Käyttöikä ledilamppujen

LED-lamppu vilkkuu: syyt. Käyttöiän LED-valaisimet. Mitkä ovat parhaat ledilamput kotiin

Joka päivä fanien kasvaa ledilamput. Tämä ei ole yllättävää. Jatkuvasti nostanut sähkön hintaa. Valitettavasti ei ole mitään emme voi tehdä asialle. Ainoa varma tapa säästää. Jokainen henkilö yrittää pelastaa omalla tavallaan. Jotkut yrittävät eivät useinkaan kytke valot, ja toiset käyttää LED-lamppuja.

Tietenkin tämä vaihtoehto on helpompi pelastaa, mutta siinäkin on joitakin ongelmia. Jos vilkkuva LED-lamppu on useita selityksiä. Neuvoja kokeneilta ammattilaisia ​​auttamaan löytää syy tämän epämiellyttävän ilmiön. Useimmissa tapauksissa se ratkaisee omasta.

LED-lamppu mekanismi on paljon monimutkaisempi kuin hehkulamput. Mutta kun ihmiset vain käyttää toista vaihtoehtoa, ei ongelmia ollenkaan. Lamput LEDit on järjestetty aivan eri tavalla. Niillä on muuntimen muodossa jännitelähteen. Välineen tulisi kytkeä päälle vain, ja nykyinen kiire alustasta elektronisen invertterin ja sitten LEDit, jotka on järjestetty sarjaan. Käyttöikä LED-lamppuja on paljon suurempi kuin hehkulamput. Ne ovat säästäväisiä, niin ovat suuri kysyntä kuluttajien keskuudessa.

Lampuissa laadukkaita LED-ohjain on rakennettu, joka pystyy muuntamaan epävakaa tasajännite. Mitä lamppuja huonompilaatuisia, että niiden sisällä sijaan kuljettajan on virtalähteen perusteella sammutus- kondensaattori. Usein hän on syy siihen, miksi vilkkuva LED-lamppu. Se riippuu laadusta kokoonpanon vakautta, kestävyyttä valaistus yksikön.

Vilkkuvia valoja, kun valo on sammutettu

On aivan muutamia syitä, miksi vilkkuva LED-lamppu pois. Ensimmäinen on epäonnistuminen johdot. Ensimmäinen, sinun täytyy kiinnittää huomiota, jossa johtava vaihejohdin. Se pidetään normaalina, kun se on yhdistetty toiseen kytkimen koskettimet.

Toisessa tapauksessa korjata tilanteen yksinkertaisesti mahdotonta. Kuitenkin, jos lamppu, kun tehdään oikein kytketty edelleen jatkaa vilkkumista, yksi syy voi olla vika verkossa. Kun lähellä irrotettu johto on toinen voima lanka se voi aiheuttaa potentiaalista. Joskus sinun täytyy huolehtia johdotus tilalle.

Toinen syy lamppu välkyntä voi olla hyvin huono laatu. Ongelma poistuisi ostamalla uuden valaisinlaitetta.

Myymälässä voit vain eksyä erilaisia ​​ehdotuksia. Vaikea heti päättää, mitä LED-lamput paremmin kotiin. Ne eroavat toisistaan ​​muodoltaan, kapasiteetti, valmistaja. Pidetään luotettavimpana brändin lamppu "Feron9raquo;" Osram9raquo; "Filips9raquo; tai "Era9raquo;. Asiakkaiden arviot näistä malleista ovat yleisesti ottaen myönteisiä.

On myös joitakin huonolaatuisia tuotteita. Tässä LED-lamppu vilkkuu ja se kytketään päälle. Siksi X elatelno prosessissa valitaan valonlähteen kysyä neuvoa myyjältä. Hän pystyy ehdottaa paras vaihtoehto. Monet ihmiset valittavat yhtiön "Cosmos" ja "Start". On parempi luottaa niihin, jotka ovat kokeneet hankaluuksia soveltamisen huonolaatuisia tavaroita, mikä lamppu sivuun.

Se, että LED-lamppu on paljon parempi kuin normaali, pitkään kukaan riitoja. Heillä on paljon enemmän plussia kuin miinuksia. He osaavat käyttää vähemmän energiaa. Samaan aikaan kirkkautta ja turvallisuus ovat ylivoimaisia ​​muihin lajeihin. Hehku on mukavampaa silmälle mies. On viileä, lämmin ja neutraaleja sävyjä säteiltä. Millekään sisustus voit valita optimaalisen sellaista telineeseen.

1

Käyttöikä LED-lamppuja on noin yksitoista vuotta jatkuvassa käytössä. Tämä on erittäin hyvä tulos. Myös syytä huomata on vaarattomuudesta ainutlaatuinen tuote. Sisällä valaisin ole mitään elohopeaa tai muita vaarallisia ihmiskeholle aineita.

Huonoina on mahdotonta puhumattakaan korkea hinta. Useimmille tämä puute pidetään yhtenä tärkeimmistä. Ei jokainen kansalainen pystyy ostaa talon lampun hintaan 300-2000 ruplaa. Myös, joissain tapauksissa, yksikkö omistajat ovat havainneet, että LED-lamppu vilkkuu pois. Tämä haitta voidaan eliminoida.

On ihmisiä, jotka ajattelevat, että LED-lamppu voi kestää ikuisesti. Valitettavasti näillä sanoilla on totuus. Mikä tahansa sähkölaite voi hajota ennemmin tai myöhemmin. Sama koskee LED-lamput. Mutta kukaan ei voinut taata heidän ikuinen toiminto. Kun lähestyy loppuun tämän valon alkaa heiketä. valoteho pienenee asteittain.

Työ lamput eivät ole aina niin kauan. Joskus tavallinen vanhanaikainen valaistus laite toimii kauemmin. Siksi yrittää päättää, mitä LED-lamput paremmin kotiin, muista ottaa huomioon niiden laatua. Epävarmat laitteita tuntematon valmistajat eivät ole toimineet ja kuukausi.

Tuolloin myynnin paikoista valaisimia runsaasti. Ne voi ostaa sekä markkinat mall. Usein myös kuluttajat ostavat tavaroita esitellään internetissä.

Ystäville ostaa lamput markkinoilla pitäisi olla tietoinen siitä, että ehdotettu tuote voi olla huono. Siksi, jos LED-valot vilkkuvat sähkökatkon jälkeen, syynä voi olla piilossa se. Häikäilemättömät myyjät ovat halukkaita myymään viallinen, vahingoittunut tavara normaalissa eikä rypistynyt laatikko. Siksi kannattaa aina tarkistaa tuotteen suoraan teltan. Tämä tehdään käyttämällä erityisiä testaajia. Jos näin ei ole, on tarpeen siirtää nämä myyjät.

Pilaantunutta ruokaa - se on hukkaan heitettyä rahaa. Ostaminen lamput verkkokauppa on myös haittapuolensa. kuluttajan huomion houkuttelee valtava valikoima tuotteita ja edullisempia hintoja, mutta verkkokauppa ei ole aina valmis lähettämään tuotteen mukaan silmälasit. Jos vilkkuva LED-lamppu, se voi olla juuri sen huonolaatuisia, joista kukaan ei ole turvassa, kun ostoksia verkossa. Paras ratkaisu olisi osto valonlähteen tavallisessa ostoskeskus. Mikäli mitään korvauksia henkilökunta on aina valmis vaihtaa viallisen tavaran.

Tänään, LED-lamput säästävät energiaa. Käyttöikä niiden pitkäaikaisia. Tämä ei ole vain taloudellinen vaan myös turvallinen valonlähde. Hänen lämpötila (sävy) voi olla mikä tahansa luminenssi. Tämän ansiosta laitteen esitetty suuri kysyntä tänään.

on haittoja huolimatta kaikki edut, ja nämä harmittomia lamput. Jotkut eivät pidä heidän kylmä valkoinen valo. Toiset yksinkertaisesti mieluummin vanhanajan lamput tottunut niihin.

Jos vilkkuva LED-lamppu, syynä voi olla laitteen toimintahäiriö tai johtoja. Sekä asiantuntijoiden mukaan tämä ongelma ilmenee, kun kytket lampun kytkin ja merkkivalo. Hänen maksu riittää valaisin ladata. Tuolloin vastuuvapauden havaittaessa välkkyy. Tämän estämiseksi on tarpeen poistaa tai muuttaa valokytkin.

Vaihda lamppu itse toiselle valaistuslaitteen epäkäytännöllinen. Nykyään se on edullisinta, kestävä ja mukava tyyppi valaistus. Ehkä monta vuotta myöhemmin Lamput korvataan jotain muuta, mutta nyt ovat paras vaihtoehto, vaikka pieniä puutteita.

Harkita mahdollisia syitä, joiden vuoksi vilkkuva LED-lamppu, voi poistaa tällaiset ongelmia omasta, ja sitten lamppu toimii omistajien useita vuosia.

Käyttöikää LED-lamppuja ja kalusteet: realiteetit ja tarinoita tuottajien

Nykyään kaupoissa näet paljon valaisimet perustuu LEDit määritetyn käyttöä 30, 50 ja jopa 100000 tuntia. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkuvassa käytössä led-lamput pitäisi loistaa yhtäjaksoisesti vähintään 3,5 vuotta ja heillä kotona pitäisi kestää useita vuosikymmeniä. Valitettavasti valtaosa varsinaisen käyttöiän LED-lamppuja ei määritelty pakkauksessa. Miksi näin tapahtuu ja miten me petetty valmistajat? Yritetään selvittää tätä asiaa.

Popularisoinnin LED-valonlähteiden on edistänyt Venäjän markkinoiden useiden kymmenien tuotemerkkejä, jotka ovat päätuote ledilamppujen. Luonnollisesti tämä johti jyrkkään kasvuun kilpailussa. Vuoden meni hyvin eri tavoin, jolloin yritykset voivat pysyä pystyssä. Tehokkain tapa on "täyttää vaatteita ...", jonka ydin on tarjota asiakkaalle tuotteen lupaava etiketti vähän rahaa. Seurauksena, LED-lamppu laski, että antoi sysäyksen paljon Venäjällä. Se on vain noin toinen osa sanonta "... ja saattoi sen mieleen," harvat meistä tietävät, ei ole vielä törmännyt ensimmäinen vika. Joten missä on luvattu 30000. Tuntia vaivaa? Valitettavasti ne olivat vain pakkauksessa ilman mitään takuuta hyvitystä tai vaihto kaupassa. Vaikka tilanne kanssa "epärehellinen tuottajat" ei valvo Rospotrebnadzor, kuluttajan on itse opittava valitsemaan LED tuotteiden hyvä laatu.

Osoittamaan ristiriita ilmoitettujen ja todellisten tekniset ledilamppujen, annamme teille esimerkin. Koska testinäyte ottaa Kiinan lamppu ASD- 11W-4000K-E27. Alla on julistettu parametrit ensin, ja sitten todellisuudessa mitattu:

  • Virrankulutus: 1-11 W; 2-8,8 W;
  • valovirta: 1-900 lumenia; 2-815 lumenia;
  • life: 1-30 tuhatta tuntia.; 2 - onnekas.

Paisuttivat teho ja valontuotto voidaan huomata ja LED-lamput Onlayt teoreettinen käyttöikä 30000 tuntia, ja todellinen takuu -. Vain 1 vuosi. Muuten, tämä ei ole pahin LED-lamput, koska niillä on sisäänrakennettu nykyinen ohjain. Sipulit sarja "Age of talouden" punaisessa pakkaus ei ole edes kuljettaja, osoituksena vahva välkkyä aikana ja kevyt tuotteita. Tällä yksinkertaisella tavalla "Era" tuli taistella kilpailijat markkinaosuuksista.

Tietenkin kokematon ostaja valita lamppu parhaat ominaisuudet samaan hintaluokkaan. On käynyt ilmi, että vaikka aluksi todistettu hyvien puolella tavaramerkkejä pakko mennä tällaisiin temppuja kilpailukyvyn säilyttämiseksi.

Tehokas ja täydellinen käyttöikä

Jokainen standardi LEDejä olemassa teknisiä asiakirjoja (tekninen), joka tarjoaa graafisen esityksen suhteellisen valovirran (%) ympäristön lämpötilan tietyllä toiminta-aika (h) väliaineessa. On huomionarvoista, että nämä ovat vain ensimmäisen 3000 käyttötunnin, jonka aikana kirkkaus vähenee vähintään 5%, ja edelleen on lineaarinen riippuvuus. Itse asiassa, käyrä on suurempi kaltevuus, koska ei-ihanteellinen käyttöolosuhteissa. Lisäksi asteittainen kirkkauden menetystä ei näy tekniset lamput.

Valmistajat johtanut valaisimet ja led-lamput on paljon edullisempaa täsmentää tuotespesifikaation koko käyttöiän LED, iloisesti yllättynyt asiakasnumero neljä nollaa. Itse asiassa se on oikeampi määrittää tehokas käyttöikä LED-lamput ja valaisimet standardin mukaisesti IES LM-80 (valovirta mittausmenetelmiä LED-valot). Kohdan mukaisesti 3,6 IES LM-80 tehokas elämän - aika, jonka aikana valoteho laskevan 50% tai 70% alkuperäisestä arvosta, ja se on merkitty L50 ja L70, vastaavasti. Lisäksi tehokas käyttöikä vaikuttaa aika, jossa puolet epäonnistuu kalusteet takia:

  • B50 alhainen valoteho;
  • F50 vika virtapiirin.

Siksi koko käyttöiän - ei ole mitään muuta kuin teoreettinen laskelma valmistajan toimittamat LEDien ja valaisimien valmiina, tämä luku ei ole mitään tekemistä. Kaikki LED tuotteet: lamput, valaisimet, vyöt - on monimutkainen sähkömekaaninen järjestelmä koostuu useista toisiinsa lohkojen:

Nämä elementit järjestelmän on suora vaikutus kestosta työnsä. Epäonnistuminen yhden komponentin synnyttää jakautuminen koko järjestelmän. Tämä sääntö koskee myös UV-LED-lamput kuivaus kynsien. UV LEDit on samat ominaisuudet kuin tavanomainen LED. Siksi käyttöikä LED-lamput UV polymerointiin geeliä riippuu myös laadusta Applied osiin.

Huonosti suunniteltu muotoilu - tämä on vasta ensimmäinen osa, joka vaikuttaa elinikä polttimo. Toinen alkaa aktiivisesti ilmetä jälkeen, kun lamppu tai lampun tulee työoloja ei ole määrätty eritelmässä.

Ensimmäinen este - on epävakaa verkkojännite. Usein nostojen ja virtapiikkejä negatiivinen vaikutus kuljettajan suorituskykyä. Siksi sinun täytyy valita lamppu monenlaisia ​​jännitettä. Esimerkiksi LED-lamppu Onlayt aikaan stabiileja valontuotannon riippumatta vaihteluista verkossa (176-264V).

Toisen - puuttuminen luonnon lämmönvaihdon (konvektioilmaa). Tämä este näkyy asennuksen aikana LED-lamput seinän ja kattovalaisimet suljettu. Heikko konvektio myös valoja, joiden avoin osa, joka on suunnattu alaspäin, ja sokkelin - ei ole reikiä. Erityisesti toiminta led-lamput TM Feron käsikirja sanotaan: "se ei ole suositeltavaa käyttää valaisin on täysin suljettu kalusteet, sekä alueilla, joilla on puutetta ilmavirtaus. Tämä johtaa ylikuumenemisen kehon ja vähentää LEDien. " Esimerkiksi, oikealla kuva osoittaa valokeilassa reikien kanssa kotelossa, joka tarjoaa luonnollisen veden lämmintä ilmaa. Kolmas - toiminta ympäristössä suurin sallittu lämpötila. Liian alhainen lämpötila voi olla haitallista kuljettajalle osia. Sähköiset parametrit kondensaattorit, transistorit ja muut elementit ovat muuttuneet, vähentää tuotteen käyttöiän kokonaisuudessaan. Mutta enemmän haittaa aiheuttaa kasvavia ympäristön lämpötila, estäen luonnollista jäähdytystä kotelon.

Suurimmalle osalle kiinalaisten lamppujen tarkat arvot suhteellinen kosteus ilmoitetaan vain "Varastointi, kuljetus" - enintään 80%. Käyttö LED-valaisimet suurilla arvoilla kosteus johtaa hapettumisen painetut johtimet, ja sitten rikkoutuminen tai oikosulun osan piiri. Useimmiten valmistajat rajoittuvat käyttöohjeissa:

  • sisävalaistukselle;
  • kun ulkona huomiovalosarja IP54 ja edellä lamput.

Jotta pelastaa monet venäläiset haluavat ostaa LED-tuotteiden pieni tukkumyyntiin AliExpress keskittyen myönteisiä arvioita jättää sinne. Itse asiassa suurin osa näistä arvostelua luodaan ensimmäisinä päivinä ostoksen. Mutta kun valo lakkaa loistaa, halu kirjoittaa uudelleen ei ole enää muutamaa kuukautta myöhemmin. Lyhyt kesto lamput AliExpress puutteesta säteilijän, nykyinen ohjain ja erittäin alhainen rakentaa laatua.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota kesto takuuaika. Takuuaika halvin LED-lamput lasketaan kuukautta, koska vuosien mittaan, suuri osa näistä sipulit hajoaa (ASD, SmartBuy). Kun kyseessä on laadukas led-lamput valmistaja on valmis toteuttamaan takuun 3-5 vuotta (Feron, Osram).

Jälleen kerran toteamme, että halpa LED-lamput ja valaisimet aktiivisen käytön harvoin toimivat yli kaksi vuotta. Mutta tässäkin tapauksessa, niiden asetukset eivät vastaa toteamalla, ja lamput itse voivat olla haitallisia terveydelle.

Käyttöikä ledilamppujen

Lausuntojen mukaan eri valmistajien LED-lamput, LED-lamput ovat 20000 ja 50000 tuntia. Kun 8 tunnin työpäivä elämässä on noin 17 vuotta. Se on noin kolmekymmentä kertaa enemmän hehku- ja 5 kertaa kauemmin kuin loistelamput (energiansäästölamppuja).

Nämä tiedot ovat peräisin valmistajat ovat itse asiassa luultavasti viitteellisiä ja perustuvat tuloksiin nopeutettua testausta varten kulumista, jotka eivät ole tarkkoja ja pidetään komponentti tasolla sen sijaan, että tasolla järjestelmän / lamppu. Uskomme, että joissakin tapauksissa tämä on enemmän spekulaatiota (varsinkin kun kyseessä on edullisia tuottajat), mutta koska ledilamput markkinoilla alle 20 vuotta, on vaikea vahvistaa tai kiistää väitteitä.

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat vähentää (joissakin tapauksissa dramaattisesti) käyttöiän LED-lamput:

korkeita lämpötiloja. Led-lamput ovat yleensä varustettu metalli heatsinks haihduttaa lämpöä. Jos jäähdytin on pienempi kuin se olisi, kytketään huonosti tai suunniteltu, LED-valo voi ylikuumentua ja nopeasti epäonnistua. Se voi tapahtua myös elektroniikkakomponenttien kuljettajan.

Heikkolaatuinen elektronisia komponentteja. Hehkulamput ovat hyvin yksinkertaisia, käytännössä ne ovat vain ohut hehkulanka. LEDit ovat paljon monimutkaisempia. Kondensaattorit ja muut komponentit ovat osa virtalähde järjestelmä, joka on tarpeen tarjota alennetun jännitteen tarvitaan LED. Toisin kuin useimmat LEDit, joka voi toimia yli 10 vuotta, nämä komponentit voivat vahingoittua ennen. Elektrolyyttikondensaattoreita painolasti LED-lamput ovat rajoittava tekijä elämän Ledit, koska ne ovat herkkiä korkeille lämpötiloille. Nämä komponentit voidaan asentaa lampun sisällä tai ulkopuolella.

Suunnittelu korkin. Sokkelit E27 GU10 ja GU5.3 (MR16) ja muut alun perin suunniteltu perinteiset hehkulamput ja halogeenilamput. Luominen perusteella niiden LED kollegansa edellyttää sijoittamista suuri määrä lämpöä herkkien elektronisten komponenttien sisällä pienikokoiseen koteloon. Tilanpuutteen rajoittaa valinnan optimaalisen komponenttien ja tekee mahdottomaksi niiden palvelun rikkoutumisen varalta. Sarjat valaistukseen ulkopuolisten kuljettajien on etumatka lämpötilan, poistaa todennäköisin syy epäonnistumiseen kuljettaja, antaa mahdollisuuden korjata valaistusjärjestelmä.

ulkoiset tekijät. Korkeat lämpötilat yläpuolista tilaa, ettei ilma lämpöpatterin tai epävakaa lampun teho voi olla haitallisia LED-valaisimet. Korotettu lämpötila on syy №1 epäonnistumisen LED-lamppu.

Lisäksi on olemassa syitä, joiden ehkä lamppujen vaihto ennen kuin ne puhalletaan alas.

himmenee. Kirkkaus LED lama vähenee ajan myötä. Lyhennetään joskus L70 tai L50 osoittaa, että on kulunut ilmoitetun lampun, kirkkaus 70% tai 50% alkuperäisestä (pienentämällä kirkkaus ei ole ongelma ainoastaan ​​LED-lamput, mutta myös muunlaisia ​​lamput). Yksi syy voi hyvinkin tulla pehmennetty muovi lama kattaa LED, mikä vähentää kirkkautta.

parannus tekniikka. Voit olla varma, että tehokkuus LEDien ja valaistuksen laatu kasvaa merkittävästi 10 vuodessa. Tästä syystä LED lampun vaihto voi olla tarpeen, ennen kuin se menee alas.

1