Kotitekoinen jatkuva polttaminen uunissa

Jatkuva Furnace - erittäin tehokas ja yksinkertainen laite

Korkeat kustannukset kaasun ja sähkön pakko etsiä vaihtoehtoisia lämmitys vaihtoehtoja. Perinteinen venäläinen takka kiinteää polttoainetta - ei paras ulospääsyä mässäily. Kiinnitetään huomiota kehittämistä, joka pystyy toimimaan pienellä määrä halvin polttoaineen korkea emissiokerroin.

Miksi pitkä polttava uunissa niin edullinen?

Kuumentamalla tällaisia ​​laitteita tarjoaa pitkän polttaminen uunissa. Ne polttoaineen todella polttaa ja -sydän kytee kerran ristissä osa voidaan kuumentaa noin 18 tunnin ajan ilman heittää. ADF tarvitaan. Polttoaineen kulutus ja vähimmäismäärä hyvin erilaisia, mainosfaksien kuten hake, puru. Mutta laite pystyy myös puun työstöön, hiili hyvin lämpöä vaikutus, kuluttavat useita kertoja pienempi.

Tehdas uuni, tunnettu porvarillinen, nopeasti palava polttoaine, lämmitykseen lyhyen aikaa, mutta myös jäähtyy nopeasti. Pitää lämpimänä huoneessa, haluat aina heittää polttoainetta, joka ei ole aina mukavaa, paljon kuluja. Myydään artikkelit, joissa palaminen viivästyy pitempi aikaväli. Kuitenkin niiden hinta on varsin merkittävä, ne eivät ole vailla haittapuolia: alhainen tehokkuus, usein manuaalisesti tehdyn polttoaineen.

Polttoaineen uunissa pitkä kytemispalami- noin 18 tuntia lisäämättä

Syy alhainen tehokkuus sijaitsee suora yhteys hapetonta palamistuotteiden päästöjä. On muitakin polttaviin kysymyksiin:

 1. 1. Burning on nopea, se on vaikea valvoa prosessia. Uunissa on voimakas lämpötilan nousu, metalli palaa ajan.
 2. 2. polttoainetta poltetaan epätäydellisesti, erityisesti kotitalouksien, jätteiden sakkoja. Huoneessa savun haju, kuuma metalli.
 3. 3. Meidän on latautunut takan polttoaineen tunnin välein, tai mennä ulos ja jäähtyä nopeasti.

Pitkä polttouuniin vailla näitä haittoja, joten sen hyötysuhde on paljon korkeampi.

Miten kauan polttamalla uunissa?

Malleja pitkä uunit on suunniteltu paljon, mutta kaikki työ samalla periaatteella. Lämpö saadaan ei avoimessa palamisen, ja pyrolyysi. Vaikutuksen alaisena korkean lämpötilan polttoaine smolders myönnetty palavia kaasuja. He syttyä tuleen, vapauttaa paljon lämpöä. Hidas palaminen tapahtuu säätämällä hapen. Kun polttoaine leimahtaa, päällekkäisiä minimi-ilmavirralle.

Kaasua liesi ei pääse huoneeseen, kiitos sinetöity ovet ja läpät

Venäjän uunissa käytettäväksi tässä versiossa ei ole mahdollista, sellainen yritys johtaisi kaiken todennäköisyyden, tuhoisiin seurauksiin. Kaasut voivat tunkeutua huoneeseen, uhkaa myrkytys ihmiset. Uunit, joissa pitkäaikainen palaminen varustettu ilmatiiviisti ovet, läpät, säätölaitteita, poistaa sisäänpääsyn huoneeseen kaasua. Lämmityslaitteita Tällaisia ​​ovat huomionarvoisia monista syistä:

 • voivat työskennellä yhdessä välilehdessä vartioimatta 10-20 tuntia;
 • kevyt, voidaan asentaa ilman perustusta;
 • mitä tahansa sopivaa tyyppiä polttoaine poltetaan kokonaan, tehokkuus ja 0%;
 • voidaan käyttää satunnaisesti, on tärkeää antaa;
 • ei vieraita hajuja ja savua;
 • mahdollisuus saada itsesi ulos edullisia materiaaleja.

Kiistattomat edut koskee myös edullinen, koska materiaali vaatii hieman. Jos teet omia käsiä, käyttämällä metalli tynnyri, kaasupullo on jopa halvempi.

Käyttöalalla - autotallista taloon

Kuinka voin käyttää lämmitykseen uunin pitkät polttava? Valinta rakentava vaihtoehto riippuu aiotusta tehtävästä. Jos laite on tarvitaan kotona tai puutarhassa, se on parempi käyttää uunin vedellä takki. Niissä yhdistyvät tavanomaisten uunin lämmityksen ja veden. Vesi kuljettaa lämpöenergian järjestelmän kautta, huoneen lämmittämiseksi. Samanaikaisesti lämmitetään uunin, joka tehostaa lämmön siirtoa.

Sitä voidaan käyttää autotallissa, kylvyssä tai talossa

Pitkän polttava kattila vettä samalla pysäyttää palamisprosessin jäähtyy nopeasti, paristot tulee kylmä. Mutta uuni jäätyy hitaammin, hitaammin antaa lämpöä. Jolloin saatiin uuni yhdistettynä veden lämmitys on edullista kiinteän polttoaineen kattilat. Se käsittää käämin, jossa vesi kuumennetaan. Joskus se on asennettu suoraan uuniin, joka on vaarallinen. Korkeita lämpötiloja poltossa kaasut voivat aiheuttaa kiehuvaan veteen ja tuhota kela.

On parempi asentaa veden lämmitykseen keloja huppu savupiippu. Tämä ratkaisu sopii lämmitykseen asunnot, lisäämällä lämmön ulos. Rakentaminen yksikkö on valittu, kun otetaan huomioon alueen tiloissa. Pieni kylpyamme, autotallien, kasvihuoneet voi käyttää uunia ilman vettä piiri. Ilman lämmitystä uunin kylvyssä kätevä säädettävästi palamisen intensiteettiä. On hyvin lämmittää huoneen pieni koko, mikä on hyvä kylpy, mutta se ei sovi kotien kanssa pysyvän oleskeluluvan.

Aloitamme valmistus - joka kannattaa

Tehdä kotitekoinen uunin vaaditaan valita sopiva sijainti. Tämän pitäisi olla huoneen sähköä, riittävästi tilaa. Nyt siitä, mitä materiaaleja. Helpompi on pitkä polttava uunissa soveltaa terästynnyri 200 litraa. Kuitenkin määrä ei ole väliä, mistä se vain riippuu lämmönsiirtolaite. Käytä kaasupulloja ja jopa sammuttimet.

Uunia voidaan tehdä vanhan kaasupullon

Mutta jälleen kerran, tilavuus aihion: ilmapallo 27 voidaan valmistaa l uunin lämmittämiseksi kylpyyn, tai pienempi sammutin - varten pieni tila. Ratkaisevaa on paksuus metallin: paksumpi, pidempi uuniin. Jos mitään sopivaa ei ole läsnä, käytämme Paksuseinämäputket, teräslevyt. Metalli ei saa olla vaurioita ja ruostetta. Muut materiaalit:

 • materiaali jalat, jos uuni on pyöreä muoto (putki, kyynärpää, venttiilit);
 • Teräslevy paksuus 5 mm: n kokoiset pään puolella artikkelin;
 • Tiiviste ovessa tai materiaalia sen;
 • 100-mm: n putki 15 cm pitkä laite;
 • 5 m 150 mm: n putkia purkamiseksi savua.

Välttämätön mittalaitteet: mittanauha, Plumb, taso, ja vasara, maila, lastalla.

Laitteisto uunit - yksityiskohtainen analyysi ominaisuuksia

Getting valmistus aiemmin perehtynyt piirteitä laitteen käyttöaikaa. Teemme piirustuksia uunin pohjalta materiaaleja, jotka suunnittelevat käyttävänsä. Perusmateriaalina on sopivin teräsputki 400 mm halkaisijaltaan tai saman rauta. Seinien on oltava paksumpi, parempi kuin 5 mm, niin uuni kestää pitkään, erityisesti rautaa. Ohutta metallia on lyhytikäinen, nopeasti polttaa seinän läpi.

Valurauta materiaalina uunissa on parempi, mutta työskennellä hänen kovemmin kuin teräs. Se vaatii erityistä elektrodit ja tiettyä taitoa hitsaajan.

Kuvio esittää pitkän aikavälin uunin toiminnan palamisen.

Laite koostuu kolmesta osasta. Alempi vyöhyke sisältää kiinteän polttoaineen on hitaasti smolders. Edellä palamisvyöhykettä kaasuja ja savua pistorasiaan. Loading vyöhykkeen välissä, joka pienenee asteittain polttoaineen palama.

Tahansa piiri tarvitaan, on ilma ohjaus, joka määrittää keston palamisen. Tämä levy terästä 5 mm. Keskimmäinen putkia, joiden kautta ilma tulee kammioon. Koska polttoaine palaa päivittäistä tarvetta kirjanmerkit levy vähitellen laskea. Sujuva liu'uttamalla sitä tulee hieman pienempi kuin sisämitat palamisen osaston. Pohja jakelija on juoksupyörän korkeus 5 cm, suurempia kokoja nopeuttaa palaminen, mikä ei ole toivottavaa.

Putki syöttämiseksi hapen halkaisijaltaan 100 mm: tuote tynnyristä 60 ja pallon tai putki. Reiät jakelija 90, vastaavasti, tai 50 mm, tai palotilassa saavat paljon happea, polttoainetta polttaa nopeammin. Edellä sisäänvirtausputkeen asennettu vaimennin ohjaamiseksi veto. On olemassa kaksi versiota: ilma esikuumennusuunin ja kattilan, joka lämmittää ilmaa ja vettä samanaikaisesti huoneen lämmitykseen. Vesi kuumennetaan kelan ja syötetään patterit. Tällaisessa rakenteessa järjestelmä on esitetty alla.

Laskemisesta itseäsi - peräkkäiset toimenpiteet

Mukavin käyttää tynnyri tai kaasupullo. Ne huolellisesti leikattu alkuun - materiaali on edelleen käyttökelpoinen. Säiliö ennalta ruuvaa venttiili, kaatoi kaasu jäämien ja jättää muutaman päivän, kunnes et enää tunne kaasun hajua. Kotelon leikkaus paikka asentamiseksi tiivistetty luukku, jonka kautta tuhka poistetaan. 5 mm: n metalli leikataan ympyrän hieman pienempi halkaisija sisäosan.

Keskimmäinen hitsit putki syöttämiseksi happea. Se on ala-asennossa olisi työntyvät pinnan yläpuolella lämmityslaitteen 15 cm. Pohja hitsit 6 terää 5 cm kulmassa. Mallin, joka perustuu kaasupullon, käyttää yläosa kotelon, jossa leikkaus tapahtuu putken tynnyrin kannen käyttöä näihin tarkoituksiin. Vozduhopodvodnaya putken on vapaasti liikkua ylös ja alas. Bottom rungon hitsit jalat vakautta. Puolella yläosa leikataan pyöreä reikä ja kiinnitetään putken 150 mm tyhjentämiseksi höyryjä.

vaikeampi valmistaa yksikkö arkin rautaa. Vaadittu tarkkuus laskelmia ja ulkoasu kaikki yksityiskohdat, leikata ja hitsata. Laite on pyöreän muotoinen tehdä kotona ilman erityistä rullat taivutus metalli on lähes mahdotonta, tietysti, jos et koske Vuokrat läkkipelti joka on irrationaalinen. Jos ei ole mahdollisuutta liikkuvan arkin tuotannon saannon tulee suorakulmainen uunissa. Mahdollinen suoritusmuoto esitetty piirustus.

Ulkonäöltään se muistuttaa kaikkien tiedossa uuniin burzhujku, mutta rakennemuutoksia, jotka lisäävät tehokkuutta. Tärkeimmät muutokset liittyvät puhallin. Se on valmistettu 80 mm: n putki, kuten T-kirjain, mutta yksinkertaisuuden, voit ohjata. Putkeen kierteitettyjä porattuja reikiä 6-8 mm halkaisijaltaan. Me asetettu lanka tyhjä putki, joka kääntää kierteitetysti säädettävät palaminen suurella tarkkuudella.

Oikea hapen syöttö määräytyy savupiipun kuumakohdasta - ensin sen on oltava poispäin uunista ja lopulta se siirtyy asteittain suuntaansa.

Burzhuyka on työn aikana lämmitetty, joten sitä käytetään paitsi lämmityksessä myös ruoanlaittona. Sivut ulkopuolelta, aseta näyttö etäisyydelle seinistä 50 mm. Hihnoja ei saa hitsata - laite toimii tehokkaasti kuumalla hehkutuksella. Näyttö suojaa tilaa infrapunasäteiltä, ​​estää huoneen ylikuumenemisen. Ne heijastavat sitä vähintään puolet, pitäen optimaalisen lämpötilan lämmitysjärjestelmässä.

Vesilämmityspiiri - vaihtoehto talon lämmittämiseen

Projekti voidaan muuntaa hitaasti polttavaksi kattilaksi veden lämmitykseen ilman paljon vaivaa. Ruudun sijasta asennamme U-muotoisen vedenlämmitin, joka heijastaa myös IF-säteitä. Asenna se samalla etäisyydellä kuin näytöllä. Asennus sulkee tiiviisti uunin ja vähentää sen tehokkuutta. Breezier, kuten piirustuksessa, tuottaa 15 kW, joten se voi lämmittää 25 m 2 huoneesta. Jos vedenlämmitystä ei tarvita, voit käyttää vedenlämmitintä kotimaisiin tarpeisiin.

Aikaa tuottaa pitkä polttava polttaminen laajemman alueen lämmittämiseen on mahdotonta. Kokoluokan kasvu heikentää laatuindikaattoreita. Suuressa tulipesässä on hidas verenkierto, kaasupäästöt ovat riittämättömiä, huone on huonosti lämmitetty. Jos täytät polttopuun ylhäältä, yksinkertaisesti ei ole tilaa konvektiovirteen muodostamiseksi. Päätelmä on yksiselitteinen: kaasuturbiinin mitat määrittävät pyrolyysikaasun ominaisuudet.

Mutta vielä tehokkaampi pitkä polttava kattila veden lämmitykseen on kehitetty. Toistuvat teolliset mallit ovat vaikeita, mutta piirustuksessa esitetty malli voidaan kerätä kotona.

Erityisen huomionarvoista on solmu B, jossa on teleskooppivarsi, joka säätää hapen virtausta. Yksikkö kehittää 35 kW tehoa kivihiilellä ja pelleteillä, polttaminen kestää 12 tuntia. Polttopuussa tehokkuus on pienempi, poltetaan 8 tunnissa.

Uunin sahanpuru - ei mikään monimutkainen ja helposti saatavilla

Tällainen laite toimii halvimmalla polttoaineella, joka palaa hyvin ja antaa paljon lämpöä. Usein sahanpuru yksinkertaisesti heitetään pois tai myydään symbolisella hinnalla. Mutta ne voivat polttaa vain erikoislaitteissa, muissa uuneissa, jos ne polttavat, se on huono. Suunnitteluominaisuudet mahdollistavat puumassaa voimakkaan tiivistyksen, jotta ilma ei jää hiukkasten väliin. Tässä tilassa ne eivät polta nopeasti, vaan polttavat, antavat tarpeeksi lämpöä yhden tai kahden huoneen lämmittämiseen.

Asennus tapahtuu samalla periaatteella kuin muut vertikaalisella kuormituksella. On parempi käyttää sylinterimäisiä metalliesineitä, mutta jos se ei ole mahdollista, voit tehdä suorakaiteen muotoisen. Toisin kuin burzhuyki, jossa polttopuuta kuormitetaan sivulta, harkitsemme sahanpurun lastausta ylhäältä. Muilta malleilta tämä eroaa kartiomaisen putken läsnäollessa. Se on asetettu ilmansäätimen keskelle - ympyrä, jossa on uunin sisällä oleva reikä. Rakenne on esitetty piirustuksessa.

Sisällä täytämme sahanpurun ja jyrsimen mahdollisimman tiukasti polttoprosessin pidentämiseen. Poistamme putken - se on helppo kartiomaisen muodon takia. Paikallaan muodostunut reikä toimii savupiipuna ja syöttää happea tukemalla sahanpurun polttamista. Puddlen sivulta pudotimme sahanpurua - prosessi on alkanut. On tärkeää säätää kunnolla savupiippu: liiallinen vetovoima kuumenee kadulle, huonon polttaminen huoneessa tunkeutuu savuun.

Palaminen tapahtuu pääasiassa uunitilan keskiosassa, seinät lämmitetään hieman. Jos rakennat pitkän savupiipun huoneeseen, laitteen tehokkuus kasvaa. Kasvihuoneille tämä on hyvä vaihtoehto.

Lämmittimen asentaminen on tärkeä sääntö

Jotta asennus toimii turvallisesti, noudata tiettyjä sääntöjä:

 • lämpenemisen etäisyydellä syttyvien ja syttyvien esineiden sijoittaminen kielletty;
 • Teemme savupiipun irrotettavaksi mahdollisuudella puhdistaa;
 • Ennen käyttöä teemme testi optimaalisen tilan valitsemiseksi.

Savupiipun putken halkaisija on noin 15 cm

Savupiippuun käytetään putkea, jonka halkaisija on 150 mm ja pituus 5 m. Pienemmällä poikkileikkauksella savua ei poisteta kovin kauas, ja enemmän - on ylimääräinen vedos. Asennetaan säädettävä venttiili savupiippuun. Kertynyt kondensaatti on irrotettava määräajoin. Jos savupiippu ei ole taivutettu, siinä tehdään puhdistus ovet. Lauhteen runsas muodostuminen voidaan estää tekemällä savupiippu voileivän periaatteella. Kahden eri halkaisijaltaan olevan putken väliin asetetaan eristyskerros lasivillasta. Savupiipun suojuksen päälle, jotta tuuli ei tuhlaisi sateita eikä lunta.

Uunissa talossa, jossa on lapsia, määrätään tiili. Muurari ympäröi suojusruutua, jotta polttaisi itsesi vahingossa tapahtuvan kosketuksen tapahtuessa, se suojaa esineitä ja seiniä ylikuumenemiselta. Se toimii myös hyväksi lämpöakuksi. Tiili varastoi lämpöä, se antaa sille paljon hitaammin kuin raudan kotelo. Säätiö on järjestetty siinä tapauksessa, että lattia on palavien materiaalien palossa. Ei ole syytä syventää sitä syvälle, lämmityslaitteen paino on pieni.

Joitakin vinkkejä - mikä auttaa parantamaan uunin suorituskykyä

Pitkäaikainen pystysuuntainen uuni lämmitetään noudattaen seuraavia sääntöjä. Irrota kansi, irrota säätölaite - putki kiinnitysrengalla. Uunissa on polttoainetta, enimmäiskorkeus on savupiipun reikään. Yritämme antaa polttoainetta niin tiukasti kuin mahdollista. Ylhäältä keskeltä sijoitamme pieniä kuivia oksia, sitten paperia tai kangasta, joka on kostutettu kerosiinilla. Asettamme puristimen, kannen, poltettavan paperin tai rätin putkeen. Ottelu on epätodennäköistä, jotta se olisi tulessa - se kuolee lennossa. Kun polttoaine on palanut hyvin, sulje ilmapelti - työ jatkuu savustuksen tilassa.

Kotitekoisissa malleissa käytetään lähes mitä tahansa kiinteää polttoainetta: puuta, kivihiiltä, ​​hiekkaa, pellettejä. On kuitenkin tarpeen ottaa huomioon kunkin mallin erityispiirteet tehokkaimman polttoaineen valitsemiseksi. Kuten edellä on mainittu, sahanpurun pystysuorat uunit, joilla on kartiomainen putki, voivat tehokkaasti toimia. Pystyasennetut laitteet toimivat hyvin puusta, kivihiilestä ja briketeistä. Pitkäaikaisen palamisen tuotteet vaakasuoralla uunilla on suunniteltu polttopuun, lastujen käyttöä varten. Pellettejä käytetään pääasiassa teollisuuslaitteissa, joissa polttoaine syötetään automaattisesti, mutta se voi polttaa itsensä valmistetuissa kasveissa.

Vaakasuorassa suorituksessa olevissa uuneissa on mahdollista lisätä lämmönsiirtoa polttolamman laitteen avulla. Paksusta metallilevystä leikattiin tyhjä leveys sisäpuolisilla mitoilla ja pituus ⅔ uunitilan pituudesta. Asennamme sen yläosaan savupiippujohdon alla. Tällainen yksinkertainen laite hidastaa kaasun kulkua, lisälämpöä kertyy.

Toinen laite pitkäaikaisen palamisen vaikutukselle täysimääräisesti on injektori. Tämä on yksi - kaksi putkea, joiden aukot avautuvat uuniin. Lämmityslaitteen seiniin leikkaamme reiät halkaisijaltaan ja hitsataan injektori. Se sijaitsee savupiipun keskellä, mutta uunin edessä. Injektori palvelee polttoprosessia, yläseinä paranee paremmin. Kun laite menee hajoamisprosessiin, se ei toimi.

Rakenteita on paljon, puhumme vain muutamasta. Toivomme, että saatujen tietojen avulla pystyt itsenäisesti tuottamaan yksinkertaisen ja luotettavan laitteen, joka ei vaadi jatkuvaa ylläpitoa.

Tietojen täydellinen tai osittainen kopiointi sivustolta ilmaisematta aktiivista linkkiä siihen on kielletty.

Pitkäpolttouunin itsensä valmistus

Puu-uuneja käytetään aktiivisesti tilojen lämmittämiseen eri tarkoituksiin - nämä voivat olla asuintilat, varastotilat, autotallit ja paljon muuta. Kaasu voidaan ohjata kaukana kaikkialla, mikä tukee kiinteiden polttoaineiden kokoonpanon kysyntää. Loppujen lopuksi polttopuu on melko halpa lämmönlähde ja joissakin tapauksissa täysin vapaa. Jos teemme pitkän polttouunin omilla kädillä ja asennamme se huoneeseen, meillä on käytettävissämme helppokäyttöinen yksikkö.

Tässä tarkastelussa harkitsemme:

 • Pitkäpolttouunien toimintaperiaate;
 • Niiden edut ja haitat;
 • puulämmitteisten uunien tehokkaimmat mallit;
 • miten tehdä hyvä liesi omalla kädelläsi.

Kun olet tutustunut toimitettuihin tietoihin ja kotitekoisten piirustusten piirustuksiin, voit itse rakentaa polttouunin, talon, talonrakennuksen ja minkä tahansa muun rakennuksen hitaasti polttouunin.

Uunien rakenteelliset ominaisuudet

Pitkä polttouuni on kätevä, koska se voi polttaa yhdellä polttopuuvälilehdellä useita kertoja pidempään kuin perinteiset uunit ja tulisijat. Tämä liittyy suoraan sen suunnitteluominaisuuksiin - sillä on suuri uuni, ja jotkut niistä polttavat puuta tietyissä olosuhteissa, jolloin minimaalinen hapen pääsy polttokammiin ja sen jälkeinen pyrolyysikaasujen palaminen.

Tiivistysliitokset estävät palamistuotteiden pääsyn lämmitettyyn tilaan.

Pitkäpolttouunissa on suuret uunit - suuri määrä polttopuuta ja muita lämmintä polttoainetta sijoitetaan tänne. Tästä johtuen polttoaineen syöttötaajuuksien tiheys vähenee. Klassiset uunit ja kattilat, joissa on pienikokoiset polttokammiot, vaativat kaikki uudet osat 2-3 tunnin välein. Päivällä tämä voi silti olla siedetty, mutta yöllä ihmiset haluavat nukkua eikä sotkea polttopuiden paakkuutta.

Mikä pahinta on, jos jokainen työskentelee päivällä, ei yksinkertaisesti ole ketään laittaa lokeja uuniin. Tänä aikana lämmitettyjen huoneiden lämpötila tulee melko matalaksi, joten iltana on annettava olla lepoa, mutta sytyttämistä, jotta luodaan mukavat olosuhteet. Kuitenkin yöllä on tarpeen tehdä samoin kuin päivällä - heittää kaikki uudet osat lokit puutteellinen uunin uunissa.

Pitkäpolttouunin toimintaperiaate riippuu sen suunnittelusta:

 • Yksiköt, joissa on suuri uuni - niiden pitkäaikainen työ selittyy käyttämällä suuria polttokammioita, joissa on paljon polttopuuta;
 • Pyrolyysi-aggregaatit - täällä kiinteää polttoainetta poltetaan vähimmäismäärällä happea ja muodostaa pyrolyysikaasua;
 • Yksikköä ilman pyrolyysin, mutta rajoitettu palamista intensiteetti - uunin "bubafonya" tynnyristä, jossa on yksinkertainen, mutta hyvin alkuperäinen laite.

Itse uunissa voi olla valmistettu eri materiaaleista - kivi, tiili tai tulenkestävästä metallista.

Katsotaan tärkein etuja ja haittoja omatekoinen lämmitys uunit pitkä polttava. Aloitamme, kuten tavallista, että positiivinen ominaisuuksia:

Tiiviyttä ja suhteellinen liikkuvuus - tärkeimmät edut, liesien.

 • Halpuuden - ne ovat todennäköisesti kerätä halpaa pellistä, palvelleet tilava kaasupulloja, rummut ja enemmän. Kaikki tämä löytyy myyjäisiä ja vanhoja yrityksiä. Jotkut saattavat kaivaa hänen autotallissa tai suojaan - on olemassa tietty metalliromua uunien kotitekoinen pitkittyneen palaminen;
 • Helppo koota - ei tarvita erittäin tarkan toiston valitun ohjelman. Esimerkiksi, sama pyrolyysi uunissa liesi voi olla useita eri kokoja;
 • Korkea hyötysuhde - kerätään asianmukaisesti pitkä polttava uuni voi tuottaa lämpöä suuria tiloja ilman, että tarvitaan toistuvia lähestymistapoja tehdyn polttoaine.

On myös joitakin haittoja:

 • Ole houkuttelevin ulkonäkö - kotitekoinen todellakaan voi miellyttää käyttäjiä hyvän ulkoisia tietoja;
 • Tietyt uunit ei voida käyttää asuinalueilla - sama "bubafonya" suuri Nadym ja navonyaet ennen kuin tulet käyttötavan;
 • Jatkuva poltto uunissa veden piiri on monimutkainen toteutuksessa on - jotenkin tuottaa lämpöä aita lämmityspiirin.

Vaikka joitakin ilmeisiä haittoja, käsintehdyt jatkuvaa tallentamista uuni puulla on tiettyjä kysyntää.

Lajikkeiden pitkä polttava uunit

Jos aiot rakentaa pitkä uuni kädet, sinulla on kaikki työkalut ja et pelkää vaikeuksia, niin olet varmasti hyödyllistä tietoa seuraavassa jaksossa tämän tarkastelun - siinä puhumme tyyppisiä uuneja dataa.

Yksinkertaisimpia uunit - liesi. Se on kamiina kerätään perustuu vanhaan kaasusylinterin tai metallilevystä. Jotta voidaan varmistaa pitkän polttava, sen sisätilavuus on hyvin suuri - helpoin tapa toteutuu malleja teräslevy, valitse sopiva koko piirustus.

Tällaisessa uunissa voidaan käyttää puun, hiilen, samoin kuin valettu kiinteitä polttoaineita. Se on helppokäyttöinen, helposti sulaa ja antaa paljon lämpöä. Se on myös tunnusomaista kestävyydestä. Jos tarvitset yksinkertaisen uuni todistamaan, rohkeasti valitse burzhujku - se on helpoin ja edullisin vaihtoehto.

Puuhella takka on tehty tiilestä tai kivestä

Tämä vaihtoehto on hyvä, että voimme toteuttaa sitä pitkän polttava ja työn suunnitteluun. Tällaisissa verkoissa Esillä piirustuksia suuri uunit ja polttokammiot kanssa jälkipolttokammion kammioiden - ns pyrolyysin yksikköä. He polttavat paitsi polttoaineen myös muodostuneet pyrolyysikaasuista. Laite on tehty tiilistä saada hankalia, mutta erittäin tehokas. Tässä on etunsa:

 • Pitkäaikaisen säilyttämisen lämmön avulla tiili tai kivi;
 • Loistava ulkonäkö - riittää löytää sopiva projekti ja tehdä siisti muuraus;
 • Kyky työskennellä asuinalueella, toisin kuin kaikki samat "bubafoni".

Haittana on, että kokoamiseen jatkuvaa tallentamista uuni edellyttävät asiantuntemusta tehdyn tiiliä.

Esitetty jatkuva poltto uunissa on vaikuttava koko, kanssa puun ja on ominaista erittäin yksinkertainen rakenne - määrästä riippuen, se voi polttaa jopa 20-24 tuntia ilman usein toistuvaa lähestymistapoja annetun puun. Sen valmistamiseksi tarvitaan kaksi metallista joissa on kannet (sopii tynnyriä 100-200 litraa), putket, että savukaasun ja ilman syöttökanava sekä luoda painotettu mäntä.

Uuni pitkä polttava "bubafonya" käytetään useimmiten lämmitykseen muiden kuin asuinrakennusten - se on autotallit, kasvihuoneet, kasvavat ne puutarhassa kasveja, tekninen tarkoitus ja kodinhoitohuone. Jotkut käsityöläiset varustettu sen lämmitysvirtapiirien mahdollistaa lämmittää olohuoneet, vaarantamatta täyttää ne kitkerää savua.

Erillinen valmistus uunit

Katsotaanpa, miten tehdä pitkän uuni omin käsin, käyttäen saatavilla materiaaleja ja sopiva työkalu. Teemme "bubafonyu" burzhujku ja sitten katsoa kysymykseen, kuinka modernisointiin kotimme valmistettuja laitteita.

jatkuva poltto uunissa uunit ovat hyviä, että ne on valmistettu minkä tahansa saatavilla olevan materiaalin - on erilainen tynnyriä tilava vanha tölkit, bittiä suuria putkia tai yksinkertaisesti metallilevyn. Lähtöaineena päätimme teräslevy - se on helpompi käsitellä materiaalia. Voit säätää, että tynnyri, mutta tekevät työtä sen sisätilavuus ei ole kovin kätevää.

Kaikki mitat esitetään pikemminkin referenssipisteiden, tietyn keskimääräisen paras vaihtoehto. Te puolestaan ​​voi poiketa mitat osien luoda takka, joka täyttää erityisiä vaatimuksia.

Suunnittelu jatkuva palaminen tulipesässä on ymmärrettävää piirustuksessa esitetty edellä. Tässä ovat sen tärkeimmät osat:

 • Palotilan - se polttaa lohkaistaan ​​muodostaa pyrolyysikaasun;
 • Jälkipolttokammion - se tapahtuu palaminen pyrolyysituotteiden;
 • Oven palotilan ja tuhka - ne ovat kaupoissa, mutta ne voidaan tehdä omin käsin;
 • Savupiippu - useimmissa tapauksissa se on putki, jonka halkaisija on 100-150 mm.

Voit poiketa piirustuksen yhteen suuntaan tai toiseen. Mutta muista, että pienempi, koko polton ja tehon jatkuva poltto uunissa pienenee.

Valmistukseen jatkuva-uuni uunityyppiä tarvitsemme teräslevystä vähintään 3 mm - se antaa pitkän käyttöiän lämmityslaitteet. Jos teräs on ohut, se alkaa polttaa kautta - jälkeen pari vuodenaikaa laskeuman reiän. Siksi paksuus teräksen kiinnitettävä erityistä huomiota. Optimaalinen arvo paksuus on 3-5 mm.

Tässä esimerkissä, otamme perinteisessä järjestelmässä Uunien, muokata, ja on käytössään tehokas uunin talon puu. Alkuvaiheessa valmistamiseksi sivulevyjen - meidän piirustus niillä on mitat 450h450 mm. Edelleen tuottaa alaseinämät, etu- ja takaseinämä - niiden mitat ovat 200h450 mm. Tämän seurauksena olemme saada suorakulmainen laatikko. Mutta älä hitsata yhteen - edessä paljon työtä.

Ensin täytyy tehdä säätiö - pohjaseinämä ja kaksi puolta. Hitsata yhteen, korkeudelle 80 mm pohjasta hitsit arina. Nyt on tarpeen valmistella etuseinän laajennettu kuumennusuuni - hitsattu siihen sekä oven ja hitsaa sen meidän suunnitteluun.

Olemme valmistamiseksi kaksi metallilevyä koko 200h370 mm. Ensimmäinen niistä on hitsattu etu- ja sivuseinät korkeudelle 160 mm ylhäältä. Seuraavaksi valmistaa takaseinä - hitsattu siihen pieni metallinen putkia, jotka on väliseen tilaan kahden sisemmän muodostavat levyt jälkipolttokammion - jonka läpi sekundaari-ilmaa syötetään. Sitten hitsaa takaseinä ja toisen metallilevyn 80 korkeudella ylhäältä (hitsattu puolelle ja takaseinät).

Portti käytetään säätämään ilmavirtojen. Juuri hän nostaa tehokkuutta ja laatua luonnoksen.

Pitkä uuni omin käsin on lähes valmis - siellä käsitellä kantta. Siinä teemme reiän halkaisija on 100 mm ja pala putkea hitsataan tulevaisuuden savupiippuun. On vielä selvittää, tarvitset paistopinta vai ei - hänkin on hitsattu yläkansi. Viimeisessä vaiheessa, aseta kansi paikalleen ja hitsaa se - kiuas on valmis, se voidaan nyt asentaa palamattomalla pohja, kiinnitä savupiippu ja ajaa.

Toinen mielenkiintoinen pyrolyysiuunin jatkuva poltto on esitetty seuraavassa kuvassa. Se on valmistettu tynnyri tai suuri halkaisija putken segmentti, ja on varustettu sopivalla kansi. Alareunassa, etäisyydellä 80-100 mm: n päässä pohjasta, on hitsattu metalli levy, jossa on reikä keskellä. Välillä levy ja pohjan, on järjestetty sivuseinään, on hitsattu ovi. Tuloksena tila muodostaa meidän uunissa. Yläosassa savupiippu on hitsattu halkaisija 70-100 mm.

Mitä ilkeys käyttää tätä uuni pelkkä lahja, koska puute viilaus omakotitalon ei tapahdu.

Tuloksena jatkuva poltto uunissa saa lämpöä palamisen pyrolyysikaasut kuumennuksen aikana sahanpurua. Sami sirut pannaan äänenvoimakkuuden, ja jotta ne eivät herätä uuniin, teki heistä peukaloida puisella kartio. Kun uunin käynnistys uunin laimennetaan tulikartio uutetaan - jonkin ajan kuluttua laite alkaa antaa lämpöä.

Jos teet uunin kuumentamiseen taloudellisista tai teknisiin tarkoituksiin, tulisi kiinnittää huomiota uunissa hieman hassu nimi "bubafonya". Se on yksinkertainen, mutta alkuperäisen suunnittelun, joka antaa useita lämpöenergiaa. Se toimii seuraavasti:

 • Poista korkki kuormaus- pilkottu (pieniä siruja on pinottu päällekkäin);
 • Puun ja välillä pinottu liinoja kyllästetty kerosiini;
 • Rags sytytetään ja sytyttivät puun;
 • Uuni on asennettu mäntä kansi on kiinni - yksikkö alkaa tuottaa lämpöä.

Jotta ymmärtäisimme pohjimmiltaan tämä epätavallinen pitkä polttava uunissa, on tarpeen vain tarkastella sen kaava. Laite koostuu kolmesta pääosasta, - rungon savupiippu, raskas mäntä ja kansi.

Tämä kuva havainnollistaa periaatetta järjestelmän toiminnan ja "bubafoni".

"Bubafonya" on yksinkertainen toteuttamiseksi, se on helpointa rakentaa kaksi koko metallitynnyrit (ilman reikiä) tilavuus 150-200 litraa. Paksua terästä tässä ei ole erityisen välttämätöntä, koska rajoittamisen hapen määrän ja palaminen tulee hidas ja matalan lämpötilan. Katsotaanpa, miten tehdä niin pitkä uuni omin käsin. Tässä on askel askeleelta opas:

 • Leikata pois pääasiassa tynnyrin kannen valmistamiseksi, joka polttokammioon;
 • Sivuseinässä palotilan (yläosassa, kuten on esitetty) hitsattu segmentti 100-150 mm - se savupiippuun;
 • Cooking yläkansi - reiän tekemiseksi sen 40-50 mm, jonka kautta mäntä siirtyy putkeen. Reunat kannen leikata lyöntejä polotka hylkäisi ulkoreunojen piipun (palotilan) sisällä sulloimesta - yläraja olisi kulunut tiukasti meidän tynnyri;
 • Keittäminen männän jatkuvaa polttava uuni - ottaa putki noin 40-50 mm (se tulee syöttää kannen aukon), alakansi hitsit siihen toisesta tynnyri, jossa itse putki hautua ei voi olla - se läpäisee ilmaa. Jonka pohjassa männän vaippa hitsit kappaletta paksu L-muotoinen kanava, männän itsessään oli massiivinen kuin mahdollista. Halkaisija männän on oltava sellainen, että se on helppo asentaa palotilaan (seinien väliin ja mäntä on edelleen rako on noin 5 mm leveä, menee läpi, jotka palamistuotteet).

Pitkän uuni, tehty omin käsin, valmiina - vain se asennetaan palamaton perusta ja kokemus. Koska tämä uuni sytytetään - kuvattu yläpuolella.

Muihin rauta levyt voidaan korvata seinään rakennettu tiiliä. Se lämpenee hitaammin, mutta lämpö saa enää.

Tutkimme pitkä polttava uuni on tunnusomaista niiden suuri tehokkuus -, jossa polttoaine poltetaan hitaasti, ja samalla liesi tapahtuu jopa sukupolven pyrolyysikaasua, jolloin ylimääräistä lämpöä. Älkäämme nyt tarkastella, miten tehostaa meidän itsejärjestyvien laitteita. Kaikissa kolmessa uunit, voimme lisätä metallin paksuutta - näin se kertyy lämpöä ja hitaasti vapauttaa sen ympäristöön. Helpoin tapa tehdä tämä liesi on valmistettu metallilevystä teräs paksumpi.

Myös kaikki kolme uunia voimme varustaa pitkä vaakasuora osa savupiippuun. Asia on, että mikä tahansa kiinteän polttoaineen liesi (mukaan lukien pitkät palaminen) lähetetään ilmakehään suuria määriä lämpöä. Varustamalla savupiipun pitkä vaakasuora osa, voimme jättää osa lämmöstä huoneessa - likimääräisen pituuden osan 3-4 metriä.

Koskien burzhuek, nämä jatkuva poltto uunissa voimme varustaa lisäksi metallilevyjen, käärii kotelon takana ja sivuiltaan (välimatkan päässä sen 40-50 mm). Ja kotelon välisen levyt imetään kylmää ilmaa lämmitetään ja lähetetään ylös - eli teimme useimmat tavalliset konvektorin. Haluttaessa tällaiset voidaan varustaa kiertoilmalämmittimet ja muiden uunissa.

Tuotanto kotitekoinen pitkään palava puu-uuni

Valmistajat ja käsityöläiset ovat aina herättäneet mallin pystyvät tuottamaan enintään lämmön vähimmäis- kulutuksella. Lukuisat yritykset luoda tällaisia ​​laitteita on johtanut ulkonäön jatkuva polttaminen uunissa. Kotitekoinen liesi käytetään lämmitykseen pienasuntojen ja pienten varastojen - varastot, kasvihuoneet ja podsobok. Toinen etu tämä kiuas on sen yksinkertainen rakenne, joka on täysin mahdollista nostaa kätensä.

Miksi laitteet toimivat puu on niin suosittu?

Mikä se on jatkuvassa polttava puuhella

Hyvät vierailijat. Säästää linkki sosiaaliseen. verkoissa. Tulee hetki, jolloin talon kylmältä, ja me autamme sinua 🙂 Jaa!

Alkuperäinen pitkä-uuni uunin

Vastaus löytyy vahvuuksiaan:

 • Laite jatkaa toimintaansa, vaikka sen jälkeen, kun polttoaineen palama (joissakin malleissa pystyvät toimimaan 10-24 tuntia);
 • Jatkuva Furnace - autonominen rakenne;
 • Pieni koko;
 • Monipuolisuutta polttoaineen valinnassa - vievää hiili, sahanpuru, haketta, jne.;
 • Omatekoinen muotoilu vaadi perusta;
 • Se ei vaadi säännöllistä käyttöä. Eli odotusajasta ei vaikuta sen toiminnallisia valmiuksia;
 • Riittävän korkea hyötysuhde - 85-0%;
 • Pitkän uunin toiminnan lähes savua;
 • Se voi jopa olla valmistettu tavallista metalli tynnyri.

Vuoteen kiistattomia etuja tämä malli olisi myös alhaisen kustannustason markkinoilla lämmityslaitteiden. Rakentaminen laitteen kädet ei vaadi suuria ainekustannukset tai avaintekijöitä.

Pidetään liesi, mutta se ei ole ilman haittapuolia. jatkuva polttaminen uunissa ei selviydy lämmitys laajoilla alueilla, koska sitä ei ole suunniteltu yhdistämään vesijärjestelmä omin käsin.

Luettelo vaadituista materiaaleista

Ensimmäinen askel on määrittää tyypin tilat, joihin laitteet tehdään omin käsin. Muista varmistaa, että työpaikoilla on käytettävissään pistorasiaan, paljon vapaata tilaa ja katos suojaa huonolla säällä.

Metalli uunissa jatkuva poltto sahanpuru - piirustus

Luettelo vaadittavista materiaaleista valmistus rakenteita kädet sisältää seuraavat elementit: teräslevy segmenttien paksuseinämäisen metalliputki, vanha kaasupullon ja suuri sammutin.

Pääkomponentti on suuri tynnyri 200 l rautaa tai terästä. Ennen valintaa tynnyriä jatkuvaan Furnace tarkastaa sen pinta - sen ei pitäisi olla näkyviä vaurioita ja ruostetta. Paksumpi seinät tynnyri, kotitekoisia rakentaminen kestää kauemmin.

 • Materiaalit jalat (pieni putkenosat tai kanavia);
 • 2 teräs ympyrä, jonka poikkileikkaus on 5 mm;
 • kanava;
 • Ovi on tehty valuraudasta tai ruostumattomasta teräksestä;
 • Putki, jossa on halkaisijaltaan 100 mm piipun hieman pidempi (15-20 cm);
 • Putken, jonka halkaisija on 150 mm (savupiippu);

Kokoonpanoon lämmityslaitteet

Keskeistä kiukaan ei saa olla ylhäältä. Kun kyseessä on pakkaus pitää katkaista sen päälle.

Tapauksessa kaasupullon ennen leikkaamista alkuun kaasun tarpeen suorittaa haihdutusjäännös menettelyä:

 • kierrä venttiili ja kaada vettä ilmapallo ääriään myöten. Vasta sitten voit alkaa leikata pinnalle;
 • Pohjaan tulevat pitkän Furnace hitsattu metallijalusta käsillään, halutun neliön muotoinen, koska se on vakaa ja luotettava, tämän lisäksi tällainen rakenne on helpompi kiinnittää jalkoihin;
 • Valmistus painealue. Alkaen teräskappaleen leikataan ympyrän hieman pienempi kuin säiliön halkaisija. Leikattu suoraan keskellä pieni reikä rakenne on 10-15 cm savupiippuun. Työnnä putki piippuun ja tarkistaa, kuinka se tulee ulos uunista. Muistaa, muotoilu, puun työstöön, tarvitsevat kanavan, joka menee ainakin 15-20 cm lämmitys- laitteet;

Elementit jatkuva polttaminen uunissa kotitekoinen

 • Toisessa osassa piipun on hitsattu ristin kanava - tämä osa vastaa polttoaineen syöttö ja;
 • uunin kansi on tehty omin käsin tai uusien materiaalien tai käytettyjä raivattua päältä hänelle. Kansi on leikattu pieni aukko painealue putket.
 • Ei kiire leikata reikä putken. Ensimmäinen hyväksyä sen mitat mittoihin piipun (ympyrä pitäisi pudota pehmeästi rakenteeseen tuskin huomaa seinämien kanssa);
 • Pohja rumpu leikata pieni aukko tuhkan laatikko. Älä unohda ottaa huomioon koko ja muoto oven tuhkalaatikko leikattaessa reiät tynnyrin pohjalle. Käytäntö on osoittanut, että jatkuva poltto uunissa on parempi antaa suorakaiteen muotoinen tuhka;
 • Tässä vaiheessa kaikki osat hitsataan yhteen;
 • Jäljellä leikata yläosan kotelon aukon putken halkaisija on 150 mm. savuhormin ja hitsattu rakenne ja luotettavasti germetirizuetsya.

On huomattava, että on toivottavaa tiivistää kaikki liitokset hitsataan palonkestäviä tiivistysaineiden pitkään ei kestä altistusta erittäin korkeille lämpötiloille.

Useita teknisiä ominaisuuksia

Uunia ei saa lähellä seiniä ja palavan Sisustusesineiden - .. Tuolit, sohvat, sängyt, linoleumi jne Varmista noin jatkuvaa tallentamista uuni aina pysynyt tilaa ympärillä palo-kestävistä materiaaleista.

Jatkuva poltto uunissa järjestely

Muista, muotoilu, puun työstöön, altis vahva ylikuumenemisen, niin taas varmista sitä, että aikana toimintansa lähelle laitetta ei ole hyvä syttyvistä esineistä.

Käytäntö on osoittanut, että savupiippu on parempi tehdä kokoontaitettava, koska ennemmin tai myöhemmin tulee aika puhdistaa malleja. Harjaus pitkä uuni helpompi irrotettava savupiippu. Kotitekoinen savupiippu paremmin grafiikalla seuraavasti: saumat on sijoitettava vastakkaiseen suuntaan liikkuvaan kaasuja.

Kuinka käyttää tiloja Constructions?

pitkä-uuni on useita vivahteita sen käytön:

 • Ensimmäinen, kansi poistetaan ja puristuslaite on poistettu;
 • Alaosassa polttoaineen kuorman. On huomattava, että määrä ladatun polttoaineen saisi ylittää tasoa savupiipun;
 • Tärkein vaatimus - puun täytyy pakata, että on tiheimmin pinottu. Joten saat pienen tehokkuuden lisäys - 5%;
 • Asetetaan päälle puun sytykkeet materiaalit: oksia tai paperi. Pintakerros puu on parempi kaada kerosiini tai öljyä;
 • Tan puun rakenne ja lähellä kiristysaluetta;
 • Kun polttoaine palaa kunnolla - älä unohda sulkea venttiilin ilman syöttöä.

pitkä polttava uunit - on perspektiivikuva lämmityslaitteet tällä hetkellä kehitysvaiheessa, vaikka sen teknologia on patentoitu vuonna 1920. Lämmitys on ominaista korkea hyötysuhde, erinomainen suorituskyky ja täysin itsenäisesti.

Video: miten tehdä pitkän-uuni

 • tulisijat
 • savupiippu
 • polttopuut
 • puhdistus
 • Ostopaikat takka
 • lattialämmitys
  • Vesi lattialämmitys
  • Sähköinen lattialämmitys

Tiedot tällä sivustolla annetaan suosittu-opetustarkoituksiin. He eivät väitä olevan viittauksia ja tieteellistä tarkkuutta, eikä se ole ohjaamaan toimintaa. Rakentamisen aikana tulisijojen yhteyttä ammattilaisia.

Kopiointi ilman lupaa sivuston tai kirjailija on kielletty.

Täytön jälkeen lomakkeen ottaa yhteyttä johtaja ja vastaa kaikkiin kysymyksiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin