Ikkunaluukut puusta

Kuinka tehdä talon

Hae tästä sivustosta:

Puiset ikkunaluukut talon ikkunoilla omilla käsillään

Sulkimen tärkein tehtävä on suojata taloa kesä- ja talvikuukausina. Tähän mennessä sulkimet suorittavat koristeellisia toimintoja, ne on koristeltu kuvioilla, eri kaiverruksilla ja maalattu eri väreillä.

Seuraavassa tarkastellaan ikkunoiden ikkunaluukun tärkeimpiä toimintoja ja etuja:

 • sisustus ja sisustus, sillä ikkunaluukut voidaan asentaa sekä huoneen sisälle että ulkopuolelle, ja tätä elementtiä pidetään sisustuksen upeana yksityiskohdana;
 • suuri määrä ikkunaluukut on koristeltu eri kuvioilla, yhdistelmillä ja koristeilla, ja tämä eroaa muista taloista;
 • talon suojautuminen auringonvalolta, rankkasade, rankkasade ja tuuli;
 • ikkunaluukkujen käyttö verhoina, huoneiden suojeleminen naapureiden uteliailta silmiltä;
 • Ikkunaluukut vapautuvat luonnollisista ympäristöystävällisistä materiaaleista, esimerkiksi puusta, joten ne ovat turvallisia ihmisten terveydelle.

Tekniikkaprosessin ja rullaluukkujen, kaihtimien, verhojen ja erilaisten ristikkäiden ulkonäön myötä ikkunaluukut on unohdettu ja käytännössä niitä ei käytetä. Mutta muutama vuosi sitten, ikkunaluukun muotit jälleen palasivat, he muuttivat ulkonäköään hieman ja alkoivat kantaa enemmän koristeellisia toimintoja, koristelemalla taloja, mökkejä ja maalaistaloja.

Ikkunoiden ikkunaluukut voidaan jakaa niiden valmistusmateriaalin mukaan:

Tunnetuin on toinen tyyppi, se koristelee enimmäkseen puutaloja. Metallin ikkunoiden sulkimet ovat raskaampia ja niillä on enemmän suojaustoimintoja. Paperista valmistetut ikkunaluukut sijaitsevat tavallisesti huoneen sisällä ja suojaavat sitä auringonvalolta. Muoviset ikkunaluukut eivät ole yhtä luotettavia kuin metalliset, mutta niillä on hyväksyttävät kustannukset ja ne pystyvät kopioimaan erilaisia ​​tekstuureita.

Suljinpaikan sijainti on jaettu:

Sisäiset ikkunaluukut ovat hyvin kevyitä ja yleensä puusta tai paperista. Niiden päätehtävänä on luoda tietty este auringon säteiltä, ​​mutta samalla niiden ei pitäisi häiritä raikasta ilmaa.

Ulkoisilla ikkunaluukkuilla on entistä voimakkaampi toiminnallinen kuorma, joten ne ovat kestävämpiä ja luotettavia.

Sulkimen ulkoiset muodot voidaan jakaa:

 • kiinteä tai kiinteä;
 • kilpi;
 • kehystyyppi;
 • säleikkö;
 • suorakulmainen tyyppi;
 • kaareva;
 • liukuva tyyppi;
 • saranoitu ja muut.

Puiset ikkunaluukut omilla käsillä. Ensimmäinen vaihtoehto

Puupaneelien kokoonpanon on alettava kehyksen irrottamisella, joka menee ajatukseen parista poikittaispalkkeista. Materiaali, joka sopii täydellisesti, on puupalikka. Puupuristimen runko sisältää kaksi ristikkoparia ja ristipäällysteet. Ennen kuin kehys on valmis, on välttämätöntä kuolla ikkuna nauhamittauksella. Kiinnitä runko epoksi liimalla.

Vaiheittainen opetus laukaisulla omilla käsillä:

 1. Materiaalin on oltava valmistettu hyvin ja laadukkaasti ennen työn aloittamista. Tätä varten on tarpeen kuivata puu ja liottaa se erityisellä kyllästyksellä - antiseptistä ja vettä hylkivää liuosta. Kuivausöljy on ihanteellinen vettä hylkivää liuosta. Voitele levyt kerroksella usealla kerroksella siten, että koko puupinta on kyllästetty laastilla.
 2. Kun levyt kuivuvat, sinun on leikattava erityinen suojus niistä, joiden reunat on myös kyllästettävä samalla liuoksella.
 3. Seuraavaksi poraa reikiä kiinnittimiin ja liitä ne metallirenkailla. Liitettävien levyjen välissä niiden välisen etäisyyden on oltava vähäinen.
 4. Kaihtimien koko pinta käsitellään hiekkapaperilla. Päällystä sitten tuote lakalla.
 5. Peitä metallirenkaat ruosteenestoainetta käyttäen.
 6. Asenna levyihin erityinen lukituslaite.
 7. Kiinnitä teltat suojukseen ja asennettuun runkoon. Silmukoiden valinta riippuu ikkunaluukun mieltymyksistä ja ominaisuuksista. Jos kiinnität katokset sivulle, saat kääntymisluukut ja jos kiinnität yläosassa, kaihtimet osoittautuvat nostaviksi.
 8. Kiinnitä kaikki sulkimen sulkimet ja varmista, että ne ovat tasolla tason kanssa.

Sulkimen lopullinen muoto ja ulkonäkö voidaan valita sisustus- ja ikkunoiden yleisen rakenteen perusteella.

Toinen vaihtoehto ikkunaluukut

Jotta säästää rahaa, sekä valita kevyt versio ikkunaluukut, on valmistella tämän puun muotoilu. Muovista tai metallista valmistetut ikkunat omilla kädillä ovat paljon vaikeampia.

Mittanauhan avulla sinun on mitattava ikkuna. Muista piirtää kaikki ikkunaluukut. Kiinnitä kaksi ristikkoparia rungon sijaintiin. Leikkaa tietyt kokoiset levyt ja liitä ne rallilla.

Panee puupaneelin pinnalle kiskot, jotka tarjoavat lisärakenteen suojan. Tätä menetelmää käytetään siinä tapauksessa, että puiset ikkunaluukut menevät suojaamaan tiloja.

Jotta ikkunaluukut voisivat näyttää siistinä, ne on yhdistettävä piilotetulla rallintamenetelmällä. Se sisältää piilotettujen nastojen käyttämisen tietyllä langalla. Porauksen avulla kortin päässä on poraa reikä ja asenna nastat. Halkeamien välttämiseksi levyjen väliset kerrokset tahriutuvat liimalla.

Ikkunoiden suojaus - metalliset ikkunaluukut

Metal shuttersin päätehtävä on asunnon suojeleminen hakkeroivilta tai tunkeutuvilta varkailta. Nämä ikkunaluukut on asennettu talvella ja syksyllä mökillä tai mökillä.

Metallisten ikkunaluukkujen asennuksen pääsääntö on kehyksen tai puisten seinien kosteuden puuttuminen. Pahimmassa tapauksessa sieni ja muotti tulevat näkyviin ja tuhoavat seinien eheyden ja ulkonäön.

Näiden ikkunaluukkujen ja haarojen haittatekijöitä voidaan pitää valmiin rakenteen suurena painona, mutta jotkut ikkunaluukut ovat alumiinia ja tämä puute katoaa.

Metal ikkunaluukut voidaan jakaa kahteen päätyyppiin:

Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään talon tiettyyn suojaamiseen hakkeroinnista ja toinen mahdollistaa huoneen auringon säteet ja raikas ilma.

Jos haluat vapauttaa metalliset ikkunaluukut omalla kädelläsi, tarvitset tiettyjä työkaluja ja materiaaleja.

Ennen työn aloittamista ikkunaluukkujen valmistuksessa sinun on mitattava ikkunat ja tehtävä tarkka piirros koko rakenteesta.

Tarkempaan tuotantoon sinun on mitattava pystysuorat ja vaakasuorat kaltevuudet, ikkunoiden sivut, koko ikkunan pinta ja kulmat.

Kulma tarvitaan metallisten ikkunaluukkujen tuottamiseen. Tätä tarkoitusta varten käytetään tiettyjä mittauksia ja hitsausmekanismia.

Kiinnitä leikattu levy teräsrungosta runkoon metalliruuveilla. Ruuvien uppoamisen vaihe ei ole enempää kuin 5 cm. Levyjen ja kehyksen väliset saumat on käsiteltävä silikonitiivisteellä. Käytä vedenkestäviä ja lämmönkestäviä materiaaleja.

Ristin muodossa rakenna erityisiä jäykisteitä. Kiinnitä ne jokaiseen metallilevyyn.

Kehyksen pystysuorassa osassa sinun on porattava reikä silmukoiden asennukseen. Ruuvien avulla kiinnitä saranat.

Näiden ikkunaluukkujen asennus voi olla sekä sisäistä että ulkoista, mutta jos asennat ja asennat ikkunaluukut taloon, sinun on käytettävä alumiinilevyä vähentäen rakenteen kokonaispainoa.

Yksinkertaisimmat ikkunaluukkujen suunnitteluvaihtoehdot ovat ikkunoiden väritys. Tiettyjen värien valinta korostaa talon sisustusta. Jos ikkunat ovat sinisiä, ikkunaluukut on maalattava mehukas sinisellä, ja ne näkyvät selvästi koko talon taustalla. On mahdollista käyttää valkoista rajausta, joka herättää huomiota ja antaa tyylikkään ulkonäön ikkunaluukut.

Erilaisten värien suljinikkunat

Toinen mahdollisuus ripustusten koristelemiseen on tuoreiden kukkien asentaminen. Tässä tapauksessa on tarpeen maalata ikkunaluukut ei kirkkaissa pastelliväreissä, niiden taustalla kukat pelaavat kirkkaita ja tyydyttyneitä värejä. Jos alueella on kuiva tai kuuma ilmasto, kukkien sijasta voit asentaa kaktuksia.

Metallityynyikkunan ikkunaluukut on koristeltu värillisellä lasilla tai taustalevyillä. Huoneen ikkunaluukut sopivat harmonisesti huoneen ja talon sisätilaan.

Niille, jotka rakastavat luonnollisia materiaaleja, hoitavat puiset ikkunaluukut vain lakalla, tässä tapauksessa puun rakenne näkyy selvästi.

Muoviset ikkunaluukut jäljittelevät erilaisia ​​tekstuureita eri puulajeista, kiveistä tai metallista.

On mahdollista asentaa kaksoisikkunat, mutta ensimmäiset ovat helpoin - he suojaavat taloja auringonvalolta ja toista - niitä käytetään tiettyinä suojauksina lunta ja voimakkaita tuulia vastaan ​​sekä varkaita. Onnea suojella ikkunoita hyvin!

Periaatetta, jonka mukaan ikkunaluukut on valmistettava ja asennettava puusta

Talon järjestelyssä jokainen omistaja ottaa huomioon useita tekijöitä, jotka varmistavat rakennuksen turvallisuuden, pitkän käyttöiän, esteettisen ulkonäön ja luotettavuuden. Yksi rakennuksen tärkeistä elementeistä on ikkunoita. Huolimatta siitä, että ikkunoissa on nykyään monenlaisia ​​suojelu- ja sisustustyyppejä, yhä useammat kuluttajat suosivat ikkunaluukkuja. Aikaisemmin puuikkunoiden sulkimet olivat vain suojaa tuulta ja lunta vastaan, pelastuessaan paahtavan auringon. Nyt ikkunaluukut ovat myös koristeellisia, useiden muotojen, mallien, veistoksen ja värin ansiosta tämä muotoilu kykenee tarkentamaan minkäänlaista kotia, ja lisäksi ne voidaan tehdä omilla käsillä.

Rakenteiden tyypit ja edut

Jos valitset rakenteen, kuten suljin, suojaa sitten:

Lisäksi ikkunaluukut, esimerkiksi puiset ikkunat, voivat olla vaihtoehto ristikoille ja kaihtimille, eikä verhoja ole tarpeen käyttää. Mallit ovat luonnollisia materiaaleja, joten ne ovat täysin turvallisia. Ne ovat luotettavia ja niillä on pitkä käyttöikä.

Puusta valmistetut ikkunaluukut tarjoavat huoneen suojauksen kesän lämpöä

Lomakkeessa on rakenteita:

 • Pienille ikkunoille käytetään yksilehtisiä rakenteita, avautumis- ja sulkemekanismi on sama kuin oviin. Voit asentaa sen ulkopuolelta tai suoraan huoneeseen.

Yksittäisen ikkunan kaihtimet on asennettu pieniin ikkunoihin

 • Klassisessa versiossa on kaksoislehtiset ikkunaluukut, joita käytetään useimmiten puutaloissa.

  Classic kaksilehtinen ikkunaluukut usein asetettu puutalot

 • On kokoontaitettava rakenne, joka voi koostua yhdestä tai kaksi läppää, ne voidaan sulkea ikkunan tarvittava määrä.

  Folding ikkunaluukut koostua useista läppien

 • Ohjaus toimitus riittävästi valoa tilaan käyttämällä ikkunaluukut kaihtimet, niitä käytetään usein ikkunoiden ullakolla.

  Ikkunaluukut Kaihtimet asennettu kattoikkunat

 • Jos haluat suojata tiloihin luvattomalta käytöltä, se toimii parhaiten sisätilojen kaihtimet. Lisäksi suojan, ne ovat mukavan että ei ole tarvetta avata ikkuna avata ja sulkea muotoilu.

  Sisäinen ikkunaluukut suojaamaan talon asiattomalta

 • Tyyppisiä materiaaleja käytetään rakentamiseen:

  • puu;
  • metalli;
  • muovi;
  • paperi.

  Sillä kattoikkunoiden käyttävät usein muovista ikkunaluukut

  Siinä tapauksessa, että käytetään materiaalia, kuten paperia, luukut voidaan sijoittaa huoneeseen ja kuljettaa aurinkosuoja toiminto. Yleisin ja suosittu vaihtoehto ovat rakenteet puusta, joka voidaan tehdä itsenäisesti omin käsin. Metallirakennukset enää tarkoitettu suojaamaan talon. Puhuminen muovia, on mahdollista huomata alhainen hinta, usein Kaihtimet Kattoikkunoiden on valmistettu tässä materiaalista.

  Vaiheissa rakenne riippumaton valmistus

  Jotta ikkunaluukut kädet, ensimmäinen asia mitä tarvitset - on millainen, koska on mahdollista tehdä yksinkertainen paneloitu tai Tie ja korot. Molemmat vaihtoehdot eivät vaadi kokemusta ja taitoa.

  ohut levy on valmistuksessa käytetty paneloidut rakenteita, jotka on asennettu rungon kehyksen, se voidaan tehdä käsin tai ostaa hyllyltä.

  Perusteella panelled muotoilu sisältää ohutta levyä asennettu kehykseen

  • Vetää paneelien (levyt), käytetään siltausliittimet. Otettava huomioon, että niiden paksuus tulisi olla suurempi kuin levyjen paksuus 5 mm;
  • Ennen asennusta laudat runkoon niitä tulisi käsitellä liimalla. Sitten se on laskettu tasaiselle alustalle, ovat kiinteitä ja pysyttävä tässä asennossa, kunnes ne ovat täysin kuivia;
  • On välttämätöntä tehdä lasku lähtö saranoita päissä ikkunaluukut ja leikata, se tarvitsee käyttää taltta,
  • Edelleen rinteitä kiinnittää lukituselementit ja sulkimet, taso pitäisi käyttää, jos malli telakoitu, voidaan kiinnittää ruuveilla;
  • Kaikki puuelementtejä tulisi käsitellä pellavansiemenöljy, ja kuivauksen jälkeen voidaan päällystää maalia tai lakkaa.

  johtopäätös

  Valittaessa materiaali on aina otettava huomioon, joka kykenee suorittamaan toiminnon suunnittelu. Jos ikkunaluukut ovat vain koriste, materiaali tuote ei ole väliä, mutta elämässä asiasta, hän - yksi tärkeimmistä. Jos täytyy asentaa ikkunaluukut samanaikaisesti luotettava ja kaunis, parempi vaihtoehto kuin puu ei löydy, sitä enemmän jotta niiden omissa käsissä on helppoa. Avulla maali on helppo vaihtaa suunnittelu ikkunan, ja minimaalisella veistämällä taitoja, voit kokeilla ja kokeilla, ottaa käyttöön erilaisia ​​taiteellisia elementtejä.

  Puiset ovet sulkimen

  ikkunaluukut On olemassa kahdenlaisia: ulkoisia (ulko) ja sisäinen (pirstoutuu).

  Tuotamme vain lehtiä laukaisinta, eikä niiden varustaminen huonekaluja.

  Kaikki ikkunaluukut mittojen.

  Tuotteiden toimitus tapahtuu.

  Asennus kaihtimet ei suoriteta.

  - asennettu vieressä ikkunat "koriste" (kiinteä), suljin

  - asiakkaat käyttivät valmistukseen "aktiivinen" suljin

  - käyttää mihinkään muuhun tarkoitukseen

  puiset ikkunaluukut Se on rakenne, jossa yhdistyvät historia ja rakentaminen, ja suuntaus modernin arkkitehtuurin.

  ikkunaluukut kauneutta mihinkään rakennukseen.

  - Ei maalattu (enintään 15 työpäivää)

  - maalattu (enintään 30 työpäivää)

  lehtiä on vain suorakulmainen muoto.

  louvered ikkunaluukut He ovat kiinteät säleet.

  Casement ikkunaluukut Ne on valmistettu männystä.

  Maalaukseen käytetyt tuotteet «SAYERLACK» moderni maali, valmistettu Italiassa.

  Ennen maalausta tuotteet ovat kiillotettu ja pohjamaalattu.

  Mikä tahansa tuote voidaan toimittaa ilman maalausta.

  Valinta väritystä suoritetaan taulukko «RAL»

  ikkunaluukut usein niiden soveltamista ja sisätiloissa.

  Ne ovat kaunis osa sisustus.

  Kaareva, kolmikulmainen ja puolisuunnikkaan ikkuna-aukkoja, suljin voi olla samalla korkeudella kuin korkeus suoran osan aukon, ja koko aukon korkeus.

  Ja ikkuna-aukkoja, joilla on eri leveydet voidaan käyttää koriste ikkunaluukut saman levyisiä.

  1. Vanteitus paksuus: 20 mm.

  2. Strapping Leveys

  - "Louvre" ja "yhdistetty": 45 mm.

  - "Panelled": 45/65 mm.

  3. siivekkeen leveys: 30 mm.

  4. paksuus lamellien 5 mm.

  5. paksuus paneelit: 16 mm.

  6. leveys vaakasuoran siltojen

  - "Louvre" ja "yhdistetty": 60 mm.

  - "Panelled": 65 mm.

  * Taittuu näistä rakenteista tuotetaan ilman solmua.

  1. Minimi leveys = 250 mm.

  2. Pienin korkeus = 250 mm.

  3. maksimileveys = 650 mm.

  4. maksimikorkeus = 2700 mm.

  1. Ilman maalaus: 3700 hieroa. per 1 neliömetriä

  2. maalaus «RAL»: 5100 hieroa. per 1 neliömetriä

  1. Ilman maalaus: 4200 hieroa. per 1 neliömetriä

  2. maalaus «RAL»: 6000 hieroa. per 1 neliömetriä

  1. Ilman maalaus: 2800 hieroa. per 1 neliömetriä

  2. maalaus «RAL»: 5100 hieroa. per 1 neliömetriä

  * Kun lehtiä ala on pienempi kuin 1 neliömetriä Se on 1. neliömetriä

  * Hinnat ovat voimassa jos määrä lehtisiä 5 kpl.

  * Kun käytetään enemmän kuin kaksi vaakasuoraa rainaa + 5%.

  1. paksuus pystylankaa "maa": 40 mm.

  2. leveys pystylankaa "maa": 65-130 mm.

  3. Strapping Paksuus: "Empire" 40 mm.

  4. leveys sitoutumisen "Empire": 85 mm.

  5. Elementin paksuus "Empire": 15 mm.

  6. paksuus timantin muotoinen "Empire" tyynyjä 10 mm.

  7. leveys vaakasuoran siltojen "Empire": 85 mm.

  * Taittuu näistä rakenteista tehdään solmua.

  * Timantin muotoiset levyt sijaitsevat sekä ulko- että sisäpuolelta.

  * Folds "maa" tehdään ilman siltoja.

  1. Minimi leveys = 130 mm.

  2. Pienin korkeus = 600 mm.

  3. maksimileveys = 800 mm.

  4. maksimikorkeus = 2000 mm.

  1. Minimi leveys = 500 mm.

  2. Pienin korkeus = 600 mm.

  3. maksimileveys = 800 mm.

  4. maksimikorkeus = 2000 mm.

  1. Ilman maalaus: 6400 hieroa. per 1 neliömetriä

  - toisaalta + 3000 hieroa. per 1 neliömetriä

  - molemmin puolin + 5800 hieroa. per 1 neliömetriä

  1. Ilman maalaus: 7300 hieroa. per 1 neliömetriä

  - toisaalta + 3000 hieroa. per 1 neliömetriä

  - molemmin puolin + 5800 hieroa. per 1 neliömetriä

  * Kun lehtiä ala on pienempi kuin 1 neliömetriä Se on 1. neliömetriä

  * Hinnat ovat voimassa jos määrä lehtisiä 5 kpl.

  * Kun käytetään enemmän kuin kaksi vaakasuoraa rainaa + 5%.

  Yhdessä säleet mäntyä, tarjoamme paneloitu ikkunaluukut massiivitammea.

  - värjätty (enintään 20 päivää)

  - maalattu (enintään 35 työpäivää)

  * Kaikki ikkunaluukut mittatilaustyönä.

  1. Vanteitus paksuus: 40 mm.

  2. Strapping Leveys: 85 mm.

  3. paksuus paneelit: 24 mm.

  4. leveys vaakasuoran siltojen 85 mm.

  * Taittuu näistä rakenteista tuotetaan ilman solmua.

  * Tammi lehtiä voidaan peittää polyuretaanilakalla.

  * Nämä läpät voidaan hoitaa patina.

  1. Minimi leveys = 440 mm.

  2. Pienin korkeus = 440 mm.

  3. maksimileveys = 1000 mm.

  4. maksimikorkeus = 2300 mm.

  * Venttiilit korkeus on suurempi kuin 2300 mm. Ne on valmistettu ilman takuuta.

  1. Ilman maalaus: 15400 hieroa. per 1 neliömetriä

  2. pintalakkana + 9000 hieroa. per 1 neliömetriä

  3. Patina ja päällystetään lakalla + 20000 hieroa. per 1 neliömetriä

  * Kun lehtiä ala on pienempi kuin 1 neliömetriä Se on 1. neliömetriä

  * Hinnat ovat voimassa jos määrä lehtisiä 5 kpl.

  * Pinnoite lakka ja patina käsittely suoritetaan koko tuotteen alueelle.

  puiset ikkunaluukut - suojaamiseen ja kaunistamiseen jokaiseen kotiin.

  Käytännöllisyys ja monipuolisuus Tämän elementin kotona, osoittautui jo vuosisatoja.

  ikkunaluukut voi suorittaa koriste funktio ja toimivat lisäsuojaa tilojen ja ikkunoita.

  Olemme valmistaja sulkimen.

  Jatkuvaa seurantaa tuotantoprosessin ja käyttää korkealaatuista puuta, voimme valmistaa high-end-tuotteita.

  Ostamalla puiset ikkunaluukut ikkunoihin , Voit olla varma, että kotisi ei ole vain muuntaa, mutta on myös oma ainutlaatuinen muotoilu.

  Monenlaisia ​​malleja ikkunaluukut ikkunaluukut antaa kaikille mahdollisuus valita tuotteita, jotka perustuvat tyyliä kotiisi.

  puiset ikkunaluukut on suojattu voimakkaassa auringonvalossa ja sademäärä.

  nykyaikainen ulkoa ikkunaluukut Niillä on eri malleja, jotka voivat olla osittain tai kokonaan estettävä

  valoa huoneeseen.

  Koska luonnon materiaaleja ja alkuperäisen suunnittelun, ikkunaluukut käytetään paitsi suojaa, mutta myös koristeena.

  Paint eri värejä, se auttaa heitä voi yhdistää kodin elementtejä.

  Puiset ikkunaluukut antaa Ne ovat todellisia suojan tunkeutumista, niin kotona suurimman osan ajasta jäävät valvomatta.

  Ikkunaluukut puusta Ne ovat trendikkäitä ja moderni lähestymistapa suunnitteluun ikkuna-aukkoja, ja koko rakenne kokonaisuudessaan.

  nykyaikainen ikkunaluukut Puu on yhteensopiva minkä tahansa arkkitehtuurin suuntaan.

  talvella ikkunaluukut suorittaa ylimääräinen este, joka voi vähentää sisäänpääsyn kylmä huoneeseen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Siirry työkalupalkkiin