korkean kirkkauden LED

Kaikki ominaisuudet ja ominaisuudet korkean kirkkauden LED

Parantaakseen luokitus myytävien tuotteiden sekä myynnin kasvusta, valmistajat ja markkinoijat ovat omaksuneet termin "kirkkaita LEDit." Puuttuminen normien ja standardien annetaan oikeus hakea sitä kaikenlaisia ​​nykyaikaisia ​​valodiodien poikkeuksetta.

Käsite "korkean kirkkauden LED" ilmestyi 90 viime vuosisadan, kun ne keksittiin halpa sininen ja valkoinen valoa emittoivat diodit, valoteho, joka alkoi useita tuhansia kertoja suurempi kuin hajanainen kanssa. Tänään Crystal valmistustekniikka paranee koko ajan, mikä osoittaa vuotuinen kasvu valotehon.

Valotehokkuus kaupallisesti saatavilla LED on päällä 100 lm / W, kun taas laboratorionäytteiden on 140 lm / W Ja tämä ei ole rajaa. On käynyt ilmi, että jokainen vasta keksitty kristalli loistaa kirkkaampana kuin edeltäjänsä, ja siksi, voidaan kutsua SuperBright.

Selventää jatkuvasti etenevät markkinoille LED tuotteet, päätettiin jakaa kaikki merkkivalot joukkue ja sarja. Tärkein peruste tämä jako on tehonkulutusta. Esimerkiksi suurin tuottaja LEDien Yhdysvalloissa, Cree yhtiö jakaa kaikki tuotteensa kahteen ryhmään. Ensimmäiseen ryhmään kuului voimakas valodiodeja (xlamp) kulutuksen kanssa 300 mA (1 W), ja toinen - kirkkaita LED (korkea kirkkaus), kuluttaa jopa 0,5 W, mutta jolla on suuri valohyötysuhde. Ryhmä korkean kirkkauden LED on useita perheitä Cree, joista tunnetuimpia ovat PLCC, P4, joka tunnetaan nimellä piraija ja valodiodeja pyöreä kotelo, jonka halkaisija on 5 mm.

Muu valmistus yritykset myös noudattaa tiettyä porrastus, jossa on tilaa korkean kirkkauden LED. Yleensä ne muodostavat ryhmän elementtien alhainen ja väliaineen virta. Samsung on tunnettu Venäjän markkinoilla sen korkea hyötysuhde SMD 5630 Series 541 ja Series 228F SMD 2835. Välillä korkean kirkkauden LED Lumiledsin koostuu sarjasta: Luxeon 3014, 3020 Luxeon, Luxeon 3030.

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet korkean kirkkauden LED on keskimääräinen teho valovirta (lm). Parametrien joukkoon matalan jännitteen mallit sen sijaan esiintyy usein valovoima (cd).

Esimerkiksi, dvuhvyvodnye pyöreä LEDit Cree sarjan S503, jossa on vähintään 15 ° kulman on tunnettu siitä, että emission valon intensiteetin 11-40 kD, joka on noin 10000. Times suurempi kuin Neuvostoliiton AL307. LED, jonka kirkkaus mitattuna 20 mA, todella ansaitsevat korkea kirkkaus listalla.

Entisestään lisätä valoteho (valovoiman) on mahdollista optisella kollimaattorin.

Merkittävä chetyrohvyvodnye P4-piraija, yhtiön Cree, on valovirta on 5,8 lm (I = 70 mA), jonka kulma on päästöjen 40-120 °. Muutama vuosi sitten sitä pidettiin suuri saavutus. Sijoitetaan neliön kotelo, jossa on sisäänrakennettu linssi ja ansiosta Tärinänkestävyys, ne ovat edelleen käytössä.

PLCC perhe on kaikkein lukuisa joukko korkean kirkkauden johdetaan Cree ja sillä on yli 20 malleja. Koko alue on tarkoitettu pinta-asennukseen ja on korkea väriominaisuudet (lajike säiliöt). Kirkkain malli (single-chip valkoinen PLCC-4), valovirta on 7 lumenia nimellisvirralla 30 mA. PLCC ulkomailla käytetään usein arkkitehtoninen valaistus.

Valkoinen kirkas SMD LEDit Samsung Series 541 kanssa sirontakulma 120 ° voi tuottaa jopa 38 lumenia virralla 65 mA. Ei kaukana takana ja Lumileds tuotteita. Esimerkiksi, Luxeon linja 3030 on varattu valovirta 72-109 lm, riippuen värilämpötila. On syytä huomata, että tällaiset suuret arvot valontuotannon Luxeon 3030 mitattu virran ollessa 120 mA.

Superkirkkaille valkoinen LED

Suunnittelu ja ominaisuudet tehokkaat LEDit

Nyt ehkä vain kuurot eivät kuule LED-valoja ja erittäin kirkas LED. Niistä radioamatööreistä ledit on pitkään ollut intensiivisen tutkimuksen aihe ja olennaisinta kotitekoisten innovatiivisia laitteita. Kyllä, se ei ole yllättävää, ledit ovat kiinnostavia johtuen pääosin sen kustannukset ja hyvä tulos valoteho. LEDit on hyvä mekaaninen lujuus, ei pelkoa tärinää ja ravistelua. Ei ihme yhä enemmän ja tehokkaat LEDit käytetään autoteollisuudessa.

Toinen tärkeä myönteinen ominaisuus LEDit voidaan katsoa, ​​että ne alkavat säteillä välittömästi käynnistyksen jälkeen. Loisteputket, esimerkiksi tässä suhteessa ovat huonompia LEDit. Pitkän aikavälin toimintaa loistelampun on suositeltavaa, että kuuma käynnistys, kun on esikuumentamiseksi filamentit. Lamppu aktivoituu siten muutaman sekunnin.

Viime vuosikymmenen alussa Nichia yhtiö esitteli maailman ensimmäisen LED sininen ja valkoinen hehku. Sen jälkeen se alkoi teknologinen kilpailu valmistuksessa korkean kirkkauden korkea-LEDiä.

Kun itse, LED voi lähettää valkoista valoa valkoinen valo on summa kaikki värit. Valodiodia Se lähettää valoa tiukasti määritellyn aallonpituus. Väri LED säteilyenergian riippuu leveys kielletty siirtymäalueita, jossa on rekombinaation elektronit ja aukot.

Leveys energian välisen aukon puolestaan ​​riippuu puolijohdemateriaalin. Jolloin saatiin valkoista valoa sinisen LED-siru loisteainekerros levitetään vaikutuksen alaisena, että sininen valo säteilee keltainen ja punainen valo. Seurauksena sekoituksen sininen, keltainen ja punainen valo muuttuu valkoiseksi.

Tämä on yksi monista laajalti käytettävän tekniikan saamiseksi valkoisen valon valodiodien.

Virtalähde erittäin kirkas valkoinen LED ovat tavallisesti alueella 2.8 että 3,9 volttia. Täsmällisten LED voidaan oppia kuvauksesta (tekninen).

Tehokas erittäin kirkas valkoinen LED ovat saatavilla kuitenkin, mutta silti kalliita verrattuna merkkivalot punainen ja vihreä hehku, joten kun käytetään valaistukseen laitoksissa tulisi kiinnittää laatu Virta LED.

Huolimatta siitä, että LED elämä on melko suuri, mitään valoa emittoivat puolijohde hyvin herkkä YLIVIRTA. Seurauksena ylikuormituksen LED voidaan tallentaa toimintaa, mutta sen valoteho on huomattavasti vähemmän. Joissakin tapauksissa osittain toimiva LED voi vioittaa toisen ja yhdessä sen mukana LEDit.

Poissulkemiseksi ylikuormitus LED, ja näin ollen niiden tuotos järjestyksessä, sovelletaan teho ajurit erikoistuneisiin pelimerkkejä. teho-ohjaimen on mikään muu kuin stabiloitu virta lähde. Säätää LED-kirkkaus on suositeltavaa käyttää pulssimodulaation.

On mahdollista, että lähitulevaisuudessa valmistajat sisällyttää suuri teho LED-virta säädin siru suoraan rakentaa tehokas LED, vastaavasti vilkunnalla (vilkkuva merkkivalo) Missä pulssigeneraattori on upotettu siru.

LED voi toimia vuosikymmeniä, mutta sillä edellytyksellä, että valoa emittoiva siru ei kuumentua, koska virtaa. Nykyaikaisessa tehokkaat LEDit toimituksia voi olla jopa 1000 mA (1 ampeeri!) Tällä syöttöjännite 2.5 että 3.6 - 4 volttia. Nämä parametrit ovat, esimerkiksi, tehokkaat LEDit Lumileds. Poistamiseksi ylimääräistä lämpöä käytetään, kuten LED-alumiini jäähdytin rakenteellisesti yhdistyi LED-sirun. Valmistajat suuritehoisia valkoinen LED on myös suositeltavaa asentaa ne ylimääräisiä pattereita. Johtopäätös on selvä - Haluatko pitkäikäinen LEDit - tarjota hyvää lämmöntuotto.

Asennettaessa tehokkaat LEDit on muistettava, että lämpöä johtavalle alustalle LED Se ei ole neutraali sähköisesti. Tässä yhteydessä on tarpeen varmistaa sähköisen eristyksen pohjan asentamiseksi LED yhteisestä lämpönieluun.

Koska tyypillinen jännite-kirkkaus LEDit on 3.6 V, nämä LEDit voidaan helposti käyttää LED lyhdyt yhdessä akut muodossa AA. tarvitaan 3 sarjaan kytkettyä ladattava akku jännite valtaan ledit 1.2 volttia. Yhteensä jännitettä vain tarvitaan 3.6 volttia. Tässä tapauksessa ei tarvitse mitään jännitettä muuntajat.

Edelleen korkea hinta korkea-teho valodiodit liittyvä monimutkaisuus valmistaa korkean LEDiä. Kustannukset nykyaikaisia ​​teknisiä välineitä, jotka tuottavat kiteitä suurtehoisten LEDien Epitaksisella teknologia, on 1,5-2 miljoonaa dollaria.!

Rakenteellisesti virran LED on melko hienostunut laite.

Kuvio esittää laitteen kirkkaus LED Luxeon III yritys Lumileds, teho 5 Watt.

Kuten kuviosta käy ilmi, moderni ledit Se on monimutkainen laite, joka vaatii paljon prosessointivaiheita valmistuksen aikana.

Nykyisin valmistajat kokeilla erilaisia ​​teho LED valmistusteknologia LEDien erilaisia ​​materiaaleja ja komponentteja. Kaikki tämä tavoitteena on vähentää kustannuksia LEDien ja varmistaa vaaditun tuotteen laatua.

On huomattava, että korkea-teho LED, tehty vastaisesti prosessin ja käytön huonompaa materiaalien, jonkin ajan kuluttua laskennallinen työ menettää valoteho. Tyypillisesti nämä LEDit ovat halvempia kollegansa. Flight LEDit ensimmäisen 4000 tuntia menettävät kirkkautta 35%. Tämä johtuu siitä, että keltainen LED epoksi pulloon ja vähentää emissiviteetti sininen LED-siru, ja se on talletettu loisteainekerroksen. Korkealaatuisiin LEDit 50000 käyttötunnit kirkkaus vähenee enintään 20%.

tärkein raquo Tekniikka raquo Nykyinen sivu

Takzhe Sinua kiinnostaa tietää:

Korkean kirkkauden valodiodit: tyypit, ominaisuudet, tarkoitus

Nyt on merkkivalot melko usein, ja useimmilla alueilla. Ne ovat täysin erilaisia ​​ja eroavat monet tekijät. Erityisesti tässä artikkelissa keskitymme korkean kirkkauden LED. Tämä tuotanto on tarkempi ja on omat hyvät ja huonot puolensa, ja sitä käytetään tietyin edellytyksin. Kaikki kysymykset paljastetaan myöhemmin artikkelissa.

Otsikon tuotetta voidaan ymmärtää, että nämä diodit ovat lähteitä, jotka antavat melko kirkas valo. Ne on suunniteltu tilanteisiin, joissa tavallinen standardi tyyppiä nauha ei voi antaa halutun valon. Ominaisuudet tällaisten tuotteiden usein sallia niiden käytön autojen.

Superkirkkaat LEDit - valonlähteet, joilla on erityisiä ominaisuuksia ja ominaisuuksia työn. Toiminnalle tällaisia ​​tuotteita on seuraavat vivahteita: Tape taloudellinen, antaa korkean hehku tasolla on pitkä käyttöikä, voit käyttää tuotetta eri ympäristöissä.

On välttämätöntä kiinnittää huomiota siihen, mitä on usein kirkkaita diodit ovat saatavilla jännite vastaa 12 volttia. Kaikki lähteet tämäntyyppisen toimivat samalla periaatteella. Tuote on siru, joka on valmistettu puolijohdemateriaalista. Se on peitetty erikoislisäaineita tehokkaampaan toimintaan. Lyhyesti: toimintaperiaate on, että virta kulkee anodista katodiin. Samanaikaisesti, siirto jännite pidetään vain yhteen suuntaan.

Väri tuloksena valon ja aallonpituus määritetään se, miten laaja työskentelyalue, lähetyssignaalin komponentit. pii ja germanium, helpottaisi siirtymistä käytetään usein.

LEDit on jaettu kahteen tyyppiin: infrapuna, ultravioletti. Heidän luettelo sisältää malleja sekä 12 voltin ja muut. Safiirisubstraatti toimii. Tämän lisäksi luokitteluun, on useita. Alla, pidämme niitä tarkemmin.

Tällä hetkellä on suosittu luokitus malleja. Harkita sitten, mitä tyypit jaetaan korkean kirkkauden LED.

 • Cree. Tämäntyyppiset tuotteet toimivat tietylle koostumukselle, joka sisältää galliumnitridin ja piikarbidin. Soednie niiden ominaisuudet seurauksena antaa melko pitkän ajan toiminta diodi. Kuten kaikki muutkin, tällainen kuluttaa vähän virtaa (alle 12 volttia). Usein diodeja käytetään ulkona, missä se on tarpeen valaisemaan tietä, risteykset (sekä metro- ja) moottoritietä. Lisäksi niitä käytetään usein lyhtypylväitä. Sirut nämä laitteet ovat arviolta melko kalliita, koska niillä on korkea laatu. Usein käytetään siten, korkean kirkkauden LED tavanomaisen lyhdyt.
 • Epistar. Tämäntyyppiset diodit on tunnusomaista pieni koko. Laite laatu on hyvä. On pitkä käyttöikä. Nykyaikana käytetään lähes kaikkialla.
 • Smd. Se on myös melko yleistä. Käytetään usein ulkona valaistus rakennuksen. Niitä voidaan myös käyttää korostamaan eri kohteiden huoneeseen. Nämä nauhat on tunnusomaista tiheä hehku, ja siksi saavuttanut suosiota ympäri maailmaa.

Käyttäen mitä tahansa edellä mainittujen tuotteiden, on tarpeen käyttää erityisiä ohjaimia, joka yhdistää ne verkkojännite 220 volttia. Tämä johtuu siitä, että vähän resursseja kuluttava (12 volttia). Käytettävissä kuljettaja voi vähentää kuormitusta niin, että tuote ei pala.

Pieni määrä aikaa, ja muut korkean kirkkauden LEDit on tullut varsin suosittuja ja kysynnän eri aloilla. Syynä nimenomaan hyödyt, joita nyt pidetään.

 • Energiatehokkaita tuotteita. Kaikista tällainen saatavilla valonlähteiden pidetään edullisinta. Pääsääntöisesti käyttöä diodit vähentää vaatimuksia sähköstä 80%. LED Super kirkas valkoinen kuluttaa todennäköisemmin kuin muut.
 • Tuote voi toimia pitkään ilman erityistä huoltoa tai tarkastusta.
 • Diodi ei ole kovin selektiivinen suhteen lämpötilaan. Siksi voit käyttää sitä kaikissa olosuhteissa.
 • Jos tarvitset valonlähde, joka on suojattu kosteudelta ja kykenee kestämään iskuja, joukossa kirkkaita diodit ovat tällaisia ​​malleja.
 • Kun tuote ei ole lämmitetty. Vain mikä on tarpeen valvoa - virtalähde. Se on se, joka tekee koko taakkaa itselleen ja lämmitetty.

tuotteen suorituskykyä parametrit ovat melko hyvä ja hyödyllinen. Kuitenkin pitää mielessä, että on vielä puutteita. Mitä?

 • Johtuen siitä, että ajan mittaan huonontaa johtavuutta valon emission kirkkaus vähenee.
 • Jos teho on tehty vaihtaa signaalin prosessi, siru voi polttaa. Tällainen tilanne ei ole kovin usein tapahdu, mutta epäonnistumisen todennäköisyys siellä.
 • Saksan ylettömän korkea lämpötila diodit ovat edelleen alttiita. Joka on indikaattorit - tarve oppia erityisesti suhteessa ostetusta mallista.
 • Jotta diodi töihin, sinun on asennettava erityinen jäähdyttimen.
 • Jos tuotetta käytetään avoimessa tilassa, on tarpeen lisätä suojan kosteutta, likaa ja vaurioita.

Nyt kirkkaita LEDit käytetään laajasti teollisuudessa, mainonnassa, kotitalous- ja taustavalona eri ajoneuvoja. Mitä tulee kotitalouksien - se on noin LCD hehku laitteiden ja muita palveluita. Se on myös tunnetuin esimerkki tämän lääkkeen - liikennevalo. Korkean kirkkauden valodiodit - kuumimmat auto valonlähteen.

Vaikka olemassa olevat puutteet aivan oikein asennettu, joka pystyy vähentämään minimiin haittoja. Kuten tiedätte, tämä tuote on käytetty melko paljon ja usein, niin sinun täytyy puhua hänen välttämättömyyttä. Tämä diodi on helppo luoda halutun valon talossa tai kadulla. Tärkeintä on valita oikea malli.

Korkean kirkkauden valodiodit - Ominaisuudet

Tärkein ja piirre voidaan mainita toimintavirta. Johtuen siitä, että LEDit toimivat jatkuvasti vastaanottaa resurssi, sen ylimäärä voi vahingoittaa koko rakenne. Keskiarvo tuotteen pidetään korkean kirkkauden 15-20 mA. Nykyinen yksi tehokkaimmista diodit voi saavuttaa 1 A.

Korkean kirkkauden LEDit on erilaiset jännitteet. Se on, riippuen mallista ja kohde voi vaihdella 1,5-4 V. Pääsääntöisesti tämä parametri vaikuttaa valon väriä, joka on tulos. Esimerkiksi, alhainen jännite mahdollistaa infrapunavalon (1,5), kun taas suurin osa korkea - valkoinen (3,7).

Keskimääräinen teho on melko vahva diodit on 1 W, standardi tuotteet - 0,3 wattia.

Kirkkaita tuotteita myydään eri värejä. Kaupat ovat keltainen, oranssi, sininen, vihreä, punainen ja valkoinen malleja. Jälkimmäinen vaihtoehto löytyy kolmessa eri värissä: kylmää, lämmintä ja keskiarvo.

Jotta kirkkaita LEDit käytetään pitkään ja annettiin kirkas valo jatkuvasti, on järjestettävä asentamiseksi jäähdytyslevy. Voit tehdä tämän käyttämällä jäähdytin. Johtuen siitä, että pohjan diodit valmistettuja puolijohde, voi johtaa virtaa, sinun täytyy huolehtia luomisen sähköisen eristyksen. Perus prosessit ovat samat kuin asennus tavanomaisten tuotteiden, joten ongelmia ei pitäisi syntyä.

Korkean kirkkauden diodi nauhat voivat luoda tehokas valaistus vähän virtaa zatrachivaniya. Tämä tekee mahdolliseksi ratkaista vahva suurten rahavirtojen maksamaan kulutetaan resursseja. Tähän mennessä kirkkaita LEDit ovat tärkeitä, välttämättömiä ja merkittäviä lähteitä, jotka voivat helposti luoda oikea valaistus kaikissa olosuhteissa.