Japanin keittiöveitsi

Japanin keittiöveitset: miten valita omiin käsiinsä, opas, valokuvia ja video opetusohjelmat

Kaikki tietävät, että kaikki keittiötarvikkeet keittiössä määräävä asema salaa kruunasi aihe - eli veitsi!

On välttämätöntä millään tavalla ja se on parasta, että veitsi oli mukava ja terävä. Tämä helpottaa merkittävästi työtäsi keittiössä, tuo tyydytystä ja jopa - ilo kypsennysprosessi. Ja se säästää aikaa.

Veitset Japanin Masters - ylpeys kansallisten perinteiden

Mutta katsotaan kysyä itseltämme: kuinka valita veitsi tuhansiin tarjotaan kaupoissa? Kuvitella mitään - paras planeetan katsotaan veitset Japanista, erityisesti Japanin keittiöveitset valmistettu Damaskoksen teräs.

Ne ovat kuuluisia on sen terävyys, Japani todistetusti laadukkaita, kuten kuuluisa samurain miekka! Tarkastellaan niitä tarkemmin.

Masahiro suosittuja olemme veitset Japanista

Historiallisia juuria Japanin veitset ovat syvästi juurtuneet XIV vuosisadalla, kun se tuotetaan legendaarinen samurain miekka kaupungille Sakai.

Myöhemmin, keskellä XVI vuosisadalla, samassa kaupungissa - hands-sapeli Masters kehitelty ensimmäinen japanilainen keittiöveitset leikkaamiseen tupakkaa.

1

Tupakka tuotiin Portugalista. Siitä lähtien, ja kuuluisa japanilainen terästä.

Ja nyt, että Japanin kaupungin Sakai vielä tehty keittiöveitset.

Nyt ne yhdistyvät perinteisten välineiden käsintehty nykytekniikalla suurin vahvuus, terävyyttä samurain miekka ja pitkäikäisyys terasteriä hiilivetyä.

Säilyttää koskematon terävyyttä, japanilaiset voivat käyttää erityistä tekniikkaa hiomalla.

Atsu Deba veitsi - Japani Cleaver

Mielenkiintoisia faktoja keittiöveitset Japani

Japani sanovat: "Veitsi on sydän ja sielu kokki." Jokainen ammatillinen kokki on henkilökohtainen veitsi - se vie aina häntä, liikkuvat toiseen tehtävään.

Japanin veitset käsissä ammattilaisten

Ammattilaiset käyttävät työssään parikymmentä lajikkeiden veitsiä, mutta tavallisena Japanin keittiöveitset eivät ole kovin erilainen kuin tavallisesta eurooppalainen.

Näissä sarjat ovat:

 • veitsen vihanneksia ohuella terä;
 • kirveet suurille kala, liha, siipikarja;
 • veitset sashimi ja sushi - kala leikataan ohuiksi viipaleiksi;
 • pienellä veitsellä perustuvan puhtaan vihannekset - hieno leikkaus ja kuorinta.

Set Tojiro ( «Todzhiro ') - erinomainen hankinta keittiöön

Suuri määrä japanilaiset veitset teroitettu puolinen terä - ohuempi kuin kollegansa Euroopasta. Siksi ne sopivat paremmin herkkä työ.

Aitoja japanilaisen keittiön - taidetta silmiinpistävää erityinen leikkaus. Mies, joka otti ensimmäisen käden Japanin kokkiveitsi - välittömästi tietoinen ainutlaatuisuuden tuotteen.

Veitsi Ichiro Hattori - jälkeläisiä antiikin sellaista seppien

Tämä epätavallinen veitset Japanista joukossa kokkeja kuin niiden kuuma kannattajien ja vastustajien-kriitikot. Joka tapauksessa japanilaiset veitset ei jätä ketään kylmäksi, harvat kiistävät ilmiömäinen tuotteet Sunrise Maa!

Mikä olisi kattokruunu nouveau ruokaa - katso täältä.

Teroituskivi keittiöveitset Japani

Mistään kokki on tärkeää, että niiden veitset ovat aina täydellisesti teroitettu, koska Japanin ammattikokkien ei leväperäisempiä kuin itse veitset - valitse hiomakivien.

Keittiöveitset parhaiten teroitettu luonnonkivestä - ammattilaiset tähän tarkoitukseen, kolmen lajin eriasteisia tiheys:

 • karkea;
 • keskimäärin;
 • tiukka.

Sellainen kovasin

Niistä erityispiirteet Japanin keittiöveitset

Toisin kuin veitset West, japanilainen keittiö veitsi on yksipuolinen terä. Tämä viittaa siihen, että japanilaiset tekivät veitset erikseen - ja righties ja vasemmistolaisten.

Master Takeda. Veitsi Ajikiri Ko Deba

Ehkä tämä on vastoin filosofinen opinkappaleisiin antiikin Japanissa, mutta modernissa kielenkäytössä - teidän rahaa joka päähänpisto! Sushi mestari ammattilaiset ovat harvoin vasenkätisiä, koska nämä veitset (lefties) on hyvin harvinainen. Ja jos päällikkö olisi vasenkätinen, on tarpeen määrätä keittiöveitsi erikseen hänelle.

Japanin keittiöveitset yksipuolista terä on paljon vaikeampi käyttää kuin tavallista, tuttua meille eurooppalaisille. Tämä edellyttää voit erityistä taitoa ja enemmän taitoa. Kuitenkin käyttö tulos on vaikuttava!

Hon Deba - tehokkain ja raskaan veitsityyppistä Deba

Japanin kokki virtuoosi, pääsääntöisesti sen luotto olemassa kaksi veitset japanilaisen keittiön. He käyttävät niitä päivässä - asettaa kokonaan vuorottelevat. Päivittäisen käytön jälkeen, velho terävöittää työkaluja ja antaa heille "levätä" päivä - samalla poistaa ei-toivotut metallin maku ja haju, joka voi tarttua ruokaan.

Joten miten valita oikea veitsi - on olemassa tarkat ohjeet? Ensimmäinen asia, sinun täytyy päättää - mitä nimenomaan tarvitsee keittiöveitsi Japani? Niin, on olemassa neljä erilaista keittiöveitset Japanista.

 • Viilto - Deba Bocho.
 • Universal veitsi - Santoku Hocho.
 • Veitsi vihannekset - Usuba Hocho, Nakiri Bocho.
 • Veitsi sashimi - Yanagi Ba Tako Hiki.

Lisäksi valinta pitäisi olla tietoinen - Japani veitsiä keittiöön on jaettu luokkiin, on kaksi:

 • Taotut terät yhdestä materiaalista - hiiliterästä erittäin runsaasti Honuaki.
 • Väärennettyjen terät yhdistelmä kahdesta aineet - hiiliteräs + pehmeä rauta - Kasaumi. Tämä kategoria Keittiö Miekat samanlainen valmistustekniikat Samurai.

Hosho vamma - veitsen vihanneksille

Lue lisää lajikkeiden Japani veitsiä keittiöön

Cooking Japanin veitset "Va-Bocho" luokiteltuna tarkoituksen ja muodon.

Kun taidetta tehdä sushi soveltaa tämäntyyppisiä Japanin keittiöveitset:

Taco Hickey - veitsi sushimi

 • "Sashimia Bocho": ovat hyvin kapeita (muodoltaan samanlainen miekka) terät, pituus 200 -320 mm, leveys - 18-32 mm. Tarkoitus - viipalointi sashimi; Siinä käytetään kahta eri keittiöveitset - "Yanagiba" (muodossa paju lehti), joka tunnetaan myös nimellä "Masao-", jossa on terävä pää ja leveämpi terä. Ja "Takobiki" (tämä on veitsi mustekala) - kapea mutta tylsä ​​terä.
 • "Usubov Bocho", "Nakeer Bocho" (käännös - "ohut veitsi", "vihannesveitsellä"). Nämä veitset on valmistettu japanilaisen keittiön suorilla terillä, Lodge pinnalla leikkuulauta pilkkomiseen. Takana terä ei ole aina suora viiva ( "kaku gata" - suora viiva), se voi olla kaareva tasaisesti alas kärkeen.
 • "Deba Bocho" (käännetty - "paksu terä"), sekä "Kodeba Bocho" (mattoveitsellä kaloille). Nämä veitset on niiden arsenaali raskaampi terät - 100-200 mm pitkä. Terä hieman ylösalaisin ylöspäin, jossa reuna tapaa takaisin ja muodostaa pisaran muotoinen kärki. Tässä tapauksessa terän leveys juuressa kahvan - 45-65 mm. Nämä veitset hyvin helppo irrottaa luuhun.

Lue myös artikkeli "keittiön sisustus omissa käsissä: ideoita ja niiden toteuttamista."

Santoku puukot

Santoku on käännetty Japanin nimellä "kolme hyvää asiaa", "kolme hyveitä" ja "kolme tapaa käyttää". Pelkkä nimi Santoku läpinäkyvä julkistaa meille yleismaailmallista tämän upean veitsi!

Mitä he voivat tehdä? hän:

 • leikkaukset;
 • jauhaa;
 • leikkaukset;
 • selviytyy vihanneksia ja kalaa, ja liha (luuton).

Santoku Knife - universaali veitsi kaikkiin tilanteisiin

Santoku on veitsi wagon:

 • Kun leveä raskas, pyöristetty pusku kärkeen.
 • Kärjessä on suora, Japani teroitettu yksipuolisesti. Hionta tapahtuu yleensä kulmassa 15-20 astetta.
 • Terän vaihtelee sen pituus 12-22 cm (kokemus osoittaa, että paras vaihtoehto on 18,5 cm).
 • Optimaaliseen paksuuteen terä - on 2 mm Butt.
 • Kahva keittiöveitsi kapea (suhteellisen) pieni, joten se on erittäin hyvällä sopii käteen.

Tähän mennessä veitsiä Japanissa laaja terä on helppo nähdä monissa ruoanlaittoon videoiden Internet löytää paljon kuvia sekä nähdä TV kulinaarisia ohjelmia. Onhan Santoku puukot ovat mahdollisia, visuaalisesta näkökulmasta välittää aura huippuosaamisen ja ammattikokkien.

Unagisaki - veitsi leikkaamiseen ankeriaan

Ja koska Santoku hieman harvemmin ruoanlaittoveitsi - erittäin terävä ja erittäin mukava - hänet löydettiin paitsi mestari, mutta myös kaikille niille, jotka rakastavat "pokuhovarit" keittiössä, kokki jotain eksoottista käsillään.

Yksi suosituimmista lajikkeiden Japani keittiöveitsi on veitsi Samura. He ovat tyytyväisiä laadukkaita.

Huomiota yksityiskohtiin jokainen että voit helposti selviytymään kulinaarisia ideoita.

Inimitably ja saatavuutta Japanin veitset Samura

Samura teriä, ergonominen, pitkä säilyttäen alkuperäisen hionta. Piirre on veitset Samura, halvemmalla.

Onhan se ole mikään salaisuus - hinta aitoja japanilaisen veitset ovat yleensä korkeita, koska tällainen veitsi saa huomattavaa vilppiä, jälleenmyynti useammin kuin kerran keskuudessa omistajat - syksyyn käsiisi.

Veitset Japanista Samur - hyödyllinen kaikkialla omassa keittiössä

Tietenkin voit säästää itse. Loppujen lopuksi tavalliset kiinalaiset keittiöveitset - edullinen, mutta ajan mittaan, laatu et ole erityisen tyytyväisiä.

Lue täältä artikkelin verhot keittiöön tyyliin Provence - Ranskan charmia kotiisi.

Japanin veitset Wabōchō: tyypit ja tarkoitus

Perinteinen japanilainen Veitset - perinteinen Japanin veitset

Tunnetuin perinteinen japanilainen veitset ovat yanagiba, Deba ja usuba (yanagiba, Deba, usuba). Ilman näitä veitsiä voi kuvitella ruoanlaitto perinteisen japanilaisen ruokia ja he ovat läsnä tahansa japanilainen ravintola.

ylhäältä alas: Kikuichi Monji Sansuimon Usuba, Deba ja Yanagiba.

Usuba prednaznrachena leikkaus ja paloittelu vihannekset.

Esimerkki usuba veitsi leikkaus vihanneksia (retiisi, retiisi, kesäkurpitsa, porkkanat ja inkivääri). Laitteet leikkaus ken (ken-leikkaus).

Deba - kalan leikkaamiseen (pääasiassa)

Yanagiba - leikkaamiseen tuoretta kalaa ohuin viipaleet (sashimi), Länsi ruoanlaittoon käytetään viipaleet.

Siivet on vyshepredstavlennyh useiden lajien (riippuen tuotantoalueella ja erikoistuminen). Yksityiskohtaisempi kuvaus näistä terien alla.

sashimi veitsi, sashimi veitset

Niissä on yksipuoliset laskut, terän pituus on 200-400 millimetriä, yleensä 270-300. Pitkä, ohut ja kapea terä. Pisteeseen (tyyppi, kärki) lähinnä oleva osa on tärkein tehtävä ja sen on oltava erittäin terävä. Tämäntyyppiset veitset on suunniteltu leikkaamaan raakaa tuoretta kalaa, mutta niitä voidaan käyttää viipaleina lihan leikkaamiseen ja muihin tuotteisiin.

Seuraavat sashimi-muunnokset ovat käytettävissä:

Doi Itsuo Yanagiba Aya 300 mm

Terä on muotoiltu kuin pajun tai iirislehden. Se on kehitetty yksinomaan raakakalan viipaloimiseksi. Erittäin terävä veitsi. Kansai tyyli. Toisinaan nimeltään Shobu - iris-arkki. Yanagiba on pajunlehti.

Takobiki (蛸 引, た こ 引, # 1247; コ 引) - Takobiki tai takohiki

Masamoto takobiki 275 mm

Takobikilla, toisin kuin Yanagiballa, on neliö kohta. Suunniteltu leikkaamaan mustekala (tacos). Sitä käytetään myös maguro sashimin valmistuksessa (tonnikala-sashimi). Kanto tyyli.

Tällä veitsellä on ainakin kaksi muutosta:

 • Sakimura Takobiki - pyöristettynä;
 • Kiritsuktgata Takobiki - miekan kanssa.

Tänään Yanagiba on suosittu.

Fugubiki (ふ ぐ 引, フ グ 引) - fugubiki tai fugouiki

Yanaghiban ohuempi versio. Hieman kaareva terä kalanlihan leikkaamiseen ja viipalointiin. Tämä on japanilaisen ruoan tunnetuin kala.

Kypsentämiseen tarvitaan erityislupa. Tosiasia on, että tämä kala (tarkemmin sanottuna sen maksa) on tappava myrkyllinen ja vaatii erityisiä taitoja leikkaamalla sitä.

Watanabe fuguhiki 240mm

Kikuichi Monji Sansuimon Deba 185mm

Raskas paksu veitsi, joka on suunniteltu kalan leikkaamiseen fileillä. Sitä voidaan käyttää myös siipikarjan leikkaamiseen, mutta luunleikkausta ei suositella. Terän pituus on yleensä 165-220 mm, mutta ehkä enemmän. Perinteisesti yksisuuntaiset laskut, vaikka jotkut mestarit (Takeda) tekevät myös kahdenvälisiä, tässä tapauksessa nimi on Ryo Deba. Yleensä kädensijat ovat japanilaisia, mutta ne voivat olla länsimaisia ​​- Yo-Deba. Yo-Deban laskut voivat olla joko yksipuolisia tai kaksipuolisia.

Joskus voi olla nimi ATSU DEBA tai HON DEBA. Atsu tarkoittaa "rasvaa", "raskasta". Hon on "oikea". Koskee raskaita ja karkeita töitä käytettäviä veitsiä. Yleensä Kuro-Uchi (talonpoika) tyyppi.

Kanisaki Deba on tarkoitettu hummereille ja rapuille. Onko hieman epätavallinen muotoilu ja yksipuolinen laskeutuminen, mutta laskeutuminen tapahtuu oikealla kädellä vasemmalla puolella. Raskas, paksu terä.

Mioroshi Deba (身 卸 # 20&86;刃, 身 お # 1242; し 出 刃). Myoroshi deban terän pituus on 180-270 mm, leveys jopa 50 mm, paksuus 5-6 mm. Terä on yleensä pehmeämpi. Se on suunniteltu leikkaamaan ja leikkaamaan kaloja luita. Mioroshi tarkoittaa "fileiden leikkaamista".

Watanabe Kasumi Mioroshi Deba 195mm. Veitsi kalan leikkaamiseen fileillä

Watanabe Kuro-Uchi Ko-Deba 85mm (veitsi pienten kalojen, kuten piikkimakrillin, merihillon) leikkaamiseen. Onko kaksipuolinen laskuja.

Masamoto Deba 120mm

Nenox Yo-Deba 165mm

Veitsi, jolla leikataan vihanneksia, on paksu päki ja yksipuolinen laskeuma. Käytössä on erilaisia ​​vaihtoehtoja.

Kikuichi Monji Sansuimon Kamagata Usuba 180mm Kansai-tyyliin

Kaku tarkoittaa "neliötä", suorakaiteen muotoista veistä. Tällainen kanto-tyyli ei ole niin suosittu Japanissa kuin Kansai-tyyli ussuba.

Masamoto Edogata Usuba 185mm

Euroopassa, Amerikassa ja Venäjällä, edellä mainittuja lukuun ottamatta, usufas, debas ja Yanagibs hankkivat veitsiä santoku, nakiri, gyuto, sudzhihiki ja peti. Santoku ja nakiri yleensä kehitettiin aluksi kotiruokaa varten - Kodin keittiöveitset&nbbsp;(家庭 用 包 丁).

Kaksipuolinen teroitus. Terä 12-18 cm. Ainoastaan ​​kasvisveitsi tarkalle leikkaukselle, jossa on laskuja "nolla" ja laskujen kulma noin 5 gadusov. Ammattimaisessa keittiössä käytetään harvoin, mutta se on erittäin suosittu ja kätevä kotityöhön.

Watanabe Kuro-Uchi Nakiri 120, 150 ja 180mm

On oikeampaa kutsua Santoku-Bocho tai Bunka-Bocho. Universaali veitsi, jonka terän pituus on 14-18 cm, kaksipuolinen laskeutuminen murskaamiseen, leikkaamiseen ja leikkaamiseen. Pääasiallisesti kotitekniikassa useimmat ammattilaiskokit pitävät Gyutoa mukavampana. Joskus Santuko on väärä nimi.

Kikuichi Monji honyaki Santoku 165mm

Watanabe Kuro-Uchi Santoku 165mm

Kikuichi Monji 10A Santoku 170mm

Veitset guito, sudzhihiki ja peti, joita pidetään usein Yō bōchō (# 27&15;包 丁), länsimaiset japanilaiset veitset. Tämä johtuu siitä, että guitot-veitset ovat yleistyneet länsimaissa ja hitaasti, mutta varmasti he korvaa kuuluisat eurooppalaiset päälliköt. Kyllä, ja ne kehitettiin tietysti silmällä ranskalainen tai saksalainen pomo. Sudzhihiki ei käytännössä eroa eurooppalaisesta viipaleiden valmistajasta. No, ja pieni, jopa nimi on suunnilleen sama. Ero, ehkä, vain kahvalla - japanilaisella tai länsimaisella. Jos kahva on länsimaista tyyppiä, niin tämä on Yo bocho.

Monikäyttöinen veitsi, analoginen eurooppalaiselle pomo. "Gyuto" tarkoittaa karkeasti "lehmän miekkaa" (lehmän miekka), koska alun perin se oli todennäköisesti suunniteltu leikkaamaan suuria naudanlihan paloja, vaikka täsmälleen tavoitteet ja kehitysaika eivät ole täysin tunnettuja. Toisin kuin eurooppalainen pomo, Gyuto on ohuempi ja valmistettu kovemmasta teräksestä. Wa-Gyuto tarkoittaa samaa veistä, mutta perinteisellä japanilaisella kädellä. Kaksipuoliset laskeutumiset (ryoba-reuna). Terän pituus on 180-300 mm.

Hattori KD Yo Gyuto 270mm

Masamoto Wa Gyuto 240mm

Viipaleet. Veitsellä on pitkä pitkä, kapea, ohut terä leikattavaksi keitetyistä tuotteista. Kärsyttää myös raakaa lihaa. Ei huono korvaus Yanaghiba. Toisin kuin eurooppalaiset viipaloijat, se on ohuempi terä ja valmistettu kovemmasta teräksestä. Kaksipuoliset laskeutumiset (ryoba-reuna). Terän pituus on jopa 330 mm. Suji - tarkoittaa "jänteitä", biki - "vedä, vedä ulos".

Misono UX10 Yo-Sujihiki 270mm

Watanabe honyaki Sujihiki 300mm

Jotain Euroopan PARINGin ja UTILITYn välillä. Terän pituus voi olla 70 - 150 mm. Monikäyttöinen veitsi - siivous, viipalointi jne.

Kikuichi Monji 10A Yo-Petty 150mm

Watanabe Kuro-Uchi Wa-Petty 120mm

Lyhyesti sanomme jotain muuta veitsiä.

Terän pituus 90-150mm, paksuus 3,5-4,0mm. Aji - yleinen nimi yli 50 kalalajille (kummeliturska, makrilli, makrilli, piikkimakrilli jne.). Amerikkalaiset kääntävät Ajiä usein "piikkimakrillina". Yksipuolinen teroitus. Sen lisäksi, että pieniä kaloja leikataan, sitä voidaan käyttää lihan ja vihannesten kypsentämiseen.

Sinichi Watanabe Kuro-Uchi Ajikiri

Sinichi Watanabe Kuro-Uchi Ajikiri

katso Dojosaki Bocho

Pieni yleisveitsi. Nimiä ei käytetä yleisesti. Valmistaja takaaja Takeda. Terän pituus on 90-110 mm. Kansai tyyli.

Takeda Banno Ko Bocho 115mm

Pieni yleisveitsi. Nimiä ei käytetä yleisesti. Valmistaja takaaja Takeda. Terän pituus on 100-120 mm. Edo tyyli.

Takeda Banno Ko Bunka Bocho 110mm

Yleisveitsi lihan, kalan ja vihannesten leikkaamiseen. Edo tyyli. Terän pituus on 150-170 mm. Nimiä ei käytetä yleisesti. Valmistaja takaaja Takeda.

Takeda Banno Bunka Bocho 160mm

Veitsi leikkaamiseen rapuja.

Yleisveitsi lihan, kalan ja vihannesten leikkaamiseen. Terän pituus on 150-170 mm. Terän geometria on samanlainen kuin Miroshi Deba. Nimiä ei käytetä yleisesti. Valmistaja takaaja Takeda.

Takeda Funayuki Bocho 160 mm

Toinen nimi on SANTOCU.

Ruskinen veitsi leikkaamaan suuria lihapaloja (porsaan ruhon pukeutuminen). Buta on "sika".

Japanilainen japanilainen nimi veitsi-hatchet Tsai DAO. Veitsi, jossa on suuri suorakaiteen muotoinen terä. Terän pituus on 190-220 mm, leveys 90-110 mm. Paksuus 2-6 mm voi painaa 300-800 grammaa. Siinä on kolme peruslajiketta: ohut - leikkaamiseen ja leikkaamiseen, keskipitkäleikattu liha ja siipikarja ja raskas - raskaan työn.

Mizuno Tanrenjo Hontaren-sarjan cleaver # 6

Lyhyt kala veitsi, joka on tarkoitettu kalan (enimmäkseen tonnikalan) leikkaamiseen aivan aluksella.

Erikoisveitsi, joka on tarkoitettu fileille Anagolle (merikellari) ja Dojolle (char). Terän pituus on noin 120 mm. Toisinaan kutsutaan Anagosaki.

Unagasaki-versio edo-alueelta.

Terä on ohuempi mutta laajempi kuin Miroshi Deban. Kalastajille luotiin veitsi, joka työskenteli aluksella. Jotkut mestarit (Murray Carter) käyttävät tätä nimeä ohuella veitsellä, jolla on symmetriset laskeutumiset, samanlaisemmaksi ulkonäöltään kuin Gyuto. Terän pituus on 120 - 240 mm ja enemmän. Paksuus on 2,0-2,5 mm.

Murray Carter Funayuki

Veitsi suuren siipikarjan leikkaamiseen (kalkkuna, hanhi). Kasvava versio Honesuki. Terän pituus on noin 200 mm.

Glestain Garasuki (190mm) Honesuki (150mm)

Erityinen veitsi, joka on tarkoitettu kalan leikkaamiseen fileen koskematta sitä kädet, käyttäen vain hopeisia tikkuja. Soveltuu keisarilliseen vastaanottoon tai shinto-pyhäkkö seremoniaan.

Yksi alueellisista nimistä on Bunka Bocho, eli santoku. Siinä on kolmiomainen pää ja koveran reunus. Hakata on yksi Etelä-Japanin saarista, jossa tämä veitsi on jokaisessa keittiössä.

Veitsi kiinalaisen kaalin kanssa.

Raskas veitsi leikkuukoukkujen leikkaamiseen (hauki). Leikkausprosessi on nimeltään Hamo No Honekiri. Hamo (hauki) on monia pieniä luita, joiden poisto ei aina ole mahdollista, joten usein tehdään leikkauksia, luut leikataan pieniksi paloiksi ja jauhetaan.

Pieni veitsi leikattaessa ankeriaasta (Hamo ankeriaan).

Hankotsu

Leikkuuterä. Leikkuuterä lihan erottamiseksi luista. Joskus kutsutaan Hankotsu-Maru tai Sabaki-Nishigata.

Honesuki (# 3&592;ス キ)

Pieni siipikarjan leikkuuterä (kanat). Laskeutumat ovat yksipuolisia, mutta ne voivat olla kaksinkertaiset voimakkaasti epäsymmetrisesti oikealla puolella. (katso Garasuki).

Murray Carter Honesuki 180mm

Erityinen pieni veitsi kalmarin leikkaamiseen.

Veitsi kurpitsan kanssa työskentelyyn (Pumkin veitsi).

Suhteellisen paksu veitsi lihan ja kalan leikkaamiseen. Symmetriset kaksipuoliset laskut. Näyttää suurelta tukevalta Santokulta tai Gyuttolta (obokhan paksuus on 5-6mm, terän pituus 180-240mm, leveys noin 50mm).

Pieni veitsi oystereiden avaamiseen.

Toinen nimi on Hiraki Bocho. Kai tarkoittaa "äyriäisiä". Pieni veitsi ruoanlaittoon pieniä osia, koristeellinen leikkaus, leikkaaminen rapuja. Voidaan käyttää Petty-yksisuuntaisena laskeutumisena. Leveys noin 120 mm pitkä näyttää Yanagibu.

Saji Takeshi Kai Saki

Makeisteiden veitsi (evästeet, kakku jne.). Japanissa sitä käytetään pääasiassa Wagashin (japanilaiset keksit) ja Youkanin leikkaamiseen (jotain kakku Adzuki-pavusta tai kaalipumpusta).

Paksu veitsi leikkaamiseen Bonito - keskikokoinen kala (makrilli, sardiini, kevyt tonnikala). Terän pituus 210 270.

Watanabe Katsuo 240mm

Ihon kuorinta veitsi, pienellä veitsellä (lapa jopa 90mm) puhdistusta ja koristelu. Terän kaltaiseksi kamagata usuba.

Kiritsuki tai Kiritsuki Hocho

Suuri monipuolinen keittiö veitsi, jonka terän pituus on 240 270mm. Yksipuolinen laskuja.

Korin Kiritsuke 270 mm

Erityisen veitsen poimia munia kalasta.

Sama kuin Kotori Bocho Kamasata.

Kujira tarkoittaa "kit9raquo, eli veitsen lihankäsittelykapasiteetista valaita (leikkaus suuria lihapaloja, blubber). Tämä veitsi on pitkä kahva (enintään 25 cm) ja pitkä terä (300 400mm).

Chestnut kuorinta veitsi - veitsen puhdistamiseen kastanjoita. Alueesta riippuen - Kengata Kurimiki ja Kamagata Kurimki. Sitä voidaan käyttää veitsen pienten ja tarkkaa työtä, kuten siivous- ja leikkaus vihanneksia ja pieniä hedelmiä.

Veitsi leikkaamiseen kaali.

Tarkastele Unagi Saki. Pieni terä, 90-110mm toispuoleista laskeutuminen. Kyosaki tarkoittaa Kioton tyyliin. Suunniteltu leikkaamiseen pienenä myös eläviä kaloja.

Vaihtoehto Kyushu alueella.

Veitsi leikkaamiseen tonnikala. Hyvin pitkä, jopa metrin, enemmän kuin miekan kuin veitsi.

Maguro veitsi Yoshikane työpajassa

Veitsi on suunniteltu kovaan työhön kalan leikkaamiseen. Sitä voidaan myös käyttää Siipikarja. Joskus käytetään yleisenä tavoitteena veitsi metsästää ja kentällä. Koot 100 200mm.

Veitsi leikkaamiseen nuudelit. Jotkut taiteilijat (Suisin, Ichimonji) käyttää tätä nimitystä kaikissa niiden veitsiä samantyyppinen lukien Sobakiri Sobakiri bōchō (そ ば # 20&99;り 包 丁) ja Udonkiri (う # 1233; ん 切 り). Takeda pyytää Menkiri Bocho veitset leikkaamiseen nuudelit. Terän pituus 210 300 mm.

Kansai tyyli kuoret veitsellä, kaltaiseksi Kamagata usuba, mutta terä on lyhyempi ja ohuempi. Se voi olla yksipuolinen tai molemminpuolinen teroitus (kataba tai ryoba reuna).

Puhkaista näyttää naskalilla. Käytetään leikattaessa veitsi ankerias Unagasaki (lävistää kala pään pitää sen pöydälle). Usein muotoinen stylet tai T-muotoinen.

Veitsi leikkaamiseen Mochi - japanilainen riisi kakku.

Usubov kanssa symmetrinen rinteillä. Termiä käytetään kuvaamaan Moroha veitset kaksinkertainen rinteitä (ryuoba). Ei niin paksu kuin normaali usuba. Terän pituus jopa 210mm.

Pohjimmiltaan veitsi puhdistusta varten. Terä on ohut ja pieni. Pituus 120-150mm. Sitä käytetään usein koriste koruja. Joskus kutsutaan Kenmuki.

Watanabe Mukimono 95mm

Negikiri Higashigata - Kanto tyyli, Negikiri Nishigata - Kansain tyyliä tai vain Negi - veitsen viipalointi purjo. Terän pituus 210 300 mm.

Watanabe Kuro-Uchi Negi 240mm

Veitsi leikkaamiseen porkkanoita.

Hyvin pitkä (noin yksi ja puoli metriä) terä on suunniteltu leikkaus suuria tonnikalan palat pienemmiksi paloiksi. Yleensä hänelle trebeutsya useampi kuin yksi henkilö. Pitkä versio magurokiri.

Unagisaki vaihtoehto Osaka alueelta

Suunniteltu leikkaamiseen pakastettu liha. Pituus ja muoto terä voi vaihdella suuresti. Lyhyt versio on nyt yleisesti sereytornye. On kaksi kahvaa.

Joskus kutsutaan honesuki-kaku. Yksipuolinen laskuja. Terän pituus 180-210mm, yleensä. Ulkonäöltään kuin pieni yanagibu. Käytetty lihanleikkuutta.

Watanabe Sabaki 150mm

Sabasaki

Kuoret veitsellä ja leikkaus on makrillifileet.

Veitsi koriste leikkauksia

Suuri mutta kevyt veitsi viipalointiin lohta. Terän pituus on 150-180mm, 50-60mm leveys, paksuus noin 3 mm. Hyvin samankaltainen Santoku, mutta on yksipuolinen rinteillä. Sake tarkoittaa "lohi".

Watanabe Kuro-Uchi Sakekiri 160mm

Sasakiri - vihreä bambu leikkaus koneet. Sasakiri Bocho hyvin erityinen veitsi leikkaamiseen lehdet ja bambua koristelussa esittelyn yhteydessä sushia ja muita kalliita ruokia.

Alueelliset ruumiillistuma Bunka Bocho (Santoku) Etelä satsuma alueen Kyushi saarella. Terä on hieman paksumpi kuin Santoku. Käytetyn lihan jalostuksen ja vihanneksia.

cm. Gishiki Bocho

Vesimeloni veitsi. Veitsi leikkaamiseen vesimeloni. Pitkä (350 mm) leveä (80 mm) terän paksuus 2.0-2.5mm. Ulkonäöltään samanlainen Nakiri, vain isompi.

Watanabe Kuro-Uchin Suikakiri 350 mm ja Kuro-Uchin Nakiri 180 mm

Veitsi viipalointiin sushia. Pitkä, noin 240mm symmetrisesti pyöristetty reuna. Suunniteltu siivuiksi Sushirullaa (kuten Norimaku ja futomaki) ja Hako Sushi (Battera Sushi). Suosittu ympäri Osaka ja Kioto (Kansai alue). Tokiossa samaan tarkoitukseen käyttää yanagibu.

Tara tarkoittaa "turska", joka on veitsi leikkaamiseen turskaa. Se on ainutlaatuinen syvennys terä.

Alueellinen suoritusmuodossa Bunka Bocho (Santoku). Hieman kevyempi ja ohuempi Santoku. Alue Tosa Shikoku Island.

Käytetään työskenneltäessä jauhelihaa kalaa.

cm. Katsuo Hocho.

Unagi tarkoittaa "ankerias". Pieni veitsi leikkaamiseen ankeriaan fileet. On olemassa eri versioita nimi ja versio:

Kansai-tyyli veitset on suunniteltu leikkaus ankeriaan filee alkaen vatsa - vatsan, Kanto-tyyli veitset ovat suuria (jopa 240 mm) ja jotka on tarkoitettu leikkaamalla takaisin.

Watanabe Unagisaki 180mm Kanto tyyli

Vuosisatoja vanha salaisuuksia ja taidot parhaan Japanin veitset

Japanin veitset - se kuulostaa eksoottinen, salaperäinen ja jopa hieman vankka. Mutta ei sillä nousevan auringon maa on peitetty legendoja menneisyydestä ja vaikuttaa tulevaisuuden teknologioissa. Historiallisesti, jotka ovat herkkiä ja etsivät täydellisyyttä kaikissa pitkä vuosisatojen Japanin todella hiottu käsitöihin pyörittämään aseita. Vaikka keittiöveitsi - ei Katana siitä vaativat samaa kuin taistelu miekka: terävä terä ja luotettavuutta.

Huolimatta suurista eroista kulttuuri, Japanin keittiöveitset ilmeisesti hieman erilainen kuin eurooppalaisen mallin. Sama erilaisia ​​muotoja, on sama jako yleinen ja spetsklinki. Vaikka ne löytyvät kapea terä, joka on sovitettu hieno työ tuotteiden kanssa. Pääsääntöisesti se on yksipuolinen, koska japanilaiset kokit käyttävät usein molempia käsiä yhtä aikaa. Joten älä sekoita "vasen" ja "oikea" veitsi jos et ole taitoja vaunun. Kuitenkin vientiin kiinteiden yritykset ovat pitkään tuottanut eurooppalaisten kahdenvälisten mallia.

On tarpeen ymmärtää ja hyväksynyt luokituksen, koska Japanin jakaa veitset kahteen ryhmään riippuen tuotantoteknologiaa:

 • Honuaki - täydellisesti homogeeninen korkea-hiiliteräksestä. Se pidetään hyvänä ja suhteellisen edullinen.
 • Kasaumi - totta Japanin veitsi, valmistaja tekniikka, samanlainen kuin valmistukseen sotilaallisen samurai miekka. Se koostuu kiinteästä rautasydämen, ympäröi joka puolelta kärkeä lukuunottamatta, muovi teräs - samaa periaatetta kuin on ruusunpunainen.

Myös Japanissa veitset arvostetaan laatua teroitus - he voivat leikata tuotteita, ilman erityisiä ponnisteluja. Edit pyöristettyjä terä Japanin itse mieluummin kolme kiviä eri raekoko. Mutta kalliin työkalu on parempi uskoa Masters.

Perinteinen luokittelu terien kohde Japanissa ostaa monia vivahteita. Että vaikka jotenkin ohjata kaikissa tämän lajikkeen esitämme kuvaus suosituimpia työkaluja eurooppalaisille:

 • Deba - suuret, raskas veitsi kolmion terä, johon olemme melko vakiintunut, mutta Japani käyttää niitä ainoastaan ​​kalan leikkaamiseen. Lintu He voivat myös jyrsintä, mutta yrittää leikata luut pitäisi olla - sen käsittely on parempi ottaa Garasuki.
 • Santoku - suuret mattoveitsellä yksipuolista teroittaa 15-20 ° sisältyy kaikkiin -perussarjaa, koska se on helppo selviytyä leikkaamiseen kala, liha paloittelu, paloittelu vihannekset. Voi olla terän pituus, joka on alueella 12-22 cm, mutta keskimääräinen Euroopan on helpompi työskennellä 18-senttimetrin terä. Samalla käsitellä sitä melko kapea, jotta naiset ovat melko selviytyä tästä vakavasta väline.
 • Usuba, Nakiri Bocho - vihannes veitset meille epätavallisia puolisuunnikkaan tai suorakaiteen suora ja raskas terä on erittäin kätevä raasteen.
 • Kodeba - universaali "snub" terän pituus 20 cm kaloille. Koska suuri leveys pohjan (4,5-6,5 cm) selviytyy hyvin erottamalla suuri luita.
 • Gyuto - Japanin vastine päällikkö, mutta hienovaraisempia ja kovaa. Terän pituus vaihtelee välillä 18-30 cm.
 • Butakiri - teurastajan veitsi leikkaus suuria paloina lihaa (etenkin Japani - sianlihaa). Mutta luuttomaksi leikattava käytetyn Hankotsu.
 • Chukabocho - perinteiset suorakaiteen kirves, mutta kolmena eri versiona eri leveyksiä ja painoja.

Pidämme erikseen veitset, jonka tarkoituksena on valmistella perinteisen japanilaisen ruokia - ne ovat edelleen muodissa:

 • Sashimi Yanagiba - ilman kapea ja pitkä veitsi sushia ja sashimi ei ole valmis. Ohut terä leikkaa täydellinen kaloja läpikuultava fileet. Yksi sen varianttien on Fugubiki. Nimi puhuu puolestaan ​​- joustava, lähes kirurgisten instrumenttien leikata myrkyllisiä pallokala.
 • Sashimi Takobiki -. Erittäin kapea (1,8-3,2 cm) ja pitkä veitset sashimi maguro suorakulmaisten terien 20-32 cm, on terävä pää leikkaamiseksi tonnikalan tai tylppä, jos työkalu on suunniteltu leikkaus mustekala.
 • Unagisaki tai Dojosaki - on jyrkästi nousee terävä reuna, ja käytetään leikkaamiseen, ankeriaan ja loach.
 • Baran-kiri - puolisuunnikkaan terä on tarkoitus käsitellä rapuja, ei lammasta, kuin voisi luulla.
 • Ajikiri - on laaja ja lyhyt terä. Tämä on ainutlaatuinen monipuolinen työskennellä erilaisten keskisuurten kalaa. Pituus 9-15 cm, paksuus 3,5-4 mm: n teräslevystä.

Luetteloita eri spetsnozhi että japanilaiset keksivät yli sata vuotias, voi olla pitkä. Heillä on siellä oma terä kullekin kasvi-, kunkin kalalajien kokonsa. Mutta tärkein ja suosituin perinteisten mallien soitimme. Nyt on tarpeen perehtyä parhaista tuottajista näitä ihania työkaluja.

Global - korkealaatuisesta teräksestä

Tämän merkin yli puoli vuosisataa tuottanut veitset ovat korkealaatuisia kiinteä ruostumaton teräs terät. Sama kiillotettu teräs ontoksi kahva - varmistaa täydellisen tasapainotuksen sirotellaan hiekkaa, jonka suuruus määräytyy kunkin laitteen punnituksen jälkeen. Sen lisäksi, että kaikki terät valita kätevin kahvan.

Global valmistaa työkaluja kaksi versiota: sarja Sai on suunniteltu kokit ja valtava valikoima Standard käytetään jokapäiväisessä elämässä. Jälkimmäinen eroaa kuvioitu ote "pilkkuja", pidon varmistamiseksi. Yhtiö myös erottamiseen veitset kooltaan suuria ja pieniä G GS ja F-kirjain on merkintä osoittaa, että pidät väärennettyjä tuotteita.

Kanetsugu - pitäjät vanhojen perinteiden

Tällä nimellä satoja vuosia taottu parhaita miekkoja ja veitsiä Japanissa, joka toi monia voittoja omistajilleen. Nyt sama dynastian gunsmiths tuottaa keittiö terät, heille mykiön muotoon katanalla. Basic-sarja:

Kasvot tavanomaisten hiiliteräs terät on Euroopan epäsymmetrinen kahdenvälistä teroitus, jonka kautta lisää merkittävästi leikkaus nopeutta. Tämä muoto kärjessä ei salli hänen mennä syvemmälle, vaan päinvastoin, "vetää" pois terä, joka on hyödyllinen harvennus tai höyläämällä tuotteita. Kahva - puu-muovi-komposiitti.

Sama ruostumattomasta teräksestä, mutta suurempi molybdeenin ja lisää sen lujuutta. Veitset tämän sarjan on ontto kahva kohokuvioitu ns kirurginen teräs, joka on kevyt ja samalla kestää naarmuuntumista. Terä on himmeä, yksisuuntainen teroitettavien 15 °.

Melko täydellinen sarja kokkeja veitset, joissa on erikoisterästä laminoitu keksitty Kanetsugu. Lisäämällä kobolttia ovat vahvempia kollegansa, mutta eivät kärsi heidän hauraus. Myös terien satunnaisessa järjestyksessä pieniä lommoja - tämä ei ole vika, vaan erityinen käsittelytekniikka tuoteviipaleiden eivät tartu veitsi.

Pieni joukko yleinen terästerät prosenttiosuus on korkea molybdeenin ja vanadiinin. Kaikki terät ovat melkozazubrennuyu teroitus, joka päinvastoin kuin tavanomaiset serreytornoy voivat muokata itse.

Vaatimaton perhe keskikokoisten farmariautot ja veitset leikkaamiseen ohut hiiliteräksen legkozatachivaemoy. Tylsä terät, full tang ja kahva ilma alumiiniseosta, jossa on karkaistu oksidikalvon.

Damascus terästä 32 metallikerroksesta noin epätavallisen kiinteä ydin on samat ominaisuudet kuin sarjassa Pro-J. Terä on kaksipuolinen hiominen pyöristetyin rinteillä - tämä tekee toiminnan yksinkertaisuus, mutta muokata työkalu on parempi antaa järkevä mestareita. Päin kahva on valmistettu mikarty - laminaatin pellavakasukkaan pohja.

Suhteellisen edullinen japanilainen veitset hyvä levy ruostumattomasta teräksestä kahvat puun muovi kyllästys. Shank puoli, mutta suurin osa pituuden kahvan ansiosta veitsen helpommin hallittavissa.

Piirre keittiöveitset Kanetsugu - käyttö kryogeenisen kovettuminen väärennettyjen teriä. Tämän tekniikan teräs ei murene ja pitkä omistaa tehtaan teroitus muodostamatta purseita.

Kasumi - vain yksilölliset terät

Se tuottaa terät vähiten yhteisen ja kalliita materiaaleja. Niissä määritellään "luonteeseen" kunkin sarjan.

Kestävä veitset Damaskoksen teräslevyjen 32 yli kiinteä ydin. Suurin ole kahdenvälistä symmetrinen teroitus ja miellyttävän otteen puusta tai kangas, jossa on suuri kudos, sitoutunut polymeerihartsien.

Perheen terää, vahvuus on vain hieman huonompi kuin timantti ja korundi. Kahdenvälisiä Euroopan teroitus ja kahva ABS-muovia, mutta se on hyvin vaativa hoitaa ja vaativat huolellista varastointi.

Toinen sarja Damascus terä, jossa on kohokuvioitu pinta. Se luo eräänlaisen ilmatyynyn välillä veitsen terä ja viipaloidut tuotteita siten, että operaation aikana ei tartu. Helpottaa leikkaus ja epäsymmetrinen kaksipuolinen teroitus oikean kätensä - tuotantoa "vasen" veitsen on tilattava erikseen. Kahva on valmistettu asetaalihartsista (termoplastinen) - polymeerinen korvata ei-rautametallien, joka on niin voimakas, että jopa käyttää koneenrakennuksessa.

Sarja yllättävän edullinen päällystetty titaani terät, tarjoamalla heille äärimmäinen vahvuus. Eriväriset terät.

Masahiro - vanhin Japanin veitset

Mestari tässä tuotemerkki on pitkä historia keksi suosittu nyt molybdeeni-vanadiini-teräs, tuli tunnetuksi Japanin keittiöveitset koko maailman. Masahiro tuotteita arvostetaan missä tahansa maassa, ja useita eri malleja tuotetaan markkinoilla, pitkään on kulunut kolme tuhatta. Tietenkin tarkastella kutakin erikseen ei ole mitään keinoa, mutta pääsarjan on vielä syytä tutustua.

 • 106 - erityinen veitset ruoanlaittoon perinteisen japanilaisen ruokia ovat yksipuolisia hionta ja vuori kahvat puun täynnä muovia.
 • 136 - tyylikäs terät missä terä ja kahva ovat terästä kiinteästi.
 • 140 - budjettikohta käytettäväksi kotona on epäsymmetrinen teroitus, joten se on erityisen kätevä käyttää.
 • 149 - kirjaimellisesti läpi kärsivät sarja harvinaisten teräs, jossa yhdistyvät terävyyttä hiilen ja korroosionkestävyys ruostumatonta terästä.
 • 162 - ammattilainen veitset yksipuolista teroitettu ja vsadnymi kahvat puusta (magnolia). Joissakin malleissa jo vaipalla. Siellä käytetään ainoastaan ​​teriä seostamattoman teräksen. Se täydellisesti säilyttää alkuperäisen terävyys, antaa täydellisen leikkaus, ei kuitenkaan ole korroosiota, joten se täytyy katsoa hyvin tarkkaan.

Tuolloin Masahiro yhtiö eriytti erikseen sukuhaara, takaisin nimi esivanhemmat - Hattori. Tämä tuotemerkki on tullut tunnetuksi taistelut ja metsästysveitset, mutta samaa korkeaa laatua ja se on siirretty puhtaasti siviilikäyttöön malleja. Useimmat heistä ovat käsintehtyjä Damaskoksesta teräksestä. Terät osoittautua erittäin kova, mutta ei ole haitta epävakaudesta. Teroitus eurooppalaisessa kaksisuuntainen, niin että ongelmat riippuvuus ei. Shank - täynnä.

Japanissa, valmistajat keittiöveitset ovat erittäin paljon, mutta kaikki eivät mene kansainvälisille markkinoille. Mutta kaikki maassa, jotka ovat mukana tässä arvoisan liiketoiminta on omat salaisuutensa, säilytetään huolellisesti perheessä. Ja mikä tärkeintä - japanilainen valmistaja terien pitkään nostettu listalla taidetta, niin että jopa kaikkein yksinkertainen veitsi vähän tunnettu mestari on a priori laadukas ja voi tulla helmi keittiön kokoelma.

Kotona meillä on kaksi Japanin veitset, jotka on tallennettu keittiössä mustaa samettia laatikoita. Aviomies heistä hellästi välittää natachivaet ja kiillottaa. Se on hänen ylpeytensä. Ne ovat erittäin teräviä.

Japanin veitset ovat yleensä erittäin laadukkaita. Aviomies tekee sushia Käytä vain. Cool juttu.

Itse asiassa, tämä ei ole Honuaki terästä ja veitsen kunnolla taottu ja erityisesti karkaistu. Honuaki veitset tehdä muutaman seppiä Japanin veitset, koska ne on hyvin vaikeaa. Ainoa totuus on, että ne on valmistettu korkealuokkaisesta hiiliteräksestä tai shirogami Aogami. On niin veitset ovat hyvin kalliita alkaen $ 300 Japanin, Venäjän vielä kalliimpaa ja on hyvin pitkä kirenagu eli pidä kauan jauhaa.

On olemassa useita veitsiä, käytän mielelläni!

1