Järjestelmä kolmivaiheinen vaihde

Kuinka koota ja asentaa vaihde omakotitalossa omin käsin, vaatimukset ja vaadittavat elementit

Jos sinun on koota ja yhdistää sähkötaulun yksityiskodissa, mutta ei ole halua tai kykyä hakea apua asiantuntija sähköasennukset - näytämme miten tehdä se.

Voit tehdä kaiken työn omin käsin ei ole helppoa, ja jopa vaarallista, siinä tapauksessa, että sääntöjä työskennellä sähköä. Yritämme selventää teille kaikille kysymykset ja huomauttavat sudenkuopat.

Suunnittelu edellyttää että mekanismit suojelemiseksi ihmisten ja johdot ylikuormituksen tai oikosulun, ja laskuri. Kaapeli kulkee voimalinjojen kotiin sähkö- paneeli ja kaikki sähköiset kasvatetaan ryhmä kotiin.

Itse asiassa, oikea nimi tämän laitteen - tulo kytkentä (VRU). Mutta lain täytyy jakaa yksikön kahteen ja yksi niistä on johdanto ja toinen jakeluun.

Syöttölaite on normaalisti asennettu sähköinen napa ja Se edustaa sähkö, joka mukavuussyistä lukemat tehty ikkuna. Sisällä on sähkömittari, yhteensä RCD johdanto katkaisin aukkoja (ne ovat harvoin laittaa), elementit ylijännitesuoja. Tämä muotoilu on asennus korkeus on 2 metriä.

Aukosta paneeli pidetään kaapeliverkossa kasvi. Yksityiskodeissa tarkoitti käyttö laitteiden ja suojalaitteiden. Säästää tilaa paneelin, asettaa ero laite, johon kuuluu katkaisija ja RCD.

Metalli saranoitu Puhelinvaihde käytetään puutaloja ja kivi, jossa kuiva, voi laittaa muovinen laatikko tai kilpi seinään asennus.

Paikka asentaa yksivaiheinen katkaisija kutsutaan moduuli. Kukin suojata eri määrä moduuleja, niin sinun täytyy tietää, mitä ja miten monet laitteet ovat paneelissa.

Asennuksen valmistelu vaihde

On tehtävä ennen asennusta:

 • Valitse sähkötaulun mukaisesti tyypin johdotuksen.
 • Laskea koko kuormitus voima kussakin ryhmässä.
 • Laske kuormitus kunkin ryhmän kullekin sähkötyökalua.
 • Ajattele paikkoja, joissa haluat työskennellä RCD.
 • Elektroshchit.
 • -Rate sähkömittari yksityiskohdat luokka 2.
 • Alustavia Machine 32 A.
 • Kaksisuuntainen 16 2 kpl.
 • Varaus yksinapainen, 2 kpl.

sähköjohdot kaaviot 220V ja 380V

Selvyyden vuoksi sinun tulee luoda järjestelmää, jossa kokoontuvat kilpi.

Esimerkki kytkentäkaavio sähköisen induktion yksityinen talon 220:

Yksityiskodeissa varten johdotus on usein asennettu vaihde 380, Sitä käytetään sellainen suojus 4 tai 5-johtiminen kaapeli, jossa on kaksi tai kolme vaihetta, nolla ja maadoitus.

Järjestelmässä jakautuminen sähkökokoonpanon 380 omakotitaloissa on tällaisen suunnitelman:

Järjestelmässä tapaa kiinnittää vaihde puisessa omakotitalossa:

Asennuspaneelin maalle rakennukseen

 • Asenna porakärkiruuveilla DIN kisko, johon kaikki laitteet on asennettu. Niiden pitäisi olla Koko 35 mm.
 • Jatka asentamaan laitteita mukaisesti valmiista piiri ja laskelmat, koota koneet, RCD, ja kaksi erillistä linja, joka yhdistää maahan, ja nolla, mittalaitteen.
 • Kytke vaihejohtimet, kautta erityisellä linja kytkeä koneita. Mukaan yleisten sääntöjen yhdistää kyseiset laitteet tulo on oltava päällä, ja poistoaukko pohjaan.
 • Kiinnitä suojukset, rekisteröidy kätevästi kaikki koneet.
 • Sitten he koota erityinen kampa tai tehdä jumpperi metallilangasta. Jos haluat käyttää kampaa, niin muista, että sen hylsyosan tulisi olla vähintään 10 mm / q.
 • Saamme johtaa kuluttajien koneissa.

Opi tästä videosta, miten kerätä vaihde omakotitalossa on 220:

Seuraava video opit tekemään kolmivaiheinen vaihde 380 yksityiskodissa:

Kun olet kerännyt kilven, sulkematta, käynnistä se muutaman tunnin, ja sitten Tarkista lämpötila kaikki tekijät.

Huolellisella peräkkäinen lähestymistapaa ja sääntöjen noudattaminen sähkö- kerätä ASU itsenäisesti voimasta jokaisen, vaikka se on tarpeen korjailla. Jälkeen viimeistely asennus voi vain odottaa edustajien Electric Companyn, joka testaa liitäntäkaavio ja järjestää.

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Ul. Zoe ja Alexander Kosmodemyanskiy, 26 +7 (499) 350-26-73

Järjestelmässä kolmivaiheisen sähköpaneelissa kartanotunnelmasta, villa.

Ennen kuin teet asennusta virtapiirin tehokortin kotona, sinun täytyy määrittää seuraavat parametrit - kokonaistehosta watteina kaikki laitteet verkossa, virrankulutus kunkin ryhmän määrä kuluttajaryhmiä, aseta mittari asennus.

Tässä järjestelmässä, syöttöjännite 380 syötetään kolminapainen laite (1), jossa on nimellisvirran 40A, edelleen kolmivaiheinen sähkömittari (2), sitten RCD palo (3), jossa on nimellisvirran 50A ja vuotovirta 300 mA. Edelleen, vaihejännite "A9quot; tulee ryhmä-katkaisijat (4 ja 5), ​​10A suojaamiseksi valaistus piirejä, (9) - dif.avtomat at 40A vuotovirta 30 mA ja koneet (6) ja (7) ulostulot 16A suojaryhmiä. Jännite vaihe "V9quot; lisätään koneeseen (5) suojaamaan valaistus. Jännite vaihe "S9quot; tulee dif.avtomat (8) 20A virran vuoto 30mA suojata pesukone.

Suojella hozbloka voi ottaa jännitteen vaiheen "V9quot; ja asettaa dif.avtomat 40A vuotovirta 30 mA ja automaattien ryhmän 16A.

(11) - yhteisen väylän nollajohdin (N). (10) - yhteinen väylä suojajohdin (PE).

vinkkejä sähköasentaja

Tervehdys kaikille lukijoille www.ceshka.ru site! Tässä artikkelissa kerron teille, kuinka itsejärjestyä oman talon tai asunnon kolmivaiheinen sähkökeskuksessa. Sinua varten, ammuin video-koekokoonpanon raspredschita- joka tuntuu lukea, mene loppuun artikkelin ja katsella videota.

Eräällä sivustoja, joissa tein sähköinen työ- ajaa johdot, asennettu Avainkilpi ristiinnaulittiin. laatikot, jne-olin asentaa ja koota kolmivaiheisen piiri vaihde.

Ja piirilevy on aikaansaatu pyynnöstä klienta- kolmivaiheinen jännite releen suojaamaan sähköi- pistoke laiton arvoista syöttöjännitettä. jännite kytkin ohjaa modulaarinen kolmen vaiheen ja yksivaiheinen kontaktori, ja ne vuorostaan ​​antaa virtaa ryhmän katkaisijat.

En kerro itse liittää rele jännite, se asetetaan toisessa meste- ulkopuolella vaihde, ja keskittyä vain valmistusprosessissa, kokoonpano ja kytkentä katkaisijat, ero automaattinen ja modulaarinen kontaktorit.

Sähkötaulu Päätin kerätä perusteella siirtyminen laitteiden KEAZ- Kursk Sähkötekniikka Plant, sillä se Otin tarvittavista sähköiset ominaisuudet monenlaisia ​​KEAZ: yksinapainen ja kolminapaiset katkaisijat ominaisuuksiltaan "B" ja "C"; erotuskytkimien eri asetusarvo ero laukaisun toku- 10 ja 30 milliampeeria, sekä modulaarinen kontaktorit kaksi- ja kolme-napa, jossa on kela 230 volttia.

Ennakointi kysymykseen "Miksi minun pitää erilaiset ominaisuudet katkaisijat?" Ja "Miksi Hätäkatkaisimet eri nykyinen utechki- 10 ja 30 mA?" Minä vastaan.

Useita Laukaisuvikavirta tunnusomaisen "B" 3-5 nimellisvirta kone, kun taas ominaisuudet "C" 5-10, tämä tarkoittaa, että sama kone on erilaiset ominaisuudet katkaisukyky nykyinen on vähemmän tai enemmän, vastaavasti.

Jos ei ole käynnistyksen virrat sähkömoottoreiden ja vastaavien laitteiden kodin on aivan oikein ominaisuus "V" - on sen linjan, valo pistorasiaan huoneessa.

Esimerkiksi, jos on asennettu poistoaukon katkaisija 10A Har Koi "B", se voi hyvinkin sammuttaa pistorasiaan, jos kuuluu voimakas "mylly" 2 kW, tässä tapauksessa se on parempi asettaa ominaisuus "C".

Nykyinen vuotoa ero koneen.

Se ei ole edes kompastumisen valikoivuus saataisiin aikaan hyvä selektiivisyys peräkkäisinä Hätäkatkaisimet 10 ja 30 mA on lähes mahdotonta, mutta se on joka kääntää virta pois päältä silloin, kun vian eristämistä laite oli minimaalinen, minkä vuoksi Hätäkatkaisimet 10 mA on liitetty ainoastaan ​​yksi poistoputki, ja se on kytketty ei sarjaan ja rinnakkain panos Hätäkatkaisimet on enintään 30 mA.

Välittömästi päästä Suojusrakenne ei ole tarpeen, sillä alun, olin rivien suunnitelma pistorasiaan, valo yksittäisistä laite, lisätään sitten kaikki nämä rivit I "hajallaan" vaiheittain jotka kuormittavat ainakin suunnilleen ollut mahdollisimman tasaisesti, että etsin vähentää nykyisestä nollajohtimeen, ja myös suunnilleen sama virta vaihejohtimien läpi kulkee.

Aion perustui hankkeen rakentamisesta, joka oli asiakas, projektin teki suunnittelija ja se määritellään missä tarkalleen sijoitettu pistorasiat, kytkimet, valaisimia ja laitteita.

Kun I on yhden linjan kilpi järjestelmä, joka jo voidaan nähdä selvästi, kuinka työmäärä on jaettu vaiheissa, samoin kuin teki symbolit koneet Hätäkatkaisimet ja modulaarinen kontaktorit, ilmoittaneet nimellisvirta osoitettu mitkä linjat johdotus niistä on yhteys, poikkileikkaus ja merkitse johdot ja kaapeleita käytetään.

Se on varten yksiviivakaavion I rasklyuchal johdot paneelissa, kojeisto asettelu (kytkentäkaavio), en tehnyt ulkoasu suojaukseen. kilpi tehtävä paikan päällä, niin sanotusti "livenä".

Kilpi 36 on suunniteltu moduulit moduulit 12 peräkkäin tulokset 3-sarja. Olen koonnut koneita, Hätäkatkaisimet ja muoti. kontaktorit siten, että kukin vaihe on erillisellä rivillä. Että on, kaikki kytkinlaitteet on virtansa "A" vaiheen I esimerkiksi sijaitsee ylemmässä DIN-kiskoon kilpi, hyvin ja vastaavasti vaiheen "B" - keskirivin ja vaiheen "C" - paikan päällä.

Nimeäminen vaiheiden A, B ja C ehdollisesti hyväksytty.

Kolmivaiheinen 380 volttia levitetään ensimmäinen modulaarinen kontaktorit on asennettu kukin sen DIN-kiskoon sen alueella, vaihe-yksi ylärivillä kontaktorin, toinen vaihe-kontaktori on keskellä rivi ja kolmas vaihe-in kontaktori alarivissä. Se on kytketty vaihejohtimet top-top liittimiin kontaktorin.

Alemman leike johto on kytketty ylempään puristin vastaavassa vaiheessa Hätäkatkaisimet (I Hätäkatkaisimet käytetään terminaaleissa nimetty erityisesti vaiheen ja nollajohtimen).

Olennaisesti Hätäkatkaisimet minun piiri toimii johdanto kone kunkin vaiheen, jotka on kytketty ryhmään katkaisijat.

Hätäkatkaisimet alemman päätteen vaihejohdin on kytketty ylempiin liittimiin ryhmän yksinapainen katkaisijat, ja nollajohdin on kytketty neutraaliin linja.

Nolla kolme linja, kukin sijaitsee sen rivin ja Hätäkatkaisimet kytketty ainoastaan ​​vastaavaan tuloon vaihe, eli kunkin difavtomata- sen nolla taverna.

Jos on tilaa paneelissa, voit hakea kapakka nollan sijasta rajat moduuli asennettu DIN-kiskoon, mutta koska minulla ei ole paikkaa, käytin nolla varsi.

Johdot voidaan kytkeä kupari MF-3-osaan 6 sq.mm. Päät lankojen puristettu ydin vihjeitä avulla puristuspihteihin.

Asennuksen jälkeen lanka kytketty kaikki kytkinlaitteet mukaisesti järjestelmän, minä alkoi vähitellen kytkeä kaapelit siististi piirilevyn, joka on kytketty vastaavaan katkaisijan ja nolla Shinko.

PE johtimet on kytketty PE-asennettava erikseen taverna yläpaneelin.

Se periaatteessa koko kytkentälaitoksen teknologia kotiin, voit kerätä paitsi kolmivaiheisen perusteella minun piiri, mutta myös yksivaiheinen sähkö paneeli kotiin, mökille tai huoneisto.

Olisin iloinen, jos tiedot on kätevä käytännön työtä sähköistys.

Video kokoonpano vaihde, nähdä video kanava:

Kommentit: 29

Ja mitä olet lopussa kolmannen DIN-kiskoon.

Ja toinen vastaus noin sarjayhteyden RCD 30. ja 10 mA, se on huono tai bezsmyslenno?

Lopussa kolmannen Din kiskon jos en väärässä seisoo automaattisella kaksinapainen ero yksikkö, joka on olennaisesti ero kone.

Mitä tulee RCD on merkityksetön, mihin tarkoitukseen? Jos teet niin, se on parasta soveltaa valikoivaa tulo

Miksi ero. Automaattisen 40 amp. 25 amp ei riitä?

Shield kotelo ja ovi ei ole kunnolla maadoitettu. Leikata kaapelikanavan 90 astetta. kaapelimerkintä tekee yleistä punos. Ovi kilpi ampua rakentamishetkellä. Hyvin tehty, joka alkoi pohjasta kaapelit.

Katsomista varten kilpi ja kenelle siirtää: jos talo kerätä ja välittää täyttäminen voi. Ja jos VRU pääkytkintaulu jne joka Mesu sdovat sitten tarvitsevat passin)

Hei, Michael. Ymmärrän, että asut ja työskennellä missä tahansa Sverdlovskin alueella. Jos näin on, kerro minulle, onko koneet ovat luotettavia valmistaja Kursk ja mistä niitä voi ostaa Jekaterinburgissa?

Voi anteeksi tämä blogi hylätty! Ei oikeastaan ​​ole kannattavaa?

Hyvää päivää! Haluan esittää kysymyksen. Dacha sähkön vanhanaikaisesti. Jossa vaihe ja nolla-pylvääseen. Paljaalle alumiinille napa. Nämä kaksi faasia ja nolla. Naapurit päätti korvata Vulture ja tuoda 380. maadoitus ei ole koskaan ollut. Kysyy, miten kerätä kirjanpitoon kilpi 380.

Hyvää päivää, tästä aiheesta paljon tietoa foorumini tässä tut- http://ceshka.ru/forum/viewforum.php?f=52

Tule, opi, kirjoittaa mitään lisää kysyttävää asiaa aiheesta.

Mikä selittää tarvetta asentaa kontaktorien? Ilman niitä, voit tehdä? Kiitos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin