Kämmekkä punainen kirja Venäjä

kämmekkä

Kämmekkä (Orchis) - monivuotinen yrtti perheen Orchidaceae. Sitä kutsutaan metsän Violet. Tämä on pieni kasvi dugonervnymi listyavi kattaa yksi kukka nuoli. Bongasimme orkideat lehdet peittävät tummia täpliä. Maanalainen mukula näistä kasveista soikea tai mela. Ohut haarautumaton tyyppi kukkavarren korva päähän, jolloin koko jokaisen kukan kunkin tiukasti vakiona ja määritetään mitat sonni itsepölyttävät hyönteinen. Kukka kukinto on kolme lehtiset ja kolme ylempää sisempi terälehdet, joista alempi eri koko ja väri, muodostaa leveä huuli, joka on varustettu kannustaa. Käytössä lila-valkoinen terälehdet perianth ovat kuin jäljet ​​punaisia ​​täpliä. Se kukkii lopusta toukokuun heinäkuussa. Tämäntyyppinen orkidea löytyy edelleen auki metsissä ja nurmikoilla Euroopan osa Venäjää. Huolehtia siitä! Luku vasemmalta oikealle: Spotted Orchis (O. maculata L.), veripunainen orkideat (incarnata L. O.), Orchis kypärä (militaris L. O.).

"Hyönteiset Red Book" - iso kaunis perhonen. Zubchatogrudy metsuri. Sudenkorento tasainen. Ainoa edustaja Kiinan ja Himalajan eläimistö alalajiin Venäjällä. Beetle pituus 31-61 mm. Kimalaiset. Beetle pituus 15-27 mm. Ulkoisesti samanlainen mehiläinen. Uhanalaisia ​​lajeja. Ainoa edustaja suvun eläimistö Venäjän. Sudenkorento tasainen kuuluu perheeseen näiden sudenkorento. Rosalia longicorn. Toisin Koit.

"Johdatus Red Book" - ne on suojattava. Sivujen läpi Red Book. Tuomari toiminnassa kaverit. Arvoituksia. Biologia ja kirjallisuutta. Sanaristikko. Käyttäytymissäännöt luonnossa. tarkoituksena oppitunnin. Lumikello. Suojattu Red Books monia harvinaisia ​​eläimiä ja lintuja. Suojella maapallon.

"Eläimet Punaisen kirjan Venäjä" - Musta haikara. Määritelmä. Bursch. Suojelun tasoon. Ante. Volga kuha. Borshi kiinni pakkauksissa. Eläimet Venäjän Red Book. Piisami. Harmaahylje. Lintu perheen haikara. Red Book Venäjän. Kyömynenäinen tiiviste. Numeron.

"Kuvaus Punaiseen kirjaan Venäjä" - säännöt käyttäytymisestä luonnossa. Eläimiä ja kasveja, jotka eivät ole enää maan päällä. Snow Leopard. Kuubankrokotiili. Valkoihoinen kissa. Red Book Venäjän. Punainen. Eläimiä ja kasveja, joiden lukumäärä on aina ollut pieni. Puu, ruoho ja lintu ei aina tiedä, miten suojautua. Tulppaani Schrenk. Jeyran. Maassamme Punaisen kirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1978. Eläimet ja kasvit, joiden määrä vähenee nopeasti.

"Red Book" - harvinaisia ​​ja uhanalaisia ​​kasveja Siperian. Numeron. Historian Red Book. Red Book Venäjän federaation. Pikkutuulihaukkoja. Kriteerit. Systemaattinen ryhmät Red Book. Aste kehitystä. Pitää Red Book. Tiedotus ja bibliografiset resurssit. Red Book. Luokkaan. Päätös perustamisesta Punaisen kirjan VSFNT. Roolia Red Book. Taksonien ja populaatiot. Esittely Red Book kasveja ja sieniä.

"Hyönteiset Punaisen kirjan Venäjän" - harvinainen hyönteinen suojelun tarpeessa. Krasotel aktiivisesti tuhoaa toukat metsätuholaisia, siivous metsät ja puutarhat. Apollo. Ei, se ei ole linnut ja petoeläimet, jotka ovat myös koske Apollo. Suuria sosiaalisia hyönteisiä, tiheään peitetty hiuksia. Perelivnitsa suuri. Kampasarviset. Red Book. Bumblebees rehun meden ja ovat erinomaisia ​​pölyttäjiä. Jauhetut kovakuoriaisia, toukkia, etanat, etanoita.

All in "Red Book" 19 esitykset

soikkokämmekkä

Soikkokämmekkä L.

1

Luokka ja tila: 3 b, d - harvinainen laji.

Lyhyt ominaisuudet. Nurmikasvien monivuotinen 15-45 cm korkea., Kun suuri munanmuotoinen kiinteänä aineena, korvataan vuosittain maanalainen mukulat vaaleanvihreä 4-6, elliptinen lehdet, lähekkäin pohjan varren. Kukkii huhti-toukokuussa, hedelmiä kesäkuussa. Lisääntymiselle edullisesti siemen.

Jakeluun. Venäjällä niitä lajeja ulottuu kaikkialle maan länsirajalla Trans-Baikal. Laji löytyy Belgorod, Brjanskin, Vladimir, Volgograd, Voronezh, Irkutsk, Kaluga, Kemerovo, Kirov, Kostroma, Kurganin, Kursk, Leningrad, Lipetskin, Moskova, Nizhny Novgorod, Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Orenburg, Orel, Penzan, Pihkovan , Rjazanin, Samara Saratovin lännessä, Sverdlovskin, Smolenskin, Tambovin, Tver, Tjumen, Tomsk, Tula, Uljanovsk ja Tšeljabinskin ja Jaroslavlin alueella., tasavallassa Altai, Bashkortostanin Burjatian Marin Mord Vija, Udmurtian Tatarstanin Tuva ja Tšuvassian Khakassia Hanti-Mansian autonomisessa piirikunnassa, Altai, Zabaykalkom, Krasnojarskin ja Permin alueilla. Lukumäärä saari paikkakunnalla tunnetaan Arkangelin ja Vologdan obl., Etelä-Ural, Etelä Saha (Iakutiia) (1,2). Pienempi osa lajeista alue Venäjällä kuuluu Suur Kaukasian ja kattaa Krasnodarin ja Stavropolin alue, tasavalta: Adygeya, Kabardi-Balkarian Karatšai-Tšerkessian, Pohjois-Ossetia-Alania, Tšetšeniassa, Ingušiassa ja Dagestanissa. Venäjän ulkopuolella, laji valikoima kattaa Euroopassa, Aasiassa Minor, Iranissa, Mongolian ja Luoteis-Kiina (3-5). Syrjäinen sijainti on Pohjois-Kazakstanissa (2).

Ominaisuudet ekologian ja phytocenology. Kasvaa kostea tai kedot, metsät valo, metsäaukioilla keskuudessa pensaita Meadow vuorten rinteillä jopa korkeus 2200 m n. Ur. m. Tyyppi yleensä kalkkipitoinen maaperä.

Numeron. Se esiintyy satunnaisesti pienissä ryhmissä.

Tila paikallisen väestön. Lintulajien kantojen ympäristössä. Pietarin kuolivat sukupuuttoon jo 20-luvulla (b). Useat paikkakunnilla Venäjän Euroopan vahvistetaan (7). Väestön Kaukasian yleensä hajoamista.

Rajoittavia tekijöitä. Maaperän kunnostus, laiduntaminen, auraus, kasvava vapaa painetta. Koriste- ja lääkekasvi kärsii kerääminen.

Hyväksyttiin turvatoimet. Hän oli lueteltu Red Book Neuvostoliiton (1978.1984) ja VSFNT (1988). Lajien Punaiseen kirjaan ja on suojattu useimmissa aiheista federaation, jossa se kasvaa. Suojattu 13 luonnonsuojelualueet Venäjä (8), sekä Oka Reserve Terras (9). Laji sisältyy liitteeseen II CITES kansainvälisen yleissopimuksen.

Tarvittavat turvatoimet. Lajien tunnistaminen populaatioiden ja organisaatio niiden suojelua. Kielto puunkorjuun kasveja.

Mahdollisuus viljelyä. Onnistuneet kasvamaan kasvitieteellisessä puutarhassa Venäjä 4 (10). Kulttuurin, joidenkin lähteiden mukaan (11,12), kehittyy normaalisti ja kukkia, toisaalta - kanssa pitkäaikainen viljely kuuluu. Edullisesti antamalla kulttuuriin siementen lisäämiseksi.

Tietolähteitä. 1. Peshkov 1&79; 2. alueet lääkkeinä. 1&83; 3. Neva, 1&35; 4. Meusel et ai, 1&65; 5. Soo, 1&80; 6. Punainen kirja luonne Leningradin alueen, 2000; 7. Aver'yanov, 2000; 8. nykyinen tila 2003; . 9. Alekseev et ai, 2005; 10. Kasvit Punaisen kirjan. 2005; 11. Luque, 1&61; 12. JB Markovski, henkilökohtainen tiedonanto. Koonnut L. Averyanov.

Orchis (Orhis, North orkidea)

perhe: orkidea (Orchidaceae).

Orkideat jaetaan lauhkean ja subtrooppisilla ilmastossa pohjoisen pallonpuoliskon. Useimmiten se löytyy Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä Aasiassa. Jotkut orkidealajia kasvaa Pohjois-Amerikan mantereella.

muoto: mukuloita monivuotinen ruoho

Orchis, alias Orhis tai Siperian orkidea - suvun nurmikasvien perennoja perheen oridnyh. Maailmassa on primerno100 orkideat, nelisenkymmentä heistä kasvaa Venäjän alueella. Jotkut orkidealajia on lueteltu Red Book Venäjän ja Ukrainan.

Laitoksessa on juuri- (salepjuuret), kerätään ruusukkeen lehdet lanceolate, suora varsi ja piikki-kuin kukinnot. Kukat orkideat ovat hyvin koristeelliset, riippuen niillä voi olla mikä tahansa sävyisiä, kerma ja vaaleanpunainen tumman ja violetteja, monet suvun jäsenistä erikoinen kirjava väritys. Orkideat kukkivat huhtikuusta elokuuhun. Eläviä lajeja lämpimillä alueilla, kuumin kesän aikana, putoavat lepotilassa, niin alkavat kukkia uudelleen.

Jotkut lajit orhisov vaativa maaperän koostumus ja suosia erityisesti erilaisia ​​maaperä, toiset ovat niin vaatimattomia, että he tuntevat olonsa mukavaksi myös rautateiden penkereet ja myrkyttömiä kaatopaikkaa kiviä. Useimmat orkideat mieluummin kirkkaassa valaistuksessa tai polupritenonnye - metsän reunassa, metsiä, niittyjä. Koska potilaan näytteitä, niiden välttämiseksi läheisyys hallitseva kasvilajeja. Siinä tapauksessa, että kilpailua ei voida välttää, orkideat tehdä tilaa hallitseva, ja pääsee yksin mukavampaa alueilla.

Suosittu nimi kasvi - "käki slozki" - ei yksilöidä suvun yatryshnikovyh sellaisenaan, se on kulunut ja muita kasveja, sis eivät kuulu perheeseen orkideat ...

Esitämme yleisin ja ainutlaatuisia orkidealajia:

Orchis muovaili, tai Orchis chelovekonosny, Atseras chelovekonosny (O. anthropophora) - nurmikasvien kasvi korkeus 20-35 cm. Suora piikki saavuttaa 60 cm: n paksuinen täynnä kukkia keltainen, vihreä tai vihertävän ruskea sävyjä violetti-ruskea reunat. Neljä vuotta tehtaan johtaa maanalainen elämä, vasta viidentenä vuotena näkyy maanpinnan yläpuolella. Kukkii kesäkuussa, kukinnan jälkeen se maanpäällisiä osa kuolee.

kämmekkä miespuolinen (O. mascula) - nurmikasvien monivuotinen, höyry (ja vaihdettava korvaaminen), jotka mukulat ovat munanmuotoinen tai pallomainen muoto. Suikea lehdet ja pohjassa osa varren ovat tomno- violetti tai violetti paikkoja. Kolosovidnoe kukinto sylinterimäinen muoto, joka koostuu useista vaalean violetti tai violetti väri. Kukinnan kesäkuu-heinäkuu. Lueteltu Red Book Venäjän sekä useissa maissa Euroopassa ja Kaukasuksella.

soikkokämmekkä (O. militaris). Kukinto - orchis korva tämän tyyppinen alussa kukinta on pyramidin, myöhemmin - lieriömäinen muoto. Käytössä se tiheästi järjestetty kukat ovat vaaleanpunainen, magenta, violetti tai ruskehtavan lila sävyt Five-perianth muistuttava kypärä. Koriste, kukkii touko-kesäkuussa.

orchis vaalean (O. pallens). Muutama vaaleankeltainen tai vihertävän keltainen kukat orkideat tyypillinen paksusti täynnä ylempi osa varren kasvin, muodostaen pienen sylinterimäisen piikki. Laajasti lehdet on sileä vihreä väri. Kämmekkä vaalean korkeus 10-35 cm, kukinnan aikana - huhti-toukokuussa.

kämmekkä Punctate (O. punctulata) hyvin koristeellinen. Sen kirkkaan keltainen tai vihertävän keltainen kukat tummia muodostavat kauniin, hieman harva lieriömäinen kukinto. Kukkivat kasvit on rikas vanilja-aromi. Bloom Orchis Punctate huhti-kesäkuussa, hedelmiä heinäkuussa. Kun siementen jalostus menetelmä tarvitsee erityistä symbioosissa maaperän sieniä. Punaiseen kirjaan Venäjän kuuluu kolmanteen luokkaan (harvinaisia).

violetti orkideat (O. purpurea) -. Yksi tärkeimmistä edustajista yatryshnikovyh, kasvin korkeus saavuttaa jopa 80 cm se lähestyy Suikeat tai elliptinen lehdet ovat yhtenäinen vihreä väri. Suuret, vanilja-tuoksuva kukat kerätään piikki kukinto. Perianths tumma muodossa kypärä on kirkasta, punertava tai valkoisia kukkia violetilla aaltoiluvirhettä. Kukinnan - huhtikuu-toukokuu. Lueteltu Punainen kirja useat valtiot.

kämmekkä apinan (O. simia) - kohtalainen, jopa 45 cm, nurmikasvien monivuotinen. Muutama valkoinen tai punertava kukat pieni lila flecks muodostavat paksun lyhyt piikki. Kukinta huhti-toukokuussa. Esitetty kolmannessa luokassa Venäjän Red Book (harvinainen laji).

kämmekkä spitzelii (O. spitzelii) - alimitoitettu jopa 30 cm, näkymä yatryshnikovyh. Piikki kukinto koostuu pienistä määrä kukkia, vihreä keskellä ja violetti tai punainen reunoja kohti ruskealla aaltoiluvirhettä. Kukinta-aika: touko - kesäkuussa. Sisältyvät Punaiseen kirjaan Sveitsissä ja Saksassa.

kämmekkä marsh (O. palustris) saavuttaa korkeus 75 cm. Suikeat lähtee pystyssä kasveja kerätään ruusukkeen. Kukinto koostuu etäällä toisistaan ​​violetti väri. Suurin orkideat on erilainen, että mieluummin liottaa vedellä, huonosti happea, mädäntynyt turvetta tai emäksinen maaperä. Kukinta touko-kesäkuussa. Tehty Venäjän ja Ukrainan Red Book.

kämmekkä Morio (O. morio) löytyy Baltiassa, Skandinaviassa, vuoristoalueilla Ukrainassa ja Moldovassa. Kukinto - alhainen (10-15 cm) harvinainen korvan sisältää 5-8 violetti-violetti kukat. Se suosii lievästi hapan tai neutraali maa-aineksia ja hyvin valaistuissa tiloissa, on alhainen nesteytyksestä. Kahden vuoden kuluttua istutuksesta johtaa maanalaiseen elämään. Kukinta touko-kesäkuussa. Lueteltu Red Book useiden Euroopan maissa.

kämmekkä Caspian (O. caspia) Habitat yatryshnikovyh tämä laji on rajallinen ja kaakkoispuolella Etelä-Kaukasian, Dagestanissa ja Iran. Tämä on alhainen, korkeintaan 30 cm, kasvin lineaarisesti Suikeat lehdet ja piikki kukinto koostuu harvaan sijoitettu tumman violetti kukat. Kukinnan huhti-toukokuussa.

Anacamptis coriophora (O. soriorhora) on saanut nimensä ansiosta jaettava kukinnan puu erityinen haju luteet. Hän pitää humus-rikas, hyvin kostutettu maaperän emäksinen ja kohokohtia. Pitkänomaisen sylinterin kukinto sisältää tiheästi järjestetty violetin ruskea kukkia. Kukinta touko-kesäkuussa. Sisältyvät Punaiseen kirjaan Venäjällä ja Ukrainassa.

kämmekkä suurin (O. maxima) on yksi suurimmista lajien yatryshnikovyh on kuin violetti orkideoita. Se esiintyy Kaukasian Kaukasian Dagestanissa, että vuoristometsät Kaakkois-rannikolla Mustanmeren. Koukeroinen takia suuren koon ja kootaan paksu korvaan valkoinen tai punertava kukat violetti täplittyminen ja violetti-violetti verholehdet.

tuoksuva orkideat (O. fragrans) löytyy Kaukasiassa, joillakin alueilla Ukrainan, Välimeren, Atlantin Eurooppa, Vähä-Aasian ja Iranin. Hän rakastaa kosteat maaperään. Korkeus nousee 30-50 cm. Spotted violetit kukat vanilja aromi kerätään kolosovidnoe kukinto. Kukinta toukokuussa. Lueteltu Red Book Ukrainan.

kämmekkä Farm (O. provincialis) onnistuneesti kasvaa hyvin kuivaa, hienoa hiekkaa, hyvin hiilihapotettu maaperän emäksinen, mieluummin valo tai kevyesti varjostettu sijainti. Suuri, mutta muutama vaalean keltainen tai valkoinen kukat kerätään piikki kukinto. Kukinnan huhti-toukokuussa. Se toistaa sekä siementen ja kasvullisesti. paikkaan lisätään suojattu orkideat oliivi lueteltu Red Book Venäjän ja Ukrainan.

kämmekkä Fedchenko (O. fedtschenkoi) esiintyy vain Turkmenistanin rinteillä Kopetdag vuoren rinteillä. Kasvava kivien, koloissa kiviä. Muutama violetit kukat tehdä melko paksu korvaan. Kukinnan ja hedelmien - huhti-toukokuussa. Ainutlaatuisen näkymän, lueteltu Punainen kirja Turkmenistanissa.

kämmekkä Shelkovnikova (O. punctulata schelkownikowi) kasvaa vain Kaukasian sekä Ante ja joillakin alueilla Kaukasiassa. Korkeus saavuttaa 80 cm Kukinto -. Paksu piikki, joka koostuu useista (50-100) kukat vahva vanilja-aromi. Kukinta huhti-toukokuussa. Tämäntyyppinen lueteltu Red Book Armenian.

Tuloksena saatu risteytyminen monia luonnollisia hybridit orkideat.

Useimmat orkidealajia suosivat hyvin valaistuissa tiloissa tai osittain varjossa, mutta on kuitenkin sekä sen varjoa rakastava laji (soikkokämmekkä). Orkideat että kasvaa lauhkeilla, ei vaativa lämpötiloissa, talvi-hardy. Eläviä lajeja Kaukasian ja Krimin (orchis magenta, kämmekkä apinan) termofiilinen.

Monet orkidealajia valita hyvä, mutta ei liikaa, kosteilla alueilla irtomaata, toiset (suo orkideat) kasvavat viskoosi, vetisiä maaperään. Vaatimukset orkideat koostumuksen maaperän riippuu kasvien, useimmat niistä mieluummin kalkkipitoinen maaperä, kuten muihinkin emäksinen maaperä, toiset ovat valmiita kasvaa maalla runsaasti mineraaleja. Jotkut orkidealajia viihtyvät huono maaperä.

Orkideat - täydellinen tehtaan käsittelyä varten puoliksi villi puutarha tontteja. Lomakkeet, vaatimaton koostumuksen maaperän, voisi tulla upea kallio puutarha sisustus. Kives sekoitettu vuoteet ovat käytössä vain harvoin - kasvi on yleensä huonompi kuin helposti sijoittaa hallitseva tyyppi kasvillisuus, lukuun ottamatta mono-vuodetta.

Mukulat orkideat käytetty kansanlääkinnässä sairauksien hoitoon hengitysteiden ja ruoansulatuskanavan.

Hoidossa orkideat melkein ei tarvitse vain kasveja, jotka on istutettu avoimilla alueilla, ehkä kohtalainen, mutta säännöllistä kastelua. Error hoito tulee komposti lannoite orkideat - muutos maaperän happamuus voi johtaa kuolemaan kasveja.

Kämmekkä voivat lisääntyä siemenistä, mukaan lukien itse kylvö. Tämä menetelmä monimutkaisuus, että kasvin siemeniä ainoa itää symbioosissa sieni on tietynlainen, niin valtava määrä yksiköissä versoa siemenet.

Toinen tapa, kasvi-, astuu virkaansa ja otsazhivanie yksi mukula. Erottaa ensimmäisen klubnekoren suositellaan orastava, kuin 2-3 viikon välein otsazhivayut substituentin mukulat.

Orkideat ovat erittäin vastustuskykyisiä tauteja ja tuholaisia.

1