Kotitekoinen työkalut Poranteroituskoneet

Poranteroituskoneet laitteen pitäisi olla arsenaali tahansa DIY

Työskenneltäessä kiinteän aihion, työpinta poran kuluu nopeasti. Blunt pora kuumenee ja menettää voimaa. Tämä johtuu siitä, että "release" metallia. Työkalu on teroitettava säännöllisesti. Kuitenkin - tämä ei koske vain harjoitukset.

Porat ovat edullisia laitteita. Joka tapauksessa, mallit, joita käytetään kotitalouksissa. Kuitenkin ostaa uusi kärki joka kerta kun hänen bluntness - tuhlaileva.

On tehtaalla valmistautuneet teroitus, mutta se rikkoi käsite taloudellisen käytön kodin työkalut.

Pora puun lähes tupyatsya, paitsi että työkalu voi "ajaa" suurilla nopeuksilla hartsimainen työkappaleeseen. Pobeditovye vinkkejä betoni ja kivi ei teroitettu. Se pysyy teroitus poranterät metallia. Monet asentajat, joilla on kokemusta tämän toimenpide suoritetaan omin käsin, ilman mitään muutoksia.

Kuitenkin tarkkuus työn jättää paljon toivomisen varaa, eikä jokainen hyvä silmä DIY kehitetty niin ammattimaisesti. Joka tapauksessa välttämättömään koneellistaminen.

Miten saada kotitekoisia laite teroittamiseen poranteriä?

Ensinnäkin on tarpeen hankkia ohjauskeinoja. Ei ole väliä miten teroittaa porausmallinetta tarvitaan varmistamaan siinä työtä.

Tavanomainen porat käytettäväksi rautametallien on kulmassa 115-120 astetta reunan. Jos joudut työskentelemään eri materiaaleista - katso taulukko näkökulmista:

Tietäen nämä arvot, voimme tehdä useita malleja, ja tehdä teroitettu omien. Siten on mahdollista samalla poranterän käytetään eri työkappaleiden, on tarpeen ainoastaan ​​muuttaa kulman kärjessä työtilan.

Yksinkertaisin, mutta erittäin tehokas sopivat teroitus - holkkeja eri halkaisijan, joka on asennettu jonkin verran perusteella.

Kaavamainen piirustus laitteistosta havainnollistaa:

Se on parasta tehdä koko leikkeen kuparista tai alumiinista putket, näyte koot porat. Nasverlit tai baarissa pehmeän materiaalin riittävä määrä reikiä. Tärkeintä - asentua viinikuurnasta kätevä podruchnik joka siirtää suorassa kulmassa teroitin ja luotettava pysähtyy.

Näin käytetty meidän isoisät. Aivan kuten materiaalin valmistukseen hiontaa stanochka - nurkkaan, käytetty tammea baari.

Periaatteessa riittää sijoittaa eteen sivupinnasta hiekkaviila tai penkki - ja hiomakone on valmis. Laatu ja tarkkuus käsittely on ollut korkealla tasolla.

On olemassa erilaisia ​​teroittimia piirustuksia.

Voit käyttää valmiita tai kehittää sitä itse. Tärkeintä - ymmärtää periaatteen kanssa pora.

Jos työkalu provernetsya jopa millimetrin - se on käyttökelvoton ja on jauhaa jonkin matkan uudelleen käsiteltäväksi.

Sulkemisen jälkeen teroitus anna jäähtyä poranterä ja suorittaa mittauksia käyttäen mallia. Molemmat reunat on symmetrinen lähimpään millimetrin kymmenesosaan. Tämä on erityisen tärkeää pienille halkaisijaltaan porat.

Kaavio osoittaa tyypillisen itseteroittumista virhe:

 1. Kulmat on valittu oikein ja symmetrisesti - ja pituus leikkuureunat eivät ole samoja. poraus keskiö- akselin suhteen porakoneen. Työskenneltäessä tällaista työkalua syntyy lyöntiä alussa poraus ei voi lyödä markup. Poraa hyvin todennäköisesti tauko;
 2. Tasaus tarkka, kulmat kärjessä ovat epäsymmetrisiä. Luotaessa aukot toimii vain yksi osa terää. Poraus tapahtuu hitaammin, kärki nopeasti ylikuumentua. Ehkä "vapauttaa" kovetetaan metallin kuumentamalla. Lisäksi reikä on rikki, ja sen halkaisija on suurempi kuin poran halkaisija.

Suunnittelu hiomakoneen kierre harjoitukset metallin valmistettu romun

Lähtökohtana on otettu kotiin hiomakone ylpeä merkintä "Made in Germany", jolla on kaikki tunnusmerkit tuotteita Kiinasta. Silti se toimii oikein, akseli voittaa ilman kuormaa min omistaa.

Toimeksiannon todetaan seuraavasti:

 • podruchnik on ehdottomasti yksi horisontaalinen (tai edellä) ja Emery pyörimisakselin;
 • Kestävä ja luotettava, turvallisuudesta huolehtiminen toiminnan;
 • pitäisi olla mahdollista, koska manuaalinen teroitus, ja puoliautomaattinen - avulla sopeutua;
 • podruchnik avulla voi vapaasti laskea poraniskaan haluttuun kulmaan.

Ei puutteellinen osat valmistukseen laitteiden ei tarvita. Kaikki materiaalit itse makasi jalkoihin ladossa. Käsittely työkappaleiden tehty hienontaa, sama kuurna päivitettävissä, ja hitsaus.

Koska vaste tarkoitus tehdä heiluvan (puoliautomaattinen tila), silmukka yhteys on muodostettu. Reikä putki, kannatin ja pultti valitaan nimenomaan puute vastareaktion. Tuloksena Laitteessa on kaksi vapausastetta.

Tyyny voidaan kääntää pystyakselilla - muuttuvat Teroituskulman pora. Näennäinen tämä akseli. Myös podruchnik heilua vedoten vaaka-akselilla, oikeaksi artikulaatio teroituksen aikana. Tämä vapaus ei-kiinteä.

Selkälevyyn valittu metallin paksuus 4 mm, muut rakenne-elementtien - 3 mm. Kestävyys on enemmän kuin riittävä. Podruchnik yhdistetty jäykästi Emery tapauksessa. Tietenkin, kiinnitä se suojakoteloon ei voida hyväksyä, kuitenkin kiinnitä kannatin lisäksi metalli "poski".

By podruchnik (tarkemmin pohjalevyyn) on kiinnitetty ohjauslevy itse harjoitukset. Levyn paksuus 5 mm, on propyleeniä kolmion ura kiinnittämiseksi pora käsittelyn aikana.

Kiertokulma rakenteen - 90 astetta. Tämä varmistaa teroituksen millään tavalla, menetelmä Leontyeva - nipistää samassa kulmassa kanssa akuuttiin reunan kulma johtuu kaarevuus Emery.

Käsitelty pora ei ole vain lujasti uraan - se voidaan vapaasti syöttää pitkin raon hioma, ilman pienintäkään poikkeama teroitus kulma.

Johtuen hieman ylimääräistä takalevyn kiekon yli kiertoakselin tasossa, saavutetaan optimaalinen muoto teroitus niskassa työreunan.

Ennen työn aloittamista, pora puristimet levylle ja asettaa leikkuureuna levyn suuntaisesti. Tämän säätö on valmis ja se voidaan syöttää työkalu Emery. Teroitus pora vaatii tiettyjä taitoja, tehdä kaiken hitaasti seuraa tarkasti kulma teroitus.

Tarkkuus Korkeimmillaan mallia ei oikeastaan ​​tarvita. Asennustyökalut ja kulman säätö voi kestää jonkin aikaa, mutta voit nopeasti terävöittää pari tusinaa porat eikä hajota mitään vaivaa.

Jos se on tarpeen terävöittää poran kanssa karbidi suutin - keinuvivun levy voidaan asentaa kiinteään kulmaan. Tämä edellyttää vain laittaa pari pesurit akselin alle mutteri.

Muutama sana noin smirgelilaikkaa

Tyypillisesti yleinen tehtäviä kotona viinikuurnasta käytetyn valkoisen ympyrän korundi. Se on täysin terävöittää puukot, kirveet ja lapiot. Sitä voidaan käyttää nopeasti käsitellä metallikappaleen.

Kun hionta kovametalli porat (ja myös nopea metalli vaatii kiintolevy), jota käytetään vihreää hiomalaikka piikarbidia. Näissä piireissä on merkitty 64C.

Grit kotitöistä valitaan yleensä 25H.

Kun Poranteroituskoneet vaativat murto pienempi, paremmin välillä 8H - 16H. On muistettava, että hiekkapaperi piikarbidi tullut voimakkaasti käytön aikana. Joten et voi pitkään pitää poranterä kosketuksissa kuluttavaa. Jälkeen 2-3 lähestymistavat anna metallin jäähtyä. Mikä parasta, se jäähdytetään vedellä ja sooda.

Kehäpinnan emery tärkein käsittely pinnan on oltava täysin tasainen. Muokata sitä voidaan pakata CBN. Halkaisijaltaan pienille levyille on mahdollista tehdä pihdit, joka pidetään CBN leikkuri.

Pienten viljan porat, joka neuvoo ympyrän

Tuotanto improvisoidut hiomakone porakoneille

Laite teroitus poranteriä ovat käteviä missään taloudessa. Työskenneltyään tylpällä pora - yksi piina. Mekanismi voidaan tehdä käsin, käyttäen tarpeettomat ja vanhentuneet osat.

Poranterät voidaan teroittaa erityisistä hiomalaikka, käsin tai koneella. Ennen työn aloittamista, huolellisesti tutkia porat, jos pinnalla on vakavia puutteita täytyy aloittaa teroitus karkealla kuluttavaa. Jos työkalu on hieman tylsä, käyttäen viimeistely levy.

Kun teroittaa käsi kädet, sinun täytyy noudattaa sääntöjä:

 • yhdellä kädellä pitää hännän toisen korjata työosa;
 • kärjessä kahvan osa hiomalaikan;
 • ensimmäinen teroitus toiselle puolelle, jonka jälkeen pora huolellisesti käännetään ja käsitellään toinen.

Käsittelyn aikana, on tärkeää säilyttää alkuperäisen muodon ja suunnan poran leikkuureunojen. Olisi huolehdittava reunaan kärki ei ole siirtynyt keskeltä, tai kun käynnissä työkalu poikkeaa sivuun. Jos teroitettavien leikkuuterien ei ole sama, pora työ on huonolaatuista. Tämä määritetään käyttäen mallia tehty omin käsin, tai silmiin: kärki kartion muotoinen pitäisi olla. Virheiden välttämiseksi parempi sääntö erikoistunut laitteisiin.

Kotitekoinen laite on varustettu teroituksen poranterien eri metalleja, leikkurit, hanat, jyrsimiä, jyrsinterät, leikkureita.

Laitteet voivat olla:

 • erikoistuneet - se käsittelee ainoastaan ​​yhdenlainen väline;
 • Monipuolinen - käytetään kaikentyyppisissä leikkureita ja harjoitukset.

Kotitekoinen mekanismeja viittaavat usein yleinen kotitaloustyyppiset. Industrial Machinery voimakas toimineiden suurten työkaluja. Talot tällainen ei ole tarvetta, ne ovat meluisia, vie paljon tilaa ja energiankulutusta.

Koti-made koneet soveltuvat Poranteroituskoneet pienten ja keskisuurten halkaisija, ne ovat kompakti ja taloudellinen.

Tuotantokone teroittaa

Koota kone omin käsin, sinun täytyy olla valmiina:

Kaikki komponentit koneen kädet sijoitettu kotelo. Tämä tekee työn turvallinen ja vaivaton. Edullinen olisi vain hihnapyörän sähkömoottori, joka laitetaan hiomalaikan. Kone on pysyvästi kiinnitetty penkki, joten sinun täytyy löytää paikka etukäteen.

 • Aseta sähkömoottori oikeassa paikassa pöydälle Check Point varusteet;
 • poraa reiät kiinnityspultteja;
 • Palauttaa moottori paikalleen ja ruuvaa se työpöytään, joka soveltuu asennuskiinnittimet ohuesta metallinauhojen;
 • asettaa suojakotelo;
 • moottorin hihnapyörän kulumiseen tahko.

On suositeltavaa valita ajaa pitkänomainen talja, muuten se täytyy toimittaa. Ensimmäinen aluslevy asetetaan, jolloin ympyrä. On ristiriita hihnapyörän ja ajaa leveyksien liitosmuhviin käytetään. Puolella holkki on kierteitetty reikä hänen ruuvataan lisäksi kiinnityspultti.

Mukaan laitteen virta on sopiva koti-made moottori pesukone. Älä nosta moottori suuri vaihtuvuus, koska teroitus pora tapahtuu pienillä nopeuksilla.

Nyt voit liittää sähkökomponentteja: kytkin, moottori ja yhdistä ne pistorasiaan.

Tehty omin käsin liitteet työskentelee Poranteroituskoneet helpompaa ja tarkka.

Tarkista kuvio. Malli, leikattu ohueen (1 mm), joka on pehmeää metallia (alumiini, kupari). Malli tunnistaa kulmat kärjessä, pituus työ reunojen välinen kulma työstöreunan ja rainan. Koska takareuna kulma porausmallinetta on käytännössä mahdotonta tarkistaa, se on tarkastettava teroituskulman. Leikkaa kuvio ennen ensimmäistä käyttöä poraa.

Opas. Tämä on pieni konsoli, joka on valmistettu metallista, nauhat ja pultti kiinnitetty koteloon. Käytön aikana pora on asetettu ohjaimen, ja syötetään hiomakiveä.

Astelevy. Alustalle, kuten edellä on kuvattu, käytetään fission teroitus kulmat. Voit katkaista osa metallin kulmat astelevyllä merkinnät ja kiinnitä jalustaan. Leikata tarvittaessa osa, jonka kulmat ovat yli 30 astetta, koska teroitus pienempi käytetään.

Laite, joka helpottaa Poranteroituskoneet. On kiinteä koneen rungon ja työkalun pitimen, jossa aukot ovat insertiota eri kokoa leikkureita. Pidike voidaan poistaa. Runko on tehty hallituksen 50 mm kiinnittynyt rake on 32 astetta. Rake tuo työkalunpitimen tarvittava kallistuskulma. Pidin kädet sahataan baarissa, jonka pinta poistetaan kulmassa 65 astetta. Viistottu osa sopii kiskon. Kulmat teräpalan haltija ja teline riippuu teroitus.

Poranteroituskoneet helpottuu käytettäessä tätä mekanismia. Laite koostuu:

Opas olisi tarpeeksi leveä, se on kiinnitetty astelevy. Kuten kääntöakseli ulottuu pultti työnnetään asiaan reikään. On pyörivä osa on järjestetty ohjainten ja liikkuva levy. Sen pinta on kiinteä akseli putki toisaalta patruuna poran akselin päihin, toisaalta - kahva. Siirtämällä swashplate on järjestetty kierretanko.

Pohja swashplate on rajoitin (eli osoitin), joka ilmaisee sekä halutun poikkeamakulma ja lukittuu asentoon.

Mekanismi toimii seuraavasti:

 • pora on kiinnitetty patruuna;
 • painelevy on lukitaan haluttuun kulmaan;
 • työkalua pyöritetään pituusakselia pitkin varren kanssa;
 • kärkikulma;
 • käänteinen leikkuri 90 astetta, ja toinen puoli on käsitelty, ennen merkitty kulma.

Ehdot teroitus kotitekoinen kone

 • Aikana porat käsittely, sekä lapa on oltava samat. Tämä tarkoittaa sitä, että pora on juuri anna reikä ja tarkasti suorittaa poraus.
 • Ennen koneen käynnistämistä kädet turvallisesti hiomalaikan talja.
 • Ensisijainen lanka käsittely levy, jossa on suuri kuluttavaa. Kun huomaat särmiä pora, levy pitäisi vaihtaa hienovaraisempaa.
 • Teroituksen aikana jatkuvasti pidä haluttuun kulmaan.
 • Ympyrä tulee pyöriä vain yhteen suuntaan pitkin terän.
 • Vältetään liiallinen kuumuus leikkuri, kun se pitäisi olla aika ajoin jäähtyä käsittelyä. Ei tulistettu työkalu pulahtaa kylmään veteen, se edistää halkeilua metallin.

Useita muunnelmia laitteiden Poranteroituskoneet videoihin:

Laite teroitus poranterien omin käsin

Teroitus kaira voidaan tehdä manuaalisesti koneissa tai erityisiä hiomalaikkojen.

Jos hioa poran käsin, sen on oltava:

 • pitäkää häntää, ja toisaalta opastamaan häntä kierre osa;
 • porata kärjessä vasten sivupinta hiomalaikka;
 • teroituksen jälkeen toisaalta kiertää poranterän jatkuvasti, leikkuureunat on oltava oikea kaltevuus akseliin ja ottaa haluttuun muotoon.

Poran teroitettu molemmin puolin vuorotellen. Tässä tapauksessa, muista seurata leikkuureunat.

Muista! Kärki kaira on oltava täsmälleen keskellä.

Muussa toiminnassa se hylätään. On syytä huomata, että poran missään tapauksessa ei voi olla paljon painetta, muuten se voi saada vikoja (taivutus).

Esimerkiksi, jos huomaat teroituksen jälkeen, leikkuureunat eivät ole samat ja on kallistettu eri kulmassa akseliin, mikä tarkoittaa, että sivureunan keskellä ei ole keskellä pora, ja se ei toimi.

Siksi kaikki asiantuntijat suosittelevat käyttämään erityistä hiomakoneella porakoneille.

Teroituksen aikana muista kiinnittää huomiota alkuperäiseen kulmaan työkalun. Juuri hän tulevaisuudessa on oppaasi. Sitten tutkia Gimlet vahingoista:

 • jos löydät vakavia puutteita, voit käyttää karkeaa hiekkapaperia;
 • jos virheiden ovat pieniä ja pyöristettyjä poraa vain vähän - käyttö liplatusta noin. Tämä toimenpide on välttämätön ohut Buravov;
 • jos käytännön kartio poranterä on varsi vikoja - käsitellä ylempi osa työkalua, kevyesti painamalla sitä hiomakiveä vasten;
 • käsittelyn jälkeen jälleen tarkasta takapinnalle poran;
 • jos huomaat tai määritellä malli, joka saat täydellisen kartion - sinä oikein teroitettu työkaluja.

Tämän prosessin jälkeen kärjessä poran. Jumper Koko järkevä hiomatyökalu pitäisi olla 1-1,7 mm.

Mitä ominaisuuksia teroituskoneita

Kotitekoinen laite teroitus poranterien suunniteltu sokea ja kautta gimlets teräksen potin ja eri kovien seosten. Riippuen koneiden ne voidaan varustaa eri toimintoja. Jotkut niistä työskennellessään kulmaa voidaan vaihdella.

teroituskoneita ovat:

 • universal - käytetään erilaisia ​​leikkurit;
 • erikoistuneita - saman lajin.

Se on monipuolinen työstökoneet kuljettaa laitetta teroittamiseen poranteriä, koska ne voidaan käsitellä:

Koneet on jaettu kahteen ryhmään:

 1. Teollisuus- - on suuri teho ja on suunniteltu halkaisijaltaan suurten hionta työkalu. Virta riippuu suoraan moottoriin.
 2. Home hiomakone pora - tarpeeksi pienikokoinen ja niitä käytetään usein kotikäyttöön. Sen avulla voit käsitellä jopa porat pienillä halkaisijat.

Seitsemän menetelmiä hionta:

Miten tehdä laitteeseen teroitus poranteriä

Valmistukseen kotitekoisten kone, tarvitset:

Seuraa näitä vinkkejä:

 1. Turvallisuussyistä aseta laitetta kotitekoisia elin, ulkoapäin, jätä vain akselin ja hiomakivi. Muista, että laite toimii verkossa.
 2. Pre-valitse sijainti, johon se on työkalu Poranteroituskoneet. On toivottavaa, että se oli metallipöytää.
 3. Seuraavaksi laita moottori pöydälle käyttäen kiinnikkeitä (kiinnittimet) ja merkitse reiänkohdat ruuveja, jos se on jalat.
 4. Tämän jälkeen irrota moottori ja tee 4 reikää.
 5. Myöhemmin uudelleen asentaa moottori ja huolellisesti kiinnitetään ruuvilla.

neuvosto: Jos moottori ei ole jalat - se voidaan vahvistaa metalli nauhat (kaulukset).

Moottori tulevaisuuden laitteessa täytyy olla erityistä pitkänomainen akseli, joka olisi laittaa rakeinen levylle. Tätä varten:

 1. Aseta kiinnitysmutteri, esimuovattiin oikealla akselin päähän säiettä.
 2. Kiinnitä taajuusmuuttajaa aluslevyt ja mutterit.

Jos akselin halkaisija ja reikälevy ovat samat, aseta aluslevy akselille, ja sitten hiomalaikan. Jos akselin halkaisija ja reiät eivät täsmää, sinun täytyy lisätä tulppa.

Pre-tekevät siitä erityisen sivuaukon kierteitetty pultti, voi kiinnittää tiiviisti sen akseliin. Sitten voit laittaa hihassa.

Jos et voi päättää sähkömoottori, ota vanha pesukone moottori. Se sopii kotitekoinen teroittimesta.

On syytä huomata, että sinun täytyy olla valmis etukäteen ja käynnistin lanka, joka myöhemmin tulee liittää. On tärkeää, että käynnistin oli ainakin kolme tai neljä avointa kontakteja. Sen purkamisesta on yhdistetty toisiinsa kaksi painiketta vaiheeseen linja.

Varoitus! Moottori on vaarallinen, tyypistä riippumatta - on pyörivä akseli voi vahingossa kierretty johto, johto, hiukset.

neuvosto: Valmista metallinen laatikko suojaa laitetta pölyltä, hankaavia hiukkasia, ja sinä - tapaturmavammasta.

Miten terävöittää pora koneen

 1. Teroitus on varmistettava, että olkapää poraa kaksi olivat identtiset. Jos saavutat tämän kirjeenvaihdon - se tarkoittaa työkalun pyörimisakselin täysin yhtyy reiän keskeltä.
 2. Ennen kuin aloitat teroitus, aina varmista, että hiomalaikka on tukevasti kiinnitetty.
 3. Aina aloitetaan karkeampaa kuluttavaa. Kun oman poratanterä ilmestyy, voit vaihtaa hienompaa kuluttavaa.
 4. Varo Teroituskulman.
 5. Vältä kytkentä käämien, linkous hiomalevystä päinvastoin. Hänen täytyy aina liikkua vain suunnassa terän.

Huomaa, että pora ei voi sietää liiallista ylikuumenemista. Teroituksen aikana säännöllisesti chill Gimletiin. Mutta joka tapauksessa, älä upota veteen, tulikuuma poraa se voi näkyä luoliin.

Jotta ei pidä poranterä hionnassa painon (joka voi aiheuttaa vammoja) tarjoaa oppaan tai tuen muodossa pienen konsoli. Se on valmistettu taivutetusta metalliliuskasta, kuten on esitetty, ja on kiinnitetty runkoon (emäs). Pora on tuettu ja syötetään ympyrän haluttuun kulmaan.

Haasta opas Edellä kuvatun riskit (merkki) tarvittavalla kulmien teroitusta. Käytä siitä tulee paljon helpompaa.

Jos tämä on sinulle vaikeaa - katkaista yläosa on yleensä kuljetetaan ja kiinni oppaan.

Kulmat alle 30 0 teroitus ei sovelleta, niin luovuttamaan niitä.

Helpottaa teroitus työkaluja, erityisesti porat, mekanismi koostuu istukan, akseli, rullaohjaimet (dia), ja astelevyä.

Pohjasubstraatti, kuten edellä on kuvattu, tehdä laaja. Pysyvänsä astelevy. Porattu reikä, johon on liitetty pultti, joka toimii pyörivän akselin pinnan.

Se on asennettu rulla dia levy, johon on kiinnitetty putkeen, jossa on istukan akselin. Itse levyn liikkuu eteenpäin / taaksepäin tavanomaisella syöttömekanismi (kierteitetty akseli).

Alareunassa pyörivän indeksi levy on kiinnitetty rajoitin offset. Se palvelee pyörittämään laitetta haluttuun kulmaan ja pysäyttää se.

Työskentely laitteella

 1. Patruuna työnnetään pora.
 2. Levy käännetään haluttuun kulmaan ja immobilisoitu osoitin.
 3. Kierrekädensija varmistaen tarvittavat Poranteroituskoneet puoli.
 4. Huomaa jako.
 5. Kierrä poranterä 90 0 ja toista toimenpide, joka johtaa pora pisteen nähnyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin