japani puu

Pieni japanilainen puita: taiteen kasvava Bonsai

Huonekasvit - se ei ole vain kukkia ja palmuja liian pieni Japani voitti rakkaus monet puutarhurit ja asettui kotona. Kasvava Bonsai - monimutkainen mutta kiehtova tiede, joka on paljon hienouksia ja vivahteita. Joskus on tunne, että se on niin vaikeaa, ja halutun tuloksen saavuttamiseksi on lähes mahdotonta. Mutta viljely pienen japanilaisen puu - on ennen kaikkea prosessi, jossa haluat pitää hauskaa.

Kasvaa bonsai kotona, sinun täytyy ymmärtää niiden lajikkeita, sekä ymmärtää, mitä on luotava olosuhteet pieni puumaja. Joka tapauksessa, se on mielenkiintoinen kokemus, joka tuo iloa prosessissa kasvaa puu, ja tulos ilahduttaa muodossa vahvan ja kauniita kasveja. Bonsai - tämä johdatus villieläinten kotona.

Huolimatta siitä, että Bonsai pidetään syntyi Japanissa, itse asiassa kasvaa miniatyyri puita Art peräisin Kiinasta useita vuosisatoja ennen ajanlaskumme. Tästä on osoituksena piirustuksissa löytyy lopussa viime vuosisadan, jossa teknologia bonsai viljely on kuvattu yksityiskohtaisesti. Nämä kuvat historioitsijat juontavat hallituskauden Kiinan Tang-dynastian.

Kirjaimellisesti "on bonsai" In Japanin kielellä tarkoittaa "puu, joka kasvaa lautasella." Aluksi mukana taiteen niiden viljely, buddhalaisia ​​munkkeja, jotka ovat aina arvostaneet rauhallinen mitattuna, imeytyminen itseensä ja luontoon. Kuitenkaan ole ainoastaan ​​Aasiassa on ollut suosittu bonsai, historioitsijat ja arkeologit ovat löytäneet todisteita siitä, että muinaiset egyptiläiset osasi myös kasvaa pieniä kasveja pienissä astioissa.

Myöhään 20 - luvun alussa 21-luvulla bonsai leviää Eurooppaan ja voittaa sydämet monet amatööri puutarhurit. Miniatyyri puita valloitti sen tarkkuudesta ja kauneutta, joten voit syöksyt prosessiin seurustelun ja kaunis miettiminen. Kasvaa bonsai kotona ei ole helppoa, mutta tulos on vaivan arvoista.

Japanin lajia pieniä puita

Vuosisatoja vanha historia bonsai on johtanut siihen, että pienet puut ovat erilaisia ​​niiden muoto, koko ja nimi. Tähän mennessä näytetään yli kymmenen erilaista bonsai, joista jokainen on ainutlaatuinen ja kaunis omalla tavallaan. On vaikea sanoa kumpi on helpompi kasvattaa, ja mitä - on monimutkaisempi. Valitsemalla Japanin puu, se on parempi keskittyä tunteiden ja vetovoima tietyn tyyppiseen. Jotain, joka on sielu, kasvaa, nauttia prosessi ja nauttia kauneuden miettiminen pienoiskoossa.

Suosituin tyyppisiä Bonsai:

1

Yksi yleisimmistä ja suosituimmista tyyppisiä Japanin pieniä puita. Tämä tyyli on ominaista suoraan puun rungon, jossa on leveä lehdet juuressa kruunu, joka on kärki kapenee ja pienenee. Symboli puu on sisäistä voimaa, sitkeä sauva.

Pieni puu tarkalleen kasvaa, mutta kallistettu runko kutsutaan shakai. Tämä tyyli voidaan kasvattaa käytännössä yhtään puuta, mutta parhaillaan hoitaa häntä on osoitettava näppäryyttä ja taitoa. Symboli kasvaa puolelta puuta on joustavuus ja kyky vastustaa tuulet.

Puu tällä tavalla kasvaa ylöspäin, sen kruunu pyrkii ylöspäin kohti aurinkoa, mutta kruunu on vapaassa muodossa, se voi olla hieman kaareva tai kalteva. Jossain määrin - tämä tyyli yhdistetään kaksi aiemmat. Symboli tämän kasvin pidetään yksinkertainen ja joustava par halu nousta ja vastustaa esteitä.

Puut tätä tyyliä todella kasvaa Cascades alas kruunu. Pehmeä oksat puutaulun, luhistua varovasti, ja eivät riko alle lumen painosta tai tuulen altistumista. Tällainen puu on epätavallinen ja omaperäinen ulkonäkö kotona potin. Ja se symboloi kykyä sopeutua ympäröivään olosuhteisiin.

Säiliön, jossa puu kasvaa, mehu tulee ulos ole yksi runko, vaan useita. Pääsääntöisesti yksi haara on aina enemmän ja enemmän massiivinen kuin muut. Varret voi olla kaksi tai useampia, ne näyttävät kaunis ja harmoninen. Toisella tavalla, tämä tyyli on nimeltään "isä ja poika", koska vähemmän puita se venyy enemmän, haluaa olla hänen kaltaisiaan. Siksi tämä tyyli bonsai symboloi välinen yhteys sukupolvien ja kokemusten siirtoa.

Tällainen puu on luonnostaan ​​pitkä paljas runko ja pieni kruunu yläreunassa. Tehtaalla on käytännössä mitään oksat, mutta kasvillisuus yläosassa piipun näyttää harmoninen ja kaunis. Tällaiset puut ovat oppineet kasvamaan ensimmäisten joukossa, ja niiden muoto symboloi kyky nousta yli haasteisiin ja vilske.

Tällainen Bonsai on koostumus useasta puita, joka näyttää metsiköt yhdessä. Useimmiten istutetaan yhteen astiaan puita yksi laji, mutta OSE-UE ja mahdollistaa monentyyppisten kasveja. Tärkeä sääntö - Puiden olisi pariton.

Isidzuki - puut kivien

Tähän tyyliin, puut kasvavat jäillä ja koloissa niistä. Tästä laitoksesta on melko vaikea hoitaa kotona, joten se voi kasvaa vain todellinen mestari, kiehtoi työnsä. Mutta isidzuki symboloi joustavuutta ja kykyä selviytyä kaikissa olosuhteissa.

Tietenkään tämä ei ole kaikki tyylit Japanin pieniä puita, lajikkeet niistä paljon. Mutta sinun tulisi aloittaa yksinkertaisia ​​vaihtoehtoja oppia miten hoitaa bonsai ja selvittää, mitä niiden ehdot ovat sopivimpia. Sitten prosessi tuo mielihyvää, ja tulos miellyttää kaunis terve kasvi.

Erityisesti huolta miniatyyri puita

Huolimatta epätavallinen huonekasvit, bonsai, hoito heille kuuluu lähes samoin edellytyksin kuin monien muiden värien. Ensinnäkin, sinun täytyy valmistautua maapohjaan, jossa Japanin puu levollisin mielin. Sen jälkeen, on tärkeää, että se asetetaan paikalleen riittävän valaistuksen ylläpitämään halutun lämpötilan ilman ja varmistaa säännöllistä kastelua.

Bonsai - pieniä puita, mutta ne myös vaativat säännöllistä muutoksia. Siksi on tärkeää tietää ja ominaisuudet elinsiirtoja miniatyyri puita.

Tunnusomaista on tarve Bonsai karsimisesta. Tässäkin, sinun täytyy noudattaa tiettyjä vaatimuksia, jotta muodostavat kauniin ja oikea muoto mini-puu. Näiden vivahteet, viljellä ainutlaatuinen kasvi.

Optimaalinen maaperä ja istuttamisen Bonsai

Päätarkoitus elinsiirtoa - ei lisätä kapasiteettia, jolla kasvava miniatyyri puita ja karsia juuret ja uudistaa maaperää. Näin ollen, kuten yleensä, potin pysyy samana. Karsimisesta juuret voivat hidastaa kasvua puun, se on pieni ja siisti.

Mitä maaperää, se vaatii tietyn rakenteen bonsai fiilikset, hän oli tarpeeksi hivenaineita ja mineraaleja. Maata ennen istutusta koostuu 3/5 Humus, 1/5 turvetta ja 1/5 hiekkaa, vaikka monet suuret kukkakauppoja voit ostaa valmisbetonin Bonsai. Sen tärkeimmät ominaisuudet - keveys ja alhainen happamuus.

Transplant tehdään keväällä, kun aktiivinen juurien kasvua ja kruunut. Muuttamalla maaperän säiliöön, joka kasvaa miniatyyri puita, sinun täytyy huolellisesti leikata juuret, jättäen pyöristetty muoto. Useimmat pitkät juuret tulisi olla keskeinen ja puoli - hieman lyhyempi. Puu istuu uusi maaperän syvyys ei ole enempää kuin 5-6 cm.

Valaistus ja sopivaan paikkaan

Miniatyyri puut ovat kuten valo, mutta häivyttää suorassa auringonvalossa, joten tehdas täytyy valita paikka ikkunalaudalla itään tai länteen ikkuna. Erityisen vaarallisia auringossa juuri istutetut puu, nämä edellytykset voivat vaikeuttaa sopeutumista.

Jos paikka, jossa on potin Bonsai, peitettynä, on tarpeen säätää keinovaloa. Dim lehdet, jotka ovat jatkuvasti suihkussa - se on ongelma huonossa valossa. Kesällä, kontti puu voidaan sijoittaa ulkoilmassa - parveke tai terassi.

Miniature puut rakastavat vettä ja kosteutta, mutta se on parempi olla kaataa ylhäältä, ja asettamalla potin lokeroon. Sitä käytetään kiviä, on täytetty vedellä tasoon 2-3 cm ja laittaa potin kasvi. Se oli pieni syvyys potin johtaa siihen, että maaperä kuivuu nopeasti, joten tarvitset runsas ja säännöllistä kastelua. Talvella kastelu bonsai tarvitse kerran viikossa kesällä - kerran 4-5 päivää.

Korkeassa lämpötilassa, on suositeltavaa ruiskuttaa lähtee bonsai kasvi läpi niiden pinnan myös kyllästää kosteudella.

Lämpötila ja kosteus

Yhdessä korkeat vaatimukset maaperän kosteutta, Bonsai voi elää ja kasvaa kaunis puu vain alhaisissa lämpötiloissa. Optimaalinen lämpötila 12-18 astetta, myös kesällä. Keväällä, kun ulkoilman lämpötila tulee korkeammaksi kuin taso 12-14 astetta, voidaan ottaa parvekkeelle bonsai. Tällöin puun tulee suojata luonnoksia.

Kuten kosteus, pienoiskoossa puut parhaan lyöntivuoro keskimäärin 40-50%. Bonsai ei pidä sijoittaa lähelle lämpöpattereita, ja jos talven kuivaa ilmaa huoneeseen, kosteus pannulla auttaa tehtaan ei tunne puute kosteutta.

Muodostamaan kaunis puu haluttuun muotoon, se on vakio kuvakkeet kruunu tarvita. Tämä olisi tehtävä erityisillä leikkurit tai pienen terävät sakset. Pääsääntöisesti karsinta suoritetaan keväällä ennen siirron. Prosessissa on välttämätöntä poistaa vanhat ja kuolleet oksat, leikkaa versot muodostuu haluttu muoto kruunu.

Siten hoitamisedellytyksissä bonsai kotona on omat ominaispiirteensä, mutta se ei ole erityisen vaikeaa. Oppia ymmärtämään, miten he tuntevat pieni puu muuten se näyttää, jokainen viljelijä voi tyydyttää nämä vaatimukset, jotka ovat tehtaalla. Hyvin prosessi karsimisesta, istuttamisen, kastelua ja pohdiskeluun Bonsai syöksyt maailmaan luonnon ja hiljaisuuden. Tähän, ja arvostan pieni mutta ainutlaatuinen ja kaunis japanilainen puita.

Re: Pieni japanilainen puita: taiteen kasvava Bonsai

Pidän niin paljon on taidetta! Yritin kasvaa puu kiinalaisten ruusu - on tyypillisesti suuri pensas suuret kauniit kukat. Se on hyvin leikattu minua ja kasvoi minut oikeaan suuntaan. Mutta silti loistava kasvi Bonsai.

Siistiä saada kaikki kasvit ja kukat postinsa.

Bonsai - puu tarjotin: erityistä huolellisuutta ja viljely kotona

Legendan mukaan Kiinan keisari päätti katsoa maansa omakohtaisesti, mitä mestarit Kiinassa oli luoda pieni kopio taloja, ihmisiä ja tietenkin puita. Bonsai puu pienoiskoossa, lähes 15 sata vuotta sitten, ensin valloitti Japani, mutta nykyään se on uskomaton taito valloittaa maailma.

Kuten vuosisatoja sitten, tavoite viljelijä, bonsai innostunut - Pelaa luomuksia luonnon. Pieni kopioita tammia, vaahteroita, mäntyjä, Sakura viikunoita realistiset mittasuhteet, he elävät, mukaan rutiini luonteen rutiinia. Jos potti on kasvanut lehtipuu, se kukkii, lehtiä ja menee talvilevossa.

Kuten taitava näennäinen aitoa puuta muodostuu käsin, viljely ja hoito bonsai - se on työvoimavaltaista, aikaa vievää, vaatii tietoa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä tarpeet hänen vihreä lemmikki.

Silti yhä useampi tulokkaita innokkaasti vie vaikeasta mutta hyvin jännittävä työtä. Miten kasvaa bonsai kotona ja hoitaa pienen kopion tästä puusta?

Niistä maallikoita koukeroita antiikin viljelymenetelmät ovat sitä mieltä, että Japanin Bonsai puut - kasvista johdettu niiden erityisen siemeniä. Tämä ei ole niin. Kokeneet viljelijät ovat hyvin tietoisia siitä, että pieni kuusi, mänty, omena ja Wisteria ilmi tavanomaisten siementen, ja tehdä niistä lieventämään kasvun ja muuttavat muotoaan voisi vain ihmisen käsissä.

Miten kasvaa bonsai talo: yleisimmistä tavoista

Jos kukkakauppias on vasta alkanut kiinnostua bonsai, helpoin tapa ostaa on jo muodostunut esimerkiksi viikuna tai sitrushedelmänä. Se auttaa hallitsemaan kaikki tekniikat välttää tavallista kastelu karsimisen ja säätämällä muoto runko ja oksat. Kokemus menisi monimutkaisempia tehtäviä.

Grow Bonsai kotiin monella tavalla:

 • kylvöntymällä piti kulttuurin ja myöhemmin "koulutus" taimi;
 • käyttäen juurtuneet;
 • muodostumista taimet lastentarha tai villieläinten;
 • siirtämällä pataan, ja korjaus on jo aikuinen kulttuuri- tai villi yksilö.

Nopein Näiden menetelmien on muodostumista kruunu ja juuristo yhden tai kahden vuoden taimia. Tällainen laitteisto on jo kehitetty juuret, sen pintaosa antaa tilaa mielikuvitus ja voidaan modifioida mukaan suunnitelmien tuottajalle.

Harrastajille, jotka ovat kiinnostuneita siitä, miten kasvaa bonsai siemenistä, sinun pitäisi tietää, että tämä tie on pisin, mutta myös palkitsevaa. Täällä, vastuun laitoksesta miehellä on kirjaimellisesti jälkeen Pipping siemenen, ja muuttaa muotoa versot ja juuret on helpompaa, koska niiden joustavuus.

Ei välttämättä valita eksoottisia puulajeja tai pensaita. Tärkeintä on, että tehdas oli pieniä lehtiä ja pieni vuosittainen kasvu tai "kesyttää" tulevaisuus Bonsai puu on paljon vaikeampi.

Valitsemalla sopiva Bonsai puu

Millaisia ​​kasveja soveltuvat Bonsai puu japanilainen tyyli? Nopeasti saada houkutteleva puu, on mahdollista kiinnittää huomiota:

 • huoneen sitrushedelmien lajikkeita, kuten Calamondin tai tavallinen sitruuna;
 • Miniature granaattiomena;
 • uskomattoman yleinen ja konstailematon Limoviikuna;
 • koristekasveihin omenalajikkeita;
 • Willow;
 • on kitukasvuinen mänty,
 • erityyppisillä vaahtera.

Valitsemalla sopiva Bonsai puut on uskomattoman suuri, ja monet heistä - alkuperäisten asukkaiden Venäjän ja löytyy puutarhoissa, puistoissa, kaupunkipuistoja ja metsät. Loistava, joka on saatu irgi ja barberry, orapihlaja, akaasia, koivu, Linden ja mustaseljanmarja, kara puu ja tammea.

Ennen kuin kasvaa bonsai, joka perustuu laitteen laatu, päättää niiden korkeus ja tyyli.

Siemenet puita ja pensaita, bonsai sopii jakaa kahteen tyyppiin. Osassa viljelmiä on heti valmis itää, mutta "ohjelma" monenlaisia ​​evoluution säädetyn lepotilan aikana, kun alkio odottaa kylmänä vuodenaikana. Kotona auttaa simuloimaan talvi kerrostumista.

Siemeniä japanilainen bonsai puita 3-5 kuukautta aikana märkäkerrostusmenetelmällä hiekka tai rahkasammalta, minkä jälkeen säiliö sijoitetaan jääkaappiin. Kun pieni positiivinen lämpötila kosteassa ympäristössä siemen valmistautuu kasvuun. Kun se kestää lämpöä, itämään nopeasti herännyt. Ja ikivihreät lajien ja kasvien siemenet, joilla on erityisen voimakas kuori-up lämmön tai lämpötila kontrastia.

Kylvö siemenet toteutetaan keväästä alkusyksyyn. Taimet saatu jälkipuoliskolla kesän jo tarpeessa valaistus, joka on välttämätön syksyllä ja talvella.

Itämisen ja taimet varhain elinkuukauden käyttäen valoa hiekka-turvealustaan ​​tai liottaa ja sai kosteus turpeen tablettia. Vaikka pinnalla ei näytä versoa, kapasiteettia olisi pimeässä kalvon alle. Ilman lämpötila valitaan riippuen kasvanut bonsai puu.

Voit välttää kosteuden tiivistymisen ja lahoa teplichku esitettiin. Kun versot sisällä antaa pieni raitista ilmaa ja taimet siirretään valoa. Tarvittaessa taimet kastellaan ja hedelmöittää monimutkainen koostumuksia. Kun kasvi oli saavuttanut korkeus 10-12 cm, se on siirretty.

Tässä vaiheessa, Pääjuuren karsitaan mukaan kolmasosa, hidastaa pystysuora puiden kasvua. Heti alkaa vaikuttaa tulevaisuuteen piipun, jotka käyttävät kuparilankaa.

Valitsemalla ruukut ja maaperän Bonsai

Bonsai puu kutsutaan usein kasvatetaan tarjottimella. Kasvun rajoittamiseksi lemmikkieläinten, se on istutettu tunnetusti pieni ja matala astia, yhdensuuntaisesti muotoiluun ja leikkaamalla osan juuriston.

Valittaessa potin Bonsai on otettava huomioon, että vuosien mittaan ja puun muuttuu vaikeaksi, varsinkin kun väärä taipuvainen tai kaskadimuotoon voi menettää vakautta. Siksi Bonsai, jonka mitat ovat muutamasta senttimetriä jopa 9 metriä, perinteisesti massiivinen, usein keraamiset ruukut, kulhoja tai astioissa eri muotoja ja tyylejä.

Alareunassa säiliön tulisi olla tyhjennysreikä eikä yksi. Niitä käytetään paitsi valuta vesi, mutta myös kiinnitys kasvi.

Suojata kasvi ja suojella sitä sieni-infektio juuristo auttaa käsittelyä potin bonsai kuuma liuos, jossa oli kaliumpermanganaattia tai palovammojen kiehuvalla vedellä.

Maaperä bonsai ei ole ainoastaan ​​suunniteltu antamaan virtaa tehtaan ja pidättää kosteutta, sen pitäisi auttaa juuret jalansijaa suhteellisen pieni määrä potin. Siksi, että pienet kopioita näistä Oaks, limetin, sitruunat, vaahtera ja muut puut käyttää erityistä substraattia.

Japanissa vuosisatojen ajan tällaisen seoksen perusteella tiettyjen savet tarkoitettujen akadama. Saat ravitsemukselliset ja löysyyttä rakeinen aine lisätään hedelmällisen maaperän ja hiekan:

 1. Varten lehtipuu bonsai puut suositella sisällyttäminen substraatin 7 osuus turvetta maa ja 3 osaa iso-pesty hiekka.
 2. Kukinnan kasvatettua viljelmää, seosta, jossa oli 7 osaa humusta, hiekkaa ja kolme osaa rasva-pohjainen 1 osa humusta.
 3. Havupuut, suosituimpia bonsai ystäville, jotka tarvitsevat erityisiä irtomaata, joille ottavat 3 osaa turvetta maaperään ja 2 osaa hiekka pestään.

Ennen täyttöä potin maaperän bonsai selvitetty, epäpuhtauksien poistamiseksi, jotka voivat vahingoittaa juuria, seulotaan ja steriloidaan. Alareunassa astian järjestää dreneerauskerroksen valua ylimääräisen kosteuden.

Bonsai puiden hoito kotona

Pieni miniatyyri puu ostaa, saada nuoret taimi juuri tai varsi halunnut rotu. On tärkeää tietää, miten hoitaa Bonsai puut.

Jatkuvasti kasvua voidaan rajoittaa, muodostaa kruunun ja kasvava bonsai pienen potin, henkilö muuttaa täysin elämän puu tai pensas. Siksi hoito tällainen kulttuuri on hyvin erilainen huolehtii muiden ruukkukasveja.

Päätavoitteena viljelijä - säätää kastelu bonsai käsitellä, että kun pieni määrä maaperän ja matala potin täynnä juuret, ei ole helppoa.

Aiemmin vain viljelijät eivät erityisesti muotoiltu kastelukannu tai kyky upota bonsai potin kulhoon märkään maaperään alla. Nykyään kasvi on laajalti käytetty kasteluun tai kastelujärjestelmä joka mahdollistaa annostuksen ja ilman vaaraa hämärtää kostuta alla oleva maaperä Bonsai.

Kasteluun ottaen vain pehmeää, sulatettu tai puolustaa vettä. Kasvukauden aikana kasvit tarvitsevat enemmän kosteutta, puhkeamista syksyn ja lähestyy Lepokauden vähentää kastelua ja kuluttaa vähemmän, keskittyen kunnon alustan.

Ruokinta suoritetaan välein 2-3 viikkoa, käyttämällä seosta, eri kulttuureissa ja aikoina vuodesta. On kivennäisaineita perustuvat levät Japanin Bonsai puut.

Et voi jättää kasvin ilman sähköä, mutta on yhtä tärkeää, ettei overfeed bonsai. Siksi hoito Bonsai puut kotona kastike tehdään erittäin huolellisesti:

 • jousi, suurimmalla kasvu mukaan lukien lannoitteiden kaksi kertaa enemmän typpeä kuin kaliumia ja fosforia;
 • mittasuhteet kesällä ennallaan, mutta pitoisuus on vähentynyt puoli;
 • lähempänä pudota, erityisesti lehtipuiden viljelmiä kahdesti lisätä kaliumin ja fosforin ja typen päinvastoin, pienenee.
 • kukinnan ja hedelmäpuut ja pensaat kuin enemmän kaliumia kävely muodostumista kukannuput ja munasarjat.

Talven tullessa eksoottisiin ikivihreitä mitään muutoksia, mutta havu- ja lehtipuut ovat valmistautua talven. Miten hoitaa Bonsai puut talvella? Jos ilmasto mahdollistaa, ne jäävät kaduilla tai ne merkitään ole lämmitetty terassi. Juuristo pieni potin bonsai voi kärsiä ensin, niin se lisäksi satama ja maan hieman kuiva. Puhkeamista keväällä tehdas herää jälleen ja tarvitsee kastelua, lannoitusta ja pakolliset muotoiluun Bonsai kruunu ja juuret.

Mikä on Bonsai? Miten kasvaa pienoiskoossa puu kotona?

Joku huonekasvi - kukkii violetti tai viikuna tummat kiiltävät lehdet. Ja kuka haluaa kasvaa todellinen metsän kourallinen maan.

Monet fanit huonekasvien kuulleet salaperäinen sana "bonsay9raquo;. Mutta mikä on Bonsai ja miten rakentaa pienoiskoossa ihme, eivät vain ymmärrä. Vielä ymmärtää tämä on varsin realistinen.

Muotia miniatyyri puita levinnyt ympäri maailmaa Japanista. Mutta japanilaiset eivät perustaja uuden taidemuotona. Bonsai ajatus tuli hänelle Kiinasta. Mutta se oli Japanin toi sen täydellisyyttä.

Ensimmäinen maininta viljelyyn miniatyyri puita käsiin historioitsijoiden vuonna 1972. Mausoleumin Prince Zhang Hui kuvaa löydettiin, jotka kuvaavat yksityiskohtaisesti teknologiaa kasvavien pienten puita. Päätellen, kuinka huolellisesti piirustukset ovat säilyneet jälkipolville, tekniikka johtuvan arvokkaiden tietoa. Piirustukset juontui hallituskauden Kiinan Tang-dynastian, mikä vastaa 600 eaa. e.

Kiinan nimeltään epätavallinen harrastus "pensay9raquo;. Japanin lukea kiinalainen merkki omalla tavallaan ja saada sana "bonsay9raquo;, tarkoittaa" kasvanut lokeroon. "

Muuten, arkeologit sanovat, että muinaiset egyptiläiset tiesivät Bonsai. Ne kasvatetaan pieniä kasveja erityisissä säiliöissä, mutta kutsui niitä eri tavoin. Valitettavasti Egyptin versio nimestä ei ole säilynyt.

Japani toi taidetta kasvavien pienoiskoossa kasvien täydellisyyttä. Jokainen puu vaatii vuosien työn päällikön, huomiota ja kärsivällisyyttä. Ainoa tapa saada green mestariteos, joka elää pidempään kuin sen luoja. Kaunis kasvi saa palkitsevaa opiskelijoille, jotka ovat hyvin tietoisia siitä, mitä ja kuinka paljon vaivaa bonsai herransa on asettanut tämän kauneuden.

Taiteen bonsai - se on tietty filosofia, jonka avulla voit omaksua elämää ja nauttia kauneuden sen virtausta. Jokainen puu käsissä päällikön kulkee kolmessa vaiheessa, kuten kaikki elollinen planeetalla. Ensinnäkin se on koti nuorten, häikäisevä tuoreutta ja paine, sitten tulee kypsyyttä, saavuttaa täydellisyyttä ja kauneutta muotoja, ja viimeinen vaihe - vanhuus, johon sisältyy kaikki viisaus maailman. Ja lisäksi Bonsai - symboli jatkuvuuden sukupolvien koska perheen kuopus on opittava kokemuksesta ja voi pitää mitä luotu vanhemmissa.

Mitä puita voidaan kasvattaa

Useimmiten, kasvaville astioissa käyttäen ikivihreä lajeja. Tämä saattaa olla japanilainen sypressi, kiina kataja, Cryptomeria, pyatilistnaya, musta tai punainen mänty Japani. Bonsai puut näistä lajeista näyttää hyvin vaikuttava, mutta jotkut haluavat kasvaa lehtipuita, on erityistä charmia muuttuvassa vuodenaikoina. Tässä tapauksessa sovi Japanin luumu, omenapuita eri lajikkeita, kirsikat, jotkut lajit vaahteroita, alppiruusut, villi atsaleat, eri lajikkeiden päärynöitä, persimmons, villi viinirypäleet, paju ja muut.

Bonsai mänty näyttää hyvin kaunis ja epätavallinen, kuten näkyy kuvan alla, joten se on usein mahdollista saavuttaa nämä pienoiskoossa mäntyjä.

Kokeneellekin mestari koskaan saa kaksi identtistä kasveja. Mutta kaikki kappaleet tehnyt selkeästi jaettu tyylejä. Tämä perinne esiteltiin taidetta Bonsai on Japani. Heille annetaan nimeämistä määrä perusteita, joiden puut ovat jaettu tyylejä. On enemmän kuin 30, mutta harkitsemme yleisimpiä.

Jos näet Bonsai tehdas, jonka suora runko, laajentaa maahan, niin se on muodollinen pystyssä tyyli - Tokkan. Toinen tärkeä ominaisuus hänestä - alkuun Laitoksessa on zauzhatsya. Tähän tyyliin, voit kasvattaa kaikenlaista puuta. Symbolismi Tokkana - ylpeä yksinäisyys ja lannistumaton luonne.

Jos kasvi on pitkänomainen pystysuunnassa, mutta sen oksat ei ole selkeä rakenne, ja ne on järjestetty satunnaisesti, niin tämä tyyli Moogi. Runko puu voidaan taivuttaa, mutta kärki välttämättä piirretty linjalla emäksen kanssa, joka muodostaa kohtisuoraan maahan. Moogi symboloi yksinkertaisuus ja vapauden vielä - halu ylittää vastapuolen olosuhteissa.

Tämä bonsai tyylejä, kuten valokuvan, tehty vahvaa puuskainen tuulet. Ja shakai (kursiivi tyyli) on tunnettu siitä, että kaltevuus kulmassa maahan, mutta puu vedetään ylös. Fukinagasi (taivuttaa tuuli) voi olla tasainen ja kalteva akseli, mutta sen sivuliikkeen yhteen suuntaan (suuntaan kulmakerroin), kuten puu kasvanut voimakas tuuli. Symboliikka näistä tyyleistä - kestävyys luonnonvoimat ja taistelu elämästä.

Sokan tarkoittaa "forked runko". Tämä tyyli on saanut katsojaa bonsai luonto itse, koska hyvin usein samasta juuresta ja Barrel nousee, joista yksi on vahvempi ja korkeampi. Puu voi olla litteä tai vino, se ei ole kovin tärkeää, tärkeintä - se on muodostettava yhteinen kruunu. Luo samanlainen bonsai kotona kuin mahdollista antaen ulkonäkö toisen rummun alin haara. Symboliikka tämä tyyli - jatkuvuutta sukupolvien ja perinteitä kunnioittaen. Sokan kutsutaan joskus "bliznetsami9raquo; tai "isä ja poika".

Se on vähän samantyyppisiä bonsai kaskadissa ja polukaskadnom tyyliä. Kengay - kuten puu, joka kasvoi jyrkkiä. Selviytyäkseen hän piti sopeutua vaikeissa olosuhteissa. tyylin symboli - plastisuus kaikissa olosuhteissa.

Khan kengay on enemmän vaakasuorassa suunnassa varren kasvuun. Puut, kuten kasvavat rannalla, yrittää päästä kruunu vettä. Hyun-kengay - bonsai, kuva, joka osoittaa selvästi, että haarat eivät laske alle keskellä potin, ja kärki kasvit sijaitsevat aina maanpinnan yläpuolelle.

Näistä tyylit aina valita muovi kasveja taivutus runkoja. Etusija annetaan mänty, cotoneaster, kataja.

Tämä tyyli pidetään yhtenä vaikeimmista toteuttaa. Hän on myös yksi vanhimmista. Muuten, tämä tyyli on nimeltään "literaturnym9raquo;. Tällainen nimi johtuu siitä, että kasvit ovat kaavamaisen muodossa "kirjaimet Japani." Masters kuten kirjoittaminen Calligraphic merkkejä, kasvavia puita pitkä kaareva arkut ilman alaoksat. Crohnin tämäntyyppisessä bonsai on sallittu vain huipulla. Tyyli edustaa keveys ja korkeus. Kasvun valitun havupuu tai lehtipuille.

Voitteko kuvitella Bonsai ruukkuihin, jotka kasvoivat pieni metsä? Tämä tehdas tyyliin Ose-ue. Koostumus koostuu useita puunrunkoja eri korkeus, joilla on eri paksuus ja laitoksen ikä. Yleensä ne poimia pariton määrä puita, jotka usein ovat samaa lajia. Istutettu niitä noudattamatta symmetria ja välttää samalla etäisyydellä. Siten isäntä saa oma puisto tai pieni vesakko, muistuttaa eniten alueen luontoa.

Valaistunut Japani ovat oppineet näkemään kauneutta joka hetki elämässä. He ovat osoittaneet, että vanhuus voi olla myös kaunis. Tehdään tämä väite - Sharimiki tyyli on "kuollutta puuta". Keinotekoinen puu kasvaa vanha kuoren runko on osittain poistettu, ja se vybelivaetsya puutavaraa, luo kontrastin elävä ja kuollut. Sivustoja, joilla kuollutta puuta hienovaraisesti taivuttaa, mutta niiden on oltava selvästi näkyvissä. Tämäntyyppiselle useimmin käytetty katajaa.

Jos aiot kasvaa kuvattujen ihme tulokkaita mietit miten kasvi Bonsai. Voit tehdä tämän useilla tavoilla:

 1. Miso menetelmä. Tämä sopii aloittelijoille kokeiluissa. Se on suljettu muokataan hedelmällistä kerätty luonnosta. Tällöin voit valita erilaisia ​​bakteereita on sellainen, joka on tarpeen, ja alkaa hitaaseen kasvuun alusta alkaen.
 2. Tapa Toriki. Tämä kasvava pienoiskoossa kasveja pistokkaista tai tasoilla. Käyttää tätä menetelmää, oikeassa paikassa on haara leikataan tai karsittiin kuori ja puu käsitellään piristeiden hevosten avattu kasvua. Puu sammal vaimentaa osa ja kalvon ja 3 (joskus enemmän) kuukautta. cutoff kohta ei anna kuivua koko ajan.
 3. Tapa Yamadori. Arvioitu arvo nimi - "löysi ja kaivoi." Kevät metsässä tai puutarhassa on sopiva kasvi, kaivaa sen ympärille ja jätä se muutaman kuukauden muodostumista pinnan hevosia. Tämän jälkeen vahvat juuret vähän lyhyempi, kasvi maaperästä poistetaan, ja alkaa muodostumista bonsai potin.
 4. Tapa Ueki. Tällaisella menetelmällä on ostettu valmiina nuori tehtaan lastentarha, niin se leikataan pois ja istutetaan potin tasainen. Tai ostaa nuori bonsai, ja lisäksi se on kasvanut, perustuu omien mieltymysten tyylillä.

Päätehtävä kasvavilla Bonsai - pakottaa puu pysyvät pieninä. Voit tehdä tämän, sinun täytyy hidastaa kasvua ja antaa halutun muodon. Kasvun esto usein leikata juuria ja nuoria versoja poistetaan, valitse laiha maaperään, käytä minimaalinen määrä lannoitetta ja valittujen erityistä ruukut bonsai, jossa juuristo voi kasvaa voimakkaasti. Muista myös käyttää järjestelmää heikentää tulojen mehuja, aiheuttaen horisontaaliset leikkaukset puutavaraan tai risteilee johdinholkkiin.

Kun kasvi on riittävän puhtaana, alkaa leikata sen oksat ja kaari. Tehdä tämän, käytä kuparilanka, joka kietoutuu oksat ja kiinnitetty tapit kukkaruukku. Mutkat on parempi aloittaa kesällä, kun oksat ovat joustavia. Jotta ei vahingoita kruunu, paikka taivutus kääritty pehmeällä köysi tai niini.

Ajoissa karsimisesta auttaa heräämään kasvavaan tarpeeseen munuaisiin. Jos luot ihanteellista tulee lähettää haara oikealle, valitse munuainen, kiinni oikeaan suuntaan, ja katkaista sivuliikkeen edellä hänen, jättäen yläpuolelle ja hamppua.

Muuten, jos viljelty bonsai mäntyä, on välttämätöntä suorittaa leikkaus äärimmäisen varovasti. Vaurioituneet oksat voivat kellastua. Tämä koskee myös muita havupuita.

Kasvi tarvitsee hoitoa koko elämänsä ajan. Kasvaa kunnon bonsai, hoito kotona tarjotaan vuoden ympäri. Näitä ovat istuttamisen, lannoitus, kastelu.

Repotting tapahtuu parhaiten keväällä. Olisi huolehdittava siitä, että juuret eivät kasva eivätkä muodosta palloa. Kun tämä tapahtuu, puu poistetaan kulhot, juuret leikataan ja palauttaa kasvien paikkaan, mutta tuoretta maa-ainesta.

Jotta istutus seos humusta 3/5 maaperän, 1/5 turvetta ja 1/5 hiekkaa. Maaperän runsaalla vedellä sullotaan niin, ettei tyhjiä tiloja. Korkeus maaperän säiliössä -. Noin 5-6 cm yläpuolelle, yleensä koristeltu kiviä ja sammalta.

Ruokinta tapahtuu keväällä ja kesällä. Väli pidetään noin kaksi viikkoa. Edullinen käyttövalmis nestemäinen orgaaninen lannoite, jossa on linnun uloste, joka viedään läpi 2 tunnin kuluttua kastelua.

Mitä muuta tarvitset kasvaa terveitä ja kaunis Bonsai? Kotihoitoon tarvitaan runsas ja säännöllistä kastelua. Monet ihmiset perustaa pakkauksessaan pieneen puu tasaisen säiliön vedellä. Sen pohja on täynnä pieniä kiviä ja laittaa arina. Vedenpinta lokeroon pidetään yhdellä tasolla. Tämä tekee mahdolliseksi lisätä kosteutta ja vähentää kastelua.

Vesi on välttämätöntä miniatyyri puita suuria määriä. Mutta meidän on otettava huomioon laitteen laatu, koska asukkaat eri ilmastovyöhykkeillä ovat erilaisia ​​kastelua olosuhteissa. Esimerkiksi pienten leaved Carmona - bonsai puiden hoito, jotka vaativat päivittäin runsaasti kastelua. Mutta Jade joten kastelu on haitallista, sen juuristo ei selviä runsaasti kosteutta ja mätänee.

On tärkeää ymmärtää, että pienoiskoossa puu on kasteltava useammin, vaikka muoto ei pidä märkä maa, jossa on seuraavat tekijät:

 • lehdet oksilla suurempien ja useampien;
 • kasvi istutetaan pieniä tai tasaisen säiliön, sen jälkeen suuri kosteuden haihtumista pinta-ala substraatin;
 • huone on liian kuivaa ja lämmintä ilmaa.

Lisäksi tehdas ei estä säännöllistä ruiskutus. Huomaa kuitenkin, että ikivihreä laji voidaan ruiskuttaa ainoastaan ​​tislattua vettä. Jos käytät tavallisia kosketa lehdillä vaalea kukinta Nondeducibility näkyviin.

Nyt ymmärrät, mitä Bonsai, voit yrittää luoda mestariteos. Mutta ajattele ja arvioida niiden vahvuus. Jos et ole tarpeeksi kärsivällinen, niin ehkä sinun ei pitäisi ottaa tämän vaivalloisen työn.

1