jännitteensäätimet talon, joka on parempi

Miten valita jännitteen säädin kotiin

Lähes kaikki meistä on joskus ollut ongelmia jännitteen pudotus: polttaa tai vilkkuvia valoja, kun kaksi tai useampia tehokkaampia laitteita samanaikaisesti - valo sammutetaan. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi, sinun pitäisi ostaa jännitteensäädin. Miten valita jännitteen säädin kotiin, se auttaa ymmärtämään paremmin.

Miten valita jännitteen säädin kotiin

Jännitestabilisaattori - on laite, joka on vakauttaa sähköjännite, jännite tukee 220 myös silloin, kun suuri ero. Se suojaa laitteita, laitteiden ja kaikki mahdolliset sähkölaitteet alhaisen tai korkean jännitteen verkkoon, sekä oikosulun.

Miten valita jännitteensäädin talon? Ensinnäkin kiinnittää huomiota sen tärkeimmät ominaisuudet: teho, hiljaisuus, mitat. Valitse malli, koska sen hinta ja saatavuus kaikki tarvittavat toiminnot.

Miksi tarve jännitteensäädin

Kaikki toimivat stabilointiaineiden virtaa. Niiden toiminta perustuu sähkömagneettiseen induktioon. Sähkövirta puhelu ohjataan liikkeen elektronien johdin. Kaikki sähkövirrat on jaettu AC ja DC:

 • Vaihtovirta - vaihtelee suuruus, taajuus, suuntaan. Sijaitsee pistorasiat, suurjännitesähkölaitteiden verkoissa.
 • DC - ei muuteta. Se on akku, akku auton. DC toimivat lähes kaikki elektroniset laitteet (järjestelmät). Kaikki laitteet on varustettu virtalähteet (akut), joka muuntaa vaihtovirran tasavirraksi.

Ymmärtää, miten tämä laite, harkitse tyyppisiä epävakauteen sähköä. Erota kahdenlaisia ​​teho epävakauden: pysyviä ja tilapäisiä.

 • Jatkamalla koskee heikentynyt kapasiteetti voimajohtojen jotka ovat huonossa kunnossa.
 • Aika epävakaus syntyy esimerkiksi, koska salaman, joka osui ukkosenjohdin turvallisesti suojattu tai maattosähkölinjaan (vilkkuva lamppu uupumuksen ja voi vaurioittaa matriisin tai laitteen prosessori). Se havaitaan ylikuormittunut sähkö- sähköaseman ja kyvyttömyys tietyn pisteen täyden palvelun sähköä.

Talvella ja kesällä ovat merkittäviä jännitteen vaihtelut, koska nämä jaksot käyttämällä useita sähkölaitteiden (lämmittimet, sähköinen uunit, lämmityskattilat) tai tiettyjä sääolosuhteet (salama). Siksi on kiireesti tätä välinettä.

Jätettäessä hyppy pulssi laite (elektroni paine, sähkövirta) on alueella 200-240 volttia (sallittu arvo), laite toimii pitkään ja stabiilisti. Hypyn aikana, se avautuu automaattisesti nykyisen verkon, poistamalla lähtöjännite ja estää laitteiden jännitehäviö. Sen kantavuus lisääntyy käyttämällä emitteriseuraajana, koska jännite transistorin kaksoiskappaleet.

Päätehtävä stabilisaattori - suojaa sähkölaitteen jännitepiikkejä, koska niiden tasoitusta. Se auttaa normalisoimaan sähkön talossa ja pitää hyvässä kunnossa instrumentin.

Tyypit Jännite

Riippuen toimintaperiaate stabilointiaineita ovat:

 • elektroninen
 • sähkömekaaninen
 • ferrorezonansnyh
 • korvaus

Kun otetaan huomioon myös luokittelu stabilisaattorit vaihe (yhden vaiheen ja kolmivaiheinen), teho, tarkkuus, alue.

Tyypin mukaan kytkentälaitteet on:

 • Paikallaan (heti laskuri yhdistetty johdotuksen);
 • Paikallinen (kun laite on liitetty itse laitteeseen).

Elektroninen jännitteen säätö

Elektroninen stabilointiaineet koostuvat sisäpuolelta muuntajan, jossa on suuri joukko hanat, niin on korkea hyötysuhde ja nopea hakea. Niitä käytetään kytkemään käämit tyristorit (MCU ohjaus, kytkettävissä mikroprosessori) ja triakit. Koska nämä laitteet eivät ole mekaanisesti yksityiskohta, ne ovat vastustuskykyisiä sähköä tippaa.

 • Ammattilaiset: pieni koko, alhainen melu, korkea nopeus tasolla.
 • Miinukset: alhainen tarkkuus vakauttaminen, lähtöjännite katkeaa, joten on parasta käyttää niitä paikoissa, joissa virrankulutus on alhainen.

Sähkömekaaninen jännitteensäätimet

Sähkömekaaninen stabilointiaineet liike harjaa grafiitti kärki käämien kuljetetaan moottorin käämin sisällä. Tietojen oikeellisuus tällaisessa laitteessa on minimaalinen, mutta laite säätö on pidempi kuin edellisessä stabilointiaine lajit - noin 10 kierrosta sekunnissa.

 • Ammattilaisia. Laite on yksinkertainen ja luotettava rakenne hyötysuhde on korkea, laite voi kestää suuria kuormia.
 • Miinukset. Laite koostuu mekaanisten osien, joten kuluvat nopeasti, on alhainen nopeus. Oikean toiminnan vaaditaan kuuden kuukauden välein kuljettaa sitä palveluun.

Ferroresonant jännitteensäätimet

Ferroresonance stabilointiaineita - ovat laitteita, jotka toimivat periaatteella ferroresonance, joka koostuu kahdesta tai useammasta lankakelan haavan metallitangot kondensaattoreita.

 • Ammattilaiset: korkea luotettavuus, pitkä toimintajakso, korkea säätönopeus.
 • Haittoja: tehokkuus on alhainen, on suuri koko, korkea melu, korkea hinta.

Yhden vaiheen jännitteen stabilointiaineet

Yksivaiheinen säätimet talon suunniteltu 220V sähköverkkoihin. Tämäntyyppisessä verkossa on varustettu useimmat asuntoja. Niitä käytetään suojaamaan ylijännitteeltä kodinkoneiden asunnossa (tv, mikroaaltouuni, jääkaappi, tietokone, työkaluja).

Johdotus yhden vaiheen jännite stabilointiaine

 • Ammattilaiset: lähtöjännite ohjataan keskeytyksettä.
 • Haittoja: reaktio yksikön tulojännite on matala, korkea melutaso.

Kolmen vaiheen jännitteen stabilointiaineet

Kolmivaiheisen koneet on suunniteltu sähköverkoissa kanssa 380V. Suunniteltu suuren kuormituksen vuoksi, rakennuksiin soveltuvat, talot, teollisuus- esineitä (ylimääräisten kattila, kompressori).

Johdotus 3-vaihe jänniteregulaattorista

 • Plussat: suunniteltu raskaita kuormia.
 • Haittoja: rikkoutuessa yhden työvaiheista suojaavan tilassa ei ole mahdollista.

Valinta jännitteen säädin teho

Valitsemalla stabilisaattoria talon, on tarpeen valita valtaansa oikein. Voit tehdä tämän, sinun täytyy laskea kapasiteetin määrää signaalivakiolaitteet joka lopulta liittää siihen, ja lisää 20% varaukseen.

Saat lisätietoja valitsemalla teholaitetta, katso video:

Valinta stabilointiainetta tarkkuutta ja alue

On olemassa kolmenlaisia ​​stabilisaattoreiden merkintöjä tarkkuutta.

Pienten värähtelyjen alue on valittu:

Suuren jännitteen vaihteluväli:

Merkintä "PTT", "pttt" valitsevat lääketieteellisiin laitteisiin.

Vinkkejä valita jännitteensäädin

Valittaessa stabilointiaine huomautus:

 • Hiljainen. Asentaa (vaakasuoraan tai pystysuoraan mount) poispäin virkistysalueita (makuuhuone, olohuone). Lohkot on koneellinen ilmanvaihto, korotus ei ole hyväksyttävä, koska vaihde.
 • Kompakti laite.
 • Hinta. On suositeltavaa, ettei kitsastella ostaa.
 • Virta. Kiinnitä huomiota häviötehon vakaimen. Jos häviöteho on 50%, on välttämätöntä hankkia stabilointiaine, jonka kapasiteetti kahdesti.
 • Asennus. asennuksen ja työn antaa vain valtuutettu sähköasentaja. Sähkömiehet, tunne stabilointi, ei ehkä voi poimia materiaaleja. Yhdistävät stabilointiainetta tulisi tehdä käyttäen kaapelia, jossa on riittävä läpimitta.
 • Taattu. Ostamalla stabilisaattoria kotiin, lue huolellisesti takuuehdot myyjän. Tämä on tärkeää, koska ostaa kalliita ja maksaa kaksi kertaa - kalliita.

Jos olet jo ostanut laitteen lähettää kommentteja. Neuvoja ja palautetta voi olla hyötyä lukijoille, jotka määräytyvät vain valittua välinettä.

220V jännitestabilisaattori talo: Kumpi on parempi?

Tänään kaikki on herkkä vakautta ja laatua Electrosignal laitteet talomme. Se jääkaapit, tietokoneet, televisiot, mikroaaltouunit ja enemmän. Jos teemme lyhyt analyysi laadun sähköverkon, on mahdollista tehdä joitakin johtopäätöksiä. Ja vaikka sen ei tarvitse olla asiantuntija. Täällä pitäisi olla selvää poikkeama mitoitettu 220V on sallittua suurempi. Kelvollinen mainitaan vain plus / miinus 10V. Se on 210-230V. Puhutaan kanssasi siitä, miten valita jännitteensäädin 220 taloon ja suojata laitteita vaurioilta.

Kuten edellä todettiin, sähkön laatu ei todellakaan ole onnellinen. Mutta kaikki olisi hienoa hyvällä säällä, kun verkkojännitejohtimet on enemmän tai vähemmän vakaana. Useimmat ihmeitä alkaa voimakas tuuli. Sitten on todennäköisyys tarkkailemalla jännitteen ja 150V ja 280V. Kaikki tämä voi johtaa siihen, että poltat jääkaappi, televisio ja muita kalliita laitteita.

Tämän välttämiseksi on tarpeen käyttää jännitteensäädin. Se ei ole niin kalliita laitteita, mutta hyvin tarpeellista meidän aikanamme. Tahansa virtapiikin, joka on vakiintunut. Pahinta, mitä voi tapahtua - se palaa sulakkeen stabilointiaine, joka on arvokkaampi kuin muutaman ruplaa. Samaa mieltä, ei suurin menetys.

On syytä huomata, että regulaattorin jännite 220 valita ei ole niin vaikeaa kotiin. On aivan eri asia, että monet eivät aio tehdä sitä. Ymmärtää onko hankinta tai ei, aikaa ajatella sitä ei tarvita välttämättä. Mutta sokeasti mennä ulos ja ostaa stabilointiaine ei myöskään ole sen arvoinen.

Jotta piste «i9raquo, on tarpeen suorittaa mittauksia. Se käyttää erityistä testauslaitteet, jonka avulla voit tallentaa suurimman ja pienimmän virtasysäykset. Joten, jos koko verkko oli vakaa, ja jännite ei ylitä merkki 205-235 V, säädin ei ole välttämätöntä. Vaikka suojata kalliita ja herkkiä muutoksille laitteita tarvitset, ja se on tosiasia. Jos mittaukset osoittavat vaihtelee yli 10% kumpaankin suuntaan, sinun täytyy asentaa suojavarusteita. Muussa tapauksessa elektroninen laite, on se televisio tai jääkaappi voi vahingoittua. Uskokaa minua, korjaus on erittäin kallista. Joskus suositeltavaa hankkia uusia laitteita sen sijaan korjata vanhaa.

On vaikea sanoa tarkalleen, miksi kysymyksiä tässä tapauksessa. Jos huoneessa käyttämä yhden vaiheen jännitteen, ja kaikki laitteet ovat yhden vaiheen, ja stabilointiaine on oltava tarkoituksenmukaisia. Kolmivaiheinen verkko on yhä käytetään tehtaissa tai toimistoissa. Siitä syötetään yleensä moottorit, suuritehoiset ilmastointi tai pumppuja. Tässä tapauksessa sovellus on sallittu vain 3-vaihe stabilointiainetta.

Mutta usein käy niin, että talo sopii 3-vaihe verkkoon, ja kaikki käytetyt välineet - yhden vaiheen. Mitä 220V jännite stabilointiaine valitaan tässä tapauksessa, saatat kysyä. Ei ole juurikaan mahdollisuuksia optimointiin. Jos kukin vaihe on yhtä ladattu, niin asetamme 3-vaihe stabilointiaine yhtä suurella teholla. Jos tärkeimmät laitteet on kytketty yhteen tai kahteen vaiheeseen, niin ne laittaa suojavarusteita, ja viimeinen rivi voidaan kytkeä suoraan.

Mitä 220V jänniteregulaattorista päättää antaa

Yksi tärkeimmistä asioista - valta suojavarusteet. Jotta voitaisiin valita oikea säädin, sinun täytyy laskea tarkasti kokonaiskuormitus sähkölaitteiden olla yhteydessä siihen. Jokainen elektroninen laite on tekninen, se ilmoittaa, että virrankulutus. Mutta älä unohda keskeiset muuttujat kuten aloitustehotaso. Esimerkiksi kotitalouden jääkaapissa kapasiteetti on 0,2 kW. Tässä tapauksessa se on moninaisuus passin 5. On välttämätöntä moninkertaistaa 0,2h5, ja saamme aloitustehotaso, mikä meidän tapauksessamme 1 kW. Tietysti joskus emme käytä useita laitteita samanaikaisesti. Tällöin kuormitusta laitteita on kertaluokkaa pienempi. Ylikuormitus lisäainetta ei suositella, koska työ suojelu, ja se ei käynnisty ennen kuin irrotat jonkin laitteita.

Aina ostaa marginaali tehon

Ei ostaa laitteita peräkkäin. Esimerkiksi et tiedä, kun haluat yhteyden stabilointiaine uusien laitteiden. Kuvittele, että on 250V verkossa ja sinun on pikaisesti luoda raportin työtä tietokoneella. Mutta käytetty stabilisaattori toisen laitteita, joita ei voi irrottaa. Virta puuttuu myös. Tilanne saadaan umpikujaan. Se on tästä yksinkertaisesta syystä, aina ottaa suojavarusteita tehoreservi 20-30%.

Toinen tärkeä yksityiskohta - alempi jännite on, sitä pienempi on teho stabilointiaine. Esimerkiksi, suojaava laitteet "Shtil9raquo; jotta 7kW kestää raskaita kuormia. Mutta erityinen voima, tässä tapauksessa, 7 kW, otettu optimaalinen 220V. Jos tämä luku laskee 150V, niin lähtö putoaa 4,8 kW. Periaatteessa perusparametrit me katsoimme, nyt nopeasti mennä yli suosittu valmistajille.

220V jännite stabilointiaine "Shtil9raquo kotiin;

Yhtiö "Shtil9raquo; Se tuottaa laajan valikoiman suojavarusteita. Se tarjoaa erilaisia ​​sääntelyviranomaisten aina pienivoimakkuuksisia kotitalouksissa ja toimistoissa päättyy kalliimpia malleja. Tämä kotimainen tuottaja on useita kiistattomia etuja. Ensinnäkin, saatavuus laitteiden kustannuksia. Verrattuna eurooppalaisia ​​malleja, säästöt on noin 10%.

Malli "Shtil9raquo; R 110 käytetään alueella 165-265V jännitteen verkkoon. Lisäksi tämä kone tarjoaa vakauttaminen plus / miinus 7%. Tämä on tuskin sopii herkkiä elektronisia laitteita. Hinta koko 2 900 ruplaa. Mutta R 16000 kapasiteetti 16kVA tarjoaa stabilointi +/- 4%, joka on sopiva kehittyneempiä tunnistus laitteita. Mutta tällainen yksikkö maksaa 70 000 ruplaa. On suositeltavaa asentaa toimistoissa, joissa korkea kokonaishyötysuhde kuormittaa verkkoa. Yleensä se on suuri tuottaja. laitteet rakentaa laatu on korkea, joten hinta on varsin kohtuullinen.

Olet ehkä huomannut, että eniten huomiota kiinnitetään kotimaisille tuottajille. Se, että tämä laite on suuri kysyntä useista syistä. Ensimmäisessä - kohtuullinen hinta, ja toinen - helppo huoltaa ja korjata. Uskokaa minua, jos vahinko on paljon helpompi löytää varaosia kaatumisesteen "Shtil9raquo; tai "Energiya9raquo, sen sijaan, että eurooppalaista mallia.

Mitä konkreettisia valmistajan, monet käyttäjät jättävät positiivista palautetta. Esimerkiksi, on tarve 220 jännitteen säädin "Energiya9raquo kotiin; SNVT-500/1. Tämä suojaimet kapasiteetti 0,5 kVA. Se on stabilointiaine voidaan kytkeä suoraan kaasulaitteet. Useimmat 2-hkonturnyh kattiloissa on valtavasti tarkan ja herkän elektroniikan, joka ei halua pienintäkään muutosta jännitteen. Tämä kone pystyy stabiloimaan jännite tasolle +/- 3%. Kaikki tämä 2900 ruplaa. Yhtiö tarjoaa tehokkaampia malleja kuten ARS-1000, 1500 ja muut. Pick tekniikka tehosta riippuen, ja kaikki on hyvin.

Nyt tiedät jo, miten valita jänniteregulaattorista 220 talon. Kumpi on parempi, ehdottomasti vaikea sanoa. Esimerkiksi pienten kuormien ja yhdistää herkkää elektroniikkaa tarkka täydellinen tekniikka "Energiya9raquo;. Jos kuormitus suojavarusteita merkittävä, mutta hyväksyttävää poikkeamat vakauttamisen 8%, voimme turvallisesti antaa etusijan tekniikka "Shtil9raquo,. Hyöty tänään on mahdollista valita, ja melko suuri. Jos et luota kotimainen valmistaja, Euroopan sääntelyviranomaisten markkina kokonaan. Useimmat niistä, erityisesti Saksa, Italia, jne., Ovat erittäin hyvälaatuisia. Mutta usein on ongelmia ajoissa korjausta, koska osat toimitetaan usein alle järjestys, joka ei ole liian nopea.

Täällä tulemme tämän artikkelin lopussa. Tänä aikana olemme onnistuneet selvittää, miten valita jännitteen säädin 220 talon. Wall majoitusvaihtoehto on muuten erittäin kätevä. Tästä on osoituksena monet kuluttajat. Laite on asennettu seinään kiinnikkeiden ja ei vie tilaa huoneessa. Muilta, jossa tulee olemaan tällaisia ​​laitteita ei ole väliä. Tietenkin puhumme talot ja asunnot sen sijaan toimistoihin ja teollisuusrakennuksiin, jossa stabilointiaine paino voi olla yli 100 kiloa. Yleensä se on kaikki mitä voi kertoa meille tästä aiheesta. Laske kokonaiskuormitus, määrittää valmistaja ja tekee ostoksen. Ainoa tapa, jolla voit luottaa suojata elektroniikkaa aiheuttamilta vahingoilta virtahuiput verkossa.

jännitteensäätimet talon: arvostelut, mikä on parempi ja mitkä ovat kriteerit valita

Tarjonnan kotitalouksien ja teollisuuden laitteiden käyttää verkkovirtaa, joiden jännite on 220/380 volttia, 50 hertsiä ja eri määrän vaiheita. Sähköliikkeestä mahdollistaa oikean toiminnan välillä verkkojännite 190-245 volttia.

Kuitenkin, usein tulva esiintyy jakeluverkkoon, kun sen arvo voi vaihdella laajoissa rajoissa. Tämä tilanne johtaa tyypillisesti vahinkoa tai täydellinen epäonnistuminen kallis laitteita. Jännitestabilisaattori talo on laite, joka mahdollistaa hyvän tarkkuuden ylläpitämiseksi vakiona lähtöjännite.

Tyypit Jännite

Riippuen toimintaperiaate, välineitä jännitteenstabiloinnin Se voidaan jakaa kahteen ryhmään:

 • Sähkömekaaninen stabilointi,
 • Elektroninen stabilointiaineita.

Ensimmäinen ryhmä sisältää releen ja servo laitteita. Toinen ryhmä edustaa ferroresonance, TRIAC ja pulssi työkaluja.

Rele. Vakaaja rele poikkeaa yksinkertainen rakenne, edullisia ja häirinnän puuttuminen. Se perustuu auto-muuntajan osioitu käämityksen ja ohjauskortin. Jos muutat arvoa syöttöjännitteen, ohjauskortin antaa joukkue sopiva rele. Tämä liittää muuntajan käämityksen osien lisätä tai vähentää lähtöjännite. Vasteaika on yhtä +0,05-+0,15 sekuntia, mikä riittää useimpiin kodinkoneiden.

Vakauttaminen tarkkuus relelaitteet on sisällä 5-8%. Tämä tosiasia tarkoittaa sitä, että jännite ulostulo ajon voi vaihdella 203-237V. Jos tämä luku on kriittinen, esimerkiksi, kun kyseessä on hankinnan stabilisaattoria Kaasukattilaan asiantuntijat neuvovat, valitaanko sähköisen stabilointiaineita suuremmalla tarkkuudella vakauttaminen.

Haitat rele stabilisaattoreita ovat pieni viive vakauttaminen vaihe sääntely lähtöjännitteen ja mahdollinen palaminen relekoskettimien, mikä rajoittaa käyttöikä.

Servo. Servo säädin järjestetty autotransformer, jolloin jännite muutos suoritetaan ei vaiheittain kanssa kytkemällä käämin osat, ja sujuvasti liukuva kontakti. Telalla tai siveltimellä, jossa on grafiittia kärki kiinnitetty servomoottorin akseli liikkuu toroidin autotransformer käämien signaaleja ohjauskortin, joka tarkkailee tulojännitettä.

Laitteen Tämän tyyppinen tarjoaa hyvän tarkkuuden ja tasainen säätö, mutta on alhainen vaste. Normaali toiminta-alue hyppää syöttöjännite olisi vaihdella välillä 190-250V. Läsnä ollessa liikkuvien elementtien vähentää laitteen luotettavuutta. Ja -telat ovat yleensä likaisia ​​ja kuluneet, ja kun kuluneet usein kipinä, siis säännöllisesti uusiin. Lisäksi laite tekee melua käytön aikana.

Elektroninen. Elektronisen ohjauksen ja ei ole mekaanisia liikkuvia osia, joka takaa korkean luotettavuuden laitteita.

 • Ferroresonance stabilisaattorit olivat yleisiä 60-70 vuotta viime vuosisadalla. Ne ovat laajasti käytetty syöttöputki tv muuntaja virtalähteet. Tällainen laite toimii periaatteella resonanssin. Stabilointiaine Tämän tyyppinen tunnettu siitä, että edullisia ja kestävyys. Vakavia haittoja laite voidaan pitää voimakkaita sähkömagneettisia häiriöitä, jotka voivat vaikuttaa muiden laitteiden ja lähtösignaalin vääristymä aaltomuodon. Ferroresonance laitteet lähettävät vahva surinaa, ja heidän työnsä on erittäin riippuvainen verkon taajuudella.
 • Tyristori- tai tyristori-stabilisaattoreita voidaan verrata releen toimintaperiaatteeseen, mutta käämien välttämättömän kytkennän suorittaa ei relekoskettimia vaan sähköisiä elementtejä. Puolijohdekytkimet tehdään yleensä tyristoreilla tai triaksilla. Tällaiset laitteet tarjoavat hyvän nopeuden ja pitkän käyttöiän. Stabiloinnin tarkkuus riippuu vaiheiden lukumääristä, ja useimmissa triac-malleissa se on 1-2,5%: n (pieni poistumisjännite 214-226 V: n lähdössä), mikä ylittää suurelta osin releiden tarkkuuden.

Tyristoreihin tehdyt verkko-stabilisaattorit ovat melko kalliita, mutta hyvät sähköparametrit ja vastustuskyky ylikuormituksineen aiheuttavat tällaisten laitteiden suurta suosiota. Myös nämä laitteet ovat melkein äänetöntä.

Invertterit. Tällä hetkellä käytetään laajalti sähköisiä stabilisaattoreita, joilla on kaksitaajuusmuunnos (invertterit). Vaihtovirran muuntaminen vakioksi ja jälleen vuorottelevaksi sähköisen piirin ominaisuuksista johtuen takaa vakaan jännitteen saavuttamisen laitteen ulostulossa. Invertterimuunnin on hiljainen, kompakti koko ja korkea tehokkuus, joka voi saavuttaa 90% tai enemmän. Tässä tapauksessa lähtöjännitteen muoto vastaa sinimuotoa, ja laite itsessään ei synny sähkömagneettisia häiriöitä.

Stabilisaattorit PWM: llä. Nykyaikaisia ​​mikroelektroniikkakomponentteja (PWM-säätimiä) käytetään pulssi- ​​leveysmodulaatioiden vakautuslaitteissa. Tällaisilla stabilisaattoreilla on lähes hetkellinen nopeus, tarkkuus ja luotettavuus. Niiden käyttö rajoittuu suuriin kustannuksiin ja alhaiseen tulojännitekynnykseen (240-245 V).

Valmistajan valinta. Kun valitset jännitteen säädin, kiinnitä myös huomiota valmistajaan. Esimerkiksi Kiinaan tuotetaan monia kotimaisia ​​tuotemerkkejä jännitteen säätelijöistä, ja ne ovat yliarvioineet lukuja, jotka poikkeavat todellisuudesta. Mutta on myös niitä, jotka eroavat toisistaan ​​luotettavasti ja hyvänä käyttöiänä. Positiivisena esimerkkinä voidaan mainita energian stabilisaattorit, jotka ovat erittäin suosittuja asiakkaiden keskuudessa ja joilla on paljon positiivista palautetta, joka on helposti löydettävissä Internetistä. Tästä linkistä löytyy koko sivuston virallinen edustaja.

Tarjoamme myös hyvin yksityiskohtaisen ja ymmärrettävän videon jännitteensäätimien valitsemisesta ja liittämisestä:

Jännitteensäätimien tärkeimmät parametrit

Jos haluat valita talon 220V: n jännitteen säädin, on tarpeen tietää tällaisten laitteiden ominaisuudet.

Verkon stabiloijilla on seuraavat parametrit:

 • teho;
 • Vastausnopeus;
 • Lähtöjännitteen tarkkuus;
 • Stressijakauma tulossa.

Lisäksi stabilointiaineen valintaan otetaan huomioon vaiheiden lukumäärä, parametrien seurannan (näyttö) ja ylikuormitussuojauksen läsnäolo.

Jos aiot kytkeä vain yhden kuluttajan, esimerkiksi jääkaapin, voit käyttää pienitehoista stabilointiainetta, joka on suunniteltu yhdelle elektroniselle laitteelle. Jos kotona on paljon kalliita elektroniikkalaitteita, jotka ovat herkkiä energiahäviöille, on tarkoituksenmukaisempaa ostaa tehokas stabilisaattori, joka pystyy tarjoamaan energiaa kaikille energian kuluttajille.

Katso video tärkeimmistä kriteereistä kodin vakautuksen valitsemiseksi:

Tehostustarvetta valittaessa on otettava huomioon kaikkien kytkettyjen kuluttajien kokonaisteho. Jotta voitaisiin ymmärtää, mikä jännitteen säädin sopii parhaiten kotiin, on tarpeen tietää, mikä on aktiivinen ja reaktiivinen kuorma ja miten ne eroavat toisistaan.

Aktiivisessa kuormituksessa kaikkia vastaanotettua energiaa ei varastoida, vaan se imeytyy kokonaan, muuttuu lämpöksi. Esimerkkejä tällaisesta kuormituksesta voivat olla sähkölamput, levyt, silitysraudat ja muut vastaavat laitteet. Jos näiden laitteiden kokonaisteho on 4,0 kW, niin stabilointiaineella on sama voima pienellä marginaalilla.

Reaktiivinen kuorma on toinen asia. Tällaisten laitteiden virtapiireissä on induktanssi tai kapasitanssi. Yleisin reagoiva kuorma on moottori, jota käytetään sähkötyökaluissa, pumppuissa ja jääkaapeissa. Stabiilisaattorin voiman määrittämiseksi reaktiivisen kuorman syöttämiseksi käytetään tiettyä kaavaa, jossa otetaan huomioon paitsi passi-virta, mutta myös cosin phi (cos φ), joka on myös osoitettu passissa.

Joten jos lävistimen teho on 900 W, ja cos φ on 0,6, stabilointiaineen teho ei saa olla pienempi kuin:

Jos kosmetiikkalevyä ei ole määritelty laitteen passissa sähkömoottorilla, nimellisteho on jaettava kertoimella 0,7. Katso myös moottorin käynnistysvirta, joka voi olla enemmän kuin työskentelevä useita kertoja. Tätä varten stabilointiaineen suunnittelukykyyn lisätään 20% varaus.

Jotta ymmärtäisit paremmin, millainen jännitteen stabilointiaine taloon on parempi valita, älä unohda muutoksen suhdetta. Tämä suhde on tulo- ja lähtöjännite. Jos syöttöjännite on liian alhainen, virtalähde häviää stabilointiaineessa. Muuntosuhde 170 V jännitteelle on 0,74.

Jos kuorma on 3,0 kW, stabilointiaineen vaadittu teho on:

Tämä parametri määrittää, kuinka nopeasti stabilisaattori reagoi syöttöjännitteen muutokseen. Tällä ominaisuudella elektroniset laitteet ylittävät paljon sähkömekaaniset, mikä määrittää niiden korkean luotettavuuden. Toiminnan nopeus on erityisen tärkeä tarkkuuslaitteiston käytössä, jol- loin pienin ylijännite uhkaa epäonnistua.

Stabilointiaineen lähtöjännitteen tarkkuus mitataan prosentteina. Jos tämä parametri on 6%, on helppo laskea, että stabilisaattori antaa lähtöjännitteen välillä 207 - 233 voltin. Lähes kaikki kodin elektroniikka voi toimia jopa suurilla poikkeamilla, joten kotona herkän tekniikan puuttuessa voit käyttää stabilisaattoreita 8-9% tarkkuudella.

Tulojännite vaihtelu

Tärkeä parametri on syöttöjännitteen vaihtelun sallittu vaihteluväli. Yleensä moderni stabilisaattorit varmistavat liitettävien laitteiden toimivuuden, kun verkon jännite vaihtelee 190-240 voltista. Joissakin malleissa on elektroniset sulakkeet, jotka irrottavat laitteen kriittisten syöttöjännitteiden tasolla. Tämä mahdollistaa itse stabiloinnin ja kuormituksen vaurioitumisen.

Arkielämässä käytetään yleensä yksivaiheista vaihtovirtaverkkoa, jonka jännite on 220 V ja taajuus 50 Hz. Siinä tapauksessa, että talossa tai dachassa on kolmivaiheverkko, myös stabilisaattorin tulisi olla sopiva. Useimmiten tähän tarkoitukseen käytetään laitetta, joka on kolme yksivaiheista stabilointiainetta yhteisessä kotelossa, jossa on joitain yhteisiä tehoelementtejä tai 3 erillistä stabilointiainetta.

Moderneilla stabilisaattoreilla voi olla näyttö parametrien osoittamiseksi. Ilman vikaa stabilointiajalla on oltava ylikuormitussuojapiiri ja jäähdytysjärjestelmä. Tämä on erityisen tärkeää sähkölaitteille, joiden komponentit ovat herkkiä ylikuumenemiselle.

Kotitalouksien vakauttajan valinnassa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • Kaikkien mahdollisten kuormien kokonaisteho, mukaan lukien aktiiviset ja reaktiiviset kuormat;
 • Vaadittu nopeus ja työn tarkkuus;
 • Tulojännitteiden leviäminen;
 • Muunnoksen kerroin.

Myös lopussa suosittelemme näkemään sinulle toisen hyvän videon, joka korostaa vakauttavan laitteen valintaa:

Suositut Stabilizers-mallin mallit

Laitteiden markkinat tarjoavat laajan valikoiman laitteita, jotka on suunniteltu virtalähteen vakauttamiseksi ulkomaisilta ja kotimaisilta valmistajilta. Kuten käytännössä käy ilmi, edulliset kiinalaiset laitteet ovat huonolaatuisia ja niiden todelliset tekniset ominaisuudet eivät vastaa ilmoitettuja. Kotimaisilta valmistajilta Energia-yrityksen vakauttajille on ominaista hyvät arviot. Se tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, joilla on erilaisia ​​teknisiä parametreja, joita voidaan käyttää sähköisten laitteiden tarjoamiseen erittäin vakaalla virtalähteellä. Tässä on vain joitain niistä.

Tätä stabilointimallia voidaan käyttää laitteissa, joissa on vähän energiaa (esimerkiksi jääkaapissa), koska sillä on vain pieni teho - vain 1,5 kW. Stabilointiaine "Energy SNVT-1500/1 Hybrid" tarjoaa melko tasaisen energian ohjauksen tuloalueella 105 - 280 volttia. Ihanteellinen yksittäisten laitteiden liittämiseen, jotka kuluttavat vähän energiaa.

 • Yksivaiheinen universaali stabilisaattori;
 • Tulovirran muutos 105 - 280 V;
 • Lähtöjännite 220V ± 3%;
 • Tehokkuus - 8%;
 • Teho - 1,5 kW;
 • Käyttölämpötila - -5 - + 40 ° С;
 • Hinta on 6 500 ruplaa.

Voit ostaa tämän stabilointiaineen sekä muut stabilisaattorit Hybrid-sarjasta ja muista Energy-merkkisiä laitteista Energy-brändin virallisella verkkokaupasta, joka sijaitsee Voltmarket.ru.

Lisätietoa jännitteen säätimistä "Energy" saat selville seuraamalla seuraavaa videota:

Tämä elektroninen stabilointilaite on suurempi teho, ja sitä voidaan käyttää jo useiden laitteiden kanssa, joiden maksimikuormitus on enintään 5 kW.

 • Yksivaiheinen stabilisaattori;
 • Tyyppi - tyristori;
 • Suurin sallittu syöttöjännite on 60 - 265 V;
 • Nimellisjännite - 125 - 255 V;
 • Lähtöjännite 220V ± 5%;
 • Teho - 5,0 kW;
 • Vaihdonopeus - 20 ms;
 • Tehokkuus - 8%;
 • Ilmoitettu käyttöikä on 15 vuotta;
 • Takuu - 3 vuotta;
 • Hinta on 22 500 ruplaa.

Suuren tulojännitevalikoiman ja korkean luotettavuuden ansiosta tämä malli sopii erinomaisesti maan mökille.

Lisätietoja tästä vakauttajasta on ETK Energian virallisessa vähittäiskaupparyhmässä tämän linkin jälkeen.

Täydellinen luettelo kotitalouksien valmistajan "Energia" stabilisaattoreista löydät täältä.

Sokolova Svetlana, Vologda, pisteet 4 - hyvä malli:

edut: Releen tyyppiset stabilisaattorit ovat varmasti hyviä, mutta jos tarvitset todella luotettavaa laitteiston suojausta ja mukavuutta käytettäessä, suosittelen sinua kiinnittämään huomiota näihin sähköisiin malleihin. 5%: n tarkkuus stabilointia täällä - se on melko hyvä, hyvin, joka tapauksessa kaikki tarpeet tavallisten kodinkoneiden täyttää kiinnostuksen. haittoja: Olen puutteita sinänsä ei löydy. On syytä olen sitä sisätiloissa, mutta tiedän, että katu ei ole tarpeen varmistaa, t. To. Hän valitettavasti ei ole suljettu. kommentti: Stabilointiaine ostettiin puoli vuotta sitten, ei ongelmia, ja olen varma, että eivät

Alexander Zinchenko, Kerch, pisteet 4 - hyvä malli:

edut:Miellyttävä ulkonäkö, samanlainen lämmityskattilaan. Valkoinen oli yksi valintakriteereistä. Tulojännitealue on varsin laaja - 60-265, erityisesti miellyttää alaraja, jota kukaan kotimaisten valmistajien ei enää ollut vaimeaa.

kommentti:Useimmat hyvä stabilointiaine yhtiön energia-, kytke ja unohda. Oli negatiivinen kokemus askel ja servo stabilointiaineet ... kide puolijohteita pohjalta hiljaisin ja kestävä. Mutta vakauttaa jännite koko talon neuvoo käyttämään tynkä tehokkaampia, esimerkiksi energia Classic 12000 tai 15000V * A.

Borovik Jan, Moskova, pisteet 5 - erinomainen malli:

edut: Tämäntyyppinen stabilointiaineen tyristorin siksi erittäin luotettava ja kestävä, mutta myös ei vaadi erityistä huoltoa, koska rele tai Servo-ohjauslaitteet. Lisäksi, erittäin tarkka jännite ohjaus - 5%, sekä hyvää suorituskykyä ja äänettömyys.

haittoja: Ei mitään, paitsi hinta ...

kommentti: Mielestäni menestynein stabilointiaine, paitsi että valta joku ei voi kutsua, mutta ETK energia on tehokkaampi malli. Minun tarpeisiin juuri sopiva, myös ymmärtääkseni maksavat sen itse useammin kuin kerran.

Vakauttamiseen laajenivat mallina kotimaisen tuotannon ja ulkomaisia. Yksi suosituimmista on seuraavia merkkejä:

Suurin kysyntä ja hyvät arvostelut ovat stabilisaattorit Resanta yrityksiä, energia, rauhallinen, Volter, Rucelf. Suuri valikoima regulaattorin mistään tarpeisiin esitetty verkkokaupasta Vseinstrumenty.ru.

Eli tässä artikkelissa keskustelimme päätyyppiä regulaattorin ja niiden tekniset ominaisuudet, joita kannattaa kiinnittää huomiota ostaessaan stabilointiainetta todella valita oikea malli tarpeisiisi. Toivotamme vakaa jännite!

Näinkö? Jaa ystäviesi kanssa sosiaalisia verkostoja!

4 kommenttia

Asuntojen vei energiaa, Classic 20 osumalla, meidän valmistaja, voi luottaa. Hinnalla standardeja, on eri linjoilla, voit valita tarpeidensa mukaan. Stabiilisti 220 näytöllä. On välttämätöntä olla jopa yleismittarilla mitata, mutta ei silloin, kun. Sopiva stabilointiaine.

Kotona meillä on aina ollut ongelmia valoa, poltettu reititin, sitten uusi tv. Aviomies meni ulos ja osti stabilointiaineen Energia hybridimalli en muista tarkalleen. Laitoimme samana päivänä, eivät tiedä totuutta, mestari ostoksia tai joku hän palkkasi. Mutta sillä ei ole väliä, nyt valo palaa räpäyttämättä, ja olemme huolissamme elektroniikkaa.

Puoli kärsi viime talvena start kaasu kattila - kieltäytyi aloittaa pienellä jännitteellä sähköjärjestelmässä. Ennen uutta vuotta ostanut hänelle vakain Energia ARS 2000 ja kaikki ongelmat katosi. Releynika tarpeeksi virtaa paitsi kattilan, vaan myös keskipakopumpun lämmitysjärjestelmän. Puukottaa pieni, on asennettu seinälle.

Ei niinkään siksi, että pelko hypätä, mutta koska hyvin alhainen jännitteensäädin ostanut kotiin energian voltron RSN 8000 kompakti malli, variantti kiinnitys seinään, mutta se on todennäköisesti liian raskas (17 kg). Melko meluisa, koska erillistuuletin ja releen napsahtaa kuuluvasti. Mutta hän oli minun kattilassa ja suljettujen ovien takana ei ole kuultavissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin