intohimo valokuva

Passiflora syötävät: ominaisuudet viljely ja valokuvia

Kärsimyskukka on perheen passiokasvit ja se työllistää yli 500 lajia, joista yksi on syötävä passionflower - pitkä ikivihreä viiniköynnöksen hyvin kaunis alkuperäinen väri, saada Venäjän lempinimi "Cavaliers tähti", koska ulkoisen samankaltaisuuden kanssa Order.

Homeland useimpia passiohedelmästä - ja vähän tutkittujen trooppisten metsien Etelä-Amerikan, ja joidenkin kukkia löytyy Aasiassa ja Madagaskar. Eurooppa tutustui tämän kasvin vasta valloituksen jälkeen New World.

Kukka kärsimyskukka on monimutkainen ja alkuperäinen rakenne - yläosassa terälehdet on "korona9raquo,, joka koostuu pitkä asteikot, joita varten on olemassa suuri heteet. Jopa korkeampi on emi leimautuminen ja 3 (ks. Kuva Passiflora syötävä). Tästä johtuen ulkonäön lähetyssaarnaajia, jotka tulivat Amerikkaan, ja katolinen kirkko piti kukka orjantappurakruunu Kristuksen ja kiellettyä tutkia sitä. Ensimmäinen kuvaus Passiflora on tehty vasta vuosisadan.

Tämä monivuotinen kasvi voi kasvaa jopa 3-4 metriä pitkä, se antaa hyvin pitkä versoja, lonkeroita takertuva avulla tukea. Lehdet ovat suuria, joka koostuu 3-5 lohkoa. Hedelmä passiohedelmästä on mehukas marja-kylvetään, kaikki syötävät lajit Passiflora sieltä 60, useat jopa kasvanut hedelmäkasvien.

Tunnetuin ja suosituin syötäviä lajikkeita passiohedelmästä:

Sisältöä ja hoitaa kasveja

Syötävät kärsimyskukka (tai passionhedelmä) tarkoittaa kasvava viiniköynnösten, joka voidaan istuttaa avoimella alueella, ja olosuhteissa talon. Tärkein edellytys menestyksekkäälle kasvulle - riittävä valaistus, joten se ei voi kasvaa varjossa tai raskaassa puustosta.

Kasvun optimilämpötila: 18 + ... + 24? C, korkeammassa lehdet alkavat kellastua ja kuihtuvat, vähentää määrä silmut, mahdollinen kuolema kasvi. Talvella lepotilassa ajan, se pysyy +12 ... + 18? C.

Maaperän käytetään Passiflora kevyt, hengittävä hyvin, johon se on lisätty hiekkaan tai turvetta.

Kukka vaativat usein kastelua aikana kasvun ja kukinnan (keväästä myöhäiseen syksyyn), maa on aina hieman kostea kesällä kastellaan joka toinen päivä.

Talvella lepotilassa ajan kastelu kerran viikossa tai vielä harvemmin. Passion vaativa ilmankosteus kesällä on usein suihkutettava, joten on mahdotonta aurinko säteet läpi tippaa paloi lehtiä.

Lannoitus kasveja tekevät kaksi kertaa kuukaudessa, käytetään kompleksista mineraali seos. Voit käyttää nestemäisiä lannoitteita kukkia, mutta laimennettuna puoli.

Intohimo voi sietää luonnoksia, mutta haluaa usein tuuletuksen. Kun istutus olisi otettava huomioon läsnäolo suvanto johon viiniköynnöksen kasvaa. Laitos on usein leikata, varsinkin kukinnan jälkeen versoja, jotka leikataan pois kokonaan. Keväällä tehdä karsintaa 1/3 pituus t. To. Kukat sijoitetaan vain tuoretta versoja.

Lisääntyminen passiohedelmästä pistokkaita

Syötävä kärsimyskukka voidaan lisätä useilla tavoilla, helpoin josta - avulla varttaminen. Apikaalisella pistokkaat, joilla on munuaisten kesällä leikattu pituus 10 cm, ja sitten juurtuneet maaperään lämpimässä huoneessa (20 + ... + 25? C). Valmistamiseksi maaperän seos ottaa lasku maa-osaan 3, 2 - humus, 2 - turvetta, 1 - hiekka.

Välittömästi ennen istutusta käsitelty kornevinom, niin potti on peitetty pistokkaita elokuva 1 kuukauden, pistokkaat ovat juurtuneet. Pistokkaat voidaan laittaa veteen, lisäämällä pala puuhiilen 1,5-2 kuukautta. juuret pitäisi näkyä, mutta vesi ei voi muuttaa.

Kasvukauden aikana, voit myös tehdä kertolasku viikset.

Lisääntyminen Kärsimyskukka siemenet

Leviäminen käyttäen siemenet - pidempi prosessi kuin pistokkaita. Lisäksi hyvin usein siemenet itävät huonosti, koska pitkäaikaista varastointia (joskus useita kuukausia). Tällä menetelmällä pitäisi noudattaa tiettyjä sääntöjä:

  • viljely passiohedelmästä syötävä siemen alkaa helmikuussa;
  • kukkamullalla ennen istutusta on desinfioitava: paista uunissa 10 minuuttia. 200? C;
  • siemenet kylvetään maahan on 1 cm. Sitten astia on peitetty tai lasi, huoneen lämpötilan tulisi olla 22 + ... + 24? C Kun ensimmäinen lehdet näyttävät tehdä pick yksittäisiksi ruukkuihin joiden halkaisija on suurempi kuin 7 cm;
  • Passiflora syötävät siemenet on kova kuori, joten sen pehmentämiseksi tehdä maanmuokkauskohteisiin - hieman hieroa niitä hiekkapaperilla molemmin puolin;
  • Sitten pidetään siemenet päivä maitoa tai mehua ratkaisu sitrushedelmien (sitruuna tai appelsiini);
  • vasta sitten istutetaan säiliöön tai turve kupit;
  • jokapäiväistä täytyy tuulettaa säiliö, johon kalvo poistetaan 5 min.;
  • kostutetun maaperän kuivaus ruiskuttamalla;
  • kun versoja, elokuva poistetaan, ja säiliö on siirrettävä paikkaan, jossa hyvä valaistus.

Kasvi on monivuotinen, se elinsiirrot tehdä kerran vuodessa keväällä. Kun istutus pienen tehtaan ensimmäisenä vuonna on peitettävä 2 viikkoa lasipurkkiin. Ensimmäisenä vuonna se muodosti perustan tulevaisuuden Kärsimyskukka viiniköynnösten yhä tärkein versoja, tyypillisesti korkeintaan 1,5 m. Tässä tapauksessa se välttämättä tarvitse tukea saada jalansijaa.

Syksyllä, kun jäähdytys alkaa alle 15? C, kasvi on saatettava laitos, jossa on mahdollista, että lämpötila pysyi +13 ... + 16? C Jos huone on kuuma, viiniköynnöksen alkaa mennä kalju ja menettää lehdet.

Jo toisena vuonna keväällä pitäisi tehdä karsimisesta pitkä versot viime vuoden kolmasosa pituudesta, koska kukat muotoutua tuoreen versoja. Kärsimyskukka kukkii lähes kaikki kesäkaudella kesäkuusta lokakuuhun, mutta jokainen kukka elää vain 1 päivä.

Grow hedelmiä huoneessa olosuhteissa on vaikeaa. Saada yksi, sinun täytyy olla vähintään 2 samanlaista, joka on. On. He ristipölytteisten. Johtuen eri kukinta pölytys näistä kasveista ei voi tapahtua. Hedelmiä eri kasvilajia yleensä erääntyvät 2-3,5kuukautta.

Mieti eri lajikkeiden syötäviä Kärsimyskukka.

Passionhedelmä on syötävä Kärsimyskukka tai Granadilla (Punapassio) - yleisin, se on koti Uruguay, Brasilia, Argentiina. Kulttuurissa kasvaa 5-8 metriä, se on himmeä kolmiliuskainen lehtiä. On olemassa kaksi lajikkeiden se: keltainen hedelmiä ja violetti. Kukat ovat hyvin suuria (6-8 cm) vaalean violetti, ja hedelmät ovat pyöreitä jopa 6 cm. Niistä valmistaa juomia ja makeisia, lisättiin teetä.

Kärsimyskukka banaani tai tarjous (Passiflora mollissima) - luonnossa kasvaa Boliviassa, Kolumbiassa ja Venezuelassa. Vaaleanpunaisia ​​kukkia jopa 12 cm, hedelmät säteilevät miellyttävä tuoksu. Kaikenlaisten banaani Kärsimyskukka useimpien kylmänkestävällä, se kantaa hedelmää ensimmäisenä vuonna.

Passiflora syötävä Galaxy - monivuotinen kiipeilyä kasvi, viiniköynnökset kasvaa 4,5 m pitkä, kukka koko 12 cm: n valkoinen ja vaaleanpunainen. Hedelmät ovat ruskehtavan punaisia, on miellyttävä tuoksu.

Suurimman hedelmän koko ja varren pituus - kärsimyskukka tetraedrielementtiverkossa (Passiflora Quadrangularis) - kasvaa jopa 15 metriä pitkä, kukat ovat myös suuria, halkaisijaltaan jopa 15 cm, hedelmät suuri soikea 30 cm on paksu kuori, ja sisällä - makea mehukas massa. Keskivyöhykkeessä tällaisen laitoksen voidaan kasvattaa vain kasvihuoneessa.

Passiflora syötävä Maestro - yksi suosituimmista ja laajalti käytetty Venäjän lajikkeita, jota on käytetty onnistuneesti puutarhurit kasvaa sisällä ja ulkona.

omena-passion (Passiflora maliformis) tai Passiflora Maliformis -. Climber kanssa puunrungon pituus voi olla jopa 10 m Sen hedelmät ovat kooltaan enintään 5 cm, sisältää aromaattisia makea lihan harmaa tai vaalean oranssi väri musta siemeniä. Massan käytetään juomien valmistukseen. Purkamisen tämän lajin kasvanut Brasiliassa ja Ecuadorissa varten syötävät hedelmät.

Taudit ja tuholaiset Kärsimyskukka

Passiflora syötävä voi kärsiä hyökkäyksen punkit, kirvat, mealybugs ja whiteflies. Voi suojata laitosta käyttäen "fitoverm" tai "Akhtar" tuhota mealybugs käytetään valmisteita, jotka sisältävät sypermetriiniä ( "Arriva", "Intal sup").

Tartuntataudit, jotka voivat uhata kasvin - juurikäävän, perunaruttoa, rengas ja ruskea paikalla, rupi, vitsaus, hyvin harvoin - keltamosaiikkiviruksen. Cure sairaat kasvit harvoin toimii, joten hän on tuhottava yhdessä potin.

Jotkut lajit Kärsimyskukka ja niillä on merkittävä terapeuttinen arvo. Muinaiset inkat käyttivät passionflower rauhoittavina teetä. Tärkein parantava vaikutus Passiflora - rauhoittava, parantaa laatua ja kestoa unen ilman haittavaikutuksia. Laitos hoidetaan hermoston sairauksia, se auttaa unettomuudesta, depressio, epilepsia ja muut.

Myös lääkkeitä, jotka on tehty tästä kasvi on kouristuksia, anti-inflammatoriset, antikonvulsiivinen ja kipua lievittävä vaikutus, parantaa muistia, lisätä tehokkuutta ja teho. Toinen ainutlaatuinen vaikutus Passiflora - korvauksia toiminnan amfetamiinia - käytetään menestyksekkäästi parannuskeinoa huumeriippuvuuden ja alkoholismin.

Arvokkaimmat kannalta eräänlainen lääketieteen - kärsimyskukka inkarnata (Rohtopassio) tai aprikoosi, kasvaa hyvin pitkä viiniköynnöksen 10 m. Kukat kirkkaan violetti ja sitruuna hedelmät ovat sävyn koko luumu, maku hapan-makea. Ground osat on tehty lääkettä "kärsimyskukka ote", on rauhoittava vaikutus, tarkoitettu sairauksien ja verenkiertoelimistöön. Hedelmät on hyvin mielenkiintoinen haju, kuten tuoksu syreenit.

Maassamme hedelmät syötävä passiohedelmästä (passion ja muut lajit) voi vain löytyy täydennyksiä jogurttia, jäätelöä tai mehua. Hyvin harvinainen pala hedelmää löytyy seoksia trooppisten teelaatuja.

Massan hedelmien ja herkullinen makea, kotona ja käyttää sitä raa'assa muodossa, sekoittamalla sokeria ja vettä ja valmistamiseksi hilloja, hyytelöitä ja sorbetit. Usein paloja hedelmä lisätään rahka jälkiruokia ja leivonnaisia.

Makeaa mehua ja hilloa voidaan käyttää valmistuksessa liha- ja kalaruokia, on parasta maistaa hedelmää yhdistettynä pähkinät, omenat, kanelia ja päärynää.

Kuitenkin noudatettava varovaisuutta, koska tiettyjen lajien (esim Azure kärsimyskukka) sisältää pienen prosenttiosuuden syanidia muulla - .. Heikompi myrkyllisiä aineita haitallisia ihmisten terveydelle.

Passion: valokuva, laji, viljely, hyödyllisiä ominaisuuksia ja vasta

Espanjan lähetyssaarnaajat Etelä-Amerikassa näki kukka tämä kasvi on ruumiillistuma Kristuksen kärsimys. Kolme emi leimautumisen symboloi naulat hänen kätensä ja jalkansa, rengas säikeet - orjantappurakruunu, stamen - viisi haavat. Keihäs-muotoinen lehdet on liitetty keihään joka lävisti Vapahtaja.

kärsimyskukka

Kärsimyskukka täytyy hapan maaperä kevyt ja lämmin aurinkoinen paikka. Kylmillä alueilla, se kasvaa hyvin kasvihuoneissa.

Keväällä tai kesällä kylvöä siementen semilignified pistokkaita tai tasoilla.

Passion tarvitsee tukea. Kesällä tarvitsee säännöllistä kastelua ja bioleikkuu maaperän, kevät - leikkaus liian kauan versoja.

Passion joskus vaikuttaa pieni sukkulamato.

Antenni kasvien osia kerätään puolivälistä myöhään kesällä, ja kuivattiin ilmassa myöhempää terapeuttiseen käyttöön. Syötävät hedelmät poimitaan kypsymisen.

Suvun Passiflora sisältää noin 400 lajia kasveja, kiipeilyä rungot puiden antenneja.

Monenlaisia ​​muodossa herkullinen hedelmä.

Useimmat intohimo voi kasvaa vain tropiikissa;

Myasokrasny Passion kukka (rohtopassio)

Yksi kylmä-sietävät lajit. Viileillä alueilla se putoaa lehtiä talvella ja kestää valoa pakkaset lyhytkestoisia.

Hiusterapeuttien maa ovat järkyttyneitä! Joka päivä potilaiden määrä vähenee ajan erittäin nopeasti. Varmasti hiusten siirto ihmiset eivät enää tarvitse?

Kuvattu vuonna 1783, rohtopassio on levinnyt Etelä-Yhdysvalloissa ja oli aikoinaan intiaanien tonic. Se on kolme tai viisi lohkoa sahalaitainen reunoja pitkin lehdet, joilla on sileä pinta. Suuri violetti terälehdet kukista kontrasteja näyttävästi kanssa valkoinen keskusta ja violetti rengas filamenttien. Kypsä hedelmä - keltainen pitkulaisia ​​hedelmät noin 5 cm pitkä.

Formulaatiot lehdet Kärsimyskukka ensisijaisesti tarkoitettu hermostunut jännitystä ja stressiä. Heillä on rentouttava ja rauhoittava vaikutus ja nimittää aikuisia, jotka kärsivät unettomuudesta (varsinkin ne, jotka nukkuvat huonosti).

Alustavat Ihmiskokeissa vahvistaa tehoa intohimo vaivan hoitoon gipertrevozhnosti ja muita hermoston häiriöt. Ja joidenkin tutkimusten mukaan, niitä voidaan myös käyttää hoitoon alkoholismin ja huumeriippuvuuden.

Miten rentouttava ja antispasmodic, intohimo auttaa ruoansulatuskanavan häiriöt, päänsärkyä ja hermosärkyä kivun stressiä ja jännitystä.

Hapan, kirpeä makuista siemenet ja hedelmät intohimo voi syödä raakana tai lisätä hedelmäsalaatteja, tuorejuustoa, hilloa, hyytelöä ja hedelmäjuomat. Siirappi kärsimyskukka, rommi ja limen mehu cocktail valmistaa suosittuja Hurricane ( «Hurricane").

Puutarha Suunnittelu - vinkkejä puutarhurit

6 päivää sitten

Juoda kotona yrteillä

1 viikko sitten

Jälkiruokia kotona: muffinit sokeroitu kukkia

1 viikko sitten

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Kysy kysymys Asiantuntijoiden Club

Olemme Facebookissa

Maisemointi julkisivu vinkkejä puutarhurit

Masking ruma elementtejä puutarhassa: vinkkejä puutarhurit

Kaaria, kietoutuvat ruusut puutarhassa: vinkkejä puutarhurit

Koristeellinen puu talossa: Vinkkejä puutarhuri

Greening sokea alue kotiin: Vinkkejä puutarhurit

Kasvi Herukka: valokuvia, laji, viljely, istutus ja hoito kedolla

Kasvi Phlox: valokuvia, laji, viljely, istutus ja hoito kedolla

Kasvi Rose / Eglantine: valokuvia, laji, viljely, istutus ja hoito kedolla

Maisemointi julkisivu vinkkejä puutarhurit

Politiikan ja sopimus

Tilaa ilmainen viikoittainen uutiskirje. Lähettämällä odotat:

Kärsimyskukka (Passiflora) kotona. Hoito, valokuvat

Tämä ikivihreä köynnös kauniita kukkia, jossa ihmiset keskiajalla näki heijastus Kristuksen kärsimyksistä, joita varten hänet nimettiin Passiflora, joka käännettynä latinasta tarkoittaa kukka kärsimystä, sitä kutsutaan usein Passion Venäjällä.

Miten kasvaa passiohedelmät eli intohimo? Taitava hoito Kärsimyskukka viihtyy ja kukkii ja talon, ja puutarha. Puhumme siitä enemmän.

Huolehtiminen Passiflora - Kärsimyskukka

Suuri (jopa 12 cm halkaisijaltaan), kaunis kirkkaan sininen, vaaleanpunainen, violetti intohimo kukka - sen tärkein sisustus, heille tämä kasvi ja arvostettu. Voit kärsimyskukka kukkaan kotona, löytää hänen paikkansa kirkas aurinko huone. Tämä kasvi rakastaa aurinkoa. Valitettavasti elinikä kukka lyhyt - vain päivä, joten sinun täytyy varmistaa, että silmut Passiflora - passionflower oli niin paljon kuin mahdollista.

Leikkaaminen - välttämätön toimenpide

jotta kasvi muodostaa monia silmuja, sinun täytyy tehdä karsintaa, sillä nuput muodostuvat ainoastaan ​​nuoret versot. Paras aika karsimisesta, tietenkin, kevät - maaliskuussa. Ensimmäinen asia, sinun täytyy leikata kaikki sairaat ja kuiva varret. Leikkaa vanhat versot tekemässä 3-4 cm munuaisiin. Siten on tarpeen jättää pieni penochek. Trim kärsimyskukka voi myös pudota kukinnan jälkeen.

Trimmauksen jälkeen kärsimyskukka tarvitsee tietyn lepoaika, edullisesti 2-3 viikkoa laittaa se osittain varjossa, ja sitten takaisin jossa voi nauttia. Koska kärsimyskukka - viiniköynnöksen, sinun täytyy huolehtia tukea.

Kärsimyskukka hyvin levittävät pistokkaita. Se on kätevä käyttää pistokkaat saatu trimmauksen jälkeen. Soveltuu jalostukseen ja apikaalisella ja runkopistokkaiden. Kukin cherenochke jättää 2- 3 lehtiä. Siivu desinfioitu, se voidaan myös hoitaa IAA ja istutettiin maahan ravinteiden heikko tai juuret veteen. Pistokkaat on tarjota parannettu kosteutta ja lämpöä, erityisesti tonkia maaperään. Noin kuukautta myöhemmin kasvit ovat valmiita transplanting pysyvään paikkaan. Nuoret kasvit kukkivat seuraavana vuonna.

Se on huomannut, että jos leikattu varsi pistokkaat kopio yksi paeta, lignified tasaisesti koko pituudeltaan, se on parasta root viimeistään leikkaus lähelle maanpintaa. Muita hyödyllisiä vinkkejä pistokaslisäys, lue artikkeli pistokkaita.

Hieman monimutkaisempi, mutta se on mahdollista kasvattaa passionhedelmän siemenistä että voit ostaa tai saada niiden värejä. Liota siemenet veteen päivässä, sitten vysejat syvyys useita mm helposti substraattiin. Purkki siemenet kylvetään kattaa paketin, laita lämpimään paikkaan ja huolehtia siitä, että maa ei kuivu. Siemeniä voi itää eri aikoina: kuukautta myöhemmin, toinen jälkeen 8-12 kuukautta. Milloin versoja, irrota muovipussiin ja laita tehtaan valoisa paikka. Jotta nuoret versot ovat hyvin kehittyneet, se tarvitsee pitkän valoa päivässä vähintään 12 tuntia. Tarvittaessa täytyy antaa lisäeläketurvan.

Kärsimyskukka on kovasti vettä, se on kasteltava runsaasti, mutta ei tulva, liiallinen kosteus voi vahingoittaa kasvi.

Keväällä ja kesällä Kärsimyskukka vaatii ruokinta. Se on tehty kerran viikossa, käyttäen sekä orgaaniset ja epäorgaaniset lannoitteet.

Repotting tehtaat toimivat vuosittain taimien välein 2-3 vuotta aikuisille. Edullisesti käyttää irtomulta ravinteiden seos, joka sisältää lehtiä, maa turvetta, humus, turvetta ja hiekkaa yhtä paljon.

kärsimyskukka kesän kasvaa hyvin lämpötilassa 22-25 astetta, ja talvella se tarvitsee viileämpi olosuhteet: 12-17 astetta. Kastelu tällä hetkellä olisi vähennettävä. Ja kesällä se on hyvä pitää ilmassa tai maan työmaalla.

Millaisia ​​passiohedelmästä valita kasvaa kotona aloittelija puutarhurit? Yksinkertaisin hoito ja nekapriznye passionflower sinisiä tai Kavalersky tähti (R. caerulea) ja passionflower kistetsvetnaya (P. racemosa).

Passiflora kasvaa hyvin puutarhassa. Keskellä vyöhykkeellä talvella maaperässä, se ei voi. Kylmää kestävät lajit voivat talvehtia eteläosissa, erityisesti passionflower inkarnatnaya (P. incarnata) ja passionflower sinisen (R. caerulea). Nämä lajit voivat kestä pitkäaikaista lämpötila laskee -15 astetta. Useimmissa tapauksissa passionflower talvi olisi siirrettävä puutarhassa huoneeseen. Jousi heti viimeisen läpikulun jäädyttämällä, passionflower istutettu osa aurinkoinen tai clearing helposti ja penumbra sitoutuvat tukea.

Passion edellyttää hyvää juottamisen, etenkin kuumalla säällä. Liana kasvaa hyvin nopeasti ja hyvin ja kukkii runsaasti kesäkuusta syyskuuhun. Kasvua ja kukkivat kasvit tarvitsevat lannoitteita, etusijalle olisi lannoitetta kukkivat kasvit edistää kukinnan, mutta ei kasvua lehtiä.

Monet lajit Passiflora saatiin syötävien hedelmien. Esimerkiksi, passionhedelmä, jota kutsutaan myös Passiflora tai Granadilla syötävät violetti.