irrotettava muotti

Talonrakennusta

Puu- tai tiili talo oikealla on armeijan faneja. Mutta kaikki edut heillä on yksi hyvin merkittävä haitta - niiden nopea rakentaminen ei nimetä. Ne, jotka ovat ajatellut rakentaa oma koti, mutta se ei ole tarpeeksi aikaa kädessä ja voi ylpeillä paljon tietoa rakentamisessa, on tapa valita monoliittinen asuntorakentamiseen. Tässä artikkelissa keskitymme koteihin muotin pysyviä.

Voidakseen hakea täyttöä perusta ja seinät käytetään talossa muotti. Se voi olla irrotettava (eli purkaa töiden jälkeen) tai pysyviä. Toinen vaihtoehto on jättää paikoilleen valun jälkeen ja kuivatuksen ratkaisu, ja kaikki ulkoiset viimeistelytyöt tehdään suoraan päälle muotti.

Talon pysyvään betonivalutekniikka

 • Terasseille - tämä on pelkkää muotoa. Voimme muistaa lapsuudestaan ​​pelaa hiekkalaatikolla tai nykyinen omistaja, tulvat taikinaa kakkuja erityisissä säiliöissä leivontaan. Mutta toisin kuin nämä esimerkit, muoto pysyy voimassa, tulee osa seinistä tai säätiö.

Talot muotin pysyviä valokuvan

 • Pysyvä muotti menossa periaatteesta lasten suunnittelija lohkojen, joilla on erilainen koostumus. Asennus periaatteessa muistuttaa muuraus. sisustuselementtejä raot tai erityisiä yhteyksiä, kuten linna.
 • Tarvittaessa vaimentaa sovelletaan vastakkaista liitin. Edellyttivät pystysuora vahvistaminen ja suunnitella kesti kohdistuvan paineen sen liuoksen sisällä, kaatamalla suoritetaan sarjassa. Kussakin väliottojen sementin täyttää korkeus kolme tai neljä riviä lohkoja.
 • Muottielementtien polystyreenistä vaahtoa tai jotain muuta materiaalia helpottamaan eristys.

Edut soveltamisen pysyvät muottijärjestelmät

 • Monoliittirakenteita ovat vahvoja itsenäisesti. Vasen muotti tarjoaa lisäksi puitteet joka vahvistaa seinät tulevaisuuden talon.
 • monoliitti seinään vähemmän paina tukiasemassa, joten tulevat hankkeet talojen muotin pysyviä laskea mahdollisuus lisätä kerrosluku talon.
 • Ääni ja lämmöneristys kotiin. Polystyreenituotteet - erinomainen materiaali lämpöeristys asuinrakennusten, ja sen ominaisuudet täydentävät että se on täysin vaimentaa ääntä. Rakentamisen muotin pysyviä - on eräänlainen samanaikaisesti työtä lämpö- ja äänieristys.
 • Vähemmän aikaa - vähemmällä vaivalla. Tallenna rakentamisessa omassa kodissaan tarvitse mieleen. Vuokrattavana tietyöt poistetaan budjetista monoliitti kotiin. Ja vapaaehtoiset tai työntekijät eivät tarvitse paljon. Täyttämistä koskevan prosessin - nopea. Joten, maksaa työntekijöille ylimääräistä aika paikan päällä, myös ei ole välttämätöntä.

 • säästö tilaa. Vapaata tilaa, jopa yksityiskodeissa, suunniteltu henkilökohtaisia ​​projekteja, ei ole koskaan tarpeeksi. Monoliitti tiiliseinät ohuempi, vaan suojella omistajiensa kylmä ei ole huonompi, ja säästää tilaa sisällä pitkälti.
 • Jatkuvat puhua taloudesta, on todettava, että pysyvä muotti ei maksa liikaa lämmitykseen lisähyödyntämisen talon.
 • Kestävyys. Jos kiinni viimeistä yksityiskohtaa myöten tekniikkaa, seinät muodostama polystyreenisegmenttejä ja betoni, kestää ainakin sata.
 • Helppous viimeistely. Lohkot antavat hyvän tasaisen pinnan seinät, jolloin vaivaton ja kustannustehokkaasti tasoitus perusteita pidättämään viimeistelyyn ja kadulta, ja sisälle taloon.

Mikä on pysyvä muotti

Lohkot styroksi Asennus ei taitettava muotti

 • Tämä onttojen erilaiset seinät paksuus. Ulkosivulla materiaali on paljon sisällä - että hän on vastuussa ylläpidosta lämpöä talossa. Lohkot ovat riittävän vahvoja pitämään laastin, hygroskooppinen ja edullinen.
 • Rakentaa tiili lisää rakenteellista lujuutta ja jäykkyyttä seinän antaa lisävahvistusta. Raudoitustangoista järjestetty vertikaalisesti, on liitetty limittäin. On tärkeää valita läpimitta sekä konkreettisia tuotemerkki.

 • Viestintä, mukaan lukien kaapelit vahvistetut läpi ennalta leikattu reiät lohkoissa. Kaikki työt on saatava päätökseen ennen valu. Tuotos on eräänlainen voileipä, jossa "nachinka9raquo; teräsbetoni välissä eristekerroksen.
 • penopolistorola Vastustajat korostavat, että tämän materiaalin neekologichen. Mutta tämä on enemmän asia valita valmistajan. Tekemät kaikki standardit ja säännöt vaahtopolystyreenillä ei ole uhka terveydelle. Riittää kun todetaan, että nirso Euroopan komissio ja tarkastus saavat käyttää tätä synteettistä materiaalia yhdessä elintarvikkeen kanssa. Siksi ostoa materiaalin on tärkeää tutkia laatua todistusten ja olla jatkamatta kyseenalaista taloudellinen hyöty.
 • Mutta vesihöyryn läpäisevyys polystyreeniä tapauksissa todella huonoja. Mutta ongelma ei ilmene, jos harkittu ilmanvaihtojärjestelmä.
 • Hän höyryä läpäisevä, koska se on luotu perusteella sementtiä. Pinoaminen lohkot on erityinen liimaa liittää venttiilin ja sitten täynnä. Vahvuus he ovat parempia kuin laudoituksen styrox.
 • sementin lohkot eroavat lisäksi monenlaisia. Joten on muurauskivi kantaviin seiniin, jotka on valmistettu useita eri kokoja ja muutoksia, voi ostaa erikseen muottielementit sarakkeiden, tai pystysuora kantavia palkkeja, puserot tai vanteiden hihnoja.

 • Tämän keksinnön Hollanti kehittäjille. Ne ovat tiedossa 30-luvun XX vuosisadan. suuri havuhaketta niiden valmistukseen käytetyt, (se on noin 80-90% koko materiaalin koostumus). Nauhaksi ja käsiteltiin erityisiä lisäaineita ovat sitoutuneet seoksella kipsin, sementin klinkkeriä ja joitakin muita lisäaineita (Portland-sementti).
 • Etuja, lisäksi ympäristöystävällisyys, ovat ilmeiset:
  • korkea lujuus taustaa vasten alhainen paino;
  • vesihöyryn läpäisevyys;
  • lämpö- ja akustisia;
  • weatherability;
  • pakkasta.
 • Paloturvallisuus saavutetaan erityistä käsittelyä ja mätäneminen, hometta ja tuholaisia ​​tällaisia ​​lohkoja ei myöskään ole pelättävissä. Ne on helppo leikata ja työstää. Rakentamisen muotin levyjen laittaa toisiaan vasten ja kiinnitetään lanka siteitä. He eivät vain kytkeä rakenneosat, mutta älä anna seinään poiketa pystysuoraan. Koko Standardia: 2000 × 500 × 35 mm.
 • He löysivät toinen käyttää: usein schepo - sementtiä levyt käytetään lämpöeristys julkisivujen tai rakentamiseen pienten paneelitalot maassa, on suunniteltu pysymään kesällä.
 • Voimistetuista on vähemmän. Vaadi vahvistaminen rainoja ikkuna- ja oviaukot ja sarakkeita. Vahvistettu seinät itse merkittäviä katkoksia 2,5 tai 3 metriä (laudoitusta polystyreenilohkojen väli on 1 metri). Eräässä lähestymistavassa kaada seos liikkuu kehää pitkin, korkeus metriä (kaksi riviä). Tiivistä kaadetaan betonin shtykovaniya.
 • Koska ensimmäinen versio materiaalin pysyvän muotin on paljon yhteistä, se on esimerkiksi harkitsemisen arvoinen rakentaminen tekniikka polystyreenilohkojen.

Talonrakennusta pysyvien muottien omiin käsiinsä

Joten, säätiö on tehnyt sopivin maaperän menetelmällä. Ennen kaikkea - se on nauhalle pohja. Joka tapauksessa, se on ensin päällystetty vedeneristysmateriaalin, ja lävistää lujitetankojen.

 • Lohkot kevyesti kierretty venttiilin, kiinnitetään toisiinsa mukaisesti valmistajan suositusten (nippusiteillä). Alkava kulmikas elementtejä. Niiden välissä kätevä vetonarulla kuulemaan häntä vykladyvanii muiden lohkojen peräkkäin. On harjut ja urat päät materiaalin. Tällainen yhteys pitää kaikki osat kotelon paikallaan. Ensimmäinen kerros - perusta tulevaisuuden rakennuksen. Tässä vaiheessa, aloittamisesta hanat sisäseinät, oviaukkoja sisäänkäyntiä. Kaikki laitokset on muodostettu välittömästi. Laatu ominaisuus lohkot (sisäonteloissa) voi piilottaa sisäseinät tarvittavat johdot. Meidän ei pidä unohtaa ilmanvaihtoa.

 • Toinen rivi lohkojen määritteli offset kuin tiilet. Tällaiset sidokset antaa lujuutta ja jäykkyyttä. On tärkeää varmistaa, että sivujen pinoaminen lohkot ovat kohdakkain. Muista tarkistaa tasolle, jotta ei viedä pois seinästä poispäin pystysuoran. Vahvistamisesta ensimmäisen ja toisen rivin lohkojen tapahtuu helposti. Urien pinnat elementit on suljettu sen jälkeen, kun kevyt paine.
 • Muuttamisesta polystyreenisegmenttejä kolmannen rivin on samanlainen asennus toisen tason.
 • Betoni kaadetaan kehä pystytetyn muotti. On tärkeää hyvin tiivistetty seos tulvii. Matala syvyys täyttämällä ratkaisun avulla voit käyttää tähän tarkoitukseen pala vahvistaminen: se toimii pistin - intensiivinen Pierce betonin päästä eroon onteloita, häiritsevät ilmakuplat. Optimaalinen pituus lasketaan seuraavasti: korkeus lohkon on kerrottava 3. Mutta nopeaa täytäntöönpanoa työ edistää hankintaan (tai vuokrata) täryttimet. Se on paljon tehokkaampaa selviytyä tehtävänä on tiivistys liuosta. Tätä tarkoitusta varten halkaisija sen tekee osa voi olla enintään 4 cm.
 • Asiantuntijat neuvovat ei täytä sementti pintakerros estää loppuun asti. Jos teet täyte puoli määrä äärimmilleen, sauma piilotetut solupolystyreenilaattaan Muottielementit. Näin ollen seinä on vakaampi. Neliömetriä kohden täyttämiseen 0,075-,125 kuutiometriä liuosta.

Tehdyn neljännen ja sitä seuraavien rivien

 • muurausharkot riveillä on sama algoritmi, joka on kuvattu. Sen jälkeen, kun kuudes sarja ottaa paikkansa - toistuva betonivaluun toimintaa. Laudoitus on paras toteuttaa tuella asiantuntijoita. Teknologia on seuraavanlainen. Useissa lohkoja, jossa se on tarkoitus asettaa palkit (palkit tai kerros) on syvennys koko. Leikattu fragmentti ei saa ylittää ¼ osa muotti elementin. Nyt sen tilalle asennetaan palkin ja tehty valamalla.

 • Talon viimeistely pysyvästä muottirakenteesta on varsin yksinkertaista. Lohkojen kovaan tarttumiseen kipsiseoksesta johtuen se on litteä ja helppo. Kattorakenteet monoliittisissa taloissa eivät poikkea kattorakenteiden rakentamisesta toiseen tekniikkaan rakennettuihin rakennuksiin.

Kiinteiden muottien videotalo

Mitä voit tehdä itsellesi tehdä kiinteän muottirakenteen säätiölle itsellesi?

Jos talonmestarilla on vahvuus tarkalleen, täsmällisesti ja johdonmukaisesti toimistossaan, hän voi tehdä kiinteän muodon säätiölle itselleen. On välttämätöntä valita useista sopivan materiaalin vaihtoehdoista:

 • kosteutta kestävä vaneri,
 • sementti-lastulevy,
 • tasainen liuskekivi.

Kaikki ovat riittävän vahvoja, kosteutta kestäviä, joustavia. Ainoa indikaattori, jonka näillä materiaaleilla ei ole, on lämmöneristys. Siksi sinun on myös hankittava jotain lämpöä varten (esimerkiksi minvat). Tarvitaan vielä vedenpitävä materiaali, vahvikkeet, komponentit sementti-hiekkaseokseen, sarja kiristysruuveja ja muttereita, jotka kiinnittävät rakenteen elementit keskenään.

Talon rakentamisen kustannukset pysyvästä muottirakenteesta

 • Monoliittisen talon kustannukset kiinteästä muottirakenteesta ovat huomattavasti pienempiä kuin tiilen tai puisen asunnon vaihtoehto.
 • Materiaalien hinta vaihtelee alueen ja valmistajan mukaan, mutta keskimäärin laajennetun polystyreeni-lohkojen m ²-muotojen on maksettava 800-1000 ruplaa.
 • Kaikki valmistajat ja myyjät laskevat matoille maksuton kokonaiskustannukset, ja virallisilla verkkosivuilla on laskimia tarkkoja laskelmia varten.

Tapaan monia

Tapaan monia tällaisia ​​vaihtoehtoja

© Rakennusportaali StrPort 2011-2016. Korjaus, rakentaminen, rakennusmateriaalit.

Tietojen kopiointi sivustolta on mahdollista vain toimituksellisen toimiston luvalla tai suoralla viittauksella lähteeseen. Oikeusperusta

Kiinteä polystyreeni muottirakenteita talojen rakentamiseen

Yhdistä eristys vahvalla seinämateriaalilla ja tee seinien rakentamisen nopea ja yksinkertainen - siksi kehitettiin irrotettava muotti.

Styroksi on tarpeeksi kovaa ja samaan aikaan erittäin lämmin materiaali tähän on optimaalinen. Jos otat huomioon tämän tekijän taloudellisen tekijän - alhaiset kustannukset, on ymmärrettävää, että kiinteän muottitekniikan kehittäjien suuri suosio on.

Pakkauspäällysteestä valmistettu tavanomainen irrotettava muotti on suurikokoisia (1200 h250 h250 mm) kevyitä lohkoja, joissa on "ikkunoita". Näissä onteloissa kaadetaan betonia ja asetetaan vahvistus.

Polystyreenilohkojen ylä- ja alareunoissa on pyöreitä tai suorakulmaisia ​​ulokkeita ja syvennyksiä, joiden avulla ne istuvat tiukasti toisten päälle. Jokainen, joka on nähnyt Lego-lasten suunnittelija "tiilet", varmasti löytää paljon yhteistä heidän ja kiinteän muottien välillä.

On olemassa toinen "irrotettava" kiinnitysyksikön rakenne, kun yhden volumetrisen muodon sijasta käytetään kahta tasomaista. Tällainen lohko koostuu kahdesta 50 mm paksuisesta polystyreeniarkista, jotka on yhdistetty muoviosilla.

Ajatus pysyvä betonivalutekniikka on hyvin yksinkertainen: meillä on useita lähellä kerätä lämpimiä seinää, täyttö hänen konkreettisina kasvua ja lisäämällä raudat lisätä paikkatietojen jäykkyyttä. Tuloksena on vankka runkorakenne - vahvistettu betonilohko, jonka sisä- ja ulkopinnat on luotettavasti eristetty vaahdolla.

Tyypillisen tiilimuodon tyypilliset työtehtävät - laastin asettelu, leikkaaminen ja tiilien haukkuminen puuttuvat täältä. Lohkot kootaan nopeasti yhteen riviin, ja työntekijöiden on vain täytettävä ne hienorakeisella betonilla.

Hautausmaan ikuinen ongelma - muurien kulmat onnistuu myös onnistuneesti. Tätä varten käytä erityisiä kulma vaahtolohkoja täysin tarkalla geometrialla.

Seinien laadullisen rakenteen pääasiallinen edellytys kiinteän muottitarran tekniikalta on tasainen perusta. Jos sillä on eroja korkeudessa, on erittäin vaikeaa laittaa lohkoja tarkkaan siihen ilman lisäkastiketta sementtilaastilla.

Tärkeä huomautus! Kiinteä muotti voidaan käyttää menestyksekkäästi lämpimän seinän rakentamiseen, mutta myös kaistaleen kaatamiseksi.

 • Säätiön pystyttämisen vaiheessa on välttämätöntä asettaa pystysuorat sauvat-ulostulot, jotka voidaan liittää seinään irrotettavalta muottirakenteelta.
 • Säätöraudoitusten päästöt on oltava riittävän pitkiä, jotta ne voidaan asentaa kolmeen riviin laajennetuista polystyreenilohkoista.
 • Ensimmäisen muodon rivieristys on tarpeen. Ilman sitä kosteutta kulkeutuu vapaasti betoniin vähentäen seinän lämpöeristystä. Sitä varten on välttämätöntä käyttää koostumuksia, jotka eivät liukene polystyreeni-vaahtoon.
 • Jokaisen rivin sisäpuolelle asetetaan vaakasuuntaiset lujitustangot kehyksen pituussuuntaiselle jäykkyydelle.
 • Täytä betoni suoritetaan kolmen riviin muottiyksiköiden asennuksen jälkeen. Betonin tarttumisen jälkeen seinää voidaan edelleen laajentaa.
 • Ikkuna- ja oviaukkojen peittämiseksi sinun tarvitsee ostaa erityisiä hyppyjä ja pistokkeita, jotka lukitsevat muottien päitä betonin virtauksen estämiseksi. Aukon yläpuolelle, muotti on vahvistettu kahdella rivillä vaakasuoralla vahvistuksella ja tuettu alhaalta taivutuksen välttämiseksi.

Kiinteän polystyreenin kiinteän muottirakenteen ulkopuolella viimeistellään erikoisliimaseoksia, joilla on korkea kerroin tarttumista polymeeripinnoille. Suojaa halkeilua tai täyteainetta kipsi lohkot on liimattu hienosilmäkokoista lasikuitu, joka on sitten suljettu viimeistely viimeistely ratkaisu.

Muiden irrotettavien muottien vastakkaiset muodot eivät aiheuta erityistä ongelmaa edellyttäen, että teet sopivan perustan niille etukäteen. Esimerkiksi seinäasennukseen asennuksen ja betonitoiminnan vaiheessa on kiinnitettävä seinälle lohkoja tai metalliprofiilia. Tiivisteen tai kivien viimeistelyyn betonirakenteessa on maadoitettava silmukat, jotka on liimattava muurilla.

Seinien, kipsikartongin tai lasi-magnesiitin sisustuksessa on optimaalinen. Se voidaan kiinnittää tavallisella alkupitoisuudella. Keraamiset laatat on myös kiinteästi kiinnitetty laajennetun polystyreenin pinnalle erityisellä liimalla.

Hyödyt ja haitat liukumatonta muottia

Puhuminen suljettujen rakenteiden käyttämien polystyreeni-lohkojen ansioista on tarpeen huomata näiden tuotteiden haitat. Eilen ja tänään talojen rakentaminen kiinteän muottien tekniikkaan aiheuttaa useita keskusteluja. Kuumimmat kiistat, jos luet arvosteluja rakentamisfoorumeista, toteutetaan laajennetun polystyreeni kestävyyden ja kestävyyden suhteen.

Tunteiden ja luotettavien laboratoriokokeiden ja käytäntöjen välittäminen, sanotaan seuraavaksi. Tämän polymeerin terveysturvallisuus vahvistetaan hygieenisin sertifikaattein, jotka jokainen valmistaja saa jatkuvasta muottirakenteesta. Tämä on tosiasia, jota on vaikea sivuuttaa. Tämän tekniikan avulla rakennettujen talojen omistajat, jotka ovat eläneet melko pitkään (3-5 vuotta tai enemmän), eivät huomaa mitään epämukavuutta ja kasvavat terveysongelmat.

Polystyreeni-lohkojen paloturvallisuus on Venäjän nykyisten sääntöjen ja määräysten puitteissa. Ne kuuluvat helposti syttyvien ja helposti syttyvien materiaalien luokkaan (G1 ja B1). Mutta savutaso heille on melko korkea - D3.

Sitä näemme hygieenisessä sertifikaatissa laajennetuista polystyreeni-levyistä (analogiset lohkot ei-irrotettavalle muotille).

Vaarallisimpien aineiden - styreenin ja formaldehydin sisällön mukaan ei-irrotettava muotti on normien mukainen.

Tutkittuaan tietoja sovellusalueesta syntyy kuitenkin joitain kysymyksiä.

Vaahtomuovin käyttö seinärakenteen keskikerroksena on Neuvostoliiton GOST-vaatimus. Nykyään rakennusten julkisivujen edessä on tämä materiaali kaikkialla.

Mutta sisäisessä käytössä (lohkot tulevat ulos huoneen yhdestä puolen), on vaahtopolymeerin laadullinen eristys tarpeen. Eli se ei riitä kipsiin ja maalaamaan sitä. Seinää seinää on tulenkestävä kipsilevy tai lasimagnesiittilevyt (LSU) ja viimeisteltävä niiden viimeistely.

Käytössä tämä polymeeri ei ole vaarallinen, mutta tulipalossa ilman asianmukaista suojaa se päästää myrkyllisiä kaasuja. Paloturvallisuusominaisuudet kipsilevyä tai rappaus antaa ihmisille mahdollisuuden poistua, ennen hetkeä, jolloin hän täyttää kaasut hajoavasta vaahtopolystyreenistä.

Rehellisyyden on sanottava, että käyttö vaahtomuovia sisätiloissa suojattuna suoralta kosketuksiin tulen kanssa on pienempi riski verrattuna tavalliseen esineet - kalusteet lastulevystä ja viimeistely (linoleumia, verhot, tapetit ja muita materiaaleja sisältäviä palavia polymeerit).

Ei-irrotettavien muottien laadullinen ulkopinta on erittäin tärkeä, koska ultraviolettiliuoksen suoralla vaikutuksella polymeeri putoaa nopeasti. Siksi ulkoisten seinien pystyttämisen jälkeen älä kiristä kipsiä.

Kun ostat lohkojen irrotettavia muottiosastoja, on suositeltavaa valita ne, jotka on valmistettu tiheämmästä polystyreenistä (25-35 kg / m3). Ne kykenevät paremmin kestämään raa'an betonin paineita.

Keskimääräinen arvo yhden lohkon pysyvän muotin (1500h250h250 mm, seinä 25 mm) polystyreeni tiheys on 30 kg / m3 (M25), vaihtelee 150-170 ruplaa.

1,5 metrin irrotettavan lohkon (seinämän paksuus 25 mm) kustannukset alkavat 170 ruplan merkillä. Suurin etu hänelle on mahdollisuus säätää leveyttä asentamalla eri pituisiin hyppyihin (150-250 mm).

Vaativissa ilmasto-olosuhteissa valmistajat tuottavat irrotettavia muottipintoja, joiden seinämän paksuus on suurempi (75 mm). Tällaisten lohkojen hinta on 190-220 ruplaa per 1 kpl.

Vakiopituuden lisäksi 1,5 metriä markkinat myyvät tavallisia mittalohkoja (1000h250h250 mm). Niiden kustannukset alkavat 130 ruplaa per 1 kpl.

Kommentit (1)

Avoimen polystyreenin käyttö lisää merkittävästi tulipalovaaraa rakenteissa.

Uusi sivusto

Taimet kehittävät ja kasvattavat kasvullista massaa rajoitetulla tilavuudella substraattia. Ja tämä määrä.

Talvi - vakava koe lemmikkeille. Erityisen vaikeaa kantaa munivia kanoja. Lyhyt.

Uudenvuoden runsaus lahjojen kanssa ja juhlavalikoiden koostumus ja sisustuksen sisustus.

Kaasuverkkojen kaukana rakennettu mökki on uskomattomia ilman uunia. Kylmässä.

Esikaupunkialueen alueen kattavuus katsotaan erilliseksi järjestelyalueeksi suunnitelluilla vyöhykkeillä ja.

Tavallinen lause koiran elämä näinä päivinä sovelletaan vain kodittomille koirille. .

Hankkia kiinteistöjä ja tekemällä suunnitelman tulevaisuuden talon, muista ajatella sijoittamista.

Viimeisen 10 vuotta kasvikset ja puutarhanhoito seminaareja ja foorumeita on aktiivista keskustelua.

On vaikea nykyään löytää joku, joka ei ole kuullut mitään levyjä.

Tarkasteltaessa sementtisäkkejä ja kasa hiekkaa, ei jokainen kehittäjä tuntee.

8 materiaali pysyvään muotti perusta: Doing omiin käsiinsä

Muotti - erikoinen muoto sementin ja hiekan seos, jonka avulla voidaan tuottaa oikea geometria seinät. Rakentajat käytetään irrotettava / väliaikainen, ei-irrotettava ja / pysyvä muotti perusta. Toinen vaihtoehto voit säästää aikaa ja energiaa Käytöstäpoisosta sekä lämmin ja / tai vahvistaa seinään, niin se on yhä käytetään paitsi teollisuudessa, mutta myös yksityisissä rakentamisessa.

Perusvaatimukset pysyvää muotti perusta

Mieti, mitä ominaisuuksia pitäisi olla pysyvä muotti.

 • Vedenpitävä tiivistys materiaali ja saumat. Koska tämä ominaisuus ohittaa betonoimislevyt, mikä johtaa kustannusten ylitykset seokseen ja tekevät mahdottomaksi muurin rakentamisen.
 • Rakenteellista lujuutta. On tarpeen kestämään betonivalumuotit seosta sisä- ja ulkopuolella maahan (kellarissa taso) ilman muodonmuutosta ja halkeilua.
 • Oikea geometria elementtejä. Lohkojen eri paksuus, tai epäsäännöllinen kulmat olisi mahdotonta rakentaa tasainen seinä ja 90 asteen nivelet niiden välissä.
 • Pitkä toiminta-aika. Mitä pidempi potentiaalia kestää muottia, sitä suurempi todennäköisyys pitkäaikaisen käyttöiän talon. Jos muotti romahtaa nopeasti vasemmalle ilman tukea seinää ei kestä rakenteellista kuormia. Tapauksissa, joissa muotti ei ole mitään merkitystä ominaisuuksia, sen tuho johtaa heikkenemiseen ulkonäön takia delaminaatiolle koristeellinen julkisivun viimeistely.

Pysyvä muotti - tärkeä osa energiatehokkuuden kotona

Taulukko: edut ja haitat pysyvät muottijärjestelmät

Varmistaa yhtenäinen seinämän paksuus metallilevyjen liittyi muotti nastat metallia

Metallimuotti - yksi kallista, siksi sitä käytetään lähinnä rakennusteollisuudessa. Se on valmistettu alumiinista tai teräslevyjen 1,2 mm paksu metallirunko ja on kytketty ankkurit, levyjen tai lukkoja. Tyyppi ja määrä puristimet lasketaan siten, että kaatamisen aikana ja karkaisu konkreettisia levyt eivät sagged eivätkä sisäänpäin.

Kun muotti tehdään tilauksesta tietyn rakenteen, mestari valmistajan omasta käyttäytymisestä suunnittelutarkastusmenetelmät kokoonpano ja vasta sen jälkeen varmistaa asianmukaisten ja täydellisyyttä kaikki yksityiskohdat tilauksen lähetetään ostajalle.

Metalliteollisuuden muotti tarkin geometria. Toleranssi samansuuntaisen pinnan arkin - enintään 2 mm 1 metrin pituus artikkeli.

Estää ennenaikaista metallin hapettumista, ja murtuma johtuu kosketukseen betonin ja pohjaveden, valmistuksessa tulevan arkin muotti perusteellisesti päällystetty maalilla ja voiteluaine. Käytetään usein galvanoidusta teräksestä tai jauhe pinnoite menetelmää käytetään, joka muodostaa arkin tiheä polymeerikalvo. Kuitenkin, jos laitos käyttää hitsausta (hitsaus levyt runkoon tai vahvike levyt), lämpötilassa, joka on vaurioitunut tarkkuudella täytyy uudelleen soveltaa suojaavan koostumuksen (voiteluaine, mastiksi, maali).

Jauhemaalauslaitteet metallifolionippu - yksi tehokkaimmista tavoista suojaa korroosiolta

Metalli on hyvin rakennusten monimutkaisia ​​geometria, kuten ohuita levyjä on helppo taivuttaa halutussa kulmassa, tehdä käyrä, tai kaari. Sijalle seinä ulos erittäin siisti ja sileä, haluttaessa ne voidaan jättää ilman koristeellinen viimeistely. Arkkitehdit suositella metallin muottien alueilla monimutkaisten rakeista maaperää.

Vuotojen estämiseksi betonia liitokset metalli- kannen liittyvät erityisellä huolella

Mutta asiantuntijat huomauttavat joitakin haittoja metalli kannella:

 • huomattava paino teräslevyjen, että edellyttää erikoislaitteita;
 • tarvitaan lisää seinien ja pohjan;
 • Rasva arkkia helppo pestä ja tahra työtä.

Asennus alumiinilevy seinään muotin voimasta parin työntekijöiden

Työvoimakustannusten minimoimiseen kuljetus- ja kokoaminen peltiä muottijärjestelmät auttaa lisäämällä alumiinipiitä, jotka painavat vähemmän kuin teräs ja vaativat suojaa ympäristöä.

Pysyvä muotti betonista lohkojen

F / W muotti yksiköt suositellaan suuria rakennushankkeita, ainakin - kolmikerroksinen omakotitalo. Koska niillä on suuri lujuusominaisuudet, pienemmissä rakennuksissa, tällainen marginaali on tarpeeton. Ohutseinämäisille lohkot ovat täydellisiä järjestämisestä suuria aidan säätiöt.

F / W muotin lohkojen asennettu offset

Betonoimislevyt lohkoilla on seuraavat edut:

 • tallentaa sementti-hiekka laasti, jossa on merkittävä seinämäpaksuus;
 • sopivia rakentamiseen kellareissa tahansa suunnassa, sekä väli- kerros;
 • asennettu vähintään yhteinen leveys;
 • tarjota käyttöikä rakennuksen muutama sata vuotta.

Edullinen muotti saadaan paino / paino lohkojen indeksejä F75 (pakkasenkestävyys), W4 (läpäisevyys), 6% (veden absorptio), 350 kg / cm 2 (mekaaninen lujuus).

Esimerkki sijainti raudoituksen muottiin paino / paino yksiköt, jotka on suunniteltu kaksi tankoa

Lohkojen haitat paino / paino talteen:

 • raskas (lohko 510h400h235 mm paino 30 kg), jonka vuoksi se kuljetetaan vain kuorma-autoihin ja on asennettu vain työskentelee kosketa;
 • korkea hinta - noin 500 ruplaa kohden.

Ei ole pulaa kevytaines betonitiilet. Antaa lujuutta seinät, nämä analogit p / p lohkojen enemmän ja eivät vaadi eristys kotona, koska niiden koostumus on jo eristys - kevytsoraa.

Muottiin yleisimmin käytetty vedenkestävä vaneri, mutta jopa tässä tapauksessa tätä materiaalia käytetään tavallisesti luoda tilapäinen muoto. Kun kaikki, elämän ja säänkestävyys laminoidun vanerilevy on paljon pienempi kuin saman parametrit betoniseinään.

Pysyvät muottijärjestelmät vaneria sallitaan seuraavissa tapauksissa:

 • valmistuksessa väliaikaisen rakenteen (esim., pieni talo, joka elää isännässä perusrakenne aikana kotona);
 • rakentamiseen liikerakennukset (Kanala, lato, puu varasto);
 • kun on välttämätöntä niin paljon kuin mahdollista säästää rakentamiseen;
 • jos seinät ja pohja on lämmennyt ääriviivan ja vaneri on täysin suojattu ulkopuolisilta vaikutuksilta.

Lisäksi kyseenalainen kestävyyttä ja voimaa, vaneri muotti ja vaativat paljon työtä ja huolellista käsittelyä. Koska levyt on Paso-harjanne järjestelmä ja spesifisten yhdisteiden kerää rakentamiseen ruuvit, jokainen ylimääräinen tiivistys sauma ja tehdä ulomman laatikon kanssa pystytuet (ei taivutettu vaneri). Kaikki muu nevodostoykaya vaneri turpoaa ja kuorii vedestä, ja laminoitu - työntää betonimassan ja koskaan muodostaa monoliittinen seinään, joten se on erittäin tärkeää löytää vedenkestävä materiaalia hyvä tartunta.

Tehnoblok - Esimerkkinä onnistuneesta käytöstä vaneri muotti

Nimitys kuvaan:

 • 1 - ulkoverhous kerros;
 • 2 - eristekerros;
 • 3 - muovinen tuki venttiili;
 • 4 - kaatamalla betonia (lohkossa onteloon sitä);
 • 5 - vanerilevy.

Tämän seurauksena huolimatta edullinen ja ympäristöystävällinen vanerin, asiantuntijat suosittelevat käyttämään sitä vain tilapäistä kotelointialustan. Pysyvään käyttöön parempi tehnoblok - komposiittikappaleen, jossa sisäkerroksen vaneria.

Pysyvä muotti mistä ARBOLITA

Arbolit - on suhteellisen uusi, mutta jo aika-testattu materiaali. Laudoitus betonilohkoja ja hakkeen ovat alkaneet tehdä viime aikoina, mutta tämä yhdistelmä käytettiin eristävien lattioiden neuvostoaikana. Puu-betonitiilet on paljon halvempaa ja helpompaa konkreettisia, joten ne käytetään aktiivisesti yksittäiset matalasta rakennuksesta.

Joissakin malleissa, eristyskerroksen on puu-betonitiilet - vuorivillaa tai polyuretaanivaahto

Verrattuna muihin pysyvien muotti korttelin päässä ARBOLITA:

 • helppo leikata työstökoneet puuta, joka mahdollistaa paikan päällä niiden säätämiseksi tarvittavat parametrit: leikatut kulmat, tehdä kaareva kaarevuus, leikatut parempaa pitoa kulmat rakennuksen seinät, vähentää korkeus / pituus;
 • koota nopeasti ja ilman laitteita (1 m 2 seinä on vain 8 lohkoa);
 • tarjota korkea lujuus, äänen absorption ja lämpöeristys vähemmin seinämän paksuus (verrattuna tiili ja polystyreeni);
 • ovat turvallisia terveydelle Toisille jäte voi hakea teolliseen jalostukseen;
 • riittävän vahva liittämällä niihin kiinnikkeet syöksytorviin ja julkisivu järjestelmät ladattu (kiskojen kiinnittämiseksi sivuraide et ai.);
 • ei ole pelkoa tulipalojen (resistentti avoimella liekillä 90 minuuttia);
 • pakkasta kestävä, sopii alueiden ankara ilmasto.

Haittana pidetään ARBOLITA sen vedenläpäisevyys, joten se on suositeltavaa käyttää pystytyksen seinien valmiissa vedenpitävä teipillä tai laatan perusta. Käyttämällä ARBOLITA kaiken perusta on ei-toivottavaa, koska se kestää hyvin huolellisesti suojattu kosteudelta.

Esimerkki muotti järjestely tiilet ja ARBOLITA

Arbolit se tuotti muodossa onton lohkojen ja paneelit. Toisessa tapauksessa paneeli on vain sisäprofiilia seinät ja ulkoisen on varustettava tiilet. Ontelon materiaalien välillä ja vahvistaa kaadetaan betoni, kuin silloin, kun käytetään muun tyyppisiä muotteja. Tämä suoritusmuoto on vaikeampi asentaa, mutta valmiin talon lämpimänä saatiin (arbolit) kaunis (tiili) ja kestävä (fuusio lujuusominaisuudet kolme materiaalia).

Ostaessaan tiiliä ja levyjä ARBOLITA kiinnittää huomiota ympäristömerkkiä, kuten jotkut valmistajat käyttävät haitallisia sideaineita (fenoli, naftaleeni) terveyden. Ole varovainen pehmitintä myrkyt voivat vapautua materiaalin jopa huoneenlämmössä.

Valmistajat Puusta betonitiilet betonilaudoitus tarjoavat vaihtoehtoja kerrostalot ja pientalojen. Muista puhua neuvonantaja jotta ei tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa konkreettisia kaatamalla ohutseinäisten lohkoja tai olla ottamatta virheelliset lohkot liian pieniä huokosia.

DSP (sementti-sidottu levy) tai opilkobeton - toinen variaatio on sementin ja puun razmelchonnoy. ARBOLITA se eroaa tyyppi sideainekomponentin ja lisäämällä hiekkaa. Siksi DSP - tiheämpää, kestäviä ja raskaan lämmöneristys hänen huonompi ARBOLITA.

Sementti lastulevy voidaan käyttää koriste materiaalia pinnoitettu koriste mineraali murusia

Etujen joukossa puu-betonivalumuotit:

 • materiaali hengittää, joten talon ei tarvitse varustaa koneellinen ilmanvaihto, ja käsitellä kasvihuoneilmiötä muilla tavoin;
 • DSP pystyy kestämään tuleen, sen palonkestävyys on vahvistettu laboratoriokokein;
 • levy koostuu luonnonmateriaaleista eikä näin ollen ole haitallista luonnolle ja terveydelle;
 • antaa korkea lujuus kotiin: paksuudella 25 cm seinä kestää suurempia kuormia kolme kertaa kuin tiili seinän paksuus on sama;
 • DSP kestää äkillisiä lämpötilan, joten se sopii alueille, joilla on voimakkaasti mannerilmaston;
 • materiaalilla on riittävän vakauden ja geometrinen stabiliteetti, välinen etäisyys palkkien voi nousta 2,8-3 m;
 • Rakennuksessa käyttämällä sementti-liitettyjen levyjen on mahdollista myös talvella, samalla kun lämpötila laski alle -20 ° C: ssa;
 • DSP vaatii vain vähän viimeistely sisälle kotiinsa voidaan maalata tai tapetoida ilman täyteaineita.

Esimerkki luoda vahvistettu muotti perusta sementti-sidottu lastulevyn

Euroopan rakentajat käyttävät pysyvää muottia DSP yli 25 vuotta, joten on monissa kodeissa, jotka todistavat kestävyyttä ja luotettavuutta materiaalin. Sementti lastulevy sopii hyvin sekä yksilö- että kerrostaloja, jopa ankara pohjoinen ilmasto.

Pysyvä muotti levystä

Poimulevy, puolisuunnikkaan arkki tai aaltopahvia ja totesi sen käyttö muotin pysyviä, mutta useimmiten sitä käytetään tekemään aidat, katot, hozpostroek. Tärkeää: teräslevy soveltuu vain koristeluun komposiitti lattialaatan ja suuri jännevälit (5 m) vaatii ylimääräistä väliaikaiset tuet. Pystyttää seinät tätä materiaalia ei käytetä, koska paksuus on pieni, mikä vähentää sen mekaanisen rasituksen kesto pystyasennossa.

Esimerkki kerros rakenne pohjan levystä

Laudoitus rakentajat Tämän aineen houkuttelee sellaisia ​​piirteitä:

 • täysin suojattu galvanoidusta metallista ja / tai hartsikerros, joten ei ruostumisen;
 • teollisuuden rakennusten materiaali voidaan jättää ilman koristeellinen pinta, katto saadaan visuaalisesti miellyttävä ja käytännöllinen;
 • puolisuunnikkaan muotoinen levy ei ole ainoastaan ​​muotoinen betoni toiminto, vaan toimii myös vahvikelevylle;
 • aaltopahvin kulkee taakkaa metallirunkoon rakennuksen, joten sisäseinät eivät kanna raskaita kuormia, ja on mahdollista säästää, kokoavat heidät kevyet materiaalit (kevytbetoni, sandwich-paneelit);
 • arkkia pieni paksuus, vain leikata saksilla metalli, jonka muotin voi luoda minkä tahansa muotoinen.

Hyvän kytkennän betonoimislevyt valitse erityinen teräslevyä hampaat.

Näyttää siltä, ​​että välipohjien läpi kalvo rakennuksen sisällä

Pysyvä muotti levystä käytetään pääasiassa rakennusteollisuudessa, koska se vaatii rakentamista metallirunko rakennusten ja metalli katto palkit. se ei toimi yksittäisen talon, koska siellä on kohtuuttoman kallista.

Pysyvä muotti styrox

Styroksi / vaahto - suosituin materiaali muotin pysyviä. Hänen kysyntä johtuu tekijät, kuten:

 • keveys, voi vaikuttaa helppo kuljettaa;
 • Paso-harjun yhdysjärjestelmä maksimoida helppo asennus;
 • nopeus pinoaminen (vaahto estää suurempi muotin pysyviä betoni, joten työ edistyy nopeammin);
 • lajien monimuotoisuus (vahvistettu suojaava kyllästys);
 • eristysominaisuudet että talossa ei tarvitse lisäeristys;
 • äänen eristys;
 • biologinen inertia, estää kehitystä hometta, sammal ja t. d.

Esimerkkejä polyuretaanin muotti lohkojen erilaisia ​​kokoonpanoja

Vastustajat EPS muotti osoittavat hänen palovaara ja alhaisen ympäristöystävällisyys. Vaikka ostat materiaalit ympäristömerkinnät, tämä ei takaa, että muotti ei ole terveydelle haitallista tai luontoon.

On myös tärkeää muistaa, että laudoituksen vaahdon olisi paras valinta yksinkertaisia ​​rakenteita muodossa, kulma-alue ja pyöristetty estää kunnes se pystyy täyttämään kaikki kuluttajien vaatimuksiin.

Pysyvä muotti on steklomagnezita

Steklomagnezitovye levyinä tai NY käytetään pysyvään muotti keskeltä XX vuosisadan kanssa tarkoituksena lämpöeristetyt koteihin. Materiaali koostuu oksidi ja magnesiumkloridin seokset, perliitti, sahanpuru, lasikuidut ja polypropeenikalvo. Kaikkia komponentteja steklomagnezita luonnollista, mutta valmiin koostumus on täysin turvallinen ihmisille.

Eri suoritusmuodoissa Steklomagnezitovye arkkia koristeosista

LSU - Suuri rakentamiseen tai jälleenrakentamiseen talon heikko perusta. Koska lehdet itse, ja sillä saadaan valoa betoni- tiilien painavat paljon vähemmän, paino / paino yksiköt ja muut perinteiset materiaalit, ne eivät ole niin paljon täynnä rakennussuunnittelu.

Niistä eduista steklomagnezita:

 • monipuolisuus: se sopii luomaan perustukset, seinät, lattiat, aidat, jne.;.
 • korkea lämmöneristys, joka on kytketty ei ainoastaan ​​ominaisuuksia muotti, mutta myös yhteenlaskettu vahvuus (fibropenobetona merkki D250-D320, betoni Styroksilla pallot M300);
 • tulenkestävyyden;
 • täynnä kosteutta, mikä tekee materiaalista sopivan rakentamiseen ja saunat, käyttö kosteassa ja kosteikkojen;
 • pieni paksuus seinät muotti pois SML säästää tilaa sisälle taloon;
 • karhea pinta levyn helposti oblitsevat keraamiset laatat, koriste kipsi tai mikään muu materiaali;
 • arkki voi olla hieman taivutettu, jos se on tarpeen rakentamiseen puoli-tornin tai muita koristeita (kaarevuussäde - 3 m).

Jos haluat leikata pois levyn LSU paikallaan, ostaa uuden terä palapeli. Tämä materiaali kuluu kynsiviilan useita kertoja nopeammin kuin arbolit ja vaneria.

Steklomagnezitovye arkkia laskee tuomioistuimelle kaikissa vaiheissa rakentamisen talon

Steklomagnezitovye arkkien arbolitnye muodostuu usein vain sisä-ääriviiva muotti on saman ulkoisen usein rakentaa koristeellinen tiili. Seurauksena, ulkoinen viimeistely on tarpeeton, ja sisällä on riittävän ohut kerros kitit. Tekniikka soveltuu talonrakennusta jopa 5 kerrosta valmiissa nauha / laatta säätiö. Lisäksi se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin käyttö muotin polystyreeniä tai DSP: n (ilman koristeellinen pinta).

Steklomagnezitovye luettelee vielä tuottanut vain Kiinassa ja Koreassa, siellä tehdään ja laadunvalvonta NY. Kotimaan kanssa tätä materiaalia siellä.

Opas asennus tehdasvalmisteisten pysyvät muottijärjestelmät lohkot

Teknologia perusta laite tehdasvalmisteisten ontto lohkojen esimerkillä valon betonituotteita. Toisin kuin paino / paino yksiköitä kerrostalot, nämä "rakennuspalikoita" voidaan asentaa ilman nostinpuomien ja manipulaattori.

 1. Valmista tyynyn alle lohkon perusta ja katettu ja injektointi kerroksia hiekkaa ja hienoa soraa. Päälle tyynyn tulisi kaataa ohut tie, yksinkertaistaa edelleen pinoamista lohkot, sekä vuotojen välttämiseksi betonin kaadettaessa perusta.

Hiekka-sora sängyssä ennen asennusta tarvitaan karistanut ohut betoni

Koska oikea geometria pohjan nauhan lohkot saadaan sileä ja kirkas

Risteyksessä sisä- ja ulkoseinät on kiinnitettävä erityistä nurkkakappalei-

Yksikkö on erityinen urat raudoitustangot

Huomaa sijainti ylemmän ja alemman baareja suhteessa toisiinsa, ne pitäisi muodostavat täydellisen neliön

Side vahvistaminen olisi n limityksellä 15-20 cm

Asentamalla toinen rivi päälle ensimmäisen onton tiilet

Konkreettisesti tulee olla hieman suurempi kuin keskellä ylimmän rivin lohkojen

Pystysuora Raudoitus voidaan asentaa erikseen 1,5 m päässä toisistaan

Uuden varusteet päälle asennetaan betonilaatan

Säätiö on valmis pystyttää seiniä tulevaisuuden talon

Säätiö konkreettisia ontto lohkojen yksityiselle koti kuvattua tekniikkaa asennetaan kaksi henkilöä 2-3 päivää, kun otetaan huomioon aika tarttua ensimmäiseen betonikerrokset.

Verrataan kustannuksia perustusta koko- ja ontto p / p monoliitti lohkojen ja väliaikaisilla muotti

Vertailu osoittaa, että perusta onton betonielementeistä maksaa 18% vähemmän kuin täyteläinen ja 36% halvempi kuin nauha monoliitin täytetty tilapäinen puinen muotti. Tämä saavutetaan säästää venttiilien lukumäärä, vähentää trudozatrah, betonin määrää, ja niin edelleen. D. Mutta rakentaa muureja paino / paino yksiköt ovat liian kalliita (verrattuna polyuretaanivaahdosta, ARBOLITA), on parempi käyttää sitä vain perusta.

Making pysyvä suljin omiin käsiinsä

Tarkastellaan luomassa pysyvä muotti arkki materiaaleja, joilla on itsenäinen paljastaa esimerkiksi Epps (XPS).

 1. Tuuletin levyjen fragmenttien vastaavat leveys ja pituus kaivannon puristetaan. Tähteistä raivata nousee ylöspäin kaistat 20-25 cm. Kokonaispituus Helmen kehän olisi oltava kaksinkertainen kaivannon + 20%: iin päällekkäisyys kulmissa.

Leikattiin arkkia paisutettu polystyreeni voi olla ei vain työkalua ja manuaalinen vannesahan

Epps pinoaminen arkkia kaivantoon yrittää minimoida aukkojen

Muovinippusiteille on helppo asentaa käsin

Vahvistaminen sopivat sekä metalli- ja lasikuitu lujitetankojen

Asennetaan betoniteräkset sitoa ohut lanka, hitsausta ei sallita

Alamme korkeuden kasvattamisen perusta

Muovivälikkeet levyjen väliin on asennettu samalla tavalla

Kiinni hännät tie helposti leikata leikkurit

Betonialustaa pohjatyöhömme

Ylemmän tason betonikerroksen on oltava tasolla ulkoisen päällyskerroksen

Kun täydellinen jähmettyminen betoni kellarin seinät voidaan edelleen täyttää käyttäen samaa tekniikkaa, mutta tällainen perusta voidaan käyttää muiden materiaalien kanssa.

Video: teknologia rakennuksessa pysyvästi muotti korttelin päässä lastulevy

Suosimalla yhden suoritusmuodon muotin pysyviä huomioon paitsi niiden taloudellisia mahdollisuuksia ja työvoimakustannuksia, mutta myös kohde. Esimerkiksi alueilla, joilla on suo maaperä ei tulisi käyttää perusteella lohkojen hakkeen, ja kylmempi alueilla tulisi kiinnittää huomiota materiaalin vähäinen lämmönjohtokyky. Tällöin voit nopeasti rakentaa lämmin talon ilman ylimääräisiä rahoituskulut.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

merkitä

Varoitus! Materiaalit sivuston ovat aineetonta omaisuutta sen omistaja.

Tahansa niiden julkaisemisesta muissa sivustoissa (myös ne, joilla on aktiivinen linkki lähde) on kielletty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin