kierteinen pora

Miten valita alkureikä käsittelyyn ketjuttaminen?

Kun tekniikka salakuuntelu yleensä tunne miten valita koon halkaisija reiän kierteen?

Porattaessa reikiä langan poran halkaisija voidaan laskea kaavalla: kierteen halkaisija - = kierteen nousu poran halkaisija. Esimerkiksi, jos se on tarpeen pujottaa 18h1,5 sitten 18-1,5 = 16,5 mm. Tämä on tarpeen tietylle alkureikä säiettä.

Mukavuussyistä, luoda taulukon, joka on jo muuntanut kaikki yleisimmät erilaisia ​​lanka, kuten lanka hienolla kentällä. Porattaessa valurautaa tai muita hauraita seokset on tarpeen vähentää teränhalkaisijalla 0,1 mm: taulukon arvo.

GOST 19257-73 olisi avattava jotka valita oikea poraa (eli halkaisija reikä kierre)

Tämä on asiakkaiden "Reiät leikkaus metriset kierteet. halkaisijat".

Periaatteessa kaikki, ei ole "samodeyatelnosti9quot, on GOST joka selvästi osoittaa reiän halkaisija (ja näin ollen halkaisija porat) päänviennin, ja hylkivät sitä.

On toleranssit näissä rajoissa on tarpeen valita ja harjoitukset.

Tietenkin, ja jossa metalli lanka on katkaistu voi olla erilainen, GOST standardin asettaa toleranssit, metrinen kierteitys valurauta, teräs, kupari, alumiini, seokset joitakin metalleja.

Myös vieraat on useita taulukoita

Salakuuntelu sisäkierre leikataan luonnollisesti esi-porattuihin reikiin (läpimitta, cm. GOST).

On tärkeää ottaa huomioon reiän syvyyden on mahdollista käyttää kahta tai jopa kolmea hanat ketjuttaminen.

Arvioida tarkkaan, miten haluat käyttää poraa tietyssä lanka, sinun on käytettävä säännön taulukoiden.

Ei ole tarpeen etsiä joitakin kaava laskelmaan, koska niiden on jo pitkään ollut standardeja uusiksi.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kierteen nousu kuin sille saman kierteen halkaisijan muuttaa reikä säiettä.

Esimerkiksi alle M10 Kierteen nousu muutetaan muuttamalla halkaisija pora:

Kierteen nousu on 1,5-8,5 mm poralla käyttöön;

Kierteen nousu on 1,25-8,7 mm: n poralla käyttää;

Kierteen nousu on 1,0-9,0 mm poralla käyttöön;

Kierteen nousu on 0,75-9,2 mm: n poralla käyttää;

Kierteen nousu on 0,5-9,5 mm: n poranterää käyttää.

Väheni kierteen nousu 1,5-0,5 millimetriä, ja poran halkaisija lisääntyi 8,5-9,5 millimetriä.

Kyllä sopia ihmisille tunne ketjuttaminen sisempi halkaisija on monimutkainen ja muutama toteuttamiskelpoinen. Siksi on tarpeen oppia muutamia yksinkertaisia ​​tekniikoita tämän tapauksen. Kiertämällä yleisimmin käytetty metriset kierteet. Mutta tietenkin on olemassa muita, mutta ne ovat, emme puhu. Kierre sisällä esineet leikattu hanat, jossa mitat ovat. Ja aina äärimmäisen tärkeää valintaa varten poran hana, näitä tapauksia varten, voit aina käyttää vakiopöydässään tällaisiin tapauksiin, joissa kaikki yksityiskohdat täsmennettävä:

No, viimeinen suositus on aina ketjuttaminen käyttää öljyä, joka olisi helpompi leikata sitä.

kierteinen pora

Nykyään metalli laserleikkaus on tehokkain ja halvin tapa vähentää metallilevyn paksuus jopa 20-25mm. Tarjoamme leikkaus ruostumatonta teräslevyä, musta levy, alumiini, kupari ja messinki levyt.

 • vesileikkausvaihtolaitteella monipuolisin tapa tahansa olemassa olevan materiaalin jopa 100-150mm. Teemme kaikentyyppisiä Metallisakset PCB, lasi, kaakeli, marmori, graniitti, muovia, lasia, alumiinia, kuparia.

 • Plasma metallin leikkaus on optimaalinen menetelmä leikkaamiseksi metallin paksuus on 4 40 mm, jotka eivät vaadi suurta tarkkuutta (± 1 mm). Plasma leikkaus paksu materiaalien yli 20 mm on edullinen verrattuna laserleikkaus.

  Reiän halkaisija (pora) Kierteinen

  Ruuvaamalla yleisimmin käytetty metriset kierteet. Lisäksi metrinen kierre on vielä melko paljon erilaisia ​​kierteen niistä, emme lopeta.

  Sisäkierre on leikata hanat. Tap - metallin leikkurit hyödyntämään valmiina oleviin reikiin. On oppaat ja työstökoneita hanat. Kun leikkaus syvä kierre yleisesti käytetty asettaa kaksi tai kolme hanat: ensimmäinen otto - precut blister kierre, toinen lanka leikkaa koko ja kun siellä tapahtuu Metchik kolmas lanka kalibrointi.

  Erittäin tärkeää on oikea valinta halkaisijoiden reiät säiettä. Jos reiän halkaisija on suurempi kuin sen pitäisi olla, sisäkierre on täydellinen profiili - yhteys on hauras. Joiden halkaisija on pienempi kuin vaadittu tulo hana on vaikea se, tämä johtaa häiriöitä säikeitä ensimmäisen tai pahimmassa tapauksessa vaurioitumiseen ja jumiutumisen hanan.

  Ensimmäisessä sarakkeessa seuraavassa taulukossa esitetään metrinen kierre M2 ja M48. Toisessa sarakkeessa edustaa merkittävä askel käytetään kunkin metrinen kierre. Pujotettaessa näistä vaiheista tulee noudattaa arvojen mahdollista. Kolmas sarake ilmaisee, että aukon halkaisija (pora) metriikka kierre, jossa on suuri piki. Joissakin poikkeustapauksissa, sinun täytyy käyttää pienempää kenttää reiän halkaisija pieni askel esitetty seuraavassa taulukossa.

  Taulukko reiät metrinen kierre

  Lataa GOST 19257-73 - Reiät leikkaus metriset kierteet.

  Mm reikää metrijärjestelmän: pöydän koko mukaan GOST

  Huolimatta siitä, että salakuuntelu ei ole monimutkainen prosessi toimintoja, on olemassa joitakin ominaisuuksia valmistauduttaessa menettelyyn. Niin, se pitäisi tarkasti määrittää koko valmisteluvaiheen reiän salakuuntelu sekä valita oikea väline, joka käyttää erityistä Pöytäporakoneet halkaisijat langan. Kunkin tyyppisiä lanka täytyy käyttää asianmukaista työkalua ja laskea halkaisija alustavan reiän.

  Halkaisija kierteen ja reiän läpi on täytettävä vaatimukset, muuten urat tulevat liian vähän ja kierreliitoksella on epäluotettava

  Lajike ja kierre ominaisuudet

  Parametrit, joka lanka on jaettu eri tyypit ovat:

  • halkaisija laskentayksikköä (metrinen, tuumaa et ai.);
  • määrä lanka hanat (mono-, di- tai trehzahodnaya);
  • muoto, jossa muodostuneita profiili elementit (kolmiomainen, suorakaiteen muotoinen, pyöreä, puolisuunnikkaan);
  • suuntaan nosto kelojen (oikealla tai vasemmalla);
  • Sijoitus artikkeli (ulompi tai sisempi);
  • pinnan muotoa (lieriömäinen tai kapeneva);
  • nimitys (kiinnitys, kiinnitys, tiiviste, suspensio).

  Parametrit metrinen kierre

  Riippuen edellä mainituista parametreista seuraavanlaisia ​​kierteen:

  • lieriömäinen, joka on merkitty kirjaimilla MJ;
  • metrinen ja kartiomainen, vastaavasti merkitty M ja MK;
  • putki, osoittamaan joka käyttää kirjaimet G ja R;
  • jossa on pyöreä profiili, joka on nimetty Edison ja merkitään kirjaimella E;
  • puolisuunnikkaan, jota merkitään Tr;
  • pyöreä, käytetään asennus saniteettikalusteiden - Kr;
  • kestävä ja vahvistettu, merkattavissa sekä S ja S45, vastaavasti;
  • tuuman kierre, joka voi myös olla lieriömäinen tai kartiomainen, - BSW, UTS, NPT;
  • käytetään yhteyden putkien asennettu öljylähteissä.

  Tyypit langan mukaan GOST am

  Ennen kuin aloitat ketjuttaminen, on tarpeen määrittää halkaisijan alustavan poraus ja suorittaa sen. Tämän tehtävän helpottamiseksi se on kehitetty asianomaisten standardin, joka sisältää taulukoita, jotka tarkasti määrittää halkaisija reiät säiettä. Näiden tietojen avulla on helppo valita poran koon.

  Ketjuttaminen metrinen tyyppi sisäseiniin reiän tehty käyttämällä poraa tap - kierukka-työkalu urien leikkaaminen, joka on muodostettu tanko, joka voi olla lieriömäinen tai kartiomainen. Sivupinnoilla on erityisiä urat on sijoitettu akselin ja jakamalla toimiva osuus tulee yksittäisiin segmentteihin, joita kutsutaan kuolee. Terävät reunat kammat ovat vain työ pinnat kosketa.

  Hana: suunnittelu ja parametrit

  Kierroksiin sisäkierteen kääntyi puhdas ja siisti, ja sen geometriset parametrit vastaavat haluttuihin arvoihin, olisi vähitellen leikata vaiheittain poistamalla ohutta metallia koneistetut pinnat. Siksi tähän tarkoitukseen käytettäväksi tai hanat, työskentelee osa jonka pituuden on jaettu osiin eri geometriset parametrit, tai sarjaa tällaisia ​​välineitä. Single hanat, työskentelyä, jolla on sama geometrinen parametrit koko pituudeltaan, tarvitaan silloin, kun tarve palauttaa nykyiset säiettä.

  Minimaalinen sarjassa, johon voidaan riittävästi suorittaa käsittely laadullisesti kierrereiät on asetettu koostuu kahdesta hanat - karkea ja viimeistely. Ensimmäinen leikkaa reiän seinämän metrinen kierre leikkaus ohut metalli- kerros ja muodostaa ne matala ura, toinen ei ole vain syvenee muotoiltuun uraan, mutta myös puhdistaa se.

  Erilaisia ​​hanat ketjuttaminen ja miten ne eroavat

  Vähimmäismäärä hanat

  Kahta yhdistettyä-pass hanat tai sarjoiksi, jotka koostuvat kahdesta työkaluja käytetään kierteitykseen porauksiin halkaisijaltaan pienen (3 mm). Käsittelemiseksi metrinen kierre reikien halkaisija on suurempi tulisi käyttää yhdistettyä käyttöä tai kolme syöttö joukko, joka koostuu kolmesta hanat.

  Manipuloida hana käytetään erityinen laite - nuppi. Tärkein parametri Tällaisten laitteiden, joilla voi olla eri suunnittelu on koko asennusreikään, jonka pitäisi täsmälleen soveltuvat koko työkalun varren.

  Jotkut lajit ovat palautuvia hanojen

  Käytettäessä asettaa kolme hanat, jotka eroavat toisistaan ​​sekä sen rakenne ja geometriset parametrit on noudatettava tarkasti sekvenssi niiden soveltamista. Ne voidaan erottaa toisistaan, on mahdollista, koska erityinen riski tuettu akseleihin, ja jonka ominaisuuksista.

  1. Kosketa että reikä ketjuttaminen metrinen kierre käsitellään ensinnäkin eri minimihalkaisija joukossa työkalut ja kouruhampaan, ylempi osa, joka on voimakkaasti leikattu.
  2. Toisella kosketuksella on lyhyempi aita ja pitemmät harjanteet. Sen työhalkaisijalla on väliarvon sarjan jäljellä olevien työkalujen halkaisijoiden välillä.
  3. Kolmannen hana, joka reikä pujottamiseksi metrinen kierre käsitellään viime kädessä se on ominaista täydellinen harjojen leikkaus hampaiden ja halkaisija, joka on täsmälleen sama koko muodostetun kierteen.

  Kolmen hanan sarja

  Haaroita käytetään pääasiassa metrijärjestelmän ketjuttamiseen. Merkittävästi harvemmin kuin metrisiä käytetään hanat, jotka on suunniteltu käsittelemään putkien sisäseiniä. Niitä kutsutaan trumpetiksi niiden tarkoituksen mukaisesti, ja ne voidaan erottaa kirjaimella G, joka on niiden merkinnässä.

  Sisäkierteen leikkaustekniikka

  Kuten edellä on mainittu, ennen työn aloittamista on tarpeen porata reikä, jonka halkaisija pitäisi sopia alapuolella lanka tietyn koon. On syytä pitää mielessä: jos halkaisijat reikiä tarkoitettu leikkaamiseen metriset kierteet valitaan väärin, tämä voi johtaa paitsi sen huonolaatuista toteuttamista, mutta myös hyödyntää rikkoutuminen.

  Ottaen huomioon, että hanan muodostava kierteitetyn uria, pääsee paitsi metallia, mutta myös painaa se, poran halkaisija toteuttamista varten langan tulisi olla jonkin verran pienempi kuin sen nimellinen halkaisija. Esimerkiksi, pora suorituksen alaiseksi M3 langan halkaisijan tulisi olla 2,5 mm, M4 - 3,3 mm: n tulisi valita M5 poran 4,2 mm M6 - 5 mm, M8 - 6,7 mm, M10 - 8,5 mm, ja M12 - 10,2.

  Taulukko 1. Metristen kierteiden reikien päähalkaisijat

  Taulukko 2. Reikien halkaisijat tuuman langoille

  Kaikki poraa kierteellä GOST tuloksia erikoispöydät. Näissä taulukoissa on suorituskykyä poran halkaisijan kierteen tavallisena ja alennetun piki, on syytä muistaa, että näihin tarkoituksiin porattuihin reikiin eri halkaisijat. Lisäksi, jos lanka leikataan tuotteet hauras metallien (kuten rauta), poran halkaisija lanka taulukosta saatu olisi vähennettävä yksi kymmenesosa millimetriä.

  Voit tutustua GOSTin säännöksiin, jotka säätelevät metristen säikeiden leikkaamista, lataamalla asiakirjan pdf-muodossa alla olevasta linkistä.

  Metristen kierteiden porareikien halkaisija voidaan laskea itsenäisesti. Leikattavan langan halkaisijasta on vähennettävä sen pätkän arvo. Lankamäärä, jonka kokoa käytetään tällaisten laskelmien suorittamisessa, voidaan oppia erityisistä vastaavuustaulukoista. Jotta määritettäisiin, mitä reikää läpimitaltaan tulisi tehdä poralla, jos kierteitysleikkausta käytetään kolmipistevälin avulla, on käytettävä seuraavaa kaavaa:

  Dnoin - tämä on reiän halkaisija, joka on suoritettava poraamalla,

  Dm - hanan halkaisija, joka käsitellään poratulla elementillä.

  Kierrä ruuvia

  Palautuva, johon on liitetty kierteillä kierretapin voidaan asentaa yksinkertaisella rakenteella tai räikkä. Työskennellä tällaisia ​​laitteita kiinnitetty heille välineet olla hyvin varovainen. Saada laadukasta ja puhdasta lanka hanan myötäpäivään, sitoutunut puoli kierrosta, on vuorotella sitä kääntymästä neljäsosa kierrosta vastapäivään kierteen noususta.

  Kierre leikataan huomattavasti helpompaa, jos kuluessa tämän menettelyn käyttää voiteluainetta. Niiden rooli voiteluaineet ketjuttaminen tuote teräs voi olla pellavansiemenöljy, ja käsiteltäessä alumiiniseokset - alkoholi, tärpättiä tai kerosiini. Jos tällaisia ​​nesteitä ei ole käsillä, voiteluun langankatkaisun kosketa ja voi käyttää tavanomaisen moottorin öljy (kuitenkin, se on vähemmän vaikutusta kuin edellä lueteltuja aineita).

  • Metriset kierteet: taulukko mitat ja parametrit mukaan GOST
  • Inch-veistäminen: kokoinen taulukko, merkintä, GOST
  • Kiertoputket - tyypit, kokotaulukko, GOST 3266-81: n vaatimukset
  • Kuinka juotetaan tappi oikein: algoritmi, suositukset, koon taulukot
  • Ruostumattomien putkien halkaisijat - GOST ja koon taulukko
  • Kanavat - taulukko koosta, merkintä GOST: n mukaan

  salakuuntelu koneen tai avaimet hanat yksityiskohtaisesti terästä poran halkaisija on otettava 0, 1 0, 2 mm suurempi kuin määritelty tässä taulukossa. koska hanat paitsi katkaise lankaa, vaan myös "nostaa" metallin puristamalla sitä. Sitten te hanat palvelee pitkään ja sopii kierteen mittareita.

  Lisää kommentti Peruuta vastaus

  Vaiheittaiset käytännön videopuhelut Kysymys-vastaus

  Kysy asiantuntijalta

  Metalworking Books

  Metallintyöstökoneiden passit GOST

  Suosittujen GOST-luettelo

  Seinän paksuus: mm

  Seinän paksuus: mm

  Levyn paksuus: mm

  Kokonaispinta-ala: m 2

  Kokonaispinta-ala: m 2

  Seinän paksuus: mm

  Seinän paksuus: mm

  Seinän paksuus: mm

  Sivustoaineiden käyttö on mahdollista vain, jos määrität täydellisen aktiivisen linkin lähteeseen.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Siirry työkalupalkkiin