Ilmankostutin eduista ja haitoista

Dr. Komarovsky siitä, miten valita ilmankostutin

Asianmukainen huoneen ilmankosteus missä lapsi asuu, ei ainoastaan ​​tarjota hänelle suojaa viruksilta ja allergiat, mutta myös nopeampi palauttaa, jos tauti ei ratkea. Tämä oli toistuvasti kertonut vanhemmille arvostettu lastenlääkäri ja kirjoittanut monia kirjoja ja artikkeleita lasten terveyttä Jevgeni Komarovsky.

Monet äidit ja isät, kuunnella neuvoja lääkäri, yrittäen kostuttaa ilmaa lastenhuoneessa avulla altaan vettä, akvaario, höyryä, märkä pyyhkeitä roikkuu jäähdyttimen. Ennemmin tai myöhemmin tulee ymmärtäen, että se on helpompaa ja halvempaa ostaa erityinen laite - ilmankostutinta. Siitä, miten valita se ja miten sitä käytetään, sanoo Eugene Komorowski.

Limakalvojen nenän ja nenänielun suorittaa tärkeitä suojaavia tehtäviä. Ne tuottavat limaa, joka kykenee sitoutumaan virusten hidastaa niiden leviämistä.

Jos lima kuivuu johtuu siitä, että lapsi hengittää kuivaa ilmaa tai sen aikana nuhaa hengittää suun, biologinen neste, muuttaa niiden johdonmukaisuus, siitä tulee vaarallinen vauva. Kuivattu nenän liman hyvä alku tuntea bakteerit.

Monet vanhemmat ovat huomanneet, että nykyinen räkä kerran muuttuu paksu ja vihreä. Tämä on seurausta väärän kosteutta.

Lapsi on jatkuvasti hengittää kuivaa ilmaa, usein sairastui akuuttiin hengityselinten virusinfektioiden.

Sairauden aikana on paljon suurempi riski komplikaatioihin. Tosiasia on, että jos yskä keuhkoputket, jotka ovat myös aktiivisesti kehittää suojaava salaisia ​​viruksia, alkaa kuivua keuhkoputkien limaa, se on suurella todennäköisyydellä johtaa keuhkoputkentulehdus. Jos kuivattu limaa alkaa häiritä keuhkojen vaihto alkaa keuhkokuume.

Kostea ilma aikana flunssa tai SARS tauti yleensä on yksi tärkeimmistä "huumeet": virusinfektiot heiketä nopeammin, ja immuniteetti on koulutettu tunnistamaan virukset ja kohdata ne, kun potilas hengittää kosteaa ilmaa, juoda paljon nestettä. Kuitenkaan mitään muita huumeita apteekista ostaa ei yleensä tarvita.

Lapset, jotka hengittävät kostea ilma ei riitä, kärsivät usein erilaisista allergioista. Ne ovat painavampia kuin lämmönsiirto, joka liittyy erilaisiin sairauksiin enää sairas, niiden immuniteetti huomattavasti heikompi käyttäjiä joilla hengittää ilmaa, jonka suhteellinen kosteus on alueella 50-70%. Juuri tämä taso kosteus Komorowskin suosittelee tukemaan lapsen huoneeseen.

Selvittää, miten sisäilman kosteuden kyllästämä, olisi otettava laite - kosteusmittari. Jos merkkivalo ei "ojenna" jopa 50%, sinun pitäisi harkita ostaa ilmankostutin. Hän pitemmittä puheitta, vilske altaiden, purkit vedellä ja märkä pyyhkeitä luomaan oikea ilmapiiri, jossa lapsi kasvaa terveitä.

Vaurioita ilmankostutin vain silloin, jos vanhemmat ovat selvästi rikkovat sen toimintasäännöt. Jos lapsen huoneeseen on kosteus yli 75-80%, sillä on negatiivinen vaikutus hänen hyvinvointiin ja terveyteen.

Tyypit ilmankostuttimet - hyvät ja huonot puolensa

Nykyisin myynnissä on kolmenlaisia ​​humidifiers:

Höyrykostuttimien mukaan toiminnan periaate muistuttaa kattilat: vesi alkaa haihtua se laitteeseen kuumennetaan kiehumaan kaksi elektrodia. Tämä on halvin ja edullisin vaihtoehto kodinkoneet.

Valittaessa kostuttimen, varmista, että se on varustettu erityisellä kosteusanturi, joka ohjaa laitteen erottamiseksi heti huoneen vaadittu ennalta määrätty kosteus saavutetaan. Jos tällainen osa hänen kosteusvoide ei, täytyy ostaa erikseen, mikä ei ole kovin kätevää ja kallista.

Keskuudessa haittoja höyryn laite voi osoittaa korkean energian kulutusta. Mutta muualla tämän tyyppinen kostutin sopii hyvin lastenhuoneisiin - se on tuottavin, luo nopeasti haluttu ilmasto, ei ole tarvetta ostaa hänelle tarvikkeet. Tuote toimii yksinkertaisesti: on täynnä vettä ja säiliö on kytketty pistorasiaan.

On muistettava, että nesteytys tapahtuu kuumalla höyryllä, ja siksi täytyy laittaa ilmankostutin niin, että lapsi missään olosuhteissa, ei yltänyt siihen.

Ultraääni kostuttimet ovat kalliimpia kuin höyryä, mutta ne ovat enemmän etuja. Näin ollen, on pienempi virrankulutus, nämä laitteet osoittavat tarpeeksi suorituskykyä.

Toimintaperiaate tällaisen laitteen monimutkaisempi: pietsosähkökiteeseen levitetään ultraäänisäteilyn, sähkö heilahtelut ovat mekaanisia. Tämän etu tekniikan - pienissä mitat, liikkuvuuden sumuttimen avulla, joka höyry voidaan ohjata mihin tahansa suuntaan.

Kun kaikki edut ultraääni ilmankostuttimet melko nirso, jos ne usein kaadetaan liian kovaa vettä, suodatin nopeasti epäonnistuu. Tämä voi johtaa siihen, mitä on huonekalut ja tapetit laskee valkoista sakkaa. Lisäksi korvaaminen suodattimet laitteet eivät ole halpoja.

"Kylmä" kosteusvoiteita - kallein. Tämä nimi he saivat varten toiminnan periaate, jossa kuiva ilma, joka on saatavilla huoneeseen tällä hetkellä mennä sisälle laitteen puhdistetaan. Sisällä on märkä patruuna, joka kulkee ilma on kyllästetty kosteutta ja jäähtyy.

Suorituskyky tämä tekniikka riippuu alkuperäinen kosteuspitoisuus. Mitä suurempi se on, sitä hitaammin laite toimii, koska voimakas nesteytys ei ole mitään järkeä. Siksi tällainen "älykäs" kosteusvoidetta aina säilyttää optimaalisen kosteuden itse ilman väliintuloa kotitalouden.

Tällainen laite on erittäin vaativa veden laatua, joka on kostutettu suodatin. Liian kova vesi suodatin tuo vika. Joten on parasta käyttää tislattua vettä tai ylimääräistä rahaa ostaa erityistä patruunat, jotka ovat "voi" pehmentää kovan veden ja demineralisoitua häntä.

Tämä ilmankostutin ei tuota Höyrysuihkuja, kuin edellinen kahdenlaisia, mutta koska lapsi ei ole kiinnostunut. Toinen etu - ilmankostutinta paitsi kyllästää ilma vedellä, mutta myös puhdistaa sitä, koska se toimii pienempiä hiukkasia.

Kylmä humidifiers kuluttavat sähköä yhtä paljon kuin ultraääni. Kuitenkin niiden suorituskyky on pienempi kuin ultraääni, mutta ne ovat itsesääntelyyn.

Vähemmän laite on, että se ei pysty nostamaan suhteellinen kosteus yli 60%. Lisäksi suodatin elämä - enintään 3 kuukautta, niin vähintään 4 kertaa vuodessa joutuu ostamaan kulutushyödykkeet ja muutosta.

Aloita laitteen valinta lastenhuoneessa pitäisi olla mittauksen.

Myymälässä täytyy keksiä paperille, joka sisältää:

 • huoneen alueeseen;
 • katon korkeus;
 • lyhyt kuvaus tyypin huone (kuinka monta ikkunaa, jotka on valmistettu seinä, kuinka monta huoneeseen pehmustetut huonekalut, kasvit).

On myös toivottavaa kertoa myyjälle, kuinka usein voit muuttaa veden laitteeseen. Jos istut kotona, säiliö voi olla pieni kooltaan, mutta jos vanhemmat koko päivän töissä, ja lapsi puutarhassa, se on parempi ottaa laitteen suuri kapasiteetti lisätä vettä usein.

Jevgeni Komarovsky mukaan vaikein valinnassa tallentaa arvioida äänitehosteita, mikä tekee kosteusvoidetta. Tilaan suuren kauppakeskuksen tai muun tyyppisiä laitteita, kuten, ei melua. Mutta sitä käytetään makuuhuoneissa, mukaan lukien työtä yöllä. On tärkeää, että laite toimii niin hiljaa kuin mahdollista.

Jos sinun täytyy valita kosteusvoide ensimmäistä kertaa, älä ota kallista ja teknisesti monimutkaisia ​​malli, sanoo Komorowski. Aloittelijat eivät tarvitse kopiota ohjauspaneeli "ajotietokoneen", massa lisätoimintoja. Päästäksesi alkuun sinun tarvitsee vain ymmärtää, miten käyttää laitetta ja mitä se tarvitaan tämän nimenomaisen perheeseen.

Yhtä tärkeää pelata arvosteluun vanhempia, jotka löytyvät osoitteesta vanhemman foorumeilla. Ja kaikkein tärkeintä, että pitäisi muistaa äiti ja isä, jotka ovat ajatellut valitsevat tällaisen laitteen, et voi sairastuvat ilmankostutin, voit sairastuvat hänen poissaolonsa. Tämä pätee erityisesti perheille, jotka elävät lauhkea mannermainen ilmasto, missä talvet ovat - vaikea ja kesät - kuuma.

Jossa kuusi käyttökuukausien lämmittimet, ja sitten käytä ilmastointilaitetta, ilma on aina paljon maata asetuksia, mikä tarkoittaa, että se on kostutettu. Nyt on helpompaa kuin kastella nenän limakalvolle, kun lapsi on sairas.

Tohtori Komarovsky neuvoo ole pitää ilmankostutin kotona sisältyy: toimi pitääkin vasta kun kosteus vähenee ja tulee alle 50%.

Kaikista tyyppisissä laitteissa Jevgeni Komarovsky suosittelee höyryä ja ultraääntä. Lisäksi lapselle ei ole paljon eroa, mikä näistä laitteista ostaa vanhempia. Lapset, jotka jo nousevat ja vain ojenna, tarvitsevat turvalaite, kuten ultraääni.

Alla näet video tohtori Komarovsky, jossa hän selittää, mitä etsiä ostaessaan ilmankostutin.

Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

Kopiointi sivuston materiaalien on mahdollista vain, jos asennus aktiivisen linkin sivuillemme.

Mikä on parempaa, ultraääni ilmankostutin tai höyryä - Vertailun vuoksi etuja, haittoja, soveltamisala

Monet meistä ovat kokeneet omakohtaisesti, miten vaiva voi tuottaa liian kuivaa ilmaa. Hän on kutittaa kurkussa, aivastelu haluavat, irrota iho, pahenemista yleistä terveyttä. Me Allergia kriisi voi tapahtua, ja lapset ovat oikukas ja huonoja nukkua. Ulospääsy on ostaa ilmankostutin - erityinen laite, jolloin ilmasto normi. On olemassa useita erilaisia ​​laitteen toimintaperiaate. Yksi suosituimmista on höyryä ja ultraäänilaitteet. Jotta ymmärtäisimme paremmin, miten ilmankostutin - ultraääni- tai höyryä vertailua laitteita.

Ero laitteiston ja toimintaperiaate ultraääni ja höyrykostuttimien

Nämä kaksi laitetta, jotka lisäävät huoneen kosteutta, ovat nykyään yksi suosituimmista. He pystyvät nopeasti ja tehokkaasti selviytymään tehtävistään. Tämä on erityisen tärkeää kuumakauden aikana, kun ilman kuivuus kasvaa nopeasti.

Miten ultraääni ilmankostutin toimii ja miten se toimii

Tällainen ilmankostutin on eräänlainen sumunkehitin. Sisällä hänellä on erittäin nopeasti värähtelevä levy (ultraäänen taajuudella). Vesi tulee vesisäiliöstä lautaselle ja muuttuu moniksi pieniksi vesisuihkuksi. Suunnittelussa on myös tuuletin. Hän ajaa kuivaa huoneilmaa näiden sumutteiden läpi, minkä seurauksena huone on kostutettu tasaisesti.

Kun tarkastelet laitteesta tulevaa höyrypilkkua, näyttää siltä, ​​että se on kuumempi ja voi polttaa. Mutta kannattaa korvata käsi, sillä olette vakuuttuneita siitä, ettei se ole niin. Kylmänä ja tuoreena tunne on kuin sinä todella aamulla sumu. Ja jos valmistaja toimitti parin kauniin valaistuksen (joissakin malleissa tällainen vaihtoehto on käytettävissä), se osoittautuu erittäin tehokkaasti ja näyttävästi. Se on kuin satu - lapset todella pitävät siitä.

Valmistajat eivät pysy paikallaan, varustavat laitteita ja muita hyödyllisiä nykyaikaisia ​​toimintoja. Esimerkiksi on olemassa laitteita, joissa on mahdollisuus "lämpimään höyryyn", joka vahingoittaa mikrobeja ja bakteereita. Ja vielä julkaistuja malleja, ruiskutinta, joka pyörii ja lähettää kylmän höyrypilven kaikkiin suuntiin. Tämän ansiosta kostutus tapahtuu jopa nopeammin ja tehokkaammin. On olemassa ilmankostuttimia, joissa on itsepuhdistuvien ja vaahdonestoaineiden toiminnot - myös erittäin hyödyllisiä.

Ultraäänisen kostuttimen laite.

1. Puhdas, kostutettu ilma.

5. Höyrystyskammio.

6. Ultrasuurikalvo.

Miten höyrykäyttöinen kostutin toimii ja miten se toimii

Täällä voit piirtää rinnakkain tavallisen sähkökattilan kanssa. Periaatteessa sama asia tapahtuu laitteen käytön aikana: syntyy kuuma höyrysuihku. Tätä varten vesisäiliön vesisäiliöön on kytketty kaksi elektrodia. Ne kiehuvat vettä, joka menee poistoaukkoihin kuuman höyryn muodossa. Kuten näet, laite on erittäin yksinkertainen.

Yli kymmenen senttimetriä, älä tuota kätesi työskentelylaitteeseen. Kyllä, ja kulkeminen on toivottavaa varoen, ja sitten tapaus voi johtaa vakavaan polttamiseen. Tämä on erityisen vaarallista, kun leikkisä lapset käyvät talossa.

Muuten, useimmat höyrykoneet teollisuuskäyttöön (esim tupakka ja puun varastot, sairaalat, kirjastot, museot, hallien, jossa valmiin sikarit tallennetaan). Kuitenkin, ja monet kotimaiset malleja tuotettu. Ne varsinkin kuin omistajat sisätiloissa kasvihuoneet ja konservatorioissa, sillä ne mahdollistavat luomaan todellisia subtropics johtuen korkeasta vetinen.

Höyrykostuttimen laite.

3. Lämmitys kymmenen.

4. Höyrykammio.

Ultraääni- ja höyrykostuttimen edut ja haitat

Ilman objektiivista vertailua kunkin laitteen tyypin positiivisista ja negatiivisista ominaisuuksista on vaikea ymmärtää, mikä kostutin on parempi - höyry tai ultraääni. Laajennamme ne kaikki hyllyillä selkeyden vuoksi.

Hyödyt ja haitat ultraääni-kosteuttajista

+ Edut ultraääni kostuttimet

 1. Ultraäänilaite on täysin turvallinen pienille vauvoillekin. Voit lähestyä sitä tiiviisti ja laittaa kämmenetsi hyvin lähelle - vain "sumu" miellyttävät tuntemukset säilyvät.
 2. Kostutin toimii hiljaisesti häiritsemättä ketään. Ainoastaan ​​harvinainen vähäinen kirous antaa hänen läsnäolonsa.
 3. Suuri valikoima malleja, joissa on erilaisia ​​toimintoja - voit aina löytää niiden optimaalisen yhdistelmän.
 4. Laite näyttää tyylikkäältä ja kauniilta. Erityisesti ne mallit, joissa on nouseva "kylmä sumu".
 5. Sisäänrakennettu hygrostaatti, joka on varmasti mukana pakkauksessa, mahdollistaa halutun kosteuden säätämisen tarkasti ilmassa. Sammutetaan myös laite, kun tämä taso saavutetaan. Ja kun tarve tulee, se kytkee sen päälle automaattisesti uudelleen.
 6. Pienikokoinen ja tehokas työnsuoruus mahdollistavat laitteen siirtämisen, siirtäen sen tarvittaessa eri huoneisiin.
 7. Sähkönkulutus on hyvin alhainen, joten sähkösähkölaskut ultraäänilaitteiden ostamisen jälkeen eivät varmasti tule "transsendentaaliksi".
 8. Pakkauksessa on yleensä ionisoiva sauva. Tämä on ylimääräinen este viruksista ja mikrobeista.

- Ultrakanavien kostuttimien minuuttit

 1. Pitkän käyttöiän ja laadukkaan tärytasolle edellyttää erityistä vesi - pehmeä ja puhdistettu (paras vaihtoehto - tislattu, joka muuten ei ole niin helppo löytää myynnissä). Ja jos hana kaatamalla, laite kestää vähemmän vrmeni.
 2. Jos käytät huonolaatuista vettä (esimerkiksi tavallinen vesijohtovesi), huonot valkeat tahrat näkyvät huonekaluissa, lattioissa ja seinissä. Se on niin epämiellyttävä näyttää suolaa vedestä.
 3. Tällaisilla laitteilla on välttämättä esisuodattimet, jotka edellyttävät säännöllistä korvaamista (ja nämä suodattimet tukkeutuvat melko usein). Ja tämä - lisäkustannuksia, eikä niin pieni.

Hyödyt ja haitat höyrynkostuttimista

+ Höyrykostuttimien edut

 1. Mahdollisuus käyttää tavallisinta vettä hanasta. Ei raidat huonekaluilla, ei ole muita epämiellyttäviä seurauksia. Säilytysastian puhdistaminen on välttämätöntä säännöllisesti (samalla tavalla kuin teekannu).
 2. Tarpeeksi budjetin hinta, ei lisäkustannuksia patruunoiden pehmentämiseksi vettä (tai tislattua vettä), suodattimet.
 3. Hygieeninen (jolloin kuuma höyry on steriili), korkea luotettavuus ja lopullinen yksinkertaisuus suunnittelua, vaatimatonta.
 4. Suuri tuottavuus - vesi voi haihtua jopa 700 millilitraan tunnissa. Tämä on paras tulos kaikista laitteista, joita käytetään ilman kosteuttamiseen.
 5. Höyry, joka pääsee poistoaukkojen läpi, on täysin steriili. Tästä syystä - ei ole mikrobeja ja bakteereja, jotka tuhotaan turvallisesti.
 6. Useissa malleissa on lisätoimintoja, joita ei tapahdu ultraäänilaitteilla. Tämä voi olla esimerkiksi sisäänhengityksen mahdollisuus.
 7. Tuotetaan höyrykostuttimia, joissa on sisäänrakennettu säiliö, joka mahdollistaa aromaattisen öljyn käyttämisen ilman desinfiointiin ja antaa miellyttävän tuoksun.
 8. Suojaustoimenpiteet ovat mahdollisia: laite ei voi käynnistää, jos sen kansi ei ole täysin suljettu. Ja kun vesi kiehuu, se sammuu automaattisesti.

- Höyrykostuttimet

 1. Hot steriili höyry, joka tulee ulos työstä, on vaarallista - se voi saada vakavan palamisen. Ja kiehuva vesi vesisäiliössä voi myös vahingoittaa henkilöä, jos laite vahingossa kumotaan. Joten lapsiperheissä ei ole toivottavaa turvautua tähän vaihtoehtoon.
 2. Puiset huonekalut, kirjat, kallis parketti eivät pidä höyrylaitteiden läheistä läheisyyttä. He voivat kärsiä huomattavasti tämän vuoksi.
 3. Kostuttimen pitkäaikaisessa käytössä huoneen ilman lämpötila nousee (vaikkakin vain 2 astetta). Jos on jo niin kuuma, tämä seikka ei paranna mikroilmastoa.
 4. Tehonkulutus (erityisesti ultraäänilaitteisiin verrattuna) on melko korkea. Silti - kuvitella, että sinulla on aina sähköinen vedenkeitin ja tehokas. Siksi suuressa huoneessa toimitettu tuottava laite voidaan ottaa käyttöön suurissa menoissa.
 5. Useimmissa höyrymalleissa ei ole hygrostaattia. Asuintiloissa tämä on hankalaa, koska on mahdollista sallia vesikalastus (tai päinvastoin riittämätön kosteus). Siksi yleensä sinun on ostettava kosteusanturi erikseen ja kiinnitettävä se.
 6. Keittoveden aiheuttama melu voi häiritä yötyötä. Tämä on tärkeää lapsille ja unettomuutta kärsiville ihmisille.

Missä tapauksessa on parempi käyttää höyry- ja ultraääniilmapuhallinta

Päättäessään mikroilmaston parantavan laitteen ostamisesta on syytä valita se tietystä sovelluksesta. Vain tässä tapauksessa voit varmasti sanoa, että se on parempi - ultraääni- tai höyrykostutin. Lisäksi tarkastelkaamme tarkemmin kaikkia näitä vivahteita. Muista kuitenkin, että on aina lähdettävä huoneen alueelta - sen on vastattava laitteen voimakkuutta pienellä marginaalilla. Älä osta liian voimakasta yksikköä pienelle huoneelle tai tarpeeksi tuottavaa - tilava huone.

Ultraäänisen ilmankostuttimen käyttö

Tällainen laite on hyödyllinen, jos:

Haluat muuttaa huoneiston mikroilmastoa nopeasti, tehokkaasti ja pienillä energianlähteillä.

Tarvitset kompaktin ilmankostuttimen, joka on kuljetettava huoneen ja huoneen välillä ja korjata siellä negatiivisen tilanteen kuivalla ilmalla lyhyessä ajassa.

Asut alueella, jossa ilma ei ole liian saastunut. Kukaan sukulaisesi ei kärsi allergisista sairauksista.

Voit käydä dachassa paitsi kesällä myös kylmäkaudella. Ja talvella käytä lämmittimiä, kuivaa ilma hyvin. Ultraäänilaite korjaa asennon lyhyeksi ajaksi.

Sinua ei rasita säännöllisin käyttökustannuksin: patruunoiden tai tislattua vettä varten vaihdettavia suodattimia.

Unelmasi (tai rakkaittenne unesta) on herkkä ja ahdistunut, ja tarvitset hiljaisen laitteen.

Aiot laittaa kostuttimen lastenhuoneeseen, ja tarvitset täysin turvallisen laitteen. Joka ei vahingoita vastasyntynyttä vauvaa tai kolmevuotiota. Ja ei aiheuta ääntä, mikä houkuttelee huomiota.

Sinulla on antiikkihuonekaluja, jotka vaativat erityisen mikroilmaston. Tai se voisi olla laaja kirjasto antiikin harvinainen painos, kalliita soittimia, taitava veistetty parketti. Yleensä ne asiat, jotka ovat sinulle erittäin arvokkaita ja jotka eivät siedä kuivattua ilmaa.

Höyrykostuttimen käyttö

On syytä ostaa tällainen laite, jos:

Sinulla on paljon kasveja talossasi, jotka rakastavat kosteaa ja lämpimää ilmastoa, ja odotat käyttävän laitetta mahdollisimman mukavaksi.

Olet omistaja kukkakaupasta tai kasvihuoneesta.

Aiot käyttää ilmankostutin lääketieteellisiin tarkoituksiin. Esimerkiksi inhalaatioiden suorittamiseksi. Tai aromatize huoneen ilmaa sen desinfioimiseksi.

Et halua käyttää tislattua vettä, suodattimia ja patruunoita, mieluummin ostaa edullinen laite eikä enää huolta huollosta.

Sinulla ei ole pieni utelias lapsia, jotka haluavat tutkia yksikkö lähemmäksi. Saatetaan pari palmuja, kurkistetaan, avaa kansi.

Älä pelkää riittävän suuria sähkölaskuja.

Laite asennetaan turvalliseen paikkaan, pois matkan, jos se ei ole mahdollista vahingossa kaataa tai vahingossa tulla lähelle kuuman suihkun höyryä.

Ja jos omistat iso mökki tai maan talo, niin voit ajatella ostaa paikallaan höyrynkehitin, joka on kytketty suoraan kanavaan järjestelmään. Tämä tietenkin edellyttää huomattavia menoja itse yksikön (se on kallista), sen asennus, liitäntä ja vesihuolto. Mutta sitten - ei hätää ja ongelmia. Älykäs automaatti tekee kaiken itse. Kuuma höyry ei salli mikrobien sai ilmassa kanavissa.

ilmankostutin - mitkä ovat todellisia etuja ja haittoja?

Jos kosteutta talon tai asunnon alle optimaalista, ihon ja limakalvojen kuivua - se ei ole vain hengitysteiden ja nenänielun, mutta myös silmät. Tämän seurauksena, se vähentää immuniteetti, väsymys. Liiallinen kuivuus kärsii huone: menetti ulkonäkö puukalusteet, parkettilattiat, halkeamia saattaa esiintyä oveen. Tuoda kosteutta takaisin normaaliksi, voit ostaa kotiin ilmankostutin - hyödyllisiä että haitallisia hänen terveytensä on erillinen keskustelua. Ennen kuin päätät ostaa laitteen, on toivottavaa tietää lausunnon lääkäreiden (erityisesti Lastenlääkärit) ja omistajat, oppia sääntöjä käyttöä ilmankostuttimet, tutustua kehittyneempiä malleja.

Mikä määrää mikroilmasto talossa

Vaimentava järjestelmä itsessään ei kykene luomaan ihanteelliset olosuhteet huoneessa. ihmisten hyvinvoinnin vaikuttavat useat tekijät, jotka muodostavat yhden monimutkainen.

 1. kosteus. Puhuttaessa etuja ja haittoja kostuttimia on tärkeää huomata, että sama absoluuttinen vesihöyryn määrä voi tuntea eri. Mitä korkeampi lämpötila, sitä enemmän kosteutta se pystyy imemään. Esimerkiksi, jos kuutiometrissä ilmaa 2,5 mg vettä, ja sen yksi lämpötila, ilman suhteellinen kosteus on 50%, koska enintään yksi kuutiometri sellaisessa lämpötilassa ilma voi itsessään sisältää 5 mg vettä. Kun lämmitys lämmitys on enintään 21 suhteellinen kosteus laski 14%, koska tällaisessa lämpötilassa ilma voi jo sisältää jopa 18 mg vesihöyryä. Mies siis tuntuu epämukavuutta. Takaisin optimaalinen arvo suhteellisen indeksi mahdollistaa ilmankostutin.
 2. lämpötila. Talvella, lämmitysjärjestelmä on sovitettu kuumentamalla 21-24 ° C: korkeampaan arvoon yhdessä kostutus tapahtuu hallitsematon kylläisyys ilmaan vesihöyryn, on vaikea hengittää.
 3. Puhtaus ilman ympäristön. Sisällä lisää pitoisuus kaasumaisten yhdisteiden muodostettu ihmisen toiminnan seurauksena, ruoanlaittoon, haihduttamalla polymeeristä viimeistely materiaaleja. Kerääntyä sisätiloissa ja haitallisia mikro-organismeja. Jolloin ilma on puhtaampaa, tarvittavat ilmanvaihto ja kostutus ovat voimattomia.
 4. Pöly ja taudinaiheuttajia allergiat. Vaimentava laite ei vähennä niiden määrää, vaikka melko kostea ilma herkkiä ne kehon on paljon pienempi. Radikaaleja tapoja käsitellä nämä negatiiviset tekijät - säännöllinen kuiva ja märkä pesu, poistamalla ylimääräistä matot, verhot määräajoin pesu.

Lausunnot eduista ja vaaroista ilmankostutin

Kun kuivaus Nasopharynksin se lakkaa toimimasta suojausjärjestelmä, ja tämä - yksi tärkeimmistä syistä nuhakuumeen, tarttuvaa ja allergiset sairaudet. On kuitenkin olemassa näkökulmasta vaaroista kostuttimen: hän voi laukaista sairauden. Erityisiä keskustelut ovat siitä, mitä hyötyjä ja haitoista ultraäänikostutin tai sen kaltaisten muunlaisia. Lisäksi tutkimukset ovat tehottomia laitteita.

Saadaksesi käsityksen siitä väitetyistä puutteista kostutusaineita se on lukemisen arvoinen yleisin mielipiteitä ja arvioita niistä asiantuntija kommenteilla.

 1. Koska ilmankostutin voi olla sairas angina

Jopa aikuiset voivat sairastua angina vakiokosteudessa yli 80%, ja lapsi - enemmän. Tällaisissa olosuhteissa, hengitysteiden tulee paljon limaa, edistää bakteerien kasvua. Optimaalisen tason kosteus - 45-60%, ja vauvoille - 50-70%. Huoneistoissa on keskuslämmitys talvella, tämä luku ei ylitä 35%. Tämä ero on säätää tarkasti ilmankostutin.

Tärkeää: Sinun on myös tietää, että käyttö ilmastointi kesällä, myös edistää kuivausilman.

2. Laite ei auttaa luomaan haluttu tila

Mallia tulisi valita teho, vertaamalla sitä aluetta huoneen. Jos kostutin on suunniteltu 15 m2, se ei sovellu huoneen 25 m2. Pienitehoinen laite toimii keskeytyksettä, jotka tarvitsevat jatkuvaa Akkuvesi säiliössä.

 1. Ilmankostutin luo vaaraksi vauva

Ultraääni ilmankostuttimet ja perinteisen aggregaatteja "kylmä" höyry on täysin turvallinen lapsille ja aikuisille

Höyryä Laite tulee sijoittaa pois lasten ulottuvilta alueet, koska ne voivat saada poltettiin kuumalla höyryllä (ultraääni- ja perinteisen yksiköitä, tämä sääntö ei päde, ne voidaan laittaa missä tahansa paikassa). Hyödyttää tai vahingoittaa ilmankostutin lapselle usein riippuu toimista vanhempiensa. Ilmankostutin ei saastuta ilmaa ja alkoi levitä bakteerit, säännöllisesti vaihtaa suodattimet, pese osat kosketuksissa veden kanssa. Älä unohda ajoittain tuuleta huone sen täyttämiseksi raitista ilmaa.

 1. Sinun täytyy ostaa kalliita suodattimia

Kulutushyödykkeistä ovat kalliita. Muuttaa niitä eri tahtiin - tämä raportoidaan julkilausuman. Ostamalla ilmankostutin, määritä paitsi taajuus suodattimen vaihto, mutta niiden arvo eri myyntipisteissä - joten voit löytää parempi vaihtoehto.

Huolimatta Ennakkoluulojen kosteusvoiteita maamme ostavat useammin - lähinnä Nykyaikaisen lääkäreitä. Heidän näkökulmasta, erittäin kuiva ilma on haitallista terveydelle, ja lapset yksinkertaisesti vaarallista. Käyttö ilmankostutinta, mukaan lääkärit, suurempi kuin haittaa muutaman kerran.

Tässä lista hyödyllisiä ominaisuuksia laitteen:

 1. Säätelee lämpöä pikkulapsilla. Kehonsa tuottaa enemmän lämpöä kuin aikuiset, mutta sen tuotanto on pääasiassa keuhkoista ei ihoon. Siksi, kun kuiva ilma lapsi menettää paljon kosteutta, se paksunee veri, sisäelinsairauksien mahdollisista toiminnoista. Kun kuivaus limakalvojen imeväisillä muodostettu kuori, häiritsee hengitystä - joskus johtaa sen täydellinen tukos.
 2. Se vähentää hengityselinten sairauksien. Kun lima kuivuu, se ei voi neutraloida haitallisia viruksia ja bakteereja, ja päinvastoin, on niiden lastentarha. Dramaattisesti mahdollisuuksia saada keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume, välikorvatulehdus.
 3. lievittää allergioita. Ostaa ilmankostutin-puhdistin vähentää pitoisuus allergeenien huoneessa, vähentää esiintymisen todennäköisyys astma, nuha.
 4. Nuorentaminen ja ihon paraneminen. Kun kostutettu se ei irtoa, ei katkeroidu, vähemmän ryppyjä.
 5. Ylläpito koskemattomuutta, ehkäisy nestehukka.

Tärkeää: Normaalioloissa kosteutta ihmisen kyky kasvaa, parantaa keskittymiskykyä. Parempi tuntuu huonekasveja, loi suotuisat edellytykset puukalusteet ja lattiat. Estämään kasvu kosteus yli terveysvaatimuksia, se valvoo hygrometrin.

Ominaisuudet käytön ultraääni ilmankostuttimet

Nämä suositut kotitalouksien aparaatti tuottaa kylmää höyryä, vaikka itse asiassa vesisuihkua minuutin hiukkasia. Tärkein osa laitteen - kalvon värähtelemään ultraääni- taajuudella. Laitteen avulla manuaalisesti (käyttäen kosteuskytkimeltä) asettaa haluttu suhteellinen kosteus tasolla, sammuu automaattisesti, kun vesi virtaa pois. Tällaiset kosteudensäilyttäjillä melkein ei melua, kuluttaa vähintään sähköä.

Foorumeilla esiintyy toisinaan lausuntoja, ultraääni ilmankostutin - on haitallista lapsille. On huomattava, että taajuus aaltojen 5 MHz, se on ehdottoman turvallista ihmisille. Ultraääntä käytetään laajasti lääkinnällisten laitteiden diagnostiikkaan, fysioterapia, sumutinta hengitysteitse. Kostuttimet ultraääniaaltoja muunnetaan mekaaniseksi, joka tarjoaa värähtelyliikkeen kalvon.

Todellinen haitta ultraääni ilmankostutin, rakenne, joka ei ole varustettu erityinen suodatin, on ulkonäkö huonekalut ja muut esineet valkoinen sakka, joka koostuu mineraali- sisältämien epäpuhtauksien veteen. Ongelma ratkeaa avulla tällaiset toimet:

 • hankinta kostuttimen, pakkaus, joka sisältää vedenpehmennyssuodatin - se vähentää suolan pitoisuus vedessä ja estää esiintyminen plakin;
 • keittämällä, ratkaistaan ​​tai tislatun veden käyttöä;
 • soveltaminen veden puhdistettiin käyttämällä kotitalouksien juomavedensuodattimet.

Yleiset säännöt toiminnan ilmankostuttimet

Jälkeen vasteiden analysoimiseksi kostuttimen, sen hyödyt ja haitat arvovaltaisesti arvioidaan lastenlääkäri Komorowski. Hänen mukaansa saastuttamisriskit mikro-organismit asettuvat säiliöiden kaikenlaisen ilmankostuttimet, ilmastointilaitteet, vedenlämmittimet voidaan välttää, jos olet huolellisesti tutkia käsikirja laitteeseen. Se valmistajat ilmoittavat suodattimen vaihto, huoltovälit, varotoimenpiteistä, joita on noudatettava.

Tässä muutamia sääntöjä turvallisen käytön ilmankostutin, yhteenveto esityksen.

 • Ennen kuin käynnistät laitteen lukea ohjeet ja varmasti täyttää vaatimukset - esimerkiksi ultraääni ilmankostutin ei tarvitse käyttää vettä suoraan hanasta (vain ajoneuvoja ilman suodattimia).
 • Jos laite ei ole sisäänrakennettua humidistat, ohjaus kosteuden kosteusmittari: ylimääräinen kosteus ei ole vähemmän haitallinen kuin sen vaje. Norm suhteellinen kosteus - 45-70%
 • Kostutus ei voi korvata tai syrjäyttää tuuletuksen lämpötilan säätö. Asunnon tai talon lämpötila pidetään 20-24 ° C: ssa

Opi vaaroista ja hyödyistä kostutin, omistaja arviot myös hyödyllistä.

"Mieheni ja minä hyvin pitkä aika valita ilmankostutin asunnossa, asia erittäin hyödyllinen, etenkin talvella, kun akku kuiva ilma. Valitsi mallin Polaris Puh3005Di neuvojen ystävä töissä kaupassa tehniki.Emkost suuri, 5 litraa, kun taas suunniteltu huonetta jopa 30 m2. On ajastin (korkeintaan 8 tuntia) ja indikaattori veden saatavuus, joka on erittäin kätevä. Toimii hiljaa, ei kuumene, suhteellisen

pieni koko. Olemme erittäin tyytyväisiä, ja hinta on täysin hyväksyttävää. Suosittelemme tätä mallia tule katumaan sitä! "

"Synnytyksen jälkeen lääkäri neuvoi ostaa ilmankostutin ylläpitää mukava mikroilmasto lastenhuoneessa. Ostin Eden EDS-070, valitsin sen, koska sen edullinen hinta. Niiden tehtävänä selviytyy, säiliön tilavuus puuttuu lähes puoli päivää, olen tyytyväinen. "

"Kun meillä oli vauva, oli tarve ilmankostuttimet, ja hankimme Electrolux EHU-3515D. No se kostuttaa huoneilmaa on suuri vesisäiliö, joten tarpeeksi pitkään, käyttäjäystävällinen ohjausjärjestelmä. Ja, mikä tärkeintä, se kuluttaa vähän virtaa. "