Keittiön sähköjohto

Keittiön johdotus omiin käsiisi: kytkentäkaavio ja asennus

Tilastojen mukaan keittiö on huone, jossa on suurin energiankulutus. Siinä keskittyy kodinkoneiden kolmas osa: pesu- ja astianpesukone, sähköuuni, mikroaaltouuni ja paljon muuta. Lisäksi uusien tuotteiden markkinoille tultaessa lisätään pieniä energiaa kuluttavia laitteita: sekoittimen, leipäkoneen ja leivänpaahdin. Jokaisen uuden sähkölaitteen hankinnan johdosta kuumennus lisääntyy. Jos luulet, että vanhan pistorasian korvaaminen parantaa tilannetta, niin se ei ole niin. Kerran kaapelointi, joka ei vastaa kuormaa, ei kestä kestämistä, ja keittiön sähköjohdot polttavat. Siksi uudistamisen tulisi alkaa korvaamalla johdotus, jonka voit tehdä itse.

Ennen kuin aloitat vanhan johdotuksen vaihtamisen, sinun on määritettävä keittiön teho. Yleensä vanhoissa asuntoissa, joissa on kaasuliesi, asetetaan yksivaiheinen verkko. Tämä johdotusvaihtoehto ei ole kovin hyvä suurella virrankulutuksella, koska kaikki kuormat putoavat yhdelle johtimelle. Parempi johdotus on kolmivaiheinen kytkentä, joka syötetään keittiössä, jossa on sähköliesi. Tällaisessa järjestelmässä kuorma jakautuu kolmeen johtoon, mikä luo lisävoimareservin.

Seuraava askel on laskea kaikkien keittiön asennukseen suunniteltujen sähkölaitteiden kokonaiskapasiteetti. Tämä tehdään helposti lukemalla kunkin sähkölaitteen käyttöohjeet sen virrankulutuksesta. Kaikissa moderneissa keittiössä olevien laitteiden standardienergiankulutus on 9-15 kW. Vaikka samaan aikaan kaikki sähkölaitteet eivät todennäköisesti toimi, johdotukset on tehtävä virtalähteellä.

Tässä likimääräisessä laitteiden luettelossa keittiökoneiden kokonaiskapasiteetti on 14 kW

Tulevan johdotuksen tehon laskemiseksi mene langan valintaan. Sisäisessä johdotuksessa käytetään alumiini- tai kuparijohtoja eristeeneristyksessä:

 • Alumiinilanka on tavallisin sisäinen johdotus. Tämä johtuu alhaisista kustannuksista ja alhaisesta painosta. Tästä arvosta päättyy. Suuri sähkönkestävyys alumiinin sähköisten toimintasääntöjen mukaan edellyttää suurien poikkileikkausten käyttöä. Paksut johdotukset aiheuttavat vaikeuksia asennuksessa, mikä vahingoittaa seinän ulkonäköä. Alumiinikestävyys johtaa johdotuksen kuumenemiseen, johon liittyy kontaktien heikkeneminen. Alumiinin lisääntynyt hauraus vähentää huomattavasti lanka-aikaa;
 • Kuparilankaan haittana on vain korkeat kustannukset. Sisäkäyttöön kuparijohto on paljon turvallisempi kuin alumiini. Tämä johtuu kuparin heikosta sähköisestä resistanssista, mikä pienentää koko johdotuksen todennäköisyyttä. Kuparilanka kestää lukuisia mutkia, sillä on pitkä käyttöikä eikä se heikennä virtauksen johtavuutta hapettumisen jälkeen.

Alla olevasta taulukosta valitaan työhön soveltuva kaapeli:

Ennen kuin teet oman johdotuksen, sinun on laskettava sen tarkka järjestelmä. Useat säännöt auttavat työssä:

 • Yksinkertaisin kytkentäkaavio mahdollistaa yhden liitäntärasian asennuksen. Tämä vaihtoehto ei sovellu keittiöön, jossa on runsaasti energiaa kuluttavia laitteita.
 • johdotuksessa on oltava useita liitäntälaatikoita, joista eri laitteita syötetään;
 • oikea johdotusasennelma edellyttää erillisten haarojen luomista: liitäntöjen, valaistuslaitteiden, voimakkaiden kodinkoneiden liittämiseen;
 • kummassakin haara-asennossa RCD suojaavasta sulkemisesta;
 • jos lasketaan edelleen piiri yhdellä kytkentäkotelolla, sinun on käytettävä vain kolmijohdinta, jonka pituus on vähintään 4 neliömetriä. Lanka asetetaan muoviputkeen.

Esimerkki sähkökaapelien kytkentäkaaviosta keittiössä

Kodinkoneiden turvallisuus antaa maadoitusta, jonka asennuksen aikana on kiellettyä:

 • liitä maa neutraaliin lankaan;
 • maadoitusnolla ja eri johtojen maajohtimet;
 • tee maadoitus erillisestä johdosta.

Voit parantaa johdotuksen turvallisuutta ja kätevää hallintaa perinteisen jakelulaatikon sijasta sähköpaneelin asentamiseksi:

 1. tulossa olevaan suojukseen asennamme RCD: n, jolla on täydellinen kuormitusvirta. Yksivaiheverkossa 50A: n RCD on sopiva.
 2. rinnakkaisliittimien sarja saa olla enintään 5 kpl. Kaapeli NG 3x2.5 liittää pistorasiat yksittäisiin koneisiin, joiden kapasiteetti on 25 A.
 3. valaistuslaitteiden johdot kytketään rinnakkain automaattisen koneen kanssa 6 A: n kanssa. Järjestelmän ohjauksen helpottamiseksi paikalliset ja yleiset valaistusviivat voidaan liittää eri vikavirtasuojakytkimille.

Keittiön kytkimien ja pistorasioiden asennus

Ulostulojen ja kytkimien ulkoasun suunnittelussa on otettava huomioon huonekalujen ja sähkölaitteiden asennuspaikat. Useat säännöt auttavat luomaan mukavuutta ja turvallisuutta keittiössä:

 • Kun asennat pistorasiat, suosittelemme 16A-mallia, joissa on keraamiset lisäosat;
 • voidaan käyttää kytkimiä, jotka on suunniteltu toimimaan vähemmän kuormitettuna. Tässä on kiinnitettävä huomiota ulkonäköön. Työsylinterit nopeasti likaantuvat usein, ja sileän pinnan avulla on helpompi poistaa likaa puhdistuksen aikana.
 • Nykyaikaisessa huoneistossa pistorasioiden asentaminen lattialta suoritetaan 40 cm: n korkeudelle. Poikkeuksena voi olla työtason yläpuolella olevat pistorasiat kodinkoneiden kätevään liittämiseen;
 • kytkimet asennetaan noin 1 metrin korkeuteen lattiasta paikoissa, joissa ei ole pääsyä. On kätevää sijoittaa kytkin 15 cm: n etäisyydelle sisäänkäynnin ovesta tai keittiön sisäänkäynnin seinälle. Lisävalojen kytkemiseksi päälle on tehtävä erilliset kytkimet.

Kun olet laatinut yksityiskohtaisen kytkentäkaavion, on mahdollista aloittaa seinien vaimennuksen, koska piilotettu johdotus ei pilata huoneen esteettistä ulkonäköä. Tämä toimenpide on helppo suorittaa omilla kädet käyttämällä shtruborez tai perforator. Työkalulla asennettu, voit aloittaa työskentelyn:

 1. Yritämme luoda palkin minimipituuden, merkitsemme seinän. Kiertokulmat on tehtävä suoriksi. Tämän ansiosta on helpompi ennustaa johdotuksen sijoitus kipsin alla, jos poraa reiät seinään.
 2. Merkittyjen merkintöjen kautta lyötiin uret ja urat podzetetnikovin asennusta varten.

Shtroblenie seinät keittiössä

Seuraavien vinkkien perusteella johtojen asennus ei ole vaikeaa:

 1. joka 40 cm uraan, porataan reikiä, joiden läpimitta on 6 mm.
 2. johdin kiristetään muoviseen aallotettuun putkeen ja asetetaan urat pitkin.
 3. seinään oleva putki kiinnitetään erityisillä muovisilla tapilla varustetuilla niitteillä ja työnnetään ne porattuihin reikiin.
 4. kun langan asennus on suoritettu, koettimella, joka soi koko järjestelmän läpi, tarkistamalla rikkoutumisen puuttumisen, kiinnitämme kaikki uurteet kipsiin.

Lanka aallotuksessa asetetaan sauvaan

Liittimien ja kytkinten asennus

Lopullinen työ on asennus valmiisiin liittimiin ja kytkimiin:

 1. Valmistetuissa urissa kiinnitämme muovi-podrozetniki. Pohjassa on teknisiä reikiä johtoihin. Asettamme reiän seinälle ulkonevan langan reikään, asenna se syvennykseen ja kiinnitä se ruuveilla. Kaikki halkeamat podzrozetnikin kuoren ja seinän välillä suljetaan sementtilaastilla tai kipsillä.

Asennetut sähköjohdot keittiössä, kaikki suositukset ja oikeat laskelmat, kestävät luotettavasti useita vuosia. Virransäästövara mahdollistaa uusien sähkölaitteiden lisäämisen ilman pelkoa ylikuumenemisesta ja johtojen oikosulusta.

Ehkä se on sinulle mielenkiintoista

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Useimmat luetut viestit

 • Alexander kirjaa LED-merkkivalo vilkkuu, kun valo on päällä tai päällä ja miten se korjataan
 • Aleksanteri tallentaa LED-valaisimet 220 voltin tunnille: työn ominaisuuksia ja yhteyden omilla käsillä
 • Emma kirjaa Miten valita oikea sohva
 • Harmaa tallentaaksesi Vilkkuva LED-merkkivalo, kun valo on päällä tai päällä ja miten se korjataan

Materiaalien kopiointi on sallittua vain lähteen osoittamalla tavalla

Sähkökaapelien asennus keittiössä

Sähköjohtojen asennus asuintiloissa suoritetaan rakennuksen laatikon, ikkunoiden, ovien ja katon asentamisen jälkeen ennen viimeistelyn aloittamista. Jopa talon suunnitteluvaiheessa ratkaistaan ​​kysymys, minkä tyyppisiä johdotuksia käytetään jokaisessa huoneessa.

Postituslista on kaksi: avoin ja piilotettu. Nykyaikaisessa asuntorakentamisessa käytetään molempia. Riippuen materiaalista, josta rakennus on tehty, suunnittelua ja tulevaisuuden sisustusta ei ole vain asennuspaikka vaan myös johdotyyppi.

Jokaisella lähetystyypillä on vahvuudet ja heikkoudet. Valinnan helpottamiseksi on tietoa asennuksen ominaisuuksista, tulevaisuuden sisustuksesta, kolmiulotteisten koristeelementtien läsnäolosta seinillä ja katolla.

Erityisesti se koskee keittiötä, "paikkoja, joissa henkilö viettää puolet ajasta, jolloin hän on kotona", kuten naiset sanovat. Keittiössä on yksi ominaisuus: on paljon kodinkoneita, jotka kuluttavat energiaa (jotkut tekevät sitä ympäri vuorokauden).

Avoimet johdotukset asennetaan turvallisuussyistä. Jos oikosulku, vaurioituminen tai tulipalo johdotuksessa tai tarvetta siirtää keittiökalusteita muualle, nämä työt vaativat vähäistä vaivaa ja eivät vahingoita sisustusta.

Kaikki johdot on sijoitettu muovikaapelikanaviin, jotka koostuvat kahdesta osasta: seinään tai kattoon kiinnitettyyn laatikkoon ja päällystettyyn suojukseen, jossa on kiinnitysurioita - kiinnittimiä.

Polyvinyylikloridi (PVC) - materiaali, josta johdotuslaatikot on valmistettu - on harvinainen yhdistelmä turvallisuusominaisuuksia: sähköeriste, syttymätön, joustava ja kestävä.

Muovi voidaan maalata millä tahansa värillä, tavallisilla väreillä tai myymälöissä sopivalla värillä.

Kaapeli - kanavat, joissa maalaus - jäljitelmä "puun alla" tuotetaan. Valmistajat takaavat, että PVC säilyttää kaikki ominaisuudet 25 vuoden ajan (myös ei haalistu). Suorakulmakaapelikanavien leveys ja korkeus vaihtelevat 1,2 cm: n etäisyydeltä hälytys- ja valaistusjohdoissa jopa 10 cm: n suurille kaapeleille.

"Piilotettu" johdotus on nimeltään, koska siinä on jonkin verran esteitä, joka ei heti korjaa tai korvaa lankaa. Tai rakentaa uusi.

Sinetöintilankoja seiniin ja kattoon - ei ole ainoa tapa piilottaa johdot.

Alaslasketut katot, kehystetty väliseinät ja seinät, korotetun lattian ja seinän rakenne sekä piilottaa johdot, kipsi ja betoni.

johdotus järjestelmä keittiössä

Kytkentäkaavio johdotuksen keittiössä kuljettaa tietoa lukumäärästä ja sijainnista myyntipisteistä, valaisimia ja laitteita jatkuvasti kytkettynä sähköverkkoon.

Ennen työn aloittamista, omistajan omaisuus on suositeltavaa kaikille laskenta laitteisiin, joka tulee sijaitsemaan alueella keittiön tulevaisuudessa. Ja piirtää karkea kaavio keittiön johtoja. On suositeltavaa, kun otetaan huomioon mahdollisten permutaatioiden.

Järjestelmään jakelun johdotuksen keittiössä, tarkka sijainti myyntipisteistä, valaisimet, kytkimet, liitäntärasiat.

Spesifikaation mukana ohjelmassa esitetään tietoja nimet, merkit ja joukko johtoja ja laitteita.

Kaaviossa se merkitsi tulevaisuuden laitteiden sijainnit ovat jatkuvasti yhteydessä verkkoon: jääkaappi, sähköhella, astianpesukone.

Alla on esimerkki tällaisesta järjestelmästä.

Työkalut ja materiaalit tarvitaan johdotus

Vuonna linemen tarvitsevat joukko oppaat ja sähkötyökaluja (riippuen johtoja)

 • pihdit;
 • ruuvitaltat (suora ja rajat);
 • vasara;
 • juotos;
 • sähköinen seinä chaser (uppoasennukseen);
 • porakoneen (porakone joukko pobeditovym kärki);
 • sähkö testaaja.

Kiinnittämistä varten kaapelin lokerot kiinteään pintaan (betoni) vaaditaan ankkuri nauloja, vähemmän tiheä materiaalien seinät sopivia tavanomaisia ​​ruuveja tai pienillä nauloilla. Pikaratkaisua kaapelit kanavissa - Stroebe yleisesti käytetty kipsi tai kipsiä, jotka sitten suljetaan kipsi.

Valinta kaapelin poikkileikkaus riippuu tehon ja tyyppi sähköjohdot.

Kytkeä valaistus käytetään kuparijohtimia tai kaapeleita, joiden PVC-eristys merkit PV, OPV vähintään johtimen poikkileikkaus on 1,5 mm, kestämään pitkäaikaista kuormitusta 4,1 kW.

Pistorasioiden, joka yhdistää tehokkaampia laitteita, käytetään lankojen saman merkin, mutta jonka poikkileikkaus ei ole pienempi kuin 2,5 mm.

Taulukon mukaan, voit valita halutun johdinkoko.

Kaikki johdot ja kaapelit, jota käytät syötettäväksi laskuistukat kolmen ytimen. Joka on tarpeen olla muita kuin vaiheen ja nollajohdin, lanka suojaava maan ja neutraali (tai, koska se ei ole kovin oikein nimeltään "maadoitus").

Jos haluat käyttää keittiössä valaisimet (lamput) metallin kanssa, silloin hekin pitele kolmejohtimisella tai kaapeli, suojaavat jännitteen putoaminen metallirunko valaisimen.

Sähköisen liitännän levy (tai keittokaapit), kuluttaa jopa 10 kW: tunnissa, pidettiin eri rivillä on kolme-johdinkaapeli, jossa on johtimet, kuparia ja eristys nayrita ja / tai PVC: tä. Määräykset edellyttävät sähköinen yhteys tarvitaan maahan voimakas sähkölaitteiden, joka käyttää kolmasosa johdinkaapeli. Poikkileikkausten tulee olla vähintään 6 mm.

Usein keittiö sarjat, sähköinen vedenlämmitin, joka myös suositteli erillisen linjan laitteen, samanlainen linjan laitteen. Pienin johdinkoko Näiden laitteiden on oltava 4 mm. Suurin riippuu valtaa tehoa kuluttavia.

Jos et tiedä mitä sisäinen kytkentä, mutta olet hyvin kiinnostunut siitä, niin katso täältä.

Asennus avoin johdotus keittiössä

Avoimen johdotus valitaan kytkimet, pistorasiat ja jakolaatikoiden auki.

Sitten seinät ja katto on kiinnitetty kaapelikanavat: välinen etäisyys siteet vaihtelee 30-50 cm, riippuen pinnan laadusta. Jos seinissä tai katossa on voimakas kaarevuus tai keinut, joka ilmenee ainoa haittapuoli laatikot: suorat kanavat hyvin antaa näennäisesti näkymätön "aaltoja".

Johdot piirretään pisteiden vaihde, jossa katkaisijat on ryhmitelty suorittamaan tehtäviä: valaistus yksin, ulostulon erikseen, yksittäisiä koneita kattilan ja sähköliesi.

Kaapeli lieden ei saa vääntää väli- ja automaattinen pistorasiaan. Sen jälkeen, kun siirto levy uuteen paikkaan, yksi kierre on sallittua, mutta se on tehtävä käyttäen juottamalla tai hitsaamalla, kutistesukka ja eristää tai istukkaan (huonosti muodostettu yhdiste voi ylikuumentua ja aiheuttaa oikosulun).

Kolmannen kaapelin sydän on suunniteltu maadoitus levyn rungon ja on yhdistetty yhteiseen maahan rakennuksen.

Ominaisuudet piilossa johdotus

Sähköjohtojen piilotettu keittiössä alkaa tehdä pesiä alla Power Point. Pyöreä rako tehdään erityinen konkreettinen kruunua (tiili) ja vasaran vähän.

Neliö rako on leikattu saman bitin, mutta porattujen reikien meistillä.

Urat betoni tai tiili leikataan käyttämällä sähköinen seinään chaser. Uran leveys valittu halkaisija ja määrä johtimia. On malleja pölynimurilla, jotta ei saastuta ilmaa työpaikalla. Jos sisäinen seinät ovat kevytbetoni Roilokone käsikirja selviytymään tuotannon pöly-kanavaa.

Laatikot "elektrotochek" korjattu liitäntöihin kipsi tai alabasteri itsestään nopean kovettumisen. Täsmälleen samaa liuosta dot kiinnitetty Stroebe johdot venytetty liityntäpisteet.

Kuparijohtimille liitäntärasioissa mukaan vaatimusten "säännöt Sähköasennus", sinun on käytettävä hitsaamalla tai juottamalla johtoja.

Vaihtaminen johdotus keittiössä

Avoin johdotus aiheuttaa vähemmän ongelmia, kun keittiö remodeling, liikkuvat huonekalut ja kodinkoneet. Noin kaapelikanavat muistuttavat vain reikiä seiniin.

Piilossa johdotus ei ole niin helppo vaihtaa. Vaikka se on tehty "vaihtuva" gofrrirovannoy tai monikerroksinen putki.

No jos voin vetää lanka, sen kiinnittämistä savustettu ylös. Mutta tämä riippuu siitä, kuinka monta putken mutkia.

Ja jos aiot siirtää jääkaapin tai sähköliesi toisessa paikassa, sinun täytyy uudelleen tasoittaa Stroebe uusien ratojen tekevät pesiä alla pistorasiaan. No, sitten tehdä korjauksia seiniin.

Siksi suosittelemme, että valitessaan muotoilua keittiöön, harkitse kaikki johdot erilaisissa koriste-elementtejä (ontto sokkelit, koriste paneloitu kaapelikanavat) tai kattojen (kattoikkunaverhot).

Tai yksinkertaisesti vain asentaa lisää myyntipisteistä. Niin et käsitellä seinämien korjaamiseksi.

Video johtosarja keittiössä. Miten tehdä.

Johdotus keittiössä käsillään

Jo kymmenen vuotta sitten huoneistoissa ei ollut niin paljon sähkölaitteita, koska ne ovat nyt jokaisen yksittäisen keittiö. Ihme monet olivat paitsi ilmastointilaitteet, mutta myös mikroaaltouunit. Ja koska verkkovirta ei tullut sellaisia ​​kuormia, kohokuvioitu putki voinut vahingoittaa jonkin aikaa.

Nykyisissä olosuhteissa on parempi, jos teet erillinen johdotus keittiössä, jossa näkyy eri koneelle. Sinun on ensin luotava asemointisuunnitelmassa keittiö (ruokasali), pistorasiat ja nastat ylimääräisiä valaistus.

Sitten avaamisesta Paneeliasenteinen automaattisen suojan pistorasiat valonlähteitä, sähkövoima- ja muut kodinkoneet. Asennettu keittiö (RCD), jossa katkaisijat ja sulakkeet, voit viedä sähkölaitteet täysin turvallinen.

johdotus järjestelmä keittiössä

Keittiö, koska runsas varustettu nykyaikaisilla laitteet, on suurkuluttaja meidän asunto. Ja jos sinulla on paljon laitteita, kaksi kantaa on parempi olla rajoitettu. Varsinkin, koska se on erittäin toivottavaa, jopa välttämätöntä liittää erillinen pestä valaistus ja ilman hoitoa laitteita.

Kaikki laitteet tehdään äkillisiä lämpötilan, kosteuden tasot seinien, johdot on suojaeristetty on nestetiiviillä muoviputket. Lisäksi keittiö on käytettävä vain kolmitie virransyöttöjärjestelmä.

Johtosarja keittiössä

Johdotus keittiössä on välttämättä haarautunut: yksittäisessä ulostulossa täytyy ruokkia sähköliesi, jääkaappi, kodinkoneet. Well (varsinkin jos nämä laitteet kuten kahvinkeitin ja aerogrill) jokaiseen pistorasiaan liitettävä oma katkaisija ja RCD.

Tänään, kuten monet huoneistot ovat ilmastoituja, jännite 220 ei pysty tarjoamaan kaikki laitteet. Tästä seuraa, että kyseessä on ylimääräinen kokonaisteho energian kuluttajat koko huoneistossa indikaattori 10kW, on välttämätöntä asentaa kolmivaiheinen (380V) tehon.

Ja toinen. Hyvästeli sähköasentajan, joka teki johdotuksen, pyydä häntä tekemään suunnitelmaa, joka osoittaa johdotuskaavion keittiössä. Sitten korjaus voidaan helposti selvitä ja toisen master.

Pistorasiat ja kytkimet keittiössä

Kukaan ei väitä, että markkinoita ja valokatkaisijat - se on myös kodin sisustamiseen. Ne ovat yleensä ostetaan ennen sähkötöiden.

Ostaminen pistorasiaan, on hyödyllistä huolehtia niiden ulkonäön, vaikka et aio tehdä jotain vaikuttavaa ulos keittiöstä.

Monoliitti ulostulo (kahden tai kolmen hengen) on sijoitettava turvallisen välimatkan päässä hiontakohdasta vahvistettava siten, että sammuttamalla yksi laite, olet rikkonut voimaa muille.

Näin ollen, ne ovat selvästi näkyvissä. Onneksi tänään myyntiin paljon "sisätilojen" pistorasiat tehty taiteellisesti, niiden ei tarvitse pyrkiä piilottaa.

Sama koskee kytkintä, joka selvästi on oltava suulla keittiöön, ja tasolla alennettu varsien. Jos kotona on lapsia, ja he eivät myöskään tarvitse kompastu pimeässä.

Koska tulpat uusia malleja keittiökalusteet - ulkomainen tuotanto, se on parempi ostaa maadoitus-pin. Sähköistää tyylikkäästi sisustettu keittiö, älä kitsastella pistorasiaan.

Esimerkiksi kaksi tai kolme pistorasiaa ovat sopivat keittiön hyllyjen alle, erityisesti auki. Hyllyt voidaan asettaa symmetrisesti pistorasioiden suhteen piirustukseen ja pesuun.

Kaikki sähköasentajat neuvovat sinua mieluummin keraamisia pistorasioita (koska ne eivät sula tai polta) tai lämpöä kestävästä muovista. Mutta on parempi kieltää jatkokaapelit.

Ne aiheuttavat liikaa stressiä virransyöttöjärjestelmään ja ovat lisäksi alttiita tulelle, jos ne kastuvat, esimerkiksi vahingossa vuotanut mehu.

Jos varustat järjestelmää sähkökaapelointi keittiössä muista muistaa, että keittiöpuuvaunuille ja työpinnalle "sidoksissa olevista" kiinnikkeistä tarvitaan erillisiä oksia.

Jääkaapin ja uunin (jos sitä ei ole yhdistetty sähköliesiin), on oltava parasta laatua olevia erillisiä pistorasioita.

Pistorasian turvallisuuden takaamiseksi on järkevää "hukkua" eli sijoittaa se erityiseen onteloon (jos et käytä muovikoteloa pistorasiaan).

Joten tulevan keittiön suunnitteluprojektin parissa on syytä nähdä monimutkainen huonekalujen, pistorasioiden ja muiden valaistuslähteiden haluttu sijoittelu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin