Kuinka monta tonnia kuutiometriä

Kuinka monta tonnia hiekkaa, murskattua kiveä, betonia, vettä

Kaikissa rakennustöissä, riippumatta sen mittakaavasta, sinun on otettava vastuu materiaalien hankinnasta. Ostaessasi niitä on tärkeää kiinnittää huomiota sekä laatuun että määrään. Yksilöllisesti hankittava materiaali ei aiheuta ongelmia, mutta irtotavaran, kuten hiekan, soran, betonin, hankkimiseksi sinun on tunnettava tarkasti niiden ominaisuudet. Kaikki nämä materiaalit eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, niillä on eri raekoko, ne ovat eri paikoissa ja muodostuvat eri tavoin. Oikean määrän laskemiseksi sinun on tiedettävä, kuinka paljon materiaalia on yksi kuutiometri.

Kuinka monta kuutiometriä hiekkaa tonnia kohden

Itse hiekka koostuu lukuisista partikkeleista, mineraaleista. Sen koostumus ei ole stabiili, se voi olla erilainen vaikka se on yhdessä paikassa, tämä ominaisuus hankitaan johtuen erilaisista epäpuhtauksista, jotka ovat lukuisia. Myös hiekka vaihtelee tiheydeltään, kaikki riippuu jyvien koosta, sitä pienempi vilja, sitä suurempi on hiekan tiheys. Tietenkään on mahdotonta laskea tarkasti hiekan määrää ilman laboratoriotutkimusta. Laskennan helpottamiseksi laskelmissa käytettiin likimääräisiä tietoja: kosteus - 7%, tiheys - 1600 kg / m3. Oston yhteydessä on välttämätöntä ottaa 1-3 mZ enemmän, koska kuljetuksen aikana hiekka on tiivistetty ja voi olla hajallaan. Ostohetkellä on tarpeen soveltaa tekijää 1,1 - 1,27.

Kuinka monta kuutiometriä raskasta tonnia kohden

Jotta saataisiin selville, kuinka paljon raunioita tarvitaan rakentamiseen, on tärkeää tietää tekijät, joilla on tärkeä rooli. Tällaisiin tekijöihin kuuluu: eräänlainen rotu, murto, veden imeytyminen, hajuisuus. Raskas raskain paino riippuu tyypistä, esimerkiksi yhden kuutiometrin murskattua kiveä ja tuumarakennetta painaa 800 kg ja marmorilla 1500 kg. Jätteiden laskemiseksi sinun on käytettävä muuntokerrointa. Tätä varten on kaava: V = M / K, M on massa, V on tilavuus ja K on kerroin. Kunkin raakamallityypin kerroin on erilainen: graniitti - 1.32, kvartsiitti - 1.7, sardidiitti - 0.45, marmori murskattu - 1.49. Jos tätä määrää ei tarvita, voit käyttää likimääräisiä lukuja. 1 m3: ssa noin 1,4 tonnia murskattua kiveä.

Kuinka monta kuutiometriä betonia tonnilta

Betonin paino riippuu sen valmistuksessa käytettävistä täyteaineista. Huokoiset aggregaatit, tuffit, sardiinitäytteen kevytbetoni. Niiden paino on noin 500 - 1800 kg. Sora tai murskattu kivi on täynnä raskasta betonia. Tällaisen täyteaineen betoni painaa yleensä noin 1800-2500 kg. Kaikki luvut eivät ole tarkkoja ja vaihtelevat sääolosuhteista, varastointiolosuhteista ja erilaisista tekijöistä, jotka vaikuttavat betoniin.

Kuinka monta kuutiometriä vettä tonnia kohti

Veden painon laskemiseksi 1 m3: ssa meidän on tiedettävä veden tiheys. Puhdas puhdistetulla vedellä on tiheys 1000 kg / m3 ja epäpuhtauksien, esimerkiksi meriveden, tiheys on 1100 kg / m3. Näin ollen 1 m3 vettä: 1 m3 * 1000 kg / m3 = 1000 kg = 1 tonnia. Samoin lasketaan meriveden paino, joka on 1,1 tonnia.

Tutkittuaan kaikki seuraavat tiedot, että kaikki materiaalit ovat kannattavia, 10-20%: n marginaalin, mikä johtuu erilaisista tekijöistä, jotka vaikuttavat materiaaliin kuljetuksen, varastoinnin ja käytön aikana. Tarkkaa laskentaa varten on otettava vastuu materiaalin määrän laskemisesta, jotta saataisiin selville, millaista lajia rakennus on tarpeen.

Kuinka monta tonnia on kuutiometrissä?

Kun aineen tilavuus (ilmaistuna kuutiometreinä tai litroina) massan massaan (esim. Grammoina, kilogrammoina jne.) Käännetään, on otettava huomioon tämän aineen tiheys.

Laskettaessa kuinka monta tonnia kuutiometrissä aineen tilavuus on kerrottava tietyn aineen tiheydellä. Aineiden tiheys ilmaistaan ​​kg / metrissä kuutioina, ts. massa on kilogrammoina, ja jos tarvitset tonnia - arvo, jonka jaamme 1000: lla.

Esimerkiksi: veden tiheys on 1000 kg / m 3, ja kultainen tiheys on 19621 kg / m 3, siis 1 kuutiometri. Veden mittari on: 1 kuutiometri * 1000 kg / metrin kuutio = 1000 kg = 1 tonni ja 1 kuutiometri. kultainen mittari on: 1 kpl. mittari * 19621 kg / m³ = 19621 kg = 19,621 tonnia.

Tiheysarvo on otettu olemassa olevista taulukoista, joissa aineen tiheysarvot ilmoitetaan tietyissä olosuhteissa: lämpötila, atm. paine, kosteus, jne., tai määritä kokeellisesti, jos sinulla on käytettävissä kemia. laboratorio sopivalla laitteella :).

Ei täysin oikea kysymys, koska alustavat tiedot puuttuvat. Mitä? Jos puhumme matematiikan kieltä, niin ei ole tarpeeksi tiheyttä materiaalista. Jos se on, niin voit helposti laskea kuinka monta tonnia se on! Ja jos puhumme yksinkertaisesta, niin mitä enemmän tiheys, sitä vähemmän herää ja metriä.

Jotta löydettäisiin täsmälleen kuutiometrien määrä, on tiedettävä aineen itsensä tiheys. Esimerkiksi graniitin tiheys on 2600 kg / m3 (ja jos se käännetään tonnilta, saamme 2,6 tonnia / kuutiometri). Ja sitten tiheysmallin mukaan laskemme, löydämme tilavuuden. Joten 1 / 2,6 = 0,38 eli tämä kuutiomäärä. m yhden tonnin graniittia.

Samoin tonnien määrä lasketaan samalla tiheyskaavalla. Tällöin tiheys on kerrottu kuutiometrien lukumäärän mukaan.

Näet tiheyden täällä.

Aineen tiheyden lisäksi, jonka paino tonnilta olet kiinnostunut, seuraavat parametrit vaikuttavat lopulliseen painoon:

  • lämpötila
  • paine
  • jossa materiaalin kuutiometri sijaitsee maantieteellisesti. Tämä parametri vaikuttaa eniten painoon. Loppujen lopuksi maapallon tasaamisen ansiosta ruumiinpaino päiväntasaajalla on hyvin pieni, ja kun se liikkuu kohti napaa, se kasvaa. Painon ero on noin puoli prosenttia. Joten, kuutiometriä kultaa painaa 100 kiloa enemmän pohjoisnavalla kuin päiväntasaajalla!

Materiaalin paino riippuu lajista, kosteudesta ja monista luonnollisista tekijöistä.

Cubic Meter - jonka tilavuus on yhtä pitkä kuin yhden metrin pituinen kuutio.

vesi lämpötilassa, jonka maksimitiheys on 3,98 astetta, ja yhden kuutiometrin 101,3 kPa: n valtimopaineen massa on täsmälleen 1000 kg.

Alla luetelen joidenkin rakennusmateriaalien likimääräisen massan kuutiometrissä.

Murskattu kivi 1,3 tonnia

Saviöljy 0,3-0,5 tonnia

Betoni 0,8 - 2,5 tonnia

Jos haluat vastata kysymykseen, kuinka monta tonnia kuutiometrissä, sinun on tiedettävä, millaista ainetta keskustellaan, koska muuttamaan kuutiometristä kiloihin (tonnia) sinun on tiedettävä aineen tiheys, jonka massa on laskettava.

Laskentakaava on yksinkertainen - aineen tilavuus on kerrottava sen tiheydellä, jonka arvo on otettava taulukosta.

Aineiden tiheyden taulukko löytyy täältä.

Kuinka monta tonnia / kuutiometri

On selvää, että eri aineiden paino on hyvin erilainen.

Vastasi kysymykseen "Kuinka paljon kuutiometriä hiekkaa painaa?". Analogisesti voimme sanoa, että vastaamaan kysymykseesi ottakaa 1 litra aineesta, josta olet kiinnostunut, punnitse se, kerro siitä, mitä osoittautui 1000: een, ja selvitä, kuinka monta tonnia tätä ainetta on 1 kuutiometrissä.

On mahdotonta vastata tarkasti kysymykseen, kuinka monta sävyä on kuutiometrissä. Loppujen lopuksi tämä kuutiometri voi olla rautaa tai puuvillaa. Painon ero on hyvin erilainen. Loppujen lopuksi tonnia on paino, ja kuutiometri on tilavuusmittari. Tasojen tarkan määrän laskemiseksi sinun on kerrottava aineen määrä tiheyden mukaan.

Jotta tiedät, kuinka monta tonnia ainetta on 1 kuutiometriin, sinun on tiedettävä tarkalleen millaista ainetta. Tämän jälkeen on tarpeen selvittää, mikä on tämän aineen tiheys. Kahden eri aineen massa, jolla on sama tilavuus, on erilainen.

Jotta voisimme vastata kysymykseesi, kuinka monta tonnia kuutiometriä kohden sinun täytyy tietää monia aineen parametreja, joita sinun on punnittava! Vata yhdessä kuutiometrissä ja valurauta samassa kuutiometrissä on eri painoja!

Minkä tahansa aineen tiheys määräytyy sen painon mukaan, joka sijoitetaan yhteen kuutiometriin. Jos haluat selvittää, kuinka monta tonnia ainetta on sijoitettu yhteen kuutioon, sinun on vain kääntettävä kiloa tonnilta tiheydeksi.

kuinka monta kuutiometriä 1 tonnilta

kuinka monta kuutiometriä tonnia hiekkaa kohti

Osassa muut kysymykseen Kuinka monta kuutiometriä 1 tonni hiekkaa, 1 tonni sementtiä ja 1 tonnia laajennettua savea? jonka tekijä on ennalta määrittänyt Eugene paras vastaus on Kuinka monta kuutiometriä 1 tonni hiekkaa, 1 tonni sementtiä ja 1 tonni laajennettua savea?

Alkuperäinen lähde Yandex noin tilavuus ja paino

Yksi kuutio hiekkaa - 1600 kg, sementti - 3000 kg, laajennettu savi - 400 kg.

Murskattu graniitti, murskattu kalkkikivi ja murskattu soramakasvi Toimitus Pietarin ja Leningradin alue:

Murskattu graniitti. 20-40 935 rub / m3

Murskattu graniitti. 25-60 930 rub / m3

Murskattu graniitti. 40-70 860 rengasta / m3

Murskattu kalkkikivi fr. 5-20 640 ruplasta / m3

Murskattu kalkkikivi fr. 20-40 630 rub / m3

Murskattu kalkkikivi fr. 40-70 620 rub / m3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin