pakollinen varjostus. On parasta sijoittaa nämä toimet Itä- ja Pohjois-ikkunat.

Noin puolet kaikista lajia kukkivia kaktus kukinnan voi odottaa, kun he saavuttavat 3-4 vuotta. Tulevaisuudessa ne pystyvät vuosittain miellyttää hänen läheisensä kukkia. Useimmat kaktus kukkii keväällä. Mutta pystyt poimia muutamia lajeja, kukkia, jotka koristavat sisustus ympäri vuoden.

Epätavallinen kukat, jotka kukkivat joidenkin lajien kaktukset, esitetään valokuvia nimiä.

Nopeasti kaktus kukkaan, hän tarvitsee luoda mahdollisimman luonnonoloissa. Useimmiten kukkia vain uutta kasvua. Ja hänen ulkonäkö kaktus tarvitsee asianmukaista hoitoa kesällä ja talvella lepoa.

 1. Sen pitäisi olla hyvin varovainen huolehtia kasveja, koska jo vaurioitunut selkärangan voi merkittävästi vähentää mahdollisuutta kukinnan.
 2. Syksyllä määräaika on tarpeen vähentää kastelua, ja lähempänä talven kokonaan estää heitä. Aloita kastelu vasta maaliskuussa, ensimmäinen sadetus vettä kaktuksia.
 3. Talvella kasvit kannattaa pitää viileässä huoneessa hillitty valaistus.
 4. Kynnyksellä silmut ei voida istuttaa ja lannoittaa kaktuksia, muuten se jää todennäköisesti ilman kukinnan.

Kasvava kaktus ruukussa sulje se nopeuttaa kukintaa. Tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa ottaa se kohti aurinkoa eri osapuolet, muuten se menettää mahdollisuuden kukkia.

Tyypit kukkiva kaktus kuvat ja nimet

kaktus mammillaria varren on pallomainen muoto, jossa on sinivihreä sävy, jopa 25 cm. Sen luonteenomainen piirre on ohut valkoinen langat, jotka yhdistävät pitkä piikkejä. Kukat ovat vaaleanpunainen tai violetti väri on sijoitettu päälle kaktus. Usein se Bloom muistuttaa kukkaseppele.

kaktus Opuntia on tasainen versot päällystetty teräviä piikkejä. Siksi hoitaa kasvi, sinun täytyy olla hyvin varovainen. Sen piikit katkaista helposti ja juuttua henkilön iholta. Kesällä appelsiininkukat Opuntia suuret kukat. Ne voivat sitoa hedelmästä, joka Amerikassa kokki erilaisia ​​ruokia. Opuntia kasvaa monenlaisia ​​luonnonolot: trooppisilla ja mäntymetsät, autiomaat ja semi-aavikot, savannia, rannoilla meriin.

peyote kaktus suvun myrkkykaktukset pieni, harmaa-vihreä, piikitön. Luonnossa se kasvaa Meksikossa ja joissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa. Suosikki elinympäristö - herne sora. Alkuun kaktus muistuttaa litistetty poskihampaita ja alempi osa varren on maanalainen. Kukkia kärkeen, valkoinen tai vaaleanpunainen. Hedelmät ovat pitkänomaisia ​​punaisia ​​marjoja tuotetaan koko kesän.

Kasvava Peyote Venäjällä se on kielletty lailla vuodesta 2004, koska hallusinogeenisen ainetta meskaliini, joka sisältyy sellutehtaan varret.

Saguaro Cactus - piste ylpeys monet puutarhurit. Paksu pylväsmäinen varsi ulospistävillä joskus korkeus on 1 m. Pitkä, reunat ovat teräviä piikkejä. Kesällä Saguaro kukinnan alkaa. Jotkut sen lajit ovat kukkia jopa 15 cm. On mielenkiintoista, että kukkivat eri lajikkeita Saguaro eriarvoiseen. Jotkut lajikkeet kukkivat iltapäivällä, kun taas toiset - yöllä.

Cactus Echinopsis kreikaksi tarkoittaa ezhepodobny. Laitos on tunnusomaista vihreä pallomaisia ​​varsi on vahva kylkiluut ja lyhyt piikit. Tulevaisuudessa varren voi olla sylinterimäinen. Suuret suppilo kukkia voi olla halkaisijaltaan 20 cm, ovat valkoisia, punaisia ​​tai vaaleanpunainen väri. Ne alkavat kukkia illalla, ja keskiyöllä niiden herkkä maku on hyvin voimakas. Kukinta alkaa keväällä ja päättyy syksyllä. Kukat pidetään varteen 2-3 päivää.

kaktus pallerokaktukset on käännetty kreikan paljaana verhiötä. Cactus pallomainen muoto, jonka erikoinen apikaalinen kukat pitkä putki ilman karvat ja piikit. Se varret ole klorofylli, joten ne tulevat keltainen, punainen, vaaleanpunainen. Uritettua ovat poikittaisia ​​tubercles. Kaktus suhteellisen aikaisin alkavat kukkia 3-4-vuotiaita.

Meidän pitäisi myös voida sanoa Euphorbia perheen Euphorbiaceae, jota kutsutaan myös kaktus Euphorbia. Se on pensas, joilla on pienet lehdet ja kirkas alkuperäinen silmuja. Jos oikein hoitaa oman kasvi, se voi menestyä samanaikaisesti 25-30 kukinnot. Luonnossa Euphorbia jaettu kaikilla mantereilla. Venäjällä, voidaan nähdä joen varrella, pitkin teitä ja aloilla.

Spurge sisältää myrkyllistä maitomainen mahla. Se voi aiheuttaa palovammoja iholle ja limakalvoille, sekä rikkoo ruoansulatuskanavan toiminto päästessään vatsaan.

Euphorbia vaatimaton ja vankilaolojen, aina on koristeellinen ulkonäkö. Talvella kasvi olisi otettava käyttöön viileässä eikä kasteli estää juurikäävän.

Kaktukset kuvia ja nimiä

Kaktus lajeja kuva nimiä

Kaktukset ovat hyvin yleisiä kaikkialla maailmassa, koska se lisää ihmisten määrä innokkaita kasvaa ja jalostukseen näitä uskomattomia kasveja vuosittain. On hyvin epätavallista lajia, ei piikkinen, eksoottisia, alkuperäinen, tavattoman kaunis kukkivia kaktus lajeja valokuvia nimet eri lajikkeita on esitetty artikkelissa.

Kaktus perhe on hyvin lukuisia ja vaihtelevia, joten se on helppo valita erilaisia ​​tämäntyyppisen kaktus, jotka ovat kukoistaneet ja kehittyneet hyvin kotihoidossa. Valittavana koko loistossaan ja monimuotoisuuden kasvin makuun ei ole vaikeaa.

Elinympäristö kaktukset ja niiden lajikkeita

Paras luonnollinen elinympäristö tällaisia ​​epätavallisia kasvit ovat kuivia aavikko ja osittain autiomaahan Bolivian, Meksiko, Chile, Argentiina, Peru, jossa suurin erilaisia ​​muotoja ja tyyppejä kaktuksia. Ne löytyvät joissakin maissa, Espanjassa, Aasiassa, Afrikassa, Australiassa ja Intiassa. Luonnossa kaktukset kasvavat Krimillä, Välimeren rannikolla.

Ottaa mukautettu ankara ilmasto, he alkoivat levitä suuri autiomaa: ylätasangolla Perussa ja Boliviassa siellä Escobar koko tiheikköjä, Mammillaria, Thelocactus, neobessii. Talvella lämpötila voi pudota nollaan, lumi, kasvit on mukauduttava tällaisissa vaikeissa ilmasto-olosuhteissa.

Brasilia, Uruguay Savannah - sopiva paikka kasvaa päärynä, lajeja Pereskia, Cereus, ilmaston vyöhykkeen ovat ominaisia ​​pitkät kuivat kaudet.

Rikkain eri kaktukset Meksikon, oudoin muotoja kasvaa Andien vuoristossa, monenlaisia ​​kauniita lajeja esiintyy Etelä-Amerikassa, joka pidetään syntymäkoti kaktukset.

Ulkonäöltään kaktukset perinteisesti jaettu:

Luonnon olosuhteet sopivat desert cactus:

 • suuria eroja päivän ja yön lämpötilat, kun päivä on erittäin kuuma, ja yöt ovat melko viileä (eroja jopa 500 ° C);
 • kosteus riittävän alhainen (vain voi laskea 250 mm sadetta vuodeksi);
 • huono humus, mutta runsaasti mineraaleja, hiekka ja sora maaperä, löysä ja hapan.

Desert kaktukset ovat erityisen kestävyys ja kyky mukautua ympäristön olosuhteet, ne ovat varustettuja vahvat varret ja pitkä, vahva piikit. Nämä kaktukset jaetaan kolmeen tyyppiin:

 1. Echinopsis - niillä on paksu pyöreä varret, jotka on järjestetty siisti rivi jäykkä piikit.
 2. Opuntia - litistetyn, lehti-varret muistuttavat lettuja.
 3. Astrophytums - on uurrettu varret ja kehittynyt, vahva piikit.

Kaktukset perheen pereskievyh - vain tavallisten tasainen lehdet, kova piikit sijaitsevat ympyrän puunrungot.

Huolimatta siitä, että suuri osa ihmiskunnasta tapana ajatella kaktukset kasveja kuivilla aavikoilla, on useita kasvilajia tämän perheen löytyy tropiikissa, ikivihreä, jossa keskimääräinen vuotuinen sademäärä on 200-300 mm vuodessa, keskimääräinen lämpötila + 180 ° C

Se on hauskaa! Trooppisten metsien kaktusten piikit ovat poissa, muoto johtuu pääasiassa - litistynyt.

Katso mehikasveja - kasvit, joiden vegetatiivinen elimet on sovitettu keräämiseen ja veden varastointia niiden kudoksissa. He todella voisi olla paremmin suunniteltu olemassa ääriolosuhteissa:

 • niiden varret ovat peitetty meheviä paksu iho, estää kosteuden haihtumista;
 • vahamainen kalvo varret suojelee kallisarvoista kosteutta haihduttamalla;
 • varret sijaan lehdet kasvavat piikkejä;
 • urat uurrettu varret aamukaste luisumassa voimakas paksuuntunut juuret,
 • niitä kertyy suuria määriä useita kuukausia;
 • kaktukset voivat itse pritenyat kuuma aurinko, kasvava multistoried outo muotoja tai peittäminen itse ohuesti vaaleat hiukset;
 • pallomainen muoto monien lajien estää myös haihduttamalla.

Koska cactus ei ole lehtiä, fotosynteesi ottaa varret, erilaisia ​​muoto: lieriömäinen, pallomainen, litistetty, matelijat, roikkuu ja muut. On myös erilainen ja piikkejä - päässä tuskin havaittavissa, erittäin ohut suuri, suora tai kaareva. On hyvin epätavallista perevidnye piikkejä.

Kaktus kukkia löytyvät yllättävän pieni valtavia kokoja, eri värejä (on vain sininen ja musta väri), hyvin mureaa ja kaunis, yksinäinen tai ryhmissä, miellyttävä tuoksu.

Kaktus desert kuva ja nimi

Mehikasveja ovat sopeutuneet paikallisiin olosuhteisiin, joissa niillä kasvaa. Esimerkiksi, harjanteet on uurteinen varret alla niukkavetisten nähdään hyvin selvästi, mutta sateinen aikana tullut lähes huomaamaton, koska turvota kosteudelle varastossa näin kasvi pinta on suojattu halkeilua.

Jotkut kaktukset juuristo voidaan vähentää, toiset kosketa juuret syvälle maahan, juuret joissakin näytteissä muistuttavat retiisi, voi kertyä paljon vettä, ja niiden hieno juuret alapuolella maanpinnan imeä kosteutta kaste ja sumu. Alue pienet juuret voivat kestää jopa 5 m2 ympäri kasveja.

Kaikki nämä laitteet auttavat monien lajien kaktukset kasvavat hyvin, kukka ja varastoida vaikeissa olosuhteissa useita tuhansia vuosia.

Astrophytums - pallomainen, jossa melko harvoja harjanteita täynnä hiuksia, tämä laji on mukava valikoima, samanlainen tähti ja kiinteät, pitkät piikit.

Ariocarpus - alhainen, litistynyt varret, sivuonteloiden pitkänomainen kuoppia ovat täynnä alas, häikäisevän kaunis kukka.

pallerokaktukset - Jotkut lajikkeet tällaista hyvin epätavallista: puutteen vuoksi klorofylli varret, ne ovat vaaleanpunainen, keltainen, punainen väri. On rajat kuoppia välillä kylkiluut.

hopeapylväät - on lieriömäinen pystyssä korkea varret, tiheään peitetty valkoinen tai vaalean keltainen piikit, kukat kukkivat huipulla.

mammillaria - yksi yleisimmistä, pallomainen varret peitetty tubercles, jotka kasvavat piikkejä.

peyotea - kaktus erikoisen vaikutelman, samanlainen kurpitsa on sileä pinta ilman piikkejä.

Se on hauskaa! Mehu peyotea on hallusinogeenien ominaisuudet, on kiellettyä kerätä.

Tsefalotsereusy - epätavallinen, epätyypilliset kaktukset ulkonäkö: valkoinen piikit, ohut ja hyvin pitkä, virtaava muistuttava jäykkä harmaat hiukset. Mutta näyttää voi pettää, kuten piikkejä voi vakavasti vahingoittaa.

Forest cactuskuva ja nimi

Forest (trooppiset) kaktukset vaativat muita ehtoja kuin erämaassa, he tarvitsevat korkea kosteus, ympäristön valon. In vivo se - pensaat, päällyskasveina, kyläläiset puissa tai kivinen rakoja.

Sijaitsee puiden syövät orgaanisen laajennuksia, ja jäillä, juuret kiinni kiviä, ei ole juurikaan saatavilla sisältöä humuksen. Antenni juuret antaa heille kosteutta.

Varret Näiden kaktukset ovat pitkiä, pehmeitä, ohuita, roikkuvat, sen sijaan tavanomaista karkea - kuten harjakset hiuksia.

rhipsalidopsis - alhainen jopa 20 cm pensaiden, varret muodostuvat segmenteistä uurrettua litteän muodon kanssa scalloped reunat. Varsi jumittuu, vanhetessa kasveja odrevesnevaet. Runsaus punaisia ​​tai vaaleanpunaisia ​​kukkia asetetut päissä varret.

korallikaktukset - lukuisia ohut varret Samanlainen tangot silnovetvyaschiesya ilman piikit on pyöristetty, litteä, uurrettu, erilaisia ​​vihreitä sävyjä. Kukat ovat kellomainen, hyvin alkuperäisen ilmeen riippuvasta ruukkuihin.

Epiphyllum - mehevä lehtiä kaltainen varret, reunat sahalaitaiset ja spined. Kukat suuret, suppilomainen, eri kauniita värejä ja miellyttävä tuoksu.

Aporokaktus - uurrettu varret alkuperäiseen kasvit kasvavat jopa kaksi metriä pitkiä, ja joiden halkaisija on 1,5 cm, peitetty piikit muistuttavat harjakset, koska niiden ulkonäkö tunnetaan yleisesti nimellä "rotan hännän". Suurikukkaiset, kirkas, pitkänomainen muoto kukkia. Useiden versot muodostavat koko Bush.

ominaisuudet kaktukset

Kukkakauppias alkuvaiheessa sekoittuminen voi olla vaikeaa ei pidä sekoittaa muiden kaktukset ovat mehikasvit, koska on olemassa lajia ilman neuloja, lehtiä, eivät pidä kaktuksia.

Jotta ei tulla petetyiksi, sinun täytyy tarkastella lähemmin laitoksen löytää areola - pienet pullistumat muodossa tyynyt tulevan ulos niiden karvat tai piikit. Jos palat ohut hiuksia löytyy, niin se ei ole kaktus ja muita kasveja.

Desert kaktukset selkeästi määritelty, kun läsnä on ripojen eri muotoja, jotka sijaitsevat pitkin neularivin ja varret pylväsmäisen tai pallomainen muoto.

Kaktukset sademetsä johtuu pääasiassa roiku, ne ovat lehtien muotoinen, joka koostuu pienistä hammastettuja segmenttejä pehmeät piikit.

Kukkivat kaktukset ikkunalaudalla lemmikki voi olla todella loistava näytelmä, joten ne kukkivat epätavallinen ja kaunis. Nämä kukat ovat sydämiin puutarhurit saavuttanut vahvan aseman, erityisesti ystäville kaktukset lahjuksia, että laitos ei ole oikukas, ei tarvitse kuvitella liikaa huomiota, se on erittäin helppohoitoinen.

Se on hauskaa! Harjoitetaan usein istuttamalla eri lajien kaktus kokonaiskapasiteetti luoda alkuperäinen koostumuksia, koska hoitaa niitä on käytännöllisesti katsoen sama.

Monipuolista lajikkeiden ja lajien kaktus aivan uskomaton, niin kaunis ja viehättävä löytynyt kohteita. Mutta suosituimpia ovat ne, jotka eivät tarvitse luoda erityisiä edellytyksiä, he viihtyvät ikkunalaudalla tai pöydälle lähelle ikkunaa.

Tyypit ja nimet kotimaisia ​​kaktus

mammillaria kodeissa ja asunnoissa, luultavasti useimmiten, näkymä on varsin suosittu, kuuluisa piirre - läsnäolo valkoisia neuloja välillä verkossa, kietoo sylinterin tai pallo. Alkavat kukkia varhaisesta iästä, kukat ovat hyvin kauniita värejä sijaitsevat ympäri yläosaan varren muodossa seppeleet.

pyörökaktukset kukinnan aikana voi muistuttaa mammillaria vain hänen kruunu pohjassa varren, pyöreä varsi kokonaan peitetty pitkä, erilaiset eri suuntiin piikit. Kukkiva kirkas, paljon, mutta tämä kasvi on tarpeen säätää talvilevossa viileässä, aurinkoinen huone, extra kastelua ja ilmanvaihto. Kylkiluut korvattu tubercles kääpiö lajikkeita saavuttaa vain 2,5 cm.

saguaro kotona saavuttaa puolen metrin korkeudelle tapaa piikkejä ja ilman niitä. Sen mielenkiintoinen tunnusmerkki - ei siedä suoraa auringonvaloa. Kukinnan tiettyjen lajikkeiden saguaro päivä, kun taas toiset - yön, kukat ovat valkoisia ja suuria.

Se on hauskaa! Stimuloi kukintaa saguaro sisältöä talvella kylmässä huoneessa, ilman pakollista kukinnan menettelyjä odota.

Notocactus Se on kyky kukkia runsaasti ja määräajoin uudistaa kukinnan. Ylimpänä varren näyttävät pallomaisen suppilomainen, useita rivejä terälehtien herkkä sävyt.

Suuri määrä lajeja ja lajin sisäinen monimuotoisuus antaa meille mahdollisuuden löytää kasveja oman maun mukaan ja mieltymykset.

Tapoja tehdä kaktus kukassa

Viljelijät ovat tehneet pitkään viljelyyn ja jalostukseen kaktukset, keränneet paljon kokemusta ja paljon tapoja saavuttaa aiemmin ja runsaan kukinnan näitä uskomattomia kasveja.

On käynyt ilmi, että kukat eivät halua kääntää kohti aurinkoa eri osapuolille. Kyllä, jos kasvi on jatkuvasti lisää vain yksi tapa valoon, se taipuu sen varsi, mutta se luo mahdollisuuden kukkia.

Kääntäen, korvaamalla eri puolilla kukka aurinko, isännät pakotti kasvi menettää tätä tilaisuutta. On määritettävä: oikea muoto varren tai kauniita kukkia.

Harjaus pöly kaktukset, meidän on toimittava erittäin huolellisesti, jotta se ei vahingoita piikkejä: rikki Thorn voi maksaa kukinnan. Mutta tämä ei tarkoita, että voit antaa kaktukset pripadat pölyä, täytyy vain työ huolellisesti. Irrotettaessa kompakti maaperä on myös Älä vahingoita juuria.

Syksyn aikana, määrä ja määrä waterings vähentää asteittain, ja alkutalvella pysähtyvät lopuksi vain lähestymistavan kanssa jousen (puolivälistä helmikuun lopussa) alkaa ruiskuttamalla kasvien lämpimällä vedellä, jotta herättää heidät talvilevossa. Sama kylminä kuukausina sisältää cactus viileässä paikassa, joilla on kohtalainen valaistus.

Muodostuessa nuput kiellettyjen elinsiirtojen kaktukset ja likaa, he heti luopuivat silmut alkavat kehittyä.

Jopa turvautuivat tätä menetelmää, ei saata kukkiva kasvi luoda silmut - juurruttaa hänen siivu varsi kukinnan lajikkeita. Leikkeitä toisiinsa siten, että niiden pinta välttämättä osu täysin, voit yrittää sitoa ne paksuksi säiettä.

Vartetut kasvit tulisi siirtää osaksi lämmin, tummennetut huone ja kansi lasipurkkeja. Noin kaksi viikkoa myöhemmin tapahtuvan fuusion kudosten.

Suorittaa tämä toimenpide tarvitsee hyvin hiottuja ohut veitsi saada siistiin, kasvi ei ole epämuodostunut.

Lukuisista perhe kaktus jotkut viljelijät houkutella ne lajit, jotka kotona eivät Bloom, mutta ovat erityisen koristeellinen. Joukossa:

 1. Tsefalotsereus seniili jossa on sylinterin muotoinen varsi, useita juuttunut karvat hopea pituus 10-12 cm, kasvi tekee siitä erittäin alkuperäinen.
 2. Echinocactus Gruson, suosituin sisätiloissa puutarhanhoito, joilla on pallomainen muoto ja erittäin hitaasti kasvava, kylkiluut tiheään peitetty keltaisella piikit.
 3. Hopeapylväät kasvavat hitaammin, se alkaa kukkimaan vasta monen vuoden jälkeen, columnar varsi on useita kylkiluita, peitetty lyhyet harjakset, luoden vaikutus hopeapinnoitteella;
 4. Villakaktukset epämääräinen, paitsi hopea harjakset, on pitkä, terävät piikit voivat kasvaa jopa 70 senttimetriä.

Puutteesta huolimatta kukinnan tällaiset tapaukset ovat usein löytyy kotona kokoelmista, kuten näytti erittäin mukava ja voit luoda mielenkiintoisimmista suunnittelun yhdistelmiä.

Piirteet huolta kaktukset kotona

Hoitavat kaktukset kotona ei todellakaan ole rasittaa heitä jopa huolta noviisi tuottajalle. Tärkeintä alusta antamaan kasveille halutun oloja.

Useimmat substraatin tulisi koostua suurista hiukkasista, varmistetaan hyvä kulku ilman ja kosteuden. Läsnäolo maaperässä desert kaktukset typen suuret annokset ovat tuhoisia, niiden määrä on ehdottomasti lasketaan valmistamiseksi seosta, jossa oli:

 • pohjalakana, on poistettu oksat - 2 osaa;
 • turve maa savi - 2 osaa;
 • karkea hiekka tai sora - 2 osaa;
 • pieni rikki tiilet - ½ osa;
 • Puuhiiltä - ½ osa.

Pyynnöstä tilavuus tällaisen koostumuksen lisätään tl superfosfaatin, ja tl murskattua liitua.

Elinsiirron menestyksekkäästi kehitetty, muutamaa päivää ennen kuin hänen laitos ei ole vettä, sitten savi huone helposti irrottaa potin, juuristo ei ole vaurioitunut. Paras aika tällaista menettelyä - maalis-huhtikuussa, määräaika - syyskuun alussa talven kasvi on ehtinyt asettua ja ei tarvitse kastelua.

Potti on hankittava koko tai kaksi suurempi kuin edellinen. Muutoskyky on desinfioitava, muotti täyttö - liikaa.

Alareunassa kukkaruukku valmis laittaa kerros kiviä kuivatus, kaada hieman kostutetulla maa, taimipurkki uutetaan cactus juuret ja kevyesti ripottele maahan alkuun juuren kaulus. Haudattu maahan varsi kun kastelu alkaa mädäntyä. Kastelu voi olla vain kaksi päivää myöhemmin. Tänä aikana, kun kasvi selviytyy, se on suojattava vedolta.

Paikka uusi lemmikki on valittu siten, että se ei liikahda liian usein, kaktukset eivät halua muuttaa tilannetta.

Viljely kaktukset kylvämällä siemeniä

Asia on erittäin hankala, mutta kiehtovaa, niin monet viljelijät yrittävät kasviiyvien mehikasvit.

Tämä on tärkeää! Jos päätät kylvää siemenet kaktus, edellyttää sitoutumista yhteiseen dekontaminaatiotoimenpiteitä: kaikki työkalut ja säiliöt on höyrytetty ja kentällä kalsinoitiin uunissa.

Alareunassa säiliön kylvö- kaadettiin kuivatuskerros valmistettiin sitten kosteassa maaperässä, joka huolellisesti tasaantunut. Oikeus päälle siemenet laajennetaan etäisyys 2-3 cm.

suurikokoisia siemenet vain kevyesti sirotellaan hiekkaa, hienoa lähti juuri pinnalla. Kontti peitetty lasista tai foliolla ja paikka lämpimässä, pimeässä paikassa, jossa ilma pääsee kiertämään kaksi viikkoa.

Kun siemenet luukku, ja siellä on versoja, elokuva siirtyy, ja kontit siirretään valoisa huone, mutta vaalia suoralta auringonvalolta. Maa vain kosteuttaa, kaatamalla se ei ole.

Vasta sen jälkeen, kun siellä on piikkejä, kalvo voidaan poistaa kokonaan. Kasvit ovat saavuttaneet arvo 5 mm, tarvitsevat miekkailu. Ensimmäisen vuoden aikana pieni kaktusiki kasvu syöksy 10 kertaa, se on edellytys tämän menetelmän viljelyä. Se auttaa kasveja muodostamaan sivujuuret, edistää nopeampaa kasvua.

kaktus kosteudensäätimille

Jos succulents saa kosteutta, ne eivät pysty täydentymään varastonsa, jotka tarvitsevat niin paljon. Kosteus avulla kasvit päästä pois ilmakehästä tarvittavat ravintoaineet saapuessa yritykseen ihon läpi, kosteus nopeuttaa metabolisia vaihto prosesseja.

Edullisin tapa lisätä kosteutta kasvin ympärille - ruiskuttaa sitä lämpimällä vedellä puolusti. Do it better aamulla, varmista, että kaktukset eivät ole aurinko paistoi suoraan.

Miten kastella kaktus

Kysymykset kastelukannu olisi tutkittava ennen ostamista uusia kopioita, koska virheellinen kastelukannu yksinkertaisesti pilata kukka. Kukin vaatii erilaisen maaperän kosteutta järjestelmän.

Usein kastelua olisi varmistettava, että yksilöt ovat kuumassa kuivilla alueilla, ja laskun kapasiteetti pieniä kukkia.

Metsälajeista kasvaa kotona, se vie enemmän vettä, sillä ilmasto niiden luonnollisessa elinympäristössä on paljon kostea kuin autiomaassa. Kun sää on sateinen tai sameaa, mistä kastelu on parempi pidättäytyä.

Vettä tulisi ottaa puolustamiseksi, ilman epäpuhtauksia. Cacti kaadettiin kahdella tavalla: jotkut viljelijät kostutetaan maaperän yläpuolelle, muut vesi kaadetaan lokeroon.

Tämä on tärkeää! Talvella nuoret kastellaan kerran kuukaudessa, tarpeeksi kauan yksi kastelua värit talven.

Aamulla, kun aurinko paistaa pehmeästi, kaktukset ovat kovasti sadetus, koska luonnossa ne kostutetaan joka aamu kaste.

Useimmin alttiina kaktus sienitaudit vaarallisin niistä - myöhään vitsaus, pystyy lyhyessä ajassa tuhota kukka. Kärsivät kaktukset gelmintosporozom, Fusarium, ruskea täplä, antraknoosin ja muiden sairauksien aiheuttamia, pohjimmiltaan, sopimattomasta hoidosta tai huonosti suoritettu desinfiointi menettelyjä.

Torjua sairauksia, kasvit käsitellään erityisesti tätä tarkoitusta varten huumeita. Tallentaa suosikki kaktus saaneen tartunnan, sinun tulisi tarkkailla ehkäiseviä toimenpiteitä: kasvi- ja uudelleenistutusoikeuksia ainoastaan ​​puhdistetun maan, rehu vain lannoitteet kaktukset, välttää kastelua kylmällä vedellä, varmista, että ylempi kerros on kuivunut maaperän ennen kastelua.

Nämä kauniit, ei ole täysin vailla omaperäisyyttä laitoksen pidetään kaktus, ne ovat melko meheviä varret, piikkejä ovat mehikasvit. On hyvä valikoima lajeja, kasvaa nopeasti, ja asianmukaisen hoidon helposti saavuttaa korkeus enintään kolme metriä (jos tila sallii). Tavoittaminen suuri koko, hankittava muistuttava muoto kattokruunu.

Sopeutua eri olot, kestävä, aina pysty ylläpitämään koristeellinen ulkonäkö. Kaikkein vaatimaton - Euphorbia Trigona, jolla on kolmion muotoinen varret.

Kuten mehikasveja, spurge liiallisen kosteuden huonompi kuin sen puutteeseen. Talvella euphorbia älä on kasteltava kun kukat viileässä (terassi, talvipuutarha, jne), jotta ei provosoida juurikäävän.

Katso spurge takia maitomaista mehu, joka esiintyy murtumia, on tarpeen näiden kasvien käsiteltävä varoen: niiden mehu on myrkyllinen, aiheuttaen palovammoja ihon. Tässä yhteydessä seikka spurge on parempi olla paikka lastenhuoneisiin.

Kumoaa perinteisen viisauden, että kaktus on piikkejä Astrophytums. In korupiispanhattu areolas on peitetty harmaa-valkoisella pubescence varren ovat valkoiset täplät, tyypillinen tämän lajin. Ei, tätä ominaisuutta täpläpiispanhattu. Ariocarpus piikit on hyvin heikko, mikä on kadonnut iän, uusia niiden tilalle eivät näy.

Niin hämmästyttävää nämä hankala ja pistelee kaktukset monet lajit ja nimet ovat edustettuina kuvan, miten positiivisia tunteita he antavat omistajilleen, niin paljon rakkautta kasvattaa ne. Kaktukset käytössä ja edelleen vahva asema on ikkunalaudat monien puutarhurit.

Video: kokoelman sitkeitä lajeja

Piirteet huolta phalaenopsis orkidea

Miten oikein hoitaa krysanteemi pot

Mitä muuta tarkistaa?

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

© 2018 Tietoja värejä, kaikkea ja kaikkia · Kopiointi materiaalien ilman lupaa on kielletty

10 suosittu kotiin kukkiva kaktus kuvauksen ja valokuvan

Cactus - kasvi, joka on eksoottinen ulkonäkö ja vaatimaton hoito, siksi ne ovat nyt yksi suosituimmista huonekasveja. Tyypit kotimaan kukinnan kaktuksia yhteenlaskettu ilman lehtiä ja esiintyy suuri paksu varsi. Tästä huolimatta monia eri lajeja näistä kasveista on omat piirteensä, jotka erottavat ne muista.

Nimi tämän lajin kaktus otetaan kreikan kielestä ja tarkoittaa "tähti kasvi", sillä jos katsot sitä yllä, tämä kaktus näyttää tähti säteiltä. Tämä laji on ominaista erilaisia ​​alalajeja, jotkut heistä - ilman neuloja, ja joistakin on melko pitkä kihara neuloja; jotkut kasvavat melko nopeasti, kun taas toiset vain tarvitsevat paljon aikaa kasvaa vähintään pari senttiä.

varsi: tukeva, pallo-muotoinen, pitkänomainen.

kukkia: avaa suunsa, on valkoinen tai kellertävä väri. Kukkivat nuorena.

Kukinta-aika: 2-3 päivää kevään ja kesän.

Hoito ja huolto: Se edellyttää hyvää valaistusta, normaalisiirto ja suoraa auringonvaloa, mutta mieluummin hajavalon. Hardy kuumalla säällä, viihtyvät tiloihin, joiden lämpötila on enintään +28 ° C

Levossa paremmin sisällä tällaisia ​​kaktukset +10. +12 ° C. Se ei vaadi lisämanipulaatiot ilmankostutuksessa. Kasvukauden Astrophytums kastelu olisi harvinainen (sen jälkeen, kun maa on täysin kuiva), ja siten, että maaperä on täysin kyllästetty vedellä. On parempi tehdä altakastelulla niin, että vesi laskussa itse kasvi. Syksy-talvi jos ne sisältävät kaktus alhaisissa lämpötiloissa, niitä ei kasteltava.

Nämä epätavalliset kaktukset tuotiin meille Meksikosta ja voimakas sankan vuorenrinteillä ovat onnistuneesti tullut suosittu ruukkukasveja.

varsi: haarautuu useita ohuita varret, joka voi saavuttaa pituus yksi metri. Kylkiluut nämä varret eivät lausutaan, piikkejä - harjakset. Ensimmäinen varret kasvavat, sitten alas.

kukkia: putkimainen, niiden pituus - 10 cm, väri - vaaleanpunainen, vadelma, appelsiini, punainen (riippuen tietyssä muodossa).

Kukinta-aika: voivat kukkia koko kevään. Hoito ja huolto: aporokaktusa paras vaihtoehto - se on kirkas valo ilman suoraa säteet (voi aiheuttaa palovammoja). Erityisen tärkeää hyvä valaistus on lepoaika, koska se riippuu valon välilehden silmut ja runsaan kukinnan tulevaisuudessa.

Keväällä ja kesällä tämä kasvi voi laittaa terassilla, jossa on ulkona, mutta ei ole suoraa auringonvaloa. Niin aikaan optimaalinen lämpötila aporokaktusa - +20. +25 ° C. Talvella paras paikka kasvi on valoisa viileä huone.

Aporokaktusy yleensä sietää kuivuutta, mutta kesällä se on parempi suihkuttaa lämpimällä vedellä. Kastelu lämpiminä kuukausina potin pitäisi olla säännöllisesti, joka estää maaperää kuivua kokonaan. Kastelu pitäisi olla pienempi, ei pidä antaa veden seisoa pannulla.

Talvella kastelu olisi vähemmän, odottaa maaperän kuivua kokonaan.

Tämän lajin cactus voi ylpeillä läsnä valtava määrä lajikkeita ja muunnelmia. Suvun kasvin mammillaria - pienet, voi olla monenlaisia ​​ja värejä. Tämä suku on suurin kaktus perhe.

varsi: pallomainen tai sylinterimäinen. Varren on järjestetty siisti rivi kartiomaisia ​​pehmeä pötsinystyt. Brambles - harjas, pehmeä, ohut.

Hoito ja huolto: Nämä kaktukset ovat kovasti kevyt, mutta millaista riippuu siitä, kuinka paljon karvainen kasvi. Toisin kuin hieskoivu, jotka eivät siedä suoraa auringonvaloa, karvainen kaktukset on saatava useita tarkasti suoraa valoa.

Talvella, kun kasvi löytyy viileässä, kastelu ei ole tarpeen lainkaan.

Tämä kaktus on yksi yleisimmistä tehtaissa ja erittäin suosittu huonekasvi, joka vuosittain houkuttelee yhä useampia puutarhurit.

varsi: Nämä kaktukset kukkivat huone pyöristetty mehevä varret syvennyksen yläosassa, peitetty kierre kylkiluut ja lyhyt jäykkä piikit hopea tai kellertävä väri.

kukkia: päivä ovat pitkänomaisia ​​putkia kiiltävä terälehdet, jotka ovat fuusioituneet ja halkaisija - noin 2,5 cm Värit voivat olla kerma, vaaleanpunainen, magenta tai helakanpunaan ..

Kukinta-aika: noin kaksi päivää huhti-kesäkuussa.

Hoito ja huolto: ei ole pelkoa suoraa auringonvaloa, kun huoneeseen, jossa cactus, hyvin ilmastoidussa viihtyvät lämpötiloissa välillä +5 ° C +25 ° C: seen ja soveltuu hyvin äkillisiä lämpötilan muutoksia. Kastelu pitäisi olla harvinaista, odota maaperä on kuiva hyvin.

Nimi tämän lajin kaktus Latinalaisessa kuulostaa «Cereus», ja tarkoittaa "kynttilän vaha". Nämä kaktukset - maailman pitkäikäisen kasveja. Luonnollisissa olosuhteissa cereus - jättiläinen kasvi, joka voi kasvaa jopa 20 metrin korkeuteen. Kodin kasvaa valita kompaktimpi alalaji Cereus.

varsi: karkea merkittävässä kylkiluut. Riippuen alalaji voi olla sileä tai peitetty teräviä pitkiä neuloja.

kukkia: suuri valkoinen, on järjestetty sivuttain. Jotkut alatyyppejä voi ylpeillä miellyttävä tuoksu vaniljaa.

Suoralle valo ei loukkaantunut laitoksella keväällä tai kesällä, sinun täytyy opettaa hänet cereus lopusta talven. Mitä tulee lämpötila talvella, kun kaktus lepoaika, sillä se on optimaalinen lämpötila +8. +12 ° C.

Milloin tahansa cereus vaatimaton, hiljaa sietää kuumuutta ja äkilliset lämpötilan.

Kastelu on lämmin vesi kesällä - useammin edelleen harventaa kastelu. Et voi pereuvlazhnyat kasvi: se voi sairastua ja lahoa.

«Rhips» - sana, josta kuulostaa puulajista, kreikaksi tarkoittaa "verkko", joka hyvin tarkasti kuvaa ulkonäköä kasvi.

varsi: voi olla erilainen: rivoitettu, pyöreä, litistetty. Pääsääntöisesti varsi ei ole yksi, vaan yksi potin kasvava joukko kihara roikkuvat varret ilman piikkejä, se on tärkein ero tällainen muista.

kukkia: pieni, hellä, kuten kelloja pinkki, valkoinen, keltainen tai kirkkaan punainen.

Kukinta-aika: muutaman päivän keväällä ja kesällä. Hoito ja huolto: Edustajia Tämäntyyppisen kaktus kasvit mieluummin kirkkaita suodatettua valoa ja voi kasvaa varjossa. Kesällä voit laittaa potin kasvi kuistilla tai pihalla, mutta suoran säteet eivät kuulu hänelle.

Tämäntyyppiselle kaktus mukava kevät-kesä lämpötila - 18. +20 ° C, talvella - +12. +16 ° C. Tällaiset kaktukset ole herkkä kosteudelle, mutta kesällä tarpeessa suihkuttamalla lämmintä vettä infuusiona.

Kasvukaudella kasvi on kasteltava säännöllisesti, kuivana ulos pintamaan, syksyllä pitäisi vähentää kastelua, ja talvella kastelu on hyvin harvinaista.

Echinopsis ei poikkea useimpien lajien kukinnan kaktukset, joka sai nimensä, koska niiden ulkonäkö. "Echinos" tarkoittaa kreikan kielessä "siili", ja tämä nimi sopii täydellisesti kaikki jäsenet lajin. varsi: Ensimmäinen on pallomainen muoto, ja sitten vedetään ulos ja on muodoltaan sylinterin. Väri voi olla kirkkaan vihreä ja tumma. Kylkiluut ovat sileät, selvästi ilmaistu. Koko ja tiheys piikit vaihtelee riippuen alalaji.

kukkia: suuri (halkaisija - noin 14 cm) funnelform vaaleanpunainen, valkoinen, keltainen tai oranssi, karvainen sileä putki, jonka pituus voi olla jopa 20 cm.

Kukinta-aika: 1-3 päivää keväällä.

Hoito ja huolto: kuin kirkas valo, yleensä siedä suoraa auringonvaloa. Mukava lämpötila kesällä - välillä +22 ° C: sta +27 ° C: seen, talvella - +6 ° C: sta +12 ° C: ssa Keväällä ja kesällä on kasteltava muutaman päivän kuluttua maaperään kasvien täysin kuiva. Kun lepoaika (talvi) se ei voi koskaan kasteltava tai tehdä niin hyvin harvoin. Ei tarvitse ruiskutus, myös kesällä.

Epiphyllum - kaktuksen Bush kasvumuoto ja Woody pohja.

varsi: lehtiä-muotoinen, meheviä sahalaitaiset.

kukkia: näkyvät muokattu varret - kaktus lehtiä. Suppilomainen, riittävän suuri koko on pitkä putki ja miellyttävä aromi. Väri: valkoinen, kerma, keltainen, vaaleanpunainen, punainen.

Kukinta-aika: kevät, kukka katoaa 5 päivän kuluttua kukkaan.

Koska Epiphyllum - tyyppi cactus kostea metsien, se tarvitsee kastelua useammin kuin ne, cactus, jotka ovat peräisin kuivilla alueilla.

Vettä, se ei ole tarpeen odottaa, kunnes maa potissa on täysin kuiva, on välttämätöntä, että hän oli aina märkä ja kuivaa vain ohut kerros. Aikana, jolloin kaktus kukkii, se voidaan lannoitettu.

Nimi tämän lajin kaktus Kreikan tarkoittaa "eteläisen kaktus", koska se on tässä osassa maailmaa he tulivat. varsi: pallomainen tai kiilamainen, joilla on hyvin määritellyt reunat ja paljon piikkejä.

kukkia: voi olla erikokoisia, lajista riippuen. Väri on yleensä keltainen tai keltainen-violetti.

Kukinta-aika: keväällä tai kesällä, riippuen alalaji, kukka-aukko mahtuu yli 5 päivää.

Hoito ja huolto: Se tarvitsee kirkasta hajavalon. Lämpötila kasvukauden aikana - jopa +26 ° C, talvella - ei alle +10 ° C: ssa Kukkien kastelua olisi runsas maaliskuusta syyskuuhun ja kohtalaisen - lokakuusta maaliskuuhun. Emme voi sallia täydellistä kuivumista maaperään. Samalla se ei ole hyvä, jos se kostutetaan.

Sitä kutsutaan myös Yezhov kaktus.

Korkeudella tämän kasvi voi kasvaa jopa 3 metriä halkaisijaltaan - enintään 1,5 metriä. Echinocactus ovat hyvin suosittuja puutarhurit, vaikka harvoin kukkii (alkavat kukkia vasta 20-vuotiaana). Massa kasvit tämän lajin on 80% vettä.

kukkia: vaaleanpunainen, keltainen tai punainen. On putki, ohut terälehdet ja riittävän korkea resoluutio. Kukinta-aika: kevät-kesä, muutaman päivän.

Hoito ja huolto: saavutettaisiin kukinnan Echinocactus mahdotonta ilman riittävää määrää hajallaan auringonvaloa. On myös tärkeää säilyttää oikea lämpötila olosuhteet kesällä - noin +24 ° C: ssa, kylmä - +12 ° C: ssa

Kastelu kasvien voidaan suorittaa samalla dynamiikkaa, sekä muita kaktus etelän maissa, Echinocactus kesällä voidaan ruiskuttaa.

Kaktukset erilaisten saamassa yhä enemmän suosiota keskuudessa ja kokeneiden joukossa puutarhurit. Ne ovat vaatimattomia hoitoon ja tulevat kaikki muodot ja värit, joten jokainen voi valita "ihanne" Cactus.

Haluan kasvaa neilikka. Ostaa siemeniä tämän kukan voi olla hyvä säilyttää, tässä :.

Miksi Viljanrouhimet Niva ei ole luettelossa? He paras!

paljon biologisten ja geologisten virheitä: esimerkiksi kirjoitti, että savi on tyypillisesti happamaksi, kuitenkin.

Erinomainen artikkeli, paljon hyviä vinkkejä! Olen nyt Thaimaassa ja mursi hänen päänsä, jos se on järkevää.

Hei! Nimeni on Andrew. Haluan oppia miten kasvaa melonien myynnissä hehtaarilta normeja. .

 • © 2018 Agronomu.com
 • luottamuksellisuus

Minkä tahansa materiaalien Näillä sivuilla on sallittua viitaten agronomu.com

Toimittajat portaalin voi olla samaa mieltä kirjoittajan omia ei ole vastuussa tekijänoikeuksien alaista materiaalia oikeellisuudesta ja sisällöstä mainonta

1