Kukka rouvan tohveli

Kukka Lady tohvelin valokuvia - kuvaus ja kotihoito

Hänen runollinen nimi tämä epätavallinen orkidea vastaanottaa, koska samankaltaisuuden keskimmäinen kieleke naisen kenkä pudottamalla muodossa. Rouvan tohveli on lueteltu Red Book, mutta tietää tiettyjä sääntöjä hoidon, voivat menestyksekkäästi kasvattaa kasveja kotona. Tämä laji on ominaista se, että sen edustajat ovat helppo juurtua flowerbeds, kaupungin puistoissa, oma puutarha, on ikkunalaudat.

Lady Slipper Orchid - monivuotinen kukka, joka antaa alkuunsa 15 jälkeen siemenen itämisen. Se tavoittaa 40-50 cm, on suuri, jäykkä lehdet muotoinen kielo lehtiä. Jokainen kasvi tuottaa varsi, jotka vaihtelevat yhdestä kahteentoista kukkia. Pölytys tapahtuu mehiläiset, jotka ovat houkutelleet kirkkaita värejä kevyellä vaniljan tuoksu. Pölytyksen jälkeen alkaa nuutuminen kukka. Botanists erottaa 50 kasvilajia Tikankontin (lat.), Jotka eivät ole enää hyvä, mutta myös pilkullinen.

Pakkasnestettä kasvi elää metsäalueita Euroopassa, Krimin, esimerkiksi Etelä-Siperiassa, Kiina, Mongolia, Japani ja Sahalin. Rouvan tohveli kasvaa lehtimetsissä, tasangot, välttäen kosteikot, mieluummin emäksinen maaperän runsaalla humuskerrosta ja suuri ilmankosteus. Kiinasta ja Pohjois-Amerikassa Tossu orkidea klassisia kenkiä on korvannut Henry shansiyskim tyyppi, Chiloschista segawae, joilla ei ole venäläinen nimiä.

Laitos löytyy läheltä tiheä puiden kasvua, jossa paljon sammalta maaperään tarpeeksi vettä, vieressä pieni tuuhea tiheikköjä, rotkot, pohjoisella rinteillä joen lähellä kalkkikiviesiintymiä. Tärkeä tekijä kasvun kukka on läsnäolo lähellä juuret sienirihmastot, joka ruokkii siemenet muutama vuosi aikaisemmin, mutta juurakosta ei versoa.

On useita tarinoita, jotka kertovat alkuperästä runollinen nimi kukka. Legenda rouvan tohveli kertoo, että Venus ja Adonis metsästää, joutuivat myrskyn ja pakeni luolaan. Vettynyt kengät jätetään lähelle tumma jumalatar sisäänkäynti. Talonpoika ohi, piristyi kengät, joka muuttui ripaus kauniita kukkia. Ymmärtämättä, että pakeni luolaan jumalten, mies laittaa kukka maahan ja vasen. Joten kengät jumalatar teräs kukkia, jotka kasvavat metsässä lähtien.

Tunnettu edustaja orkidea perhe on kasvanut, on paitsi sisustuksessa vaan myös käytettäväksi lääketieteessä: se auttaa mielisairaus, epilepsia ja päänsärkyä. Naisen Slipper tällä hetkellä on paksu, vaakasuora juuri joka tuottaa versoja 40 cm korkea, ja erottavat sen muista mahdollisista väri värit. Alempi lohko (huuli) tai keltaista-vihreää, ja sen punaruskea terälehtiä. Laitos on myös nimeltään "kukka kenkä", "Lady saappaat." kasvit kukkivat toukokuun puolivälistä elokuuhun.

Lady Slipper macranthon

Tämäntyyppinen kasvin saanut nimensä valtava alemman koru. Lady Tossu macranthon näyttää erilaiselta kuin Tikankontin: terälehdet eivät pitkänomainen ja soikea levyinä, teroitettu pisteeseen. Värit on laaja: violetti, vaaleanpunainen, pilkkuja, ja ilman niitä, violetti ja lila. Huuli usein peitetty täplät, pisteistä.

Kukkalajit Paphiopedilum bellatulum on kaikkein pakkasenkestävä kaikki, joten se on onnistuneesti kasvaa pohjoisilla alueilla maan. Piirre on täplikäs rouvan tohveli on sen unpretentiousness maaperään. Orkidea voi kasvaa yhtä hyvin kuin köyhä maaperä ja hedelmällinen. Lady Slipper alhainen - 10-30 cm, valkoiset kukat violetilla pilkkuja. Alempi terälehti muistuttaa kenkä korkealla alustalla. Kasvien esiin juurakot vuosittain, etäisyydellä 5-10 cm: n päässä toisistaan, joka on käyttökelpoinen oksastamalla kukka kukkapenkki.

1

Huolehtiminen rouvan tohveli kotona

Edustajat tämän lajin ovat sopeutuneet kulttuurin viljelyn vuoteissa ja ruukuissa. Jos noudatat perussäännöt hoidon naisen tohveli, kotona voit kasvattaa kasvi, joka sisustaa ikkunalaudalle ja sisäkenttä. Miten kasvaa kukka Tossu avoimissa maahan puutarhassa alueen pohjoispuolella talon?

 • Sijaintipaikan valintaan tehdään perusteella tavallista kasvupaikkaluokitus - varjossa ilman auringonvaloa ja luonnoksia. Yhteyttämiseen se ei vaadi suoraa auringonvaloa.
 • Maaperän valmistus - valmistus substraatin sammal, hiili, liitu, jauhettu kuori ja saksanpähkinä kuoret.
 • Lannoitusta kasvit tuottavat kahdesti kaudessa, alustan piikki kerran ennen kauden alkua.
 • Kohtalainen kastelu vaaditaan vähintään kaksi kertaa viikossa.
 • Talvella juurakoita peitetään vaahto tai pudonneet lehdet.
 • Lisääntyminen tapahtuu kasvullisesti juurista, joka antoi versoja.
 • Suihkuta tuholainen ei ole tarpeen, kasvi suojautumisessa myrkyllinen mehu, joka on turvallinen ihmisille.

Rouvan tohveli voidaan kasvattaa ruukuissa. Perusperiaatteet hoidon ruukkukasvin on sama kuin kukkapenkkiin, mutta ne lisätään muutamia:

Yksityiskohtainen kuvaus Venus kengän

Rouvan Tossu - nimi suvun orkidea perhe. Johtuen epätavallisen muodon alkuunsa on tunnustettu kaunein kukinnan luonnonvaraiset kasvit. Kukkien väri vaihtelee: kerman ja vaalean keltainen sävyjä ruskea ja violetti. Myös erilaisia ​​muodoltaan ja kooltaan alkuunsa. Joissakin hän näyttää syöttäjä tai möhömahaisena tynnyri.

Sisälly luetteloon suojattujen kasvi Red Book kaikissa maissa, joissa se kasvaa. Katoaminen johtuu siitä, että koska sen epätavallisen kaunis, se on usein tullut kohde huomiota kukkakaupat joka metsästää varten koristeluun kukkia kimppuja.

Monet viljelijät haluavat muuttaa tämä epätavallinen kukka omassa puutarhassa. He kaivoivat kasvit ja istutti heidän vuodepaikkaa. Mutta he juurtua vain, jos ne on luotu olosuhteet muistuttavat luonnollista elinsiirron ulos metsään.

Jos yksi tehdas vuosittain nyppiä kukkia, se kuolee. Tämä voidaan selittää sillä, että maanalainen alkuunsa, kuten lamppu, syötetään kustannuksella lehtiä. Jos nyppiä kukka aivan juuresta, sitten syödä munuaisissa tulee mitään. ravinteiden rahastoa ei saa tarpeeksi viettää talven ja antaa uusia versoja.

Biologiset ominaisuudet kasvien

Lady Tossu - kasvin 1-2 kukkia, elliptinen lehtiä ja vaakasuora juurakko. Epätavallinen ja alkuperäinen nimi on on velvollisuus muodostaa alkuunsa.

Yksi terälehtiä - huuli, muodoltaan samanlainen pieni kenkä, ja kehystää muassa perianth terälehtiä, ikään kuin kietoutuvat nauhoja. Mutta tämä kukka on tarpeen paitsi hämmästyttämästä.

Pölytys tapahtuu, Kukinta kestää koko kuukauden. Kirkkaat värit terälehtien, mukava herkkä maku ja muoto alkuunsa - laite tarvitaan houkutella hyönteisiä.

Rakenne kukka sen ominaisuuksia Se edustaa Trap. Insect tarttuu tuoksu, istuu sileä reuna alkuunsa ja liukuu sisälle. Se alkaa kiire löytää ratkaisu ja jätä siitepölyä muista kukkia tahmea leimautumista, mutta myös kerää oman kasa siitepölyä putoamisen ponnet ja heteet.

Tämän menettelyn jälkeen, hyönteinen vielä löytää tiensä vapauteen, ja sitten lentää seuraavaan kukka myöhempää pölytyksen.

Johtuen kirkkaat värit erottuvat muita kukkia metsän kasvillisuus. Tämä voi houkutella huomiota kasvinsyöjiä. Kuitenkin, ja täällä luonto on huolehtinut säilyttämään orkidealajia. lehdet kertynyt katkera myrkkyä joka hylkii lintuja ja hirviä.

Lady Slipper muodossa symbioosissa sieniä. Taimi ei heti varret, ja kehittää maan alta 2-3 vuotta. Tänä aikana hän syö mineraaleja aikana muodostunut kutemaan elämää.

Syksyllä maanpäälliset osa kuolee, mutta juurakoita on lepotilassa kevääseen. Kun maa lämpenee, ulos maasta on uusia versoja.

In vivo rouvan tohveli lajeja Euroopassa, Aasiassa, Pohjois- ja Latinalaisessa Amerikassa, Venäjällä - Euroopan puoleisessa osassa, Siperian ja Kaukoidän alueilla. Niiden levinneisyysalueella ulottuu vyöhykkeen-tundralta trooppiseen leveysasteilla. Kasvit ovat sopeutuneet ympäristön olosuhteet ja ne kestävät alhaisissa lämpötiloissa.

Lady Slipper usein lehtimetsätAspen, pyökki, koivu, tammi. Harvoin kasvaa havupuu taigan. Suotuisa edustajat orkideat ovat hyvin kostutetun ja humuspitoinen ja kalsium-emäksinen tai neutraali maaperä.

Lajipopulaatioiden herkkiä ympäristön muutoksille. Heidän määränsä riippuu seuraavista tekijöistä:

 • muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin;
 • kosteus muutosta;
 • värähtely valo;
 • muuttua hyönteisten määrä, pölyttävien kasvien
 • ihmisen aiheuttamat muutokset.

Lomakkeet Luonnossa: Tiedot ja näyttää

Kaunein orkideoita suvun Lady Tossu kuuluu kolmenlaisia:

 • naisen tohveli läsnä;
 • täplikäs rouvan tohveli;
 • rouvan tohveli macranthon.

Katsotaanpa, miten ne näyttävät on lyhyt kuvaus.

Tämä kasvi kasvaa Venäjän alueella ja on tavallisesti kutsutaan "käki tohveli." Jäsenet lajeja pidetään kaunein pohjoisen orkideoita 20-25 cm pitkä.

Tämä rouvan tohveli

Juuressa varren sijaitsee ruskehtavaa emättimen lehtiä. 3-4 sijaitsevat varren nukattu arkin elliptinen pohja, jossa on vaaleana väri, ja top - vaaleanvihreä.

Laji on sopeutunut ehdot pohjoisilla leveysasteilla kanssa pakkas talvet ja vähäluminen.

Ulkonäöltään, kukinta rouvan tohveli muistuttavat lyhdyt. Ne loistaa kirkkaasti ruohosta auringonvalossa. Kukat ovat suuria, jopa 60-80 millimetriä. Perianth on punertavan ruskea väri, huuli - vaalean keltainen, punaisia ​​täpliä.

On kuitenkin tieto, että on olemassa yksilöitä kukkia valkoinen, keltainen, sitruuna, vaaleankeltaista. On ollut tapauksia, kun sama laitos vuosittain muuttunut väri terälehdet.

Tällä lajilla on muitakin nimiä - Lady Slipper tippua tai rouvan tohveli pilkullinen. Se kasvaa pohjoisella mantereilla. Se on kaikkein talvi-hardy sellainen Orkideat. Se löytyy sekametsiä, tiheiköt, metsän glades ja aholla.

Se pääsee korkeus 30 cm. On uponnut rauhasille varsi sijaitsee suuri ovoidin 2-elliptinen lehtiä alkuunsa ja yksi kooltaan 3 cm Kukinta-aika -. Kesäkuussa.

kukka väritys heterogeeninen: laakerinlehdet ja puoli valkoinen violetti-vaaleanpunainen laikkuja, ylhäältä perianth - täpliä lila-vaaleanpunaiset kukat valkoisella pohjalla, pohja - ja vihertävä sävy.

Vaikka runsaan kukinnan laji tunnettu siitä, että heikko hedelmiä.

Tämä yrtti on korkeus 25-50 cm, Se kasvaa avoimissa metsissä tai pensaiden kesken, glades ja aholla. Ominaista suuret, jopa 10 cm halkaisijaltaan, värjäytyminen kukkia valkoinen tai vaaleanpunaisesta tummanpunainen.

Lady Slipper grandiflora

Makea tuoksu kukkien, kuten haju vaniljaa. Lehdet ovat suuria, amplexicaul elliptinen.

Yksi kasvi muodostaa kukka 1-2. Se koostuu suuresta turvonnut huuli, muistuttaa kenkä. Kenkä on kapea aukko, jossa on kaarevat reunat sisäänpäin.

kukinnan - kesäkuusta heinäkuun puoliväliin. Elinikä yksittäisessä laitoksessa jopa 20 vuotta.

Merkit ja legendoja rouvan tohveli

Nimi tämän epätavallinen kasvi liittyy legenda. Se kertoo, kuinka jumalatar Venuksen joutui piiloutumaan metsät soiden vihollistensa jossa hän pudotti kenkä. Tossu kultainen väri Crimson silkkinauhoja kaatui maahan ja tulla kaunis kukka. Miksi hänet ja päätti kutsua sitä niin.

Huolimatta siitä, että lehdet kasvin sisältää myrkkyä, yrtti käytetään lääkkeenä. Infuusioon ja decoctions käytetään hermoston ja mielenterveyshäiriöt rauhoittavana, niiden lievittää migreenin ja kuumetta.

Kukka, jota pidetään ihme luonnon, nyt voit ostaa kukkakauppa kuin valamisen kulttuuria. Istuttaa tyytyväinen hänen kukkivat ikkunalaudalla, on tutkittava kasvuedellytyksiä sen "villi" kollegansa.

Huolellista hoitoa, säännöllistä kastelua ja optimaalisen mikroilmaston varmistaa säännöllisen kukinnan ja terveen näköisiä yksi kauneimmista ja epätavallinen kasveja planeetalla.

Rouvan Slipper: kuvaus, neuvoja kasvaa

Kun kaunis jumalatar Venuksen harhaili pohjoisen metsissä. Väsynyt pitkän ajomatkan jälkeen ja päätti antaa niiden jalat lepoa, hän riisui kengät, ja unohti heidät. Ja he ovat muuttuneet hieno kukka, nimeltään "rouvan tohveli". Kuvaus alkuperän tämä kasvi, voitti rakkaus monet puutarhurit, kuin kaunis satu.

Todellakin, muoto verhiötä ulkoisesti samankaltainen kuin kenkiä, ja viereisen terälehdet muistuttavat sametti nauhat. Venäjällä tämä kasvi on toinen nimi bogoroditsiny saappaat, kengät käki; Euroopassa kutsutaan naisten kenkiä ja Amerikassa - mokkasiinit. Jos naisen tohveli kasvaa? Mitkä ovat legendoja liittyy se?

Antiikin mytologia kertoo, että kun metsästyksen jumalatar Venuksen ja Adonis yhtäkkiä kiinni ukonilma. Pari pakeni luolaan, ja niiden märkiä kenkiä vasemmalle suulla Venus. Ohi satunnainen vieras ei huomannut jumalatar ja hänen rakastajansa, mutta moottorisaha maahan kultainen kengät. Heti kun hän kumartui hakemaan heidät, jälkimmäinen muunnetaan kauniita kukkia. Ihmiset ymmärsivät, että luola levätä jumalia ja kävelemään. Sittemmin metsissä kasvava kukka ylimääräinen kauneus - rouvan tohveli.

Se on nurmikasvien monivuotinen kasvi orkidea perhe, on enemmän kuin viisikymmentä lajia. Väri lehtien vihreä, tummanvihreä tai harmahtava marmoria sen pituus on noin 30 senttimetriä. Kukin lehti ruusuke tuottaa 40-cm korkeus piikki, joka on yksi- tai monikukkaisten. Kukat ovat pölyttävät mehiläiset, ja ovat hyvin erilaisia ​​väri: keltainen, valkoinen, violetti, ruskea tai vihreä ja viihtyisä vaniljan tuoksu lisää tällaisia ​​alkuperäisen ulkoasun. Usein on raidallinen ja pilkullinen yksilöitä. Varsi usein karvainen, voi olla hyvin lyhyt (silloin vain pari lähtee näyttää pintaan) tai melko korkea, suuri vaihtoehtoisen lehdet ja kukat 6-12, joka on monimutkainen rakenne kuin ansa. Getting sisällä, pölyttäjähyönteisiin houkutelleet kirkas kukka väri, voi päästä ulos pieniä reikiä takaseinässä pussin, välttämättä näin pölyttää kasvin. Lannoitettu rouvan tohveli todellinen alkaa heiketä hitaasti. Loppukesällä kypsyminen tapahtuu lukuisia siemeniä, hieno pöly. Suurin osa siemenistä on hajallaan ilmassa, saavuttamatta maanpintaan. Loukkuun maaperän itää edellyttäen, että se niukka symbioottinen sieniä, jotka tunkeutuvat kudoksen alkion ja myötävaikuttavat muodostumista bakteereita ja edelleen kehittämistä kasvi.

Viisitoista vuotta rouvan tohveli on tarpeen miellyttää maailman ympäri kukinnan. Suojana todennäköisyyttä syömistä jotkut kasvissyöjä kukka käyttää syövyttäviä ja myrkyllisiä mehua. Miehen se ei ole vaarallista, vaan päinvastoin - on yleistä kansanlääkinnässä.

Luonnossa kasvinviljelyä ryhmät rouvan tohveli, mieluummin huonosti valaistu paikkoja sijaitsee keskuudessa sammal ja varjossa puita. Myös kukka mukava kallioilla jokien ja rotkoja, havu- ja sekametsät hyvin kasteltu, ilmakalkin mailla. Jos naisen tohveli kasvaa? Venäjällä luonnollisessa ympäristössä rouvan tohveli on harvinaista. Hänen jakelu sai Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Mongolia, Japani, Kiina (ylängöillä).

Piirteet kulttuurinen viljely

Lady Tossu hetkellä ovat pitkään mukautettu kulttuurin viljelyn ja edellyttää asianmukaista hoitoa, niin lähellä kuin mahdollista luonnonoloissa. Puute luonnoksia ja suora auringonvalo - pakollinen sääntö sen laadullista kasvua. Istuin on toivottavaa valita varjossa, koska maaperä on optimaalinen substraatti monimutkainen koostumus (rahkasammalta, kuori, hieno, hiili, maa pähkinänkuorien, liitu tai dolomiittia jauhoja).

Ja sisätiloissa viljely tulisi valita laaja kapasiteetti, koska horisontaalinen juuristo, joka on tunnettu siitä, naisen tohveli. Kuvaus istutus prosessi samanlainen kuin muut kasvit; on ruukun olisi sijoitettu yli karkea alustan, ja lampaita ja kosteus kapasiteetti - lähemmäksi pintaa.

Kastelu kasvi on suositeltavaa säännöllisesti ja runsaasti, saattaa vaikuttaa vakiokosteudessa alustan. Kesällä usein kostuttaa maaperän talvella, lepoaika, ainakin. Vettä suositellaan huoneenlämpötilassa ja kastelu sen ei pitäisi päästä varren alaosasta, jotta vältetään niiden hajoaminen. Kuumalla säällä, kasvi on usein ruiskuttaa tai keinotekoisesti lisätä kosteutta ympärille. Pukeutuminen rouvan tohveli on välttämätöntä tuottaa ratkaisun monimutkaisia ​​mineraalilannoitteiden heikko keskittyminen osaltaan alle kastelu (noin 1 2-3 viikon välein), talvella - kerran kuukaudessa.

Lisääntyminen naisen kenkä on tehty kasvullisesti jakamalla juurakoita. Paras aika on loppukesästä toimintaa varten - keskellä syksyllä. Osa juurakot useita tytäryhtiö munuaisten tarvitaan laskeutua substraatin matala syvyys, ja sitten sirotellaan ohut maakerros. Tässä tilassa istutettu orkideat talvehtia, ja keväällä muodossa uusia versoja. Talvella purkaminen paikka rouvan tohveli suositellaan piilottaa vaahtoa tai kuivia lehtiä. Istuttamisen rouvan tohveli tehdään 3 vuoden välein. Tuottavat sitä olla hyvin varovainen, elimoiden vaurioita juuria, muuten se voi johtaa kuolemaan kasvi.

Rouvan tohveli, joiden julkistaminen on mielenkiintoinen monille kukkakaupat, vastustuskykyisiä tautia, mutta voi joskus vaikuttaa kehrääjäpunkit ja jauhoinen mato.

Naisen Slipper: partaalla sukupuuttoon

Ihmisen taloudellinen toiminta on huono luonto, mukaan lukien kärsivät siitä, ja rouvan tohveli. Red Book sisältää kyseistä laitosta kykenee syystä altistuminen ulkoiset tekijät häviävät lopullisesti pois maanpinnan. Metsäkato, maaperän kunnostus, purku lannoitteiden pellolta - tekijät, jotka vaikuttavat täydellisen häviämisen tätä hienoa luomista luontoa. Jos tähän lisätään vielä suuri halu lähteä kukkien muistoksi, kopioida sen ja ottaa sen kotiin, hävittämiseksi metsän orkideoita kiihtyi merkittävästi. Siksi kaikissa Euroopan maissa huolellisesti vartija rouvan tohveli. Red Book - tapa suojata laitosta vapaaehtoista ja tahtomattaan tuhoa.

Luonnossa yleisimmin esiintyvät seuraavat kasvit:

 • Lady Tossu tavallisia. Tunnettu siitä, että noin 50 cm korkea, vaakasuora rhizome, suuret lehdet elliptinen muoto, kukka alkuperäisessä muodossa kirkkaan keltainen ja ruskehtava tuflevidnoy huuli suojuslehdistä. Kukinta tapahtuu heinäkuussa.
 • Täplikäs rouvan tohveli. Ominaista alkuperäinen kukka valkoinen tai punertava väri on tumma lila täplät.
 • Lady Tossu macranthon. Laajalti käytetty jalostukseen hybridit, on suuri, jopa 10 cm halkaisijaltaan, kirkkaan vaaleanpunaiset kukat. Kukinta tapahtuu toukokuussa.

Rouvan tohveli käytetään laajalti koristeluun puutarha tontteja. Hän näyttää hyvältä monotsvetnikah, koristeluun varjoisia paikkoja, joissa suurin osa tehtaan tuntuu epämukavalta. Jotkut orkidealajia voi olla kohokohta Rock Gardens.

1