Kotitekoinen listogib videoita kädet

Kotitekoinen kone-listogib: piirin suunnittelu, taitto, kokoonpano

Tee taivutuskone omin käsin ei ole niin vaikeaa, mutta mestareiden DIY harrastajat, ja elää heidän työnsä, SP, käytä sitä kunnes hieman. Samaan hinta valmiiksi vain lisäelementtejä katon - laaksot, luistimet, verhotangot - ja viemäriputkia uria ajoittain ylittää kustannukset materiaalia. Sama pätee kuvia (kattopellit, se on valmis nastilke) laippareunoja alla kaksoissaumasta. Ja tämä on vasta kattotyöt.

Samaan aikaan monet käsityöläiset silti mieluummin ostaa valmiina osia tai menettää ansioiden tai vanhanaikaisella tavalla hallita tyrmäys, menettää potentiaalisia asiakkaita - nykyaikaisia ​​tuotteita kondovogo lajeja ei pitäisi olla. Mitä vikaa tässä: talous, teknologia, ennakkoluuloja? Tai ehkä juuri tietämättömyydestä? Ehkä vain tarvitsevat selkeät piirustus listogiba joka voisi rakentaa eniten irtoa, ja käyttää sitä pitkään ja menestyksekkäästi? Yrittää ymmärtää.

Perusparametreistä (tehokkuus, suorituskyky, helppous rakentaminen) on vielä määritettävä kestävyys olosuhteissa, vakaan toiminnan tulos. Sesonkiaikaan, kun päivä ruokkii vuodessa pelleillä korjaamisesta tai säätämällä kerran, mutta satunnaiseen käyttöön kerran kuussa joka kuukausi, voit tehdä ilman erikoislaitteita. Katso alla.

Vähimmäisvaatimukset - master kaikki kaupat, jotka kattotiiliä, pelti työhön toisinaan läsnäollessa tilauksia; ostaa tämä kone teolliseen tuotantoon kallista, se ei maksa pois. Mutta sitten kotitekoinen listogib on kestettävä vähintään 1200-1500 kierrosta kaudessa heikentämättä laatua taivutus. On toinenkin tärkeä kohta - terassilla. Tarkemmin sanottuna, riippumatta sen tuotannosta. Sen arvoinen erityistä väriä.

Kun käännös latinasta - kuka hyötyy? Tuottaa profiloitu itsenäisesti, ainakin itse, materiaali on erittäin suuri kysyntä. Yritetään arvioida.

Käsiarkki- Bender siirto tyyppi (ks. Alla) on arvoltaan noin $ 2000. Se näyttää olevan mahdollista päivä tai kaksi tonnin galvanointilaite 0.55 maksaa $ 1000 puolestaan ​​250 m². metriä aaltopahvia, jotka ostetaan olisi maksanut $ 1400. Näyttäisi siltä, ​​että suoraa hyötyä; varsinkin jos et odota myynnin (markkinat ovat täynnä ehdotuksia), ja käynnistää liiketoimintaa itselleen. Joten, nyt ei.

Profiloitu ei rullattu yhdellä ajolla - nousukulmat saatu kiristetty. Rakeiden välinen sidos metallin on rikki; päälle ulkoasua hiekkainen taivutusosuus ei määräydy aina, mutta pian se leviää halkeaman. Ja kuka on nyt antaa tilauksen ilman takuuta? Ystävällisesti oikea. Niiden kurssi.

Voit vähentää kiinnitin, mutta sitten aalto menisi laatikon ulkopuolella. Asiakasstandardit, voi olla, ja ei tiedä, mutta vain nähdä - eikä ratkaisevaa. Laittaa, kiitos, kuten kaikki muutkin, tai - hyvästi, käännyn seuraavaan. Ja kerro ystävien, tuttavien. Ajaa useaan kertaan kukin arkki, muuttamalla nipin tai telan? Millainen suorituskykyä tehokkuuteen.

Tuotantolinja aaltopahvin

Linja (itse asiassa, valssaamo) aaltopahvin - on monimutkainen kokonaisuus, ks .. Kiinnitä huomiota määrää ja kokoonpanoa rullina. Nimittämisen Tällaisen järjestelmän - hajottamaan jäännösjännitykset arkilla, joten ne eivät olisi rajojen ulkopuolella. Näin ollen, aalto muodostuu vähitellen.

On syytä tällaisten laitteiden vähintään $ 20.000 Kiinassa. Vakaan laadun lopputuotteen voidaan taata vain tietyille teräslaatujen tietyn valmistajan. Virrankulutus - 12 kW. eli tarvitsee erikoistunut tuotantoalueella asianmukaisiin raja tehonkulutuksen ja piirin maahan, vaikka vain yksi palveluntarjoaja. Onko toimialue (yksinkertaisesti - läheisyydessä käytössäsi) patoutunutta kysyntää aaltopahvin, jolloin se kaikki maksaa takaisin kohtuullisessa ajassa? Ja jos olet valmis aloittamaan erittäin vakava kanssa kovaa kilpailua?

$ 2000 mestari yksilön "vallata takaisin" tietysti, ei ole helppoa. Siksi yritämme selvittää, miten vieläkään listogib itse. Ei aaltopahvin ja erilaisia ​​katto, metallilevytyöt, joka voi myös olla hyvä idea elää ja podsobrat rahaa alussa jotain vakavampaa. Custom muutos pohjimmiltaan ei voi yhdistymistä, ja aina tarpeen. Ja kotitekoinen listogib täällä voi olla erittäin hyvä apu.

Luopua kanssa "yritys" (artikla ei mainonta) ja mene kotitekoisia, katsotaanpa lyhyesti, mitä voi ostaa, jos vielä tarvitset sitä. Markkinoita ehdottomasti hallitsevat TAPCO ja VanMark. Ja lähes tuntematon kotimainen SCS-2 tuotettu Orsk. Kaikki hinnalla suunnilleen yhtä; leveys työalueen meidän 2,5 m 3, tuntemattomien, mutta tämä ei ole pahe. 3 m laskettuna tuuman järjestelmään toimenpiteitä (10 ft = 3,05 m), ja 2,5 m metrinen vain kätevä.

Mutta Uralets - siirtotyyppi; voi esimerkiksi vetää sadeveden 90x90 mm. Nosto / lasku poikittainen - epäkeskot, ei ole tarpeen kääntää vauhtipyörään. Mukana leikkaus veitsellä. Asiakasarvioita - ole niin ystävällinen, innostunut. Yleissävy - "välttämätön kova työntekijä."

Historia toistaa itseään. Näistä tilanteista elävät DOT puhui jälkeen matkaansa Yhdysvaltoihin (kun hän lavalle YK kengän split ja uhkasi järjestää kaikki velliä) Nikita Hruštšov. Kuten, Yhdysvalloissa myydä mitään säädytöntä roskakoriin, ja meillä on tarvittavat siisti asioita, kuten tiedostoa ei voi.

ajaa

Taivutus ja työstökoneiden kanssa mekaanisen käytön (vauhtipyörä kytkin ja kampi tai laskeva paino järjestelmän lohkojen, kaapelit ja vivut) hyötysuhde on korkea, mutta silti juurensa menneisyydestä. Mekaniikka antaa terävän pulssi (laukaus) alussa työiskun, ja lopussa se heikentää. Taivutus / pakottava tarve juuri päinvastoin.

Tehokkuus sähkökäytön kanssa koon pienentämisestä työkappaleen nopeasti laskevat. Multaa profiloitu edellä leirin puuttuu 12 kW. Jotta laipoitusta kuvassa katot, alle 1,5-2 kW ei riitä. Se, että ulkoinen ominaisuus AC-sähkömoottoria (lukuun ottamatta kolmen vaiheen vaihekäämiroottori - monimutkaisia, kalliita, vaativat säännöllistä hoitoa) melko kova. Se ei lisää moottorin vääntömomentti, vaan päinvastoin, roottori slip kasvaa ja aika pienenee taipuva metallinkestoisuuden. Tehonkulutus siten lisää.

Hydraulinen käyttö, teoriassa, sopii - itse sylinterin automaattisesti sen mukaisesti voimassa vastus osan. Mutta tarkka hydraulinen monimutkaisia ​​ja kalliita. Voiman jakamiseksi vaikkapa tunkki tasaisesti koko pituudelta mittari ei kaarteessa ja kokeneita suunnittelijoita sekä synkronoida työn improvisoitua tarkoittaa kahden tai useamman.

Jää "Hammer" ja se ei ole niin paha. Jos konstruktio listogib jotta, kuten lakaista soutu tai voimanosto, toimi erittäin vahva ja sitkeä lihakset (hauis, lati, selkä, reiteen, vasikka) ja reaktio (rekyyli) koneen painanut jalka lattiaan, työ, koska sen syklinen, ei se on heikentävä. Mutta se kehittää taitoja, jotka antavat tarkkuutta ja tuottavuutta.

Esimerkiksi: keskimääräinen henkilö, juosten portaita aikana 1-2 voi kehittyä kapasiteetti on noin 1 hp Mutta kolmantena lennon lihaksia hapen menee glykogeenin, maitohappoa alkaa erottua, ja väsymys osuma ruumiin. Sinun täytyy levätä, jerk eteenpäin.

Tietoja urheilu: soutajat lean koska "Kendyuhov" häiritä antaa vihreää valoa koko kehon. Mutta painonnostaja "maissi", päinvastoin, auttaa pitämään tasapainossa siepata. Mutta työ lihasten ja muiden monella tavoin samanlainen.

Listogib - käsite on melko yleistä. listogiba laite riippuisi sen tarkoituksesta. Näin ollen työn luonteen ja valitsemaan kotitekoisia järjestelmään, katso. Kuva.

Rakennusurakka taivutuskoneista erityyppisiä

Pos. Ja - tapa tuttu kaikille, jotka on hieman työtä metallista. Joten on mahdollista taivuttaa levyjä yksinkertaisesti kädet korkeintaan 0,5 metriä leveä. Jos taivutus pituus ei ole enemmän kuin 200-250 mm, pohja ei voi kiinnittää penkki, ja jossa on paine säteen ja työkappaleen puristin ruuvipuristimeen. Taittaa se osoittautuu hyvä, jos poikittainen nojata pohjan yli, kuten on esitetty kaaviossa toimia, ja palvella hieman eteenpäin, ikään kuin vyglazhivaya taittaa. Tämä periaate perustuu useimmissa malleja kotitekoinen listogibov; me sinne.

Koska elastisuus metallilevyn taipua täsmälleen 90 astetta ei siis käyttää metallin välikeliuska, kuten on esitetty insertissä. Miksi poikkileikkaus kanavia, eikä nurkkiin? Seuraavaksi Kysymyksen ja; alkeis näennäisen yksinkertainen rakenne on merkittävä vivahteita.

Pos. B osoittaa, kuinka särmäyskoneesta. Paina molempia paina: stand-matrix-punch-lyönti-hydrauliikka-ready. Soveltaa tällaista vain teollisen tuotannon kanssa kehitetty järjestelmä työsuojelun: monimutkainen, kallis, tarvitsevat ammattitaitoista hoitoa ja on erittäin traumaattinen. Vyskolznuvshy Asiattomasta huoltoasemalla tai toimintahäiriöt laitteessa pystyy leikkaamaan arkki ihmisen käden tai pään.

Pos. B - lävistämisen (pass) listogib. Muuttamalla suhteelliset asemat telojen, on mahdollista asettaa taivutussäde arkin. Syöttäminen listogib voi olla joko manuaalinen tai moottoroituja. Hakijat yleisesti saatavilla, pääsääntöisesti ovat monipuolisia:

 1. Sileiden telojen on suunniteltu levyn työstö - taivutus aihiot kuoret suolet, laaja putkien osissa, jne.
 2. Rullat voidaan korvata täydellisesti profiloitu laatta taivutusrullien, joka on suunniteltu vetämään Viimeistely paneelit kattotiiliä - luistimet, laaksot, kourut ja laippa palaa.
 3. Myös monet mallit on varustettu tukea, painamalla ja käsin poikittainen joustava arkkia.

Se on niin listogiby ja myyty $ 2000 tai niin. Monet ovat varustettu, tai sitten voit ostaa, muotoiltu rullat kalvo, mutta, kuten on jo käsitelty, "vetoakselin" myytävänä he eivät voi. Voidaan laminoitu pala, jos tarvitset täällä nyt, ja ostaa koko merkitys arkin mitään.

Huomautus: on toinen mielenkiintoinen erilaisia ​​levyn taivutus laite, mutta, koska sen korkea hyödyllisyys ja suhteellisen alhaiset kustannukset, käsitellään erillisessä osassa.

Tuotanto listogiba alkunsa yksinkertaisin TU sukupolvi. Tuoreessa laskea kuin edellä mainitut kriteerit kestävyyden perusteella virtausnopeus lihasvoimalla että lisäämällä keskimääräinen aikuisen miehen pystyy tuottamaan päivittäin ilman terveyden heikkenemistä. Tietenkin, yksinkertaisuus ja halpuuden rakentaminen myöskään viimeisellä sijalla. Myös massogabaritam koneella pitäisi mahdollistaa kuljetus autossa, ja käyttö paikan päällä työtä. On käynyt ilmi:

 • Leveys taivutettavan levyn - 1 m.
 • Paksuus taivutettavan levyn - 0,6 mm galvanoitu; 0,7 mm: n alumiinin ja kuparin 1 mm.
 • Käyttöjaksojen lukumäärä ilman uudelleensäätöä ja / tai korjaus - ainakin 1200.
 • Taivutuskulma - vähintään 120 astetta ilman manuaalista viimeistely; joten on välttämätöntä alennukset.
 • Käyttö erikoisterästen tai epätavallisia harkkoja - on erittäin epätoivottavaa.
 • Hitsaus - mahdollisimman vähän; hänen osat / komponentit johtosetit, ja hitsit ovat hauraita ja nopeasti kyllästy vuorotellen kuormia.
 • Metallin jalostukseen puolella (tokarka, jyrsintä) - myös mahdollisimman vähän, rahaa on sen arvoista.

Totta puhuen: tehdasvalmisteiset piirustuksia, jotka täyttävät kaikki nämä vaatimukset eivät löydy julkisista lähteistä. Yritämme parantaa joka on laajalti tunnettu, ja periaatteessa erittäin onnistunut.

jakso

Periaate Tämän laitteen listogiba selvästi kohdassa (ks. Kuvio. Oikea ja tuotteiden luettelon). Sen suurin etu - onnistuneen ergonomia. Tällaisen työtahdin ja lihakset toimivat niin kuin pitäisi, ja jalka painautuvat lattiaan, että jopa kokematon operaattori antaa johdonmukaisia ​​tuloksia. Enintään koukistuskulmaan - 135 astetta, ja suuri marginaali tahansa ajateltavissa joustavuutta taipuva arkki.

Kotitekoinen poikkipinta listogib

 1. puiset tyyny;
 2. tukipalkki - kanava 100-120 mm;
 3. poski - 6-8 mm: n levy;
 4. työ;
 5. paine levyjen (puristin) - hitsattu kulmista 80 ja 60 mm;
 6. poikittainen akseli - tappi 10 mm;
 7. pyörivä poikittainen - alue 80-100 mm (?);
 8. kahva - baarit 10 mm.

Materiaali kaikkien osien - standardin rakenneterästä. Mutta tässä esitetty kaavamaisesti jotka kulkevat nurkasta parempi korvata kanavalla samankokoisia. Miksi? Tarkastellaan tarkemmin, on tärkeää tulevaisuuden kannalta.

Reaktio (paluu) välillä taipuisa arkki ikeen (ja puristin mutta se - enemmän) ei-yhtenäinen leveys. Keskellä, jossa kukin ala-(pieni, se on vihje erilaistumisen ja integrointi) olevaa metallia ympäröi joka puolelta samasta metallista, se on maksimaalinen. Reunoilla, jossa auttajat eivät ole puolella - on minimaalinen.

Toisen kohdan - vaikka ohut levy, mutta rajallinen paksuus. Stressi työkappaleeseen voidaan levittää, heijastuu reunoilta. Tämän seurauksena kuormitus kaaviot ikeen ja puristin hankkia jousi muotoinen jousen jänne. Vapaasta (toistaiseksi) reunakulmien hyllyjen niin kuormitus vetojännityksen ja vetolujuus metalli toimii riippumatta - nopeasti kyllästynyt siihen. Homebrew, hän rakennettu kone huomaa pian, että alue keskellä antoi periksi ja taita keskeltä turvoksissa.

Sivuhelmaverhoukset hylly - kiilamainen, ja se on kehittyneempi kuin sisemmässä kulmassa Kulmaprofiiliin. On ensinnäkin tasoittaa kaaviot - tuskin bowstring kireällä. Toiseksi, ylimääräisiä näennäisesti sivuhelmaverhoukset hylly vetää vetojännitys, joka sen vapaassa päässä muunnetaan puristus. Supistuminen metallin pitää - hoo!

Laskutoimituksen tulos on vaikuttava: jos ikeen Kulmaosasto vahvuus parinsadan joustavia, saman kanavan leveys - yli 1200! Mikä on 200 on joustava? Yksi tai hieman enemmän kuin katto parhaimmillaan. Huipulla kausi, kun asiakkaat ovat jonossa, kone menee huonosti, ja - aloitettiin. 1200 toiminnot - silloin kauden seisoo. Talvella ehditään podrihtovat tai kulkea korvata tai laskemalla etenee, ostaa "firma" kanssa resurssi takuun.

Detailing kotitekoinen listogiba

Seuraavassa kuvassa on jo yksityiskohtaisesti luettelo kantoja. Se ei ole vain välttämätöntä poistaa joitakin puutteita, mutta se on mahdollista ja vähän jotain ylimääräistä parantamiseksi.

 1. puristin - alue 40-60 mm; M8-M10 on kääntyvä ruuvin ja kantapää;
 2. poski;
 3. tukipalkki;
 4. Kiinnike - ala 110 mm;
 5. paine levyjen;
 6. poikittainen akseli;
 7. kulkemaan.

Ensinnäkin - alapinnalla jyrsintä- nipin tasossa. Se on tarpeen jonkin sen suunnittelu, ja sallittu karheus - ei enempää kuin puoli paksuus taivutettavan levyn (! Oletamme sen vähintään 0,2 mm). Muuten levyn paineen viruminen (virtaus) - ja uudelleen bellied kertaiseksi.

Niin että jokainen, joka ei mitään, kun tekee jotain metallia, vinkkejä tasoitus kanssa nipin tiedosto tai hiomakoneen aiheuttaa vain virne. Olisi annettava jauhatuksen. Ja onhan hitsausyksikkö, kun kaikki jotka olisivat saattaneet johtaa jo tapahtunut. Muuten, maksaa ja työskentely mylly turhaan.

Lisäksi, kaikki mitä edellä on sanottu kuorman poikittaisliikkeen totta painamalla. Ja kaikkein ladattu osa siitä - etureunassa - ovat perusteettomia. Vahvistaa tai korvata koko kokoonpanoa nurkassa kanavapalkista voi: Taivuta ei ylitä 90 astetta.

Tämän seurauksena läpi samat toiminnot 100-200 Kone "razinet suuhun" (tai "hymy", jos haluat enemmän valkoinen, ei mustaa huumoria), ja - samaa laajentunut mutka. Up puristin ei vygnetsya; Hän on hyvin linnoitettu tässä suhteessa. Mutta metallin etureunassa sammumista yksinkertaisesti virtaa.

Viilto puristin rakenne, kestävyys yhtä suuri poikittainen näkyy upotetussa oikeassa yläkulmassa. Base - teräsnauhan 16h80 mm. Etureuna on hiottu 45 astetta, ja poistetaan samalla viisteen Jyrsintä vähintään 2,5-3 taivutettava maksimi paksuus teräslevy, ts 1,5-2 mm. Taivuttamalla ylös kiinnike tukee alue-shestidesyatkoy hitsauksessa. Jyrsintä, uudestaan, kun kaikki hitsauksen.

Ajatuksena on, että jos edellinen suunnittelun etureuna työn puoli-taivutus (joka metalli huonompi venytys), uusi - vain puristus. Yhteenlaskettu Suvanto reunalla ei antanut, ja pian vuotaa.

Huomautus: jos on jossain upottaa löytää muinaisen raskurochennye sorvi - ongelma ratkaistu sulkeutumisen ikeen lopullisesti. Koska kehys voidaan leikatut toivotun konfiguraation erikoisterästä ja erinomainen tarkkuus.

Useissa työvaiheet tehdä molemmat puristin vastaava: leikkaus, poraus, hitsaus, jyrsintä. Uusi materiaali-puristamalla on suurempi kuin vanha; molemmat aihiot haluttuun kokoon kolme. Mutta kestävyyssuhde - sekä kahteen edellä LASK.

Seuraava kohta - pihdit. Kirjoittaja suunnittelu varmasti selkeästi kuvittelee roolia jäykisteiden, mutta hauraus ja väsymys hitsit, se näyttää huomaamatta. Aivohalvaus ristipään tarjoaa vaihtelevan vetovoiman puristimen vipuvartta 10: 1 tai enemmän. Jos puristin taukoja - Lopulta vaikka kaikki muu pysyy täysin tasainen. Itse laitteen on tarkoitus poistaa, eikä taivutusta.

Miksi ei hylkää kiinnikkeet? Ja posket ei tarvitse, ja hitsaus molemmille. Miten se tehdään?

 • Pidentää tukipalkki sivuille pois pöydältä.
 • Valitse päissä sen U: n muotoisia korvakkeita.
 • Kiinnitetty pöytään pulteilla jonnekin M10 pähkinöitä muotoinen - jalat.

Toinen vaihtoehto - reikien jaloissa ilman kierrettä. Pultit käännetään ja kiristetty siipimutterit. Hieman kallis, mutta helpompaa.

Tässä herää kysymys: miten vahvistaa poikkitangon kerran posket enää siellä? Kyllä, ja ei tarvitse niitä. Ensinnäkin se kääntyy pois ei taitettava muotoilu ja kulkea kerran vuodessa on muututtava. Toiseksi, muistakaamme, tarvitsemme tarkkuus on 0,1 mm, muuten taittaa pullistumat. Heti kun tappi murtuu yksinkertaista "reikä" poski suurella määrällä? Kysymys on retorinen. Ja samalla anteeksi Engineers kollegansa: En todellakaan tiedä, että reikä - jossain joku, ja metalli - reikä.

Mutta miten korjata ikeen? Ovisaranat, perhosia; alhaalla oikealla upotettu kuviossa. Kehykset eivät vaadi (keksitty nimenomaan metalliovia), ja kaksi näistä saranoiden pitää ovi panssaroitu linjan "Kalashit" tai F-1 kranaatteja. Jotta tämä, tarvitsemme kuusi tervettä miestä.

Kuten tarkkuus, suurin osa perhonen sarana helposti kestävät "on chpok". Jos nopeasti erottaa silmukka, sitten kuulin äänen smacking korvaavien muodostuu, kun sokka tyhjiö ilman. Eli asennettavat osat on hyvin tiheä, mutta kiertää helposti.

Ruuvattu perhonen uppokanta. Jos laittaa punainen rautaoksidi, traverse on loukkaamaton. Avautumiskulma - 160 astetta. Luultavasti, keksijä perhonen saranat lopullisesti kotitekoisia listogib tekivät. Vitsi.

Lopuksi, ennen kuin - listogib kokoonpano:

Kotitekoinen listogib kokoonpano

 1. tukipalkki;
 2. kierteillä (M10) vauhtipyörän;
 3. paine levyjen;
 4. Käsitellyn lehtiä;
 5. Clamp (katso ennen ..);
 6. kulkemaan.

Voit tehdä vain yhden huomautuksen. Ehkä tekijän suunnittelu antaa jossain myymälässä pähkinät, vauhtipyörään, ja siksi asetettu. Itse asiassa, puristin laittaa toiselle arkille, täytyy nostaa vain 2-3 mm. No, 30 mm, jos haluat poistaa kuvan jo valettu toisella puolella sauman. M10 kierteen nousu, muistatko? Eli ei tarvitse kauan kääntää vauhtipyörät, kuten aseella kärki. Tarpeeksi pähkinät-karitsat, tai jopa tavanomaisilla hitsattu-avaimet.

Huomautus: palautuva hitsauksen jälkeen on tarpeen päästä eroon lanka "kokonaan" - tilan mutteri ruuvipuristimeen, ja ensimmäinen, toinen ja sitten koskettamalla tai single-pass-kone. Hitsaus lanka on niin, että th ...

Video: Esimerkki päättynyt kotitekoinen listogiba

Manuaalinen työpöydän Zigmashina

Sik-kone - on tietenkin, ei robotti muodossa huutaen Hitlerin ja hänen käsi ojennettuna. Taivutuskoneella (kuvio ..) tai Zigmashina - laite beading tai zigovaniya. Taiton - piirustus arkin metallozagotovkah laippa palaa tai erityinen kuoppia - zigov. Puskurit jäykkyys kauhat ja altaat nähneet? Tämä on harjanne. Oikeastaan ​​koneet lyhyyden usein kutsutaan helmikoristelu

Nuuttaus koneet, koska määritelmästä seuraa, kuuluvat myös luokkaan Levytaivutuskoneet laitteet, mutta erityinen. ne ovat sähkö- tai manuaalinen. Viimeaikaiset työpöydän paikallaan (kuva.) Tai kannettavan (mobiili), jossa on puristin. Näitä voidaan kuljettaa laukku työkalu.

Zigmashina - välttämätön väline metallilevyn-kattotiiliä. Mutkitellen mahdollista paitsi pyöreä aihio kuoret, mutta myös arkkia. Kokeilla paras manuaalinen listogibov tehdä raajan alla jo mainittu kaksinkertainen sauma. Kuten helmikoristelu saatiin yhdellä ajolla; joidenkin taitoa - suoraan katolle. Mitä enemmän voidaan saada tavanomaisilla beading rullaparin voidaan nähdä seuraavassa kuvassa. Kirjainmerkkiä standardi; ne vastaavat keskiarvoa toiminnan. Sen pitäisi olla sama beading kolmesti-viisi kertaa, ja jopa kymmenen kertaa halvempaa kuin tehtaalta käsin listogiba.

Kenen kanssa?

Yhteenvetona - mitä kenelle listogib best fit:

 • Homebrew-lover - on joustavia materiaaleja käsillä, kuten kuvailtu tai kotitekoisia manuaalinen, jos on varastossa metallohlama ja halu korjailla.
 • Master-vaunu sisäänajon, joka joskus laskee tilausten tai peltikatto - kotitekoisen manuaalinen kuvatun tyypin sekä, jos sinulla on joitakin ylijäämävarojen - zigmashinka.
 • Kattomies tai läkkiseppä - ammattilaisille tasaista tilauksia - yrityksen käsin Zigmashina.
 • Massatuotantoon aaltopahvin, vakioelementtien katto tai ohutlevyrakenteiden - erikoistunut teollisuuden koneiden ja laitteiden vastaavat määränpäähän.

Huomaa lopuksi: vakaata toimintaa johtaa raskaan tilausvirta luottaa kotitekoinen taivutuskone meidän ei pitäisi - metallin muotoilu ei ole yksi väsymystä pian kellua.

Video: Simple listogib - tuotanto ja käyttö

Tällaiset listogib vain 1300 mm grip, teki viisi vuotta sitten, toimii moitteettomasti, vaikka "" ei ole saman katon ja talo on vaippa sivuraide ja metallilevyjä. Erittäin onnistunut muotoilu, mutta vieraili 2 metriä, jotta kaapata, valitettavasti johtaa.

Erinomainen artikkeli ja poznavatelnaya.Hochu huomata lievää epätarkkuutta.

Kirjoitat ... .chto hinta Orsk listogiba sama ulkomaalaisten - mitään sellaista lähes puoli hinta meidän ruma Orsk stanochek mutta myös monta kertaa luotettavampi kuin saman amerikkalainen Sneaker.

Noin ostettu käsijarru eroon "yrityksen" (kommentti ei ole mainontaa) ja mene kotitekoisia, katsotaanpa lyhyesti, mitä voi ostaa, jos vielä tarvitset sitä. Markkinoita ehdottomasti hallitsevat TAPCO ja VanMark. Ja lähes tuntematon kotimainen SCS-2 tuotettu Orsk. Kaikki hinnalla suunnilleen yhtä; leveys työalueen meidän 2,5 m 3, tuntemattomien, mutta tämä ei ole pahe. 3 m laskettuna tuuman järjestelmään toimenpiteitä (10 ft = 3,05 m), ja 2,5 m metrinen vain kätevä.

Hyvin kirjoitettu artikkeli, toimivaltainen tekninen kieli!

Vaikka näen tarjotaan ratkaisu kotitekoinen listogiba epäideaaliset, mieleeni tulee entisestään.

Olisi mielenkiintoista kuulla tekijän suositukset taivutus teräslevy (kuuma ja kylmävalssatut) 2 mm paksuja työkappaleita

1 m pitkä (tarve Autonkorjausta), kun kuormitus kasvaa siellä ... miten ne kasvavat kuutioon =)?

Kiitos materiaalia, kuvattu hyvin yksityiskohtaisesti. Hän aloitti myös kotitekoisia ja pienimuotoisen tuotannon. Lopulta kun vuoden työn, minulla on kaksi listogiba metalmaster LBM, yksi segmentaalista kone ja useita leikkureita - tuottavat julkisivu kasetteja valtion tilauksia. Yleensä kehotan teitä tekemään metallitöitä.

Luominen taivutuskoneet omin käsin

Tee taivutuskone omin käsin ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää.

Erityisesti on tullut mahdolliseksi nyt, että kaikki käytettävissä piirustuksia, valokuvia ja videoita kokoamis- laitteen.

Tänään, taipuisa levy materiaaleja käytetään eri aloilla: huonekalujen tuotantoon, rakennus-, insinööri-, maalaus ja koristelu ja enemmän.

Koska monet ihmiset haluavat tehdä tätä työtä omasta, eivät kuluta houkutella ammattilaisia, kysymys siitä, miten tehdä tällaista työkalua itse, voi olla hyvin, hyvin vakava.

Taivutuskone auttaa sinua ei vain säästää materiaalista, mutta voi myös olla vielä tehokkaampi versio ostettu vaihtoehtoja.

Making koneen itse, voit valita, miten haluat koko - yleensä standardin osto taivutus työkalu on suunniteltu prosessoimaan arkkia noin 3 metriä leveä - niille, jotka tarvitsevat laite henkilökohtaiseen käyttöön sen sijaan, että tuotanto - se on liikaa.

Ne, jotka tarvitsevat kone autotallissa, usein käsittelemään hienot materiaalit ja tehtaan malleja ei ole suunniteltu niitä siksi käsitellä niitä ei ole liian kätevää.

Toinen haitta hankittuja laitteita - hinta.

Kustannukset uuden mallin voi olla jopa 100 000 ruplaa, kun taas koota itse, voit käyttää saatavilla olevia välineitä ja minimaalisella menoihin.

Jarrutyypit koneita ei ole tarpeeksi, suurista pieniin tuotanto, joka voidaan asentaa muutamassa tunnissa.

Kaikentyyppiset rakennelmat Oheisten piirrosten, joissa, asianmukaisen koulutuksen, voit koota laitteen itse.

Kaikki laitteet koostuvat kolmesta pääosasta: puristin, pohja, puristettava lävistin on varustettu vipu-kahva.

Tärkein kriteeri, jolla eri koneilla eri tyyppiä - asema ja työ- elimen, joka on asennettu siihen.

Niin, listogib varustettu ohjauksella, flex tuotteet seurauksena suora fyysinen vaikutus kohdistuu pyörivän palkin. Joskus nämä mallit on varustettu polkimella.

Näin ollen laite voi käsitellä arkkia ohut ja pienet kulmat, mutta sen tuotanto on hyvin yksinkertainen, ja tuotantoa varten ei tarvitse kalliita materiaaleja.

Tällaiset listogib usein nähdään autotallissa tai mökillä.

Plus tämä malli - lujuus ja kestävyys, koska ei ole liuku ja kitka yksikköä.

Toinen vaihtoehto - listogib, jossa oli mekaaninen ajaa. Tämä kone voi ostaa, mutta voit tehdä sen itse. Tämä yksikkö ohjaa vauhtipyörä energiaa.

Mekanismi sen toiminta on seuraava: sen jälkeen, kun vipua painamalla tehty joustava. Pituuden muuttamiseksi vipu on vastuussa vahvistusta tai paineen pieneneminen voiman työkappaleen.

Koska tämän laitteen käytön liittyy jatkuva voima kanteen, se ei ole kovin kätevä usein ja pitkään työtä.

Mutta on enemmän täydellinen vastaava, joka on varustettu mekaanisella ajaa.

Tällaiset listogib voimanlähteenä sähkömoottori ja ei vaadi fyysistä vaikutusta. Tietenkin vain tällaisen koneen, koska mukavin, voitti rakkaus suurin osa käyttäjistä.

Lisättyä helppokäyttöisyys ja liikkuvuuden - sen helppous kuljetuksen tai vaihtaa mihin tahansa haluttuun asentoon.

Toimintaperiaate laite on seuraava: sinun täytyy laittaa matriisiin tyhjäksi ja klikkaa "Start".

Moottorin alennusvaihde, meistin ja mäntä ajetaan ja nurjahdus tai taipuminen tapahtuu lehtiä.

Tässä tapauksessa olet ennalta määriteltyjä parametreja (kulma ja paksuus), niin huolestuttavaa, että laite toimii oikein, sinun ei tarvitse.

Pisimmällä Tämäntyyppisten listogibov - varustettu sähkömagneettisella ajaa. He tekevät työtä nopeammin kuin mikään muu, ovat hiljaa ja eivät vie paljon tilaa.

Tällainen laite toimii periaatteella magneettikentän tuottamiseksi, joka yhdistää muotin ja meistin.

Kun vetovoima materiaaleja toisiinsa, materiaali, näiden väliin on pakattu mukaan sinun vaatimuksia.

Valtaa tämän laitteen avulla minuutti tehdä muutamia satoja eri osia.

Huolimatta laadun, kustannusten jarrut ajoneuvojen pysähtyy usein niiden osto.

Mutta jotta yleisin mekanismi voi olla manuaalinen, ja itsensä ja kotimaan käytön tällaisen laitteen olisi riittävä.

Miten tehdä oman listogib

Yksinkertaisin manuaalinen taivutus kone voidaan tehdä kuin metalliset vaan budjetin ja ovat usein saatavilla autotallissa ja maan materiaalin - puuta.

Se sopii taittuvat arkkia alumiinia tai rautaa pieni paksuus.

Kuvassa näkyy laitteen virtapiirejä.

Vahvistaa sen kulmat tai metallilevyistä. Tehdä siitä, on myös vakaampi loop - niiden avulla taitto linkkiyksikön lähtee liikkeelle.

Viimeinen osa - puristusliitoksen lyönti. Se on kiinnitetty alustaan ​​avulla siipimutterilla, jonka pohja on sijoitettu pesukone. Riippuen tarpeet lyöntejä voidaan tehdä eri kokoisia.

Tästä on hyötyä, jos aiot käsitellä arkkia eri paksuus.

Ja kulma on 90 astetta pinnan rajaava swing taivutuselementtiä, tehdä pienellä kaltevuus (noin 5 astetta).

Voit myös käyttää epätasainen taivutus, mutta tässä tapauksessa paikkaan, jossa sitä säilytetään, on tarpeen tehdä merkintä suuntiin.

Kokoonpanoon levyn taivutus kone ei ole iso juttu, ja video auttaa toistaa kaikki ohjeet oikein ja saada työkalu, joka suoriutuu hyvin.

Jos tarvitset manuaalisen arkki taivutin käsittelyyn paksumpien metallilevyjen, on parasta luopua puuta ja tehdä siitä ulos U-osat ja näkökulmista.

Jotta tämä kotitekoinen suunnittelu, tarvitaan myös hitsauskoneesta yhdistää osia.

Koostumus sama rakenne: pohja, puristin, puason puristamiseen. Mutta kaikki elementit ovat suurempia pystyä selviytymään laajamittainen esineitä.

Jotta pohja, valita kanavan, jonka koko on №6.5-8, puristus №5 vikaan, ja meistin - alue №5 paksu seinä.

Varmistaa, että meistin ja kiristimen alustaan ​​oli lyhyempi noin 5 mm. Lopussa työn nipissä, joka on 30 cm etäisyydelle molemmista päistä, on tarpeen porata reikiä pultteja varten.

Vipu laite on valmistettu venttiilejä, jotka on taipua ja hitsattu kulmiin. Sen halkaisija pitäisi siis olla vähintään 15 mm.

Lopullinen muotoilu vaihe on varustettu posket, teräksestä tai levyn paksuus 5 mm.

Ennen hitsata niitä laskea tarkkaan sijainnin.

Tämä auttaa koekokoonpanon: otteessa tarvitaan puristamaan pohja ja pistimen, niin että kulmassa työalueen meistin ja seinän, jossa kanavan pohja samassa tasossa, jossa rako on 1 mm: n välissä.

Tehdä aukko, käytä pahvia vuori.

Sen jälkeen, laita liukuu akselin booli ja hitsin muutamassa paikassa.

Kone on nyt mahdollista testata - suoritettu tutkimus taivutus. Se soveltuu vain ohut levymäinen materiaali.

Suorituksen aikana tämän työn, voit säätää asentoa posket maahan, joten ne eivät hitsaa tiukasti - tarvitset, jotta he voivat liikkua.

Kun olet säätänyt asento posket lopulta - ne on kokonaan hitsattu. On luoda listogiba voidaan pitää loppuun.

Kuten näette, tehdä kotitekoinen manuaalinen taivutus kone ei ole niin vaikeaa.

Jos sinulla ei ole kokemusta, ja tarvitset laitteen aika ajoin käsittelyä varten ohuiden materiaalien, valitse ensimmäinen vaihtoehto. Jos aiot käyttää sitä koko ajan - sinun täytyy tehdä toinen.

Kokoonpano Sekä kone seisoo täysin mahdollisia vaihtoehtoja kädet, sitä enemmän, että virhe järjestelmän yksikkö voidaan helposti säätää - tarkemmin olisi vain siinä tapauksessa, hitsauksen.

Käytä valokuvien ja video-ohjeita jokaisessa vaiheessa, ja saat melko käynnissä järjestelmä, joka säästää paljon rahaa.

Varoitus! Kaikki materiaalit ovat vain tiedoksi!

Listogib (taivutus kone) omin käsin: piirustuksia, videoita ja valokuvia

Listogib tehdä omin käsin ajoittain paljon halvempaa kuin ostaa valmiita mekanismia. Joten säästät taloudellisesti, saavat juuri kone, joka täyttää vaatimukset.

Valokuva listogiba tehty omin käsin

Listogib aikoo tehdä omin käsin, sinun on noudatettava tiettyjä periaatteita - koko kuormitus käytettäessä kämmentietokone tulisi kohdistua vahvin lihaksia. Ja paluu yksikön - paina jalat lattiaa vasten. Joten työstämässä koneen valitsee vähän fyysistä voimaa.

Telalla tai yksinkertainen levy Bender, voit tehdä epätavallisen katon, tehdä joitakin lisäelementtejä, luoda koko rakenteen. Se riippuu siitä, mitä konetyyppi aiot tehdä käsillään.

 1. Hihnakela - tämä on kaikkein kompakti listogiby. Niitä käytetään usein asennettaessa pystysaumaliitos katto. Rulla koneet tuotannon aikaansaamiseksi kierrosta, lisäelementtejä, ei-standardi tyyppiä katto piirustuksiin suurempi syvyys liikkuvan sisä- puolella sauma katto ja niin edelleen.
 2. Koneet, taivutus arkkeja 90 astetta. Nämä laitteet ovat suosituimpia keskuudessa, jotka päättivät tehdä omia listogib.
 3. Paina. Yritetään tehdä samanlainen laite omin käsin - käytännössä merkityksettömäksi. Tämä koneet teolliseen käyttöön, joiden asentaminen on suoritettava ammattilaiset.
 4. Lävistämisen listogiby. Tässä taivutukset riippuu siitä, kuinka rullat on järjestetty. Tällaisia ​​laitteita ovat monipuolisia, mutta asialliset tarpeet niiden saatavuus kotikäyttöön siellä.

Voidaan päätellä, että houkuttelevin riippumattoman tuotannon taivutuskoneet - ne, jotka tarjoavat mutka 90 asteen. Niiden avulla voit tehdä pieniä korjauksia parantaa tapansa metalliteollisuuden tuotteiden, tehdä joitakin käsitöitä ja niin edelleen.

Listogiba piirustus, tehty omin käsin

Taivutus kone tuottaa omin käsin - tehtävä, joka vaatii tiettyjä taitoja ja vapaa-aikaa. Eli tarvetta viettää aikaa on saanut monet mieluummin ostettu koneita, vaikka runsas Esitetty menetelmä, piirustukset koneita verkossa.

Mutta miten tehdä oikein - ostaa tai tehdä oman listogib?

 1. Voit luoda kotitekoinen listogib, tarvitset vähintään työkaluja ja materiaaleja.
 2. Suurimmat kustannukset luomisesta listogiba - tällä kertaa. Monet koneet kootaan romu osat, koska se on harvoin tarpeen käyttää rahaa.
 3. Usein tehtaan koneet ovat tehottomampia ja kätevä käyttää kuin kotitekoinen listogib.
 4. Suuri määrä valmiita koneita suunniteltu taivutus arkkia jopa 3 metriä. Se on liian ulotteinen laitetta edes niille, joilla on tilava piha ja suuri autotalli.
 5. Emissiokurssi. Verrataan kotitekoisia käsintehtyjä listogib ja valmis koneen kustannuksia, sinua iloisesti yllättynyt siitä, miten vakavasti voit säästää viettämällä vain pari tuntia valmistaa kotitekoisia listogiba.
 6. Paljon tehtaan koneet ovat mekaaninen aseman tyyppi. Mutta hän on melko hankalaa, jos haluat suorittaa hieno, tarkka työ metallilevyjen. Plus työstään on liitetty sähköverkkoon, lisäkustannukset sähkölaskua.
 7. On malleja, joissa on hydraulinen käyttö, joka on kätevä ja edullinen kotikäyttöön. Niiden avulla voit työskennellä herkkä työkappaleiden. Mutta hinta hydraulisen koneen vaikuttava, rakentaminen itsessään on varsin monimutkainen. Vaikka aiot säännöllisesti taivutus levyt, takaisinmaksuaika kone on liian suuri.
 8. Paras vaihtoehto - se on manuaalinen aseman tyyppi. Täällä ohjata vaivaa levittää sitä työkappaleeseen. Käsityökalut taipuisaa on erittäin helppokäyttöinen ja tekee työnsä paremmin kuin mekaanisten ja hydraulisten kollegansa.

Mutta tärkein kysymys - on todellinen tarve tällaisen koneen. Jos tarvitset levyn taivutin kertakäyttöinen, helpompi lainata naapurin tai poimia yksinkertainen vasaralla.

Ne, jotka aikovat käyttää aktiivisesti listogib, näytämme miten tehdä listogib turvautumatta monimutkaisia ​​rakenteita.

Etsi piirustukset listogiba ole ongelma. Koska ensinnäkin miettiä, mitä koko koneen te muka tarvitaan, mihin tarkoitukseen aiot käyttää tätä työkalua.

Kussakin piirustuksessa esitetään yksityiskohtainen kuvaus kokoonpano prosessi. Täytä piirustus videon hallinnan, jolloin vain tunnin tehdä täydellinen ja kompakti taivutuskone.

Meidän tapauksessa pidämme piirustus kone on suunniteltu pieniä korjauksia hänen autotallissa.

Piirustus sisältää useita merkittäviä tekijöitä listogiba rakenne:

Materiaalin valmistukseen kone voi toimia metalli. Vaikka ei yksi piirustus liittyy tavanomaisten puun tätä tarkoitusta varten. Puun luomisen pohjana listogiba mahdollistaa pienten vaadittavan työn taipumaan pieniä arkkia rauta-, alumiini- ja muita materiaaleja.

 1. Puinen pohja voidaan jättää alkuperäisessä muodossaan, tai vahvistaa sitä käyttämällä metalliosat, pellistä. Oletetaan vahvuus valittu puu, samoin kuin odotettavissa kuormia pohja.
 2. Korjata joitakin vahvoja saranat, joka vastaa liikkeen taivutusyksikköön listogiba.
 3. Jos taivutus laite on vaikuttava koko ja paino, tarve asentaa lisää kehys katoaa. Sen asetuksella voit vaivattomasti luoda painetta taivuttamalla metallilevyä.
 4. Puristamiseen punch - kone elementti design, sama profiili käytetyn matriisin. Punssi toimii sulkeminen komponentti muodostaa tuotteen yläosassa. Meisti käytetään lävistys, merkintä tai puristamalla.
 5. Meisti on asennettu puinen pohja käyttämällä siipimutterit. Muista asentaa pesurit alla.
 6. Jos aiot kiinni koneen eri parametrien luetteloista, on parempi tehdä useita erilaisia ​​lyöntejä, jotka eroavat toisistaan ​​paksuudeltaan lähtö.
 7. Haluavat saada laadukas taivutus 90 astetta tässä hyvin yksinkertainen laite, pinnan rajaava swing komponentti mutka, on suositeltavaa suorittaa hieman kalteva. Vain 5 astetta riittää. Muutoin voi ilmetä saamiseen suorassa taivutuskulma.
 8. Jos olet ensimmäinen mutka huomasi, että tulos käsittelyn arkkia ei ole kovin tarkka, yritä taivuttaa oppaan nadpily paikkoja.

Jotkut vaativat taivutus suurempia komponentteja, metallilevyt. Näihin tarkoituksiin listogiba muotoilu edellä esitetty ei riitä voimakas.

Listogib riippumaton tuotantoon tarkoitetut kanssa suuret levyt on samanlainen rakenne. Vain se on suuri, ja muita materiaaleja, jotta ne. Käytä Channel baari ja kulmat, ja liitännät, suorittaa hitsaamalla.

Listogiby - olennaista monet asunnon käsityökaluja. Niitä on helppo tehdä omin käsin, ja niiden soveltamisalaa rajoittaa vain tarpeitasi ja mielikuvitus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin