japanilainen puutarha

Puutarha japanilainen tyyli, tai upea japanilainen puutarha!

Hei rakas lukijat! Huolimatta siitä, että puutarhan suunnitteluun muuttuu jatkuvasti muotivirtaukset perusrakenne ei haalistu ja on saamassa vauhtia suosiotaan. Nämä todella suosittu suunnittelu, kuuluu puutarhan japanilainen tyyli. On huomattava, että tällainen väkivaltainen kysyntää selittää kiinnostusta Venäjän kansalaisten itäisen perinteen, näet, kuten omaperäisyys tyyli yksinkertaisesti voi jäädä huomaamatta. Lisäksi japanilainen puutarha houkuttelee läsnä pääasiassa luonnon materiaaleja, kuten kiveen, puuhun ja bambu.

On myös syytä mainita, että japanilainen tyyli maiseman suunnittelu, korkea kohtuullisuuden, jossa kirjaimellisesti jokaisen sentin lattiatilaa, on tietty tyylillinen taakka, ja itse asiassa, on yritys yhdistää yksi pieni alue, koko loistossaan Japanin luontoa. Niin usein samassa paikassa, voit katsella simulaation vesiputouksia, kiviä, vuoristo metsät, järvet, joet kuivuneet tai toimii. Ja anna tällaista jäljitelmä on kaukana aito maisemia, mutta loi oman symbolinen kuva tulee jatkuvasti muistutetaan todellisen luonteen Japani.

Tärkeä nyrkkisääntö: jos päätät luoda japanilainen puutarha omin käsin, on tiedostettava, että raportointi maiseman tulisi olla sopusoinnussa muiden arkkitehtoniset alueen rakennukset (talon, autotallin, huvimajat, jne), tai sen sijaan harmoninen kuvan, voit saada ehdoton disharmony.

Puutarhurit suosittelevat muodossa puutarha siis selvästi jäljittää kolme konetta näköhavainnon taka, keski-ja etuosa. Tämä formulaatio, suoritetaan varten esittää näyttäviä maisema, kuten sijaitsee koostumus siten täydellisesti katsottuna tiettyjä kohtia, ja kun se liikkuu ihmisen ennalta suunniteltu polkuosan maisema on kuin "auki".

Erityisesti käytetään usein niin kutsuttuja koostumus scalenus kolmion, joka perinteisesti muodostavat kiviä, Japanin lyhdyt, pensaita, yrttejä tai kukkia. On parempi sijoittaa "kolmio" siten, että sen pitkä sivu päin tarkkailija, ja lyhyt sijaitsi vasemmalla puolella.

Myös suosittu vastaanotto "visuaalinen syrjäisestä", kun etualalla asettaa suuria kiviä ja iso-pensaat istutettu toiseen tasoon järjestetty kiviä ja kasveja keskikokoiset, ja vastaavasti kolmannen tason järjestettävä pieniä kiviä ja kukkia.

Jokainen kasvi tässä puutarhassa on oltava tietty pestä pois, joten niiden valinta tulisi ottaa vakavasti.

Symboliikka joidenkin kasvien:

1
 • Bamboo - vastarintaa;
 • Mänty - pitkäikäisyys;
 • Kierto - charmia elämän
 • Plum Tree - hengellistä kauneutta;
 • Luumu kukkii - rohkeutta;
 • Kukinta Sakura (kirsikan) - fyysistä kauneutta.

Japanilainen puutarha on yleensä täynnä havupuut ja ikivihreitä pensaita, lisäksi usein istutettu kirsikka tai luumu puita, ikivihreitä tammia, Japanin vaahterat, Kerry, mänty ja bambu. Myös suosittu: aspidistra, kamelia, Holly, laakerinlehti, alppiruusut, iirikset, atsaleat, Lotus, köynnös, Wisteria ja pionit. Mutta ei edes kaikki kasvit luonnostaan ​​tosi japanilainen tyyli, juurtua meidän keskellä bändi, esimerkiksi tuskin tarttua bambu. Tietenkin jotkut lajikkeet bambusta selviävät talvina, mutta kynnyksellä erityisen pakkasen varmasti kuolla.

Vaihtoehtoiset Japanin bambu.

Koska kaikkia kasveja onnistuneesti olemassa Japanissa, juurtuvat Venäjällä, heidän täytyy etsiä vaihtoehtoista. Ja tämä täysin koskee bambu olemme jo huomannut, että bambu ei siedä talvella, mutta ilman sitä, puutarhassa japanilainen tyyli tuntuvat epätäydellinen, niin miten? Vain löytää korvaavan ... vaihtoehto bambu toimittava nuorten Alder "Imperialis". Myös bambunversoja, se tulee alas Sahalinin tattari. Hyppysellinen, voit ostaa bambu arkut, kiinnitä ne maahan ja kääri leaved viiniköynnöksen.

Varjossa alueella voit istuttaa alppiruusut, parempi suosia valkoihoinen alppiruusu, joka kasvaa ilman ongelmia poluzatenennoy vyöhykkeellä (aikana kukintaa keskellä kesää) ja lehtipuut alppiruusut, kukinta huhti-toukokuussa.

Ei kaukana alppiruusu on täysin mahdollista sijoittaa Japanin Primrose, joilla todella kukkivat noin 1,5 kuukautta. Lisäksi emme voi unohtaa varjoa rakastava saniaisia, tottuneet mnogoryadnik kolmikanta, schitovik colutea valoisa ja hauras.

Etusija on parempi antaa kääpiö White Pine ja Japanin spirea (kukkii loppukesästä), vaahtera jokien ginnala.

Lisäksi emakko voi Asarumin Siebold kirkas periwinkle (kukkii keväällä).

Yleensä, kasvit tulisi valita siten, että jotkut kasvit kukinnan aikana, peräkkäiset. Kevään-kesän aikana, mielestäni kaikki on selvää, mutta puutarha muuttavat syksyn punainen vaahteran lehdet, joten muista istuttaa vaahtera. Lisäksi näyttää näyttäviä männyn neulasia.

Japanilainen puutarha vain ei voi tehdä ilman kiveä koostumuksia. Ja edullisin näyttää koostumukset perustuvat kivien käyttöön, vesi, kuoritut, vuotiaiden ja umpeen sammalen. Siksi ihanteellinen yhteinen joki kiviä, hiekkakivi, sekä kaikenlaisia ​​luonnon laatat.

Avulla kivet, voit luoda pieniä vesiputouksia, joki kanavia, matala tai korkea aita, tasoittaa radan ja rakentaa siltoja. Suosikki suunnittelu tekniikka on saada aikaan "kuiva virta", kun kanava on täysin peitossa virta ex tempore tasainen, kiiltävä kivet symboloi virtoja. Noro läpi tämä saattaa hyvinkin olla silta tehty bambusta, metallista, kivestä tai puusta. Vaihtoehdot puutarha siltoja löytyy täältä.

Sama voi unohtaa "ohimennen heitetty" lohkareita, ne kestävät paremmin jonnekin keskelle puutarhaa. Myös suuri kysyntä sora puutarhoja, mikä sora röykkiö, jakautuu tasaisesti koko sivuston.

Täydentävät puutarha japanilainen tyyli, voidaan ylittää, maalattu punaisella, kivi lyhdyt laaja katto, erikokoisia lohkareita, keraaminen puutarha hahmoja sekä kaikenlaisia ​​elementti on valmistettu bambusta. Ja jos "poltettu" ajatusta on japanilainen puutarha, mutta muut alueen rakennukset ovat kaukana tällä alalla, ne voivat aina täydentää bambu elementtejä, ja sitten siihen, että tämän kuvia, se tulee vain ei. Bambu voidaan tehdä aidat, näytöt, käytetään koriste materiaalia paviljongit, ja he voivat koristella ovet talossa tai autotallissa.

Miten tehdä japanilainen puutarha (video):

Hyvät lukijat olette varmasti samaa mieltä tahdissa työpäivää, kun toinen kova päivä, on se ilo vierailla kotiisi puutarha japanilainen tyyli, jossa kaikki esineet ja kasvit valitaan huolella ja rakkaudella, jotka ovat vastaavasti olla erittäin myönteinen vaikutus psyko-emotionaalinen tila henkilön! Tietenkin japanilainen puutarha vaatii huomiota, ja itse asiassa kaikki muut puutarhan, mutta luottaa minuun - se on sen arvoista! Ystävät, rekisteröidy sivuston päivitykset "Comfort House", koska tulevaisuudessa, kuten katsaukset ilmestyvät useammin kuin kerran!

Papukaija oli kuuro.

28 kommenttia

Tatiana, erittäin kaunis! * Hyvä *

Uskomattoman kaunis, että olisi kotona luoda maiseman suunnittelu! Vakavasti miettiä tätä asiaa, kiitos!

Irina jos vielä uskalla, älä unohda kertoa tuloksista, se on hyvin utelias!

Pitkään unelma luoda tällaisia ​​kauneutta maansa ...

Sergei minä ihaillen ihailla tällaista maiseman suunnittelu ratkaisu! Yleensä unelmat ... joten ehkä pian, voit kertoa ihana puutarha! * Hyvä *

Rakastan koostumus kasveja, veden, kiviä, ja puutarhat japanilainen tyyli ihailenkin - kaikki kompakti, huolellisesti ja kauniisti. piipittää

Larisa, Japanilainen puutarha ei näytä kovin vaikuttava, se voi hyvin ajatellut jokainen yksityiskohta! * Give_rose *

Niin yksinkertainen ja kaunis. Pääasia, ei muuta. Aivan mahtava!

Arina, olen samaa mieltä kanssanne, japanilainen puutarha näyttää hyvin harmoninen!

Mieheni ja minä myös, haaveili luoda pieni pala puutarhan japanilainen tyyli, mutta niin kauan kuin kädet eivät ole saavutettu, emmekä voi ehkä itse luoda tällaisia ​​kauneutta

Vilija ja uskon, että onnistutte, tärkeintä ottaa!

Niin mukavaa. Haluan tämän tyyliä omassa puutarhassa))) piti erityisesti pergola japanilainen tyyli! Luokka!

Irina täsmälleen - huvimaja näyttää maaginen!

mikä kauneus, tämä on unelma - se on jotain hänen talo

Tatiana, todellinen Eedenin - totuus?!

Kovasti Japanilainen puutarha. Ei kaukana meistä kasvitieteellinen puutarha, ja se on japanilainen puutarha. Keväällä oli kukkivat kirsikka. Kauneutta. Ja muina aikoina on erittäin mukavaa.

Vaikka ei ole mitään keinoa toteuttaa tätä ajatusta, olen ripustaa ulos parvekkeelle suuret bannerin (seinässä) ja japanilainen puutarha. Kaikki hyvin.

Arina, wow, kuvitella tämän kauneuden, joka olisi meidän kasvitieteellinen puutarha avattiin osastolla japanilainen tyyli! Banner kanssa japanilainen puutarha - luovan ratkaisun, ei en ole koskaan tavannut! * Hyvä * * give_rose *

Kuinka kaunis japanilainen puutarha, katsomalla sellaiset mestariteokset lepää sielu.

Tatiana, olen täysin samaa mieltä, mistä silmissä tällainen kauneus on vaikea repiä irti! * Give_rose *

Erittäin kaunis koostumus Japanilainen puutarha, ja on vielä jotain arvoa, mikään ei ole vahingossa, kaikki jää sattuman varaan

Ljudmila, täysin samaa mieltä siitä, minun japanilainen puutarha vain houkuttelee yleinen kohtuullisuuden, kaikki on niin täydellisesti sovitettu että välinpitämätön tällainen kauneus on vaikea pysyä! * Give_rose *

Kuin haluat, olen oppinut jotain pientä itse. Rakastan kiviä, ja samalla järjestää kaikenlaisia ​​koostumuksia, ei niin kaunis kuin sinä, mutta silti.

Alevtina, olen hyvin iloinen kivet! Vau, mielestäni kaikki on tehty sen - näyttää kaksi kertaa niin mukavaa!

Mielenkiintoinen artikkeli ja hyvä sivusto.

Ksenia, kiitos, otan mielelläni nähdä sinut juhlissa taas!

Se on kuin puutarha japanilainen tyyli!

Elena, Minäkin puutarha tyyli on hyvin kuin se, silti ajatus!

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

 • Celebrity koteihin (45)
 • Kodinhoitovinkkejä (5)
 • Hienosäätö (304)
  • Kylpyhuone (17)
  • Olohuone (30)
  • Koristelu (135)
   • Käsillään (82)
  • Lastenhuone (23)
  • Käytävä ja eteinen (16)
  • Keittiö (23)
  • Makuuhuone (30)
 • Maisemointi (21)
 • Epätavalliset rakennukset (8)
 • Korjaus (51)
  • Cteny (25)
  • Paul (13)
  • Katon (13)
 • © 2013-20 ** Kaikki oikeudet pidätetään. Kopiointi materiaalia sivuston parlamentissa Comfort kielletty. Yksityisyyden suoja.

  japanilainen puutarha

  Beyond muoti, ajan tuolla puolen

  Japanilainen puutarha - uniikkimalleja paitsi maiseman taidetta, se on myös Japanin etiikan ja estetiikan. Heidän käsite ja symboliikka aiheena lukuisia tutkielmia reseptiä tiukka rituaaleja. Ja kaikki tämä täydellisyyden vuoksi. Tämä lähestymistapa ei ole sattumaa, sillä ihaillen luonto - Japanin kansallinen perinne.

  Lisäksi sisustus, sisustettu itämaiseen tyyliin, aikalaistemme edelleen kiehtoo perinteisen Japanilainen puutarha. Heidän ilmaisuvoimaa ja periaatteet niin merkityksellisiä, että ne näkyvät pienillä alueilla eri puolilla maailmaa, myös naapurustossa trendikkäitä rakennusten lasi ja betoni, jolloin ympäristöön kaivatun positiivinen ihmisen emotionaalinen energia.

  Japanilainen puutarha - monimutkainen varten käsitys teoksen maisemataiteen, joka, kuten mikä tahansa muu näkökohta epätavallinen kulttuurin eurooppalaisista nousevan auringon, on mahdotonta ymmärtää, ettei se ole mennyt syvälle sen historiasta, perinteistä ja uskonnollisia vakaumuksia. On otettava huomioon, että luonne Japani eivät ole kuin eurooppalaiset: he uskovat, että se ei voi ymmärtää loogisesti, mutta vain intuitiivisesti.

  Puutarhoissa eri suunnittelun ja tarkoituksen. Luonteen mukaan maaston jakautuvien mäkinen ja tasainen, riippuen hallitseva elementti on sammal puutarhat, vesi, kiviä, saniaisia. Gardens järjestetty palatseja, kirkkoja, kodit. Linnanpuutarha miehittää suuri alue, jota halkovat monet kävelyreittejä. Oli koriste-elementtejä ja pieniä paviljongit, josta avautuu upea näköala. Toisin kuin palatsin puutarhaan temppelit palveli mietiskelyyn ja meditaatioon. Puutarhoissa yleensä pieni (4,3 useisiin kymmeniin m2 ar) irto- edustivat pienoismaisemassa kappaletta.

  Ensimmäinen opas, joka antaa avaimen selvittämisessä eettiset ja esteettiset kanuunoilla Garden Art, oli "Secret Book of puutarhat" (Sakutey-ki, XII luku). XV luvulla se täydensi "Suunnitelmat maisemia ja maan taloja", mukana piirustukset, oikeastaan ​​proosaa ja jakeessa.

  The Art of Zen puutarhoissa. Taidetta Japanilainen puutarha on pitkään yhdistetty sekä buddhalaisuus ja Shinto kultti (vuodesta Shinto - vanha japanilainen uskonto), joka palvoo puita, kiviä, vettä, joet ja järvet, asuu Kami - näkymättömyys henkiä. Tärkein vaikutus muodostumiseen puutarhan oli munkkien tunnustava dzenbuddizm. Gardens, inhottavasti filosofian Zen, tulee ihmeellisesti toteuttaminen niin tyypillistä Japanin sitoutumisesta ihanteellisen kauneuden. Sillä ymmärtäminen maailman, elämän tarkoitus on erittäin tärkeää pohdiskeluun luonnon ja tiettyjen aiheiden, esteettinen havainto ja syvä aistillinen kokemus, että joukossa näennäisen pysyvyys asioita kiinni ne ovat välittömiä. Huolimatta siitä, että luodaan puutarhoja ohjasivat ensisijaisesti esteettisiä periaatteita, kaikki sen osatekijät, kuten on ominaista Itä kuljetti symbolinen merkitys. Siksi visuaalisia kuvia kuultavaksi yleisön silmien, ainoastaan ​​osa tiedoista luonnostaan ​​koostumuksessa kunkin puutarha. Esittää kuvan, joka tarkoitti master (puutarhuri), sinun on tiedettävä tulkintaa symboleja.

  Moss puutarha - täydellinen paikka rentoutua. Runsaasti vihreää edistää rauhan ja mielenrauhan

  Vanhin tyyppi puutarhan - "Moss Garden" (Kokedera) tai litteä puutarha, suunnitteilla XIV vuosisadalla. Se oli järven ja kohoava yli sileä pinta hänen saaria symboloi Buddhan paratiisi. Nurmikot koostuvat sammalten eri lajikkeiden ja sävyjä vihreä, luo illuusion rauhan, joten tarvittavat yksinäinen pohdintaa. Toisin Kokedera, Tenryuji puutarha koostui vain kiviä ja sankan pensaita, jotka on valittu ja järjestetty siten, että milloin tahansa vuoden voit ihailla niiden kukintoja. Paljon puutarhoissa Japanissa on rakennettu tarinoita runojen: "Seitsemän Kasvit Spring", "Seitsemän värit syksyllä" ym.

  Kaikkein epätavallinen puutarhoja, joilla ei ole analogit puutarhassa taiteen muissa maissa - kuiva maisema kiviä, hiekkaa ja kiviä. Niissä täydellisimmin edustettuna opetuksia Zen buddhalaisuus. Rock Garden ei fragmentti luonne sekä symboli, paikka pacified miettiminen. Opetusta Zen toisin kuin perinteinen koulujen buddhalaisuus - johtavan polun kautta meditaation, miettiminen pienimmistä yksityiskohdista arkeen inspiraatiota. Päämäärän saavuttamiseksi voidaan sisällyttää tuotteeseen (olipa se maalaus tai vaaka) keskeneräisiä fragmentti tai mitätön, jotta yleisö otti täydennettiin kertoimet ja koostumus, tarttui sen symboliikka ja intuitiivisesti totesi tekijän tarkoitus.

  Rock Garden. Tunnetuin "kuiva puutarha" sijaitsee Kioto aidan takaa luostarit Reandzi, Daytokudzi, Nansendzi, Daysenin, Regenin. Puutarha on osa kirkkorakennus, joten voit lähestyä sitä vasta menossa läpi temppelin, ja katso - vain istuu temppelin eteisen. Tyypillisesti tällaiset puutarha on alusta, kuuluvat valkoinen sora "kammattu" harava ohut ura, joka voidaan yhdistää valmisteet (vesi - tärkeä puutarha komponentti, se on symboloi sora rinnakkain aaltoileva linjat tai samankeskistä ympyrää, kuten muodostetaan pinnalle ensivaiheen). Joka päivä munkit Rake sileä pinta että jälkeäkään - jopa isku tuuli - ole rikki linjat on oikea. Puutarha Reandzi (XVI vuosisata) lavalle soraa sijoitettu 15 kiviä eri muotoja ja korkeuksia. Nämä muodostavat viisi ryhmää, joista kukin on kehystetty vihreä sammal. Tärkein mysteeri on se, että mistä tahansa osasta verannalla tai katsoja katsot puutarhassa, se tulee aina vain nähdä 14 kiviä. Tehtävänä vierailija - katsomassa kuva voi pysähtyä ja tehdä mielesi luoda todellisen visuaalisen kuvan näyttö ja hitaasti vajoamassa kiven veteen, ja varovasti poikkeavia samankeskisiä ympyröitä, töihin mielikuvitusta ymmärtämään kautta mietiskelyyn ja meditaatio totuus, koska maailma on kuin me sen tunnemme. Ääriviivat kiviä, infinity yhdistysten että he ovat syntyneet eri vuodenaikoina ja eri valaistusolosuhteissa koko päivän, jokainen katsoja löytää.

  Garden teeseremonia. Reunalla on japanilainen puutarha pienessä kartanossa rakennettu teetä paviljonki, erityisesti varustettu yksinäisyyteen ja mietiskelyyn. Suunnittelu puutarhan täysin alisteinen etiketti teeseremonia. Ulko-osaan oli penkki suojaisaan paikkaan odottamaan seremoniaan. Sisäpihan puutarha ympäröi teetä paviljonki. Koostumus teetä puutarhat ovat aina läsnä joitakin muodoton kiviä tiellä monivärisiä kiviä, bambunversoja, kivi lyhty, kevät ja hänen bambu lusikka pitkällä varrella pestä ennen teeseremonia. Kasvillisuus puutarhassa huomaamaton, koska mikään ei saisi heikentää rituaali teen juominen. puulaji on valittu siten, että niiden tummat lehdet herättää tunteen harmonian, puhtauden, rauhan ja luonnollisuutta.

  Japani etsivät aina ulkopuolella talon, katsomassa mustavalkografiikallaan avaten välimatkan päässä toisistaan ​​ulkoseinät

  Garden Symbolismi. Japanilainen puutarha - suoritusmuodon suuri pieni. Heidän mainospinnat samanlainen ideogrammeiksi hieroglyphic kirjoituksen ja arvot elementtien ja niiden yhdistelmät, kiinnitetään Garden taiteen johtajuutta. Kaavion perustuu yhdistelmä symbolisten merkkien maiseman vuoret ja vesi. Esimerkiksi lampi symboloi meressä, ja kivi - vuori. Samaan aikaan ei ole oikeastaan ​​väliä käytetystä materiaalista: pinta hiekkaa tai soraa voi merkitä veden, ryhmä kiviä - vesiputouksen tai tietyn elämäntapa - ylityksen tiikeri cubs yli raivoaa torrent. Vertailu vuoret ja vesi ilmentää oppi vastakkaisten periaatteiden yin ja yang vuorottelu ja vastavuoroisuutta heistä - perusta kaiken (light maskuliini nimetty vuori tai kivi, tumma nainen - vesi). Japanilainen puutarha ei ole erityisen tärkeä laji käytettävien laitteiden, tärkeintä - koteloitu sen symboliikka, kuva, syntynyt muoto, haju, väri, historiallisista tapahtumista siihen liittyvät perinteet. Yksi suosikki kasveista - mänty - symboli pitkäikäisyys, ikuisuuden ja muuttumattomuus, sekä tunnetut - Sakura personifioi kestävyys ja puhtaus, koska sen kukkia koskaan haalistu puussa ja lentää ympäri tuoretta. Bambu symboloi aatelisto, rohkeutta ja kestävyyttä, joten monet puutarhat istutettu bambu lehtoja. Lotus tarkoittaa puhtautta, ei altistu negatiivinen ilmentymiä todellisessa maailmassa. Se liittyy läheisesti kuvan Buddha kuvataan usein istuu lootuksen kukka.

  Fuusion talon ja luonto. Sisällyttämistä luontoa talossa - vanha japanilainen perinne. Garden on rikki voidakseen nauttia niistä istuen viereisen talon galleriat, joka on yksi tärkeimmistä tehtävistä - tarjota alueellinen siirtyminen sisätilojen ympäristöön. Yhtenäisyyttä luonne ja rakennus, joiden koko vaihtelee liukuva osio, antaa elää olosuhteissa luonnonvaloa ja ilmasto. Ei ole vihje opposition ja rakentaminen ympäristö - sisäosa liukenee maiseman, niiden rakenne on luotu näkökulmista, jonka tarkoituksena ulospäin, liittyvät havaittavissa piirteitä maiseman. Koti ja puutarha temaattisesti ja koostumukseltaan aina yrittää sovittaa yhteen toistensa kanssa. Käytetään puutarhan sisustuselementit visuaalisesti ja loogisesti liittyvät sekä talon ja toisiaan ja huolellisesti valittu mukaan peräkkäin vaikutelmia ja ajatuksia, että pitäisi herättää meditatiivisen miettiminen puutarha.

  Periaatteet luoda pieni puutarha. Tähän päivään, joka Japanin, jolla hänen pihalla palan maata, varmasti sopii hänelle pienoiskoossa puutarha lampi, joka kelluu monivärinen karppi, erityisesti arvostettu ja symboloivat rohkeutta. Rajoitetulla alueella on johtanut viljelyn pieni, ihmisen aiheuttaman puutarhoja, asettelu ja muotoilu toistaa lajien monimuotoisuus ja muotojen luontoa. Luoda niitä käyttämällä paikallisia luonnonolosuhteet ja keinotekoinen irtotavarana kukkulat, purkaminen polkuja, lampia, puroja Cascades ja jyrkkä siltoja heitettiin yli kosken, huvimaja, luonnonkaunis erityisesti istutettu puuryhmät, nurmikot koristeelliset paviljongit. Alustat ja jälkiä viemällä pieniä yksityiskohtia: kivet, kääpiö puita, pensaita, sammalta ja kukkia.

  Joukossa erilaisia ​​Japanilainen puutarha, suosituin ja yleisin on tsuboniva - puutarha pieni koko, rajoitettu pieni takapiha alue pihalla. Useimmat pienet puutarhassa sijoitettu myös ahtaissa tiloissa rakennusten sisällä, välit sisäisen ja ulkoisen väliseinät (riittävä valaistus ja ilmanvaihto). vain pieni joukko tekijöitä, joita tarvitaan luomaan tsuboniva: perus, joka herättää huomiota, ja alaisten. jälkimmäinen riippuu rakenteesta perus suhteen. Suurin huolenaihe kivi lyhty ja kivi kulho lähdevettä. Lamppu - symboli maailmanjärjestyksen. Sen jäsenet muodostavat hierarkkisessa järjestyksessä ja kuljettaa tulimerkkejä, keskittynyt tilavuuteen, joka symboloi maan, lepää vesillä maailman katoksen taivaan. Sisällä moderni lamput sijaitsevat yleensä vilkkuminen hehkulamppu, joka palaa tietä pimeydessä ja suuntaa huomion tiettyihin maiseman osia. On olemassa monia lajikkeita valoja, jokainen niistä on peräisin ja paikka puutarhassa. Ne ovat peräisin rituaali suitsukkeita kuritelnits sijaitsee edessä Buddhan sali.

  Suppea joukko muutamia osia pieni puutarha vaatii harmonia pystysuoran ja vaakasuoran väliltä. Yleisesti, suuri kivi kulho puku (hyvin) vesi, joka virtaa bambu ruoko. Joskus vesi tulee kulho läpi pystysuoran kanavan järjestetty suoraan kiven sisällä. Rituaali kulho käsienpesulaitteet tsuku - ostaa japanilainen alkuperä. Vuonna antiikin kivien luonnollinen masennus keskellä käytetään kotitalouksien tarpeisiin, ja sitten symboliseen puhdistus ennen kirjoittamalla shintopyhäkkö. Myöhemmin tämä perinne on siirtynyt buddhalaisia ​​temppeleitä (menettely on kaataa vettä käsissä on buddhalainen käytännöt loppuun tapaus).

  Kivet ja vesi pidetään olennaisia ​​osia puutarhan. Kivet, muodosta riippuen, koostumus, ja jopa kiven kanta (pysty- tai vaakasuuntaista) voi olla luonteeltaan tai Yin Yang ilmaistuna enemmän tai vähemmän selvästi. Oheisen Tsukubai kiviä, yleensä vain vaakasuorassa. Jo pitkään käytetty lähinnä karkea kiviä, ja jos se koskee niitä miehen käsi, he silti eivät olleet eroaa luonnollisen. Harvoin löytyy puutarhassa sileä lohkareita. Etusija annetaan kivien teräviä ja nosti lausutaan kerroksellista rakennetta. Tyypillisesti käytetään graniitti, andesite, kloriittia, basaltti, jolla tyydyttynyt harmaa tai punertava väritys.

  Toinen tärkeä osa puutarhan - vettä. Se voidaan esittää muodossa lampi, stream, vesiputous. Veden virtaus on mukana jatkuva kohinan jokia, kuiskaten virtoja, liukuvat pinnan yli kiviä. Mukaan Šintolaisuus perinteen virtaava vesi suojaa pahoilta hengiltä, ​​puhdistaa sielun ja ruumiin. Mies kulkee veden virtaus sillalla tai liu'uttamalla näkymä puro, tyhjennetään ja löytää mielenrauhaa. Jos vesi alueella on pieni, se on korvattu valoa karkeaa hiekkaa, soraa, ja nykyisen käytännön - marmori sirut, graniitti seulonnat, pinnalla, joka rake maali aaltoja.

  Salaisuudet puutarha erittely

  Vuonna XII vuosisadalla puutarha päälliköt ja luovat koostumusten kivien kirjoitettiin opas taidetta puutarhanhoito Sakute-ki, mainittu "Secret Book of Japanilainen puutarha." Tässä muutamia otteita siitä. "Kun suunnittelet puutarhan aina muistaa kuuluisa maisemia maan, jotka ulkonäöltään ja tärkeimmät komponentit. Sitten omassa puutarhassa, voit saavuttaa harmoniaa luonnon ja niiden mallit.

  Tuo puutarhaan isoja kiviä - ja iso ja pieni. Säilyttäen luonnollisessa asennossaan, erillinen "stand-up" kiviä "valehtelee". Nähdä miltä se näyttää jokaisen kiven - ylä-, ala-, etu- ja takapuolella. Määrittele paikka puutarhassa hallitseva kiviä. "Recumbent" kivi pitäisi sietää, ja "stand-up" valhe. Muuten kivet närkästynyt henkiä ja perheesi kärsii. Koostumus on jalka on kukkula vaatii paljon kiviä. He molemmat vahvistaa sitä ja antaa vaikutelman voimaa.

  Syrjäisessä pihan kivet pitää olla pieni, koska se oli vahingossa jääneet ja unohdettu täällä. Koostumus kivien pitäisi olla tunkeileva tai sekava. On parempi ne ikään kuin vahingossa. Korkea kivet olisi sovellettava vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi ympärillä vesiputous, reunalla saaren edessä mäkeä. Kivet ei pitäisi olla suurempi kuin mittari. ei pitäisi olla kiviä lähempänä kuin metrin päässä kotoa, muuten omistaja ei voi elää siellä ja puutarhassa vähenee. Ennen kaivaa lampi ja sijoittaa kiviä se, miettiä etukäteen, miten se sopii osaksi yleistä koostumusta puutarhaan, sopusoinnussa sen joka kolkassa. On tärkeä ja muoto lampi, ja sijaintipaikan valintaan saarelle. Kun Pinnoite saarilla on lähdettävä siitä yhteinen puutarha lajeja, määrittää koko saaren ja säiliö. Pääsääntöisesti lampi on täynnä saari, ja vesi Kiinalaisen perinteen mukaan, pitää virrata idästä länteen. Suun virtauksen asetettu lohkare, jonka päälle tulee olla 12-15 cm alle tason paviljonki kalastus: se on mitattu veden tasolla. "

  Rytmiä, muoto, väri elementit symbolisesti liittyy luontoon, ja helppous luonnollisesti lähetysdiversiteettiä luonnon. Puutarha hallitsee rauhallinen, vihreä, harmaa ja ruskean sävyjä. Valon väri kontrastit muodostavat raidallinen kukkia ja hedelmiä, jotka merkitsevät vuodenaikojen vaihtumisen ja järkeä toistumisen ja katoavaisuuden aikaa. Uros optimistinen luonne Yang vastaavat kirkas ja lämmin sävyjä kasvien määräävän pystysuora. Nämä ovat vaahterat (japanilainen vaahtera ja viuhkamaisen, erittäin kaunis muoto eri kruunu ja lehtien kirkas syksyinen väri) pitkä bambu, jotkut lajit muodostettu akselin männyt. Nainen vähäisiä vastaavat Yin saniaiset, nymfit, tiheä matalan kasvavista bambu kohtauksia, hiipivä kataja lomakkeet. Pääsääntöisesti Yin arvioita kasveja on kylmä ja syvempi sävy. Kasveja, jotka vastaavat Yin ja Yang, eikä sekoitettiin ja sekoitetaan peruselementit puutarha edustavat vastapäätä alussa. puutarhasommitelma korostaa rytmi vertikaalien ja bambu yaukuby, horizontals mshanika ja vesikasvit. Lisätä pysty- ja vaakasuunnassa diagonaalinen kasvava vaahterat, mäntyjä, atsaleat.

  Rakentamiseen on japanilainen puutarha työnä maisemataiteen, varsinkin jos puhumme suuri puutarha, sinun täytyy valita hyvä joukkue suunnittelijat ja konsultit toimittajille ja rakentajille. Hallita sitä pitäisi henkilö tietoisena itämainen filosofia, arkkitehtuuri, suunnittelu, rakentaminen ja erilaiset tekniset järjestelmät.

  Vuonna japanilainen puutarha lisäksi kehittämisen peruskonsepti puutarhan paljon huomiota kiinnitetään rakenteisiin ja yksityiskohtia. Ei ole olemassa satunnaisia ​​eriä, kaikki ei jätetä sattuman varaan: esimerkiksi se on erittäin tärkeää, miten, missä ja millaisia ​​valhe kiviä. Sehän on hyvin harkittu, helppo rakentaa. Siksi suunnittelu kohde on niin suuri merkitys.

  Rakentamisen aikana japanilainen puutarha lisäksi esteettinen esiintyviä ongelmia erilaisia ​​tekniikan ongelmia, kuten vesi- (vahvistaminen rannikolla, rakentaminen saaren), pysyvä muutos veden taso (keväällä se nousee 2 m), jonka yhteydessä oli tarpeen rakentaa pumppaamon. Pitää vettä järven kukinnan ja duckweed, sen piti säätää sen biologista käsittelyä. Ja ihailla puutarhaan ja voi olla illalla, asennettu ulkovalaistus alueella osalta lamppuja nähtäväksi, yö tai päivä. Näiden lisäksi meillä oli ratkaista monia muita ongelmia. Mutta kun kaikki työ takana ja näet kauneuden lopputulos, kuulet vahvistuksen Japani, joka todella kääntyi japanilainen puutarha, tunnet asiakastyytyväisyys, kaikki ongelmat liittyvät rakentamiseen, häivyttää taustalle. Kiitos Jumalalle, että maassamme on ihmisiä, jotka laittaa rahaa paitsi kaupallisissa projekteissa, mutta myös kauneutta.

  Yksi haasteista on luoda japanilainen puutarha meidän olosuhteissa - kasvi. On Japanin saarilla ilmasto on lämmin ja kostea, joten sinun täytyy poimia monenlaisia ​​vaihtoehtoja. Esimerkiksi visuaalisen ilmeen kirsikka lähetetään kirsikka, luumu, aprikoosi puu. Japanilainen vaahtera korvata Manchu, tataari tai jokien. Havupuuta yleensä istutettu männynkaarnakuoriaisen, abies, palsamipihta ja korkea kataja. Vuodesta kukkivat pensaat - alppiruusut ja atsaleat, ne ovat varmasti suojaa talven. Sammalia siirretään sen luonnollinen elinympäristö, tai vaihda ne sedum ja saxifrage.

  Maisemia perinteinen japanilainen puutarha ei vaadi laaja valikoima värejä, ominaisuus puutarhaan West, jossa kukka koristelu on usein riippumaton tai pääasiallinen koostumukseen elementti. Vuonna japanilainen perinne puutarhan kukat täydentää mitään, mikä vahvistaa vaikutelmaa. Tämä perustuu filosofiseen periaatteeseen, joka kuihtuu, että luonto ei pitäisi olla "parantaa" tai "koristella", voi vain parantaa kauneutta ja harmoniaa, joka on jo sisällytetty siihen.

  Japanilainen puutarha ei ole jäädytetty kopio luonnosta. Aluksi suunnitteluun, ajatella hänen ulkonäkönsä eri aikoina vuodesta. Tarkoin valitut kasvit tekevät puutarhan elämää, tunnetta pelokkaasti ja sen toistuminen, joten on tunne impermanence The vaikean momenttien, ajan kulkua. Täällä pieniä surua talven väistyy keväällä nousuun, jonka jälkeen juhla kirkkaita, värikylläisiä ja lämmin kesä, joka väistämättä tulee surua syksyllä.

  Elements of japanilainen puutarha maassa omin käsin

  Jalostaminen Japanilainen puutarha on syvä filosofinen merkitys, joka auttaa ymmärtämään perusasiat olemassaolon. puutarha sisustus japanilainen tyyli - kovaa työtä, joka voimasta kokenut maisema suunnittelija. Kuitenkin ymmärtäminen uskonnollisten Japanin, luo alallaan todellinen Japanilainen puutarha on dacha.

  Zen buddhalaisuus ja Shintolaisuus saarnaa kauneutta kaikessa. Että Japanin, ei ole "ruma luonne." Palvoen vuoret, vesiputouksia, puut, japanilaiset eivät vain katso - ne ymmärtää ja täydentävät dynaamisia kuvia. Tämä selittää lyhyys ja symboliikka Japanilainen puutarha. Jos puutarhat Euroopan tyyliin (maa, moderni, jne), tuoksuja, maisema, maisemat vaikuttavat suoraan aistien, sitten Aasian maisema on toinen tavoite - auttaa löytämään mielenrauhaa irrottautuminen hälinästä.

  data sovitetun sisällön Ui-type = "image_sidebyside" data sovitetun sisällön-rivit-num = "4" data sovitetun sisällön-pylväät-num = "1" data-ad-format = "autorelaxed"> Main vuonna Japanin puutarha - alistaminen yksi idea. Se voi olla rock garden, vuodenajat, sammaleinen maisema, kuiva puro, maisema lammikot jne Riippuen konseptin tärkein elementti on määritetty. Modernissa maiseman suunnittelu maisemapuutarhat suosittu Seostyyppisissä. Sekä mustavalko- ja värikuvia ovat niiden faneja, ja maisemaanJapanilainen puutarha on dacha Se voi olla mustavalkoinen tai monivärisiä.

  Japanin puutarha syntyi luonnonmaisema vuoret maan, joet ja omituiset puita. Toistamaan tätä mallia rajoitetulla alueella, taiteilija oppii tunnistamaan kiveen, vedestä ja kasveista luonnonmaisemaa.

  Elementit japanilainen puutarha mökillä

  Päätoimijoista Taianomainen nimeltään japanilainen puutarha kiviä, vesi ja puut:

  1. Stones luoda puutarhan rakennetta. Asianmukaisesti järjestää kivet - se on taidetta - sinun täytyy "nähdä kasvot" kivi. Sisäisestä dynamiikasta kiven riippuu mise en scene - harjoittamisesta, virkistys, rentoutuminen, jne Periaate sijoittamalla kiviä - vasemmalta oikealle - niin lukenut kirjan, nähdään kuvassa, on puutarha miettiminen.

  2. Vesi symboloi elämää, energiaa. Vuonna japanilainen puutarha yksi yleisimmistä elementit koriste vesiputous. energia virtaus täyttää tilan dynamiikkaa, ja tekolampi luo näkökulmasta. ranta on aina epätasainen - toisaalta se voi mennä alas onton toisaalta - jyrkkä kallioisella.

  Ei aina on mahdollisuus rakentaa todellinen lampi. Se tulee pelastus tyylitelty japanilainen lampi tai kuiva puro. Vuonna japanilainen puutarha vesi symboloi hiekkaa tai hienoa soraa - kaikki virtaa kuten hiekka läpi hänen sormensa. Sandy maahan rake tekee ympyröitä ja aaltoileva linjat simuloi aaltoja.

  3. Trees - kasvillisuus riippuu puutarha. kääpiö havupuut, tylsää ruoho, bambu - harmaanvihreässä paletti ominaista rock garden. Mänty - suosikki kasvi Japanin - symboli pitkäikäisyys ja rohkeutta. Käytetään "One Tree" puutarha, jossa hän annetaan keskeinen sija. Grown taidokkaasti kaareva oksat, mänty symboloi vaikeuksia. Katsellen häntä, ymmärrät, että pienestä siemenistä koloon kallion on kasvanut suuren vahva puu, vetämällä niiden joustamaton oksat aurinkoon.

  Olosuhteet, jotka muodostavat koostumuksen

  Japanilainen puutarha Art on useita kouluja, joissa säännöt ovat erilaisia ​​keskenään. On kuitenkin olemassa yleisiä vaatimuksia - pitämällä niitä voi täyttämisen suhteen filosofian Zen:

  1. läsnäolo vapaata tilaa. Puutarha on ilmeisesti aivan tyhjä ensi silmäyksellä. Muodostumisessa maiseman tulisi pelata kontrasteja tyhjyyden ja miehitettyjen alueiden.

  2. Garden suunta suhteessa siihen pisteeseen miettiminen. Kaikki luvut on järjestettävä niin, että sitä ei tarkastella kokonaisuudessaan, ikäänkuin "ajattelemaan".

  3. epäsymmetria koostumuksen. Puutarhassa pitäisi olla suoria viivoja ja samankokoisia esineitä. Garden polkujen japanilainen puutarha - aina mutkainen, stream omin käsin voidaan piilottaa kivien väliin, puutarha veistoksia - ilmestyy kuin tyhjästä.

  4. käyttö fantomeilla. Vuonna japanilainen puutarha keskittyy heijastus vedessä pilvet, puut ja varjot. Itse asiassa koko rakenne - asennus liikkeen. Harkitse jäädytetty kivi, se luo tunteen, että vuoret kasvavat, ja hiekkaa joen virtausta.

  Suuntaviivat luoda japanilainen puutarha omin käsin

  Legend on - yli joen, toi maahan temppelin valtava lohkare, joita ei voitu siirtää. Munkit päättäväisesti ei uhrata energiaa siihen, jotta kiven aidan yli ja rikkoi ympäri puutarhaa. Tämä on filosofia maailmankaikkeuden - löytää totuuden siemen satunnainen ilmiö.

  data sovitetun sisällön Ui-type = "image_sidebyside" data sovitetun sisällön-rivit-num = "4" data sovitetun sisällön-pylväät-num = "1" data-ad-format = "autorelaxed">

  siksi Japanilainen puutarha on dacha on aina keskeinen ja ylimääräisiä jäseniä. Pääsääntöisesti keskeinen ryhmä on aina kolme kiveä, joista yksi (suurin) on pystysuora, ja kaksi muuta - vaakasuoraan. Triple kivi symboloi kolmikko buddhalainen jumaluuksia Amitahabi. Vanha japanilainen uskoivat, että kuolleiden henget tribesmen elää vuoristossa - siis palvonta kivien jäljittelemällä vuoristossa maan. Puutarha kivet valitaan erittäin huolellisesti. Ainutlaatuinen lohkareita Japanissa jopa antaa oman nimensä. Tärkeimmät kriteerit ovat:

  • töykeä rakenne;
  • epäsymmetria;
  • kirkas (hienonnettu) kasvot;
  • lausutaan kohokuvio.

  Toissijainen ryhmä kivet voivat toimia tsurukame-isigumi - Heron (tai zhulavl) ja kilpikonna. Tämä ryhmä kaksi kiveä, joista toinen on pystysuora (Heron), toinen - vaaka (kilpikonna). Koostumus symboloi viisautta ja pitkäikäinen, sykli ikuisuuden, kun vanha korvataan uudella.

  Garden hahmoja haikarat ja kilpikonnat ovat asianmukaisia ​​alkuperäisessä (eläintiede) muodossa.

  Golf meditaatio symboloi loputon lakeus valtameren ja ilmakehän tai Zen buddhalainen, "henkilökohtainen" on tehty erikoisteräksestä hiekkaa (sikisun). Koostumus seos sisältää:

  Kuten hiekka on helposti kuvaaja - se aiheuttaa vakaa malleja, linjat ja kumpuja.

  Suosittu kasveja Japanilainen puutarha on dacha Ne ovat sammalet ja jäkälät, symboloi äidin rakkautta ja suojelua. Kivet täytyy "kuluvat" - se on istutettu niiden ympärille tai sammalta maa kansi.

  Kukkivat kasvit on japanilainen puutarha hieman, mutta osa niistä käytetään aktiivisesti:

  • atsalea - symboli perheen hyvinvointia, onnellisuutta ja uskollisuus;
  • Rose - rakkaus, uskollisuus, arkuus, intohimo;
  • Dahlia - ihmisarvo, maltillisuutta, myötätunto;
  • Narkissos - hauskaa, itsekunnioitusta, usko paras;
  • Iris - Resistance soturi, rohkeutta, voimaa.

  Erityinen paikka japanilaiset tutkijat ovat mukana Lotus ja krysanteemi. Buddhan patsas on useimmiten nähty istuu Lotus koska symboloi puhtautta, korkeampaa tietoa hengellisen puhtauden. Chrysanthemum symboloi pitkäikäisyys ja onnea.

  Mutta muista - kukkia kasvaa omassa japanilainen puutarha, suoraan luonnehtivat yksilön elämänasenne omistajan.

  Tärkeimmät taustalla japanilainen puutarha-vihreä. Tätä taustaa vasten, kevät valopilkuista varattu kirsikankukkia, luumu, omena. Kesällä tulee kukkivat pensaat ja vakio ruusuja. Syksy hehku Japanin vaahtera jatkaa sykli ikuisuuden.

  Monipuolistaa maisemaa polveileva puutarha polkuja - joka käänteessä tarjoaa jotain uutta. Jyrkempi mutkia, sitä suurempi on epävarmuutta.

  data sovitetun sisällön Ui-type = "image_sidebyside" data sovitetun sisällön-rivit-num = "4" data sovitetun sisällön-pylväät-num = "1" data-ad-format = "autorelaxed"> Viimeinen sointu luoda puutarhan japanilainen puutarha on asentaa patsaita - se voi olla pienoiskoossa pagodit, patsaita, joka kuvaa Buddha tai viisas lohikäärme.

  Hyvin tyypillinen läsnäolon siltoja. Ne voidaan tehdä karkeasti veistetty lautoja tai suuri litteä kiviä. A voi olla siro hauras rakenne painottomana kelluva pinnan yläpuolella veden.

  Langeta miettiminen, on väistämättä huvimaja, jossa voit tarkkailla luonnon kauneutta ja mietiskellä kaunis. Tässä vaiheessa on erityisen tärkeitä tekijöitä kuten ääniä ja tuoksuja. Siksi vieressä huvimaja voidaan istuttaa kasveja laaja lehdet ääni veden tippumisen sateessa loi sopivan musiikin säestyksellä. No, jos virtaukset lähellä puro mökillä - haju puhtaan veden yhdistettynä hiljaisella sivuääni luo tarvittavan tunnelman.

  Tärkein ominaisuus kohteet japanilainen puutarha on sen sisustus käsitys - puutarhamaisemaan koska se "virtaa" rakenteen läpi.

  Voit tehdä Japanilainen puutarha on dacha kokonaan tyyliin Zen, tai sen osan, ja siis välttämättä noudata kaikkia sääntöjä. Tärkeintä on, että Nook lähetetty mielentilaan.

  Kertoa meille uusia ideoita, runoilla, ja nauttia joka päivä!

  Rakennettu puutarhassa

  Luo oma tili pestä alas!

  Jo jäsen? Henkiin loki!

  Copyright © Alatunnisteen 2015-2017

  DachaDecor - mökki, puutarha, kasvimaa omin käsin!

  1