kukka hydrangea

Hortensia makuuhuone: kotihoitoa, lajitella ja valokuvia

Monissa kodeissa ja kotipuutarhoissa voidaan nähdä pieniä pensaita, rehevä hatut kukintoja jotka vangitsevat ja lumoaa harvinainen pastellivärit. Tämä ainutlaatuinen kasvi nimeltään Hortensia. Huonekasvi hydrangea asettui eurooppalaisissa kodeissa 18-luvulla. Sittemmin kasvattajat ovat tuoneet lukuisia laji sekä lajikkeet, jotka eivät lakkaa hämmästyttämästä kauneudellaan.

Tämä kasvi on suosikki monet kotona Se vaatii erityistä huomiota ja tietyt kasvun edellytykset. Siksi, ennen kuin laskeutua kotona niin ylivoimaisia ​​kauneutta, sinun täytyy tietää - miten hoitaa Hortensia oikein.

Koristeelliset piirteet hortensiat

Hydrangea viittaa kukinnan monivuotinen pensas. Kasvava kukka kompaktissa monisäiekaapeli pensas kaunis, suuri, syvä vihreät lehdet.

Laitoksessa voi olla kahdenlaisia ​​kukkia - pienten ja suurten hedelmien tuloksettomiksi. Globular kukinto hortensiat kuten suuret caps. kukan väri voi olla vaaleanpunainen, lila, kerma, pehmeä valkoinen ja vaaleanvihreä. Se riippuu väri maaperän vety indeksi. Emäksinen maaperä antaa kukinnot vaaleanpunainen ja violetti värisävy, hapan - sininen, ja neutraali - valkoinen. Ja koriste kukinnot antaa varjossa verholehdet kukkia, kun taas kukat itse ovat värittömiä.

Kotona, asianmukaista hoitoa, kasvi voi kasvaa jopa metrin. Yhdellä Bushin viherkasvien voi olla 1-7 näyttäviä kukintoja, jotka on sijoitettu yläpuolelle päällyslevyn versoja. Kukkivat hortensiat ilmapallo halkaisija voi olla jopa 30 senttimetriä. Pienempi kukinnot kasvi, joten ne ovat suurempia.

Pussitettu Hydrangeas verrattuna puutarha, kompaktimpi, mutta korkeampi intensiteetti niiden värit.

Suosituin lajikkeiden Hortensia huone

Kotona kattilassa kasvanut vain macrophylla hortensiat, on tällä hetkellä yli 100 lajiketta.

 • Ramars Mars - Bush on kompakti ja kukinnot, jonka halkaisija on noin 20 cm;
 • "Early Blue" - korkea kasvi kanssa kirkkaan sininen kukinnot.

Lajikkeiden punainen silmut:

 • "Prima" - srednetsvetuschy erilaisia ​​pieniä kukkia, kukinto 15-18 cm halkaisijaltaan ja varren korkeus 20-25 cm;
 • "Red tunne" - kasvi eroaa viininpunainen-punainen kukinto, jonka jälkeen sovellus maaperään alumiinisulfaatin tai rautasuoloja ovat Kastanjanruskean violetti.
 • "Eurooppa" - korkea (40-50 cm), runsas kukinta Bush kukinto, jonka halkaisija on 25 cm ja suurempia kukkia, joiden halkaisija on 6 cm;
 • "Hamburg" - kasvi, joka on 35-40 cm korkea, runsas kukinnan suuret kukat, joiden halkaisija on 4-5 cm;
 • "Goliath" - erilaisia ​​bush korkeus 60-70 cm, verholehdet syvä leikkauksia reunat, tumma pinkki silmut suuret ja myöhäinen kukinta.

Lajikkeiden kerman ja valkoisen kukinnot:

 • Souer Tharese - aikaisin kukkivat kasvi alimitoitettu Bush korkeus ja 40 cm halkaisijaltaan kukinnot 15-17 cm ja kukat oikeassa muodossa;
 • M - me E. Mouillere - on melko kapeat lehdet, kukat ja nuppuja 2-6 cm, halkaisija 18-20 cm.

Hydrangea - kotihoito

Helppo kasvattaa Hortensia huoneen kulttuuria ei voida pitää. Laitos on vaativa paitsi olot, mutta myös tarkkaa noudattamista tiettyjen sääntöjen sen hoidosta. Huolimattomuus ja virheiden tämä upea, mutta oikukas kukka ei anna anteeksi.

Vaikein seurata ja tukea suhdannekierron Hydrangeas potin. Tietoja kukka täytyy huolellisesti tarkastella vaiheessa muodostumista silmuja, ja seuraamaan tarkasti edellytyksiä talvehtii.

Hydrangea koskee putoava pensas, lehvistö, joka ei ole tallennettu jopa huoneenlämpötilassa. Kun lepoaika tehtaan kaatopaikkaa lehtensä. Tällä hetkellä se on tarpeen säätää viileässä ja säädä kastelua ja lannoitusta. Se kestää jonkin aikaa talvella, kaksi ja puoli kuukautta. Keväällä kasvi alkaa kasvaa aktiivisesti.

Valaistus hortensiat kotona

kasvi valaistus vaatimukset samat puutarhan ja sisätilojen olosuhteisiin. Hydrangea mieluummin suojattu suoraan säteet valopilkku. On parasta sijoittaa kukkaruukun kaksi tai kolme metriä eteläisen ikkunasta. Suora auringonvalo aiheuttaa menetyksiä koristeelliset lehdet ja vaarantaa kukinnan.

Hortensia valon intensiteetti saisi vaihdella ympäri vuoden. Lasku valo talvella voi olla haitallista vaikutusta kukka. Näin ollen, kasvi on siirrettävä kirkkaampi paikkaan, tai käytetään lisäämään loisteputki tekovalojakson. Kasvi puuttuu valon talvella, heikentää, tulee alttiita tuholaisille ja taudeille, menettää koristelua.

Lisäksi hyvin valaistussa huoneessa pensas haluaa raitista ilmaa. Siksi kannattaa säännöllisesti tuuleta huone luomatta vetoa. Kesällä mukavin hortensiat ruukuissa tuntea parvekkeet ja loggias varjostus, terasseilla ja jäähdytin alueilla puutarhassa.

Lämpötila ja kosteus

Pussitettu Hydrangeas tarvitsevat viileässä olot. Useiden vuosien ajan he ilahduttavat kukinta vain siinä huoneessa, jossa lämpötila ei ylitä + 20 ° C

Talviaikaan kun kasvi on levossa, sillä on myös tarpeen unohtamatta huolehtia. Tällä hetkellä, lämpötila-alue tulisi olla + 4C + 9C. Talvehtimaan tässä huoneessa kulttuuri voi jopa lasitettu parveke tai Loggia. Tällöin versot täytyy leikata kahdella kolmanneksella, piilottaa kasvi kuusen oksat ja paketoida kuitukankaiden materiaali. Älä välitä, jos talven jäädyttää hieman ampuu vielä. Leikkaamisen jälkeen tehtaan toipua nopeasti, alkavat kasvaa lehtien ja Bloom.

Noin lämpötila mukavuutta hortensiat sanoa sen vihreät lehdet. Jos kukka alkaa pudota niitä, se tarkoittaa, että huoneessa on liian lämmintä hänelle.

Myös viileässä, hydrangea vaatii korkea ilmankosteus. tehdä tämän, voit ostaa ilmankostutin, tai asettaa vieressä potin lautanen tai tarjotin märkää sammalta ja kiviä.

Tehdas kuuluu vesi-rakastava kulttuuri, joten se on usein ja runsaasti kastellaan aikana aktiivisesti kasvua, Samalla on noudatettava tiettyjä sääntöjä.

 1. Maaperän ympäri juuret on pidettävä kosteana jatkuvasti, mutta sen ylempi kerros ennen kastelu on hyvin kuivunut. Tällöin juuret ei mätäne, ja kasvi ei sairastu.
 2. Muina kastelunopeutta asteittain. Talvella, sinun tarvitsee vain varmistaa, että maa com ei kuivunut.
 3. Kerran Bush alkaa näkyä uusia lehtiä, kastelu vähitellen uudelleen.
 4. Kastelu kasvi suositelluista erillään vettä huoneenlämpötilassa.

kesällä Hortensia syötetään kemialliset lannoitteet. Kahdesti viikossa, kukka kastellaan liuos, joka valmistetaan 30 g kaliumsulfaattia, 40 g superfosfaatin, 30 g ammoniumnitraattia. Valmistettiin kaikki ainesosat sekoitetaan ja liuotetaan ämpäri vettä.

Koska elokuun puolivälissä lopettavat syömisen. Tällä hetkellä kasvullisen kasvien kasvua alkaa keskeytetään, ja tahdon nuput. Heikko pohjapinta versot ja kasvua on poistettava.

Ominaisuudet elinsiirtoa huone Hortensia

Care hydrangea kotona sisältyvät vuosittain elinsiirtoa. Hedelmällisen maaperän olisi otettava koostuu turvetta, hiekkaa, ja maa arkki (3: 3: 1).

Koska juuristo kasveja on horisontaalinen, potti on suositeltavaa valita laaja ja tilava hänelle. Jotta ei vahingoita juuria ja minimoida stressiä, kukka istutetut tapa Jälleenlaivauspäivämäärä.

On ruukun on tarkoitus asentaa paksu vedenpoistokerroksen, sitten kerros maaperän seos, joka on asennettu valmis kasvi. Juurten ympärille tuoreen alustan täytetään niin, että juuri kaulus maanpinnan kanssa on taso.

Siirron jälkeen, hydrangea olisi hyvin kastellaan ja multaa maapeitteen päälle turvetta. Se ei salli kosteus haihtuu nopeasti.

Menetelmät jalostukseen kotimaan hortensiat

Kotona hydrangea tuotettu kolmella tavalla:

Tämä on helpoin tapa lisääntymiseen, joka vaatii suurta huolellisuutta, ja noudattavat tiettyjä sääntöjä:

 • Bush on jaettu vuosittaisessa elinsiirtoa;
 • Kaikki prosessit on oltava riittävä määrä juuret ja kasvua kohtaan;
 • versot ja juuret delenok lyhentää ensin, ja sitten istua potin ja kastellaan.

pensaat erotettiin ja istutetaan keväällä on vakiintunut syksyllä.

Siemenet makuuhuone Hortensia Se synnyttää kevättalvella. Primer kylvämiseen tulisi koostua humusta, turvetta ja pohjalakana (1: 1: 1). Siemenet kylvetään pinnalle maaperän seos. Maaperässä he eivät tarvitse kytkeä. Kontti kylvön alkuun peitetty foliolla tai lasia.

Joka päivä, sadot on tuuletettu ja kosteuttaa ruiskun. Varmista, että maaperä on aina ollut hieman märkä. Kun ensimmäiset taimet kalvo tai lasi puhdistetaan.

Kun taimet ilmestyvät kaksi oikeaa lehteä, ne pitäisi istuttaa syvään säiliöön samassa koostumuksessa maan. Pakatut kasvit tuli vahva ja istuu ruukuissa, joiden halkaisija pitäisi olla enintään seitsemän senttimetriä.

Kokenut viljelijät lisätyistä hydrangea pistokkaita, koska se luotettavin tapa eteneminen.

Tammikuussa ja helmikuussa pohjapinta versot kasvin pistokkaat leikataan 7-8 cm. Kussakin segmentissä on oltava enintään kolme internodes. Yläosassa varren lehdet lyhentää kolmasosaa tai puoli, ja pohjan kanssa poistettu kokonaan.

Segmenttejä käsitellään juuri stimulaattori, istutettu hiekka-turvealustaan, kastellaan ja peitetään lasipurkkeihin. Näin niiden sisältöä ei anna kuivua maaperän ja ylläpitää optimaalisen kehittämisen pistokkaita kosteutta.

Alus taimia on valon sisältämällä paikassa huoneenlämmössä 18-20S. Kolmen tai neljän viikon pistokkaat juurtua, ja ne voivat olla istuimen yksittäisten ruukuissa.

Alkaen juurtunut tammi-helmikuussa pistokkaat syksyllä pensas kasvaa 3-4 versoja. Jos pistokkaat pidetään maalis-huhtikuussa, tuloksena on Hortensia yhdellä varsi.

Vain huolellinen omistajat, noudattavat kaikkia sääntöjä hoidon ja vaatimuksia lämpötiloissa, valinta maaperän, kastelu ja valaistus, voi katsella ylellisyyttä hydrangea kukka. Mutta tämä huoli on sen arvoista. Se on hyvä kasvi raikas ja trendikäs ulkomuoto kaikissa tilanteissa ja kaikissa sisustus. Sitä voidaan käyttää koristeluun asuin- ja teollisuustilat, konservatorioissa, parvekkeiden, terassien ja kukkapenkkiin.

hortensia

Hortensia (lat. Hydrangea) - kasvi, joka on kirkkaat värit ja kuuluvat luokkaan kaksijakoinen, jotta cornales, hortensiakasvit heimo, suku Hortensia.

Latinankielinen nimi hydrangea hortensiat tarkoittaa "alus vedellä." Japanilaiset ovat nimi tämän ihmeen luonnon - "adzisay" (kukka - lila aurinko).

Hydrangea - kuvaus ja valokuvia. Miten kasvaa hortensiat?

Hortensia lehdet ovat soikeita, iso, terävä kärki ja hieman ulkonevat veining. Hydrangea kukka viljelijät ihastunut liiallinen ja pitkäaikainen kukinta keväästä myöhäiseen syksyyn. Värialueen näissä laitoksissa on monipuolinen: hydrangea on valkoinen ja kermanvärinen, vaaleanpunainen ja syvän violetti, sininen ja punainen väri. Hydrangea kukkia muodostuu kukinto, joka muodoltaan pallo, sateenvarjo tai röyhyjä. Hedelmä hortensiat - 2-5 erilliseen laatikkoon, joka sisältää pieniä siemeniä.

Käsi- ja puulajikkeiden Hortensian ulottumattomissa 1-3 metrin korkeuteen, ne ovat tarpeeksi leveitä ja muodoltaan pyöristettyjä. Liana laji kasvaa jopa 30 metrin korkeuteen, koosta riippuen puun johon kasvi nousee. Myös kukka hydrangea voi olla lehti- tai ikivihreä. Lauhkean vyöhykkeen kasvatetaan pääasiassa putoava lajikkeiden hydrangeas.

On syytä huomata, että väri kukinto voidaan muuttaa vain macrophylla hortensiat. Väri Hydrangeas ei riipu ainoastaan ​​lajien ja lajikkeiden, mutta myös maaperän pH: n ja läsnä siinä alumiinia. Voit vaihtaa väriä hortensiat, sinun täytyy kastella erityistä lannoitetta.

Hydrangea muuttuu siniseksi, koska läsnä alumiinin maaperässä. Parhaat alumiini otto tapahtuu happamassa maaperässä, huono fosforin suoloja. Kaupallisesti saatavilla vesiliukoinen alumiinisulfaattia, joka lisätään suppilon joka kastelu pitää sininen hydrangea. Per 1 neliö. m vaatii noin 500 g alumiinisulfaattia. Ole varovainen - et voi kastella lehdet kasvin.

Sininen hydrangea kasvaa happamassa maaperässä (pH 5,0-5,5). Tee hapan maaperä kastelu apua Bush alkuainerikin tai alumiinifosfaatti. Siten, pH laskee. Tarvittava määrä alkuainerikin tai alumiinifosfaatti on valittava riippuen maaperän ja siitä, missä määrin on tarpeen pH: n alentamiseksi. Tämän jälkeen holkki täytyy ajoittain kastellaan liuoksella, jossa on alumiinisulfaattia (15 g / l) säilyttää maaperän happamuus halutussa tilassa. Yksi ämpäri vettä lisätään 30-40 g natriumsulfaattia. 1 vaaditaan holkin 2-3 kauhat ratkaisu.

Myös pensaan alla, voit lisätä laimennettua omenaviinietikkaa, murskattu ruoho, sahanpuru, männyn kuorta, turvetta - nämä aineet lisäävät happamuutta.

Vähentää maaperän happamuus ja saavuttaa sininen väri Hydrangea käyttää myös lannoite - lannoitetta, fosforipitoisuus on alhainen, typen taso ja keskimääräinen korkea kaliumpitoisuus. Et voi hakea superfosfaatin luujauhoa - ne antavat upea kukinnan, mutta lisäävät happamuutta.

Hydrangea vaaleanpunainen kasvaa neutraalissa ja emäksisessä maaperässä (pH 6,0-6,5). Tällaisissa maaperä ei ime hydrangea käytettävissä alumiinia maaperässä, joten vaaleanpunainen kukka väri. Voit oschelochit maaperä ja vaihtaa väriä vaaleanpunainen hortensiat, sinun täytyy kastella bush vaaleanpunainen kaliumpermanganaattiliuoksella, tai ripottele alla dolomiitti jauhot, liitu, jauhettua kalkkikiveä, sammutettua kalkkia. Happamuus yli 6,5 on haitallinen kasvi, koska se antaa puutos rautaa ja magnesiumia, hortensiat välttämätön kasvulle. Siksi on välttämätöntä säilyttää arvon 6,0 -6,2.

Säilyttää vaaleanpunainen väri hydrangea kasvit tarvitsevat ruokkia lannoitetta, joka sisältää runsaasti fosforia ja typpeä, mutta alhainen kaliumpitoisuus - esim., Ammonium monofosfaatti.

 • Violetti väri tai seoksesta sininen ja vaaleanpunainen pensas.

Maaperän pH välillä 5,5-6,0 antaa lila kukkia tai seoksen vaaleanpunainen ja sininen toisella bush Hortensia. Jos vesi neutraali maa heikko 0,1% liuos rautasulfaattia (1 tl 7 litraa vettä) hydrangea on violetti.

On yhteensä yli 80 erilaista hortensiat peräisin pensaiden ja viiniköynnösten pieniä puita. Niistä tämän ryhmän jäseniä ovat tunnetuimpia ovat:

 • Hortensia puu (lat. HydrangeArborescens) peräisin Pohjois-Amerikassa, se kasvaa korkeus 3 m kukinto pääasiassa pallomaisia ​​valkoinen tai kermanvärinen, jonka halkaisija on 15 cm kukkii kesäkuusta syyskuuhun ..;

 • Hortensia macrophylla (lat. Hydrngea macrophyLLA). Syntyi tämän tyyppi on Kiinassa ja Japanissa. Pensaat kasvaa jopa 4 metriä korkea. Kukinnot ovat levyjä, sekä erilaisia ​​muodon ja värin;

 • Japaninhortensia (lat. Japaninhortensia) kasvaa Kiinassa, Japanissa ja Etelä-Sahalinin, tyypillisesti pensas tai puu jopa 10 m. Crohnin tämän lajin hydrangea paksu ja pyöristetty muotoilu. Kukat ovat suuria, valkoisia kukkia, ja sitten hankkia vaaleanpunainen sävyjä;

 • Oakleaf hydrangea (Latin Nydrangea quercifolia.) - näkemyksiä, jotka tulivat Yhdysvaltain eteläosiin. Oakleaf hydrangea lehtiä muistuttavat tammen kruunu. Kukat kerätään paniculate kukinnot syksyllä hankkia Crimson sävyä;

 • Hortensia Chereshkovaya (scansorial hiipivä, kiipeilijä) (lat. Köynnöshortensia) Se kasvaa Japanissa, Koreassa, Sakhalin. Tämän tyyppinen Hortensian avulla antenni juuret voidaan nostaa korkeuteen 25 m, kuten viiniköynnöksen. Kukinto Lax joka koostuu valkoisia ja vaaleanpunaisia ​​kukkia. Hortensia petiolate koristella seinät talojen ja huvimajat;

 • Hortensia käämi (lat. Hortensia scandensin) - useammin sitä käytetään synonyyminä hortensiat petiolate. Syntyi tämän tyyppi on etelään Japani;

 • Hortensia Serrate (lat. Hydrangea serrata) - tämä on pieni pensas melko tiheä kruunu päästä korkeus on noin 1,5 metriä. Kukat kerätään halkaisijaltaan 15 cm levyjä.

Hydrangea kasvaa Etelä- ja Itä-Aasiassa, Amerikassa ja Venäjällä. Monenlaisia ​​kasvilajit kasvavat Kiinassa ja Japanissa. Venäjällä, lähinnä levinnyt pakkasenkestäviä lajien japaninhortensia ja kuin puu.

Istutus hortensiat keväällä tai syksyllä.

Istutus hortensiat tapahtuu aikaisin keväällä tai syksyllä. Hortensia taimia olisi istutettu hedelmällisen ja irtomaata. Tämä pensas mieluummin varjoisia paikkoja, ei siedä suoraa auringonvaloa. Kun on auringonvalo pensas hortensiat, kasvien kasvu hidastuu välittömästi, ja silmut ovat pieniä ja menettävät väriä.

Hydrangea - kastelua. Enemmän vettä Hortensia?

Kastelu Hortensia pitäisi olla pehmeää vettä. Tämä sopii parhaiten sadevettä. Jos et voi kerätä ja tallentaa sadevettä, kastelu tuottaa vesijohtovettä, aiemmin seistä 4-6 päivää. Lämpötila kasteluveden ei pitäisi olla alle 15 astetta, koska hydrangea on erittäin herkkä juuristo. Kostuttamalla tilavuus kukin laitos on saatava vähintään 16 litraa viikossa ja varmasti joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

Hoito hydrangea syksyn ja talven: karsintaa, lannoitteita, suojaa.

Syksyllä hydrangea olisi vähemmän kastelua, mutta juuri ennen pakkasta olisi runsaasti vettä, ja talvella valmistella. Istuttaa kukki hyvin ensi vuonna, on tarpeen ruokkia syksyllä. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen rikastuttaa maaperää erityistä kivennäisaineita ja vitamiineja. Syksyllä on hyötyä fosfori-kalium lannoitteita (superfosfaatin).

Hoidon kukka syksyn sisältää karsiminen hortensiat. Tämä olisi tehtävä eroon tehtaan kaikkien vaurioituneet oksat. Trim hydrangea on yksinkertainen: prosessi liittyy poistamalla alempi ja keskellä lehdet, jotka voivat vaurioitua sieni-itiöitä. Vanhemmat pensaat tulee leikata tarkemmin, jättäen vain 4-5 tervettä versot: Kaikki muut versot leikataan pois.

Hortensia talvi vaatii jonkin verran huomiota. Macrophylla lajit kuten sahalaitaiset ja ovat lämpöä rakastava, ja suhteellisen lämmin talvi talvi ilman suojaa. Pienet pensaat hortensiat eivät siedä talvella, joten ne täytyy piilottaa oikein käyttämällä sadeveden elokuva. turvakoti hortensiat ajoitus ei ole niin tärkeä, se voidaan tehdä jo ensimmäisen pakkasta.

Hoito hydrangea kevät: karsimisesta, lannoitus.

Keväällä, leikata luuta puun ja Hortensia. Jos näin ei tehdä puun kanssa hydrangea, Bush oksat voivat ojentaa pituus, ja sitten katkaista omalla painollaan, kun ne kasvavat nopeasti. Monet puutarhurit ihmetellä, mikä tulisi sidos keväällä Hortensia. Keväällä, sopivat paremmin hydrangea fysiologisesti happamien lannoitteet (ammoniumsulfaatti, kalium- sulfaatti). Aikuisen Holkkipyörät kaada 2-3 kauhat ravintoliuosta.

Sen lisäksi, että lannoitetta keväällä ylläpitoon tarvitaan, jotta maaperän puhtaana rikkaruohot ja vanhoja lehtiä ja multaa turpeella Bush ja irtoaminen.

Hydrangea pistokkaat toisto suoritetaan joko jakamalla Bush, kun suuri holkki. Ennen jakamalla Bush ympäri ennalta kostutettu maaperä, jotta tunneli haarukat 15 senttimetriä varret, jonka jälkeen varovasti kallistamalla, poistetaan verkkokalvon. Muista pestä juuret maaperästä. Jakaa pensas terävällä veitsellä, erottamalla juuristo. Erotetut osat on istutettu pysyvä paikka, päät leikataan versoja.

Pistokkaat - yleisin tapa Hortensia jalostukseen. Jakaminen - se on osa varren yhden tai useamman nuppuja. Aluksi muutama versot leikataan, laita ne veteen ja siirtyy välittömästi leikkaamisen pistokkaita. Kärki ampua leikataan pois, koska se ei sovellu pistokkaita. Jäljellä oleva vihreä alue paeta jaettiin veitsi niin, että kukin oli vähintään 2 paria lehtiä. Erotetut osat stimulaattorin juuret, jolloin saatiin liuos, vältetään tässä väliaineessa lehtiä. Miten juuret, pistokkaat voidaan istuttaa maahan.

Hydrangea kasvi ja sen eri alalajeja - hyvin ilmeikäs, kaunis ja kirkkaat värit. Ne sopivat tahansa puutarhassa ja mahdolliset kukkapenkkiin. Lisäksi huolta Hortensian ei vaadi paljon vaivaa ja huomiota, joka tekee tästä kukka on erittäin houkutteleva tahansa puutarhuri.

Hortensia voidaan kasvattaa kotonaan. Huonekasvi yleensä muodoltaan - Hydrangea macrophylla, joka kasvaa jopa 1,5 metriä. Hortensia kukkii huoneessa keväästä syksyyn, talvella se on lepotilassa.

Hortense olisi hyvin kasteltava ylimääräistä vettä. On huomattava, että lehdet voivat kellastua, joilta puuttuu happamuutta. Tämän välttämiseksi lisätään 4-6 tippaa sitruunamehua veteen kasteluun. Kukka aurinko on välttämätöntä, mutta se on tarpeen piilottaa suoralta auringonvalolta. Huonekasvi hydrangea tuntuu hyvältä itsestään etäisyydellä 3 metriä ikkunasta.

 • Hortensia kasvi sai nimensä kunniaksi Rooman prinsessa nimeltä Hortense.
 • Lännessä hydrangea nimeltään "ranskalainen", kuten länsimaissa oppinut tehtaan aikaan ensimmäinen ranskalainen kiersi retkikunta.
 • Arkeologiset kaivaukset pohjoisosissa Amerikan osoitti, että hortensiat kasvaa toiset 40 tuhatta vuotta sitten.

squash

Kirjoittaja: admin · Julkaistu 20.09.2017 · Viimeksi muokattu 09.21.2017

Kirjoittaja: admin · Julkaistu 05.11.2017 · Viimeksi muokattu 12.05.2017

Kirjoittaja: admin · Julkaistu 12.23.2016 · Viimeksi muokattu 05.18.2017

Sinun artikkeli hortensiat vain miellyttää sielu, mitä kauneus

Käytettäessä kantoja ne on erotettu luovuttajakasville vuodessa ja sijoitettu jousi päällä. Rokotukset on kylmää kestäviä lajeja käyttää jalostukseen lämpöä rakastava lajikkeita.

Kiitos kattava ratkaisu meidän voprosy.Ochen mielenkiintoinen.

Vain huolellinen omistajat, noudattavat kaikkia sääntöjä hoidon ja vaatimuksia lämpötiloissa, valinta maaperän, kastelu ja valaistus, voi katsella ylellisyyttä hydrangea kukka.

Hortensia - on monivuotinen pensas kotoisin pidetään Kaakkois-Aasiassa ja Amerikassa. Monet luonnonvaraiset kukkien kasvaa Kiinassa ja Japanissa. Japani kutsuvat sitä "adzisay" (lila aurinko). Jotkut lajit kasvavat Kaukoidässä. Nimi tämän kasvin on saanut Rooman valtakunnan prinssin sisar Charles Henry. Toinen kukka nimeltään "gidrangeya" (vesitilavuus).

Kuvaus, tyypit ja valokuva Hortensia kasveja

Hydrangea - kulttuurin suuret lehdet, jotka teroitettu reunat. Tämä pienikokoinen holkki, jolla sferovidnuyu muoto. Lehdet rikas vihreä väri. kahdenlaisia ​​kukkia - pienet, joka kantaa hedelmää, ja iso steriili. Ne kerätään kukinnot, jotka muistuttavat palloja. Kukat tulevat eri väriä: violetti, kerma, sininen, Lumikki, vaaleanvihreä. Sillä kasvattamisen sisätiloissa valittujen lajikkeiden Hortensian ovat pienempiä kuin viljelyyn puutarhassa. Yhteensä on noin 80 lajia hortensiakasvit. Harkitse tunnetuin.

Macrophylla (Hydrangea macrophylla)

Se ilmestyi Etelä Japanissa. Bush saavuttaa korkeus 2 metriä. Lehdet suuret, soikeat, tummanvihreä. Kukinnot tulevat eri muotoja ja värejä (paljon riippuu maaperän). Yhteinen sinertävän kukkia ja vaaleanpunainen silmuja. Hortensia macrophylla alkaa muodossa kukinto on muodoltaan sateenvarjo tai pallonpuoliskolla. Kukinta tapahtuu heinäkuussa ja elokuussa. Lauhkeilla ilmasto-olot maamme juurtua vain muutamia kylmää kestäviä lajikkeita. Viljelyyn huoneolosuhteet viljellään enemmän alamittaiset luokalla.

Paniculata (japaninhortensia)

Hän asuu itäosissa Kiinassa, Japanissa ja Sahalin. Luonnossa tällaista voi kasvaa jopa 0,5 metriä. Mennessä heinäkuun puolivälissä pensaassa silmut näyttävät vihreää, valkaisuun ajan mittaan. Kasvi alkaa kukkivat elokuun loppuun ja jatkui koko syksyn ajan. Kukinto valkoista, kulkee Crimson ja violetti. Tämä lajike on korkea kylmänkestävyys. Syksyllä leikattu florets, joka hiipui keväällä tehdä varhaisina karsimisesta.

Chereshkovaya (köynnöshortensia)

Luonnossa hydrangea Chereshkovaya voi kasvaa jopa 25 metriä

Alueella tämän lajin on sama kuin paniculate hortensiat (Sahalin, Japani, Korea). Lehdet kasvit ovat pieniä, kiiltävä pinta. Väri kirkkaan vihreä. Versot on suuri joustavuus. Koska ilma, ne ovat punottu piikit seinille, puut. Kukinto muodossa kilpi, joka on jaettu kannan ympäriltä. Väri Vaalean vihreä. Ominaista hidas kasvu ensimmäisellä vuodenaikoina elämän. Luonnossa se voi kasvaa jopa 25 metriä pitkiä. Lajikkeiden kasvaa puutarhassa enemmän kitukasvuinen. Niiden viljely on rakennettu erikoistyökaluja jossa kasvi voidaan vääntää. Ilman rekvisiitta hydrangea levittäytyy koko maapallon pinnan ja huonompi kukkii. Useimmat lajikkeita kestävät pakkasta. Kuitenkin erittäin alhaiset lämpötilat voivat jäätyä. Taimi paremmin talvella peruuttamaan tuen.

Oakleaf (Hydrangea quercifolia)

Meille tällainen hydrangea tuli eteläisiä alueita Yhdysvalloissa. Korkeus pensas hieman yli metrin. Lehdet muistuttavat tammea. Yläosa niiden tummanvihreää, vaalea alla ne kasvimaalla. Syksyllä lehdet ottaa punertava sävy turkoosi. Kukinto paniculate kukinnot muistuttavat hortensiat, mutta on enemmän pitkänomainen rakenne. Koska lehtien muutos syksyllä varjossa - ovat punertavia. Lauhkeilla, kasvi voi jäätyä talven aikana.

Arborea (Hydrangea arborescen)

Mielestä luonnollisesti kasvaa Itä-Pohjois-Amerikassa. Kutsutaan myös valkoinen Hortensia pensas. Se on hyvin yleinen meidän leveysasteilla. Tämä holkki, päästä 1-3 metrin korkeuteen. Se on suuri lehdet, ylempi osa, joka on vihreä, ja pohja sinertävä. Kukinto valkoinen, tasainen-muotoinen ja pallomainen. Niiden halkaisija on 20 cm. Grow ne paeta huipulla. Loppusyksystä kun kukinto ottsvetut niiden leikkaus. Tyyppi pakkasta, hyvin juurtua meidän leveysasteilla.

Miten oikein hoitaa oman kodin Hortensia

Kun ostaa hortensiat hoidon sisäilmaan ehkä elinsiirtoa sitä. Se kaikki riippuu laitoksen koosta suhteessa gorshka.Molodaya hydrangea kehittyy nopeasti, joten täytyy elinsiirron se tapahtuu kerran vuodessa.

Aikana aktiivinen kasvukauden lannoittaa joka 7 päivä

Maaperä on sopiva siirron hydrangeas tällainen rakenne:

 • yhtä suureen osaan lehtiä maaperän ja turvetta (3: 3);
 • hiekka (1 osa).

Voi olla koostumuksessa olevien variaatioiden suhteen alustaan. Se suositellaan sekoitus turvetta, havupuu, humus ja hiekka. 5,5rN optimaalisen happamuuden. Tällä riippuu tulevaisuuden väri kukintoja. Aikana aktiivinen kasvukausi on välttämätöntä lannoittaa kasvin kerran 7 päivää. Lepoaika on suotavaa jättäytyä kastiketta. Kun silmut näyttävät hankkia monipuolinen työkalu kukkivat kasvit. Tee se kerran kahdessa viikossa, harventamalla kuin kukinnan loppumisesta hortensiat. Toukokuusta heinäkuun loppuun pitäisi lannoittaa kulttuuri infuusiona kanan lantaa.

Valaistus ja sijoittaminen hortensiat

Paras paikka laittaa hydrangea on penumbra

Hortensia vaatii erityistä valaistusolosuhteissa - poluzatenennoe paikka hajavalon. Hän ei voi olla alttiina suoralle auringonvalolle. Se voi aiheuttaa masennusta ja kukinnan ja lehdet menettävät koristeellinen ulkonäkö. Lisäksi kukka edellyttää osittain varjossa, sen voimakkuus on pysyttävä vakiona koko vuoden. Alentamalla valaistustaso talvella, kasvi yksinkertaisesti voi kuolla. Näin ollen, tällä kertaa, potin on liikuttaa valaistu alue, joka oli sopimaton kesällä hydrangeas. Ilman valon puute se hiipuu, se on alttiimpi taudeille ja tuholaisille. On välttämätöntä, että on hyvä ilmankierto. Pienet huoneet eivät sovellu kukka. Heidän rehevä kruunu vaativat enemmän tilaa. Kun huoneen ilmanvaihto, jossa hydrangea, olisi huolehdittava, jotta vältetään vetoa.

Miten leikata Hortensia

Tietty osa hoitoa Hortensian kotona on tarpeen korjata säännöllisesti ympärileikkausta. Ilman karsimisesta pensaita paksuuntunut, se näyttää laiminlyöty, laatua huonontavat kukinnan. Jälkeen lepoajan sulkeminen irrottautua, vaurioituneet ja venytettyinä varret versoja. Kussakin lähtevät 2-6 silmiä. Koska tällainen käsittely, kasvi stimuloi ja kasvun voimakkaan varren versoja. Kukinnan hortensiat muuttuu intensivnym.V ensimmäisen vuoden karsimisesta hortensiat pitäisi olla yhtä vahva kuin seuraavina vuosina.

Katso video kuinka oikein leikata nykyistä Hortensia.

Tärkein vaatimus hydrangea - jatkuvasti kosteassa maaperässä. Kesällä kasvi tarvitsee runsaasti kastelu tarjotaan hyvä salaojitus. Heti kun maa kuivuu pois ylemmän kulhoon, kukka voidaan kasteltava. Lähellä lasku aika on tarpeen vähentää kastelua säännöllisyys. Talvella kastelu on tarpeen 1 kerran kuukaudessa ja puoli. Lähempänä keväällä aloittaa uudelleen kastelua. Kun silmut pitää lisätä ja ruokinta. Sadeveden tai huuhteluliuos keitettyä vettä huoneenlämpötilassa. Sen täytyy imeä. Kova vesi vaikuttaa haitallisesti sadon.

Hortensiat vaativat tietyn lämpötilan järjestelmää. Pussitettu Hydrangeas voi hyvin ja kehittää, jos huoneen lämpötila on enintään 20 astetta. Jos on vaihtelua suuntaan kasvava kasvi saattaa menettää lehdet ja rikkoutuneiden kukka suhdannekierron. Talvella lämpötila-alue on oltava + 4-8 astetta. Talvehtiminen olisi tapahduttava viileässä ja kuivassa paikassa. Voit tehdä tämän, vaikka parveke tekee. Vuodesta helmikuun lopussa hortensiat siirretty huoneeseen, jossa enemmän valoa ja lämpötila nousee noin 15 astetta.

On olemassa useita tapoja Hortensia jalostukseen. Suosituin kasvavat siemenistä ja pistokkaat.

Katso video siitä, miten edetä hortensiat.

Miten kasvaa siemenistä hydrangea

Kylvö- pitäisi olla maan pinnalla ilman kaivaa ja painamalla alas edellä. Voit kaataa hiekkaa päälle. Kastelu siemenet ruiskuttamalla välttämiseksi valumavesien. Kaupasta ostettu siemenet eivät vaadi lisähoitoa. Kylvö alkaa helmikuun lopulla. istutus maaperä olisi muotoiltava: yksi osa humusta, levyt, turve maa ja ½ osa turvetta ja hiekkaa. Meidän ei pidä unohtaa tyhjene maaperään. Kukinnan hortensiat siemenistä on kolmas vuoden kuluttua istutuksesta.

Kuinka levittää Zamioculcas arkille. Voi lukea täältä.

Aikuinen kukka voidaan kasvattaa menetelmällä bisection. Tehdä tämän, kaivaa pensaat maasta, jakaa niin, että kukin puoli oli juuri ja antenni osa. Sitten kukin niistä istutettu erillisessä potin valmisteltuun alustaan ​​ja tehdä lannoite. Juurtua kukka nopeammin viilto käsiteltiin kasvihormonien.

Pistokkaat ja juurtuminen taimet

Saada kaunis kasvi tulevaisuudessa pistokaslisäys tapahtuu parhaiten toukokuusta heinäkuun puolivälissä. Pistokkaat ja annetaan pudota. Sitten pistokkaat istutetaan ruukkuihin ukorenitelem. Vuositasolla varret (mieluiten sellaisia, jotka eivät Bloom) leikata pistokkaat 10 cm pitkä. Jos paljon lehtiä, on syytä jättää vain alkuun 1-2. Pistokkaat hydrangea syventää sisään hiekkamaan (joki hiekka voi) 2-3 cm. Optimaalinen lämpötila, että ne ovat juurtuneet 18-22 C. Lay polyeteeni ei ole tarpeen. Tukkoisuutena Hortensian voi mädäntyä. Voit tehdä karistanut välttää suoraa auringonvaloa. 2-3 kertaa päivässä tehdä ruiskuttamalla. Juurtunut kasvi voidaan istuttaa jälkeen 1,5 kuukautta.

Tuhoeläimet, taudit ja yhteisten ongelmien

Hortensia hämmästynyt chlorosis

virheellinen huolto hydrangea voi tapahtua tappioita punkit, kirvat, kloroosia. Se on myös harmaahomeen ja härmäsienen.

hämähäkki punkki Se vaikuttaa alaosa lehtiä, ja sitten se kuivuu ja putoaa. Käsitellä sitä tarvitsevat säännöllistä ilmankostutuksessa ja suihkuttamalla lehdet lämpimällä vedellä. Klo pahoja vaurioita poistamaan sairaat alueilla ja prosessi hortensiat Akhtar, fitoverm tai aktellik.

Ensimmäisiä merkkejä ulkonäkö härmäsienen - öljyinen läiskät lehtiä. He vähitellen tummentaa ja kasvaa kokoa. Alle arkki tapahtuu keltainen päällyste. Sairastuneita kasveja voidaan käsiteltiin liuoksella, jossa saippuaa (150 g) ja kuparisulfaattia (15 g) vedessä ämpäri.

chlorosis ilmeistä selvitystä esitteitä, suonet jotka jäävät pimeässä. Tauti syntyy ylijäämää kalkkia maaperään tai kasteluveden. Ylimäärä muotti voi myös aiheuttaa kloroosia. Taistella sitä on tarpeen liuoksella, jossa oli kaliumnitraattia (40 g per ämpäri vettä), kun 3 päivä viljelyn hoitoon rautasulfaattia samassa suhteessa.

Leesioissa vihreä lehti kirvoja tappoi kaksi kertaa sen ruiskuttamalla anabasiinin sulfaatti-liuosta (15 g per ämpäri vettä).

Hämärässä lehdet ovat kirkkaita. Kuihtua vihjeitä puutteesta kosteutta. Siksi estää tautien kehitystä hortensiat, se on hyvin kasteltu, seurata valaistus, joten lannoite kasvukaudella.

Hoitokodissa hydrangea potin talvella

Toteuttavan vuosittain kasvi, talvella on tarpeen piilottaa viileässä ja pimeässä paikassa. Se voi olla kellarissa tai kellarissa. Pidä lämpötila ei alita +7 C. Kastelu on harvoin tarpeen. hydrangea voidaan siirtää tavanomaiseen paikkaan ennen keväällä.

Miksi kellastua ja kuihtua lehtiä Hortensia

On useita syitä nuutumisoireita ja kellastumista lehtiä. Ne voivat puuttua kasteluun tai typpeä, suoralle auringonvalolle ja kloroosia. On tarpeen vahvistaa asianmukaista hoitoa. Sairauden hoitamiseksi, rehu, runsaasti vettä kasvukauden aikana.

Talvi-Hardy lajikkeiden hortensiat, elossa ankarassa ilmastossa

Ennen kaikkea, kylmää kestäviä lajikkeita puun Hortensia. Vaikka jäädyttäminen talvikaudella, ne saattavat periä keväällä. Pinky Winky - luokan paniculate hortensiat, myös varsin talvenkestävät. Ennen talvea on suotavaa peitä lantaa tai olkia.

Hortense ei ole kasvi, joka on helppo huolehtia. On vaativaa vankilaolot, huolehtia hänestä. On tarpeen noudattaa tiukasti sääntöjä Hortensian kotihoidon muuten kukka ei anna anteeksi virheitä, ja lakkaa iloksi kukinta koristeena käytettäviä lajeja.

Katso video siitä huolta monitasoinen huone Hortensia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin