Johdotus puutalossa

Toimivaltainen johdotus puutalossa omin käsin: projektikehitykselle osto kaapelin ja niihin liittyvät laitteet, asennus perustusten

Vaikka yleisesti, Perusjärjestelmässä sähköistys talot tukkien ja toteuttaa samalla tavalla kuin tiili tai betonirakenteita, sähkö- työtä puutalojen on omat ominaispiirteensä. Suurin osa, tämä johtuu korkea syttyvyyden puuta. Mutta kuten tiedätte lahjakas henkilö, mikään ei ole mahdotonta, ja oikea lähestymistapa tällainen johdotus on täysin mahdollista asentaa omiin käsiinsä.

Photo valaistus talossa.

On tärkeää, että mikä tahansa valmistaja, nykyisin suosittu palonestoaineita vain voi vähentää aikaa materiaalin syttymistä. Todella laadukas palontorjunta kyllästys mahdollistaa array pitää avotulta 20 minuuttia, mutta kokonaan poistaa tulipalon, tämä ei onnistu.

Riippumaton johdotus puutalossa vastuuntuntoa. Tällaiset mallit pitäisi olla vakava varmuuskerroin, koska sillä puu itse, ja puupölystä helposti syttyvä. Riippumatta siitä, kuinka hyvin olet valmistautua työelämään monin tavoin riippuvainen luotettavuudesta voimajärjestelmän kotona.

  • Kannattaa aloittaa luonnos hankkeen kehittämiseen. Perustana voimme ottaa kopioida suunnitelma talon, mikä asteikon mukaisesti sovelletaan aukkojen sijaintikohtaan, valaistus, paikallaan oleva kulutus vaativat annetun erillisen linjan, kuten sähköuunin tai boileri, sekä kaapeli linjat itse;

Suunnitelma talon johdotus.

  • Mitä käsite, se on parempi tilata ammattilainen. Laaditaan perusteella oman luonnos, hän asiantuntevasti piirtää ja kirjoittaa pois kaikki johdot sektori, ja mikä tärkeintä tehdä järjestelmän vaatimusten mukaisesti SAE, älä unohda, että olet edelleen vaatia näiden asiakirjojen Energonadzor;

Vihje: Sinun ei tarvitse tehdä erillistä asennusta Virransyöttökaapelien syöttö talon. Tämä työ vaatii ammattimaista otetta, ja se on parempi jättää ammattilaisille, jotka ovat asianmukaisen koulutuksen ja luvan tällaiseen asennukseen.

  • Päättynyt luonnos tulisi sisältää kattavat tiedot linjan pituus, tyyppi ja poikkileikkaus sähkökaapeli, ja se tulisi antaa arvioidun suunnittelu kapasiteetti jokaisen pisteen;
  • Valaistus, pistorasiat ja tehokas paikallaan sähkölaitteita pitäisi jakaa eri ryhmiin, asennuksen näistä valita eri koneella. Suuremmissa rakennuksissa on ryhmä voidaan jakaa myös valtaa vaikuttaa lattiaan.

Osto kaapelit ja niihin liittyvät laitteet

Vaihde ei-palava pohja.

  • Virtalähde puutalojen on suositeltavaa varustaa vain kuparilankaa. Se, että metallisen alumiinin ja riittävän hauras ajan kuluessa, kuten säikeet voivat rikkoutua. Kotimainen valmistajat tekevät suuri kaapeli VVGngLS läsnä merkinnän kirjaimet "NG" tarkoittaa, että kaapelin eristys ei pala, ja LS kirjaimet osoittavat, että läsnä on kaksi eristekerrosta. Jos et mielessä rahaa ostaa tuotuja NYM kaapeli on helpompi raivata, mutta sen hinta on korkeampi;
  • Kaapelin poikkipinta riippuu suunnittelun kapasiteettia kohta. Sen laskemiseen käytetään erityisiä kaavoja, mutta niitä olisi sovellettava suurissa, tärkeitä rakenteita. Yksityiskodeissa, kaikki on paljon helpompaa, jotta olisi helpompi liikkua, esitämme pöydän valmiina dataa, se olisi riittävä.

Valinta kaapelin poikkipinta.

  • Johdotus puutalossa eroaa muista tyyppisiä johtoja tarvitaan maadoitus kaikkien pisteiden, joten kaikki johdot pitäisi olla vähintään kolme-core. Jos pistorasia on yleensä maadoitettu kaikkialla, valaisimista tämä vaatimus laiminlyödään usein, mikä johtaa joskus tulipaloja;
  • Asiantuntijat Suosittelemme varustaa sähköverkosta mökeistä puutavaran ja kirjaa vikavirtarelettä, RCD lyhennetty. Tämä laite suojaa tapauksessa sähkökatkon kotelon laitteen tai vahinkoa kaapelin eristeen;

Kaavio RCD asennus.

  • Koskien koneita, lisäksi epätahtikoneeseen, kukin ryhmä tai off line varustettu erillisellä laitteella. Niiden teho on myös vastattava koko linjan kuormitus. Mutta kokemuksesta voimme sanoa, että yhden ja kaksikerroksinen keskikokoinen asuntojen puuttuu usein epätahtikoneeseen klo 25A, sekä kullekin ryhmälle vahvistetaan verikosto 16A;

Yksi, kaksi ja kolminapaiset koneita.

  • Pistorasiat, kytkimet jakorasioille tehdään, riippuen johdotuksen (kuten tiedämme se on avoin ja piilotettu).

Vihje: Automaattinen käyttöönotto on parempi asentaa jälkeen sähkömittari. Jos asetat pääkytkin mittariin, opetus vaatii pakollista tiivistys, joka ei ole aina mukavaa.

Kaikki asennustyöt liittyvä järjestely teholähteen Asuinrakennusten voidaan jakaa monilla aloilla. Tämä on ensisijaisesti sähkö- paneeliasennukseen, kaapeleiden ja välitön asennus lopullisen laitteiston, kuten pistorasiat, kytkimet ja niin edelleen.

Johdotuksen, piilossa viilu panelointi.

Muutama sana sähkökeskuksessa

Asennus kytkimen puutalossa on omat erityispiirteensä. Säästä tällaisia ​​asioita ei ole sen arvoinen. Kuten on tunnettua keskukset pieniä kohteita voivat olla kiinteitä metallia tai tehty palamista hidastavia muovi. Vaikka ohjaileva siitä ei arvovaltaisin asiantuntijat suosittelee asentamaan vain metallituotteet.

Ihannetapauksessa tällaiset laitteet yleensä ei tulisi olla kosketuksessa puun kanssa, monet omistajat jopa antaa ulos yksi pieni fragmentti seinään, jotka on erityisesti suunniteltu paneeliin. Asennus kytkimen puinen seinä vaatii täyttää tietyt vaatimukset.

Paksuus metalli laatikko on usein enintään 1-2 mm. Siinä tapauksessa, oikosulun, valokaaren pystyy helposti polttaa tällaisella metallilla. Näin ollen, rungon ja puisen seinän tulisi olla luotettavan tiivistyksen.

Mielestämme helpoin tapa korjata ruutuun asbesti levy, joka puolestaan ​​on asennettu seinälle. Mutta jos jostain, syystä tämä vaihtoehto ei sovi sinulle, voit laittaa laatikkoon taitettu useita kerroksia asbestia kankaalla.

Suhde paksuus putken poikkileikkauksen kaapelin.

Kuten hyvin tiedetään johdot voivat olla avoimia tai salattuja. Mitä puutaloja, siellä on, tietenkin, on helpompaa ja halvempaa asentaa näkyvillä olevat johdot. Tätä kysymystä voidaan lähestyä eri tavoin.

Retro johdot eristeet.

Aiemmin yksityiskodeissa johdotus asennettu posliini rullat. Tämä menetelmä on osoittautunut olevan erittäin luotettava, koska lanka on yleensä ole kosketuksessa seinämien kanssa, kulkee tuuman pinnan yläpuolella. Hänellä on vielä paljon faneja kirjallisuudessa kutsutaan suuntaan retro johtoja.

Retro on varmasti omaperäinen, mutta web punottujen säikeiden seinillä ei ole kaikki mieleisekseen. Yksinkertainen mutta tehokas tapa mahdollista harkita asennuksen kaapelikanavat palamista hidastavia muovi. Tämä muovinen laatikko, jossa on useita sisäisiä kanavia.

Lähettämistä pohjalevyyn.

Tämän päälle rakentaminen peitetään kannella. Muovi väri voi valita, jopa puun sisustus. Kiinnittää tällainen kanava ruuvit lisäyksin puoli metriä. Erityisen suosittuja nyt monikanavaisen kanava jalkalistat, ne eivät pilaa ulkonäköä ja samalla helppo asentaa.

Tärkeää: jotkut panisi pahakseni työkomennuksen suosinut, muista asettaa metallivuorausta viemällä kaapelin seinän läpi. Se on osa kiinteää metalliputki muovi insertit reunoilla vahingoittumisen estämiseksi eristyksen.

Sisäisiä tai uppoasennus puutalossa edellyttää merkittävää materiaalia ja työvoimaa investointeja. Jos ei ole suunniteltu lisää sisäisiä kipsilevy seiniin tai vuori, sisäseinämään rakennusvaiheessa kaapelin kanavat on asennettu metalliputken. Ja kaikki yhdisteet keitetään jos teräsputkia tai propaivayutsya jos kuparin.

Johdotus putket.

Jos selvittämisestä sisävuori, se on paljon helpompaa. Tässä tapauksessa putki layout voidaan korvata letkut. Huomaa, vaikka monet video- ja painettua materiaalia kannata laittaa muovipalkeet mukaan PUE sekä yhteisyritys 31-110-2003 tällaisen laitoksen on ehdottomasti kielletty rakennusten puusta.

Huomaa: kun Kaapelien rivin putki tai letku, lanka pitäisi miehittää enintään 40% putkeen.

Sähkötöitä puutaloissa vaativat huomiota ja vastuuta, koska kustannukset epäonnistuminen on liian korkea. Video tässä artikkelissa on kiihtynyt tietoa tästä aiheesta. Jos nähtyään sinulla on kysyttävää, kirjoita tähän kommentoida, yritämme selittää.

Johdotus puutalossa - peitellyn ja selvä, erityisiä sähköasennus

Esikaupunkialueilla kehitystä meidän päivinä on lisääntynyt osuuden puurakennuksia, koska niillä on monia etuja. Kuitenkin lisäksi, on myös myönteisiä ominaisuuksia ja kielteisiä piirteitä: nopea syttyvyyttä ja palavuus. Siksi laadukas johdotuksen puutalossa on erittäin tärkeä, ja rakennustyöt vaadi erityistaitoja.

Design - menestyksen perusta ↑

Johdot puurakennus alkaa kehittää väline, kuten johdotus hanke. Tässä vaiheessa valitun menetelmän tehdyn sähkökaapeleita ja asennusmenetelmiin katkaisijat, himmentimet, pistorasiat ja valaisimet. Tällaisten toimien on lähestyttävä suuri vastuu, koska edelleen turvallisen mökkimajoitus riippuu valittu menetelmä johtoja.

Ensinnäkin se on suositeltavaa kutsua erikoistunut kodin johdotuksen yritys tarkastaa kaikki huoneet talon, osoittavat asennuspaikka kytkimet, himmentimet ja myyntipisteistä. Omistajien on päätettävä, mitä menetelmää annetun johdotuksen puutalossa tehdään. Tällaisissa rakenteissa sisäinen kytkentä on sallittua antaa kaapelikanavan kanssa sokkelit, PVC laatikot, ja aallotettu jäykkä PVC-putket, metalliputket, letkut.

Suunnitteluasiakirjojen hyväksymisen jälkeen suoritetaan sähkötyö. Keskeisenä tehtävänä on kaapelin asentaminen siirtolinjalta taloon asennettuun suojukseen. Pane kaapeli ilmalla tai maanalaisella menetelmällä. Jos haluat lisätietoja, sinun täytyy soittaa Googlessa "johdotukset puutalokuvaan" ja tarkastella ehdotettuja tuloksia.

Ilma on nopea ja melko edullinen. Se käyttää itsekantavaa eristettyä kaapelia, jolla on erilainen poikkileikkaus ja ydinmäärät. Kaapelin valinta riippuu vaiheiden tehosta ja lukumäärästä.

Maanalaiset menetelmät ovat työlämpiä ja kalliimpia, mutta niillä on monia etuja. Kaapeli sijaitsee maassa, joten se ei heikennä rakenteen näkyvyyttä. Langan käyttöikä on melko suuri, koska se on vähemmän todennäköistä vahingoittaa sitä. Linjan maanalaiseen laitteeseen käytetään sähkön johtamista puun talossa käytettäessä teho-kuparilankaa.

Puurakenteen ulkoisen sähköjohdotuksen suorittamisen jälkeen johdinjohto johdetaan tavallisesti metalliholkkiin huoneeseen. Sähkön vastaanottamiseen ja jakeluun talossa käytetään syöttö- ja jakelupistettä, joka on asennettava turvallisiin paikkoihin varmistaakseen vapaan pääsyn.

Laudalla on suojatulpat ja katkaisijat. Erityistä huomiota kiinnitetään automaation valintaan. On suositeltavaa käyttää vain tunnettujen ja luotettavien valmistajien tuotteita.

Sisäkaapeleita puutalossa pidetään vuokralaisten turvallisuutena. Riittämätön johdotus aiheuttaa usein tulipaloja. Puurakennuksessa on kaksi tapaa asentaa johdotus - avoin ja piilotettu. Näillä nimillä näiden lähetysten ilmestyminen on ymmärrettävää.

Molemmista tavoista on turvallisempaa avata sähköjohdot puutalossa. Lisäksi sähkötyön suorituskyky on halvempi. Johdot asetetaan rakennuksen sisäpinnalle, joka kiinnitetään kattoihin, seiniin ja muihin rakenteen elementteihin. Kaapeli voidaan piilottaa eri tavoin: retrokaapelilla tai asettamalla se PVC-laatikkoon.

Johdotus asetetaan itsestään sammuvaan kanavaan. Moderni valikoima samankaltaisia ​​tuotteita mahdollistaa oikean värikotelon valitsemisen, joka simuloi puun mille tahansa mallille. Tällaisia ​​laatikoita käytetään yleensä vuori- ja pyöreän tukin kanssa vuorattuina, joissa seinät ovat tasaiset.

Johdotus mökissä kaapelin kanssa "retro" punoksella on toinen menetelmä materiaalin ulkoiselle asennukselle. Kaapeli näyttää kiertyneeltä johdolta ja kiinnitetään keraamisiin eristimiin. Tällainen asennusmenetelmä pidetään turvallisena, koska kaapelissa on luonnollisen silkin ja kahden PVC-muovin ulkopinta. Suurin etu on pinnan ja kaapelin välinen kuilu. Lisäksi tällainen lanka voi koristaa minkä tahansa hirsitalon.

Sähköjohtojen piilotettu asennus eroaa verrattain vaikeasti saatavissa olevasta johdotuksesta asuntojen nykyaikaistamiseen ja korjaamiseen, palveluiden korkeampiin hintoihin ja paljon enemmän työaikaa. Kuitenkin leijonanosuus asiakkaista suosii tätä tekniikkaa viitaten esteettiseen muutokseen. Puumökkien omistajat eivät halua sisätilojen ja kalliiden tavaroiden viimeistelyä sähkökytkimillä ja -joilla.

Piilotettu sähköjohdot puutalossa asetetaan yleensä talon rakentamisen vaiheelle. Kaapeli kaikkien turvallisuusmääräysten noudattamiseksi on suljettava maalattuihin metalli- tai sinkityisiin putkiin. Kaikki nostolaitteet valaisinlaitteisiin, kytkimiin ja pistorasioihin tehdään erityisillä aukkoilla.

Kun asennat sähköjärjestelmiä puutaloihin, on suositeltavaa noudattaa tiettyjä vaatimuksia ja käyttää erityisiä materiaaleja, jotta varmistat mahdollisimman korkean turvallisuuden ja tulipalon. Puurakenteiden lattiat, kaapeli sijoitetaan palamattomasta muovista valmistettuihin putkiin ja varmista, että putkisto ja kaapeli eivät altistu mekaanisille häiriöille.

Piilotettu johdotus voidaan sijoittaa maadoitettuihin metalliletkuihin ja metalliputkiin. Hirsitaloihin kohdistuu "kutistumista", joten on suositeltavaa, että tämä otetaan huomioon, jolloin lokit eivät vaikuta metalli letkujen johdotukseen. Viiran kulku seinän läpi kulkee erityisten metallikuoren läpi. Molemmissa asennusvaiheissa on etuja ja haittoja, joten ei ole harvinaista käyttää yhdistettyä johdotustekniikkaa.

Laitteiden asennus, läpät, kaapeli ↑

Kun sähkönsyöttöhanke on valmis, on tarpeen merkitä kaapelin johtimet ja paikat kytkimien, pistorasioiden, himmentimien, suojien ja valaisimien järjestelyyn. On huolehdittava merkinnöistä, jotta sinun ei tarvitse tehdä uudelleen töitä tulevaisuudessa. Puuhuoneen johdotukset on suunniteltava siten, etteivät kaapelien reitit häiritse huonekalujen asennusta.

Kaikkein harmoninen ja esteettisesti miellyttävämpi on kaapelikanavien lanka. Voit valita minkä tahansa sävyn kuvion puun alla. Tällaisiin kanaviin on heti hankittava tees, pistokkeet ja sovittimet. Ja vaikka näiden osien hinta on kaksinkertainen kuin laatikot itsekin, ei ole suositeltavaa säästää rahaa, koska kukaan ei täysin sovi laatikoiden ei-käämittyihin istuimiin.

Kun ostat kanavia, kiinnitä huomiota seinien paksuuteen ja lukkorasiaan. Työsuoritusten asennuksesta johtoja pienissä laatikoissa, jotka on ohut seinämä ja kaksoislukot, sähkö yritykset eivät ymmärrä, että useimmissa tilanteissa, johdotus palvelun tällaisia ​​laatikoita provosoi tauko lukot, jos on avaamista urasuojus.

Jotta voit lisätä kaapelin laatikkoon, sinun on ostettava uusia kanavia ja suoritettava sähköjohtojen ja -laitteiden johdot uudelleen. Double lock vaatii erityisen työkalun käyttämistä, joka voi avata kannen, mutta kaikki sähköasentajat eivät ajattele sitä. On parempi valita laatikko, jossa on kypsä teknologiaprofiilin geometria, suuret seinät ja yksi lukko.

Kytkinten ja pistorasioiden asennus ↑

Kun puutalon kytkentäkaavio on tutkittu ja kaapelilinjan asennus on tehty, on mahdollista ottaa käyttöön kytkimet ja pistorasiat. Kaikki kytkimet, himmentimet ja pistorasiat, seinän ja pohjan Lamppujen olisi metallia ploschadochku kiinnittämiseksi kattoon tai seinään johdotuksen tuotteita, koska johdotus Sähkölaitteiden metallin sivustoja on yksi paloturvallinen.

Asennettaessa kaikki sivustot, asenna kaapelikanavat. Huolimatta siitä, kuinka tarkka asiantuntija ei ole silmällä, kaikki sähkötyöt olisi suoritettava tasolta.

Siirtyminen puupintojen läpi ↑

Kaikki johdot kulkevat puisen seinän, väliseinien, pohjien läpi, on suoritettava metalliputkien läpi, joita kutsutaan läpivienteiksi. Ennen kuin teet mitään sähköjohtojen läpi tulenarkaan seinään, suosittelemme niitä porata, ja sitten reikään lisätä metalliputki siten, että sen reunat esitettiin molemmin puolin palavan pohja on vähintään 1 senttimetri.

Erityistä huomiota on suositeltavaa kiinnittää tällaisiin hihat reunat varustettiin muovi hihat, kykenee suojaamaan johto leikataan asennuksen ja käytön jatkaminen sähköverkon, toisin sanoen - auttaa pitämään vahinkoja kaapelin eristeen. Tämän jälkeen kaapelikanava on asennettava niin, että metalliholkimen pää tulee laatikkoon.

Sähköjohdotuksen asentaminen puutaloon edellyttää tiettyä kaapelia. Lanka pitäisi ostaa indeksi "NG" tarjonnan yksityisten kotien, mikä tarkoittaa "kaapeli, joka ei ylläpidä palamista," ja nimeämistä "LS', joka tarkoittaa" low savun ". Puurakennuksessa on suositeltavaa valita lanka, joka täyttää kaikki voimassa olevat paloturvallisuusvaatimukset ja jolla on kaikki vaaditut laatustodistukset.

Johdotuksen osan valinta riippuu suoraan sähkölaitteen kulutuksesta. Suunnittelijat yleensä laittavat valaistusprojektit valaistukseen 3 - 1,5 mm ja porausryhmille - 3 - 2,5 mm. Järjestelmällisten sähköuunien tarjontaa varten tarvitaan lanka, jonka poikkipinta on vähintään 6 millimetriä neliö. On parempi olla säästämättä kaapelia. Poistot on laskettava siten, että samassa ryhmässä sijaitsevat myyntipisteet ovat mahdollisimman pieniä. Jos kytkentälaitteesta johdetaan lanka yksikköön, joka koostuu neljästä ulostulosta, ei ole suositeltavaa liittää siihen mitään muuta. Vasta sitten johdotus kestää monta vuotta. Kaapeliosan ja sähkölaitteiden tehon välinen yhteys löytyy vastaavista taulukoista.

Kun olet tehnyt tällaista työtä kuin johdotus puutalossa, sinun on mitattava välittömästi johdotuksen eristysvastus.

Tämä manipulointi on tehty sen varmistamiseksi, että johdin eristys asennuksen aikana ei ole vaurioitunut. Tällaisia ​​sähköisiä mittauksia suositellaan 3 vuoden välein puuportaan ja sen helposti syttyvien emästen suojaamiseksi johdotuksen oikosuluilta.

Video sähköasentajista puutaloissa ↑

Niinpä sähköjohtojen asennuksen ongelma on seuraava: usein kokemattomien käsityöläisten mielestä puurakenteisen kaapelin tulee olla sama kuin yksinkertaisessa huoneistossa. Tätä ei voida hyväksyä, koska rakennuksen johdotus puusta on erotettava paloturvallisuusominaisuuksilla. Jos suoritat asennustyöt yllä oleviin ohjeisiin, mökin johdotus kestää useita vuosia.

Ei ole selvää, miksi video on lähetetty, joka rikkoo sääntöä asentaa piilotettu johdotus puupinnoille, nimittäin se ei saa suorittaa sähkökaapelia aallotettuina muovina ja metalliholkkeina. Koska niillä ei ole lokalisointikykyä. Jos tämä tehdään videon osoittamalla tavalla, on tarpeen eristää kaapelit myös kerrostumalla, joka on valmistettu palamattomasta materiaalista.

Uskon, että 99,9% sähköasentajista rikkoo PUE, kun asentaa johdot hirsitaloissa, mutta olen samaa mieltä, levittää tätä esimerkkinä ei voi olla!

Itse sähköasentaja, rakentaminen kylpy, se tuli johdot, on selvää, että SEP ei saa tehdä kaikkea, mutta lähellä ihanteellinen mahdollisimman tärkeintä: suojella paikkoihin mahdollisten mekaanisia vikoja, johdotus alle betonilaatan vuonna Leca, sitten menee RTSH (niin hiirtä ei gnawed ), ja RCX: n pää on kääritty asbestiksi. Ja kummassakin pistorasiassa yksi kaapeli suojuksesta, ilman laatikoita! Tämä on mielestäni ilman fanaattisuutta, ja joku sanoo väärin. Mutta pvc aaltoilu tekosyy, hiiri progryzut helposti jos Kbely on matkalla, sanoa omasta kokemuksestani.

Kuinka tehdä johdotus puutalossa?

Useimmiten puutaloja pystytetään esikaupunkialueilla. Näiden rakennusten etuna on alhaiset materiaalikustannukset erektiolle ja korkealle rakentamisen nopeudelle. Tästä huolimatta rakenteessa on paljon haittapuolia, joista yksi on syttymisen todennäköisyys, kun viiva on virheellisesti asetettu. Tapauksessa lähettämistä palon (joka tapahtuu, kun tapahtuu oikosulku), seinät ja katto nopeasti periksi polttaminen, joka voi johtaa kohtalokkaita seurauksia. Siksi sähköjohtojen asentaminen puutalolle on tiettyjä ominaisuuksia verrattuna päärakennukseen. Nämä ominaisuudet sisältyvät joihinkin turvallisuusvaatimuksiin, joita on noudatettava asennettaessa kaapelia itse. Seuraavaksi tarkastelemme yksityiskohtaista asennusohjeita, jotka ovat hyödyllisiä sekä aloitteleville sähköasentajille että kokeneille käsityöläisille!

Jos noudatat kaikkia vaatimuksia ja suosituksia vilpittömässä mielessä, spontaanin polton todennäköisyys nollaa.

Niinpä perusvaatimukset sähköjohdotuksen asentamiseksi puusta valmistettuun taloon ovat:

johtimet tulisi eristää palamattomaan materiaaliin (paras on valita NYM-kaapeli tai sen halvempi analoginen VVGng);

Laskimot on välttämättä oltava kuparia (ja tulenkestävällä kotelolla);

Etu on suositeltavaa antaa johdotuksen avoin johdotus puutalossa;

Älä valitse liian halpaa materiaalia, useimmiten talousarvion ulkopuolisia kiinalaisia ​​tuotteita;

laske kaapelin poikkileikkaus oikein siten, että nykyinen kuorma ei ylitä sallittuja standardeja (suosittelemme kaapelin paksuuden valitsemista nykyisellä 30%: n kuormituksella);

piilotetun johdotuksen tulee olla erityisessä suojakalvossa (metalliputki), mutta metalliputken tai PVC-aallotuksen käyttäminen puutalossa on kielletty;

Normien ja standardien mukaisesti varmista, että asennat kytkinlaitteeseen automaattisen katkaisijan ja RCD: n.

Pääprosessi ei ole monimutkainen. Kaikki mitä tarvitset on tehdä kytkentäkaavio puutalosta, ostaa kaikki osat, suorittaa valmistelutöitä ja asentaa.

Näiden toimintojen jälkeen valmis linja koordinoidaan Gosenergonadzorin kanssa, ja jos kommentteja ei ole, 5 päivän kuluessa sinun tulee liittää sähköverkkoon.

Erityisessä kytkentäkaavassa on huomioitava kaikkien elementtien tarkka sijainti (pistorasiasta mittarin mittariin), paikka, jossa kaapeli kulkee puutalon läpi. Myös projektissa sinun on määriteltävä johdotuksen tarkka etäisyys oven, katon, lattian lähellä.

Suosittelemme, että käytät talon suunnitelmaa tyhjänä järjestelmässä, koska tässä asiakirjassa tarkkaillaan huoneiden, oviaukkojen ja ikkunoiden tarkkaa kokoa.

Luoda kytkentäkaaviota käyttämällä seuraavia sääntöjä ja vinkkejä:

Keskus on asennettu käytävään. Suojuksen korkeuden tulisi olla sellainen, että lapset eivät pääse siihen (noin 1,5 m maanpinnan yläpuolella).

Liitännät on yleensä asennettu mihin tahansa korkeuteen lattiasta (GOST, SNiP ja PUE eivät neuvottele tätä kohtaa). Ensinnäkin suunnitelkaa huonekalujen ja kodinkoneiden järjestely, joka tietää, mistä asennetaan pistorasia (muuten korjauksen jälkeen tulee ostaa jatkokaapeleita).

Kytkinten kiinnityksen suositeltu korkeus on 80 ja 150 cm. Kaikkien talon kytkimien on oltava samassa korkeudessa (esteettisistä syistä). Kun huoneeseen pääsee, tuote asetetaan ovenkahvan sivulle.

Linja voi kulkea kuten alla (20 cm lattiasta) ja seinän yläosassa (20 cm katolta) ja tarkasti pystysuorassa ja tarkasti vaakasuorassa. Käännä reitti oikeaan kulmaan.

Lopullisen järjestelmän perusteella on tarpeen laskea elementtien tarkka määrä, ostaa ne sitten ja jatkaa sähköjohdotuksen asentamista puutaloon.

Linjan asettaminen kadulta huoneeseen

Ulkoisen kaapelin asennus on kaksi tapaa: ilma ja maanalainen.

Ensimmäinen vaihtoehto on edullisempi, mutta samalla yhä alttiina onnettomuuksia (voimajohdon voivat vahingoittua, kun voimakas tuulenpuuskien tai lasku puun napa). Lisäksi antennijohdotus voidaan asentaa, jos etäisyys kohteeseen on enintään 25 metriä. Jos etäisyys taloon puusta on enemmän tarvetta asentaa väli- tuki (toinen post), joka voi merkittävästi "osuma taskussa."

Maanalainen tiiviste on työvoimaa kuluttava ja kallis, mutta samalla varmistaa sähköjohdotuksen pitkän käyttöiän.

Tietoja sähkön liittämisestä sivustoon kerroimme erillisessä artikkelissa, jonka suosittelemme lukemaan!

Useimmiten avoin johdotus tehdään puutalossa. On olemassa useita tapoja johdotuksen, eli kanavia, poimut erityisissä keskuksissa (rullat) sähkö- jalkalista tai erityisiä suluissa. Valokuvissa on kaikki vaihtoehdot, joten voit vertailla niitä välittömästi keskenään.

Kaapelikanavat ovat erittäin käteviä tuotteita, koska ne eivät heikennä sisätilojen ulkonäköä ja ne voidaan helposti kiinnittää puuseiniin.

Lisäksi puiden alla on kanavia, jotka näyttävät hyvältä seinien taustalta, jossa on profiilipalkki, loki ja tavallinen vuori.

Vähemmän kätevä reititystapa on eristysrullien avulla. Keraamiset kelat kiinnitetään seiniin ja pidä linjaa muodostaen retro-tyylin. Useimmiten tällaista asennusta käytetään, jos talon johdotus tehdään pyöreistä lokeista.

Sähköinen jalkalista on tiiviste, joka on moderni ratkaisu. Jalkalistan muotoilu sisältää ytimien erityiset kiinnikkeet (jalkalista). Tämän ratkaisun avulla voit nopeasti ja kätevästi johtaa johdotuksia puutalossa maassa.

Kiinnitys erityisten niitteillä on halvin vaihtoehto. Sen puute - ruma näyttää, joka välittömästi heikentää huoneen suunnittelua.

Suosittelemme, että katsot videon ohjeita, jotka näyttävät visuaalisesti kaikki asennustyön vivahteet:

Kytkentäkaapeleiden paikoilleen sekä kytkentäpaikoille että kahden ytimen liitäntäpaikoille on asennettava kytkentärasiat. Nämä tuotteet kiinnittävät useita kontakteja ja suojaavat niitä.

Tärkeimmät tapit kaapeleiden liittämiseen liitäntäkoteloon ovat:

kytkentä vaunun avulla;

Sizs ovat eristäviä korkkeja, jotka on laitettu paikkaan vääntyminen suonet. Ne ovat halpoja ja erittäin käytännöllisiä. Riittää puhdistaa eristys 2-3 cm: llä ja kierrä paljaat kosketukset niiden väliin ja aseta sitten korkki.

WAGO-yhteys on luotettavampi. Jotta useampia johtimia voitaisiin liittää itsenäisesti, on valittava sopiva valaisin (reikien lukumäärän ja paljaan ytimen halkaisijan mukaan) ja työnnä päät aina, kunnes ne napsahtaa.

Kierretyn ja eristetyn nauhan liitäntä on klassikko genrestä. Isoisä on melko yksinkertainen ja luotettava. Sinun tarvitsee vain kierrä suonen paljaat päät ja eristää ne huolellisesti. Kiinnitämme huomionne siihen, että asennettaessa sähköjohdotusta puutaloon on kiellettyä käyttää johdinten liittämistä kiertämällä.

Yksi sopivimmista vaihtoehdoista on hihojen käyttö sidosten liittämiseen. Kuinka painaa langat hihoissa, lue artikkelissamme.

Liittimien ja kytkinten liittäminen

Koko reitin valmistuttua on asennettava kytkimet ja pistorasiat. Suosittelemme, että käytät kaikki sähkötarvikkeet koristeessa "puun alla". Sen hinta ei ole liian suuri, joten esteettinen näkymä on paljon houkuttelevampi (kuvissa näkyy niiden ulkonäkö).

Kun pistorasiat ja kytkimet on kytketty, kaikki muut elementit (RCDit, automaatit) on yhdistettävä ja jonotettava hyväksymistestaukseen. Kuten näette, sähköasentaja-noviisi ei ole vaikea tehdä sähkökaapeleita puutalolla omiin käsiinsä. Toivomme, että tämä askel-askeleelta ohjeita valokuvien ja video esimerkit oli hyödyllinen ja mielenkiintoinen sinulle!

Hei! Minulla ei ole mitään, ja kysymys: miten ottelu vaatimus siitä, että puutalossa johdinsarjojen eivät saa käyttää PVC-uurrettu A Tässä esimerkissä hän käytti?

Tervetuloa! Tähän mennessä PVC-aaltopahvinvalmistajat tekevät jo itsestään sammuvia, mikä vähentää tulipalovaaran vähimmäistasoa. Valitettavasti vaatimuksia ei päivitetä niin usein, joten tekninen kehitys on hieman ylittänyt standardit. Lisäksi itsestään sammuva aallotettu putki ei aiheuta vakavaa turvallisuusrikkoa, jos jäljellä olevia hetkiä on kunnolla havaittu.

Vieritys sääntöjä on kielletty, WAGO ja PPE PUE eikä sana. Jatkuu juottaminen, hitsaus, puristus ja pultti.

Tietoja VAGO: sta ja PPE: stä PUE: ssa ei sanaakaan. näitä ja vastaavia laitteita kutsutaan puristimiksi. Jäljellä on edelleen lukea PUE: 2.1.21. Yhdiste eli haara ja päättämisestä johdot ja kaapelit on suoritettava käyttäen puristamalla, hitsaamalla, juottamalla tai puristamalla (ruuvi, pultti ja m. P.) mukaisesti ohjeiden asianmukaisesti hyväksytty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin