Kuinka paljon sähköä kulutetaan lämmin lattia

Lattialämmitys Electric, virrankulutus: arvion omistajat

Mikäli tulee ilmi vilustuminen jokaisen omistajan pyrkii laadun lämmön kotiisi vähäisin kustannuksin energiaa. Siksi viime aikoina suosiota tällaisia ​​lämmitys on sähköinen lattialämmitys. virrankulutus, mukaan valmistajien, on melko pieni.

Mutta on olemassa joitakin ehtoja, jotka vaikuttavat energiankulutukseen tällaisten järjestelmien. Arviot jotta kuluttajat voivat tehdä oikeita johtopäätöksiä ja järjestää lämmin lattia Alhaiset käyttökustannukset. Vasta kun oikea asennus järjestelmä voi täysin lämmittämään huoneen, vietettyään vähintään sähköä.

Sähköjohdon käytetään lämmitykseen, joka koostuu nikromimetallilanko- ja eri eristävän kuoret. Tällaiset laitteet välttämättä asennettu liuokseen. Sidoskerros tai laattojen liima kuumennetaan ja luopuu lämpöä lattiapäällysteen. Laminaattilattia, laatat, tai muita materiaaleja, näin tullut samanlainen kuumennetun pinnan konvektorin. Vain lämmitys, toisin kuin tässä laitteessa tapahtuu eri periaatetta.

Konvektori lähettää lämmitetty ilma virtaa ylöspäin. Katossa tässä tapauksessa määritetään suurimman lämpötilan. Alareunassa huoneen kylmä koota massa. Lattialämmitys Electric, virrankulutus on usein pienempi kuin konvektorin luo lämpöä alareunassa huoneen. Samaan kattoon kylmempää ilmaa. Siksi tällainen lämmitys mukavampaa ihmisille.

Tänään myyntiin runsaasti erityyppisiä lattialämmitys sähköllä. Niiden avulla voit luoda niin mukava ja riippumaton lämmitys. Ensimmäisessä tapauksessa huoneen alueeseen kuuluu ainakin 50% järjestelmän johtoja tai folio. Tässä tapauksessa ylimääräinen laite (akku, konvektori) käytetään lämmitykseen.

Täysi lämmitykseen ilman lisälaitteita voit luoda sähköinen lattialämmitys. Sähkönkulutus, joka tarjoaa asiantuntijoiden arviointia, voidaan näin minimoida. Kulutettu energia on sitten käytetty optimaalisesti.

On myös sanottu, että sen avulla elokuva lattialämmitys ei tarvitse luoda itsenäinen lämmitys. Tällaiset järjestelmät on suunniteltu mukavuuslattialämmitykseen.

Järjestelmän tyyppi virrankulutus riippuu. Yleisimmin käytetyt lajikkeet ovat kaapelin ja matto kalvo. Ensimmäisessä suoritusmuodossa, kuumennuselementti tulee lahden. Erityinen baari asentaja luo johto itse. Tämän kierteen nousun on 7-15 cm. Mitä paksumpi lanka on kiinnitetty, sitä enemmän virrankulutus 1 m, ja lämmönsiirto. Langan poikkileikkaus noin 7 mm kaadetaan laasti 3-5 cm paksu.

Matto järjestelmä on koottu tietyn vaiheen PVC mesh. Tämä sähköinen lattialämmitys laattojen alle. Sähkönkulutus vahvistetaan niitä. Matto on alle asetetun 5-8 mm laattaliiman. Halkaisija tämä johto on noin 3 mm.

Elokuva lämmin lattia on myös kiinteä kapasiteetti. Tämä järjestelmä on asennettu laminaatin, linoleumin ilman liuos.

Lämmittää lattia voi lämmittää huoneen, sinun täytyy kysyä paljon tehoa 1 m². Tämä parametri on välillä 110-180 W / m tiloissa. Street Lämmitysteho vaatii 2 kertaa enemmän.

Ilmoitettuihin lukuihin vaikutti ominaisuudet tiloissa. Mitä suurempi taso lämpöä, sitä tehokkaampi järjestelmä tarvitaan. Jos ikkunat, lattia ja seinät on eristetty, katon korkeus standardin (ei enemmän kuin 2,7 m), sopiva vähän virtaa.

Mutta kylmähuoneisiin joissa lämpöhäviöt ovat merkittäviä, se tarvitsi enemmän lämpöä. Joskus on tarpeen asettaa valtaa 300 W / m². Tätä tarkoitusta varten erityinen sähköinen lattialämmitys. Sähkönkulutus autotallissa, esimerkiksi, on paljon suurempi kuin korkeassa rakennuksessa huoneistossa.

Jos päällyste on muodostettu laminaatista huoneessa vähintään lämpöhäviöitä, järjestelmän tehon tulisi olla 110-130 W / m. Parveke, kylpyhuone, jossa laatat on asennettu, tämä luku nousi 150-180 W / m.

Kunnolla valita ja asentaa sähköinen lattialämmitys, sähkönkulutus, joka ei osu perheen budjetti, sinun täytyy tehdä alustavan laskelman. Ensimmäinen valittu tarvittava teho per 1 m. Esimerkiksi se tulee kylpyhuoneen huoneisto 2. kerroksessa (alhaalla on naapureita, jotka lämmitetty huone), jossa lattia on tehty laatat.

Järjestelmä virrankulutus on 150 W / m. Jos me hävitä alueelta, johon huonekalut, LVI, neliöön korotus on 3 metriä. Joten, lämmin lattia on asetettu seuraavat vaatimukset:

150 x 3 = 450 wattia.

Kuvamateriaalia johdot on valittu perusteella tämän indikaattorin. Tämä on optimaalinen teho, jossa tietty huone lämpiää pienin kustannuksin.

Esitetty määritellessään indeksi maksimiteho järjestelmän. Yleensä käyttölämpötila on lämmityslanka on 65 ° C: ssa Tälle tasolle lattia on lämmitetty, kuten huoneessa on jonkin verran lämpöä menetys. Mutta 50-55º C hyvä eristys pohja järjestelmä pystyy antamaan pinnalle.

Henkilö mukavasti seistä paljain jaloin pinnalla kuumennettiin 25-28ºS. Säilyttää tämä taso, lämmin lattia on liitetty termostaatti. Tässä tapauksessa laite, kun ennalta määrätty käyttäjä avaa lämmityspiiri.

Kun lattia jäähtyy muutaman asteen, laite kuuluu jälleen toimituksia. Siksi järjestelmä kuluttaa vähemmän sähköä tunnissa kuin pakkauksessa ilmoitetun.

Ymmärtää, miten järjestelmä kuluttaa energiaa päivässä ja tunnissa, on syytä harkita joitakin ominaisuuksia. Sillä on jokin sähköinen lattialämmitys. virrankulutus, oikea omistaja, jotka on esitetty eri lähteistä, on epäselvä.

Minimoida tämä luku on tarpeen asentaa laatu eristyksen järjestelmän mukaisesti. Muuten, koska nopea menetys lämmön laite ei voi olla lämmitetään halutulle tasolle. Yksi ja sama lanka huoneessa ja parvekkeella kuluttaa eri määriä sähköä.

Mutta jos vertaamme lämmin lattia ja konvektori huoneessa 20 neliötä, lanka laite mukaan kuluttajien arviot, on kannattavampaa. Konvektorin kuluttaa tällaisissa olosuhteissa noin 2 kWh. Lattialämmitys, näissä olosuhteissa edellyttää keskimäärin noin 1-1,2 kW.

Epätasainen energiankulutus on ominaista eri sähkö lattialämmitys. virrankulutus on suurempi elokuva versioissa. Joiden keskimääräinen kulutus 220 W / m, tämä järjestelmä ei kuumennetaan pinta on suurempi kuin 40 ° C

Kaapeli asetettu laasti tai laattaliiman samalla tasolla lämmitys viettää keskimäärin 150 W / m. Siksi, jos mahdollista, vaiheessa korjaukset on parempi suosia lanka. Jos laadullisesti eristetty pohja, laite toimii noin 8 tuntia päivässä. Loput tie antaa kertynyt lämpöä ympäristöön.

Pääpiirteet, voit valita oikea lattialämmitys sähköllä. Energiankulutus Tämän järjestelmän oikea asennus on pienempi kuin patterit ja kiertoilmalämmittimet. Se on hyödyllinen kaikissa suhteissa järjestelmässä.

Kuinka paljon valtaa ei lämmin lattia

Ennen kuin varustaa kotimaassaan tai asunnon lattialämmitys, sinun täytyy harkita paitsi suunnitteluun ja käyttöön liittyviä, vaan myös kuinka paljon sähköä järjestelmä kuluttaisi. Tätä lämmityspiirin kokoonpano, tyyppi lämmityselementtien ja niiden kapasiteetti, ja tietenkin, kussakin tapauksessa, virrankulutus on erilainen.

Tänään, jotka luovat lämpimän sähköinen lattialämmitys taloissa olemassa kolmenlaisia ​​lämmityksen materiaaleja. Alkuperä - infrapuna Lattialämmitys-pohjainen kalvopäällyste. Hän laski alle linoleum, laminaattilattia ja muut vastaavat materiaalit. Kaksi muuta - lämpökaapeli ja Termomat. Niitä käytetään yhdessä laattalattia kattaa. Nämä lämmittimet ovat ominaisia ​​ominaisuuksia, kuten paksuuden, kuumennuslämpötila, teho, jne. Perustuen laskettu teho ja energiankulutus:

 • Kalvopäällyste, mallista riippuen, kuluttaa 150-400 W / m2.
 • Termomat - 120-200 W / m2.
 • Lämpökaapeli kuluttaa jopa 60 W per 1 metri pituus (yleensä noin 30W / m). Kokonaiskapasiteetti riippuu monta kierrosta kaapelin osuus 1 neliö. m. Square. 5 osoittautuu yleensä 120-150 wattia.

Niinpä ne, jotka ovat vain aikoo asentaa lämmin lattia, mutta eivät ole vielä kyytiin tarkka lopullinen työ, voi ottaa keskimääräinen kulutus alueella 120-200 W / m2. Tarkempia tietoja voidaan lukea artikkeli näistä materiaaleista, mikä on parasta valita lämpimän lattian alle (ristiviittauksen).

Miten lasketaan tehonkulutus

Jotta voidaan laskea, kuinka paljon sähköä kulutetaan lämmin lattia, on tarpeen korvata näiden parametrien arvot on yksinkertainen kaava:

 • S - kokonaispinta-ala tilojen;
 • P - energiankulutus lämmitysjärjestelmä;
 • k - kerroin, joka esittää, kuinka paljon kokonaispinta-alasta tilojen vie lämmityselementti (infrapuna, kaapeli tai Termomat);
 • W - kulutukseen.

Oletetaan tilojen-ala on 25m2, joka on hyödyllinen lämmitys alue on 15m2. Sähkölinja lattia tässä tapauksessa on 140B / m2:

Näin ollen, järjestelmä kulutus on 2,1 kW / h.

Virrankulutus löytyi, mutta tämä ei ole loppua laskelmat. Nyt sinun täytyy löytää kassavirran ylläpitoon lämmitysjärjestelmän kuukaudessa. Sinun täytyy tietää, kuinka paljon keskimäärin Järjestelmä toimii päivittäin. Yleensä se on noin 8-9 tuntia, vaikka tarkkuus on toivottavaa suorittaa omat laskelmansa, ottaen huomioon kaikki yksittäiset ominaisuudet käyttöön. Niin, sellaisella voimalla saadaan tehonkulutus 16,8-18,9 kW per päivä. Kuukausittain kustannuksella, vastaavasti 504-570 kWh kuukaudessa.

Nyt, jotta selvitämme lämmityksen kuukausittaisen kulutuksen, meidän on vain kerrottava kokonaiskulutus alueen sähkön hinnan perusteella. Tuloksen perusteella voidaan tehdä lisää laskelmia ja säätöjä, sinun on päättää, kuinka monta lämmityselementtiä asennetaan, miettiä, vähentääkö tehoa talouden vuoksi jne.

Ennen kuin asennat sähköisen lämpimän kerroksen kotona ja sovitettu arvioidun tehonkulutuksen kanssa, on järkevää yrittää pienentää kustannuksia järkeistämisratkaisuilla. Tätä varten sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Sähköpohjan ei pitäisi olla koko huoneen alueella, usein tämä osa ei ylitä ¾. Kun otetaan huomioon, kuinka paljon sinun on maksettava tästä "ilo", ei ole järkevää lämmittää kaappeja, sohvia, yöpöytää ja muita huonekaluja. Huolellinen suunnittelu tässä vaiheessa voi vähentää kokonaiskapasiteettia ja kuukausittaisia ​​sähkökustannuksia.
 2. Jotta huoneeseen voitaisiin lämmetä vaadittuun kynnykseen, on toivottavaa asentaa lämpötila-anturi sen kylmimpiin paikkoihin. Tämä voi luonnollisesti aiheuttaa liiallisen lämmityksen joillakin alueilla, mutta jättää kylmät "dips".
 3. Merkittävä osa lämpimän kerroksen käytöstä tapahtuu yön aikana. Siirtyminen sähkön kaksivaiheiseen kirjanpitoon vähentää merkittävästi sen ylläpitokustannuksia. Niille, jotka ovat päivällä työssä, ja lämmitysjärjestelmä sisältää ilta-aamuna, tämä on vielä suurempi säästötavara, koska useimmilla alueilla yötariffi on 1,5-2 kertaa halvempi kuin tärkein.
 4. On toivottavaa, että lämmin kerros sopeutetaan säännöllisesti alueen ilmastoon. Maaliskuussa ei ole mitään järkeä käyttää sitä yhtä voimakkaasti kuin helmikuussa. Lämpötilan kynnysarvon pienentäminen parilla asteella voi vähentää kulutusta 5% -10%.

Thermoregulator - keino säästää rahaa

Se, kuinka paljon sähköä "poltetaan" lämmitetyille lattioille laskennalliseksi ajaksi, vaikuttaa suuresti termostaattiin ja siihen, miten se on muodostettu. Suurin tehonkulutus "kääritään" huoneen voimakkaan lämmityksen aikana, jonka jälkeen järjestelmä käynnistetään säännöllisesti lämmön ylläpitämiseksi. Se on tämä työ, joka on asetettu termostaatille. Käyttäjä asettaa laitteelle vähimmäiskynnyksen, joka on yhtä suuri kuin mukavuuslämpötila, jota on jatkuvasti ylläpidettävä. Itse asiassa sääntelijä ei ole toiminnallinen osa lattiaa. Se on vain kytkin. Kun lämpötila on asetetun lämpötilan alapuolella, järjestelmä toimii. Kun huone on lämmennyt, säädin kytkee virtalähteen pois lattialle. Kun se laskee pari astetta normaalin alapuolella, järjestelmä käynnistetään uudelleen.

Tärkeintä on, että ylläpitäminen vaatii useita kertoja vähemmän virtaa. Harjoitus osoittaa, että tässä tilassa huoneen lämmityksen jälkeen lattian kokonaistyö on 15-20 minuuttia. Tämä pätee missä tahansa järjestelmässä riippumatta siitä, käyttääkö se infrapunalevymateriaalia, lämpömittaria tai lämmityskaapelia.

Vähentää kustannuksia tässä tapauksessa mahdollistaa korkealaatuisen lämpöeristeen seinät. Mitä pienempi on eristettyjen ovien, ikkunoiden, seinien, halkeamien ja muiden lähteiden määrä, sitä vähemmän järjestelmä on kytkettävä päälle lämmitykseen. Tämä on erittäin tärkeää - joissakin tapauksissa sähkön lämmityksen tehokkuuden kasvu lämpöeristyksen jälkeen on jopa 40%.

Sähköiset lämpimät kerrokset ovat suosittuamme aikamme vuoksi niiden tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Jotkut ihmiset kuitenkin edelleen ilmaisevat huolensa suuresta energiankulutuksesta. Itse asiassa oikealla lähestymistavalla ne voivat olla ehdottoman vaihtoehtona minkään muunlaiselle lämmitykselle, joka ei ole huonompi kuin lämmityksen laatu tai rahoituskustannukset.

Sähkölämmityksen sähkölaskun laskeminen

Ennen sähkön lattialämmityksen asennusta sinun on laskettava, kuinka paljon sähköä kulutetaan lämpimällä kerroksella, kuinka taloudellisesti edullinen on tämän järjestelmän toteuttaminen verrattuna muihin tekniikoihin ja mikä sähkölattia on paras. Lisäksi kodinomistajan on ymmärrettävä, että vääränlainen valinta tai vääränlainen asennus voi johtaa merkittäviin sähköverkkoihin.

Lämmityselementin kapasiteetit

Lämmin lattioita on kolme:

 • Infrapunafilmit (IR);
 • Infrapuna-sauva;
 • Kaapeli.

Jokaisella lattialämmityksellä on omat ominaisuutensa, jotka vaikuttavat energiankulutukseen. Nämä ominaisuudet ovat:

 • Virta. Yleensä, mitä enemmän valtaa, sitä suurempi virtaus;
 • Lämmityksen lämpötila. Tämä on tärkein indikaattori, koska se riippuu siitä lattian lämmöstä. Infrapunalevyn lattian enimmäislämpötila on 56 ° C, IR-ydinpalkin maksimilämpötila on 60 ° C, kaapelin lattian enimmäislämpötila on 65 ° C. Käyttölämpötila asetetaan kuitenkin yleensä 30-35 ° C: seen;
 • Vastus. Mitä suurempi resistanssi, sitä suurempi virrankulutus.

Tämäntyyppisten lattialämmitysten sähkönkulutus on seuraava:

 • IR-lattia kuluttaa 140-180 W / m 2;
 • Lämmityskaapelin kulutus - 120 - 2000 W (mikä on kulutusindeksi per 1m 2, määrittää kaapelin asennusvaiheen);
 • Tangon lattia on 70 - 160 W / m 2.

Keskimääräinen sähkönkulutus on noin 120 W / m 2, kun taas edullisin on käyttää infrapunaa.

Itsetulostuksen muodot

Jos haluat saada tarkan virrankulutuksen päivän tai kuukauden mukaan kaapelilla tai infrapunalämmityksellä, voit laskea seuraavan kaavan avulla:

E = SxN x 0,4, missä:

 • E - kulutetun energian määrä, W / m 2;
 • 0,4 - kerroin ottaen huomioon lämmityksen kokonaispinta-ala;
 • S on huoneen pinta-ala, m 2;
 • N - nimellisteho, W / m 2.

Likimääräinen laskenta infrapunalevyn tai ydinkerroksen neliömetrin kulutuksesta

Esimerkiksi sähköisen lattialämmitysjärjestelmän nimelliskapasiteetti on 135 W / m 2, jonka peittoalue on 10 m 2. Nämä tiedot riittävät käynnistämään laskelmat:

E = SxN x 0,4 = 135 x 10 x 0,4 = 540 W / h tai 0,54 KW / h.

Päivittäistä kulutusta koskevien tietojen hankkimiseksi on tarpeen täydentää laskutoimituksia. Useimmiten se on 7-10 tuntia päivässä. Näin päivä kuluu noin 0,54 x 10 = 5,4 kW sähköä.

Kerrottuasi tämä luku kuukausien määrällä kuukaudessa voit laskea kuukausittaisen sähkönkulutuksen: 5,4 * 30 = 162 kW.

Kerrottu tämä luku yhden kilowattin kustannuksella saat kuukausittaisen kulutusmäärän.

Energiakustannusten laskemiseksi käytettäessä lämmityskaapelia sinun on laskettava tarvittavasta kaapelimäärästä.

Kaapelin määrä lasketaan 1 m 2: iin, voit tehdä kaavalla:

Kaapelin virrankulutus on 1 m 2, jolloin saadaan kertynyt arvo lineaarisella kulutusindeksillä (120 - 200 W). Pinoamisvaihe (a) on kaapelin rinnakkaisten osien välinen etäisyys sen laskemiseksi, joten kaavan on oltava: a = S x 100 / L, jossa:

 • a - pinoamisvaihe, cm;
 • S on huoneen pinta-ala, m 2;
 • L - lämmityskaapelin pituus, m.

Laskenta voidaan tehdä myös lattialämmitysjärjestelmän suositeltavan kapasiteetin perusteella huoneen tyypistä riippuen ja minkälainen lämmitys edustaa lämpimää lattiaa - pää- tai ylätasoa.

Jos lämmitetyt lattiat on tarkoitus käyttää lisäkuumennuksena, suositeltu teho on 110-140 W / m 2. Jos tämä on talossa käytetty päätyyppi, sähkönkulutukset ovat hieman korkeammat ja ovat 150-180 W / m 2.

Huoneen tyypistä riippuen on suositeltavaa käyttää seuraavia lattialämmitys:

 • Huone, keittiö - 110 - 150 W / m 2;
 • Kylpyhuone, lasten - 140 - 160 W / m 2;
 • Suljettu loggia 140 - 180 W / m 2.

Lämpimän lattian energiankulutuksen vähentäminen

Lattialämmitysjärjestelmän tehonkulutusta voidaan vähentää useilla tavoilla. Vähentää energiankulutusta ja auttaa korkealaatuisten eristysmateriaalien käyttämistä huoneessa sekä lattian käyttöä, hyvä lämmönjohdin, kuten laatat. Nämä manipulaatiot voivat vähentää kulutusta kolmanneksella.

Kaakelit voidaan asettaa mihin tahansa lattialämmitykseen. Se on hyvä lämmönjohtavuus, jonka takia lattialämmitys suoritetaan sähkön kulutuksen vuoksi.

Liimaa käsitellään lattian pinnalla ja kaakeli takapuolella, jonka jälkeen se asetetaan lattiaan geometrian huomioimalla. Kun liima kuivuu, injektointi suoritetaan. Joskus laattojen alla jotkut päälliköt asettavat alustakerroksen, mutta korkealaatuista liimaa käytettäessä tämä ei ole tarpeen.

Tehokkain tapa minimoida kustannukset on asentaa termostaatti.

Lämpötilan säädin on erityinen laite, joka sisältää lattian lämmityksen, kun huoneen lämpötila laskee tiettyyn arvoon. Haluttu lämpötila asettaa henkilö, kun lämpötila saavuttaa lämpötilan, lattia on sammutettu ja jäähdytyksen jälkeen se kytkeytyy uudelleen päälle. Tämä toimintaperiaate mahdollistaa sähkönkulutuksen vähentämisen 40%: lla. Laite vastaanottaa huoneen lämpötilatietoja lämpötila-anturilla, joka asennetaan huoneen kylmimpiin paikkoihin.

Seuraavia tyyppisiä lämpötilansäätimiä ovat:

 • Mekaaninen. Yksinkertaisimmat ja halvimmat termoregulaattorit. Toimivat täysin itsenäisesti;
 • Elektroninen. On erityinen näyttö, joka näyttää kaikki asetukset. Elektroninen termostaatti vastaanottaa tietoja huoneiston lämpötilasta ulkoisen tai sisäisen lämpötila-anturin avulla saadun tiedon perusteella, termostaatti säätää lämmitysaikaa;
 • Ohjelmoitava. Elektronisten lämmönsäätimien alalajit. Sallii hienosäätää termostaatin toimintaa, sillä siinä on suuri määrä asetuksia ja toimintoja;
 • Touch. Täydellisin näkymä, jonka avulla voit hienosäätää termostaatin toimintaa kosketusnäytöllä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin