Kotitekoinen puunjalostus kätensä Video

Miten tehdä puuntyöstökone koti- työpaja omin käsin

Läsnäollessa päällikön Puuntyöstökoneiden voi suorittaa useita tarvittavien töiden järjestelystä talon. Kuitenkin, se ei aina ole mahdollisuutta ostaa tehtaan malli. Vaihtoehtoisesti voit harkita mahdollisuutta valmistuksen omiin käsiinsä.

Peruskäytön puuteollisuuden

Ensinnäkin, sinun täytyy määrittää erilaisia ​​puusepänteollisuuden koneita. Niiden muotoilu ja toiminnalliset ominaisuudet riippuvat toiminnan.

Sen lisäksi, että tarvittavat moottorikäyttöisen käsityökaluja puunjalostus tarvitse tehdä muita teknisiä laitteita. Ensimmäisessä vaiheessa teosluettelo. Kotona, hän voi olla rajoitettu leikkaus ja pieni yksikkö käsittely puupinnoille. Jos aiot pienimuotoinen tuotanto - On välttämätöntä laajentaa luetteloa toimintaa.

Tyyppisiä toimia, jotka voidaan tehdä käsin työpajassa avulla erikoislaitteet:

 • rajaus. Suoritetaan muodostaa ensisijaisen osan muodon tai polttopuut. Toisessa tapauksessa sijasta perinteisen moottorisaha voidaan käyttää saha;
 • jyrsintä ja hionta. Niiden avulla, käsittely tapahtuu saavuttaa tasaisen pinnan muoto, ja poisto hurina ja mahdolliset viat, puu;
 • sorvi työtä. Yksi vaikeimmista tyyppisiä toimintoja. Lisäksi erityisiä laitteita tarvitaan erityisiä käsityökaluja ja käytännön taitoja.

Tämä on paras luettelo suoritettua. Sitä voidaan täydentää muissa töissä.

Laadun puunkäsittely tarpeen tarjota välineitä läsnäolo maalilla tai lakalla. Ne lisäävät ajan komponenttien toiminnan, säilyttäen sen alkuperäisen ulkoasun.

Suunnittelu rakentaminen puuntyöstökoneiden

Vaikein vaihe on ammatillinen luominen piirustusten valmistukseen puukoneet omin käsin. Suorituksen aikana Tämän työn tulevaa kehitystä laitteiden katsotaan sekä komponenttien saatavuus sitä.

On olemassa tiettyjä sääntöjä kehittämiseen tekninen dokumentaatio. Ne ovat määrittää alkuperäisiä ehtoja, joiden mukaisesti laitteet on tehty järjestelmään. Lähes kaikki puuntyöstökoneisiin, joka voidaan tehdä käsin, joka koostuu seuraavista osista:

 • kotelon (tukipöydän, sänky). Se tekee kaikki tarpeelliset varusteet: voimanlähteen yksikkö puunjalostus laite muuttaa nykyiset asetukset;
 • käsittely-yksikön. Sen kokoonpano ja suunnittelu riippuvat työn. Leikkaamalla puumaja käytetty levy tai vannesahan. Hienoprosessointi käyttämällä palapeli kone;
 • ohjauslaite. Sen kanssa, tilan muutos tapahtuu - osat nopeuttaa tai mekaanisesti sen pinnalle.

Lisäosana valmistuksessa kotitekoisten puuntyöstölaitteisto käsillään usein erityyppisiä kohokohtia, mittauslaitteita. Ne voivat olla olennainen osa suunnittelua.

Asiantuntijat suosittelevat käyttöön integroitu lähestymistapa suunnittelun aikana. Tutki piirustukset ja improvisoidun tehdas malli valitaan sopiva muunnos työpajassa.

Valikoima lisävarusteita Puuntyöstökoneiden

Todellinen ominaisuuksia tulevaisuuden laatuun vaikuttavat laitteen komponentteja. Yksi ongelmista valmistuksessa puukoneet omin käsin on valita komponentit.

Asiantuntijat suositeltavaa käyttää niin monta tehtaan komponentteja kuin mahdollista. Tämä liittyy pääasiassa käsittely lohkoja. Esimerkiksi valmistettaessa sahan kotiin kuin pohja, voit ottaa moottorisahan. Sama koskee ja jauhatuslaitteissa. Tiedot jalostukseen valmistetaan työkalu teräksestä. Sille on ominaista korkea kovuus ja lujuus. Näin ollen, ei itse mylly tai tela, jossa on leikkuureuna on ongelmallista.

komponenttien valinta parametrit:

 • Vastaavat ominaisuudet laskettu data. Se viittaa geometriset mitat, materiaali valmistus;
 • mahdollisuus itsenäiseen käsittely;
 • pitkä käyttöikä.

Kun otetaan huomioon kaikki edellä mainitut tekijät, voit aloittaa suunnittelu ja valmistus Puuntyöstökoneiden omin käsin. Lisäksi on tarpeen huolehtia turvatoimia aikana. Suojaava paneeli rakenne olisi säädettävä, ei ole todennäköistä suoraa kosketusta liikkuvien osien kanssa.

Video esittää esimerkkiä laitteiden valmistuksessa puun kääntämällä kotiin:

Woodworker omin käsin (video, piirustuksia ja valokuvia)

Onko mahdollista koota puuntyöstökone käsillään, tekevät työtä kotona? Kokemukset monien mestareiden osoittaa selvästi, että on mahdollista. Rakentaa tällaisia ​​laitteita, tarvitset piirustukset, kaaviot, ohjeet, video, osia ja idea. Kannattaa aloittaa sen kanssa, koska on mahdotonta koota koneen, ei tiedä mitä haluat hänestä seurauksena päästä.

Valokuva Woodworker tehty omin käsin

Voit kerätä ensimmäisen käytettävissä kone, jonka piirustukset on sinulle käsivarteen. Mutta on todellakin laite puun käsittelyyn tarvitset? On syytä alkaa päättää, minkälaista yksikön ja mihin tarkoitukseen tarvitset. Voit sitten edetä kokoonpanoon.

Lisäksi porakoneen monet kodin käsityöläiset haluavat myös pidettävä tuottavaa, tehokkaat laitteistot puunjalostus. Käyttämällä vain yhtä pora ei ympärileikattu laudat jne eikä otshlifuesh.

Koska parin harjoitekokoelmaasi voidaan koota haluttuun yksikköön. Käyttämällä oikeita laitteita kotona voi tehdä seuraavaa:

 • Sadon korjuu. Näiden koneiden muodostetaan karkea primaarisen aihion. Monet moottorisahaa käyttää tähän hoitoon. Mutta jos tarkkuus on tärkeää, suorituskyky ja turvallisuus, voit kerätä saha;
 • Hionta ja jyrsintä. Näitä koneita voidaan tehdä, jos haluat käsitellä työkappaleeseen, tuovat ne pintaan haluttuun laatutasoa, tasaisuus, poista purseet, virheistä puu;
 • Sorvauksessa. Sorvaustyöt ovat vaikeimmat. Samalla kerätään sopivin sorvin ei ole mahdoton tehtävä puun käsillään. Se voi tehdä itsensä perusteella pora. Tavallisen porat ovat pieniä stanochki avulla kotona suorittaa erilaisia ​​käsittelyoperaatioita puuta.

Tarvittaessa voit varustaa työpajassa muunlaisia ​​puuteollisuuden laitteita.

Piirustus puukoneet, tehty omin käsin

Tehdä puuntyöstökone omin käsin, sinun pitäisi luottaa piirustuksia tai malleja. Samalla laatua lukutaito ja valmistelu piirustukset suoraan riippuvainen ominaisuuksista tulevaisuuden puuteollisuuden laitteita.

Pääsääntönä, joita tulee noudattaa, jotta voidaan luoda mahdollisimman piirustuksia - määritelmä alkuehdot. Pyydät häntä tulevaisuudessa Puuntyöstökoneiden parametrien, tekniset pohjalta, jotka muodostavat piirin. Paljon virheitä, luottaen valmiita piirustuksia ja muuttamalla parametreja olisi asetetulla. Tämä johtaa siihen, että kone ei ole täysin asianmukaista järjestelmiä.

Optimaalinen vaihtoehto luotaessa kotitekoinen kone - kokoelma oman piirustuksia, järjestelmiä ja projekteja. Se ei siirry pois tunnistetut parametrit. Siksi on tärkeää määritellä etukäteen, mitä sinä tarvitset puunkäsittelykoneeseen.

Kaikki koneet puun, tuotettu omin käsin, on tietty joukko keskeisiä solmuja.

 1. Asumiseen. Tämä sänky, työpöytä viittaus. Tämä elementti palvelee asettaa kaikki tarvittavat laitteet kone - kara, leikkurit, käsittely-yksikön, moottori, CNC-yksikkö ja niin edelleen.
 2. Käsittely-yksikön. Muotoilua ja teknisiä käsittely Yksikkö riippuu siihen tarkoitukseen, johon työ on koneen. Tämä voi olla tavanomainen porakone pohjalta poran sahan perustuu myllyt, vannesaha, saha, ja niin edelleen. Kutakin edellyttää asianmukaista leikkureita ja työkaluja. On myös tärkeää, että laikka täyttää ajaa mahdollisuuksia.
 3. valvontajärjestelmä. Se merkitsee, että on olemassa tekijöitä muuttaa pyörimisnopeutta karan aseman. Tässä tapauksessa, terät voivat liikkua kustannuksella manuaalinen, puoliautomaattinen tai automaattinen säätö. Viimeisen kahden käytetä numeerinen ohjaus. Monet ihmiset ajattelevat, että vain tehtaan Puuntyöstökoneiden voi tavata leikkurit, vaunut ja muiden mekanismien vetämänä CNC. Käytännössä käsityöläiset ovat oppineet asettaa omat kotitekoinen CNC moduuleja. Tämä on monimutkainen kysymys, mutta todellinen itse.

Mieti tarkkaan tulevaisuuden hanke. Tätä tutkimusta varten tehtaan koneet, tavata niiden toimivuus, varusteet, tekniset ominaisuudet. Hieman vaivaa, on mahdollista luoda arvoinen analogi tehtaan laitteiden puunjalostukseen.

Erittelyt koneen kotitekoinen suoraan riippuvaisia ​​siitä, mitä osia voit käyttää rakentaa, miten hyvin on etuhampaat ja onko sähköteho riittää suorittamaan puunjalostuksen.

 • Anna koneen sinulle kotitekoisia, mutta asiantuntijat suosittelevat käyttämään kokoamistyökalut tehtaan. Tämä on erityisesti totta, että työstökone yksikkö;
 • Leikkureita ostaa tai tilata tuotantoaan asiantuntijoita. Leikkureita, leikkurit, rullat työkaluterästä. Avulla poran prosessi et pysty, ja vielä tehdä teräviä reunoja, joita ilman leikkaajat suorittaa tehtävänsä ei. Tehtaan etuhampaat laatu, kestävä, tehokas, niiden avulla voit suorittaa erilaisia ​​puulajeja, kokoonpanosta riippuen. Monet ovat yrittäneet tehdä terät omasta, mutta käytännössä tämä harvoin saa tuloksia samanlaisen tehtaan myllyjä;
 • Muista kiinnittää koneen työkalun yksityiskohdat piirustuksissa. Tehdaskomponenttien käyttö on merkittävä etu, koska kaikki tuotteet on valmistettu standardien mukaisesti. Siksi on paljon helpompaa koota täysi-ikäinen, laadullisesti toimiva kone kuin puuntyöstökoneen itsensä valmistetuista osista;
 • Sinulla olisi oltava mahdollisuus käsitellä komponentteja itsenäisesti. Joskus ne saattavat joutua hienosäätää, tehdä joitain muutoksia muotoiluun;
 • Keskity puuntyöstökoneesi komponentteihin, jotka voivat varmistaa pitkän käyttöiän. Kyllä, jotkut pystyvät kokoamaan puuntyöstökoneen kirjaimellisesti romumetallilta. Mutta tällaisen aggregaatin laatu, luotettavuus ja käyttöikä ovat erittäin epäilyttäviä;
 • Puuntyöstölaitteilla on oltava luotettava kiinnitys. Vahva kiinnitys välttää lisää virheitä puuntyöstöprosessissa. Moottorin toiminta, osien työstäminen johtaa tärinän esiintymiseen. Jos nämä värähtelyt eivät sammu, laite ryntää, mikä vaikuttaa negatiivisesti puunjalostuksen laatuun.

Puuntyöstöyksikön käsitteleminen on mahdollista, ja joskus se on välttämätöntä. Päätä tavoite, tee yksityiskohtainen toimintasuunnitelma, aseta itsesi laadukkaisiin komponentteihin ja aloita kokoonpano. Ja jos et halua viettää aikaa ja energiaa, mutta voit käyttää rahaa, ostaa tehdaspuuteollisuuden monimutkainen.

Kotitekoiset puukoneistot, jotka on luotu omilla käsillä

Kotitekoinen puu sorvi

Tekijä on YouTube-kanavan "Zhelezjaka" esittäjä. Tämä on pora, joka on modifioitu tietyllä tavalla. Laita ensin se toiselle puolelle ja sammuta patruunan pora. Patruunan sijasta poraa kierretään, mikä toimii pääntuessa. Hammastettu suutin, jolla puiset aihiot kiinnitetään omiin käsiinsä valmistettuun sorviin. Jalustan runko tekee säätöosan toiminnon. Kierrä teroitettu pultti lukitusmutterilla erityisen porattavan reiän läpi. Puristamme puinen työkappale, siirrämme kelkan ja kiristämme kaksi ruuvia, jotka kiinnittyvät tähän asentoon. Kaikki toimii. Mittareille ei ole tarpeeksi tilaa. Se koostuu kahdesta puoliskosta. Erikseen kokoontaitettava, säädettävä eri aihioille.

Koneessa se asetetaan kannattimeen ja säädellään suuntaan, lentokoneen pituuden ja korkeuden suhteessa työkappaleeseen. Kierrosoperaatiot vaativat erikoistyökalun. Mutta koska hänellä ei ollut päällikköä, hän käyttää vanhoja tiedostoja, jotka ovat paljon autotallissa. Tämä on välttämätöntä vain laitteen näyttämiseksi. Jyrsintä jotain koneella ei ole kovin vaikea tehtävä. Se on jopa erittäin mielenkiintoinen. Tärkein ehto täällä, missään kiireessä. Työkappaleen hionnan ja hiekkapaperin hionnan jälkeen saatiin kaksi kahvaa tiedostoille.

Muutoksella. Mestarin mieliala lisäsi kulman. Hitsattu tasoittamaan poraus- ja sorvitekniikalle sopivat ohjaustangot. Hän laittoi kannattimen. Kiristä pultti kartiolla. Oliko etupää.

Tätä kotitekoista puu-työstökonetta voidaan käyttää porauskoneena. On vain korotettava. Irrota orjan päähän. Aseta kasetti porakruunuun. Irrota piikki pohjasta.

Puiset työkappaleet voidaan teroittaa teltan koko pituudelle. Halkaisijaltaan paljon enemmän kuin kahvan valmistamisessa. Tämän sekoitusporan teho riittää käsittelemään tällaista valmistetta.

Jyrsintä koneesta poraamalla omia käsiäsi

Minkälaista kokeilua isäntä ei asettanut telineään poraukseen. Poraa metalliin 19 mm reikä. Tämän jälkeen hän työskenteli 2 millimetrin porauksella. Kierretty aihio 70 cm pitkä. Käytin poraa sekoittimena rakennustyömaalla. Tässä videossa porakoneeseen on asennettu standardi leikkuri reitittimestä, jonka varsi 8 mm. Oppaiden ja työkappaleiden kiinnittäminen pöydälle, jonka päällikkö teki etukäteen, oli erittäin kätevä. Se ei ollut tarpeetonta pienentää ja nostaa poraa tasaisesti. Yritin työskennellä toisen jyrsimen kanssa. Tulin siihen johtopäätökseen, että ei ole tarpeeksi korkea karanopeus. Vaikka karkea puun työ reitittimen puuttuessa, voit tehdä sellaisella työkalulla, joka on kiinnitetty telineeseen.

Poraa voidaan porata millä tahansa korkeudella ilman monimutkaisia ​​säätöjä. Otamme kaksikymmentä, laita 5 mm: n paksuinen nauha, joka poraa seitsemän, jotta pystyt helposti tekemään suuren reiän. Valmistettu metallikulmista, neliömäinen putki, nauha, jota käytetään silmissä. Kulma vaunuissa. Neliöputki laskurissa. Käytetty kaistale on kapea. Neliöputki suluille. Kaikki tämä on hitsattu. Kone on kokoontaitettava, tangot ja vaunu irrotetaan, porauksen sovittimet. Niitä voidaan tehdä myös.

Puuntyöstökone Fuganok-planimus automaattisella levytulostuksella

Kotitekoinen puunjalostuskone

Mitkä ovat sen yksityiskohdat? Nurkan runko on 40 x 40. Jos löydät 35 x 35, se tekee samoin. Vaadittava neljä kulmaa 450 mm pitkä. 9 - 550 mm. Kaksi muuta kulmaa, joiden pituus on 270 mm. Myydään rautakaupassa. 12. Ne ovat myös myymälöissä. Pähkinät, pesulat. Kaupungin kirpputoreilla voit ostaa rumpua vähän rahaa varten. Laitemyymälässä on 200 millimetrin pituisia veitsiä. Tarvitsetko kaksi sähkötyökalua. Kaksi pientä pöytää höylän alla. Koko 300 x 220. Sahatukin pituus 600 mm. Taulukoita voidaan tehdä jopa puusta, tekstioliittia, mistä tahansa sopivasta materiaalista. Rauta ei ole tarpeen.

Puunjalostuksen mukautukset täällä.

Lue 502,078 kertaa.

 • Lue 62712 kertaa.

 • Lue 58729 kertaa.

 • Lue 48928 kertaa.

 • Lue 46687 kertaa.

 • Lue 43332 kertaa.

  kommentit 11

 • kommentit 10

 • kommentit 9

 • kommentit 8

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Siirry työkalupalkkiin